REMI
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: REMI

 1. #1
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano REMI

  R E M I  Ovo poglavlje je posvećeno,veoma širokoj i popularnoj porodici Remi-igara.Osnovni oblik Remija,rođen je SAD-u,u XIX-om Veku.Sredinom XX-og Veka,on doživljava neviđenu ekspanziju,tako da postaje najrasprostranjenija igra na planeti.
  Postoje nekoliko stotina vrsta Remija,a sve ih karakteriše zajednički cilj,što pre se osloboditi karata iz ruku.Od njih se formiraju određene Kombinacije,a svako se trudi,da svoje karte složi pre protivnika i spusti ih na sto.Kome to prvom pođe za rukom,postaje pobednik.Vrlo važna karakteristika Remi-igara je,da se ne igraju na štihove,već se isključivo svode na slaganje pomenutih Kombinacija.One se mogu formirati u rukama,ili na stolu,u zavisnosti od vrste Remija.
  Treba naglasiti,da je Remi,uz Poker i Kanastu,klasičan predstavnik Igara na Kombinacije.

  O S N O V N I P O J M O V I :

  KARTE : U Remiju se uglavnom koriste standardni Engleski Špilovi,od po 52 karte. Najčešće su u pitanju dva spojena špila,ali se u mnogim varijantama igra i sa samo jednim,ili pak,više od dva.U većini varijanti,špilovima se pridodaju jedan,ili više Džokera,koji imaju ulogu zamene ostalih karata.
  DELJENJE : Delitelj deli učesnicima u igri određeni broj karata,a u nekim varijantama, prvi igrač dobija kartu više.Ostatak se spušta na sredinu stola,licem na dole,a on u
  ovim igrama ima voma važnu ulogu.Sa njega igrači „kupuju“ karte,na šta se praktično svodi i ceo tok igre.
  Remi je prepoznatljiv i po tzv, Hand-karti,koja se u jednom velikom broju Remija otkriva tokom deljenja.Donja presečena karta se polaže otvoreno na sto,a Ostatak se spušta poprečno preko nje,tako da je samo delimično pokriva.Ona ostaje vidljiva do kraja partije,ili tokom jednog njenog dela.
  TOK IGRE : Igrač vuče jednu kartu sa vrha Ostatka i nepokazujući je nikome,stavlja je u svoj List.Zatim jednu,koja mu je najmanje potrebna,odbacuje pored Ostatka otvoreno,licem na gore.Karte se odbacuju,jedna preko druge i najčešće se međusobno potpuno prekrivaju.Od njih se formira „Hrpa za Odbacivanje“.Ako je tokom deljenja,jednom igraču podeljena karta više,onda on u svom prvom potezu samo jednu odbacuje i započinje formiranje Hrpe.U nekim varijantama Remija,gornja karta sa Hrpe za Odbacivanje se može i uzeti u List,uz određene uslove,o čemu će biti reči,konkretno,od slučaja,do slučaja.
  IZLOŠCI : Formirana Kombinacija u ruci se,pre ili kasnije,otvoreno izlaže na sto,licem na gore.Izložena Kombinacija mora načešće sadržati minimum 3 karte,a naziva se „Izložak“.Njih ima dve vrste,Nizovi i Grupe.
  NIZOVI su karte po redosledu i istog znaka.
  GRUPE su sastavljene od više istih karata,ali i tu postoje najrazličitija ograničenja,od slučaja,do slučaja.
  Svako vuče jednu kartu sa Ostatka,formirani Izložak izlaže na sto,ili ga zadržava u ruci i svoj potez završava tako,što jednu kartu odbacuje na Hrpu za Odbacivanje.
  Ostatak i Hrpa za Odbacivanje:
  PRILAGANJE : Igrači najčeće imaju pravo,jednu,ili više karata iz ruke pridodati na neki,već postojeći Izložak na stolu.U načem primeru sa slike,na Niz je moguće dodati Devetku,ili Keca u trefu,a na Grupu,bilo kog Žandara.
  ZAMENA DŽOKERA : U Remiju,Džokeri imaju uloge,da menjaju bilo koje druge karte. Ako se on nađe u Nizu,bilo ko može postaviti kartu koju on menja,a njega uzeti u svoj list. U slučaju da se nađe u Grupi,on se takođe može zameniti,ali to već zavisi od vrste Remija.
  KRAJ IGRE : Najčešći kraj partije je,kada neko ostane bez karata u rukama.Pri tome, on sa svojom poslednjom kartom najčešće „Zatvara“,odnosno,odbacuje je na Hrpu,licem na dole, što označava i kraj igre.
  BODOVANJE : Igrač,koji je izgubio,najčešće sabira bodove u preostalim kartama u ruci i oni su za njega kazneni,ali kako će se stvarno upisati,zavisi od vrste Remija.
  Ovo bi bila samo neka opšta pravila igre,ali se upravo njihovim izmenama,dolazi do različitih varijanti Remija.
  Sve varijante Remija u ovom izdanju su opisana,kao da se izvode u desnu stranu, ali to ipak zavisi,pre svega od toga,gde se igraju.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm 2. #2
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  R E M I
  (Običan Remi)


  Običan Remi,ili jednostavno „Remi“,nastao je u Americi od igre ,koja se zvala „Rum-Poker“.Bez obzira na vrlo prosta pravila,veoma je značajan, kao teorijska osnova svih ovih igara, pošto je od njega sve i počelo.I pored toga,što van Amerike,čak i početnici startuju sa složenijim i težim varijantama,veoma je korisno za sve,da se najpre upoznaju sa osnovnim oblikom,jer tu leži tajna uspešne igre,svih ostalih vrsta Remija.
  KARTE : Igra se izvodi sa standardnim Engleskim špilom,od 52 karte.U Običnom Remiju,Slike vrede po 10 bodova,a Kec,samo 1 bod.On je ovde samo „nizak“,odnosno,u Nizu dolazi jedino ispred Dvojke.Znači,važi Niz A-2-3,ali ne i Q-K-A,kao što je to slučaj u većini ostalih varijanti.Naravno,Kečevi se,kao i sve ostale karte,mogu slagati i u Grupe.
  BROJ IGRAČA : Običan Remi igraju,od 2,do 6 igrača,ali je najbolje,ako ih je u igri četvoro,ili petoro.
  DELJENJE : Posle uobičajenog mešanja i sečenja,delitelj deli,jednu po jednu kartu.U slučaju,da u igri učestvuju samo 2 igrača,svako od njih dobija po 10 karata;ako ih je troje,ili čevoro,svakome se deli po 7 karata ;u igri sa pet,ili šest igrača,svako dobija po 6 karata.
  Posle deljenja,sledeća karta se spušta na sto otvoreno,licem na gore,a pored nje,i ceo Ostatak,licem na dole.Ofirana karta prestavlja početak Hrpe za Odbacivanje,odnosno,preko nje, igrači tokom igre odbacuju karte.
  TOK IGRE : Pošto je pretpostavljeni smer igre desni,prvi na potezu je igrač,koji sedi do delitelja,sa njegove desne strane.On najpre vuče jednu kartu,a pri tome,može birati između one otvorene i gornje sa Ostatka,koja se za sada ne vidi.I svaki sledeći igrač,na svom potezu može vući sa Ostatka,ili sa Hrpe za Odbacivanje i to uvek,samo gornju kartu.
  Ako ima formiranu kombinaciju,igrač je spušta na sto otvoreno,a zatim odbacuje jednu svoju kartu na Hrpu za Odbacivanje,ali tako,da ona potpuno prekriva predhodnu.Sa tim se njegov red završava,a igru produžava sledeći desni igrač.
  Ako je igrač vukao kartu,a nema formiranu kombinaciju u ruci,on odmah jednu kartu odbacuje na Hrpu za Odbacivanje.
  Izlošci su „Nizovi“ u istoj boji,ili „Grupe“ istih karata.Pod pojmom „ista boja“, podrazumeva se,da sve karte moraju biti u istom znaku.Svaki Izložak mora sadržati,najmanje 3 karte.
  PRILAGANJE : Na svaki Izložak koji se nalazi na talonu,svi igrači na svojim potezima,imaju pravo dodavati po jednu,ili više karti iz ruke,bez obzira na to,ko ga je prvobitno izložio.Igrač može prilagati na tuđe Izloške,a da se pre toga ni sam nije „otvorio“,odnosno ,nije izložio još ni jednu svoju kombinaciju na sto.
  Potez se uvek završava tako,što se jedna karta odbacuje na Hrpu za Odbacivanje.
  ZATVARANJE : Kao u ogromnoj većini Remi-igara,cilj svakog igrača je,da se što pre oslobodi karata iz ruku.Kada igrač sve svoje karte izloži,ili priloži,poslednju odbacuje na Hrpu,licem na dole,tj. sa njom „Zatvara“.To ujedno označava i kraj igre u tom deljenju.
  Ako igrač ima samo 2 karte u rukama,a vuče treću i sa njom formira neku važeću Kombinaciju,on je prosto izlaže na sto i praktično „Zatvara“,a da pri tome nije ni odbacio poslednju kartu.U ovom Remiju je ovakav završetak dozvoljen,ali to ne važi za mnoge ostale varijante ove igre.
  Ako se Ostatak istroši,a da niko nije uspeo da se oslobodi svojih karata,Hrpa za Odbacivanje se preokreće i predstavlja novi Ostatak.Pre toga,delitelj je može promešati,ali to nije obavezno.Međutim,ako je usledilo „mešanje“,onda je obavezno i „sečenje“.
  HANDIRANJE : Ako se igrač u jednom potezu oslobodi svih svojih karata (sve ih izloži ili priloži),uz uslov,da se do tada još uvek nije oslobodio ni jedne,on je izveo „Hand“.
  Pri Handiranju,nagradni bodovi se udvostručavaju.
  Hand se može izvesti u bilo kom potezu,ako igrač u rukama drži isti broj karata,koliko je na početku partije dobio od delitelja.
  BODOVANJE : Svaka Slika vredi 10 bodova,Kec,1 bod,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.Sabiraju se svi bodovi iz karata,koje su preostale u rukama protivnika i upisuju se pobedniku.U slučaju,da je on još izveo i Hand,bodovi se izračunavaju na identičan način,ali se pre upisivanja još i množe sa 2.
  Bodove dobija samo pobednik.
  Za svakog igrača postoji zasebna vertikalna kolona,a novi bodovi se odmah sabiraju sa predhodnim rezultatom.
  Partija traje dogovoreni broj deljenja,a pobednik je igrač,sa najvećim brojem bodova.
  Često se igrači usaglašavaju,da partija ne traje tačan broj deljenja,već da se igra do 750 bodova.U tom slučaju,pobednik je igrač,koji prvi dostigne,ili premaši taj broj.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 3. #3
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  Kvin – Siti Remi


  Kvin-Siti je varijanta Običnog Remija,sa sledećim razlikama:
  -Svaki igrač,bez obzira na to,koliko ih ukupno ima,dobija na početku partije po 7 karata.
  -Karte se tokom igre ne izlažu,već tek kada su sve sparene,a igrač odmah i završava igru.Znači,ovde se uvek igra na Hand.
  -U ovom Remiju,prilaganja na tuđe Izloške nema.
  -Kada se neko oslobodi svojih karata,svi ostali izlažu,šta ko ima spareno.Svakome se zatim,sabiraju i upisuju bodovi,u njegovim preostalim kartama.Pobedniku se ne piše ništa.
  -Partija traje do 100 bodova,ili više,a pobednik je igrač,sa najmanjim rezultatom.
  -U ovom Remiju,igrač koji pređe,ili dostigne 100 bodova,plaća svakom protivniku razliku,koliko im fali do 100.Ako istovremeno izađu dva,ili tri igrača,svako od njih zasebno plaća,svakome od pobednika,razliku do 100 bodova.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 4. #4
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  Lučki Mornarski Remi


  Ovo je još jedan oblik Običnog Remija,a od standardne varijante se razlikuje u sledećem:
  -Kec vredi 11 bodova,a može biti „vispk“, „nizak“,kao i „prelazna“ karta.Znači,pored Nizova A-2-3 i Q-K-A,važi i K-A-2,što je za Remi igre prilična retkost.
  -Igrači tokom deljenja dobijaju po 7 karata,ali se taj broj u toku partije može i povećavati.Tačnije,ovde igrač obavezno vuče gornju kartu sa Ostatka,ali ako želi,može istovremeno uzeti i gornju kartu sa Hrpe za Odbacivanje.U svakom slučaju,na kraju poteza odbacuje samo jednu.Tako se događa,da mu se broj karata u ruci uvećava.
  -Izlošci se tokom igre ne izlažu.Igrač uvek otkriva svoje kombinacije tek onda,kada složi sve karte u ruci .Tada istovremeno i završava igru.Poslednju kartu može odbaciti (sa njom Zatvoriti),ili pomoću nje formirati neku kombinaciju.Znači,„zatvaranje“ nije obavezno.
  -Na tuđe Izloške se ne može prilagati.
  -Čim se neko oslobodi svojih karata,svi ostali odmah izlažu ono,što su sparili do tog momenta.
  -Svako plaća pobedniku onoliko žetona,koliko mu je nesloženih karata ostalo u rukama.
  -U slučaju da se igra na bodove,pobedniku se upisuje zbir u nesloženim kartama,svih protivnika zajedno.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 5. #5
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  UMTALI


  Jedna od varijanti Običnog Remija,koja se prvi put pojavila među Engleskim iseljenicima u Rodeziji.Predviđena je za 2 igrača.Izvodi se sa standardnim špilom,od 52 karte. As je samo nizak,što znači da u Nizu može biti samo ispred Dvojke.
  Svakome se deli po 10 karata,a prvi dobija 11.On kreće i pri tome,samo odbacuje jednu kartu.
  Igrač na svom potezu vuče jednu kartu sa Ostatka,ili Hrpe za Odbacivanje,izlaže ako ima šta,a zatim jednu kartu odbacuje na Hrpu.Sa tim se njegov potez završava.Kao Izlošci,ovde se pojavljuju:

  -Grupe istih karata,
  -Nizovi u boji,
  -Završni Par.
  „Završni Par“ je Izložak od 2 iste karte,a može se izložiti samo na kraju,kada jedan od takmičara završava partiju.Pri tome,njega mogu činiti poslednje 2 karte lista,ili ostaje još jedna karta,sa kojom igrač Zatvara.
  Žandari se ne mogu uvrštavati u Kombinacije,već se od njih igrač oslobađa samo prilaganjem na već postojeće Izloške.
  BODOVANJE : Pobedniku se upisuju bodovi iz ruku poraženog.Pri tome,svaka karta od A,do 9,boduje se samo sa 1-im bodom,a od 10,do K,po 5 bodova.U slučaju da pobedu ostvari protivnik delitelja,sam delitelj ima pravo na još jedan potez,ali samo ako sa njim i on izlazi.U protivnim,igra se prekida.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 6. #6
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  DVOSTRUKI REMI


  Dvostruki Remi je nastao direktno iz Običnog,uz neke manje izmene tehničke prirode.
  BROJ IGRAČA : U igri mogu učestvovati 2,do 6 igrača,ali je idaealno,ako ih je četvoro.
  KARTE : Igra se izvodi sa udvojenim špilom,od 104 karte (2 standardna špila),sa prododadata 2 Džokera.Oni mogu menjati bilo koju drugu kartu.Kec je i „visok“,i „nizak“,što znači,da u Nizovima dolazi ipred Dvojke,ili iza Kralja.U prvom slučaju predstavlja početak,a u drugom kraj Niza.Tačnije,on je neka granica,preko koje se ne može produžavati.
  DELJENJE : Delitelj daje svakom igraču po 14 karata,a prvu sledeću izbacuje na sto, licem na gore.Ona predstavlja početak Hrpe za Osbacivanje.Pri poštovanju strogih pravila,deli se jedna po jedna karta.
  TOK IGRE : Sam način igre je identičan Običnom Remiju.Igrač vuče gornju kartu sa Ostatka,ili sa Hrpe za Odbacivanje,izlaže ili prilaže,naravno,ako ima šta i na kraju,jednu odbacuje na Hrpu.Svi potezi se završavaju odbacivanjem jedne karte,osim poslednjeg,kada igrač može izložiti sve i završiti igru bez odbacivanja.
  Ne postoje nikakva ograničenja u pogledu prilaganaj,tako da i onaj,koji se nije ni otvorio,može nesmetano prilagati na protivničke Izloške,pa čak na taj način i pobediti,bez ikakvog svog izlaganja.To ipak ostaje samo u domenu teorije.
  IZLOŠCI : Kao Izlošci se pojavljuju Nizovi i Grupe.Kao i u drugim oblicima Remija,Nizovi su karte po redosledu,istog znaka,a Grupe su karte istih vrednosti,kojih ovde teorijski može biti,čak i do 10.Do maksimalnog broja se dolazi,ako Grupa sadrži svih 8 karata jednakih vrednosti i još 2 Džokera.
  PRILAGANJE I ZAMENA DŽOKERA : Prilagati se može,i na Nizove,i na Grupe, osim na Kečeve u Nizovima,pošto je već rečeno,da se preko njih,oni ne smeju produžavati. Prilikom prilaganja,Džoker se ne sme uzeti u List,već obavezno ostaje u istom Izlošku.U Nizu se on pomera i postavlja tako,da menja neku drugu kartu.Npr,ako imamo izložen Niz A-2-Džoker,a igrač postavlja Trojku,on se sada postavlja umesto Četvorke itd.U nekom drugom Nizu,on bi se mogao,po želji igrača koji postavlja osnovnu kartu,pomerati na obe strane,ali je u našem primeru,Kec ograničenje.U slučaju da se ceo Niz kompletira,od Keca,do Kralja,Džoker se tada prebacuje u bilo koji Izložak na stolu,ali se čak ni u tom slučaju,ne sme uzeti u ruke.
  BODOVANJE : Cilj je istovetan ostalim Remi-igrama,što pre se osloboditi karata iz Lista.Čim to nekome pođe za rukom,broje se bodovi iz preostalih karata kod protivnika.Njihov zbir se upisuje pobedniku.Pri tome,Džoker vredi 25 bodova,Kec 11,svaka Slika,po 10 bodova,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  Ako igrač Handira (osobodi se svih 14 svojih karata u jednom potezu),bodovi se udvostručavaju.
  Ako se u primeru na slici,umesto Džokera postavi 10-pik,on se pomera,pa će menjati Žandara,ili Sedmicu,po želji igrača.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 7. #7
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  G R Č K I R E M I


  Grčki Remi je jako sličan Dvostrukom Remiju,ali ima nekih svojih specifičnosti.
  BROJ IGRAČA : Igra je predviđana za 2,ili 3 igrača.
  Koristi se udvojeni špil,od 104 karte,plus 4 Džokera.
  DELJENJE i TOK IGRE : Svakome se deli po 10 karata.
  Kec može biti „visok“,ili „nizak“.
  Kao Izlošci se pojavljuju Nizovi karata iste boje i Grupe istih karata,bez obzira na boju.
  I grač ne sme da prilaže na tuđe Izloške,niti sam da izlaže bilo šta,dok najpre ne formira i izloži Niz od 3 karte u Piku,bez Džokera.

  Uslov za Otvor
  U Grčkom Remiju,Niz u piku je „Uvodni Izložak“ i on predstavlja USLOV za dalje izlaganje i prilaganje.
  Džoker menja svaku kartu,a iz Niza se može i uzeti u ruke.To se izvodi tako,što se umesto njega,postavlja karta,koju on menja.Pri tome,igrač ga uzima u ruke i sa njim slobodno raspolaže.
  U Grčkom Remiju,Džoker se iz Grupe ne može uzeti.
  CILJ IGRE i BODOVANJE : Igrač,koji se prvi oslobodi svojih karata,postaje pobednik deljenja.Kao nagradu,on dobija -20 bodova,a u slučaju da je izveo Hand, -40 bodova.
  Ostalima se upisuje zbir bodova iz karata,koje su im se u tom trenutku zatekle u rukama,nevezano od toga,da li su sparene,ili ne.Pri tome,Slike i Kečevi se boduju sa po 10 bodova,Džokeri sa 20,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  Igraču,koji nije uspeo da izloži Uvodni Izložak (Niz u Piku),karte se i ne sabiraju,već mu se odmah upisuje +100 bodova.
  Kada neko završi igru,ostali nemaju pravo izlagati,čak iako imaju formirane kombinacije u ruci.Njih su mogli izložiti u predhodnom periodu igre,a sada im sve donose kaznene bodove.
  Pobednik je igrač,sa najmanjim brojem bodova.
  Partija traje do 201 bod,odnosno,dok neko ne dostigne,ili previsi taj skor.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 8. #8
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  DVESTOTNI REMI


  Dvestotni,ili „Nemački Remi“,predviđen je za 2 igrača.
  KARTE : Koriste se 2 spojena špila karata,bez Džokera.Kec može biti „visok“ i „nizak“.Grupu čine iste karte,ali obavezno različitih znakova.
  DELJENJE : Delitelj napre daje sebi 3 karte,a zatim naizmenično,protivniku i sebi po 2,dok on sam ne dobije 15,a nedelitelj 14 karata.Ostatak se spušta zatvoreno na sredinu stola i sa njega igrači tokom igre vuku karte.
  Prvi na potezu je delitalj i on u tom potezu,samo odbacuje jednu kartu pored Ostatka, licem na gore,a sa njom započinje Hrpa za Odbacivanje.
  Igrači uglavnom vuku sa Ostatka,a sa Hrpe jedino,ako sa tom kartom odmah formiraju i spuštaju novu Kombinaciju.Prilagati se može na svoje i tuđe Izloške,ali tek kada se igrač „Otvori“ (izloži svoje prve Kombinacije).
  OTVOR : Za svakog igrača postoje ograničenja,šta mora izložiti,kada to čini prvi put u deljenju.Uslov za Otvor je, bilo koji Niz i zbir izloženih karata,od najmanje 51 bod.
  Jedino u nizu A-2-3,Kec vredi 1 bod,dok u svim ostalim varijantama,boduje se sa 10 bodova.
  HAND : Hand je situacija,kada se igrač u jednom svom potezu,oslobodi svih karata iz ruke.U tom slučaju,Uslov za Otvor i ne mora biti ispunjen.Hand se priznaje,i ako igrač neposredno pred izlaganje,umesto sa Ostatka,vuče gornju kartu sa Hrpe.Dozvoljeno je i prilaganje na protivničke Izloške,a jedini uslov ostaje,oslobađanje svih karata u jednom potezu.
  Za Hand se ne dobijaju nikakvi dodatni bodovi.
  BODOVANJE : Pobedniku se ne upisuje ništa.Protivniku se upisuje zbir bodova u kartama,koje su mu ostale u ruci.Pri tome,Slike i Kečevi se boduju sa po 10 bodova,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  Ako se poraženi do tada još nije ni otvorio,bez sabiranja mu se upisuje +100 bodova.
  Igrač,koji prvi pređe 200 bodova je izgubio partiju.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 9. #9
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  ČETVOROPOTEZNI REMI


  Ovaj Remi je predviđen za 2 igrača.
  Koristi se standardni špil od 52 karte,bez Džokera.„Divljaci“ su Kečevi i oni menjaju svaku drugu kartu,ali samo u svojoj boji.
  Kao Izlošci,ovde se pojavljuju samo Nizovi od 3 karte iste boje,gde jedna od njih može biti zamenjena sa Kecom te boje.Svaki igrač Izlaže po jedan Niz u svakoj boji.Prilaganja nema.
  Svakome se deli po 12 karata,a Ostatak se spušta na sredinu stola,licem na gore.Pored njega se formira i Hrpa za Odbacivanje.Svako na svom potezu,može vući gornju kartu sa Ostka, ili Hrpe,eventualno spušta na sto spareni Niz od 3 karte,a zatim jednu odbacuje na Hrpu.
  Specijalni Bonus se dobija,ako igrač spari dva Niza identičnih karata,npr, 3-4-5 u piku i hercu.Bonus se priznaje,i ako je jedan od Nizova sastavljen uz pomoć „divljeg Keca“,npr, 3-4-A. Kada se Kec spusti u Izlošku,mora se naglasiti koju kartu menja.Ako je spušten kao Petica,ne može se kasnije prebaciti na mesto Dvojke.Ako igrač spusti Nizove istih karata u 3 boje,oni mu donose trostruki Bonus.Npr,ako su u pitanju pik,tref i herc,Bonusi se dobijaju za pik i tref,pik i herc,tref i herc.
  BODOVANJE : Kada jedan od igrača spari sva 4 Niza,sledi bodovanje.Obojica dobijaju po 20 bodova za svaki svoj izloženi Niz.Takođe,svakome se za isti izloženi Niz dodaje Bonus od 50 bodova.Na kraju se pobedniku dodaju i preostale karte u rukama poraženog.Pri tome,one vrede: A,-15 bodova,svaka Slika,-10 bodova,a brojčane karte prema svojim vrednostima.
  Primer : I igrač je izložio 4-5-6 u hercu,4-A-6 u karonu,9-10-J u trefu i J-Q-K u piku. II igrač je spario 7-8-9 u karonu,A-8-9 u hercu,7-8-A u piku,a u trefu mu je ostalo u ruci A,2,6.
  I-om igraču se piše 4x20 za 4 Izloška,50 bodova za isti Izložak u hercu i karonu,kao i 33 boda,preostalih u rukama protivnika.To ukupno iznosi 163 boda.
  II igrač dobija 3x20 za 3 izloška,ali i 3 Bonusa po 50,za identične Nizove u karonu,hercu i piku,što ukupno iznosi 210 bodova.
  Partija traje do 1000 i više bodova.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 10. #10
  Iskusan NICS (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  5.571
  Reputaciona moć
  113

  Podrazumevano Re: REMI

  mogao si sve u jednom postu da napises
  usput napisi izvor tekstova
  http://thumbnails113.imagebam.com/47289/07764f472886413.jpg

 11. #11
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  GANGSTER REMI


  Ovo je jedna od najrasprostranjenijih vrsta Remija,naročito prisutna kod onih,koji žele igru u sitnije novčane uloge.Gangster Remi je veoma popularan i kod nas.
  KARTE : Za igru su neohodna 2 standardna špila,od po 52 karte,kojima se dodaju još 4,do 6 Džokera.Kec može biti „visok“ i „nizak“,a Džokeri,kao i u svakoj Remi-igri,menjaju svaku drugu kartu.Kec ograničava Niz,koji se iza njega više ne može produžavati.
  IZLOŠCI : Izlošci su Nizovi istog znaka,ili Grupe istih karata,bez obzira na boju.Svaki Izložak se mora sastojati od najmanje 3 karte.
  SEČENJE : Pošto se igra odvija u desnu stranu,igrač koji seče,sedi sa leve strane od delitelja.On iz gornjeg presečenog dela,okreće donju kartu i postavlja je na sto,licem na gore. Ako je u pitanju Džoker,uzima ga sebi,a na sto okreće sledeću.Na isti način postupa,ako izađe i drugi Džoker.Kada se karta nađe na talonu,isti igrač sada okreće presečeni deo i pokazuje svima poslednju kartu u njemu.Ako je donja karta Džoker,on uzima i njega,kao i sledeću ispod nje itd. Isti igrač zatim,spušta Ostatak karata iz ruke na sto,licem na dole,poprečno preko karte na talonu,tako da je samo delimično pokriva.Ona se mora videti do kraja partije i naziva se „Hand-karta“.
  DELJENJE : Delitelj najpre,prvom desnom igraču od sebe,daje 3 karate,a zatim deli,2 po 2,dok svako ne dobije po 10 karata ( I igrač 11).Prvi je na potezu upravo igrač,koji ima kartu više i on u svom prvom potezu,jednostavno odbacuje na talon jednu iz ruke.Pri tome,on je postavlja otvoreno,licem na gore,pored Ostatka,a sa njom počinje da se formira Hrpa za Odbacivanje.Pošto sada svi imaju po 10 karata u rukama,sledi uobičajena igra.
  Ako je levi igrač presekao jednog,ili više Džokera,delitelj mu u prvom krugu daje,za toliko karata manje.
  TOK IGRE : U toku igre,svako najpre vuče jednu kartu,bilo sa Ostatka,ili sa Hrpe za Odbacivanje.Umesto nje,odmah zatim jednu odbacuje na Hrpu i sa time se njegov potez završava.
  U Gangster-Remiju,Kombinacije se tokom igre ne izlažu na sto.Tek kada neko u ruci spari sve svoje karte,izlaže ih odjednom i postaje pobednik tog deljenja.Pri tome,sa jedanaestom (pre izlaganja obavezno vuče) „zatvara“,ili je prosto uvrštava u neku Kombinaciju.
  Ako nu je potrebna,igrač može umesto sa Ostatka,ili Hrpe,vući i Hand-kartu,uz uslov, da u istom potezu izlaže svoje Kombinacije i završava igru.
  Pošto je na ovaj način određen pobednik deljenja,svi ostali igrači,redom u krug,izlažu ono,što su do tog trenutka sparili u rukama.Pri tome,niko ne može prilagati na tuđe Izloške,niti više vući sa Ostatka,ili sa Hrpe za Odbacivanje.Postoji i varijanta,gde se priliom izlaganja,može i prilagati na tuđe izloške,kao i menjati Džokeri,ali se igrači o tome moraju dogovoriti pre početka partije,kao i uvesti niz ograničenja.
  U istom Izlošku se mogu naći i više Džokera,ali njihov broj mora biti obavezno manji od broja prirodnih karata.Tako na primer,da bi se u jednom Izlošku našlo 2 Džokera,on mora sadržati,najmanje 5 karata.Ako se pri tome nalaze u istom Nizu,između njih moraju biti,najmanje 2 prirodne karte.
  BODOVANJE : Svakom igraču se piše onoliko bodova,koliko mu je ostalo u nesloženim kartama.Oni se upisuju kao pozitivni,dok pobednik dobija nagradu,od -10 bodova.
  Nesparene Slike i Kečevi se vrednuju,sa po +10 bodova,Džokeri sa +20 bodova,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  Sledeće pravilo je osnovna karakteristika Gangster Remija:
  Kada neko od igrača dođe do 101 bod i više,on ipak produžava igru.Njegov rezultat se podvlači,a dalje nastavlja sa rezultatom sledećeg najslabijeg igrača.
  Primer :
  I deljenje :Igrač Br.1 je pobednik i dobija nagradu od -10 bodova, a ostalima se upisuje onoliko,koliko im se zateklo u preostalim nesloženim kartama.
  II deljenje :Ovo deljenje dobija igrač Br.2 ,pa se od njegovog rezultata oduzima 10 bodova.Ostalima se dodaje onoliko,koliko je ko imao u nesloženim kartama.
  III deljenje :Ovo deljenje je pobedio igrač Br.3,pa se sada njemu oduzimaju 10 bodova. Igrač Br.1 je prešao 101 bod.Njegov rezultat se podvlači,a ispod crte mu se upisuje rezultat najslabijeg igrača,u našem slučaju,to je igrač Br.4,koji ima 98 bodova.Prvi igrač,takođe nastavlja igru sa tim rezultatom.
  IV deljenje :U četvrtom deljenju ,pobedio je igrač Br.1,a sada je igrač Br.4 prešao 101 bod. On takođe preuzima rezultat od najslabijeg,ovoga puta,igrača Br.3.Igrači Br.3 i Br.4 nastavljaju igru sa 95 bodova.
  V deljenje :Ovo deljenje dobija igrač Br.2 ,a sa njim i nagradu,od -10 bodova.Igrači Br.3 i Br.4 su prešli 101 bod,pa obojica preuzimaju rezultat igrača Br.1.Sada sva trojica nastavljaju partiju sa 91-im bodom.
  VI deljenje :U šestom deljenju,pobedu je izvojevao igrač Br1,dok su sva trojica protivnika,prešli rezultat od 101 bod.
  To ujedno predstavlja i kraj partije.

  U Gangster Remiju,partija je završena,kada svi igrači osim jednoga,pređu granicu od 101 bod,a taj jedan je i pobednik cele igre.
  Crtice,koje se tokom igre upisuju igračima u Tabelu se nazivaju „Bule“.Za svaku svoju Bulu,uključujući i završnu,igrač plaća pobedniku dogovorenu sumu.Bule,koje je tokom partije imao pobednik,se ne računaju.Svako može i po nekoiko puta prelaziti 101 bod,a da ipak na kraju bude pobednik.U tom slučaju,broj njegovih upisanih Bula nije bitan,ali ako ne pobedi,svaka mu praktično znači,gubitak jedne partije.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 12. #12
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  M I S I S I P I R E M I


  Misisipi Remi je vrlo uzbudljiva i dinamična igra,već dosta dugo poznata i kod nas. Karakteristično za nju je,da se upisuju rezultati,a da se pored toga,još koriste i žetini.
  TOK IGRE : Sama igra je vrlo slična,predhodno opisanom Gangster Remiju,pa je čak kod nas tako i nazivana,ali postoje vrlo bitne razllike:
  Na početku igre,svako od delitelja dobija po 12,a prvi desni igrač,13 karata.On i započinje igru,odbacivanjem jedne svoje karte pored Ostatka.Sa njom se započinje formirati Hrpa za Odbacivanje.
  Grupe moraju biti sastavljene iz istih karata,ali obavezno različitih znakova.Zbog toga, one mogu imati najviše 4 karte.
  Ako se u Grupi nalazi Džoker,on se odatle može i uzeti,ali samo sa njenim kompletiranjem,tačnije,dodavanjem četvrte karte.To je prikazano i vizuelno.
  Uzimanje Džokera iz Grupe
  U našem primeru,Grupa se sastoji od 2 crne Sedmice i jednog Džokera.Sa prilaganjem Sedmice-herc,Džoker se još uvek ne može uzeti.Neophodno je priložiti i četvrtu Sedmicu,a u našem slučaju,to je Sedmica-Karo.Tek sada je Grupa kompletirana,a Džoker se uzima u list.
  BODOVANJE : Bodovanje i vođenje rezultata je slično Gangster Remiju,uz neka dodatna pravila.
  Kada neko „Zatvori“,ostali izlažu svoje sparene Kombinacije iz ruke,ali sada sa razlikom,što svi mogu i prilagati na tuđe Izloške,kao i menjati Džokere.U Misisipiju se posle Zatvaranja,izlaganje produžava,čak i po nekoliko krugova,dok svi ne izlože i ne prilože sve što mogu.U ovom delu igre,kupovine novih karata nema,a igrači igraju redom u krug,izlažu, prilažu, menjaju Džokere.Po neko će pauzirati,a zatim se u sledećim krugovima možda i ponovo uključiti u igru,jer svaki novi Izložak,otvara i nove mogućnosti.
  Tek kada niko nema šta igrati,pristupa se svođenju rezultata.
  Pobednik dobija -10 bodova,a ostalima se upisuje onoliko,koliko im sadrže nesparene karte u rukama.Česta je i pojava,da igrači sve svoje karte izlože i prilože,pa završavaju partiju sa 0 kaznenih bodova.
  POSEBNE KOMBINACIJE : Igrač koji Zatvara,ne mora to činiti samo na uobičajen način,već postoje još 3 nova, nestandardna završetka igre:
  A) Slike :Sve karte u listu su Slike (Kraljevi,Dame i Žandari) i one ne moraju biti složene u Kombinacije.
  B) Boja :Sve karte u listu su u istom znaku,a pri tome,ne moraju biti u okviru nekakvih Kombinacija.
  C) Male Karte :Zbir svih karata u listu,ne sme biti veći od 21.Pri tome,Kec vredi 1 bod,a Džoker,0 bodova.
  Džokeri mogu biti prisutni u svakoj,od pomenutih Posebnih Kombinacija.
  Sve Posebne Kombinacije se sastoje od 12 karata,a 13-a,sa kojom se zatvara,može biti bilo koja.
  U slučaju ovakvog završetka,ostali igrači samo jednostavno izlažu formirane Kombinacije iz ruke,bez prava prilaganja na tuđe i zamene Džokera.
  Pobednik sa Posebnom Kombinacijom dobija -25 bodova,a ostali onoliko,koliko im je ostalo nesloženo u rukama.
  U Misisipiju,Hand-karta se može vući,jedino ako je neophodna za neku,od Posebnih Kombinacija.
  Upisivanje bodova je potpuno istovetno Gangster Remiju,ali se posle svakog završenog deljenja,još vrši i isplata u žetonima.
  ISLATA U ŽETONIMA : Posle svakog deljenja,svi daju pobedniku po 1 žeton,a ako je pobedu ostvario sa nekom od Posebnih Kominacija,po 2 žetona.
  Na kraju partije,svako pobedniku isplaćuje po 5 žetona,za svaku svoju upisanu Bulu tokom igre,računajući i završnu.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 13. #13
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  REMI - KUB


  Remi-Kub je jako popularna Remi igra,a izvodi se sa kompletom Remi-Pločica,koje su već opisane u delu „Igre sa Specijalnim Kartama“ pod nazivom Rumunski Remi.I zaista,one su nastale u Rumuniji,ali su tek u SAD-u dobile ogromnu popularnost.Originalan komplet se može naći u celom svetu,a postoji i zvanični Svetski Šampionat,kao i serija Gran-Pri Turnira u Remi-Kubu.
  Ipak,znajući da mnogi neće ni pogledati poglavlje o specijalnim kartama,a kako je ovo možda i nareprezentativnija Remi-igra,mi smo je uvrstili ovde.Nije retkost,da se ona izvodi i sa klasičnim kartama,udvojenim standardnim špilom,uz dodatak 2 Džokera,ukupno 106 karata. Razlika praktično i ne postoji.Ovde dajemo opis Međunarodnih pravila,mada ima veliki broj varijanti.
  Svako od delitelja dobija po 14 karata,a igra se najobičnija Remi igra.Izlošci su Grupe istih karata,a različitih boja,kao i Nizovi u boji.U Nizu,Kec može biti visok,ili nizak,ali se preko njega Niz ne može produžavati,znači,početak,ili kraj niza.
  Igrač može ostvariti pobedu na 3 načina:
  -„Remi“.Igrač se otvori,kad u svojim sparenim Kombinacijama ima 50,ili više bodova. Dalje produžava igru,a kada se dodavanjem na svoje i protivničke Izloške oslobodi svih karata, kaže se da je izveo „Remi“.Nagrada je 100 bodova,a ako se do tada još ni jedan protivnik nije ni Otvorio,200 bodova.
  -„Fut“.Ako se igrač otvara i odmah oslobađa svih svojih karata,ali s tim,što nisu sve složene u Kombinacije,već neke i prilaže.Nagrada za izveden Fut je 200 bodova.
  -„Hand“.I najzad,ovakav oblik završetka donosi najviše bodova pobedniku,a nagrada zavisi od toga,da li je zatvorio bez Džokera,odnosno uz pomoć jednog,ili dva.Pored uobičajenih načina sparivanja karata,ovde se pojavljuje i popriličan broj nestandardnih Kombinacija,a svaka donosi određenu nagradu pobedniku.


  Oblici „Handa“ O p i s . Bez Džokera 1 Džoker 2 Džokera
  1 Baznih 14 Svih 14 složene standardno 500 400 300
  2 Ruka Malih Sve od 2,do 9,nesložene 800 700 600
  3 Minor 51 Zbir do 51,ne moraju biti složene 1000 900 800
  4 Grupe 51 Sve u Grupe,ukupan zbir do 51 1600 1400 1200
  5 Nizovi 51 Sve u Nizovaima,zbir do 51 1600 1400 1200
  6 Pikolo 41 Zbir do 41,ne moraju biti sparene 800 700 600
  7 Pikolo 41 Bazni Sve složene,zbir do 41 1400 1200 1000
  8 Pikolo 41 Grupe Sve složene u Grupe,zbir do 41 1600 1400 1200
  9 Pikolo 41 Nizovi Sve složene u Nizove,zbir do 41 1600 1400 1200
  10 Ruka Velikih Sve od 10,do A.Ne moraju biti složene 700 600 500
  11 Visoke Bazne Sve složene standardno i visoke 1400 1200 1000
  12 Velika Grupa Svih 8 jedne vrednosti od 10,do A 1600 1400 1200
  13 Četiri Boje 4 raznobojna Niza 900 800 700
  14 Četiri Male Boje 4 Niza u 4 boje,sve od 2,do 9 1000 900 800
  15 Četiri Velike Boje 4 Niza u 4 Boje,sve veće od 9 1000 900 800
  16 Tri Boje 3 Niza u 3 različite boje 700 600 500
  17 Tri Male Boje 3 Niza u 3 boje,sve od 2,do 9 900 800 700
  18 Tri Velike Boje 3 Niza u 3 boje,sve od 10,do A 900 800 700
  19 Dve Boje 2,3,ili 4 Niza u dve boje 1000 900 800
  20 Dve Male Boje Sve od 2,do 9,Dva,3,ili 4 Niza dve boje 1400 1200 1000
  21 Dve Velike Boje Sve od 10,do A,nizovi u 2 boje 1400 1200 1000
  22 Jedinstvena Boja Sve u jednoj boji,bez kombinacija 1600 1400 1200
  23 Jednobojni Nizovi Više Nizova,svi u istoj boji 2000 1800 1600
  24 Kraljevski Niz Niz u boji,od A,do A 2400 2200 2000
  25 Palice 4 Grupe istih karata 1000 800 600
  26 Palice maloletne 4 Grupe od 2,do 9 1400 1200 1000
  27 Palice punoletne 4 Grupe od 10,do A 1400 1200 1000
  28 Mozaik Jedinstven niz od A,do A,sve susedne boje su različite 1000 900 800
  29 Mali Talas Dva smešana Niza od A-7,od 2 boje 1200 1000 800
  30 Veliki Talas Dva smešana Niza 8-A,od 2 boje 1200 1000 800
  31 Mali Jednobojni Talas Dva Niza A-7,oba u istoj boji 2600 2400 2200
  32 Veliki Talas jedne boje Dva Niza 8-A,oba u istoj boji 2600 2400 2200
  33 Mali dvobojni Talas Dva jednobojna Niza A-7,oba u različitim bojama 2200 2000 1800
  34 Veliki dvobojni Talas Dva jednobojna Niza 8-A,oba u različitim bojama 2200 2000 1800
  35 Sedam Parova 7 parova identičnih karata 1700 1600 1500
  36 Sedam Malih Parova 7 parova identičnih karata od 2,do 9 2000 1900 1800
  37 Sedam Velikih Parova 7 parova identičnih karata,sve od 10,do A 2000 1900 1800
  38 Sedam Jednobojnih Parova 7 Parova identičnih karata,sve iste boje 2200 2000 1800
  39 Mali Blic Sve složeno osle prvog poteza 1600 1400 1200
  40 Veliki Blic Sve složeno pre prvog poteza 2000 1800 1600
  Treba povesti računa,da se Kec kod malog zbira broji kao 1,a Džoker 0.
  Svakome igraču se sabiraju bodovi u preostalim kartama i to.
  2-7......................po 5 bodova
  8-K.....................po 10 bodova
  A.............................20 bodova
  Džoker....................50 bodova
  Ovi bodovi su negativni,a takođe,ako se igrač nije Otvorio,dobija još -200 dodatnih bodova.
  Pobednik je igrač,sa najvećim brojem bodova.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 14. #14
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  K A L U Ć I


  Kalući je kod nas,možda i najpopularnija igra sa kartama ,ali ga skoro niko nezna pod tim imenom.On se u Srbiji prosto naziva Remi.Po popularnosti se možda i izjednačio sa Tabićem.Za prosečnog Srbina,Remi je jednako Kalući i ništa više od toga.Mnogi,a naročito deca ga nazivaju i „Pravi Remi“,a svi drugi oblici Remija su za njih, samo njegove varijante.Kalući se kod nas toliko odomaćio,da je sve više onih,koji su i prvi kontakt sa kartama u životu,upravo ostvarili preko njega.
  Ipak,njegov rejting u Svetu nije ni izbliza toliko visok,pa on predstavlja samo jednu, od mnogobrojnih vsta Remija i ništa više od toga.
  KARTE i BROJ IGRAČA : Za Kalući su potrebna 2 standardna špila,od po 52 karte,kojima su pridodata i 4 Džokera.U igri mogu učestvovati,od 2,do 6 igrača,a igra je najzanimljivija, kada ih je četvoro i više.
  SEČENJE i DELJENJE :Levi igrač od delitelja seče karte, pa iz gornjeg presečenog dela,poslednju okreće na talon.Ako je ona slučajno Džoker,uzima ga sebi,pa okreće sledeću.Ona takođe pripada njemu,ako se ispostavi , da je u pitanju novi Džoker.Kada je karta postavljena na sto licem na gore,isti igrač za trenutak preokreće Ostatak i pokazuje donju kartu.Ako je ona Džoker, pripada delitelju, pa i eventualna sledeća.
  Ostatak se zatim spušta na sto,licem na dole,poprečno preko karte na talonu.Ona se mora videti tokom čitave igre,a naziva se „Hand-karta“,ili „Remi-karta“.
  Delitelj desnom susedu daje 3 karte,a zatim nastavlja deliti po 2,dok svako ne dobije po 14,a prvi igrač 15 karata.
  IZLOŠCI : U Kalućiju,karte u Grupi obavezno moraju biti različitih znakova.To znači, da one mogu sadržati samo 3 ,ili 4 karte.Džoker se iz Grupe može uzeti,tek ako se ona kompletira,sa kartama sva 4 različita znaka.
  Kec može biti „visok“ i „nizak“,odnosno,u Nizu dolazi ispred Dvoke,ili iza Kralja.Sa njim Niz započinje, ili se završava,a preko njega se ne može nastavljati..
  Kompletirana Grupa Niz u boji
  TOK IGRE : Igru započinje igrač desno od delitelja,a kako ima kartu više,on u svom prvom potezu,samo jednu odbacuje.Sa njom započinje Hrpa za Odbacivanje,preko koje,u daljem toku igre,svi ostali odbacuju karte.
  Karte se tokom igre,uglavnom vuku sa Ostatka.Po nekada se može vući i sa Hrpe za Odbacivanje,ali samo,ako se sa njom odmah formira Kombinacija i spušta na sto.Ako se igrač do tada još nije „otvorio“(još nije izlagao),a pri tome ipak vuče sa Hrpe ,on mora imati Uslov za Otvor.Prilikom prvog izlaganja svakog igrača,zbir bodova u Izlošcima mora biti najmanje 51,ili više od toga.U ovom slučaju,Kec se u nizu ispred Dvojke (A-2-3) boduje sa 1,dok u svim ostalim varijantama,vredi 10.Džoker se u Izlošku boduje,koliko i karta,koju on meja.Svaka Slika vredi 10, a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  Igrač nema pravo prilagati na tuđe Izloške,pre nego što se sam otvori.
  ZATVARANJE : U Kalućiju je Zatvaranje obavezno.Poslednju kartu iz ruke,igrač mora odbaciti na Hrpu za Odbacivanje i to,licem na dole.Ona označava i završetak igre u tom deljenju. Igrač je ne može uvrstiti u neku Kombinaciju.
  Posle toga, nikakvih izlaganja više nema,pa čak i ako neko u ruci ima formiranu kombinaciju. Svakome se upisuje onoliko bodova,koliko mu se u tom trenutku našlo u ruci.Kec i Slike se boduje sa po 10 bodova,Džoker sa 20,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  Pobedniku se upisuje -20 ,a ako Handira,-40 bodova.
  HAND : Hand je situacija,kada igrač izloži sve svoje karte u jednom potezu.Pri tome, on obavezno mora vući sa Ostatka.Ako slučajno uzme kartu sa Hrpe za Odbacivane,Hand mu se ne priznaje.Takođe,da bi Hand bio važeći,nije dozvoljeno ni prilaganje na tuđe Izloške.
  Umesto sa Ostatka,igrač kao poslednju kartu pred Hand, može vući i onu ispod Ostatka.Ona upravo i služi,da bi se po potrebi uzela za Hand.Odomaćilo se i pravilo,da se Hand-karta sme vući za Hand, samo u prva 3 kruga igre,ali se to svodi na situaciju,da se ona praktično i ne koristi.Zbog toga je poželjno ispoštovati pravilo,da se na nju može uvek računati,ako je potrebna za Hand.
  BODOVANJE : Pobednik dobija -20 bodova,a poraženi,bodove iz karata,koje su im ostale u rukama.Pri tome,igrač koji se nije ni otvorio,bez sabiranja dobija +100 bodova.U slučaju Handa,bodovi se udvosručavaju,a takođe,i u slučaju Zatvaranja sa Džokerom.Tako igrač,koji Handira,a pri tome još i Zatvori sa Džokerom,dobija nagradnih -80 bodova,dok onaj,koji se do tada još nije ni otvorio,+400 bodova.Ostalima bi se bodovi množili sa 4.
  Novi bodovi se odmah sabiraju sa predhodnim rezultatom.Partija traje do 501 bod,a kada neko dostigne,ili premaši taj skor,pobednik je igrač, sa najmanjim brojem bodova u tom trenutku.
  ŽIVA KARTA : Živa karta je ona,koja se može uzeti sa Hre za Odbacivane i odmah priložiti na neki,već postojeći Izložak na Talonu.Ako je igraču preostala još samo jedna karta u ruci,on uzima Živu kartu,prilaže je i završava partiju.U Kalućiju to nije dozvoljeno,već igrač koji može da završi igru,obavezan je opomenuti protivnika,da je odigrao Živu Kartu.Ovaj je mora vratiti u ruke i odigrati bilo šta drugo,pa čak i ako mu to i neodgovara.Tek ako nema ništa drugo, on to saopštava,pa protivnik uzima Živu kartu i sa njom izlazi.
  NOVO DELJENJE Ako bilo ko tokom deljenja,dobije 3 para potpuno :identičnih karata (po rangu i boji),on to ima pravo objaviti i pokazati,pa se postupak deljenja ponavlja.Svi odbacuju svoje karte,pri čemu mogu zadržati Džokre,a za toliko manje karata dobijaju od delitelja.  B r i dž R e m i

  Mnogi kod nas,nešto vrlo malo izmenjeni Kalući,nazivaju imenom „Bridž Remi“,ili čak šta više,samo „Bridž“.
  Partija traje,unapred dogovoreni broj deljena,a ne na rezultat,kao što je bio slučaj u prethodnoj varijanti.
  Posle svakog deljenja,pobednik dobija -40 bodova,a u slučaju Handa,čak -140.Ostali bodovi kod Handa se jednostavno udvostručavaju.
  Kako su za Hamd nagrade znatno veće,igrači se češće i odlučuju na njega,pa je dinamika igre znatno izmenjena,u odnosu na osnovnu varijantu Kalućija.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 15. #15
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  BEČKI REMI


  Bečki Remi je još poznat pod nazivom „Rauber Remi“.
  KARTE i BROJ IGRAČA :U igri mogu učestvovati,od 2,do 6 igrača.Koriste se dva standardna špila,od po 52 karte,plus 4 Džokera.
  DELJENJE : Posle sečenja,u kome se Hand-karta ne izbacuje,delitelj daje svakome po 10 karata,a prvu sledeću okreće i spušta otvoreno,na sredinu stola.Pored nje zatim,postavlja i Ostatak,licem na dole.
  TOK IGRE i IZLOŠCI :Tokom cele igre,može se,bez ikakve razlike,vući sa Ostatka, ili sa Hrpe za Odbacivanje.
  Izlošci su Nizovi i Grupe,a u ovom Remiju,nijedan od njih ne sme sadržati,više od jednog Džokera.Kec u Nizu,može biti „visok“,ili „nizak“.Boje karata u Grupama ne igraju nikakvu ograničavajuću ulogu.Znači,u jednoj Grupi se mogu pojaviti dve karte istoga znaka,npr, dve Sedmice-tref i jedna Sedmica-karo,što u ovom Remiju predstavlja ispravan izložak.
  Tokom igre,kompletirane Kombinacije se ne izlažu na sto.Igrač,koji smatra da mu je u nesloženim kartama ostalo manje bodova,nego kod protivnika,posle kupovine karte,zaustavlja igru.Jednostavo,on govori : „Remi!“Odmah zatim,izlaže svoje Izloške,a nesložene karte postavlja pored njih,takođe otvoreno.Posle njega,to isto čine i protivnici.Pri tome,jedino on sam, izlaže 11 karata,pošto u tom krugu ne izbacuje na Hrpu,a jedini je vukao kartu pre izlaganja.Ta karta viška mu se računa kao nesložena,ukoliko nije uspeo da je priključi nekom svom Izlošku.
  Da bi igrač,koji je zaustavio igru,bio pobednik deljenja,u nesloženim kartama mora imati manje bodova,od svakog protivnika.On zatim,pravi razliku između svojih i bodova,svakog protivnika pojedinačno.Te sve razlike se zatim sabitaju i upisuju njemu,kao pobedniku.
  Ako pak,igrač ima složenih 10 karata u ruci,on jedanaestu (onu koju je kupio) samo u tom slučaju ima pravo izbaciti na Hrpu.Ona se odbacuje licem na dole,tačnije,sa njom se Zatvara.
  U Bečkom Remiju,karte se ne mogu prilagati na tuđe izloške.
  Ako kojim slučajem,neko drugi ima najmanji zbir u nesloženim kartama,onda je on pobednik.Prave se razlike između njega i ostalih i upisuju se njemu,pri čemu kao nagradu,dobija i dodatnih +10 bodova.Igraču,koji je neuspešno zatvorio,upisuje se -20 bodova.
  Kec se vrednuje sa 11 bodova,Džoker sa 25,svaka Slika donosi po 10 bodova,a ostale karte se broje,prema svojim nominalima.
  Partija najčešće traje 5 krugova deljenja,a igrač sa najvećim brojem bodova je pobednik.Po dogovoru se naravno,može igrati i kraće,ili duže.  Nak-Nak Remi
  (Kuc-Kuc Remi)

  Nak Remi je preteča Bečkog Remija,gde se izlošci tokom igre,takođe ne izlažu.Kada neko želi da prekine dalju igru,kuca rukom o sto,po čemu je igra i dobila ime.
  BROJ IGRAČA : 2 , do 8 igrača.
  KARTE : Koristi se špil,od 52 karte,u kome su rangovi: A,2,3,4, itd...,do Kralja,koji je ovde poslednja karta u Nizu.Kec je samo „nizak“,a prilikom sabiranja, vredi samo 1 bod.Slike se boduju,sa po 10 bodova,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
  DELJENJE : Delitelj svakom igraču deli po 7 karata.Izuzetak je jedino,kada u igri učestvuju dvojica igrača i tada svako dobija,po 10 karata.Sledeća se okreće na talon i predstavlja, početak Hrpe za Odbacivanje.Pored nje sa zatim,spušta i Ostatak,licem na dole.
  TOK IGRE : Tokom cele igre,svako vuče jednu kartu sa Ostatka,ili sa Hrpe za Odbacivane,a zatim jednu odbacuje na Hrpu.
  NOKER : U trenutku kada odbaci kartu i završi potez,igrač može kucnuti rukom o sto i na taj način,obustaviti dalju igru.On se naziva NOKER,a mora imati najmanji zbir u svojim nesloženim kartama.Osnovna razlika ,u odnosu na Bečki Remi je,da igrač objavljuje kraj,tek kada u potpunosti završi svoj potez.Tako on izlaže ravnopravno sa ostalima,odnosno sa 7 karata u rukama.
  IZLAGANJE : Svi igrači redom izlažu svoje Kombinacije,a pored njih spuštaju svoje nesložene karte.To isto čini i Noker,a prilaganja na tuđe izloške,u ovom Remiju nema.
  BODOVANJE : Pobednik je igrač,sa najmanje bodova u nesloženim kartama.On upisuje razliku između svojih bodova,i bodova u nesloženim kartama protivnika.Pri tome,razlika se pravi sa svakim protivnikom zasebno.
  Ako je pri tome,igrač izložio sve svoje karte,dobija i dodatnu nagradu za Hand,u iznosu od +25 bodova.
  Ako Noker nije pobednik,njemu se upisuje i kazna,od -10 bodova,kao i razlika u njegovim nesloženim kartama i ostatku pobednika,naravno,takođe sa znakom minus.
  Pobedniku se zbir svih razlika upisuje sa znakom plus.
  KRAJ PARTIJE : Najčešće se igraju 4 kruga deljenja,a pobednik je igrač sa najvećim rezultatom.  T e n k


  Tenk je vrsta Kuc-Kuc Remija,predviđena za 2,do 4 igrača.
  KARTE : Koristi se standardni špil od 52 karte.Kec je samo „visok“ i u Nizu uvek dolazi iza Kralja,a vredi 11 bodova.Dvojke su „divljaci“ (Džokeri) i menjaju sve ostale karte,a kao one same,ne postoje.Ipak,boduju se samo,sa po 2 boda.Tako je najniži mogući Niz u ovoj igri 3-4-5.
  DELJENJE : Svako od delitalja dobija po 7 karata,a sledeća se preokreće i predstavlja, početak Hrpe za Odbacivanje.
  TOK IGRE : Igra se po pravilima predhodnog Nak-Nak Remija.Igrač odbacuje kartu na Hrpu,kuca o sto i postaje NOKER.Posle kucanja,u Tenku svako igra još po jednom. Znači,svako vuče kartu,izlaše sve šta moše,a zatim jednu odbacuje na Hrpu.Pri tome,Noker izlaže prvi,ali jedini on ne igra ceo potez i ne vuče,niti odbacuje,pošto je to već učinio pre kucanja.
  Svi igrači,uključujući i Nokera,imaju pravo prilagati na tuđe Izloške,pa se proces izlaganja produžava i po nekoliko krugova.
  HAND : Ako Noker izloži svih 7 svojih karata,to se smatra Handom.Dopunski krug igre se ne igra,već svako,prosto izlaže sparene karte iz ruke.Pri tome,svako može prilagati na tuđe izloške,ali ne i na Nokerove.
  BODOVANJE : Svima,osim pobedniku,upisuju se bodovi iz preostalih nesloženih karata.Njemu se u Tenku ne piše ništa.
  Jedina kazna za Nokera,u slučaju da nije najbolji je,što mu se bodovi u preostalim kartama upisuju dvostruko.
  KRAJ PARTIJE : Igrač,koji dostigne,ili premaši 100 bodova ispada,a ostali nastavljaju igru.Kada ostane samo jedan igrač sa manjim rezultatom od 100 bodova,on postaje konačni pobednik cele partije.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 16. #16
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  REMI SA ZAMIŠLJENIM DŽOKEROM


  Za ovu igru se koristi dvostruki špil od 104 karte,bez Džokera.
  Svako dobija od delitelja po 12 karata,pri čemu zamišlja još jednog Džokera,kao svoju 13-u kartu.Tokom cele igre se ravnopravno može vući sa Ostatka i sa Hrpe za Odbacivanje.Kraj igre je,kada nekom pođe za rukom,da spari sve svoje karte,pri čemu jedno mesto među njima zauzima i zamišljeni Džoker.
  Kao Izlošci se pojavljuju Nizovi u boji i Grupe istih karata,obavezno različitih znakova.
  Niz sa zamišljenim Džokerom Grupa sa zamišljenim Džokerom

  U ovom Remiju,jedan od izložaka svakoga igrača,može biti sa zamišljenim Džokerom, što je predstavljeno na slici.Ulogu Trojke u Nizu na slici je preuzeo Džoker,a Grupa sadrži samo dve karte,pošto je treća Desetka,zamišljena.
  Igra se u žetone.
  Pošto igrači dobiju svoje karte od delitelja,sledi Klađenje,kao i u Pokeru,gde pojedini igrači mogu i odustati od igre,pre nego što je ona i započela.
  U igri najčešće učestvuju 4 igrača,ali je mogu igrati i troje,ili petoro.Ako sva četvorica kažu „Dalje“,sledeće deljenje se igra u dvostruki ulog.Početni ulog se uplaćuje pre podele karata i on iznosi 1 žeton,ali se u toku Klađenja znatno povišava.
  Ako se kod nekog igrača nađu 3 para potpuno identičnih karata,kako po rangu,tako i po znaku,deli se ponovo.Svako iz svog lista zadržava po 2 karte,a dele se po 10 karata.svi ponovo uplaćuju po 1 žeton,pa se igra u dvostruki ulog.
  Opisana igra na žetone je osnovna varijanta ovog Remija i uglavnom se igra u Nemačkoj.U ostalim zemljama gde je prihvaćen,ovaj Remi se češće igra na upisivanje rezultata.
  Kada neko zatvori,ostali izlažu svoje formirane Kombinacije,a ono što mu preostane se boduje i upisuje.Pri tome,svako ima pravo i na svog zamišljenog Džokera.Kec vredi 11 bodova, Slike,po 10 bodova,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.Pobednik dobija, -10 bodova.
  Partija traje do 200,a pobednik je igrač, sa najmanjim brojem bodova.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 17. #17
  Elita kalis (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Pamplemousses
  Poruke
  15.973
  Reputaciona moć
  219

  Podrazumevano Re: REMI

  remi je moja omiljena igra kartama...

 18. #18
  Buduća legenda Psihologue (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  36.316
  Reputaciona moć
  410

  Podrazumevano Re: REMI

  Citat Original postavio kalis Pogledaj poruku
  remi je moja omiljena igra kartama...
  Kad i gde?

 19. #19
  Elita kalis (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Pamplemousses
  Poruke
  15.973
  Reputaciona moć
  219

  Podrazumevano Re: REMI

  dogovoricemo se
  Poslednji put ažurirao/la kalis : 23.07.2009. u 12:36

 20. #20
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  Citat Original postavio NICS Pogledaj poruku
  mogao si sve u jednom postu da napises
  usput napisi izvor tekstova
  Izvor je mora lična enciklopedija,koju sam sastavljam već više od 30 godina.
  A ne mogu u jednom postu,pošto ima oko 500 vrsta Remi igara koje sam ja sakupio i opisao pa bi za jedan post bilo mnogo.
  Naravno,želo bih da se još neko uključi pa napiše i neku svoju varijantu koju igra ili za koju je čuo.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

 21. #21
  Elita kalis (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Pamplemousses
  Poruke
  15.973
  Reputaciona moć
  219

  Podrazumevano Re: REMI

  Citat Original postavio NUSKMP Pogledaj poruku
  Izvor je moja lična enciklopedija,koju sam sastavljam već više od 30 godina.
  .

  bravo !
  ...al 30 godina !
  ...pa kad si započeo, u petoj ?

 22. #22
  Elita kalis (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Pamplemousses
  Poruke
  15.973
  Reputaciona moć
  219

  Podrazumevano Re: REMI

  Citat Original postavio Psihologue Pogledaj poruku
  Kad i gde?
  Citat Original postavio kalis Pogledaj poruku
  dogovoricemo se
  Citat Original postavio NUSKMP
  BROJ IGRAČA : od 2 do 6 ,ali je najbolje,ako ih je u igri četvoro,ili petoro.
  ali, jel treba da iskupim još forumaša ?
  već padaju prijave...
  ili ćemo jedan na jedan... ?

 23. #23
  Zainteresovan član NUSKMP (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  474
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: REMI

  KONTINENTALNI REMI


  Kontinentalni Remi je najzastupljeniji oblik ove igre u Evropi,a mogu ga igrati,od dva, pa čak do 12 igrača.
  KARTE :.U upotrebi su standardni Engleski špilovi,a na svaki dolazi i po jedan Džoker.Njihov broj zavisi,od broja učesnika u igri:

  2 do 5 igrača....................2 špila
  6 do 9 igrača....................3 špila
  10 do 12 igrača....................4 špila

  Visok Niz Nizak Niz Dvojka menja Osmicu u Nizu
  Kec može biti „visok“ i „nizak“,a pošto Dvojke imaju ulogu „divljaka“,kao najniži Niz se pojavljuje A-3-4.Dvojke,kao i Džokeri,u ovoj igri menjaju svaku kartu.
  Grupe kao Izlošci ne postoje,već se karte isključivo ređaju u Nizove.
  DELJENJE : Delitelj deli,u 5 navrata,po 3 karte,tako da ih svako dobija po 15.Prva sledeća se okreće na talon i predstavlja početak Hrpe za Odbacivanje.
  TOK IGRE : Svako na svom potezu,vuče kartu sa Ostatka,ili sa Hrpe,a Izlošci se tokom igre ne spuštaju na sto,sve dok neko ne spari sve svoje karte.Poslednjom kartom se obavezno mora Zatvoriti,tj,ne sme se uvrstiti u neku Kombinaciju.U kompletiranim Izlošcima, mora biti tačno 15 karata.
  IZLOŠCI : Kao Izlošci,važe samo Nizovi u boji.Igrač može izložiti karte,samo na jedan,od tri ponuđena načina:
  -5 izložaka,od po 3 karte,
  -3 izloška,od po 4 karte i jedan od 3 karte,
  -1 izložak od 5 karata,1 od 4 karte i 2 izloška ,od po 3 karte.
  Ako postoji Niz od 6 karata,igrač ga rastavlja na 2 izloška,od po 3 karte.
  BODOVANE : Kontinentalni Remi se tradicionalo igra na žetone,ali se u poslednje vreme počelo i sa upisivanjem bodova.Ipak,oni su ovde prilagođeni tako,da simbolizuju žetone.
  Svako startuje sa po 20 žetona,odnosno,upisanih bodova u svojoj koloni.
  Igrač,koji izloži svoje karte je pobednik deljenja,a ostali ne izlažu ništa.Oni mu jednostavno isplaćuju predviđene premije za pobedu.
  1) Za Pobedu,svako daje pobedniku po 1 žeton.Ako se igra na bodove,avakome se po 1 oduzima,a svi oduzeti dodaju pobedniku.
  2) Svaka Dvojka,koja se nađe u pobedničkim Izlošcima,donosi mu po 1 žeton (bod).
  3) Za svakog Džokera u svojim Izlošcima,pobednik dobija po 2 žetona(boda).
  4) Za pobedu bez Divljaka (Dvojki i Džokera),pobednik od svakog protivnika dobija dodatnu nagradu,od po 10 žetona.Pri tome,pobednik je neke svoje Dvojke i Džokere,tokom igre mogao i da odbaci.
  5) Igrač,koji sve svoje karte izloži u prvom potezu,odmah posle kupovine prve karte,dobija kao dodatnu nagradu,od svakog protivnika po 7 žetona (bodova).
  6) Ako igrač može izložiti sve svoje karte,pre nego što prvi put vuče kartu,za to dobija od svakog igrača dodatnih 10 žetona (bodova).
  Partija traje sve dotle,dok neko od igrača ne ostane bez žetona,odnosno bez bodova,a pobednik je igrač,koji ih u tom trenutku ima najviše.
  Neka Umre Svako Ko Mrzi Partizan!
  http://kartanje.forumotion.net/forum.htm

Slične teme

 1. Remi i Lora
  Autor DonnieBrasco u forumu Video igre
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 16.06.2006., 00:27

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •