Sandžaka dijaspora traži smenu minisitra vera Šijakovića
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Sandžaka dijaspora traži smenu minisitra vera Šijakovića

 1. #1
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Sandžaka dijaspora traži smenu minisitra vera Šijakovića

  Zajednica sandžačke dijaspore

  Community of Sanjak diaspora
  Gemeinschaft der Sandzak Diaspora

  www.dijaspora.org Email: info@dijaspora.org Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  Boris Tadić

  Predsjednik Republike Srbije, Beograd

  Mirko Cvetković

  Predsjednik Vlade Republike Srbije, Beograd

  Ambasadama i konzulatima Republike Srbije u svijetu

  Medijima

  Frankfurt, 23. juni 2009.

  PREDMET: Zahtjev za smjenu ministra vjera dr. Bogoljuba Šijakovića

  Zajednica sandžačke dijaspore, koja zastupa interese Bošnjaka porijeklom iz Srbije, Crne Gore i Sandžaka, a koji žive u zemljama Zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije, prateći dešavanja i imajući u vidu činjenice koje su prenijeli domaći i strani mediji o kontraverznoj, problematičnoj i zlonamjernoj ulozi Ministarstva vjera R. Srbije, na čelu sa dr. Bogoljubom Šijakovićem, koji su registrovali paralelnu Islamsku zajednicu, čime je stvorena veoma konfuzna i naelektrisana atmosfera među građanima Sandžaka i Srbije, prvenstveno među Bošnjacima, i time direktno ugrožena vjerska i opšteljudska prava ovog naroda, ne proizvodeći samo proturječnosti, nesporazume, već i konflikte, smatra nedopustivim za državnu politiku R. Srbije da i dalje na čelu Ministarstva vjera drži emigranta iz Nikšića, čijom zaslugom je ovo Ministarstvo sa terena „religije“ prešlo na teren radikalizacije i klerikalizacije politike prema manjinskim, nacionalnim i vjerskim zajednicama, što može biti veoma opasno za egzistenciju ljudi, bez obzira na nacionalnost i političku pripadnost. Izlazak iz ove krize, posebno u regiji Sandžak, jedino se može postići urgentnom smjenom ministra Šijakovića, kao i angažovanjem stručnog saradnika iz islamske konfesije.

  Obrazloženje zahtjeva

  Ovim podneskom želimo, na temelju relevantnih informacija i dokumentacije, da stavimo pod lupu djelatnost aktuelnog ministra vjera R. Srbije Bogoljuba Šijakovića, koji je svojim tendencioznim odlukama iz nacionalističko-šovinističkih pobuda ugrozio Islamsku zajednicu u Sandžaku i R. Srbiji, registrujući uz legalnu i legitimnu Islamsku zajednicu u Srbiji paralelnu islamsku zajednicu na čijem čelu su, uz pomoć dnevnopolitičkih manipulanata iz reda bošnjačkog naroda, imenovali njima podobnog „reisa“. Zbog toga je došlo do sukoba i sporova među muslimanima, prvenstveno Bošnjacima u Sandžaku, sa nesagledivim posljedicama. Da se zaključiti da je to bio krajnji cilj Šijakovića, ministra vjera u Vladi Srbije. O tim detaljima javnost su upoznale relevantne islamske i bošnjačke institucije iz BiH i Sandžaka (Rijaset IZ-e u BiH, Mešihat IZ-e u Srbiji, Muftijstvo sandžačko, Matica Bošnjaka Sandžaka i dr.) koje su u javnim obraćanjima i saopštenjima od predsjednika Srbije Borisa Tadića i premijera Srbije Mirka Cvetkovića zahtijevali smjenu ovog ostrašćenog ministra, koji je od Ministarstva vjera napravio Ministarstvo Srpske pravoslavne crkve.

  Kada je reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić, vrhovni islamski poglavar, prilikom nedavne posjete Sandžaku ukazao na vjerski paralelizam među muslimanima i otvoreno kršenje ljudskih prava, a kritiku je uputio na adresu Vlade Srbije, u tome se prepoznao ministar Šijaković, koji je tako uglednom zvaničniku, uprkos svim pravilima, izrazio nedobrodošlicu, što se kosi sa demokratskim principima, ali i sa politikom R. Srbije čija se vlast posljednjih godina zaklinje, navodno, da ne slijedi Miloševićev ratni put. Zato tražimo urgentnu reakciju Vlade Srbije, ili ćemo u suprotnom upoznati sve relevantne međunarodne institucije da Srbija, i danas nakon 14 godina od Dejtona, ne krši samo ljudska prava, već i dalje forsira genocid i etnocid nad Bošnjacima, koji može završiti u svojevrsnom holokaustu nad Bošnjacima.

  Javnosti radi, a prema našim saznanjima, Bogoljub Šijaković je rođen u Nikšiću 1955. godine, od roditelja koji su se početkom Drugog svjetskog rata doselili u Andrijevicu iz mjesta Šijaka u Albaniji. Po dolasku u Andrijevicu primili su pravoslavlje i priključili se jedinicama četničkog vojvode Pavla Đurišića i zločinca Draže Mihajlovića.

  Osnovnu školu i gimnaziju Bogoljub Šijaković završio je u mjestu rođenja, a studije filozofije na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirao je kod ratnog zločinca Radovana Karadžića na Palama 1992. godine, od kada ovaj velikosrpski sluga i nacionalista velikim koracima korača prema visokim funkcijama u Beogradu, gdje je dospio prvo do saveznog ministra vjera, a sada i do ministra vjera R. Srbije u Vladi premijera Mirka Cvetkovića.

  Godine 1992. i 1993., govorima u Trebinju i drugim mjestima Hercegovine, Šijaković je podstrekivao srpske ratne formacije na širenje mržnje i zločina protiv Bošnjaka i Hrvata. Otvoreno je pozivao na rat protiv nepravoslavaca, čime je podstrekivao i ohrabrivao zločinačke poduhvate Karadžićevih i Vučurovićevih (predsjednik opštine Trebinje u ratu) zločinačkih formacija.

  Početkom 1992. godine, sa svojom bratijom sa Filozofskog fakulteta iz Nikšića i Univerziteta Crne Gore, uspio je, na osnovu predrasuda i stereotipa, da okupi grupu koja je iz političkih razloga izvršila udaljavanje više profesora i studenata bošnjačke nacionalnosti i islamske vjere sa Univerziteta Crne Gore.

  U toku rata sudjelovao je na više skupova i okruglih stolova sa zločincem Radovanom Karadžićem, gdje je govorima mržnje i velikosrpskom ideologijom trovao srpski narod protiv Bošnjaka i drugih naroda u Bosni i Hercegovini. Posebno ističemo da je na ratnom skupu na Cetinju govorio i podstrekivao na istrebljenje Bošnjaka i vršenje drugih krivičnog djela. Tim činom je otvoreno podsticao, ali i kao vikend četnik sudjelovao u izvršavanju genocidne politike nad Bošnjacima u BiH. Te činjenice se mogu provjeriti i dokazati uvidom u sadržaj arhiva listova u Crnoj Gori u vremenu od 1990-1995. godine: „Liberal“, „Monitor“, „Pobjeda“ itd.

  Pokušali smo istražiti Šijakovićeva naučna dostignuća, što bi bio osnov da bude imenovan na takvu važnu ministarski poziciju. Izuzev što je predavač na Pravoslavnom teološkom fakultetu u Beogradu i profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, ostalo je nepoznanica. Prema svim njegovim dosadašnjim aktivnostima, posebno unošenje podjela i pometnje među muslimanima, Ministarstvo kojim on rukovodi očigledno da je Ministarstvo Srpske pravoslavne crkve, ali ne i pripadnika drugih konfesija koje egzistiraju u državi Srbiji i Sandžaku.

  Domaća i međunarodna javnost je već upoznata da islamske i bošnjačke institucije iz Srbije ne žele da sarađuju sa Ministarstvom vjera sve dok je na njenom čelu nacionalista i šovinista Šijaković. Bošnjačke institucije iz dijaspore, potpisnici ovog zahtjeva, traže od njih da istraju na tome, ali isto tako potvrđujemo da muslimani porijeklom iz Srbije i Sandžaka koji žive u zemljama Zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije prekidaju svaku suradnju sa Vladom Srbije sve dok je na čelu Ministarstva vjera nacionalista Šijaković.

  Ovim zahtijevamo od predsjednika Tadića i premijera Cvetkovića da, bez odlaganja, smijene Šijakovića i da iz Registra R. Srbije izbrišu i ponište odluku o registrovanju tzv. Islamske zajednice Srbije.

  Sa ovim našim stavovima upoznat ćemo sve relevantne domaće i međunarodne subjekte, domaću i stranu javnost, jer ono što nije za toleranciju više ne možemo tolerisati. A vlasti Srbije otvoreno pitamo da javnosti odgovore, nakon počinjenog genocida, urbicida, kulturocida, politicida..., šta je sljedeće?!

  Predsjednik

  Zajednica sandžačke dijaspore

  Edin Salković
  http://www.arapsko-proljece.info 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Cijenjeni članovi Europskog Parlamenta,

  Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, krovna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, je duboko zabrinut nastavljenim ugrožavanjem ljudskih prava nacionalnih i vjerskih manjina u Srbiji, a posebno Bošnjaka u Sandžaku. Ministarstvo vjera Srbije, na čelu sa Bogoljubom Šijakovićem, nastavlja politiku narušavanja vjerskih prava Bošnjaka time što se mješaju u rad Islamske Zajednice u Sandžaku.

  Nastojanje Ministarstva vjera da ugrozi prava Bošnjaka je dokazano činjenicom da su dozvolili i podstakli registriranje paralelne islamske zajednice sa sjedištem u Beogradu znajući da ce prouzrokovati podjelu i zbunjenost obespravljenih Bošnjaka. Ovo je i dalje evidentirano od U.S. State Department-a u njihovom izvještaju za 2008 godinu o stanju ljudskih prava u Srbiji, objavljenog 25. februara 2009-e godine.

  “U toku godine, Islamska Zajednica je ostala podijeljena na političkoj osnovi. Jedna se grupa pridružila novo organiziranom Rijasetu u Beogradu, dok je druga zadržala svoje tradicionalne veze sa Rijasetom u Bosni i Hercegovini. Obje zajednice su optužile Ministarstvo vjera za sukob i za prekršaj zakona time što je dozvolila usporedno registriranje.”

  Ovi se događaji također moraju shvatiti u historijskom kontekstu da je Bošnjačka manjina iskusila sve vrste nasilja, uključujući kidnapovanje, zastrašivanje, maltretiranje, i uništavanje imovine za vrijeme srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu. Gospodin Šijaković je javno pozivao na mržnju i nasilje protiv Bošnjaka i Hrvata za vrijeme rata. Sastajao se sa ratnim zločincima, uključujući s Radovanom Karadžićem, te javno pozivao na ubijanje i etničko čisćenje nesrpskog stanovništva u Crnoj Gori. Zbog navedenih činjenica, Gospodin Šijaković nema povjerenje kao visoki funkcioner u vladi Republike Srbije i treba da podnese ostavku.

  Osim toga, nacionalne manjine su obespravljene u pogledu društvenih i ekonomskih mogućnosti u Srbiji. Ova činjenica je također potvrđena u izvještaju Komesara EU za ljudska prava, Tomasa Hammarberga, objavljenog 11. marta 2009-e godine u kojem stoji:

  “Regija Raške, većinski naseljena Bošnjacima, ima veliki broj nezaposlenih i siromašnih zbog trajno slabe ekonomije i nedostatka privrednih investicija. Problemi još više dolaze do izražaja zbog veoma slabo razvijene infrastrukture. Isto tako, druge nacionalne manjine u Sandžaku kao i Albanci u južnoj Srbiji se nalaze u veoma lošoj poziciji radi ekonomske nerazvijenosti u ovim regijama.

  Po Članu 14, Ustava Republike Srbije, država je dužna da zaštiti građanska prava svih nacionalnih manjina, i pruži posebnu zaštitu radi ostvarivanja potpune ravnopravnosti i očuvanja njihovog identiteta. Treći član, paragraf 76 štiti nacionalne manjine od diskriminacije dok paragraf 77 osigurava odgovarajuće zastupanje u vladavini.

  Paragraf 81 u oblasti obrazovanja, kulture i informisanja podstiče duh tolerancije i međukulturnog dijaloga i preduzima efikasne mjere za unapređenje uzajamnog poštovanja, razumijevanja i saradnje među svim ljudima koji žive na njenoj teritoriji, bez obzira na njihov etnički, kulturni, jezički ili vjerski identitet.”

  Republika Srbija nije izvršila svoju ustavnu dužnost da zaštiti prava Bošnjaka na potpunu ravnopravnost i čuvanje njihovog identiteta, uključujući vjerske slobode. Umjesto poticana mira, dijaloga, i privrednog boljitka za sve narode. Srbijanska vlada namjerno pokušava da stvori podjelu među Bošnjacima i da ih spriječi da postignu ravnopravan položaj.

  Američki podpredsjednik Joe Biden, u njegovom obraćanju Parlamentarnoj Skupštini BiH 19. maja 2009-e godine, je izjavio da SAD “žele da vide da Srbija igra konstruktivnu ulogu u regionu”.

  To treba započeti poštovanjem ljudskih i vjerskih prava nacionalnih manjina, uglavnom Bošnjaka, u Sandžaku i ostalim djelovima Srbije.

  Najnoviji planovi regionalizacije Srbije, koji uključuju podjelu Sandžaka u dva regiona, pogoršavaju eroziju ljudskih, političkih i ostalih prava Bošnjaka u Srbiji. Zahtjevamo da svi planovi regionalizacije Srbije uzmu u obzir historijsku i političku situaciju na lokalnom nivou, i da zaštite interese Bošnjaka i ostalih nacionalnih manjina u Srbiji.

  Zahtjevamo od članova Europskog Parlamenta da najoštrije osude Srbiju za loš tretman nacionanih manjina, izričito narušavajući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, koji je potpisan 29-og aprila 2008 godine. Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike je uvjeren da će Europski Parlament podržati osnovne vrijednosti ljudskih prava time što će zahtjevati od Srbije da se suoči sa svojom prošlosti i da obustavi svako ugrožavanje ljudskih prava. Samo kad Srbija prihvati punu odgovornost za svoja djela, može biti stabilnosti i napretka na Balkanu i u ostalim djelovima Europe.

  S poštovanjem,

  Mr. Haris Alibašić, Predsjednik
  Upravni Odbor KBSA

  http://www.bosniak.org/bosanski/pismo-kbsa-clanovima-europskog-parlamenta-o-stanju-bosnjaka-sandzaka/
  http://www.arapsko-proljece.info

 3. #3
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Sandžačka dijaspora??To su neke šaljivdžije.

 4. #4
  Elita User Friendly (avatar)
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.770
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  409

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Mogao bih i ja da napravim Lazarevacku dijasporu ili jos bolje dijasporu nekog sela! Sandzak ne postoji vise majmuni retardirani pola je u Srbiji,a pola u Crnoj Gori o cemu ovi debili bulazne? Ovo je zapanjujuce koliko su ove manjine drske,svi bi sad nesto da cepkaju,da traze,da se otimaju... da je bilo pameti pa da su se sve poturice posle oslobodjanje Turaka pobile bilo bi najbolje!
  Audi, vide, tace, si vis vivere in pace

 5. #5
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Нисам знао да Министар Шијаковић има овако добру биографију... свака част.

  Ја уопште не знам шта хоће муслимани??? Да се ИЗБРИШЕ Исламска заједница чије је седиште деценијама у Београду - па то је смешно... и можда да неки њихов врачар-хођа буде Министар вера у Србији...нормално је да министар буде из најбројније конфесије као што је и у другим земљама... море...мЛого су се распрдели... али то
  се и очекивало... сви скотови имају свој тајминг...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Hajde malo skrati majke ti, dakle frka je zbog Cerića?

 7. #7
  Gazija nije na forumu
  Nije bitno sa koje si strane drug,ako im i danas verujes, onda si lud
  Iskusan Gazija (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dzamahirija :D
  Poruke
  6.100
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Sandžačka dijaspora??To su neke šaljivdžije.
  Mozda ti smijesno deluje,ali pojma nemas koliko ima Sandzaklija u dijaspori ... Nema Bosnjacke kuce u Sandzaku koja nema nekog u dijaspori .... A upravo zbog ovakvih likova,koji zale sto nismo svi pobijeni,i koji to prizeljkuju, moze dodji do prestanka lojalnosti Bosnjaka u Srbiji,republici Srbiji ....

 8. #8
  Domaćin Lomnica_city (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  4.557
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Najzesci je pocetak gde pisu da predstavljaju Bosnjake poreklom iz Srbije, Crne Gore (znaci da nisu Bosnjaci jer nisu iz Bosne) I SANDZAKA, ovo je veca provokacija nego sto je ministarstvo vera dozvolilo da neko registruje jos jednu islamsku zajednicu Srbije, kad bi znali samo koliko"crkava"je registrovano kod nas ne bi zucnuli!!
  @Gazija:
  A sad ste lojalni u P.M. pa ovo vasi i traze i prete a koliko ste lojalni znam iz vojske!
  Pozdrav

 9. #9
  Gazija nije na forumu
  Nije bitno sa koje si strane drug,ako im i danas verujes, onda si lud
  Iskusan Gazija (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dzamahirija :D
  Poruke
  6.100
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Lomnica_city Pogledaj poruku
  Najzesci je pocetak gde pisu da predstavljaju Bosnjake poreklom iz Srbije, Crne Gore (znaci da nisu Bosnjaci jer nisu iz Bosne ni bili nikad) I SANDZAKA, ovo je veca provokacija nego sto je ministarstvo vera dozvolilo da neko registruje jos jednu islamsku zajednicu Srbije, kad bi znali samo koliko"crkava"je registrovano kod nas ne bi zucnuli!!
  Pozdrav
  Ali pazi,kod vas je jedna SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA,sa gospodinom patrijarhom Pavlom na celu,sta mislis dal bi bilo dozvoljeno da sad,uzimam primer,vladika Filaret ili Artemije,naprave jos jednu SPC ...

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Gazija Pogledaj poruku
  Mozda ti smijesno deluje,ali pojma nemas koliko ima Sandzaklija u dijaspori ... Nema Bosnjacke kuce u Sandzaku koja nema nekog u dijaspori .... A upravo zbog ovakvih likova,koji zale sto nismo svi pobijeni,i koji to prizeljkuju, moze dodji do prestanka lojalnosti Bosnjaka u Srbiji,republici Srbiji ....
  Daj molim te, ko to priželjkuje, ne pričaj svašta.
  Pitanje je šta se među vama dešava i koliko je unutar same bošnjačke zajednice jak otpor prema toj lojalnosti....

 11. #11
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  J e b o t e koliko mi ministarstava imamo!?
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 12. #12
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Gazija Pogledaj poruku
  Ali pazi,kod vas je jedna SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA,sa gospodinom patrijarhom Pavlom na celu,sta mislis dal bi bilo dozvoljeno da sad,uzimam primer,vladika Filaret ili Artemije,naprave jos jednu SPC ...
  Ама, чекај човече... немој извртати наопако. Хајде НАВЕДИ ГОДИНУ ОД КАДА ПОСТОЈИ ИСЛАМСКА ЗАЈЕДНИЦА СРБИЈЕ У БЕОГРАДУ ??? И такође ГОДИНУ ОД КАДА ПОСТОЈИ ТА НЕКА ДРУГА ЗАЈЕДНИЦА У РАШКОЈ-САНЏАКУ...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Boshnjaci i dzansaklije ne postoje kao prvo.

  Kao drugo ko vam drma kaFez

 14. #14
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Gazija Pogledaj poruku
  Mozda ti smijesno deluje,ali pojma nemas koliko ima Sandzaklija u dijaspori ... Nema Bosnjacke kuce u Sandzaku koja nema nekog u dijaspori .... A upravo zbog ovakvih likova,koji zale sto nismo svi pobijeni,i koji to prizeljkuju, moze dodji do prestanka lojalnosti Bosnjaka u Srbiji,republici Srbiji ....
  Srbija ima dijasporu od 3-4 miliona ljudi u inostranstvu i niko ih nizašta ne pita.Zašto misliš da bi neko pitao par stotina hiljada muslimana u inostranstvu za bilo šta?...Pogotovo što vidim u ovoj izjavi tezu da Srbija zavađa muslimane u Raškoj oblasti.

 15. #15
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Нисам знао да Министар Шијаковић има овако добру биографију... свака част.

  Ја уопште не знам шта хоће муслимани??? Да се ИЗБРИШЕ Исламска заједница чије је седиште деценијама у Београду - па то је смешно... и можда да неки њихов врачар-хођа буде Министар вера у Србији...нормално је да министар буде из најбројније конфесије као што је и у другим земљама... море...мЛого су се распрдели... али то
  се и очекивало... сви скотови имају свој тајминг...
  Ta IZ u Beogradu ima jednu jedinu dzamijicu,koja je spaljena 2004 godine...\

  A ko je sada reis (patrijarh)??Gde je taj Zilkic radio pre nego sto je postao reis????Kako moze da postane reis samo sa srednjom verskom skolom medresom i orijentalistikom koju je zavrsio u Pristini?Onda treba da postavimo nekog Srbina za reisa koji je zavrsio orijentalistiku!!!Prema ustavu IZS reis ili muftija mora da ima silamski,serijatski fakultet...

  Hocemo da se prizna Makedonska i Crnogorska pravoslavna crkva kao sto se priznala IZS!!!
  http://www.arapsko-proljece.info

 16. #16
  Elita User Friendly (avatar)
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.770
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  409

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Gazija Pogledaj poruku
  Mozda ti smijesno deluje,ali pojma nemas koliko ima Sandzaklija u dijaspori ... Nema Bosnjacke kuce u Sandzaku koja nema nekog u dijaspori .... A upravo zbog ovakvih likova,koji zale sto nismo svi pobijeni,i koji to prizeljkuju, moze dodji do prestanka lojalnosti Bosnjaka u Srbiji,republici Srbiji ....
  Mislim da bi vi prvi trebali prestati da se separatisete pa vam niko nece praviti problem! Inace Srbima je sad pun krac svih manjina i ovih dogadjaja,kad bi doslo do sukoba isprastali bi vi za sve dogadjaje i sve narode u okolini koji su nas ebali i koji nas nerviraju!
  Audi, vide, tace, si vis vivere in pace

 17. #17
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  Ta IZ u Beogradu ima jednu jedinu dzamijicu,koja je spaljena 2004 godine...\

  A ko je sada reis (patrijarh)??Gde je taj Zilkic radio pre nego sto je postao reis????Kako moze da postane reis samo sa srednjom verskom skolom medresom i orijentalistikom koju je zavrsio u Pristini?Onda treba da postavimo nekog Srbina za reisa koji je zavrsio orijentalistiku!!!Prema ustavu IZS reis ili muftija mora da ima silamski,serijatski fakultet...

  Hocemo da se prizna Makedonska i Crnogorska pravoslavna crkva kao sto se priznala IZS!!!
  I šta onda?Milicija treba da štiti lopinu Cerića koji svašta lupeta po novinama?Sedite vi i dogovorite se šta je vaš interes,pa onda postavite starešinu.Ne smarajte nas glupostima,imamo dovoljno gluposti i bez vas.

 18. #18
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.230
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  treba ga smeniti jer je crnogorcina i bivsi kadar Momira Bulatovica , a ne zato sto ove dokone muje ko zna odakle to traze , ko njih yebe
  The Show Must Go On...

 19. #19
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  treba ga smeniti jer je crnogorcina i bivsi kadar Momira Bulatovica , a ne zato sto ove dokone muje ko zna odakle to traze , ko njih yebe
  To su njihovi,neka se mlate kao i dosad i mirna Raška.

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Lomnica_city Pogledaj poruku
  Najzesci je pocetak gde pisu da predstavljaju Bosnjake poreklom iz Srbije, Crne Gore (znaci da nisu Bosnjaci jer nisu iz Bosne) I SANDZAKA, ovo je veca provokacija nego sto je ministarstvo vera dozvolilo da neko registruje jos jednu islamsku zajednicu Srbije, kad bi znali samo koliko"crkava"je registrovano kod nas ne bi zucnuli!!
  @Gazija:
  A sad ste lojalni u P.M. pa ovo vasi i traze i prete a koliko ste lojalni znam iz vojske!
  Pozdrav
  A sta su Srbi iz Bosne i Hrvatske?Basanci i Hrvati ili??

  A zasto nisu registrovali makedonsku i Crnogorsku pravoslavnu crkvu???!!!
  http://www.arapsko-proljece.info

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  A sta su Srbi iz Bosne i Hrvatske?Basanci i Hrvati ili??

  A zasto nisu registrovali makedonsku i Crnogorsku pravoslavnu crkvu???!!!
  Zato sto ne postoje,da postoji regiostrovali bi ih.

  A ne postoje ni bosanci pa im eto glupi srbi dozvolili da se tako izjashnjavaju
  Poslednji put ažurirao/la ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 03.07.2009. u 16:43

 22. #22
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Srbija ima dijasporu od 3-4 miliona ljudi u inostranstvu i niko ih nizašta ne pita.Zašto misliš da bi neko pitao par stotina hiljada muslimana u inostranstvu za bilo šta?...Pogotovo što vidim u ovoj izjavi tezu da Srbija zavađa muslimane u Raškoj oblasti.
  То је чист безобразлук... пази шта би хтели да се Министар вера умеша у њихове унутрашње сукобе ... глупост... то никада ни један министар неће урадити, поготово што се праве блесави и у ствари хоће да све муслимане у Србији прогласе БОШЊАЦИМА ЧИЈИ БИ ЦЕНТАР БИО У САРАЈЕВУ а ми овде имамо Србе муслиманске вероисповести као и других нација који не желе да буду некакви измишљени бошњаци... а да не причам о томе КО ЈЕ СТАРИЈИ ...

  А то ко завађа народ - ЕВО СА САЈТА ОНИХ ИЗ САНЏАКА ОКО ЗУКОРЛИЋА КОЈИ ТИТРАЈУ САРАЈЕВУ:


  Srpsko muftijanjeSrijeda, 24. Juni 2009.| 11:13


  Da se Bošnjacima svugdje radi o glavi pokazala je nedavna posjeta uvaženog Reisa Cerića Sandžaku, koja se još komentariše na razne načine.
  Svako ima pravo komentarisati, ali je smješno postavljati pitanje, da li je trebao tamo ići ili nije?!? Kako bi se smio oglušiti na poziv od svog muftijstva i legalnog muftije, koji osim nenaklonjene srpske vlasti ima protiv sebe i neke domaće izdajnike. Bilo je mučno gledati nastup muftije Zukorlića u tv emisiji tendencioznog naziva ”Muslimani između Sarajeva i Beograda”. Pored ministra ”vera” (što nema nijedna zemlja osim Srbije), Zukorlić je imao protiv sebe i islamologa, koji se bavio politikom, a ne islamologijom i samoproglašenog muftiju Muhameda ef. Jusufspahića. Ovaj na lepom srpskom jeziku, pojašnjava da je muftija svih muslimana u Srbiji i da je zajednica kojoj je on muftija mnogo starija od one koju predstavlja Zukorlić… Niko, baš niko, se nije sjetio da ga upita, zašto se onda registrovala tek nedavno??? (ово је безочно подметање јер су доношењем новог Закона о верским заједницама морали СВИ поново да се региструју па и СПЦ) A šta očekivati od čovjeka, koji je stavio i ahmediju na glavu, a mirne savjesti pred kamerama kaže da potječe od loze posljednjeg Božijeg Poslanika?!?

  Ministar ”vera”, iz ministarstva koje je napravljeno samo sa ciljem da razbije jedinstvo Bošnjaka i da ima svoj Rijaset, kojeg bi kasnije mogli staviti i pod okrilje Srpske pravoslavne crkve, samo je slijegao ramenima, na upite prilično korektne voditeljice emisije. Evo njih pa neka se dogovore! Mi smo od jedne zajednice napravili dvije, sad neka se dogovaraju, nije naše da se mešamo i da arbitriramo…!!!
  Jusufspahić, kaže mora Srbija da ima Rijaset, jerbo ima Srba muslimana, pa Roma i još nekih. Niko ni njega ne upita, imaju li svi koje je pobrojao pravo osnovati svoj Rijaset? Ovaj bijednik, koji za sebe tvrdi da je potomak Muhammeda s.a.v.s trebao bi znati da je Poslanik srušio jednu džamiju, koju su mještani jednog mjesta napravili iz inata i to blizu jedne koja je već bila izgrađena, jer je postala kamen spoticanja u tom kraju. On pokušava napraviti nešto daleko više, Rijaset po mjeri Srpske politike, a istovremeno spominje Poslanika, njegove ashabe i citira Kur’anske ajete! Jednom prilikom mi naš uvaženi alim doktor islamskih nauka Fuad Sedić reče da mi trebamo doviti za hodže! Na moj začuđen pogled, on mi pojasni, da najveći šejatani oko njih obigravaju, pa veli ako nas uzmu pod komadu, onda će sa vama lahko. Očito da u kući Jusufspahića, već od vremena kad je njegov babo podržavao Miloševića na Gazimestanu, stanuje šejtanski poglavica, zato sviju pozivam da uputimo dovu Gospodaru, da se urazume!
  Autor: Muhamed Mahmutović
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 23. #23
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  A sta su Srbi iz Bosne i Hrvatske?Basanci i Hrvati ili??

  A zasto nisu registrovali makedonsku i Crnogorsku pravoslavnu crkvu???!!!
  Zato što crkva ne funkcioniše na nacionalnom i državnom principu.Jedino ste vi neobrazovani pa ništa ne možete da se dogovorite.Postavite Sulju Ugljanina za reisa a ujedno može da vam i sređuje zube.

 24. #24
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  једини нормалан министар у влади..и мухамеданци би смену...сменим ја вама ******..да знате!
  “Mors tua, vita mea”

 25. #25
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Sandzaka dijaspora trazi smenu minisitra vera Sijakovica

  Citat Original postavio Marty Misterija Pogledaj poruku
  једини нормалан министар у влади..и мухамеданци би смену...сменим ја вама ******..да знате!

  А ево шта су у ствари захтеви муја из Сарајева које ИСПОСТАВЉАЈУ БЕОГРАДУ, прочитајте пажљиво и процените сами где у ствари "лежи зец", шта све очекују и захтевају у Србији. Ово је писао њихов "официр за везу" са Сарајевом са седиштем у Београду...  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


Slične teme

 1. Svjedočenja iz Sandžaka
  Autor Gazija u forumu Politika
  Odgovora: 98
  Poslednja poruka: 11.08.2014., 21:35
 2. Ko je Za Smenu Vujosevica
  Autor zile u forumu Košarka
  Odgovora: 33
  Poslednja poruka: 09.04.2008., 16:20
 3. Peticija za smenu Borisa Tadica
  Autor petition_MaNiAc u forumu Politika
  Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 17.09.2006., 23:27
 4. MRZIM NOĆNU SMENU!!!!
  Autor TOMAX u forumu Arhiva
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 01.12.2004., 22:46

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •