Premiere postaje Sky Deutschland i širi programsku ponudu

Njemačka digitalna satelitska pay tv platforma Premiere, koja emitira preko satelita Astra na 19.2° istočno, kodirano u sistemima Nagravision 3 i NDS Videoguard, uskoro će promijeniti svoje ime iz Premiere u Sky Deutschland. Promjena imena je očekivana pošto se o njoj priča već neko vrijeme, a gledatelji će na svojim malim ekranima ubrzo vidjeti natpis "Sky", a sa njim stižu brojni novi filmski, sportski i zabavni kanali koji će obogatiti njemačko tržište pay tv industrije.

Prema pisanju njemačkih medija, promjene će nastupiti već od 1. srpnja 2009 godine. Njemački Sky će svojim dolaskom donijeti i nekoliko novih digitalnih paketa među kojima su Sky Welt (Sky World, nap. a), Sky HD, Sky Film, Sky Sport i Sky Bundesliga. Osim novih paketa stiže i posve nova struktura mjesečnih naknada za pakete. Broj programa u visokoj razlučivosti (HD) će također porasti sa postojeća 2 na ukupno 6 što je znatno primjerenije za tako veliko tržište kao što je Njemačka.

Broj HD programa će narasti na ukupno šest, a HD paket koji će se plaćati dodatnih 10 eura mjesečno će biti na vrhu, "iznad" ostalih paketa. To ukratko znači da ukoliko ste pretplaćeni na osnovni paket, da bi ste mogli pratiti HD kanale čiji SDTV kanali pripadaju osnovnom paketu, morat ćete platiti dodatnih 10 eura. Ukoliko ste pak pretplaćeni na filmski ili sportski paket, automatski će vam biti uključene i HD verzije filmskih, odnosno sportskih kanala. Ponuda HD kanala će se sastojati od : Sky Cinema HD, Disney Cinemagic HD, Sky Sport HD, National Geographic HD, History HD i Discovery HD.

Sky Welt će biti novi osnovni paket koji će se sastojati od 20-tak popularnih tv kanala što uključuje Sky Krimi (novo), FOX, TNT Serie, Motorvision TV (novo), Spiegel Geschichte (novo), Discovery Channel, National Geographic Channel, NatGeo Wild (novo), Disney Channel, Playhouse Disney, Jetix i Junior. Mjesečna preplata na osnovni paket njemačkog Sky-ja iznosit će 16.90 eura.

Filmski paket će također doživjeti značajne promjene. Umjesto dosadašnjeg Premiere Film paketa dolazi Sky Film paket koji će nuditi čak 10 tv kanala, uključujući Sky Film, Sky Film+1, Sky Film+24, Sky Action, Sky Nostalgie, Sky Emotion, Sky Comedy i Sky Cinema Hits. U filmskom paketu će se naći i MGM Channel te Disney Cinemagic. Pretplata na filmski paket mjesečno će koštati 32.90 eura (uključujući Sky Welt paket).


Gasi se i Premiere Sport umjesto kojega stiže Sky Sport koji će emitirati dva kanala na kojima će se prikazivati Uefina liga prvaka i mnoge druge međunarodne nogometne lige, Formula 1, golf, hokej na ledu, tenis, hrvanje, ekstremni sportovi i ostalo. Austrijanci također mogu zadovoljno trljati ruke pošto dobivaju vlastiti, odvojeni Sky Sport kanal koji će nositi ime Sky Sport Austria. Pretplata na sportski paket Sky Sport će također iznositi 32.90 eura mjesečno, u kombinaciji sa Sky Welt paketom.

Posebno će se nuditi Bundesliga nogometni paket koji će u kombinaciji sa Sky Welt i Sky Sport paketima koštati 44.90 eura mjesečno. Ukoliko uzmete ovaj paket, onda dobivate poseban popust na HD paket koji ćete platiti 5 umjesto 10 eura. Paket Sky Fußball Bundesliga biti će dostupan i u drugim kombinacijama.

Pretplata na kompletan Sky paket (Sky Welt, Sky Film, Sky Sport i Sky Fußball Bundesliga) sa svim kanalima mjesečno će koštati 54.90 eura, u što nije uključeno dodatnih 5 eura za praćenje HD paketa.

Što reći? Bit će ovo vruće ljeto, jako vruće.


Cenovnik

Sky-Pakete

* "Sky Welt" 16,90 Euro/Monat + 10 Euro für HD

* "Sky Welt" + "Sky Film" 32,90 Euro + 10 Euro HD

* "Sky Welt" + "Sky Sport" 32,90 Euro + 10 Euro HD

* "Sky Welt" + "Sky Fußball Bundesliga" 32,90 Euro + 10 Euro HD

* "Sky Welt" + "Sky Film" + "Sky Sport" 44,90 Euro + 5 Euro HD

* "Sky Welt" + "Sky Film" + "Sky Fußball Bundesliga" 44,90 Euro + 5 Euro HD

* "Sky Welt" + "Sky Sport" + "Sky Fußball Bundesliga" 44,90 Euro + 5 Euro HD

* "Sky Welt" + "Sky Film"" + "Sky Sport" + "Sky Fußball Bundesliga" 54,90 Euro + 5 Euro HD.

sky WELT
========
Motorvision TV ; Spiegel Geschichte ; National Geographic Channel ; Discovery Channel ; National Geographic Wild ;
Disney Channel ; Junior ; Playhouse Disney ; Jetix ; Fox ; Sky Krimi ; TNT Serie ; SciFi


sky WELT extra
==============

History ; The Biography Channel ; Romance TV ; Kinowelt TV
TNT Film (ehemals TCM - Turner Classic Movies) ; MTV ;ESPN ; E-Clips ;AXN ; Animax


sky HD
======
Sky Cinema HD ; Disney Cinemagic HD ; Sky Sport HD ; Discovery HD, National Geographic HD ; History HD


sky FILM
========

sky Cinema ; sky Cinema +1 ; sky Cinema +24 ; sky Action ; sky Comedy ; sky Emotion ; sky Nostalgie ; sky Cinema Hits ; MGM ; Disney Cinemagic


sky SPORT / Austria
===================
sky SPORT 1 ; sky SPORT 2sky FUSSBALL BUNDESLIGA
=======================

sky Fußball Bundesliga


trenutno nema informacija dali ce biti i dalje u ponudi Premiere tj SKY Deu:

RTL Living, MTV Music, MTV Entertainment , Sat.1 Comedy, Kabel Eins Classics, Toon Disney, NICK Premium, Boomerang, Cartoon Network, Eurosport 2, Hit 24

premiere