goto i radiobutton
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Tema: goto i radiobutton

  1. #1
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano goto i radiobutton

    Kako da uradim GOTO?

    Treba mi zbog nekog uslova.
    Dakle, kako?

    Kako se prave nazivi mesta?

    Još nešto.

    Imam 4 radiobuttona, 2 u jednom groupboxu, 2 u drugom.
    Ja lepo napišem da ako je prvi čekiran u 1. groupboxu, 1. neće biti čekiran u drugom groupboxu, isto važi i za drugi radiobutton u oba, i obrnuto.

    Kod:
     If RadioButton1.Checked = True Then RadioButton3.Checked = False
     If RadioButton2.Checked = True Then RadioButton4.Checked = False
     If RadioButton3.Checked = True Then RadioButton1.Checked = False
     If RadioButton4.Checked = True Then RadioButton2.Checked = False
    To postavim odmah ispod onoga " Private Sub Form1_Load(ByVal..."
    Kada se upali (pošto su radiobutton 1 i 3 postavljeni kao defaulti, trojka se otčekira, a čekira se četvorka.

    Problem je u tome što posle toga, kada ja čekiram nešto, ono ne reaguje, npr, ako odaberem 2 i 4, ništa se neće desiti.

    Gde da postavim ovaj kod da bi mi funkcionisalo?



  2. #2
    Domaćin
    Učlanjen
    05.10.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.777
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Ne reaguje, jer taj kod koji si napisao se izvrsava samo pri otvaranju forme. (Form1_Load) Da bi ispravno funkcionisao taj kod moras stavit u proceduri koju ce forma redovno pozivati. Jedno moguce resenje su tajmeri.

    Drugo resenje je da koristis RadioButton click event (ili kako se vec zove u VB). To je procedura koja se poziva kada kliknes na RadioButton. Tada bi kod trebao da ti izgleda poput sledeceg:

    Kod:
    Private Sub RadioButton1_Click( ... )
        RadioButton3.Checked = False
    End
    
    Private Sub RadioButton2_Click( ... )
        RadioButton4.Checked = False
    End
    
    itd
    Sto se tice GOTO naredbe ne znam sta ti nije jasno? Jel ne znas kako da je koristis?

    Kod:
    Mesto:
        Print "Ovo je kod koji pocinje od labele mesto"
        Print
        Print
        GoTo Mesto
    Poslednji put ažurirao/la mikki88 : 08.07.2009. u 13:53

  3. #3
    Domaćin
    Učlanjen
    02.05.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.916
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Nego Mixone jel imas ti iskustvo sa Delfijem?

  4. #4
    Domaćin
    Učlanjen
    05.10.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.777
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Naravno, sta te interesuje?

  5. #5
    Domaćin
    Učlanjen
    02.05.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.916
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    E pazi ovako,Delfi sam ono skontao,napravio sam notebook u njemu i sve radi normalno.E sad za ovaj OS/2 postoji nekakav WDSibyl koji radi i pod Windowsom i onda napravis program u Winu i samo namestis da ti izbaci i program za Win i za OS/2,ali kod se razlikuje u jako malim nijansama,ali te nijanse nisam skontao i nikako da kompajliram program kako valja,pa reko ako imas vremena da isprobas taj WDSibyl,svejedno koja verzija...

  6. #6
    Domaćin
    Učlanjen
    05.10.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.777
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Nisam cuo za taj kompajler, ali ima zanimljivo ime u svakom slucaju. Koliko sam mogao saznati preko Google-a u pitanju je neki Delphi/Pascal dijalekt. Ne znam zasto bi morao preradjivat kod ako je vec cross-platform? U Delphi-ju recimo, ako hoces pravit cross-platform jedino pravilo koje moras postovat jeste to da koristis CLX biblioteku komponenti.

    Trenutno mi se ne da da isprobavam novi softver, a ne znam ni koliko bi mi trebalo da ga proucim da bih ti mogao dat' odgovor. Jel imaju oni neke forume na kojima mozes postaviti pitanja?

  7. #7
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Za radiobutton sam i sam shvatio jer sam isprobavao.

    Za goto, ne razumem. Znam ja kako se koriste, ali nešto ne štima:

    Kod:
        Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
            mesto
            MsgBox("nista", MsgBoxStyle.Critical, "nista!")
            sam = sam + 1
            If sam < 6 Then GoTo mesto
    
    
        End Sub
    Ispravi

  8. #8
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Za radiobutton sam i sam shvatio jer sam isprobavao.

    Za goto, ne razumem. Znam ja kako se koriste, ali nešto ne štima:

    Kod:
        Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
            mesto
            MsgBox("nista", MsgBoxStyle.Critical, "nista!")
            sam = sam + 1
            If sam < 6 Then GoTo mesto
    
    
        End Sub
    Ispravi me.

    Naravno, pre toga sam definisao "sam".

  9. #9
    Domaćin
    Učlanjen
    05.10.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.777
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    Koliko se secam labele se zavrsavaju dvotackom. Dakle trebalo bi biti
    Kod:
    Mesto:
    . A inace sta ce ti GOTO kad ces tako samo napravit spageti kod? Zasto ne koristis for petlju?

  10. #10
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: goto i radiobutton

    ovo sa dve tačke ne funkcioniše.

    Upravu si, bolji je for...next.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •