Miloshevic: Karadzic je bolesnik opsednut istorijom
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Miloshevic: Karadzic je bolesnik opsednut istorijom

 1. #1
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.269
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation Miloshevic: Karadzic je bolesnik opsednut istorijom

  „Milošević kaže: ‘Formula pola-pola je rezultat vaše pobede, da nije nje, ne bi bilo nikakve podele Bosne. Krajišnik je normalan, ali glup. A Karadžić je opterećen istorijom, on nije normalan.”

  Ovo su navodi iz dnevnika Ratka Mladića, najtraženijeg haškog begunca, do kojih je „Blic” juče došao, a u kojima bivši komandant Vojske Republike Srpske beleži detalje sastanka sa sednice Vrhovnog saveta odbrane SRJ koji je održan 24. januara 1995.
  Dnevnik Ratka Mladića, zaplenjen prilikom pretresa njegovog stana i potom predat Haškom tribunalu i koji je „Blic” u nekoliko nastavaka objavljivao, sadrži i ovu belešku prema kojoj su sednici prisustvovali uz generala Mladića i Slobodan Milošević i generali Momčilo Perišić i Milan Gvero.
  Prema Mladićevim beleškama, Milošević je doslovno rekao: „Formula pola-pola je rezultat vaše pobede, da nije nje, ne bi bilo nikakve podele BIH. Ta se formula može popraviti u našu korist dobrom razmenom, gde je ključ dobra razmena. Enklave će se osušiti. Njih će mir da osuši, a rat ih održava. Ne smete više dozvoliti da Karadžić i Krajišnik vršljaju.”
  On takođe beleži da je Milošević rekao da „SAD nije okrenula leđa M (slovom M označava Muslimane, p. a.), a prigrlila Srbe. Oni (SAD) radi izbora moraju da: 1. prikažu da jednako tretiraju obe strane, 2. da uvuku srpsku stranu dublje u vodu i da iznude bolja rešenja”.
  Pod stavkom „pitanje jedinstva” podvučeno, Mladić beleži dalje Miloševićeve reči: „Vaše rukovodstvo se pokazalo kao glavni faktor nejedinstva - do jula je stvarano srpsko jedinstvo, od jula: poginuo je veliki broj boraca, izgubljen je deo teritorija. U julu smo doneli odluku, a plan
  Kontakt grupe bude osnova…
  Osnovno pitanje je da se rat zaustavi. Vi morate imati većeg političkog uticaja u donošenju političkih odluka. Voditi politiku koja će završiti rat. SAD flertuje sa M (Muslimanima) radi interesa zbog Bliskog istoka… nafte i moraju im praviti koncesije na naš račun. Niste dovoljno uticali na donošenje političkih odluka. To imajte u vidu sa stanovišta odgovornosti za ovaj narod.”
  U dnevniku Ratka Mladića nalazi se i zabeleška sa sastanka održanog 8. maja 1995. godine u Generalštabu Vojske SRJ. Na sastanku su, prema Mladićevim beleškama, Milošević i generali Momčilo Perišić i Milan Gvero. Mladić beleži da Milošević kaže:
  „Ja sam insistirao, a i ti Ratko da primiš Karadžića i Krajišnika. Oni su došli dan ranije, verovatno da ne bi sa vama sedeli skupa kod nas. O vama su svašta ružnog rekli, napadali su Gvera. Moj je utisak da je Krajišnik normalan, ali glup. Karadžić je opterećen istorijom, on nije normalan. Oni žive u nekim istorijskim ludorijama. Ako vi dozvolite da oni odlučuju, neće biti ništa. Vojnog rešenja za krizu u Jug. (Jugoslavija, p. a.) nema, mora se tražiti političko. Oni govore da trebaju zauzeti Orašje.

  Ne možete zadržati 70 posto teritorije … UVEĆATI OVDE


  Ja ću vam izneti preciznije dokle sam dogurao pregovore:
  Rekao sam im da bi se stvari mogle povoljnije za nas odvijati, da se oni vrate u mirovni proces, da se RS tretira jednako kao HM (hrvatsko-muslimanska) federacija. Rekao sam da mi napišu pismo sledeće sadržine: „Ukoliko mislite da RS ima jednak tretman kao i HV federacija…To bi bilo političko rešenje.
  Rekao sam im da mi to daju do srede, a šta će oni da urade, to ćemo videti.
  Oni se zanose uzimanjem Orašja. Mislim da to Radovan neće da prihvati, on je loš đak istorije i u nekim pesničkim zanosima.”
  Sa sastanka opet sa Miloševićem i Perišićem koji je održan u subotu 21. 5. 1995. u osam sati uveče, Mladić piše:

  „Predsednik Milošević:
  1. Da se BIH def. (definiše, p. a.) kao unija RS i Fed. (federacija, p. a.)
  2. Da su ravnopravne RS i Fed.
  3. Oba entiteta da imaju specijalne veze oko ujedinjenja
  4. Ukoliko u bilo kom entitetu dođe do bilo kojih promena, to ne može uticati na drugi.
  Ovi su mi na sastanku rekli da će oni razgraditi i tada bi bila uništena RS. Primirje bi se pomerilo na četiri meseca. Ostala bi linija fronta dok se ne završe pregovori. Reklo bi se da 51 prema 49 posto ostaje kao baza , s tim da se može prepraviti na osnovu pregovora.
  Kaži mi je li ovo dobro? Da, Karadžić hoće kvaziujedinjenje. Oni su podelili - Karadžić da bude šef države, Krajišnik predsednik vlade, a Martić komandant vojske. Time hoće da eliminišu tebe i Mrkšića.
  Ja pregovaram samo sa Amerikom. Oni su mi rekli da im je jasan nemački sadržaj. Skinuće sankcije, ali to je poseban mehanizam. Biće glupost proglašenje RS i RSK. Martić je fiksirao Mileta Mrkšića. Ja hoću da dovedem stvar do kraja jer je to dobro rešenje”, piše Mladić i citira Slobodana Miloševića.


  http://www.blic.rs/temadana.php?id=98074

  Zlobica nije voleo dr. Dabica 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  20.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nord på
  Poruke
  5.083
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Miloshevic: Karadzic je bolesnik opsednut istorijom

  Svi su ONI bili zahvaceni ludilom... Posledice su poznate !!!

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Miloshevic: Karadzic je bolesnik opsednut istorijom

  Набијем ја и Слобу и вас демократе на ону ствар, а ти Vintage арбанас....има на каспијском шатор да разапнеш и семенке продајеш!

  Како ли вас само мајка родила такве дегенерике!
  “Mors tua, vita mea”

Slične teme

 1. BOLESNIK SE UVEK...
  Autor Amateracu u forumu Politika
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 16.06.2008., 00:17
 2. Beba opsednut Al Kaponeom
  Autor Glas Sauronov u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 23.02.2005., 08:35
 3. Kakve veze ima p predsednika sa istorijom?
  Autor Tuzni_patak u forumu Istorija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 31.07.2004., 23:26

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •