Najbolji je Vuk Jeremić / Srbenda !
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 53

Tema: Najbolji je Vuk Jeremić / Srbenda !

 1. #1
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Thumbs up Najbolji je Vuk Jeremić / Srbenda !

  http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=72269&sectionId=37

  Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova: Neću na more u Hrvatsku!
  Građani Srbije treba da idu na odmor tamo gde se osećaju bezbedno Tadić me nije kritikovao. Odazvao bih se Šutanovcu na vojnu vežbu. Biram Putina pre Obame. Vratićemo Prištinu za pregovarački sto  Vuk Jeremić
  Predsednik Tadić je neprikosnoveni autoritet... Vuk Jeremić  Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić već nekoliko godina važi za ličnost koja u Srbiji, posle predsednika Tadića, ima najveći rejting. Do toga dolazi svojom energijom i radom, elokventnošću i obrazovanjem, ali i pojačanom retorikom, koja mu u isto vreme stvara političke poene i političke neprijatelje.


  OČEKUJEM BOLJI SVET SA OBAMOM

  Kao kolega s Harvarda, Vuk Jeremić kaže da se raduje što je Barak Obama postao novi predsednik SAD i priključuje se "99 odsto čovečanstva, koje očekuje bolji svet nego što je bio sa Džordžom Bušom".

  Kakve su šanse da Obama poseti Srbiju?

  - Bilo bi jako dobro kada bi posetio Srbiju, ali plašim se da u ovom trenutku postoje značajniji spoljnopolitički prioriteti SAD. To što je čovek broj dva američke administracije posetio Balkan veoma je dobra poruka.

  Koji su dometi te posete. Da li možemo da očekujemo novu američku politiku na Balkanu?

  - Na tome je potrebno raditi. Poseta potpredsednika Bajdena je bila vrlo značajna. Pre svega, zbog toga što je konačno na najvišem nivou legitimizirana razlika između Beograda i Vašingtona po pitanju Kosova. Postignut je dogovor da nas to ne sprečava da sarađujemo u drugim oblastima. Nama je izuzetno važna saradnja sa Amerikom. Kao što je svakoj zemlji na svetu, maloj ili velikoj, bogatoj ili siromašnoj, važna saradnja sa Amerikom.

  Kad Obama u Moskvi kaže Putinu da državni suverenitet mora biti temelj međunarodnog poretka, a Putin onda ne spomene Kosovo, da li je onda to dvoličnost i ruske politike, koja je ovu situaciju iskoristila oko Gruzije?

  - Ne znamo šta je njemu Putin rekao. To je ipak bilo iza zatvorenih vrata.

  Šta biste mu vi rekli?

  - Da delim njegov stav o važnosti državnog suvereniteta. Srbija se oduvek zalagala upravo za takve principe, tako da je dobra vest da Amerika šalje takve poruke.


  I zato u intervjuu za Press nedelje od Vuka Jeremića tražimo da, pored spoljnopolitičkih, odgovori i na nagomilana unutrašnja pitanja, a pre svega da nam u slavljeničkoj atmosferi povodom godinu dana Vlade objasni kako to da Vlada radi savršeno, a zemlja nam je pred ekonomskim kolapsom.

  - Ekonomska situacija je izvanredno teška. Za naše građane bilo je teških momenata i ranije, ali ovako izazovnu situaciju ne pamtimo. I na spoljnopolitičkom planu su se promenile okolnosti. Vlada je, ipak, dosta učinila na sva tri prioritetna spoljnopolitička fronta - odbrani teritorijalne celovitosti, ubrzanju procesa integracija u EU i uspostavljanju najboljih mogućih odnosa u regionu. Mnogi su mislili da su ta tri spoljnopolitička cilja nespojiva, ali dokazali smo suprotno. Verujem da bolji posao ne bi mogla da uradi nijedna druga vlada - kaže Vuk Jeremić.

  Kako bi Srbija izgledala da je pre godinu dana dobila drugačiju vladu?

  - Mislim da bi nam bilo mnogo teže nego što je sada. Bili bismo u lošijoj i ekonomskoj i političkoj situaciji. Bili bismo i mnogo dalje od uspeha u našoj kosovskoj politici. Ova vlada je napravila razultate za koje ne verujem da bi neko drugi mogao da postigne.

  A kako ste vi postigli da od demokratskog ministra spoljnih poslova u Koštuničinoj vladi postanete nacionalistički ministar u vladi Mirka Cvetkovića? Zar to nije paradoks?

  - U spoljnoj politici nije došlo do značajnijih promena nakon formiranja nove vlade - zadržali smo kontinuitet. Došlo je do korekcija po drugim pitanjima, ali spoljnopolitički prioriteti su i u prethodnoj vladi bile evropske integracije, odbrana Kosova diplomatskim sredstvima i regionalna saradnja.

  Znači, u pravu su oni koji kažu da sprovodite Koštuničinu politiku?

  - To nije Koštuničina politika,
  niti Cvetkovićeva politika. To je jedinstvena državna politika koju smo utvrdili u Narodnoj skupštini. Postoji čvrsto opredeljenje i vlasti i opozicije za odbranu Kosova, za put u Evropsku uniju i poboljšanje odnosa u regionu. Različiti su stepeni podrške toj politici od stranke do stranke, ali je način na koji se sprovodi spoljna politika u ovoj vladi doneo mnogo više rezultata nego u prethodnoj.


  U Evropu bez viza

  Naš najveći iskorak ka evropskoj budućnosti biće stavljanje Srbije na takozvanu belu šengen listu, kojom će naši građani konačno moći da putuju u Evropu bez viza.

  - Očekujemo da će građanima Srbije biti omogućeno da putuju u Evropsku uniju bez viza, kao i da u takvoj odluci neće stajati ništa što bi moglo da dovede u pitanje neutralni stav Brisela prema pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

  Šta ako bi pisalo da bezvizni režim ne važi samo za građane sa prebivalištem na Kosovu?

  - Izuzetno je važno da vidimo šta će biti tačna formulacija. Ali, činjenica da mogu postojati i dva bezbednosna režima u okviru granice iste države. Imamo, recimo, situaciju da za građane Velike Britanije, koji žive na britanskim ostrvima, važi bezvizni režim sa Amerikom, dok za nosioce britanskih pasoša koji žive u nekim drugim delovima sveta ne važi ta privilegija.


  Ko je bolji premijer Koštunica ili Cvetković?

  - Cvetković.

  Kako se osećate kad čujete da vas zovu Koštunica sa laptopom?

  - Nisam to čuo.

  A da li ste čuli za ankete koje kažu da političke poene skupljate zbog oštre retorike? Da vam skače rejting čim pomenete Jasenovac ili izdaju Mila Đukanovića?

  - Ništa što govorim nije usmereno ka bilo čemu drugom nego osim ka ispunjavanju precizno definisanih spoljnopolitičkih državnih ciljeva. U međunarodnim odnosima postoji jako malo prostora za individualizam.

  Ali, vi niste tu kada dolazi Ivo Sanader, Božidar Đelić i dalje drži evrointegracije, predsednik Tadić prima potpredsednika Bajdena... Šta je vaš posao? Jeste li vi ministar za Kosovo ili ministar spoljnih poslova?

  - Ja sam ministar spoljnih poslova Srbije, a Kosovo je objektivno najsloženiji spoljnopolitički izazov sa kojim se suočavamo. Mi nismo zemlja globalnih kapaciteta, a dovedeni smo u situaciju da vodimo globalnu utakmicu uz veoma snažan otpor nekih od najuticajnijih država sveta. Prema tome, odgovarajući na vašu primedbu, rekao bih da je Kosovo najsloženiji spoljnopolitički izazov sa kojim se suočavamo, pa samim tim oduzima najviše vremena.

  Znači, zbog toga ste zapustili ostala dva prioriteta?

  - Ne bih rekao da je tako. Mislim da smo pokazali ozbiljan napredak i bolje rezultate nego što je bilo ko očekivao na sva tri spoljnopolitička fronta.


 2. #2
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  ..............


  Vuk Jeremić


  Zar pitanje evropskih integracija nije prilikom formiranja Vlade prikazano na mnogo optimističkiji način?

  - Da budemo potpuno iskreni, međunarodne okolnosti su se promenile. I to ne u našu korist. U okviru same EU, situacija je složenija nego pre godinu dana. Tu mislim na postojanje političke volje za dalje proširenje, posledice ekonomske krize, kao i institucionalne probleme u kojima se nalazi EU zbog nemogućnosti da se ratifikuje Lisabonski sporazum.


  Nadam se da se Crnogorci nisu uplašili

  Srbija je prihvatila spremnost crnogorskih vlasti za novi diplomatski početak i čeka predlog iz Podgorice za novog ambasadora, tvrdi ministar spoljnih poslova.

  - Integralni deo tog novog diplomatskog početka je po nama i otvaranje novih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Nikšiću, Bijelom Polju i Herceg Novom. Zasad nismo dobili pozitivan odgovor. Nadam se da se crnogorsko rukovodstvo nije uplašilo Srbije. Nemaju čega da se plaše. Mi želimo da uvećamo naš konzularni kapacitet u najboljoj nameri i u skladu sa međunarodnim konvencijama. Oni mogu u Srbiji da otvore koliko god hoće konzulata - objašnjava Jeremić.


  Stalno ističete da sprovodite politiku Borisa Tadića, koji opet kad sprovodi "svoju" politiku nikad ne koristi vašu retoriku?

  - Svi mi u Vladi Srbije sprovodimo jedinstvenu državnu politiku prilikom čijeg formiranja odlučujuću ulogu igra predsednik Tadić.

  Zašto se zaklanjate iza predsednika...

  - Ne zaklanjam se. Naprosto, to je tako. Predsednik je neprikosnoveni autoritet.

  Čime je on to zaslužio? Zar vi niste član Vlade, zar vam šef nije Mirko Cvetković?

  - Način formulisanja politike je definisan Ustavom i zakonom, a predsednik republike je dobio nedvosmislenu podršku građana Srbije. Prema tome, svi smo u funkciji sprovođenja jedinstvene politike, u čijem formiranju on predstavlja najznačajniju ličnost.

  Da li vas je nedavno na jednom partijskom sastanku napao predsednik Boris Tadić?

  - Nije.  Vuk Jeremić


  Nije vas napao ili ne znate da li vas je napao?

  - Nije me napao.

  A da li ste se iznenadili što Ivo Sanader samo još vas nije napao obrazlažući svoju ostavku?

  - To je problem Republike Hrvatske. Ne bih da se mešam u unutrašnje pitanje drugih država.


  Nemamo bližih na svetu

  Što se tiče odnosa s Republikom Srpskom Vuk Jeremić kaže da ćemo nastaviti pružamo svaku vrstu podrške koja je u okviru definisanih specijalnih i paralelnih veza koje imamo sa Banja Lukom.

  - Mi nemamo bližih na svetu od naših sunarodnika iz Bosne i Hercegovine. Naravno, u potpunosti poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet BiH i sve ono što je predviđeno Dejtonskim sporazumom - kaže Jeremić.


  Srpska i hrvatska policija odlično sarađuju na slučaju Ive Pukanića. Da li je normalno da policajci bolje sarađuju od diplomata?

  - Pitanje policijske saradnje daleko je rasterećenije nego pitanje saradnje u političkom domenu. Mi s Hrvatskom imamo veliki broj otvorenih pitanja. Nažalost, nijedno od njih nije do sada zatvoreno uprkos najboljoj volji Srbije, i bar deklarativno, najboljoj volji Hrvatske.

  Kada je reč o saradnji u oblasti bezbednosti, pre svega suzbijanja organizovanog kriminala, tu je naprosto mnogo lakše, jer je u jasnom interesu obe strane da se obračunamo s tom opasnošću. Politički i diplomatski, mnogo je teže. Ponavljam, imamo dosta ozbiljnih otvorenih pitanja sa Hrvatskom.

  Šta je vaš najveći problem? U poslednje vreme izgleda kao da imate jako velikih problema u stranci, u državi, ali i spolja?

  - Činjenica je da u međunarodnoj areni neke od najuticajnijih zemalja imaju potpuno različite stavove od našeg po pitanju Kosova. To, naravno, predstavlja prilično veliki problem.


  Izabrao Koču Popovića

  Marketinški tim DS-a premijera Cvetkovića uporedio je sa Nikolom Pašićem zbog brade i rodnog Zaječara. Vuk Jeremić kaže da ne zna koju su mu istorijsku ličnost namenili u DS-u, ali kaže da kad bi mogao da bira, izabrao bi Koču Popovića.

  - Mislim da je on čovek koji je ostavio najznačajniji trag u međunarodnoj areni sa pozicije ministra spoljnih poslova u Beogradu. Teško će neko uspeti da dostigne taj stepen međunarodne važnosti kao što je to bio ministar spoljnih poslova Koča Popović. On je na svetsku politiku ostavio najdublji pečat. Bio je glavni rodonačelnik ideje o Pokretu nesvrstanosti, koji okuplja više od dve trećine čovečanstva, i živi i dan-danas.


  Da li se nekad uplašite da ne doživite sudbinu Dominika de Vilpena, francuskog ministra spoljnih poslova, koji je figurirao kao naslednik Žaka Širaka dok se nije snažno zamerio Amerikancima?

  - Ne razmišljam na ličnom nivou kada sprovodim politiku svoje zemlje. Daleko je važniji uspeh Srbije nego individualna karijera bilo kog od nas pojedinačno.

  Šta ako posle pet godina energije koje ste uneli, putovanja, troškova ne uspemo pred Međunarodnim sudom pravde?

  - Teško je zamisliti situaciju da Međunarodni sud pravde odluči protivno principima na kojima je formiran.

  Šta ako Sud presudi u našu korist. Šta je naša strategija s Kosovom?

  - Posle toga ćemo biti u prilici da limitiramo broj priznanja na do tada dostignutom broju, kao i da blokiramo eventualnu aplikaciju Prištine za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Drugim rečima, ostavićemo Prištinu u jednom zamrznutom, nedefinisanom stanju, iz koga može da izađe samo kroz pregovore sa Beogradom.


  Palestinska pobeda

  Poseta predsednika Palestine Mahmuda Abasa Srbiji bila je velika diplomatska pobeda, jer je prethodnih nedelja Saudijska Arabija muslimanskom svetu slučaj Kosova predstavljala kao slučaj Palestine.

  - Saudijska Arabija je pozivala muslimanski svet da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, govoreći da su oni zapravo Palestinci Evrope. Od velike važnosti je bilo da palestinski predsednik dođe u Beograd i da opovrgne tako nešto - objašnjava Jeremić.


  Znači to je cilj. Novi pregovori?

  - Ovoga trenutka Priština i oni koji je podržavaju ne žele da čuju za mogućnost ponovnog otvaranja statusa. Borimo se za stvaranje okolnosti u kojima neće imati alternativu. To je prvi cilj. Kad sednemo za sto, sve je moguće...

  Da nema Kosova, Ratka Mladića i Haga Srbija bi postala spoljnopolitički neinteresantna zemlja? Kao Makedonija ili Bugarska. Da li nam u stvari cela ova situacija na neki način ide na ruku?

  - Srbija će sasvim sigurno biti vrlo relevantna, sve dok zapadni Balkan ne bude potpuno integrisan u EU. Ali i nakon toga, Srbija će nastaviti da igra presudnu ulogu u regionu.


  ASOCIJACIJE

  Zvezda ili Partizan?
  - Zvezda.

  Obama ili Putin?
  - Putin.

  Četnici ili partizani?
  - Partizani.

  RTS ili B92
  - RTS.

  Kosovo ili EU?
  - I Kosovo i EU.

  Avion ili "audi"?
  - Avion.

  Šutanovac ili Dačić?
  - Obojica.

  Guča ili Egzit?
  - Oba.

  Desničar ili levičar?
  - Levičar.

  Istok ili Zapad?
  - Ni na Istok ni na Zapad.


  Činjenica je da nam je problem Kosova otvorio mnoga svetska vrata. Uspeli smo da zainteresujemo sve države sveta za to pitanje, pa sada mogu u svakom trenutku da pozovem veliku većinu ministra spoljnih poslova na svetu. Tu leži šansa i za našu ekonomiju. Nije mala stvar što su nam sva ta vrata otvorena. Možda smo mukom i nesrećom došli do toga, ali sada je moguće iskoristiti sva ta poznanstva i u nekom drugom smislu.

  Da li biste se odazvali na vojnu vežbu na koju bi vas pozvao Dragan Šutanovac?

  - Odazvao bih se na svaki poziv države u bilo kom domenu.

  A da li biste se odazvali na poziv da letujete u Hrvatskoj? Mora da ste primetili njihovu turističku kampanju?

  - Mene lično nisu uverili.

  Znači, nećete da letujete u Hrvatskoj?

  - Mislim da građani Srbije treba da idu na odmor na ono mesto koje je u skladu sa njihovim, pre svega, materijalnim mogućnostima, ali i tamo gde se osećaju bezbedno i gde su dobrodošli.

  Da li to znači da ministar spoljnih poslova Srbije poziva građane da ne letuju u Hrvatskoj?

  - Ja nisam to rekao.

  VELJKO LALIĆ

 3. #3
  Iskusan DraGo70 (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  6.510
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Majstor
  Duhovit, zanimljiv, iskren, avanturistickog duha...

 4. #4
  Aktivan član другарица (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.727
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Свака му је на месту.

 5. #5
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Pravi SRBIN.!
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 6. #6
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Svakim danom mi je sve miliji i drazi u ovom buljuku ostalih politikanata i nesposobnjakovica koji nam svojim lazima , kradjama , neobrazovanoscu i pre svega bezobrazlukom, vredjaju inteligenciju kao narodu...gradjanima .

 7. #7
  Aktivan član dr.mr (avatar)
  Učlanjen
  25.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg, Srbija EU
  Poruke
  1.907
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Sta mu to znaci ni istok ni zapad.....dokle vise sa tim s.r.anjima......
  Srbiji je mesto na zapadu sa ostalim razvijenim zemljama...........

 8. #8
  Aktivan član другарица (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.727
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio dr.mr Pogledaj poruku
  Sta mu to znaci ni istok ni zapad.....dokle vise sa tim s.r.anjima......
  Srbiji je mesto na zapadu sa ostalim razvijenim zemljama...........
  А на истоку нема развијених земаља?
  Најбоље је и најсигурније да се не гурамо превише ни на једну страну ...

 9. #9
  Elita Halix (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na sedmom spratu...
  Poruke
  16.114
  Reputaciona moć
  359

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Bravo Vuce,majstore!

 10. #10
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Mmmm..kada ono istice Bo Ti mandat.......Putin-Medvedov i tako to....
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 11. #11
  Veoma poznat Вуја (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Srbija
  Poruke
  10.597
  Reputaciona moć
  168

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Desničar ili levičar?
  - Levičar.

  Obama ili Putin?
  - Putin.

 12. #12
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio Maksim 3 Pogledaj poruku
  Mmmm..kada ono istice Bo Ti mandat.......Putin-Medvedov i tako to....

  Jes' vid'o...

 13. #13
  Aktivan član другарица (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.727
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Jes' vid'o...
  Отприлике тако ће и бити ако Борисова сујета не зезне ствар.

 14. #14
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio другарица Pogledaj poruku
  Отприлике тако ће и бити ако Борисова сујета не зезне ствар.

  Ja mislim da nas je njegova sujeta il' nemoć ( nisam ni danas načisto) i dovela do toga da s mukom gledamo, a još većom mukom slušamo onog mučenog Cvetkovića na mestu Premijera , umesto da je tada Vuku to omogućeno i mirna Srbija ...bar naizgled

  Intimno i ja se često pribojavam da će ga taj megaloman skloniti al' se tešim da ipak nalogodavci i gazde sve to posmatraju, te...neće da može...da mu uspe.

 15. #15
  Buduća legenda REVELIN (avatar)
  Učlanjen
  29.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  u komšiluku
  Poruke
  25.813
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  5655

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  A da li biste se odazvali na poziv da letujete u Hrvatskoj? Mora da ste primetili njihovu turističku kampanju?

  - Mene lično nisu uverili.

  Znači, nećete da letujete u Hrvatskoj?

  - Mislim da građani Srbije treba da idu na odmor na ono mesto koje je u skladu sa njihovim, pre svega, materijalnim mogućnostima, ali i tamo gde se osećaju bezbedno i gde su dobrodošli.

  Da li to znači da ministar spoljnih poslova Srbije poziva građane da ne letuju u Hrvatskoj?

  - Ja nisam to rekao.


  Kosovo ili EU?
  - I Kosovo i EU.  Guča ili Egzit?
  - Oba.

  Desničar ili levičar?
  - Levičar.

  Istok ili Zapad?
  - Ni na Istok ni na Zapad.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Majstor diplomatske reci ....da li bas sve tako i misli? ..e to nam nece reci.
  Zna covek sta je u kom trenutku dobro reci,a sta precutati.
  Mozda mu se svidja Koca,ali retoricki vise lici na Pasica.
  "Gospodine Pasicu,hoce li Srbija uci u rat sa Bugarskom?'
  Pasic -"Ako predje granicu ,da"
  "A hoce li preci granicu?"
  Pasic - "Ako bude rata ,morace."
  ....pa ti kontaj sta je *pisac* hteo da kaze.
  Paradoksalno, sposobnost da se bude sam, uslov je da se bude sposoban voleti.

 16. #16
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Vi " kontajte " šta god hoćete, vaše mišljenje mi je nevažno.

  Mi koji mislimo i razumemo , da ne kažem kapiramo, ZNAMO šta je naš ministar Jeremić rekao i kada ne kaže da bi ste vi skontali.

 17. #17
  Aktivan član другарица (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.727
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Ja mislim da nas je njegova sujeta il' nemoć ( nisam ni danas načisto) i dovela do toga da s mukom gledamo, a još većom mukom slušamo onog mučenog Cvetkovića na mestu Premijera , umesto da je tada Vuku to omogućeno i mirna Srbija ...bar naizgled

  Intimno i ja se često pribojavam da će ga taj megaloman skloniti al' se tešim da ipak nalogodavci i gazde sve to posmatraju, te...neće da može...da mu uspe.
  Ако ћемо реално - он га је довео, има право и да га одведе кад пожели. Ако ћемо о томе шта би било паметно и корисно за нас - не треба никако да га гура у запећак већ сасвим обрнуто, треба да га гура у први план.
  А Цветковић јесте Тадићев лош избор којим је хтео себи да осигура највећу власт у држави будући да има утицај и као председник и као премијер уместо Цветковића који је само фигура. Верујем да му је и Скупштина подређена будући да Славица намешта и понавља гласања док не дође до жељеног резултата. Не кривим га пошто се вероватно човеку смучио Коштуница па је узео ствар у своје руке али следећи пут нема потребе за тим пошто је Јеремић довољно политички сазрео да буде премијер, а може и Ивица.

 18. #18
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio другарица Pogledaj poruku
  Ако ћемо реално - он га је довео, има право и да га одведе кад пожели. Ако ћемо о томе шта би било паметно и корисно за нас - не треба никако да га гура у запећак већ сасвим обрнуто, треба да га гура у први план.
  А Цветковић јесте Тадићев лош избор којим је хтео себи да осигура највећу власт у држави будући да има утицај и као председник и као премијер уместо Цветковића који је само фигура. Верујем да му је и Скупштина подређена будући да Славица намешта и понавља гласања док не дође до жељеног резултата. Не кривим га пошто се вероватно човеку смучио Коштуница па је узео ствар у своје руке али следећи пут нема потребе за тим пошто је Јеремић довољно политички сазрео да буде премијер, а може и Ивица.
  Ne bih se složila sa tim ...pa nije država Tadićeva dedovina da se poigrava gde hoće i s kim hoće

  To može u svojoj kući , ako može .


  Slažem se da je za ovo kratko vreme Jeremić sasvim sazreo da bude bar Premijer...za prvu ruku, a da me pogrešno ne shvate , ovo moje simpatisanje njegovog lika i dela nije nikakvo idolopoklonstvo već samo potreba da bar nekom malčice verujem...u nekog bar malčice imam poverenja u ovoj našoj gunguli od politikanstva.

  Dačić ima isuviše prtljaga i putera na glavi da bih ga sada iole ozbiljno shvatila....povija se prema potrebi , a i kompleksi su čudo, te...dok je ovde i sada , neka to iskoristi jer druge šanse neće biti...bar ja mislim.

 19. #19
  Aktivan član другарица (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.727
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Ne bih se složila sa tim ...pa nije država Tadićeva dedovina da se poigrava gde hoće i s kim hoće

  To može u svojoj kući , ako može .


  Slažem se da je za ovo kratko vreme Jeremić sasvim sazreo da bude bar Premijer...za prvu ruku, a da me pogrešno ne shvate , ovo moje simpatisanje njegovog lika i dela nije nikakvo idolopoklonstvo već samo potreba da bar nekom malčice verujem...u nekog bar malčice imam poverenja u ovoj našoj gunguli od politikanstva.

  Dačić ima isuviše prtljaga i putera na glavi da bih ga sada iole ozbiljno shvatila....povija se prema potrebi , a i kompleksi su čudo, te...dok je ovde i sada , neka to iskoristi jer druge šanse neće biti...bar ja mislim.
  Нисам ни мислила да је држава Тадићева па да може да бира ко ће где бити постављен. Али сви знамо да када одређена странка победи на изборима, председник те странке има право да бира кога ће предложити за премијера, министре, директоре јавних предузећа итд. Тадић као председник Демократске странке има пуно право да бира кадрове по свом нахођењу, све док иза тих одлука стоји Главни одбор странке.
  Вук Јеремић, ма колико се мени лично допадао, није постепено напредовао у странци као што сваки нормалан члан напредује. Он није прошао кроз процес рада у месном, затим општинском и градском и на крају ка главном одбору, већ је одмах доведен на висок положај од стране Бориса Тадића чији је саветник био. Тако гледано Јеремић је, због личног познанства са председником странке, можда заузео место некоме подједнако образованом ко је поштено напредовао и годинама радио послове нижег ранга да би једном напредовао. Мене лично савршено баш брига одакле је он дошао и колико је степеника прескочио све док добро ради свој посао (а мислим да ради одлично) али Вук Јеремић мора да буде свестан да можда не би био ту где јесте и да можда уопште не би био примећен у странци да га Борис Тадић није прогурао. Он је супер политичар и види се да је добар човек али не верујем да би му странка као бившем јуловцу указала неко нарочито поверење да га Тадић није повукао са собом.
  Волела бих да једног дана он буде премијер а Тадић председник и надам се да се неће сукобити али ако се то деси Јеремић ће изгубити. Не зато што је по било чему лошији већ зато што је Тадић, исто као што је довео њега, напунио Главни одбор Демократске странке људима од поверења, који су његови кућни пријатељи и на које увек може да рачуна. Све у свему, паметно одиграно ...

 20. #20
  Buduća legenda REVELIN (avatar)
  Učlanjen
  29.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  u komšiluku
  Poruke
  25.813
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  5655

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Vi " kontajte " šta god hoćete, vaše mišljenje mi je nevažno.

  Mi koji mislimo i razumemo , da ne kažem kapiramo, ZNAMO šta je naš ministar Jeremić rekao i kada ne kaže da bi ste vi skontali.
  Vi koji mislite da razumete,samo nastavite ...da kapirate.
  Moje misljenje nije vama ni upuceno.Nemojte sebi pridavati
  toliki znacaj.
  Paradoksalno, sposobnost da se bude sam, uslov je da se bude sposoban voleti.

 21. #21
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Slažem se da je za ovo kratko vreme Jeremić sasvim sazreo da bude bar Premijer...za prvu ruku, a da me pogrešno ne shvate , ovo moje simpatisanje njegovog lika i dela nije nikakvo idolopoklonstvo već samo potreba da bar nekom malčice verujem...u nekog bar malčice imam poverenja u ovoj našoj gunguli od politikanstva.
  Evo nešto malo starije

  http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8084697&postcount=101


  Срећни народи својој деци у наслеђе остављају будућност, а несрећни прошлост.

 22. #22
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Vi " kontajte " šta god hoćete, vaše mišljenje mi je nevažno.

  Mi koji mislimo i razumemo , da ne kažem kapiramo, ZNAMO šta je naš ministar Jeremić rekao i kada ne kaže da bi ste vi skontali.
  Kao i njemu tvoje,sasvim ocigledno jer te nije ni citirao niti ti se obratio

  Sta je babi milo to joj se i snilo.........naravno da ne znate.

 23. #23
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  714

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio bgdalibor Pogledaj poruku
  Izvini, ne mogu da odolim:

  Tako je i Mira rekla za Slobu.
  Molim da se u sendvič stavi više salame.

 24. #24
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio Reg Pogledaj poruku
  Izvini, ne mogu da odolim:

  Tako je i Mira rekla za Slobu.
  Puj, puj, puj, daleko bilo...
  Срећни народи својој деци у наслеђе остављају будућност, а несрећни прошлост.

 25. #25
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najbolji je Vuk Jeremic / Srbenda !

  Citat Original postavio другарица Pogledaj poruku
  Нисам ни мислила да је држава Тадићева па да може да бира ко ће где бити постављен. Али сви знамо да када одређена странка победи на изборима, председник те странке има право да бира кога ће предложити за премијера, министре, директоре јавних предузећа итд. Тадић као председник Демократске странке има пуно право да бира кадрове по свом нахођењу, све док иза тих одлука стоји Главни одбор странке.
  Вук Јеремић, ма колико се мени лично допадао, није постепено напредовао у странци као што сваки нормалан члан напредује. Он није прошао кроз процес рада у месном, затим општинском и градском и на крају ка главном одбору, већ је одмах доведен на висок положај од стране Бориса Тадића чији је саветник био. Тако гледано Јеремић је, због личног познанства са председником странке, можда заузео место некоме подједнако образованом ко је поштено напредовао и годинама радио послове нижег ранга да би једном напредовао. Мене лично савршено баш брига одакле је он дошао и колико је степеника прескочио све док добро ради свој посао (а мислим да ради одлично) али Вук Јеремић мора да буде свестан да можда не би био ту где јесте и да можда уопште не би био примећен у странци да га Борис Тадић није прогурао. Он је супер политичар и види се да је добар човек али не верујем да би му странка као бившем јуловцу указала неко нарочито поверење да га Тадић није повукао са собом.
  Волела бих да једног дана он буде премијер а Тадић председник и надам се да се неће сукобити али ако се то деси Јеремић ће изгубити. Не зато што је по било чему лошији већ зато што је Тадић, исто као што је довео њега, напунио Главни одбор Демократске странке људима од поверења, који су његови кућни пријатељи и на које увек може да рачуна. Све у свему, паметно одиграно ...
  To su već unutarstranačke igranke u koje ja kao nestranačka ličnost nisam lično upućena...tek posredstvom poznanika i ovako kako mi ti sada objašnjavaš, tako da...šta da kažem, sem da će nam takva politika "rođačko-kumovskih" veza i doći glave...ako već i nije...celoj zemlji.

  U ovoj priči je jedino dobro što je u slučaju Jeremića , Tadić ipak napravio dobar potez , makar i nenamerno i da sada kada ga je već "doveo", progurao...kako god i kada smo ga već "upoznali", teško će moći da ga skrajne i poništi iako bude želeo...pa majku mu staru , valjda se i mi nešto pitamo ( missim da smo normalna država ) ?!?

  Ovakvi kakvi jesmo...šta nam Bog da...bojim se

Slične teme

 1. NIK SLOTER Ja, Srbenda!
  Autor Dragan_srbcg u forumu Politika
  Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 09.06.2009., 02:44
 2. Jeremić je ...
  Autor adem_ks u forumu Politika
  Odgovora: 188
  Poslednja poruka: 15.05.2009., 12:46
 3. Sta to rece Jeremic?
  Autor vesnica_90 u forumu Politika
  Odgovora: 59
  Poslednja poruka: 01.11.2008., 21:34
 4. SRBENDA SA BLISKOG ISTOKA
  Autor Alekasandar2 u forumu Politika
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 18.12.2006., 01:44

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •