Vratiće Srbija svoje teritorije !!!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  !!! Vratiće Srbija svoje teritorije !!!


  Piše: Violeta TALOVIĆ
  Proglašenje nezavisnog Kosova je apsolutno nezakonit akt. Ne može se na teritoriji jedne države stvarati druga. Zato Rusija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Srbija bira i gradi svoj put sama, ako ona hoće da se saglasi s priznanjem Kosova zato što će je prihvatiti Evropa, to je njen izbor. Ali, ja sam uveren da većina srpskog naroda to ne želi. Rusi neguju topla osećanja prema Srbiji ali se nikada nisu mešali u njenu unutrašnju politiku, a to neće raditi ni u buduće. Ali, Rusi su spremni da Srbe podrže ako nam se obrate za pomoć. Zahtevaćemo u tom slučaju i od naše Vlade, i od predsednika, svaku pomoć koju Srbija zatraži. Uključujući i vojnu

  .
  Vladimir Žirinovski
  Ovako u razgovoru za “Reviju92” govori Vladimir Žirinovski, lider Liberalno demokratske partije Rusije, odgovarajući na pitanje o uslovu i političkoj uceni – ili Kosovo i Metohija, ili Evropska unija – koju su pred naše političare i narod postavile neke evropske zemlje.
  Političar koji je zbog britkog jezika, beskompromisnih stavova i argumentovane kritike, miljenik građana i medija, poslao je iskrenu poruku srpskom narodu uveren da je istorija promenljiva i da će, ukoliko to bude htela, Srbija ponovo zagospodariti svojom izgubljenom teritorijom. Osim o politici kojom se već 40 godina bavi strasno i profesionalno, za naš list izneo je lične stavove o pitanjima o kojima se, inače, javno ne izjašnjava. Dvostruki doktor nauka, poeta, pravnik i filozof, poliglota, oficir i vizionar, u svom moskovskom kabinetu u ruskoj Dumi, daleko od političke govornice za kojom sve pršti, ostavio je nepogrešiv utisak čoveka koga adrenalin ponese tek kada progovori o svojoj partiji: “Znate, građani i mi, to je brak, iz ljubavi, a sa partijom na vlasti to je brak iz računa!

  * Ali mnogi smatraju LDPR to je, zapravo Žirinovski. Decenijama ste lider partije, političar godine, najbolji deputat. Razmišljate li o preteškom bremenu koje ostavljate vašem političkom nasledniku?
  LDPR to je 200 hiljada članova, dobrih, čestitih, uglavnom mlađih ljudi. Mi smo najmlađa partija u Dumi, prosek starosti je ispod 40 godina. Kada se pokaže neophodnim, a pojavi se dostojan kandidat, povući ću se. Mi smo opozicija i zato za sada nema potrebe za promenom lidera partije. Iskreno mislim da na njenom čelu moj naslednik treba da ostane kraće nego ja. Protivnik sam kulta ličnosti a to što mene svi znaju, treba pitati novinare. Njima sam interesantan, zato od mene prave zvezdu.

  O Već dvadeset godina LDPR je prisutna na političkom polju Rusije. Na koje ste partijske tekovine najponosniji?
  Nastupamo uvek za jačanje društva i kao takve nas je narod prepoznao. Mi nismo komunisti ali smo protivnici radikalnih reformi u ekonomiji koje su se dešavale tokom vladavine Jeljcina, mi smo za neutralnu spoljnu politiku, za zaštitu privatnog prava, za poreski sistem koji bi donosio više koristi proizvođačima. Mi se bavimo ruskim pitanjem, pitanjem pravoslavlja,i takvim stavom smo privukli milione građana Rusije.

  Značajno dotignuće LDPR je pobeda na prvim slobodnim izborima za novi parlament, 12.decembra 1993. I evo, već 16 godina, u parlamentu smo među tri vodeće partije. LDPR je jedinstvena jer se u nju ulazi dobrovoljno. Nema pritisaka, ubeđivanja, agitacije. Naša je pozicija jasna – zalažemo se za jedinstvenu, unitarnu, državu. Ako je to federacija, a jeste, to znači federacija teritorija ali ne nacionalnih regiona. U tom smislu LDPR se razlikuje od drugih jer niko nema tako jasan stav po pitanju unutrašnjeg ustrojstva države. Što se spoljne politike tiče mi smo za punu ravnopravnost, i za to da nikome ne treba pomagati, ali ni odnemagati, kada je u pitanju ruski interes. Smatramo, takođe, da ne treba ratovati.

  * Da li ste zadovoljni pozicijom koju LDPR zauzima u ruskoj politici?
  Mi smo partija parlamentarnog tipa koja se protivi i odbija svaku vrstu nasilja, svaki vid ekstremizma. Naravno, nismo zadovoljni. Hteli bismo više prostora u medijima, više naših ljudi na mestima gubernatora, gradonačelnika, rukovodilaca regionalnih administracija. Evo, komunistička partija Zjuganova je takođe opoziciona ali oni baštine tekovine SSSR. Izdali smo oko 300 knjiga, hiljade brošura, novina. Desetine miliona tiraža dostupne su građanima širom Rusije i ima ih svaka ruska porodica. Najpopularnija smo ruska partija. Godinama me proglašavaju najboljim deputatom, političarem godine. To nije pošlo za rukom ni Grizlovu, ni Mironovu, ni Zjuganovu, a ni većini iz vladajuće partije.

  * Kada očekujete pobedu?
  Uveren sam za deset godina.

  * Vratićemo se na neka od bolnih srpskih pitanja. Vaš komentar o dugim kaznama za srpske generale u Hagu?
  Da, mi smo protiv Haškog tribunala. Smatramo da je tamo namerno zauzeta antisrpska pozicija – u osnovi je osuditi srpske političare, generale. Lično poznajem Vojislava Šešelja. Upoznao sam i Radovana Karadžića. Ubeđen sam da je to veštački stvorena tvorevina usmerena protiv pravoslavlja. Prema Hrvatima – katolicima – drugi je, mekši, odnos. Prema bosanskim muslimanima, takođe. Tu se jasno vidi religiozni faktor – borba katoličke Evrope protiv pravoslavne Srbije. Antislovenski ispad, oličen u Hagu, ima za cilj da onemogući jedinstvo slovenskih država. Takođe, spremni smo da podržavamo interese Srbije zato što se ona nalazi na granici pravoslavnog sveta s katoličkim, ali i na granici sa muslimanskim.

  * Rekli ste da Rusija može biti zaštitnik interesa Srbije?
  Mislim da je Rusija sa žešćim, jasnijim stavom, mogla deset godina nazad da zaštiti Srbiju i ne dozvoli bombardovanje Beograda i srpskih gradova. Još tada sam predlagao da se pošalje vojska tamo, sto hiljada ljudi, da se da sistemima S-300, S-400, pokrije i zaštiti celo nebo Srbije, da se pošalje naša Baltijska flota u Jadransko more. Ali, ja nisam bio predsednik, i Jeljcin to nije uradio, a Černomirdin se pokazao slab u pregovorima s natovcima. Na žalost rezultat toga je da je NATO bombardovao Beograd i Srbiju. Mislim da je bila nepravedna pozicija bivšeg predsednika Jeljcina. Bila je to njegova velika greška. Trebalo je stati žestoko i otvoreno na stranu Jugoslavije, ne dozvoliti raspad a pogotovu nikakvo bombardovanje.

  * I Rusija ima, kao što tvrdite, svoje Kosovo? Šta mislite o situaciji u Čečeniji?
  Taj severnokavkaski reon uvek je bilo poprište složenih istorijskih odnosa. Treba znati da obični Čečeni nisu hteli stvaranje nezavisne republike. Sve je to delo mafije i kriminalaca. I danas čečenski narod živi normalno u sastavu Rusije, tamo je mirnije, sve više se gradi i razvija. Sva dešavanja oko Čečenije su proizvod dejstva spoljašnjih sila SAD, NATO, Turske, koji su hteli da sa Rusijom postupe kao sa Jugoslavijom. Čečenija, to je rusko Kosovo. Ali mi smo „podavili“ separatiste a Srbi, na žalost ne. Zajednička nam je sudbina - Jugoslaviju su razbili na sedam delova, a SSSR na petnaest. Tako je to. Ali mi smo zaustavili dalje raščlanjenje i oružanim putem zaustavili pokušaje spoljašnjih sila da dalje sitne i cepaju našu zemlju. U avgustu prošle godine naša armija je stala u zaštitu Osetinaca i Abhaza. Ja mislim, jednoga dana, i Srbija ako bude htela može nastupiti u zaštitu Srba u Hrvatskoj i Bosni, i na Kosovu.


  Tim
  Putin ili Medvedev?
  Čija vam je politika bliža? Aktuelnog predsednika ili premijer-ministra?

  To je jedan tim. Oni su zajedno još iz Sankt Peterburga. Stil im je različit, različitog su tipa obrazovanja, drukčije psihološke strukture, ali, to je apsolutno ista komanda – strategijski i konceptualno, oni imaju jedinstven pogled na sva pitanja. Zato ja među njima ne vidim nikakvu suštinsku razliku.

  Korupcija
  Planetarni problem
  Korupcija je ušla u sve pore ruskog društva. Korupcija je planetarni problem, u Rusiji danas ogroman, sveprisutan. Vodi se borba ali ne uvek uspešna. Doneli smo nove zakone. Ubeđen sam da će se striktnom primenom tih zakona nivo korupcije smanjivati, i u konačnom ćemo je pobediti ili spustiti do srednjeg prihvartljivog nivoa evropskog.


  Filozofija
  Širi pogledi

  Pišete stihove, bavite se filozofijom, da li je to vaš beg od proze običnog života ?
  Uvek sam se bavio filozofijom, doktorirao filozofiju, čitao veoma mnogo filozofskih dela. To pomaže da se proširi pogled na svet, da se lakše objasne opšti ii složeni pojmovi, objasne mehanizmi društvenih odnosa, etničkih pitanja, religije I, naravno, poznavajući sve to lakše je davati pravilne ocene, prognoze. Specijalista sam za Istok, izučavao sam razne narode, religije. Ja sam i pravnik koji bavio međunarodnim i unutrašnjim pravom. Verujte, u politici je prilično toga vezano sa obrazovanjem. Sa pristupom stvarima, a sama politika to su opšta pitanja.


  Dolazak
  Volim Srbiju

  Mnogo puta sam bio u Srbiji i uvek ću doći sa zadovoljstvom Volim Srbiju i za nju mi je uvek spreman kofer.

  LINK
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић 2. #2
  Domaćin siticentar (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Travnik
  Poruke
  4.783
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  !!! Vratiće Srbija svoje teritorije !!!


  Piše: Violeta TALOVIĆ
  Proglašenje nezavisnog Kosova je apsolutno nezakonit akt. Ne može se na teritoriji jedne države stvarati druga. Zato Rusija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Srbija bira i gradi svoj put sama, ako ona hoće da se saglasi s priznanjem Kosova zato što će je prihvatiti Evropa, to je njen izbor. Ali, ja sam uveren da većina srpskog naroda to ne želi. Rusi neguju topla osećanja prema Srbiji ali se nikada nisu mešali u njenu unutrašnju politiku, a to neće raditi ni u buduće. Ali, Rusi su spremni da Srbe podrže ako nam se obrate za pomoć. Zahtevaćemo u tom slučaju i od naše Vlade, i od predsednika, svaku pomoć koju Srbija zatraži. Uključujući i vojnu

  .
  Vladimir Žirinovski
  Ovako u razgovoru za “Reviju92” govori Vladimir Žirinovski, lider Liberalno demokratske partije Rusije, odgovarajući na pitanje o uslovu i političkoj uceni – ili Kosovo i Metohija, ili Evropska unija – koju su pred naše političare i narod postavile neke evropske zemlje.
  Političar koji je zbog britkog jezika, beskompromisnih stavova i argumentovane kritike, miljenik građana i medija, poslao je iskrenu poruku srpskom narodu uveren da je istorija promenljiva i da će, ukoliko to bude htela, Srbija ponovo zagospodariti svojom izgubljenom teritorijom. Osim o politici kojom se već 40 godina bavi strasno i profesionalno, za naš list izneo je lične stavove o pitanjima o kojima se, inače, javno ne izjašnjava. Dvostruki doktor nauka, poeta, pravnik i filozof, poliglota, oficir i vizionar, u svom moskovskom kabinetu u ruskoj Dumi, daleko od političke govornice za kojom sve pršti, ostavio je nepogrešiv utisak čoveka koga adrenalin ponese tek kada progovori o svojoj partiji: “Znate, građani i mi, to je brak, iz ljubavi, a sa partijom na vlasti to je brak iz računa!

  * Ali mnogi smatraju LDPR to je, zapravo Žirinovski. Decenijama ste lider partije, političar godine, najbolji deputat. Razmišljate li o preteškom bremenu koje ostavljate vašem političkom nasledniku?
  LDPR to je 200 hiljada članova, dobrih, čestitih, uglavnom mlađih ljudi. Mi smo najmlađa partija u Dumi, prosek starosti je ispod 40 godina. Kada se pokaže neophodnim, a pojavi se dostojan kandidat, povući ću se. Mi smo opozicija i zato za sada nema potrebe za promenom lidera partije. Iskreno mislim da na njenom čelu moj naslednik treba da ostane kraće nego ja. Protivnik sam kulta ličnosti a to što mene svi znaju, treba pitati novinare. Njima sam interesantan, zato od mene prave zvezdu.

  O Već dvadeset godina LDPR je prisutna na političkom polju Rusije. Na koje ste partijske tekovine najponosniji?
  Nastupamo uvek za jačanje društva i kao takve nas je narod prepoznao. Mi nismo komunisti ali smo protivnici radikalnih reformi u ekonomiji koje su se dešavale tokom vladavine Jeljcina, mi smo za neutralnu spoljnu politiku, za zaštitu privatnog prava, za poreski sistem koji bi donosio više koristi proizvođačima. Mi se bavimo ruskim pitanjem, pitanjem pravoslavlja,i takvim stavom smo privukli milione građana Rusije.

  Značajno dotignuće LDPR je pobeda na prvim slobodnim izborima za novi parlament, 12.decembra 1993. I evo, već 16 godina, u parlamentu smo među tri vodeće partije. LDPR je jedinstvena jer se u nju ulazi dobrovoljno. Nema pritisaka, ubeđivanja, agitacije. Naša je pozicija jasna – zalažemo se za jedinstvenu, unitarnu, državu. Ako je to federacija, a jeste, to znači federacija teritorija ali ne nacionalnih regiona. U tom smislu LDPR se razlikuje od drugih jer niko nema tako jasan stav po pitanju unutrašnjeg ustrojstva države. Što se spoljne politike tiče mi smo za punu ravnopravnost, i za to da nikome ne treba pomagati, ali ni odnemagati, kada je u pitanju ruski interes. Smatramo, takođe, da ne treba ratovati.

  * Da li ste zadovoljni pozicijom koju LDPR zauzima u ruskoj politici?
  Mi smo partija parlamentarnog tipa koja se protivi i odbija svaku vrstu nasilja, svaki vid ekstremizma. Naravno, nismo zadovoljni. Hteli bismo više prostora u medijima, više naših ljudi na mestima gubernatora, gradonačelnika, rukovodilaca regionalnih administracija. Evo, komunistička partija Zjuganova je takođe opoziciona ali oni baštine tekovine SSSR. Izdali smo oko 300 knjiga, hiljade brošura, novina. Desetine miliona tiraža dostupne su građanima širom Rusije i ima ih svaka ruska porodica. Najpopularnija smo ruska partija. Godinama me proglašavaju najboljim deputatom, političarem godine. To nije pošlo za rukom ni Grizlovu, ni Mironovu, ni Zjuganovu, a ni većini iz vladajuće partije.

  * Kada očekujete pobedu?
  Uveren sam za deset godina.

  * Vratićemo se na neka od bolnih srpskih pitanja. Vaš komentar o dugim kaznama za srpske generale u Hagu?
  Da, mi smo protiv Haškog tribunala. Smatramo da je tamo namerno zauzeta antisrpska pozicija – u osnovi je osuditi srpske političare, generale. Lično poznajem Vojislava Šešelja. Upoznao sam i Radovana Karadžića. Ubeđen sam da je to veštački stvorena tvorevina usmerena protiv pravoslavlja. Prema Hrvatima – katolicima – drugi je, mekši, odnos. Prema bosanskim muslimanima, takođe. Tu se jasno vidi religiozni faktor – borba katoličke Evrope protiv pravoslavne Srbije. Antislovenski ispad, oličen u Hagu, ima za cilj da onemogući jedinstvo slovenskih država. Takođe, spremni smo da podržavamo interese Srbije zato što se ona nalazi na granici pravoslavnog sveta s katoličkim, ali i na granici sa muslimanskim.

  * Rekli ste da Rusija može biti zaštitnik interesa Srbije?
  Mislim da je Rusija sa žešćim, jasnijim stavom, mogla deset godina nazad da zaštiti Srbiju i ne dozvoli bombardovanje Beograda i srpskih gradova. Još tada sam predlagao da se pošalje vojska tamo, sto hiljada ljudi, da se da sistemima S-300, S-400, pokrije i zaštiti celo nebo Srbije, da se pošalje naša Baltijska flota u Jadransko more. Ali, ja nisam bio predsednik, i Jeljcin to nije uradio, a Černomirdin se pokazao slab u pregovorima s natovcima. Na žalost rezultat toga je da je NATO bombardovao Beograd i Srbiju. Mislim da je bila nepravedna pozicija bivšeg predsednika Jeljcina. Bila je to njegova velika greška. Trebalo je stati žestoko i otvoreno na stranu Jugoslavije, ne dozvoliti raspad a pogotovu nikakvo bombardovanje.

  * I Rusija ima, kao što tvrdite, svoje Kosovo? Šta mislite o situaciji u Čečeniji?
  Taj severnokavkaski reon uvek je bilo poprište složenih istorijskih odnosa. Treba znati da obični Čečeni nisu hteli stvaranje nezavisne republike. Sve je to delo mafije i kriminalaca. I danas čečenski narod živi normalno u sastavu Rusije, tamo je mirnije, sve više se gradi i razvija. Sva dešavanja oko Čečenije su proizvod dejstva spoljašnjih sila SAD, NATO, Turske, koji su hteli da sa Rusijom postupe kao sa Jugoslavijom. Čečenija, to je rusko Kosovo. Ali mi smo „podavili“ separatiste a Srbi, na žalost ne. Zajednička nam je sudbina - Jugoslaviju su razbili na sedam delova, a SSSR na petnaest. Tako je to. Ali mi smo zaustavili dalje raščlanjenje i oružanim putem zaustavili pokušaje spoljašnjih sila da dalje sitne i cepaju našu zemlju. U avgustu prošle godine naša armija je stala u zaštitu Osetinaca i Abhaza. Ja mislim, jednoga dana, i Srbija ako bude htela može nastupiti u zaštitu Srba u Hrvatskoj i Bosni, i na Kosovu.


  Tim
  Putin ili Medvedev?
  Čija vam je politika bliža? Aktuelnog predsednika ili premijer-ministra?

  To je jedan tim. Oni su zajedno još iz Sankt Peterburga. Stil im je različit, različitog su tipa obrazovanja, drukčije psihološke strukture, ali, to je apsolutno ista komanda – strategijski i konceptualno, oni imaju jedinstven pogled na sva pitanja. Zato ja među njima ne vidim nikakvu suštinsku razliku.

  Korupcija
  Planetarni problem
  Korupcija je ušla u sve pore ruskog društva. Korupcija je planetarni problem, u Rusiji danas ogroman, sveprisutan. Vodi se borba ali ne uvek uspešna. Doneli smo nove zakone. Ubeđen sam da će se striktnom primenom tih zakona nivo korupcije smanjivati, i u konačnom ćemo je pobediti ili spustiti do srednjeg prihvartljivog nivoa evropskog.


  Filozofija
  Širi pogledi

  Pišete stihove, bavite se filozofijom, da li je to vaš beg od proze običnog života ?
  Uvek sam se bavio filozofijom, doktorirao filozofiju, čitao veoma mnogo filozofskih dela. To pomaže da se proširi pogled na svet, da se lakše objasne opšti ii složeni pojmovi, objasne mehanizmi društvenih odnosa, etničkih pitanja, religije I, naravno, poznavajući sve to lakše je davati pravilne ocene, prognoze. Specijalista sam za Istok, izučavao sam razne narode, religije. Ja sam i pravnik koji bavio međunarodnim i unutrašnjim pravom. Verujte, u politici je prilično toga vezano sa obrazovanjem. Sa pristupom stvarima, a sama politika to su opšta pitanja.


  Dolazak
  Volim Srbiju

  Mnogo puta sam bio u Srbiji i uvek ću doći sa zadovoljstvom Volim Srbiju i za nju mi je uvek spreman kofer.

  LINK
  Zbog pogrešnih stavova on nikad neće biti predsjednik Rusije. On je kominist i najbliži Staljinu, popvratak staljinizma u Rusiji je nenoguč. Ako se slučajno vrati najviše će ispaštati Rusi a i njihiovi saveznici neće dobro proći.

 3. #3
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.866
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Covek kreten
  A Mari usque ad Mare

 4. #4
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  on nije komunista, mora da si ga zamjenio sa Zjuganovim.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 5. #5
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Tocak istorije nije moguce vratiti unatrag
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 6. #6
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.866
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Tocak istorije nije moguce vratiti unatrag
  Tocak se okrece, a istorija se ponavlja
  A Mari usque ad Mare

 7. #7
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.222
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  oce nam opet poslati Elipton kao onomad Karadzicu i ljutim Krajisnicima ?
  The Show Must Go On...

 8. #8
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio C0NSIGLIERI Pogledaj poruku
  Tocak se okrece, a istorija se ponavlja
  Perpetum mobile nije moguc.
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 9. #9
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.866
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Perpetum mobile nije moguc.
  O tome sa Palmom, vidim oba ste eksperti za klasiku a sto se tice istorije, nikad ne reci nikad, bar je to dokazano i zapisano
  A Mari usque ad Mare

 10. #10
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio C0NSIGLIERI Pogledaj poruku
  O tome sa Palmom, vidim oba ste eksperti za klasiku a sto se tice istorije, nikad ne reci nikad, bar je to dokazano i zapisano
  ... u zavisnosti od toga ko je pisao istoriju
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 11. #11
  paja1408 nije na forumu
  ucim istoriju kako bi sagledao sadasnjost i predvideo buducnost
  Buduća legenda paja1408 (avatar)
  Učlanjen
  03.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.567
  Reputaciona moć
  562

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  ne zelim da budem patetican ali..!!!
  srbija moze povratiti svoj zivotni prostor samo AKO SE SRBI VRATE DA ZIVE TAMO GDE SU ZIVELI !!!!!!
  ZNACI PREDLAZEM SVIM POLITICARIMA KOJI VODE POREKLO IZ HRVATSKE<BOSNE<CRNE GORE<KOSOVA I METOHIJE DA STANU NA CELO KOLONE I POVEDU SVOJ NAROD NA SVOJA VEKOVNA OGNJISTA..... na taj nacin ce pokazati svom narodu da su spremni da dele sudbinu svog naroda,sve druge price su mlacenje prazne slame,koja sve manje zanima ostatak srbije.
  SRBIJI JE DOSTA VISE BEOGRADSKOG PATRIOTIZMA OD STRANE NATURELIZOVANIH BEOGRADSKIH POLITICARA DOSPELIH U BEOGRAD SA VEKOVNE SRPSKE ZEMLJE......

 12. #12
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  * Kada očekujete pobedu?
  Uveren sam za deset godina.

  LINK
  to je vizija
  jedna sekunda do kraja...c... nemojte nam to raditi.

 13. #13
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.986
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio siticentar Pogledaj poruku
  Zbog pogrešnih stavova on nikad neće biti predsjednik Rusije. On je kominist i najbliži Staljinu, popvratak staljinizma u Rusiji je nenoguč. Ako se slučajno vrati najviše će ispaštati Rusi a i njihiovi saveznici neće dobro proći.
  Pa sad sta da se radi sve ruske partije koje imaju deputate a nisu sad na vlasti jos vise su za zastitu srpskih interesa.Tako kad bi u nekoj dalekoj buducnosti smenili Putinovu partiju to bi bilo jos pogodinje za Srbiju.Nece samo rusi nego i njihovi neprijatrelji a i srpski.
  Nema Boga nema djavola .
  A ko se to smeje nad covekom.

 14. #14
  ПАПРИКАРИУС nije na forumu
  ЧУВАМ ОВЦЕ, НЕМА ВЕЗЕ - ДОЂИ МАЛА, НИЈЕ ВАЖНО
  Elita
  Učlanjen
  06.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  А БЕ, ДА БЕ!!!
  Poruke
  20.759
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio filatelista, pa šta? Pogledaj poruku
  to je vizija
  Која неће завршити као "визионар" !!!

 15. #15
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  jedan deo teksta koji mi je zapao za oko je...

  Rusi neguju topla osećanja prema Srbiji

 16. #16
  Veoma poznat slavka69 (avatar)
  Učlanjen
  07.02.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  11.440
  Reputaciona moć
  154

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  I hAVE A DREAM .
  Žene ne znaju da poštuju, nego da vole.

 17. #17
  Iskusan
  Učlanjen
  27.11.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.705
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  HOCE................... a i koje su to, Srbija do Tokija

 18. #18
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Samo nam jos fali Limonov(od njega ljubav oko guze je narocito velika),veliki francuski filozof Sifer,rektor Njurskog unija iz Azanje Radmila Milentijevic, rahmetli Cobi,Mira sa plasticnim cvetom u kosi...i ekipa je kompletna u tom "Vratiće Srbija svoje teritorije"...
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 19. #19
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Леландз
  Poruke
  10.094
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Vratiće se rode.....

 20. #20
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio siticentar Pogledaj poruku
  Zbog pogrešnih stavova on nikad neće biti predsjednik Rusije. On je kominist i najbliži Staljinu, popvratak staljinizma u Rusiji je nenoguč. Ako se slučajno vrati najviše će ispaštati Rusi a i njihiovi saveznici neće dobro proći.
  Преко три године постујеш на ПДФ Политика и још ниси свјестан да у политици нема немогућих дешавања???

 21. #21
  Domaćin siticentar (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Travnik
  Poruke
  4.783
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  on nije komunista, mora da si ga zamjenio sa Zjuganovim.
  Nisam zamjenio vrlo je mala razlika medju njima.

 22. #22
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1638

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Perpetum mobile nije moguc.
  A perpetuum
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 23. #23
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1638

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio Rainbow Six Pogledaj poruku
  Преко три године постујеш на ПДФ Политика и још ниси свјестан да у политици нема немогућих дешавања???
  Ovo je apsolutno tacno
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  27.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Istocna Slavonija
  Poruke
  1.428
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  !!! Vratiće Srbija svoje teritorije !!!


  Piše: Violeta TALOVIĆ
  Proglašenje nezavisnog Kosova je apsolutno nezakonit akt. Ne može se na teritoriji jedne države stvarati druga. Zato Rusija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Srbija bira i gradi svoj put sama, ako ona hoće da se saglasi s priznanjem Kosova zato što će je prihvatiti Evropa, to je njen izbor. Ali, ja sam uveren da većina srpskog naroda to ne želi. Rusi neguju topla osećanja prema Srbiji ali se nikada nisu mešali u njenu unutrašnju politiku, a to neće raditi ni u buduće. Ali, Rusi su spremni da Srbe podrže ako nam se obrate za pomoć. Zahtevaćemo u tom slučaju i od naše Vlade, i od predsednika, svaku pomoć koju Srbija zatraži. Uključujući i vojnu

  .
  Vladimir Žirinovski
  Ovako u razgovoru za “Reviju92” govori Vladimir Žirinovski, lider Liberalno demokratske partije Rusije, odgovarajući na pitanje o uslovu i političkoj uceni – ili Kosovo i Metohija, ili Evropska unija – koju su pred naše političare i narod postavile neke evropske zemlje.
  Političar koji je zbog britkog jezika, beskompromisnih stavova i argumentovane kritike, miljenik građana i medija, poslao je iskrenu poruku srpskom narodu uveren da je istorija promenljiva i da će, ukoliko to bude htela, Srbija ponovo zagospodariti svojom izgubljenom teritorijom. Osim o politici kojom se već 40 godina bavi strasno i profesionalno, za naš list izneo je lične stavove o pitanjima o kojima se, inače, javno ne izjašnjava. Dvostruki doktor nauka, poeta, pravnik i filozof, poliglota, oficir i vizionar, u svom moskovskom kabinetu u ruskoj Dumi, daleko od političke govornice za kojom sve pršti, ostavio je nepogrešiv utisak čoveka koga adrenalin ponese tek kada progovori o svojoj partiji: “Znate, građani i mi, to je brak, iz ljubavi, a sa partijom na vlasti to je brak iz računa!

  * Ali mnogi smatraju LDPR to je, zapravo Žirinovski. Decenijama ste lider partije, političar godine, najbolji deputat. Razmišljate li o preteškom bremenu koje ostavljate vašem političkom nasledniku?
  LDPR to je 200 hiljada članova, dobrih, čestitih, uglavnom mlađih ljudi. Mi smo najmlađa partija u Dumi, prosek starosti je ispod 40 godina. Kada se pokaže neophodnim, a pojavi se dostojan kandidat, povući ću se. Mi smo opozicija i zato za sada nema potrebe za promenom lidera partije. Iskreno mislim da na njenom čelu moj naslednik treba da ostane kraće nego ja. Protivnik sam kulta ličnosti a to što mene svi znaju, treba pitati novinare. Njima sam interesantan, zato od mene prave zvezdu.

  O Već dvadeset godina LDPR je prisutna na političkom polju Rusije. Na koje ste partijske tekovine najponosniji?
  Nastupamo uvek za jačanje društva i kao takve nas je narod prepoznao. Mi nismo komunisti ali smo protivnici radikalnih reformi u ekonomiji koje su se dešavale tokom vladavine Jeljcina, mi smo za neutralnu spoljnu politiku, za zaštitu privatnog prava, za poreski sistem koji bi donosio više koristi proizvođačima. Mi se bavimo ruskim pitanjem, pitanjem pravoslavlja,i takvim stavom smo privukli milione građana Rusije.

  Značajno dotignuće LDPR je pobeda na prvim slobodnim izborima za novi parlament, 12.decembra 1993. I evo, već 16 godina, u parlamentu smo među tri vodeće partije. LDPR je jedinstvena jer se u nju ulazi dobrovoljno. Nema pritisaka, ubeđivanja, agitacije. Naša je pozicija jasna – zalažemo se za jedinstvenu, unitarnu, državu. Ako je to federacija, a jeste, to znači federacija teritorija ali ne nacionalnih regiona. U tom smislu LDPR se razlikuje od drugih jer niko nema tako jasan stav po pitanju unutrašnjeg ustrojstva države. Što se spoljne politike tiče mi smo za punu ravnopravnost, i za to da nikome ne treba pomagati, ali ni odnemagati, kada je u pitanju ruski interes. Smatramo, takođe, da ne treba ratovati.

  * Da li ste zadovoljni pozicijom koju LDPR zauzima u ruskoj politici?
  Mi smo partija parlamentarnog tipa koja se protivi i odbija svaku vrstu nasilja, svaki vid ekstremizma. Naravno, nismo zadovoljni. Hteli bismo više prostora u medijima, više naših ljudi na mestima gubernatora, gradonačelnika, rukovodilaca regionalnih administracija. Evo, komunistička partija Zjuganova je takođe opoziciona ali oni baštine tekovine SSSR. Izdali smo oko 300 knjiga, hiljade brošura, novina. Desetine miliona tiraža dostupne su građanima širom Rusije i ima ih svaka ruska porodica. Najpopularnija smo ruska partija. Godinama me proglašavaju najboljim deputatom, političarem godine. To nije pošlo za rukom ni Grizlovu, ni Mironovu, ni Zjuganovu, a ni većini iz vladajuće partije.

  * Kada očekujete pobedu?
  Uveren sam za deset godina.

  * Vratićemo se na neka od bolnih srpskih pitanja. Vaš komentar o dugim kaznama za srpske generale u Hagu?
  Da, mi smo protiv Haškog tribunala. Smatramo da je tamo namerno zauzeta antisrpska pozicija – u osnovi je osuditi srpske političare, generale. Lično poznajem Vojislava Šešelja. Upoznao sam i Radovana Karadžića. Ubeđen sam da je to veštački stvorena tvorevina usmerena protiv pravoslavlja. Prema Hrvatima – katolicima – drugi je, mekši, odnos. Prema bosanskim muslimanima, takođe. Tu se jasno vidi religiozni faktor – borba katoličke Evrope protiv pravoslavne Srbije. Antislovenski ispad, oličen u Hagu, ima za cilj da onemogući jedinstvo slovenskih država. Takođe, spremni smo da podržavamo interese Srbije zato što se ona nalazi na granici pravoslavnog sveta s katoličkim, ali i na granici sa muslimanskim.

  * Rekli ste da Rusija može biti zaštitnik interesa Srbije?
  Mislim da je Rusija sa žešćim, jasnijim stavom, mogla deset godina nazad da zaštiti Srbiju i ne dozvoli bombardovanje Beograda i srpskih gradova. Još tada sam predlagao da se pošalje vojska tamo, sto hiljada ljudi, da se da sistemima S-300, S-400, pokrije i zaštiti celo nebo Srbije, da se pošalje naša Baltijska flota u Jadransko more. Ali, ja nisam bio predsednik, i Jeljcin to nije uradio, a Černomirdin se pokazao slab u pregovorima s natovcima. Na žalost rezultat toga je da je NATO bombardovao Beograd i Srbiju. Mislim da je bila nepravedna pozicija bivšeg predsednika Jeljcina. Bila je to njegova velika greška. Trebalo je stati žestoko i otvoreno na stranu Jugoslavije, ne dozvoliti raspad a pogotovu nikakvo bombardovanje.

  * I Rusija ima, kao što tvrdite, svoje Kosovo? Šta mislite o situaciji u Čečeniji?
  Taj severnokavkaski reon uvek je bilo poprište složenih istorijskih odnosa. Treba znati da obični Čečeni nisu hteli stvaranje nezavisne republike. Sve je to delo mafije i kriminalaca. I danas čečenski narod živi normalno u sastavu Rusije, tamo je mirnije, sve više se gradi i razvija. Sva dešavanja oko Čečenije su proizvod dejstva spoljašnjih sila SAD, NATO, Turske, koji su hteli da sa Rusijom postupe kao sa Jugoslavijom. Čečenija, to je rusko Kosovo. Ali mi smo „podavili“ separatiste a Srbi, na žalost ne. Zajednička nam je sudbina - Jugoslaviju su razbili na sedam delova, a SSSR na petnaest. Tako je to. Ali mi smo zaustavili dalje raščlanjenje i oružanim putem zaustavili pokušaje spoljašnjih sila da dalje sitne i cepaju našu zemlju. U avgustu prošle godine naša armija je stala u zaštitu Osetinaca i Abhaza. Ja mislim, jednoga dana, i Srbija ako bude htela može nastupiti u zaštitu Srba u Hrvatskoj i Bosni, i na Kosovu.


  Tim
  Putin ili Medvedev?
  Čija vam je politika bliža? Aktuelnog predsednika ili premijer-ministra?

  To je jedan tim. Oni su zajedno još iz Sankt Peterburga. Stil im je različit, različitog su tipa obrazovanja, drukčije psihološke strukture, ali, to je apsolutno ista komanda – strategijski i konceptualno, oni imaju jedinstven pogled na sva pitanja. Zato ja među njima ne vidim nikakvu suštinsku razliku.

  Korupcija
  Planetarni problem
  Korupcija je ušla u sve pore ruskog društva. Korupcija je planetarni problem, u Rusiji danas ogroman, sveprisutan. Vodi se borba ali ne uvek uspešna. Doneli smo nove zakone. Ubeđen sam da će se striktnom primenom tih zakona nivo korupcije smanjivati, i u konačnom ćemo je pobediti ili spustiti do srednjeg prihvartljivog nivoa evropskog.


  Filozofija
  Širi pogledi

  Pišete stihove, bavite se filozofijom, da li je to vaš beg od proze običnog života ?
  Uvek sam se bavio filozofijom, doktorirao filozofiju, čitao veoma mnogo filozofskih dela. To pomaže da se proširi pogled na svet, da se lakše objasne opšti ii složeni pojmovi, objasne mehanizmi društvenih odnosa, etničkih pitanja, religije I, naravno, poznavajući sve to lakše je davati pravilne ocene, prognoze. Specijalista sam za Istok, izučavao sam razne narode, religije. Ja sam i pravnik koji bavio međunarodnim i unutrašnjim pravom. Verujte, u politici je prilično toga vezano sa obrazovanjem. Sa pristupom stvarima, a sama politika to su opšta pitanja.


  Dolazak
  Volim Srbiju

  Mnogo puta sam bio u Srbiji i uvek ću doći sa zadovoljstvom Volim Srbiju i za nju mi je uvek spreman kofer.

  LINK
  majke mi ovaj nije normalan

 25. #25
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Hrvatska, Dalmacija
  Poruke
  10.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vratiće Srbija svoje teritorije !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  !!! Vratiće Srbija svoje teritorije !!!
  neda mi se čitati, dugo brate. samo da pitam, jel se tekst odnosi samo na kosovo il i na prostor koji je bio okupiran od strane srba u mojoj domovini.

Slične teme

 1. Srbija mnogo voli svoje ljude
  Autor purpurna magla u forumu Politika
  Odgovora: 26
  Poslednja poruka: 10.06.2009., 18:35
 2. Srbija Nemanjica bila za svoje vreme jako bogata
  Autor Konstantin Veliki u forumu Istorija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 07.01.2009., 01:33
 3. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 05.10.2007., 08:23
 4. Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 12.09.2007., 01:15

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •