Домаћа група Nekro&PussyLips је врло интересантна појава на српској сцени. Њихово стваралаштво је базирано на брит-поп традицији која је модификована тако да се на најбољи могући начин прилагоди локалним условима. Убацујући ту и неизбежне српске фолклорне елементе, постижу такву синтезу елемената која свакако привлачи пажњу. Певају на српском, уз јак британски нагласак. Када на то додамо и несвакидашњи, напредан имиџ извођача, не чуди солидна популарност коју су брзо стекли.

Издали су прошле, 2008. године, једанпут а у најави је још једно издање. Оно прошлогодишње издање је настало приликом њиховог издвајања из матичног бенда ''Вечити други'' са којим су снимили доста албума од којих су најпознатији ''Ја бих - ја не бих'', ''Не дај се Шеки!'', ''Признајем одмах да изгубили ми смо''...

Двојица уметника су приликом разлаза са матичним бендом са собом повели и још неколико чланова бенда. Том приликом су узурпирали опрему и део сале за вежбање за који сада тврде да је њихов. Власник целокупне опреме матичног бенда, иначе Nekro-ов кум, је тренутно у затвору у Холандији а власници сале о незгодним питањима не желе да разговарају за медије (осим када се саморекламирају) тако да њихов став о томе за сада остаје тајна.

Део популарности је Nekro&PussyLips свакако стекао захваљујући свом препознатљивом изгледу. Старији од њих, Nekro, фура имиџ базиран на темама о смрти, негује подочњаке и циничан смешак. Млађани PussyLips има уграђене силиконе у усне, препознатљиве гестове и својом глумом, тј. иронијом на поштење, придобија симпатије слушалаца који су уједно и љубитељи позоришне уметности. PussyLips још од средине деведесетих у континуитету сарађује са својим менаџером, О'Лиријем. Нови бенд у Србији има обожаваоце чак и међу страним дипломатама, првенствено америчким и британским, што само потврђује њихову глобалну вредност.

Својим изјавама типа ''нисмо ми као они'', ''ми смо кооперативни'' и сл. изгубили су један део симпатија које су имали у матичном бенду али и стекли нове обожаваоце који од њих доста очекују. Шта ће дочекати, тек остаје да се види а Nekro&PussyLips су својим издањем и оријентацијом ка европском звуку јасно најавили како ће се борити да у Србији остану два, скоро у свему идентична бенда. Nekro&PussyLips и EUTO Reich.

Критичар

Београд, 30. јун 2009.