Autorun
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Autorun

  1. #1
    Nuno Gomesh
    Guest

    Podrazumevano Autorun

    Neznam da li postavljam pitanje na pravom mestu ali siguran sam da ce ga urednici po potrebi premestiti.
    Interesuje me kako da otkucam autorun,koji ce po ubacenom CD-u otvoriti html stranicu koja se nalazi na disku?Za film bih u Notepadu okucao ovako:
    [autorun]
    open=mv2player.exe (ime filma).avi
    i sve to snimio kao autorun.inf i sve radi ok. Ali nije mi jasno kako da mu "komandujem" da open-uje IE i stranicu sa CDa????????



  2. #2
    Aktivan član
    Učlanjen
    05.10.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.410
    Reputaciona moć
    66

    Podrazumevano

    Mislim da ti je za to potrebna aplikacija koju bi napravio npr. u ******** Media Studiu ili AutoRun Creatoru.

    Po toj logici bi bilo
    open=iexplore.exe (ime filma).html
    ili nešto kao
    open=iexplore.exe(open"imefajla.html")

    ali mislim da to tako ne ide.
    Čemu bi inače služili svi ti silni ******** makeri?
    Ja sam dosta pravio te "teasere", ali nikad na ovaj način koga si se ti setio, uvek sa nekom aplikacijom.
    Najbolji ti je ******** Media Studio 5.0 Pro
    a imaš i :
    CD Autorun Creator 2.1.0
    Autorun Maestro Version 3.0.1
    Autorun CD Studio 2.1
    Autorun Action Flash 5.0
    AUTOption 5.0
    ******** Menu Studio 3.0.0.6
    ******** Express 3.5

    Sve sa ih isprobao dok nisam našao pravi, a to ti je ovaj prvi AP M Stidio 5 :?
    AudioStreamer 2.0.435

  3. #3
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    hmmmm... kome jos trebaju razni autorun builder-i i slicna go'na? ... Samo ti treba C/C++ kompajler, i 2 minuta posla...

    Kod:
    // xEngine.shell.execute
    // shellExecutor.exe
    // Copyright ©1999 Sx Design Team
    
    #include <windows.h>
    #include <stdio.h>
    
    int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow) {
        if (lpCmdLine == NULL || strlen(lpCmdLine) == 0) {
            MessageBox(NULL,"Usage: shellExecutor <yourFile> <additional parameters>","ShellExecutor Error", MB_OK | MB_ICONEXCLAMATION);
            return 0;
        }
        HINSTANCE comExec = ShellExecute(NULL,NULL,lpCmdLine,NULL,NULL,nCmdShow);  
        if (comExec <= (HINSTANCE) 32) {
            char errMsg[255];
            sprintf(errMsg, "ShellExecutor was unable to run: \"%s\"\n\nReturned Error: %d", lpCmdLine, GetLastError());
            MessageBox(NULL,errMsg,"ShellExecutor Error",MB_OK | MB_ICONEXCLAMATION);
        }
        return 0;
    }
    to lepo kompajliras (ne verujem da ce se i jedan kompajler buniti jer je ovo standardni ANSI C), i dobijes .exe fajl koji ce ti otvarati bilo koji fajl njegovom default aplikacijom (ili 'Open with' dijalog ako je ekstenzija nepoznata sistemu)...

    Dakle, koje god ime da mu stavis (po defaultu je shellExecutor.exe) u autorun.inf-u zapises:

    [autorun]
    open=<putanja\ime_fajla>.exe <ime_strane>.html

    ... ne moze biti prostije od toga...

  4. #4
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    hmmmm... kome jos trebaju razni autorun builder-i i slicna go'na? ... Samo ti treba C/C++ kompajler, i 2 minuta posla...

    Kod:
    // xEngine.shell.execute
    // shellExecutor.exe
    // Copyright ©1999 Sx Design Team
    
    #include <windows.h>
    #include <stdio.h>
    
    int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow) {
        if (lpCmdLine == NULL || strlen(lpCmdLine) == 0) {
            MessageBox(NULL,"Usage: shellExecutor <yourFile> <additional parameters>","ShellExecutor Error", MB_OK | MB_ICONEXCLAMATION);
            return 0;
        }
        HINSTANCE comExec = ShellExecute(NULL,NULL,lpCmdLine,NULL,NULL,nCmdShow);  
        if (comExec <= (HINSTANCE) 32) {
            char errMsg[255];
            sprintf(errMsg, "ShellExecutor was unable to run: \"%s\"\n\nReturned Error: %d", lpCmdLine, GetLastError());
            MessageBox(NULL,errMsg,"ShellExecutor Error",MB_OK | MB_ICONEXCLAMATION);
        }
        return 0;
    }
    to lepo kompajliras (ne verujem da ce se i jedan kompajler buniti jer je ovo standardni ANSI C), i dobijes .exe fajl koji ce ti otvarati bilo koji fajl njegovom default aplikacijom (ili 'Open with' dijalog ako je ekstenzija nepoznata sistemu)...

    Dakle, koje god ime da mu stavis (po defaultu je shellExecutor.exe) u autorun.inf-u zapises:

    [autorun]
    open=<putanja\ime_fajla>.exe <ime_strane>.html

    ... ne moze biti prostije od toga...
    KOMPAJLER??????????? hMMMMMMMMMM ajd odgovori srpskim?!!!?!!!!!!!! Sta mu dodje kompajler?
    Zaista poima nemam o C++,ali poslusacu svaki tvoj savet! Treba mi nesto sto je prosto ! Gde da nadjem taj kompajer,i kako se koristi?

  5. #5
    Nuno Gomes
    Guest

    Podrazumevano

    Skroz si me zbunio sa tim kompajlerom pa se i ne potpisah . Nemoj me ismejavati,mozda sam postavio i glupo pitanje ali stavarno mi treba pomoc oko ovoga?

Slične teme

  1. autorun,help!?!?!??!?!?!?
    Autor <<<Shadow>>> u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 24.08.2007., 20:39
  2. autorun,help!?!?!?!?
    Autor <<<Shadow>>> u forumu Softver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 20.08.2007., 21:52
  3. kako autorun?
    Autor mrs X u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 19.10.2005., 13:13
  4. Autorun
    Autor dollar MC u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 21.01.2005., 23:53
  5. Autorun i Red Hat 9
    Autor Кулиража u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 24.12.2003., 14:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •