Komunisti menjali granicu Kosova !!!
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 143

Tema: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Komunisti menjali granicu Kosova !!!


  Svetski silnici su oteli Srbiji zemlju na kojoj je nastala. Šiptari to dobro znaju i sa strepnjom će živeti na njoj sve dok ona ne bude vraćena državi kojoj pripada.
  Srbija se uvek vraćala na svoj prag. To ne znaju samo ponavljači iz istorije. Moćnici, koje zaslepljuje sila i osvajačka težnja da gospodare čitavim svetom čine to iako znaju da su pale sve imperije građene na osvajanjima i otimanjima.


  Krojači

  Krojači novih granica na Balkanu "zaboravili" su mnogo toga iz istorije. Prvo, današnje granice i veličina geoprostora Kosova i Metohije, koju tako galantno poklanjaju Šiptarima, ova južna srpska pokrajina nije imala nikada u svojoj prošlosti. Takođe je nesporno da Kosovo i Metohija ni u jednom istorijskom razdoblju nisu bili zaseban državni, politički ili etnički geoprostor.
  Prostori Kosova i Metohije u srednjem veku najpre su pripadali Vizantiji, a kasnije srpskim državama koje su se redom zvale - Raška, Duklja, Zeta, Srbija.
  Čak i za vreme turske okupacije Srbije, Kosovo i Metohija su bili samo jedan od šest turskih vilajeta, podeljen na brojne manje jedinice.
  I kada su se 1912. godine Srbi oslobodili turske okupacije, Kosovo i Metohija nisu bili jedan geoprostor. Te godine, Metohiju, uključujući i Đakovicu, oslobodila je i u svoj sastav priključila Kraljevina Crna Gora. Preostali delovi ovih kosmetskih prostora, po oslobođenju, vraćeni su Srbiji.
  U Kraljevini SHS, današnji prostori Kosmeta pripadali su delovima sedam od ukupno 33 oblasti u Kraljevini. Tako je bilo do 1931. godine kada su uspostavljene banovine. Zetskoj banovini pripadali su srezovi - đakovički sa Dečanima, pećki sa Istokom, drenički sa Glogocem, podrimski sa Orahovcem i Mališevom i kosovskomitrovički. Vardarskoj banovini pripadali su srezovi gračanički sa Prištinom i Lipljanom, šarplaninski sa Gorom, Podgor sa Suvom Rekom, nerodimski sa Uroševcem i Štrpcem, kačanički sa Gnjilanem. Moravskoj banovini pripadali su srezovi lapski sa Podujevom i vučitrnski sa Srbicom.
  I za vreme fašističke okupacije, tokom Drugog svetskog rata, KiM nisu ličile na ono što su danas. Ta teritorija bila je podeljena tako što je pod nemačkom okupiracinom zonom ostao samo okrug Kosovske Mitrovice zbog "Trepče", jedan deo kosovskog Pomoravlja pripao je Bugarskoj, a sve drugo priključeno je takozvanoj "velikoj Albaniji".
  Očito je, dakle, da je geoprostor Kosmeta do 1946. godine menjao gospodare i pretendente, ali ga je samo Srbija učinila jezgrom svoje države, središtem svoje demografske, ekonomske i kulturne snage.
  Geoprostor KiM je do 1946. godine obuhvatao geoprostor samo 15 sadašnjih opština. Ta teritorija je bila jezgro nemanjićke Srbije. Površina tog geoprostora iznosila je 5.156 kvadratnih kilometara sa ukupno 708 naselja.
  Geoprostor ostalih 14 sadašnjih opština Kosmeta (Vitina, Gnjilane, Gora, Zvečan, Zubin Potok, Kosovska Kamenica, Kosovska Mitrovica, Novo Brdo, Istok, Peć, Prizren, Podujevo, Leposavić i Štrpce) pripadao je Staroj Srbiji. Njihova ukupna površina je 5.217 kvadratnih kilometara sa ukupno 670 naselja.
  I kada su jugoslovenski komunisti, želeći da Albaniju pretvore u sedmu republiku, nudili Kosmet Enveru Hodži, bili su toliko galantni, pa su trgujući srpskim teritorijama, tadašnju autonomnu oblast Kosovo i Metohiju proširili sa 14 novih opština, odnosno duplirali je po površini i tako, po njihovom mišljenju, napravili "primamljiv mamac" za Albaniju. Verovatno bi još tada Kosmet završio u "velikoj Albaniji", da nije došlo do Informbiroa, koji je zaoštrio odnose između Tita i Envera Hodže, pa je Kosmet ostao u Srbiji, iako su još tada kosovski albanski kadrovi u vrhu KPJ zagovarali pripajanje Albaniji.To "šuškanje" o "potrebi da se Kosovo pripoji Albaniji", albanski komunisti su pokrenuli zvanično krajem 1943. godine na Bujanskoj konferenciji, a jugoslovenski komunisti, prema Dedijeru, u leto 1944. godina na Visu. Prvi je to pitanje pomenuo Edvard Kardelj, ali se odustalo od donošenja bilo kakve odluke.

  Separatisti

  I kasnije, u više navrata na raznim sastancima, govorilo se o Kosovu. Na jednom od njih predloženo je da se Kosovo "podeli" između Crne Gore, Makedonije i Srbije, ali je na sugestiju Fadilja Hodže i Dušana Mugoše, ta opcija odbačena i dogovoreno da se tadašnja Autonomna oblast Kosovo i Metohija "pripoji" Srbiji. To "pripajanje" obavila je skupština AO KiM i svi su mislili da je time "rešen problem". Međutim, baš u toj formulaciji "pripajanje" bila je najveća zamka koju su Tito i Kardelj namestili Srbiji, a tadašnji vodeći srpski komunisti aminovali.
  Pitanje koje do danas nije dobilo zvaničan odgovor glasi: Zašto je uopšte morala da se donosi odluka o "pripajanju", odnosno "priključenju" Kosova i Metohije Srbiji, kada se zna da je ono i pre Drugog svetskog rata i uvek pre toga bilo sastavni deo Srbije?
  Naravno, tu zamku smislili su Tito i Kardelj zarad određivanja kasnijeg statusa Kosova. "Odao" ih je Fadilj Hodža, koji je na jednom sastanku kosmetskih komunista obelodanio da je, kada se na februarskom sastanku CK KPJ 1945. razgovaralo o "pripajanju" Kosova Srbiji, govorilo i o "pravu naroda Kosmeta na samoopredeljenje". To su Hodža i kosovski separatisti docnije obilato koristili u ostvarivanju svojih ciljeva.
  Kasnije se sve ubrzano odvijalo. Doneta je odluka o pripajanju pomenutih 14 opština, plus kasnije Leposavić, sa 5.756 kvadratnih kilometara ili 10,23 odsto teritorije Srbije kosovskometohijskoj autonomnoj oblasti. Ona je ubrzo postala autonomna pokrajina, a kasnije konstitutivni element jugoslovenske federacije. Slede separatističke demonstracije iz 1968. koje iznuđuju Ustav iz 1974. godine, čime je Srbija pravno razbijena. Kasnije su usledile demonstracije iz 1981. i tu su uzdrmani temelji tadašnje Jugoslavije.

  Poklonili Leposavić

  Iako ni za granice Kosova iz 1945. godine nema nikakvog racionalnog objašnjenja, tek ono što se dogodilo 1959. godine, kada je Kosovu pripojena čista srpska opština Leposavić, ne može se ničim opravdati. Kako i zašto se to desilo niko ne zna, niti postoji odgovarajuća istorijska dokumentacija.
  To se tada tumačilo na dva načina. Prvi, da je opština Leposavić isključena iz raško-ibarskog okruga i priključena Kosovu da bi se navodno pojačao srpski element na Kosovu. Pričalo se da je to smislio i odradio Slobodan Penezić Krcun.
  Drugo, govorilo se da je to urađeno na molbu Albanaca i da im je Leposavić poklonio Petar Stambolić, navodno iz nekih geografskih razloga. Kojih, nikada nije objašnjeno.
  Postoji i priča o tome da je tadašnjim komunističkim vođama trebalo novo lovište, pa je navodno sve zbog toga učinjeno.

  LINK
  Poslednji put ažurirao/la Andjela : 18.05.2011. u 15:01
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  15.09.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.520
  Reputaciona moć
  220

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Јесте стара тема ал ми је чудно да је прошла незапажено.

  Нисам до сада чуо за ово.
  Мене интересује може ли неко од историчара на крстарици да потврди да су комунисти мењали границе Косова или можда ако неко има мапу која би то потврдила?
  Јесте да су велики злотвори ал ми је невероватно па ако неко зна нека напише.

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  28.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ВЕЛИКА СРБИЈА
  Poruke
  662
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Пошто сам ја из једне од тих општина која се сељакала ... ово је све тачно...
  Мада су на крају направилИС еби проблем и повећали проценат Срба...
  ave Serbia nostra vera Patria
  ЂЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ-ХЕРОЈ СРБСКИ!

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Иступио сам 2 тастатуре ПИШУЋИ О ЗЛУ СРПСКОМ-КОМУНИСТИЧКОМ које без прекида уништава земљу и народ још од пре 2.светског рата... мењају имена, мењају места својих Центарлних комитета у које иду по своје мишљење - АЛИ НЕ МЕЊАЈУ МРЖЊУ И АКЦИЈЕ НА УНИШТЕЊУ СОПСТВЕНОГ НАРОДА И ДРЖАВЕ, некада "на челу" са петокраком и Брозом, данас са "жутим петокракама" и Бриселом и са Ватиканом - али увек ПРОТИВ СРБА и СРБИЈЕ.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.762
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  komunisti su nam yebali majku i ostavili toliko problema koje ni dan danas ne mozemo da resimo
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 6. #6
  Domaćin
  Učlanjen
  03.08.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Шумадијо јооој,родни крају мој!
  Poruke
  4.057
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Ajde,gde su sada komunisti...
  Gde je komunistkinja,sicilijanac,drug stari,fidelcastro011 i ostali...
  Gde su sada i sta imaju da kazu na ovu temu?

 7. #7
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.810
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  To je apsolutno tacno .Cela juzna strana Kopaonika nikad nije bila deo kosova , a komunisti su to pretvorili u Kosovo .
  СРБИЈА , МОЈА ОТАЏБИНА
  http://forum.krstarica.com/showthread.php/472159-Moja-Srbija/page4

 8. #8
  Moderator vučji čopor (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.422
  Reputaciona moć
  1200

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Ovo je tačno.Kosovo i Metohija su zato prvo bile autonomna oblast,pa tek kasnije postale autonomna pokrajina.Njihove komunističke frakcijske borbe i sukobi su zaustavile taj proces,a taman napraviše železničku prugu u Albaniji.Zato je i bilo zabranjeno Srbima da se vraćaju na svoju dedovinu.Međutim i pored zaustavljanja to procesa ostale su mnoge opterećujuće stvari do danas.jedna od njih je i "porozna"granica i prećutna dozvola Albancima da dolaze u Jugoslaviju.
  Pa njihovi boljševički uzori preseljavali čitave narode hiljade kilometara po Rusiji kada su paravili SSSR,šta je za njih par stotina kilometara.

 9. #9
  Aktivan član вук са Авале (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  тамо негде
  Poruke
  1.775
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Комунисти су једна од највећих пошасти која је задесила Српски народ.Трговали су са територијама народа који је највише пропатио под фашистима, а награђивали сараднике истих. Трагедија која нас је задесила под крај двадесетог столећа није ништа друго до последица њихове полувековне владавине.


  О монструозности њихових планова говори и спремност да се Космет уступи Албанији, и ван некакве Балканске федерације,а на иницијативу Енглеза преко Брозовог представиника Владимира Велебита о чему сведочи, до недавно недоступан документ научној јаности,који се од скоро чува у Архиву Југославије, са оригиналом на француском језику, настао је у канцеларији Министарства иностраних послова Краљевине Југославије, стр. пов. бр. 278, и као распис 21. априла 1944. године достављан амбасадама у Лондону, Вашингтону и Краљевском представништву у Алжиру. Поверљива обавештења изнесена у документу, Министарство иностраних послова добило је од енглеског обавештајног сервиса. За наше прилике документ, који сведочи о монструозним плановима Енглеза и Јосипа Броза, изузетно је драгоцен јер као досад необјављено (неоткривено) сведочанство потврђује више или мање произвољне приче о Брозовим намерама да Косово и Метохију једноставно испоручи Албанији.

  Ево га у целини:

  Популација Албаније данас се (политички) дели на три велике фракције:
  1. Национални комитет ослобођења (Comite national de liberasion),
  2. Зогисте
  3. Северни регион Албаније.


  1. Национални комитет ослобођења (ЦНЛ) је најјача организацијаотпора. То су Албаније, веома добро организовани и дисциплиновани на начин југословенских партизана. Комунисти (албански ) диригују и руководе са Националним комитетом ослобођења. Њихова територија је центар и југ Албаније. Тито је у тесном контакту са Националним комитетом ослобођења. Он има своје представнике (делегате) у извршном одбору Комитета који прима наоружање од Енглеза.

  2. Зогисти. То су присталице краља Зогуа. Лидер је Абас Купи, најмоћнија личност албанског покрета отпора. Абас Купи и његова организација били су у контакту са Националним комитетом ослобођења. Он је био чак и члан извршног одбора Националног комитета ослобођења. Данас су се Зогисти са Абасом Купијем одвојили од Националног комитета ослобођења. Ове две организације се туку између себе.

  3. Северни регион Албаније. Организација врло јака. Добро наоружана. Скоро читава популација северне Албаније је екстремно националистичка, антикомунистичка и антисрпска. Север ради са Немцима иако зна да је рат изгубљен за Немце. Мржња севера против Националног комитета ослобођења – то значи и према комунистима је толико јака да север неће ни да чује о сарадњи са Комитетом или о борби против Немаца.

  То је грађански рат у Албанији, најдивљији и најекстремнији.Главни противници: Север против Националног комитета. Из овог грађанског рата користи су извукли Немци. Тито и комунисти би веома желели да се овај грађански рат заврши и да Север барем престане да сара|ује са Немцима.

  Енглези су узели на себе улогу посредника између Националног комитета и Севера. У том смислу било је преговора у Каиру између Енглеза и Титовог представника пуковника Велебита. Има људи који мисле да се може зауставити дивљачка борба између Севера и Националног комитета ослобођења, уколико се северњацима обећа заштита од Срба. Током ових преговора у Каиру пуковник Велебит се сложио,у Титово име, да Албанија може после рата да задржи српску област Косово. Велебит се слаже да преговарачи о миру између Националног комитета ослобођења и Севера могу да обећају Северу да ће Албанија задржати после рата, не само читаву своју територију него да ће Албанија бити увећана облашћу (дистриктом) Косово, тј. да ће задржати овај дистрикт (Косово). Велебит је током ових преговора у Каиру изјавио да он говори (у вези онога што се тиче Косова) уз пуну Титову сагласност, да је он размотрио ово питање пре свога одласка (са Титом) и да се Тито слаже да плати ову цену (Косово Албанцима) ако Север престане да сарађује са Немцима и ако се придружи Националном комитету ослобођења борби против Немаца. Што се тиче југа Албаније, Национални комитет ослобођења и његове присталице такође жестоко мрзе Грке и Грчку, као што север Албаније мрзи Србе и Југославију
  ( Никола Жутић, Јосип Броз, Енглези и питање предаје Космета Албанији, Историја 20. века 2, 2004, стр 177-178)
  Poslednji put ažurirao/la вук са Авале : 18.05.2011. u 14:24

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  "Srpski" komunisti su pristajali na sve zahteve svojih "jugoslovenskih" i ostalih drugova.Da je neko zatražio npr.da se Srem ustupi Hrvatskoj ili Vranje Bugarskoj, srpski komunisti bi to oberučke prihvatili.

 11. #11
  Statler and Waldorf nije na forumu
  I must be cruel only to be kind: thus bad begins, and worse remains behind.
  Moderator Statler and Waldorf (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  29.704
  Reputaciona moć
  1333

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  кад схватимо да смо изгубили 2. светски рат, и да долазак комуниста на власт 1945.
  представља слом и пораз српске државне и националне идеје, којим је поништено све оно што су
  нараштаји Срба градили за 150 година- онда ћемо схватити и природу онога што нас је снашло после '45.

 12. #12
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Statler and Waldorf Pogledaj poruku
  кад схватимо да смо изгубили 2. светски рат, и да долазак комуниста на власт 1945.
  представља слом и пораз српске државне и националне идеје, којим је поништено све оно што су
  нараштаји Срба градили за 150 година- онда ћемо схватити и природу онога што нас је снашло после '45.
  Sad će da ti se jave oni sa pričama kako se letovalo u hrvatskoj i kako su bili povoljni krediti u socijalizmu bla bla truć truć kenj kenj

 13. #13
  Statler and Waldorf nije na forumu
  I must be cruel only to be kind: thus bad begins, and worse remains behind.
  Moderator Statler and Waldorf (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  29.704
  Reputaciona moć
  1333

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Gruban Pogledaj poruku
  Sad će da ti se jave oni sa pričama kako se letovalo u hrvatskoj i kako su bili povoljni krediti u socijalizmu bla bla truć truć kenj kenj
  слични мотиви су били и оних који су се потурчили за време османског ропства,
  прихватили туђу веру и постали слуге освајача, а својој хришћанској браћи сели за врат.

 14. #14
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Стаљин није дао Косово!

  Оно што многи не знају у односу Тито и Стаљин ,јесте да нас је историја учила погрешно.Није Тито рекао Стаљину НЕ 1948 него обратно .Стаљин је казао велико историско НЕ!

  Тито је био залуђен концептом Балканске федерације у саставу Албанија,Грчка и Бугарска,наравно у том случају он био био главни вођа.У разговору са Стаљином 1946 године у Москви ,Тито излаже своје мишљење о Блаканској федерацији,Стаљин је скептичан и не даје своје благослов.Тито и поред негодовања Стаљина одлази са делегаицојом у Албанију и нуди Енверу Косово ако уђе у Блаканску федерацију са Југославијом.

  Наравно Енвер Хоџа као велики Стаљиниста и поштовалац Стаљина о свему обавештава Стаљина .И 1948 године Стаљин изриче велико историско НЕ!

  НЕ ,одузимању Косова од Југославије ,НЕ Блаканској федерације са капиталистом на челу.

  Тито је наравно све окренуо у своју корист и скоро заратио са Албанијом!
  Затим следи окретање западу!

  Ако ништа осим што је ослободио Србију ,Стаљин је и сачувао Косово те давне 1948 године својојм резолуцијом на ВИДОВДАН!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Стаљин није дао Косово!

  Оно што многи не знају у односу Тито и Стаљин ,јесте да нас је историја учила погрешно.Није Тито рекао Стаљину НЕ 1948 него обратно .Стаљин је казао велико историско НЕ!

  Тито је био залуђен концептом Балканске федерације у саставу Албанија,Грчка и Бугарска,наравно у том случају он био био главни вођа.У разговору са Стаљином 1946 године у Москви ,Тито излаже своје мишљење о Блаканској федерацији,Стаљин је скептичан и не даје своје благослов.Тито и поред негодовања Стаљина одлази са делегаицојом у Албанију и нуди Енверу Косово ако уђе у Блаканску федерацију са Југославијом.

  Наравно Енвер Хоџа као велики Стаљиниста и поштовалац Стаљина о свему обавештава Стаљина .И 1948 године Стаљин изриче велико историско НЕ!

  НЕ ,одузимању Косова од Југославије ,НЕ Блаканској федерације са капиталистом на челу.

  Тито је наравно све окренуо у своју корист и скоро заратио са Албанијом!
  Затим следи окретање западу!

  Ако ништа осим што је ослободио Србију ,Стаљин је и сачувао Косово те давне 1948 године својојм резолуцијом на ВИДОВДАН!
  Staljn je insistirao da Kosovo pripadne Albaniji.Samo je sukob dva dikatora 1948 odložio planiranu predaju KiM Albaniji.Pojma ti nemaš drugarice.Bolje bi bilo da opereš te smrdljive gaće umesto što gubiš vreme na internetu.

 16. #16
  Ističe se
  Učlanjen
  30.03.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.342
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Staljin je najveci zlikovac svih vremena i kladim se u 5 l krvi da nije imao pojma da Kosmet postoji, a kamo li da ga brani na vidovdan.

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  25.04.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Grocka
  Poruke
  20.819
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Југ Богдан Pogledaj poruku
  Ajde,gde su sada komunisti...
  Gde je komunistkinja,sicilijanac,drug stari,fidelcastro011 i ostali...
  Gde su sada i sta imaju da kazu na ovu temu?
  Evo me tu sam.Ajdemo sad od pocetka.
  Dajte kartu Kosova u Srbiji koju su komunisti prekrojili.

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio DJ_slan Pogledaj poruku
  Staljin je najveci zlikovac svih vremena i kladim se u 5 l krvi da nije imao pojma da Kosmet postoji, a kamo li da ga brani na vidovdan.
  Znao je za Kosmet i vršio pritisak na te nazovi jugoslovenske komuniste da ga predaju Enveru Hodži tj Albaniji što jugoslovenskim komunistima nije bilo lako da izvrše pa su tu staljinovu naredbu odložili za izvesno vreme i bolju priliku sa obrazloženjem da treba da se bolje upoznaju sa E.Hodžom .O tome postoji zapisi i svedočenje Milovana Đilasa koji u učestvovao u razgovorima sa Staljinom.Staljin i uopšte Sovjetski Savez bio je najglasniji zagovrnik uništenja Kraljevine Jugoslavije i stvaranja novih država na njenom tlu,naravno na srpsku štetu.

 19. #19
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Резолуција информбироа је била на Видовдан ,била је проглас српском народу .

  Стаљин није био заступник Балканске федерације са Титом на челу .Зато је Тито одјурио до Албаније и нудио Косово у замену да он буде председник Блаканске федерације.Шта више Стаљин није ни планирао Тита за маршла него Дражу то говори отворен досије Мустафе Голубића

  Otvoren dosije Mustafe Golubića - Staljinova naredba: Draža umesto Tita
  Otvoren dosije Mustafe Golubića
  STALJINOVA NAREDBA: DRAŽA UMESTO TITA

  http://www.27march.org/main.php?pages_id=243
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 20. #20
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Резолуција информбироа је била на Видовдан ,била је проглас српском народу .

  Стаљин није био заступник Балканске федерације са Титом на челу .Зато је Тито одјурио до Албаније и нудио Косово у замену да он буде председник Блаканске федерације.Шта више Стаљин није ни планирао Тита за маршла него Дражу то говори отворен досије Мустафе Голубића

  Otvoren dosije Mustafe Golubića - Staljinova naredba: Draža umesto Tita
  Otvoren dosije Mustafe Golubića
  STALJINOVA NAREDBA: DRAŽA UMESTO TITA

  http://www.27march.org/main.php?pages_id=243
  Pojma ti nemaš.Ti si budala i svi se stidimo što si naša sugrađanka.Bolje bi bilo da je tvoja majka umesto tebe rodila kamen da stavi na bure sa kiselim kupusom.

 21. #21
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Gruban Pogledaj poruku
  Pojma ti nemaš.Ti si budala i svi se stidimo što si naša sugrađanka.Bolje bi bilo da je tvoja majka umesto tebe rodila kamen da stavi na bure sa kiselim kupusom.
  Ма у реду је навикла сам да ме вређају када се остане без аргумената
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 22. #22
  Poznat
  Učlanjen
  30.08.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Петроварадин
  Poruke
  8.601
  Reputaciona moć
  352

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Drug Stari Pogledaj poruku
  Evo me tu sam.Ajdemo sad od pocetka.
  Dajte kartu Kosova u Srbiji koju su komunisti prekrojili.

  Комунисти нису како ти кажеш "прекројили" границе Косова него су их створили формирањем Аутономне Покрајине Косово 1945.године која никад пре тога ни у каквим границама није постојала,косово је пре комунизма било само географски појам,а не политички и није имало границе!
  Војводина је имала границе пре 1918. године као српска аутономија у Аустријском царству,а косово не постоји ни на једној историјској мапи пре 1945. године!
  Комунизам је крив за распарчавање Србије,ту спора нема!

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  25.04.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Grocka
  Poruke
  20.819
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio bagzzi Pogledaj poruku
  Комунисти нису како ти кажеш "прекројили" границе Косова него су их створили формирањем Аутономне Покрајине Косово 1945.године која никад пре тога ни у каквим границама није постојала,косово је пре комунизма било само географски појам,а не политички и није имало границе!
  Војводина је имала границе пре 1918. године као српска аутономија у Аустријском царству,а косово не постоји ни на једној историјској мапи пре 1945. године!
  Комунизам је крив за распарчавање Србије,ту спора нема!
  Da te podsetim naslov teme je :Komunisti menjali granicu Kosova !!! pa bih te molio da mi objasnis kako su to komunisti menjali granice necega cega po tvojoj tvrdnji nema?

 24. #24
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.810
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Citat Original postavio Drug Stari Pogledaj poruku
  Da te podsetim naslov teme je :Komunisti menjali granicu Kosova !!! pa bih te molio da mi objasnis kako su to komunisti menjali granice necega cega po tvojoj tvrdnji nema?
  Ajd lepo odhebi u trskocima ... \
  Sve sto govoris , je jedna prostacka demagogija . Prvo su termin Kosovo koristilili za teritoriju koja je 102 godine oslobodjena od Turske ,.
  Zatim su silnu zemlju oduzeli SPC , pa su zatim zabranili povratak proteranim Srbima na Kosovo , da bi na kraju granice te tertiorije prosilrili na Kopaonik , i leposavic i tako dalje .
  Nema vecih stetocina od vas i ustasa. Ne treba vas deliti ni po jednom pitanju .
  СРБИЈА , МОЈА ОТАЏБИНА
  http://forum.krstarica.com/showthread.php/472159-Moja-Srbija/page4

 25. #25
  Iskusan Bratislav_90 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.501
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Komunisti menjali granicu Kosova !!!

  Komunistkinjo menjala si nam karte
  Kill the Alien, Burn the heretic, Purge the unclean.

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 21.04.2008., 11:39
 2. Čaves šalje tenkove na granicu s Kolumbijom
  Autor SSSR_ u forumu Politika
  Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 04.03.2008., 15:20
 3. Shta biste menjali da ste..
  Autor StoRmyGirl u forumu Muzika
  Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 15.01.2008., 20:02
 4. Kamere i helikoptere na granicu RH s BiH
  Autor porin50 u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 14.08.2007., 19:13
 5. Da li godine prave granicu u sexu
  Autor dulemax u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 06.10.2004., 00:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •