Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!
Strana 1 od 62 123451151 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 1537

Tema: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

 1. #1
  Iskusan vorki (avatar)
  Učlanjen
  24.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bjelovar, Hrvatska
  Poruke
  5.032
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Ovu temu postavljam s ciljem da iskrene osobe, koje su u potrazi za Bogom i religijskom zajednicom koja odgovara biblijskim obilježjima, upoznaju Jehovine Svjedoke kao jedinu pravu organiziranu grupu koju Stvoritelj Bog odobrava. Zamolio bi sve učesnike da se drže pravila na način pitanja i odgovora. Nije dopušteno kopiranje tekstova iz raznoraznih knjiga. Na ovoj temi se želi uspostaviti tolerancija prema svim vrstama ljudi. Svima želim Božji blagoslov, kulturu komunikacije i logiku razmišljanja.

  Pravi Božji narod se treba ZVATI po Božjem imenu JHVH ( Jehova )

  Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’

  Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ???
  Poslednji put ažurirao/la vorki : 29.06.2009. u 12:40
  Propovjednik dobre vijesti o Božjem kraljevstvu 2. #2
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ ПРЕД ВРАТИМА
  “КУЦАМО ОТВОРИТЕ!”

  Пред вашим вратима стоје њих двоје. Лепо су одевени, и на први поглед врло су пријатни. Не, они нису погрешили. Дошли су управо к вама, иако не знају ни како се зовете. Разговор започињу ласкавим речима, улагујући вам се, са намером да открију ваше расположење. Но, без обзира на ваш одговор, они ће настојати да пређу праг и да разговор наставе у вашем стану. Ако нисте били довољно одлучни да незване госте зауставите на вратима, сада вас они неће пустити све док не постигну жељени циљ.
  Њихова омиљена тема је – прича о последњим временим. Ви се саглашавате са њиховим мишљењем да је и у Русији, и у целом свету, стање данас тешко, да има много рђавих вести. Не верујете да у неко скорије време може бити боље. Док вас убеђују у то да живимо у последњим временима, они вас засипају цитатима из Библије. Задивљени сте њиховим познавањем Светог Писма, премда вам нису симпатични људи који имају тако једноставне одговоре на тако сложена питања. Сагласни сте са тиме да свако треба да изучава Библију, као и са тиме да се изучавање мора обављати под нечијим руководством, пошто је у Библији много тога неразумљиво. Непријатно вам је што су се гости намрштили када су угледали малу икону у вашем дому. Збуњени сте тиме што своју мржњу прикривају ауторитетом Библије. Хтели би сте да им се супроставите, али, авај, не знате како. И сада ваши незвани гости прелазе на оно главно. Они тврде да је Бог један, и да има само једно име – Јехова. Ко не мисли тако, у заблуди је. Појединости ћете сазнати из красних часописа “Кула стражара” и “Пробуди се!”, као из брошура и књига које ће Вам предложити да купите. Још увек сте подозриви, али сте већ спремни да посетите њихов кружок на којем се изучава Библија.
  Можда још увек нисте постали свесни тога, али у ваш дом је ушла секта Јеховиних сведока.
  “Mors tua, vita mea”

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  У ЧЕМУ ЈЕХОВИСТИ ГРЕШЕ?

  По свим основним питањима – Богу, о човеку и о спасењу – учење Јеховиних сведока противуречи Библији.

  УЧЕЊЕ О БОГУ

  Јеховини сведоци: Име Бога је – Јехова (Изл. 3, 14). Учење о Св. Тројици је “нетачно, небиблијско учење”, преузето од незнабожаца. То учење је “измислио Сатана” (“Кула стражара”, фебруар 1995. г., стр. 5; Све испитујте, 1953. г., стр. 386; Бог нека је истина, стр. 101).
  Свето Писмо: Бог је Сушти – Онај Који Јесте (јевр. – Јехова). Бог је један по суштини (Пон. Зак. 6, 4), али је тројичан по лицима (Мат. 28, 19): Отац (Фил. 2, 11), Син – Исус Христос (1. Јн. 5, 20; Рим. 9, 5) и Свети Дух (Јн. 16, 8 – 11; Мт. 12, 32; Дел. Ап. 5, 3 – 4).
  Хришћани су сагласни да је Јехова (или Јахве, што је тачнији изговор) лично име Бога Израиљевог, које означава само биће Бога, а не његова појединачна својства. “Бог је врховно биће и извор бића, Бог вечни, бесконачни, неизмениви и беспочетни. Он је Творац васионог света и човека, Бог духова и сваког тела, Господар и Чувар моралног поретка у свету; Који је Судија и за дела, али и за скривене мисли и осећања људска. То значење имена Јехова прожима цели Стари Завет...” (Велики православни богословски енциклопедијски речник, 1992. г. стр. 1020 – 1021). Православни иконописни канон налаже да се на свакој икони Господа Исуса Христа на златокругу (ореолу) пише име Јехова, али у преводу на грчки: o ov.
  Јеховини сведоци: Христос је био почетак Божијег стварања (“Јеховини сведоци у 20. веку”, 1994., стр.13).
  Свето Писмо: Христос, Син Божији је вечан, нестворени Бог, једносуштан (једне, одн. исте суштине) Оцу (Јн. 5, 2, 19, 23; 10, 30; Тит. 2, 12 – 13).
  Јеховини сведоци: Исус Христос је био оваплоћење арханђела Михајла и поново је примио то име када се узнео на небеса (“Нека буде воља Твоја на земљи”, стр. 316 – 317; “Ново небо и нова земља”, стр. 30).
  Свето писмо: Нигде се не каже да је Михаил постао Христос. Библија јасно разликује анђеле од Христа (Јевр. 1, 11 – 14).
  Јеховини сведоци: Исус Христос је васкрсао из гроба као дух; Јехова Му је допустио да се отвари (материјализује) у друго тело, у којем се и јавио ученицима (“Нека буде воља Твоја на земљи”, стр. 143; “Све испитујте”, стр. 314).
  Свето Писмо: Исус Христос је васкрсао у оном истом телу које је било положено у гроб, о чему сведоче Његове ране (Јн. 20, 20 – 27), празан гроб и одложени погребни покрови (Лк. 24, 39; Јн. 21, 1 – 9).
  Јеховини сведоци: Свети Дух није Личност, него безлична божанска сила или енергија (“Бог је истина”, 2. издање, стр. 108; “Кула стражара”, 1. јун 1952. г., стр. 24).
  Свето Писмо: Свети Дух је Личост (Јн. 25, 26; 1. Кор. 12, 11) равночастан и једносуштан Оцу и Сину (Јн. 14, 16 – 17; Дел. Ап. 5, 3 – 4).

  УЧЕЊЕ О ЧОВЕКУ

  Јеховини сведоци: Кад човек умре, душа престаје да постоји (“Јеховини сведоци у 20. веку”, 1994. г. стр. 13).
  Свето Писмо: Човечија душа наставља да живи и после телесне смрти (Лк. 16, 19 – 31 – прича о Лазару и богаташу; Лк. 3, 39 – 43 – обећање покајаним разбојнику; Фил. 1, 19 – 24).
  Јеховини сведоци: Учење о бесмртности душе је сатанина измишљотина (“Бог нека је истина”, 2. изд. стр. 74 – 75).
  Свето Писмо: Учење о бесмртности душе је богонадахнута истина (Проп. 12, 7; 2. Кор. 5, 1 – 8).

  УЧЕЊЕ О СПАСЕЊУ

  Јеховини сведоци: Христова смрт је људима повратила само земаљски живот и земаљске благослове, којих се људски род лишио због Адамовог греха (“Студије о Светом Писму”, 5, 145).
  Свето Писмо: Христовом смрћу на крсту човек је задобио спасење, опроштај грехова, избављење из ада, живот рајски. Самим тим, земаљски догађај има вечни значај (Еф. 1, 3 – 14).
  Јеховини сведоци: Христова крв на Голготи није била проливена за све људе, него само за 144.000 изабраних Јеховиних сведока (“Како разумети Библију”, стр. 389).
  Свето Писмо: Христос је умро за све. Сваки човек је призван на вечни живот у Христу (1. Тим. 2, 5 – 6; 1. Јн. 2, 2; 2. Кор. 5, 15; Јевр. 2, 9).
  Јеховини сведоци: Човек може ући у Царство Божије само тако што ће: 1) изучавати Библију; 2) имати заједницу са Јеховиним сведоцима; 3) потпуно изменити начин живота, почињући са крштењем по обреду Јеховиних сведока; 4) сведочити о Царству Божијем (“Из раја изгубљеног у рај поново стечен”, стр. 242 – 249).
  Свето Писмо: Пут спасења је стицање духовне чистоте и светости благодаћу Божијом кроз веру у Христа и учешће у Св. Тајнама Цркве (Јн. 3, 3; 4, 51; Дел. Ап. 4, 10 – 12; 10, 42 – 43; 1. Јн. 2, 20, 27; Рим. 3, 21 – 24).

  ЗАБРАЊЕНО!

  Данас сектом управља “руководеће тело”. Правила која оно доноси, обавезна су за све одрасле чланове секте. Већина правила носи карактер забране или ограничења. Члановима секте забрањено је: учествовање на изборима, служење армије, учлањивање у политичке и религиозне организације, прослављање државних и хришћанских празника, читање критичких чланака о Друштву Куле стражаре ... Најстроже је забрањено учествовање на било каквом хришћанском молитвеном скупу. За сваки од ових преступа “савет старешина” прекршитеља кажњава избацивањем из секте.
  Обавезно је обилазити суседе на начин описан на почетку текста. Сваки члан секте дужан је да врши агитовање “од врата до врата” најмање један сат месечно. За оне секташе који желе да буду на добром гласу код вођства, ово време износи девет сати. Осим тога, сваки секташ мора да проведе извесно време у “Пионирској организацији” и да иде по кућама деведесет сати у месецу. Подразумева се да сваки члан секте мора неизоставно учествовати у активностима везаним за изучавање Библије, на молитвеним скуповима итд.
  Жалосна је судбина деце у породицама Јеховиних сведока. Забране, којима се њихов живот ограничава, још су веће. Њима је забрањено да учествују у спортским активностима, да прослављају празнике, па чак и да одлазе на рођендане деце нејеховиста.
  Чудовишну заблуду јеховиста представља категоричка забрана трансфузије крви. Они сматрају да “уношење крви у организам кроз уста или вене представља гажење закона Божијег” (“Јеховини сведоци у 20. веку”, 1994, стр. 13). Таквог изопаченог тумачења Библије нема нигде међу хришћанима. Религиозна забрана да се обави једноставна медицинска операција чини Друштво Куле стражаре одговорним за смрт хиљада људи – одраслих, деце и одојчади, којима би трансфузија могла спасити оно најдрагоценије што је Бог даровао човеку, а то је – живот.

  СПАСЕЊЕ

  Ради чега све то? Шта они обећавају? Кажу: Царство Небеско је близу, као и крај света. Када се Господ зацари, сви грешници ће бити физички уништени. Биће спасен само онај ко ступи у Друштво Куле стражаре. Јеховисти нестрпљиво очекују крај света, када ће се наслађивати гледањем мука и смрти својих суседа, познаника, суграђана – речју, свих оних који нису прихватили јеховистичку проповед.
  Међутим, касније сваки члан секте сазнаје да му спасење није уопште загарантовано. Он се обрео у својеврсном друштву са две класе. Ма шта да чини, он се неможе ослободити строго одређеног поретка ствари.
  Јеховисти буквално схватају речи Библије о томе да је спасење загарантовано само за оних 144 хиљаде “изабраних”. Стриктно говорећи, ту би спадали само они који су били у животу 1914. г. Управо због тога су јеховисти били принуђени да недавно у свој “президијум” изаберу једног деведесетогодишњег старца. Треба очекивати да ће и то учење ускоро бити преиспитано. Сви остали чланови секте су - “друге овце”. Њима припада рај на земљи, али под условом да приљежно шире јеховистичку литературу, да често и успешно обилазе станове и врбују нове чланове. Зато вам они на улици не нуде своје брошуре тек тако, без разлога. Јеховисти верују да ће тиме заслужити рај. Па, пре него што узмете или купите неку књижицу од њих, ви размислите – да ли треба подржати те људе у заблуди да ће их Господ спасити на такав “механички” начин. И запамтите, јеховисти чврсто верују да ће сви који не приступе секти након њихове проповеди – бити осуђени на смрт.
  Но, ако си ти био сасвим примерен јеховиста у току многих година, а потом је твој ентузијазам спласнуо, ипак су онда твоја дела рђава и нико ти не може гарантовати да ћеш бити спасен.
  Јеховистички концепт “спасења” са разним, мањим или већим изменама, копирале су многе друге секте. Можда је једна добра страна Јеховиних сведока то што, када се њихово лажно пророчанство о крају света не оствари, они не покушавају да га остваре својим силама (као што то покушавају “Велико бело братство” или “Аум Шинрикјо”) – него “крај света” пребацују на неки други датум.
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  ПАЖЊА – ТОТАЛИТАРНА СЕКТА

  Истицање сопствене праведности и изузетности заузима најважније место у агитацији Јеховиних сведока. Изабраништво и изузетност јеховиста стално се потенцира, а све што може поколебати чланове секте у том уверењу, мора бити уклоњено из њиховог видокруга.
  У томе руководство секте види свој главни задатак. Резултат – члан секте губи способност критичког мишљења и постаје потпуно завистан од старешина и “руководећег тела”. Тако се служење Богу неприметно замењује служењем безличном “руководећем телу”, које поседује апсолутну власт, јер је тако, наводно, наредио Христос. “Руководеће тело” за јеховисте представља једини ауторитет. Његово тумачење Светог Писма је једино тачно. Његове одлуке се морају извршавати беспоговорно.
  Сви који су смогли снаге и храбрости да напусте секту Јеховиних сведока, сведоче: од првог дана дружења са јеховистима, лаковерне људе очекује не изучавање Библије, не молитва и не искуство праведног живота, него програм бездушног испирања мозга, упакован, како се то у Америци иначе ради, у привлачну амбалажу.
  По завршетку програма, нови члан секте заборавља своје животне планове, занемарује породичне обавезе, губи жељу за учењем. Да ли смо свесни тога када пристајемо да дођемо на кружок за изучавање Библије?
  Пре него што се упутите на скуп Јеховиних сведока, станите мало и размислите! Јехова о коме учи Друштво Куле стражаре и Исус о коме они сведоче – нису Бог Јахве и Господ Исус Христос Библије. Не треба се обмањивати!
  Секта се интересује за нас не зато да би нас научила да се молимо и испуњавамо Божије заповести, и не зато да би нам показала пут ка спасењу и дала нам снаге да идемо тим путем.
  Секта се интересује за сваког од нас само зато што жели да нас држи у потпуној потчињености као своје агитаторе, скупљаче прилога и бесплатну радну снагу.
  Свето Писмо и искуство Цркве сведоче о неупоредиво узвишенијем предназначењу човека. Ако желите да ступите на пут духовног живота, не тражите увозне варијанте духовности, него “стојте и држите предање” (2. Сол. 2, 15). Предање ваше Православне Цркве.

  ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР “СВЕШТЕНОМУЧЕНИКА ИРИНЕЈА ЛИОНСКОГ”, МОСКВА
  СА РУСКОГ: РОДОЉУБ ЛАЗИЋ
  ГРУПА АУТОРА
  БИБЛИЈА БЕЗ БОГА ХРИШЋАНСТВО БЕЗ ЦРКВЕ
  ИЗДАЈЕ: СВЕТИГОРА – ИЗДАВАЧКА УСТАНОВА МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО – ПРИМОРСКЕ, ЦЕТИЊЕ 1997.
  “Mors tua, vita mea”

 5. #5
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  и да нагласимо да се не заборави

  Оснивач Јеховиних сведока је, бивши презвитеријанац Чарлс Тејз Расел. Године 1879. покренуо је полумесечни часопис „Кула стражара као весник присуства Христовог“, који је уређивао до своје смрти 1916. године.


  п.с. заборавио си упитник да поставиш на крају.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 6. #6
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  54.463
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  739

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Ja stvarno ne razumem.. koliko tema mislite da otvorite sa naslovom u kome navodite da ste pravi, iskreni, najbolji, jedini...

  smoriste...
  neka bude

 7. #7
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.623
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Pravoslavni jehovini svedoci...
  Myles Bennett Dyson

 8. #8
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio kojica Pogledaj poruku
  Ja stvarno ne razumem.. koliko tema mislite da otvorite sa naslovom u kome navodite da ste pravi, iskreni, najbolji, jedini...

  smoriste...
  колико год то старешина захтева квота мора да се испуни, ако мисли да задобије царство пардон краљевство небеско
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 9. #9
  Elita PRCKO (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Retirement Home For Perverts
  Poruke
  24.526
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Verovatno se rukovode onom : Laz ponovljena dovoljan broj puta postaje istina
  Al' im nesto ne ide

 10. #10
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.623
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Ma longinus je bio baja...Pravi hrišćanin...Prekratio onom nesretniku muke na krstu...Saosećanje...A bio paganin.
  Myles Bennett Dyson

 11. #11
  Buduća legenda Kovač (avatar)
  Učlanjen
  18.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  30.433
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  2531

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Nije dopušteno kopiranje tekstova iz raznoraznih knjiga.
  Vorki,pa to je tvoj obicaj.

 12. #12
  Iskusan vorki (avatar)
  Učlanjen
  24.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bjelovar, Hrvatska
  Poruke
  5.032
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio kovac06 Pogledaj poruku
  Vorki,pa to je tvoj obicaj.
  Zato sam otvorio novu temu, gdje će se razgovarati na način PITANJA i ODGOVORA.
  Propovjednik dobre vijesti o Božjem kraljevstvu

 13. #13
  Iskusan vorki (avatar)
  Učlanjen
  24.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bjelovar, Hrvatska
  Poruke
  5.032
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Zamolio bi sve učesnike da se raspravlja na način pitanja i odgovora.
  Propovjednik dobre vijesti o Božjem kraljevstvu

 14. #14
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  54.463
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  739

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio vorki Pogledaj poruku
  Ovu temu postavljam s ciljem da iskrene osobe, koje su u potrazi za Bogom i religijskom zajednicom koja odgovara biblijskim obilježjima, upoznaju Jehovine Svjedoke kao jedinu pravu organiziranu grupu koju Stvoritelj Bog odobrava. Zamolio bi sve učesnike da se drže pravila na način pitanja i odgovora. Nije dopušteno kopiranje tekstova iz raznoraznih knjiga. Na ovoj temi se želi uspostaviti tolerancija prema svim vrstama ljudi. Svima želim Božji blagoslov, kulturu komunikacije i logiku razmišljanja.

  Pravi Božji narod se treba ZVATI po Božjem imenu JHVH ( Jehova )

  Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’

  Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ???
  Uspostavićeš toleranciju tako što ćeš reči da ste vi pravi narod.

  A kod vas nema krivih?
  I Stajić govorio istina i samo istina i da ste najispravniji na svetu pa se klonirao u 10 primeraka da bi izgledalo da vas je više...

  Aj ti lepo idi prouči šta je tolerancija pa se vrati i zamoli moderatore da obrišu temu ili bar promene naslov.
  neka bude

 15. #15
  Elita PRCKO (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Retirement Home For Perverts
  Poruke
  24.526
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Koliko iznosi minimalni mesecni "dobrovoljni prilog"?

 16. #16
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  54.463
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  739

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio vorki Pogledaj poruku
  Zamolio bi sve učesnike da se raspravlja na način pitanja i odgovora.
  Pa pitaj nas nešto.... ko ti brani...
  neka bude

 17. #17
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.623
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio vorki Pogledaj poruku
  Zamolio bi sve učesnike da se raspravlja na način pitanja i odgovora.
  Ako je neko Bog hrišćanstva to je Džizus,ne neki jehova
  Myles Bennett Dyson

 18. #18
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.706
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4353

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Hmm ... Ovde bi mnogi da budu "pravi" i "istinski".
  Aj da vidimo kako će da se razvija tema, mada smo već imali mnoštvo tema o JS.
  Očekujem da ne spamujete, ne vređate jedni druge ... ukratko - da ispoljite makar minimum tolerancije.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 19. #19
  Iskusan vorki (avatar)
  Učlanjen
  24.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bjelovar, Hrvatska
  Poruke
  5.032
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio ***** Pogledaj poruku
  Koliko iznosi minimalni mesecni "dobrovoljni prilog"?
  Nemoraš postavljati navodne znakove, jer kod nas sama osoba odlučuje koliko će dati, kada će dati i dali će dati.
  Propovjednik dobre vijesti o Božjem kraljevstvu

 20. #20
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  54.463
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  739

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio vorki Pogledaj poruku
  Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ???
  Ups.. evo pitanja.. zvinjavam se, sad ću da odgovorim...


  Zato što im se svidelo da se tako nazovu. Verovatno im se učinilo da će tako zvučati kao da su jednini pravi.
  neka bude

 21. #21
  Iskusan vorki (avatar)
  Učlanjen
  24.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bjelovar, Hrvatska
  Poruke
  5.032
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio Borac za prava zivotinja Pogledaj poruku
  Hmm ... Ovde bi mnogi da budu "pravi" i "istinski".
  Aj da vidimo kako će da se razvija tema, mada smo već imali mnoštvo tema o JS.
  Očekujem da ne spamujete, ne vređate jedni druge ... ukratko - da ispoljite makar minimum tolerancije.
  Hvala na podršci, a ja ću se potruditi kao domaćin da komuniciram u skladu uvodnih riječi i po kršćanskim plodovima duha.

  Galaćanima 5:22,23 - A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, blagost, samosvladavanje...
  Propovjednik dobre vijesti o Božjem kraljevstvu

 22. #22
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.623
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Jedan deo moje prorodice pripada Starokatoličkoj protestantskoj Crkvi...Ali,makar bili i protestanti oni se mole Isusu...Kao većina protestantskih crkava...Ovo sa jehovom je čisto sektašenje...
  Myles Bennett Dyson

 23. #23
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio vorki Pogledaj poruku
  Nemoraš postavljati navodne znakove, jer kod nas sama osoba odlučuje koliko će dati, kada će dati i dali će dati.
  а шта каже Писмо колико треба давати?
  значи Библија не кула стражара.
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 24. #24
  Elita PRCKO (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Retirement Home For Perverts
  Poruke
  24.526
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio vorki Pogledaj poruku
  Nemoraš postavljati navodne znakove, jer kod nas sama osoba odlučuje koliko će dati, kada će dati i dali će dati.
  Nesto ne verujem da bi trpeli dugo,kada bi poceo da dajes evro-dva iz meseca u mesec...

 25. #25
  Iskusan vorki (avatar)
  Učlanjen
  24.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bjelovar, Hrvatska
  Poruke
  5.032
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

  Citat Original postavio kojica Pogledaj poruku
  Ups.. evo pitanja.. zvinjavam se, sad ću da odgovorim...


  Zato što im se svidelo da se tako nazovu. Verovatno im se učinilo da će tako zvučati kao da su jednini pravi.
  Postoji biblijsko proročanstvo koje govori da će se, u vremenu kraja, PRAVI Božji narod zvati po Božjem imenu JHVH.

  Izaija 5:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’
  Propovjednik dobre vijesti o Božjem kraljevstvu

Slične teme

 1. Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?
  Autor Petorka u forumu Religija
  Odgovora: 3792
  Poslednja poruka: 15.03.2009., 12:45
 2. JEHOVINI SVJEDOCI
  Autor zamet u forumu Religija
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 20.02.2009., 21:02
 3. Jehovini svedoci
  Autor difrent from others... u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 116
  Poslednja poruka: 02.08.2007., 10:18

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •