FIFA protiv Brazilaca:Izbacite religiju!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

SQUID

Elita
Banovan
Poruka
15.397
Svetska fudbalska federacija (FIFA) zabranila je brazilskim reprezentativcima korišćenje i isticanje verskih i religioznih simbola.

FIFA smatra da fudbal treba da bude odvojen od bilo koje religije!

Petostruki svetski šampioni, osim po svom fudbalskom umeću, poznati su kao vrlo religiozni ljudi, pa često vidimo Kaku ili Lusija kako ispod dresa nose majicu na kojoj piše "Ja pripradam Isusu Hristu" ili "Volim Isusa".

Pored toga, na nedavno završenom Kupu konfederacija u Južnoj Africi, gde su "karioke" odbranile titulu, u finalu protiv selekcije SAD, reprezentativci Brazila zajednički su se molili na centru igrališta.

FIFA je zbog toga poslala upozoravajuće pismo Fudbalskom savezu Brazila u kojem podseća na "pravila ponašanja na utakmici" i naglašava da se "takvi incidenti više neće tolerisati".

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Danske Džim Stjerne Hansen podržao je zabranu isticanja religioznih simbola u fudbalu.

"Kao što smo zabranili političke poruke, tako treba da zabranimo i verske. Takve poruke mogu da uvrede druge ljude i da naprave probleme s pripadnicima drugih veroispovesti", izjavio je Hansen.
 

Prilozi

  • v140643p0.jpg
    v140643p0.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 10
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top