Situacija na Kosovu relativno krhka
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Tema: Situacija na Kosovu relativno krhka

 1. #1
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Situacija na Kosovu relativno krhka

  NJUJORK – Šef UNMIK-a Lamberto Zanijer izjavio je u Njujorku, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Kosovu, da je opšta bezbednosna situacija u južnoj srpskoj pokrajini „krhka”, a da je situacija sa brojem povratnika „razočaravajuća”.

  Zanijer je, predstavljajući redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, istakao da uprkos pozivima kosovskih vlasti raseljenim licima da se vrate, odziv bio „zanemarljiv”.

  Prema podacima UNHCR, koje je generalni sekretar UN uvrstio u svoj izveštaj, od januara do aprila na Kosovo dobrovoljno vratilo svega 137 prognanih, među kojima 24 Albanca, 30 Srba i 54 Roma, Aškalija i Egipćana.

  Zanijer je, obraćajući se članicama SB, ocenio da se vlasti u Prištini, u saradnji sa međunarodnom zajednicom, trude da stvore „održive” uslove za povratak izbeglica.

  On je ukazao da je „sposobnost UNMIK-a da promoviše rešenja za praktična pitanja ugrožena stavovima obe strane, ali i zahtevom Srbije da se pitanje legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova prosledi Međunarodnom sudu pravde”.

  Tehnička saradnja

  Italijanski diplomata je rekao da na Kosovu ima i previše toga da se radi u mnogim oblastima i pohvalio angažman Beograda i Prištine na tehničkom nivou u pogledu rešavanja pitanja nestalih lica.

  Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN je naveo da je rekonfiguracija misije UN na Kosovu bila „blagovremena i potrebna” i da je urađena na transparentan način.

  On je dodao da će rekonfigurisani UNMIK nastaviti da obavlja svoje funkcije u skladu sa Rezolucijom 1244 s ciljem obezbeđenja mira i stabilnosti na Kosovu.

  „Danas je uloga UNMIK-a drugačija, ali nije manje bitna”, naveo je Zanijer i dodao da misija i „dalje ima korisnu ulogu za obe strane, olakšavajući rešavanje problema, kao posrednik između dve strane koje ne žele direktno da komuniciraju”.

  Zanijer je podsetio da je Euleks u potpunosti postao operativan 6. aprila i da u okviru misije EU sada deluje 2.569 ljudi u oblasti monitoringa vladavine prava i obavljanja određenih izvršnih funkcija.

  „Naša neutralnost u poglesu statusa omogućava da UNMIK podstiče na pomirenje i saradnju među zajednicama u korist svih naroda na Kosovu i zarad stabilnosti celog regiona”, rekao je Zanijer.

  Incidenti

  Govoreći o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, šef UNMIK-a je podsetio da je u predgrađu Kosovske Mitrovice - Brđanima, bilo više incidenata jer su Albanci, uprkos protivljenju lokalnih Srba, pokušali da da obnove kuće porušene 1999. godine.

  „Opštine na severu Kosova i severni deo Kosovske Mitrovice i dalje deluju odvojeno od ostatka Kosova. Lideri Srba sa severa Kosova smatraju da su UNMIK i Kfor jedine legitimne međunarodne misije i ne pokazuju nikakve promene u stavu da ne prihvataju institucije ili simbole kosovskih vlasti”, istakao je Zanijer, predstavljajući Banov izveštaj za period od 10. marta do 31. maja.

  On je, takođe, naveo da je većina srpskih enklava pristalo da plaća struju posle 10 godina neplaćanja, ali da kosovski Srbi i dalje to pitanje posmatraju na politički način.

  „Nadamo se da će Beograd i Priština da pronađu način da na tehničkom nivou komuniciraju u cilju poboljšanja života svih građana na Kosovu”, istakao je Zanijer.

  Minimalni kontakti

  U Banovom izveštaju, koji je dostavljen članicam SB prošle sedmice, navedeno je da su vlasti u Prištini u više navrata tražile okončanje misije UNMIK-a, uz obrazloženje da rezolucija 1244 više ne predstavlja relevantan dokument i da nemaju nikakve pravne obaveze da ga poštuju”.

  Ban je naveo da su „minimalni kontakti” predstavnika vlasti u Prištini sa Zanijerom, ali da se, istovremeno, saradnja na praktičnim pitanjima nastavljena.

  On je naveo da su u protekla tri meseca, s izuzetkom posete predsednika Borisa Tadića manastiru Visoki Dečani na Veliki petak, vlasti u Prištini „blokirale brojne odvojene radne posete srpskih funkcionera oblastima južno od Ibra” i da „prema kosovskim vlastima” srpski zvaničnici ne mogu bez odobrenja ulaziti na teritoriju pokrajine.

  Tanjug

  -----------------------------------------------------------

  Jeremić: Niko ne sme da ignoriše odluke Saveta bezbednosti

  Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zatražio je od Saveta bezbednosti UN da insistira na pridržavanju obaveza koje proizlaze iz Rezolucije 1244 i da se ne ohrabruju nova priznanja nezavisnosti Kosova.

  Jeremić je na sednici Saveta bezbednosti UN istakao da to telo „mora nastaviti da igra odlučujuću ulogu u kosovskom sporu” i pozvao njegove predstavnike da „posete Srbiju - Beograd, Prištinu, severno Kosovo i enklave” kako bi iz prve ruke videli „koliko još posla mora da se obavi na terenu, u okviru Rezolucije 1244 (usvojene 1999. godine)”.

  Šef srpske diplomatije je izrazio „duboku zahvalnost” Srbije „ogromnoj većini zemalja članica UN koje poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Srbije”, ali i „duboko žaljenje” što Priština odbacuje Rezoluciju 1244.

  „Nikome ne sme biti dozvoljeno da ignoriše odluke Saveta bezbednosti. Stoga tražimo od Saveta da insistira da se svi pridržavaju obaveza koje propisuje Rezolucija 1244... To je naš pravni imperativ i moralna obaveza”, rekao je on.
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO 2. #2
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Ne ohrabrivati nova priznanja

  Podsećajući da je pitanje nezavisnosti Kosova sada pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, Jeremić je rekao da svi moraju poštovati činjenicu da sud razmatra taj slučaj.

  Zbog toga se, kako je dodao, „ne smeju ohrabrivati nova priznanja nezavisnosti”, a „međunarodne organizacije bi morale da se uzdrže od prijema u članstvo secesionističkih vlasti iz Prištine”.

  „Neka sud radi svoj posao dok se mi fokusiramo na poboljšanje životnih uslova za sve građane Pokrajine, umesto da ih činimo žrtvama naših neslaganja”, poručio je Jeremić.

  Srpski ministar je predložio da se krene od glavnog humanitarnog problema - pitanja interno raseljenih lica i apelovao na međunarodnu zajednicu da prihvati inicijativu šefa UNMIK-a Lamberta Zanijera da omogući UNHCR-u da preuzme funkciju koju je ranije obavljala Kosovska agencija za imovinu.

  Jeremić je ponovio da Srbija „neće nikada ni pod kakvim okolnostima, indirektno ili direktno, priznati jednostrano proglašenje nezavisnosti” Kosova i da „u tome neće popustiti šta god da se bude desilo”.

  „Kao rezultat našeg umerenog odgovora na proglašenje nezavisnosti, nestabilna ravnoteža na terenu je uglavnom održana. Potrudili smo se da smirimo žarišta, uprkos brojnim provokacijama, poput namernih isključenja struje, pritisak da se potpišu zakletve o lojalnosti, i izgradnja novih, neautorizovanih naselja”, naveo je on.

  Problem ulaska na Kosmet

  Podsećajući da se proces rekonfiguracije UNMIK-a privodi kraju, Jeremić je rekao da UN i dalje moraju predstavljati najviši autoritet na Kosovu i da imaju ključnu ulogu u koordinisanju svih međunarodnih organizacija koje u Prištini rade pod njihovim okriljem.

  Jeremić je naveo i da je misija EU na Kosovu, Euleks, od 6. aprila dostigla puni operativni kapacitet i da Srbija sarađuje sa tom misijom i UNMIK-om na nizu praktičnih pitanja od zajedničkih interesa.

  On je, međutim, ukazao na probleme koje imaju srpski zvaničnici prilikom ulaska na Kosovo i zatražio od Euleksa da preduzme sve neophodne mere da bi se razrešilo to pitanje.

  Ističući da Kfor ima korisnu ulogu, Jeremić je ocenio da bi u trenutnim okolnostima smanjenje broja trupa bilo kontraproduktivno.

  Kosovske snage paravojna formacija

  Jeremić je nazvao Kosovske bezbednosne snage „ilegalnom paravojnom formacijom” koja predstavlja direktnu opasnost za mir i stabilnost na zapadnom Balkanu, i zatražio njihovo raspuštanje.

  Kad je reč o planu od šest tačaka, Jeremić je naveo da je ostvaren određeni napredak u pravcu njegove primene, ali i da „sveobuhvatna ili dugoročna rešenja još nisu usaglašena”, optuživši vlasti u Prištini da su odgovorne što nije više postignuto na tom planu.

  Kada je reč o policiji, još nije rešeno pitanje visokih položaja za kvalifikovane kosovske Srbe, u oblasti pravosduja zabeležen je određeni napredak, dok je po pitanju carine došlo do tehničkog napretka.

  Govoreći o značaju Sporazuma o jedinstvenoj zoni slobodne trgovine u jugoistočnoj Evropi, CEFTA, čiji je potpisnik UNMIK, Jeremić je rekao da je jasno da će biti neophodno da Euleks preuzme aktivniju ulogu.

  Beta

  -----------------------------------------------------------

  Hiseni zatražio završetak mandata UNMIK-a

  Ministar spoljnih poslova takozvane države Kosovo Skender Hiseni zatražio je na sednici Saveta bezbednosti završetak mandata UNMIK-a na Kosovu, ocenivši da je bezbednosna situacija mirna i stabilna i da je EULEKS razmešten na celoj teritoriji Kosova.

  On je rekao da je kosovska vlada opredeljena da izgradi multietničko društvo, ocenivši da narod Kosova „posle decenija okupacije i robovlasništva zaslužuje da bude slobodan”.

  Hiseni je kazao da je budućnost zapadnog Balkana u evropskim integracijama i da je Kosovo od poslednjeg izveštaja generalnog sekretara UN Ban Ki-muna pre tri meseca, napravilo napredak na svim poljima.

  „Priznanje Kosova kao nezavisne države se nastavilo, i to govori o napretku i stabilnosti na Kosovu. Izražavam zahvalnost Saudijskoj Arabiji, Bahreinu, Gambiji i Komorskim ostvrima na priznaju i apelujem i na ostale nacije da priznaju našu nezavisnost”, rekao je Hiseni.

  On je, govoreći o Bezbednosnim snagama Kosova, naveo da su to multietničke snage pod civilnom kontrolom i da služe uspostavljanju mira i jačanju regionalne stabilnosti.

  Kosovski ministar je rekao i da veruje u odluku Međunarodnog suda pravde, koji treba da se izjasni o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

  „Sigurni smo da će odluka suda biti pravična i da će naša pozicija biti potvrđena”, rekao je Hiseni.

  -----------------------------------------------------------

  Čurkin: Ponašanje Prištine nedopustivo

  Stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin izjavio je na sednici Saveta bezbedosti UN da je Rusija zabrinuta zbog toga što su kosovske vlasti, uprkos pozivima upućenim Prištini, da je neophodno poštovanje odluka Saveta bezbednosti UN, nastavile da traže okončanje rada Misije UN, kao i da insistiraju na tome da nemaju pravne obaveze da i dalje primenjuju rezoluciju 1244.

  „Smatramo da je takvo ponašanje nedopustivo”, istakao je Čurkin, navodeći da je Rezolucija SB UN 1244 kao i do sada na snazi u punom obimu i da na osnovu nje Misija UN treba da nastavi da obavlja svoje funkcije, uključujcuhi obezbeđivanje poštovanja prava nacionalnih manjina i sprovođenje demokratskih standarda.

  „A na tom planu ima još dosta toga da se uradi”, smatra Čurkin.

  SB nema alternativu

  „Rusija je uverena da u daljem reševanju kosovskog pitanja vodeća uloga Saveta bezbednosti nema alternativu, jer on treba da bude garant očuvanja međunarodnog prava i Povelje UN”, naglasio je Čurkin.

  On je naglasio da su sve međunarodne snage obavezne da deluju u statusno neutralnom okviru i u skladu sa odlukama SB, ukljucujcuhi Rezoluciju 1244.

  Stalni predstavnik Rusije je pozdravio ulogu UNMIK-a i specijalnog predstavnika Lamberta Zanijera u periodu napetosti u selima Suvi Do i Brđani u aprilu i maju.

  „Odgovornost za sve što se tada dogodilo leži pre svega na kosovskim Albancima, koji su uprkos protivljenju Srba, počeli sa obavljanjem kuća izbeglica.Kosovske vlasti su tako, jedno veoma osetljivo pitanje povratka izbeglica pretvorile u političku akciju”, istakao je ruski diplomata.

  Čurkin je naveo da samo dijalog, uz učešće i Beograda i Prištine, ima perspektivu.

  -----------------------------------------------------------

  SAD ocenile da je broj povratnika neprihvatljivo mali

  Predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija izjavila je u Njujorku da je broj povratnika na Kosovo i Metohiji na neprihvatljivo malom nivou i da administracija u Vašingtonu ohrabruje vlasti u Prištini da štite prava manjina.

  Američka predstavnica je, obraćajući se članicama Saveta bezbednosti, istakla da zvanični Vašington podržava rekonfiguraciju Misije UN na Kosmetu (UNMIK), kao i da je stabilnost i evropska integracija zapadnog Balkana važan prioritet za njenu državu.

  Demokratske i multietničke institucije

  Predstavnica SAD je ocenila da su institucije na Kosmetu „demokratske i multietničke” i da su „dodatno napredovale u poslednjih godinu dana.”

  Kao jedan od primera institucija koje nastaju, diplomata je je pomenula obrazovanje Ustavnog suda Kosova.

  Predstavnica SAD je takođe ponudila pomoć njene zemlje za izbore koji će biti održani na Kosmetu na jesen.

  Prema ovoj predstavnici, članstvo Kosova u međunarodnim finansijskim organizacijama će pomoći svim ljudima koji žive u pokrajini.

  -----------------------------------------------------------

  Velika Britanija: Srbija da sarađuje sa EU oko Kosmeta

  Predstavnik Velike Britanije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija izjavio je u Njujorku, na sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji, da Srbija treba da nastavi saradnju sa Evropskom unijom u vezi pokrajine i ohrabri tamošnje Srbe da aktivno učestvuju u procesu lokalne decentralizacije.

  Predstavnik Velike Britanije je naveo da deli zabrinutost generalnog sekretara UN Ban Ki-muna oko tenzija koje su nastale u severnom delu Kosovske Mitrovice povodom obnove albanskih kuća koje su porušene 1999.

  Kosmet beleži napredak

  Britanski diplomata je pozdravio povratak raseljenih lica na Kosmet i priznao da je broj izbeglica koji se vratio u južnu sprsku pokrajinu mali.

  Taj diplomata je naveo da je neophodno da kosmetski Srbi učestvuju u političkim procesima, uključujući izlazak na predstojeće lokalne izbore u pokrajini.

  Britanski diplomata je mišljenja da Kosmet beleži napredak pa je napomenuo da raste broj zemalja koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost.

  „Vladavina prava, proces decentralizacije i aktivno učešće svih građana u demokratskim političkim procesima na Kosovu je od ključnog značaja za bolju budućnost za sve na Kosovu”, istakao je predstavnik Velike Britanije.

  Po mišljenju diplomate na ispunjavanju tih ciljeva treba da sarađuju Misija UN i EU u pokrajini (UNMIK, Euleks).

  Britanski diplomata je, takođe, mišljenja da misija UNMIK treba da smanji broj osoblja i usmeri obavljanje svojih funkcija na saradnju sa drugim međunarodnim organizacijama u pokrajini.

  http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Situacija-na-Kosovu-relativno-krhka.lt.html
  __________________________________________________ ___
  Elem da se desi jos jedan 17 mart.pa se mozda urazume......
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 3. #3
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Cuj "relativno"...

  Albanci glume drzavu, pritom forsirajuci ostale etnicke grupe na iseljenje, sa tom "drzavom" diplomatske odnose ne uspostavlja ni vecina onih koji su je priznali, politicari su u 90% slucajeva bivsi warlordovi a sadasnji krimosi, uz to i medju sobom zakrvljeni, a vecinsko stanovnistvo sve vise pocinju da nerviraju stranci...

 4. #4
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Yopa_2.0 Pogledaj poruku
  Cuj "relativno"...

  Albanci glume drzavu, pritom forsirajuci ostale etnicke grupe na iseljenje, sa tom "drzavom" diplomatske odnose ne uspostavlja ni vecina onih koji su je priznali, politicari su u 90% slucajeva bivsi warlordovi a sadasnji krimosi, uz to i medju sobom zakrvljeni, a vecinsko stanovnistvo sve vise pocinju da nerviraju stranci...
  U svakom slucaju nece ta predstava dugo da traje!
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 5. #5
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  U svakom slucaju nece ta predstava dugo da traje!
  Trajace dok Velikom Bratu ne dosadi da finansira narko drzavicu bez perspektive.

 6. #6
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.430
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  U svakom slucaju nece ta predstava dugo da traje!
  samo 500 godina, pa jopet
  Nuclear Ganja

 7. #7
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Brajan Koen Pogledaj poruku
  samo 500 godina, pa jopet
  Mislis a?Reci mi samo kako si do tog zakljucka dosao?
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 8. #8
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Daj bre da uletimo tamo i razlupamo te majmune i zavrsimo sa tom zajebancijom
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 9. #9
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Daj bre da uletimo tamo i razlupamo te majmune i zavrsimo sa tom zajebancijom
  S cime?KO?....potrebna nam je vojska......
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 10. #10
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Yopa_2.0 Pogledaj poruku
  Cuj "relativno"...

  Albanci glume drzavu, pritom forsirajuci ostale etnicke grupe na iseljenje, sa tom "drzavom" diplomatske odnose ne uspostavlja ni vecina onih koji su je priznali, politicari su u 90% slucajeva bivsi warlordovi a sadasnji krimosi, uz to i medju sobom zakrvljeni, a vecinsko stanovnistvo sve vise pocinju da nerviraju stranci...
  mislis sa onim atolima,pa *** oni su jos u 18 veku kakvi diplomatski odnosi

 11. #11
  Primećen član
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  570
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Trajace dok Velikom Bratu ne dosadi da finansira narko drzavicu bez perspektive.
  -----------------------
  istina je da narko drzava finansira velikog brata.
  holbruk nije radi ljubavi skidao cipele i ovk sa liste teroristickih organizacija.

 12. #12
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio bukva-list Pogledaj poruku
  Trajace dok Velikom Bratu ne dosadi da finansira narko drzavicu bez perspektive.
  -----------------------
  istina je da narko drzava finansira velikog brata.
  holbruk nije radi ljubavi skidao cipele i ovk sa liste teroristickih organizacija.
  Znacajni prihod.ali ne i najvazniji!
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 13. #13
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  S cime?KO?....potrebna nam je vojska......
  Ma ako odu Ameri i ne treba neka vojska.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 14. #14
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio bukva-list Pogledaj poruku
  istina je da narko drzava finansira velikog brata.
  holbruk nije radi ljubavi skidao cipele i ovk sa liste teroristickih organizacija.
  Nije. Samo sto se sada Veliki Brat nasao u situaciji da pumpa lovu u to Kosovo, a da ta lova misteriozno nestaje, a stanje, naravno, stagnira.

  A tu je i sve veca kurchevitost albanskih kalasnjikov-politicara u odnosu na te od kojih zavise, sto, je l' te, nije mudro.

 15. #15
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Ma ako odu Ameri i ne treba neka vojska.
  I to sto kazes....samo zaobilaziti civile u sirokom lugu i koncetrisati se na "junacine" sa oruzjem u rukama......ako hoces da se predas predaj se ako neces zdravo......
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 16. #16
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Ma ako odu Ameri i ne treba neka vojska.
  mislis resice policija
 17. #17
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.430
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  Mislis a?Reci mi samo kako si do tog zakljucka dosao?
  vidiš, drugu put, bitka za Kosovo je izgubljena
  da gledaš na realnu situaciju, a ne pobožno patriotsku, znao bi da je Srbija izgubila Kosovo 1999. godine i da je svoje institucije( ingerencije ) povukla sa te teritorije
  Panta rei...ne možeš nešto ne priznavati kada to postoji
  I šta se dešava upravo...dajuću lažnu sliku o Kosovu, zanemaruju se problemi u Srbiji, i narod u Srbiji pati ali o tome se ćuti jer vlastima i opozicionim ( čitaj, istoumnim ) partijama, ovakva situacija i odgovara
  Samo slepac ne vidi, da kada se dele pare, svi u parlamentu pevaju istim glasom
  A što su su Srbi ukleti ? Zato što se ne drže načela : Samo Sloga Srbiju Spašava
  Nuclear Ganja

 18. #18
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  osim rusa, mislim da su ostali dali manje vise sliku danasnjeg kosova.
  a ta slika se nece promeniti.
  isto b ibilo kada bise kosovo vratilo u sastav srbije, nikada ni jedna komisija ne bi mogla reci da je situacija normalna, jer dobar deo "gradjana" srbije ne bi bio za jedinstvenu srbiju.
  znaci i sada, da bi situacija bila normalna, mislim na kosovo, moraju svi raditi na tome. ali kao sto se zna, jedan deo "gradjana" pokusava na sve nacine da sabotira taj boljitak i...ovakoje kako je.

 19. #19
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  osim rusa, mislim da su ostali dali manje vise sliku danasnjeg kosova.
  a ta slika se nece promeniti.
  isto b ibilo kada bise kosovo vratilo u sastav srbije, nikada ni jedna komisija ne bi mogla reci da je situacija normalna, jer dobar deo "gradjana" srbije ne bi bio za jedinstvenu srbiju.
  znaci i sada, da bi situacija bila normalna, mislim na kosovo, moraju svi raditi na tome. ali kao sto se zna, jedan deo "gradjana" pokusava na sve nacine da sabotira taj boljitak i...ovakoje kako je.
  hm i jedan deio gradjana Kosova nije za nezavisno Kosovo i Metohiju

 20. #20
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  osim rusa, mislim da su ostali dali manje vise sliku danasnjeg kosova.
  a ta slika se nece promeniti.
  isto b ibilo kada bise kosovo vratilo u sastav srbije, nikada ni jedna komisija ne bi mogla reci da je situacija normalna, jer dobar deo "gradjana" srbije ne bi bio za jedinstvenu srbiju.
  znaci i sada, da bi situacija bila normalna, mislim na kosovo, moraju svi raditi na tome. ali kao sto se zna, jedan deo "gradjana" pokusava na sve nacine da sabotira taj boljitak i...ovakoje kako je.
  Sabotiraju vas ljudi koji vas "vode" Ademe.......kao i nas nasi.......
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 21. #21
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Albania's Prime Minister Sali Berisha, right, and Kosovo's Prime Minister nazi salute to the people after having inaugurated the first highway link through northern Albania's rugged mountains near the town of Kukes

  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 22. #22
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  Sabotiraju vas ljudi koji vas "vode" Ademe.......kao i nas nasi.......
  i to. ali to je unutrasnje pitanje i kod vas i kod nas.
  mislim sta radi srbin sa srbinom, ili albanac sa albancem je lokalna stvar. ali ako te onaj drugi sabotira, a ti mu ne mozes "nista" onda...
  a sto je najgore, i jedni i drugi nalaze opravdanje da je za sve kriv "onaj".
  isto njesra je i u srbiji i na kosovu.
  sto kaze nas narod, krivac je uvek siroce.

 23. #23
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  i to. ali to je unutrasnje pitanje i kod vas i kod nas.
  mislim sta radi srbin sa srbinom, ili albanac sa albancem je lokalna stvar. ali ako te onaj drugi sabotira, a ti mu ne mozes "nista" onda...
  a sto je najgore, i jedni i drugi nalaze opravdanje da je za sve kriv "onaj".
  isto njesra je i u srbiji i na kosovu.
  sto kaze nas narod, krivac je uvek siroce.
  Pa vidis i jedni i drugi to dozvoljavamo.....izmedju ostalog ova vasa "vlada" ima da vas zgromi(mislim ostace vam dronjci na kraju)...a vala ni nasi nisu daleko od nje!
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 24. #24
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka  hahahhaaaa....provalite ovog primata
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 25. #25
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Situacija na Kosovu relativno krhka

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku


  hahahhaaaa....provalite ovog primata
  Ovog na slici ili onog sa ljusku od jaje?
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

Slične teme

 1. 1987 i 2008 je za srbe na Kosovu ista situacija
  Autor Teodosije u forumu Politika
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 14.12.2008., 22:57
 2. Lista relativno novih sajtova
  Autor kerajberka u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 04.01.2006., 01:56
 3. Sve je relativno ili...?!?
  Autor skoro normalan u forumu Filozofija
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 05.02.2005., 18:19
 4. relativno
  Autor gimnazijalci u forumu Humor
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 14.09.2003., 16:33

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •