C# problem
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: C# problem

  1. #1
    Početnik NiX29 (avatar)
    Učlanjen
    25.02.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano C# problem

    Moze neko pls da mi pomogne xD..prilicno sam pocetnik u ovome..ali mislim da ovako prost program mogu da napravim ..ispostavilo se da ne mogu .... ...zelim da kada ukucam u jedan textbox broj 1 ...i pritisnem button..da se u broj koji stoji u labelu poveca za 400 ...
    Kod:
     private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                    int n;
               n = Convert.ToInt32(label1.Text);
            label1.Text = n.ToString();
            if (textBox1.Text=="1")
            {
                n += 400;
            }
    Kada pokrenem program highlightuje mi red sa convertom i prestane debug
    ...verovatno je ovo preprosto za was ali molim brzu pomoc..
    N00b



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: C# problem

    Sta ti se nalazi na toj labeli u momentu kad pokrenes program? Koja je inicijalna vrednost za Label1.Text?
    Ako je Label1, on ne moze to da konvertuje u integer. A dalje si malo pobrkao red poteza, trebalo bi prvo da promenis vrednost n pa da je onda dodelis labeli.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Zainteresovan član ladowina (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    354
    Reputaciona moć
    34

    Post Re: C# problem

    private int n = 0;

    private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    if (textBox1.Text=="1")
    {
    n += 400;
    label1.Text = n.ToString();
    }
    }

    ili dodeli vrednost n promenljivoj u konstruktoru / load eventu forme.

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    29.08.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    39
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C# problem

    Hej junače, pa pogrešio si u ovom redu:
    n = Convert.ToInt32(label1.Text);

    Zar ne trebaš da čitaš broj iz textBox-a, a ne iz labele? Pogledaj, ti čitaš broj iz label1, umesto iz tekst polja... Lol

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  4. Html problem je resen. Vb problem jos nije resen!
    Autor E537A6 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 22:45
  5. Problem bio,problem resen.
    Autor Leka u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 23:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •