Zaglupljivanje devojčica u Srbiji
Strana 1 od 10 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 244

Tema: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Zaglupljivanje devojčica

  Mladi srpski desničari koji se deklarišu kao pravoslavci rešili su da se pozabave ženskim pitanjem. Rezultat je istovetan ranijim “otkrićima” da su televizor, kompjuter i mnoge knjige opasni po zdravlje ženske mladeži…

  Ispijeni mladić, užagrenih crnih očiju koje su sevale od gneva na licu oivičenom gustom bradom, govorio je vidno ljutit: “Nije tačno da su žene-mironosice prve saznale za Hristovo vaskrsenje i to ispričale njegovim učenicima. Uostalom poslednje vreme je došlo, kad nam žene drže govore.” Ne sačekavši odgovor izjurio je iz sale broj 11 na Filološkom fakultetu gde se u organizaciji časopisa “Dveri srpske” održavala tribina pod nazivom: “Pravoslavni pogled na žensko pitanje”.

  Govorili su: protojerej Dejan Dejanović, profesor Andrej Tarasjev, dakon Milorad Lazić, misionarka i književnica Janja Todorović i Zorica Kuburović, lekar i pisac. Interesovanje studenata bilo je veliko. Mnogi su stajali više od dva sata, jer nije bilo mesta za sedenje. Posle ispada nezadovoljnog studenta na trenutak je zavladala neprijatna tišina. Onda je Janja Todorović rekla: “Nisam želela da razočaram ili uvredim nikog od vas, braćo. Ja misionarim po blagoslovu crkve. To nije bogoprotivno i ne treba da izaziva sablazan. Pogotovo što žena treba da zna gde joj je mesto u svemu tome.” U znak odobravanja prolomio se žestok aplauz.
  Sloboda

  Na početku su govorili muškarci, tek posle njih žene. Prvi su se trudili da budu umereni, one su se takmičile u osuđivanju ponašanja moderne, emancipovane žene. Na početku svojih izlaganja krenule su od opštih stvari. Da je Bog namerno od Adamovog rebra stvorio Evu da bi celoga svoga veka bili upućeni jedno na drugo, da bi bili jedno. Kroz Evu je došao pad, a kroz Bogorodicu spasenje. Citiran je apostol Pavle - da će se žena spasiti rađanjem dece, ako ostane verna i u poslušnosti mužu. “Gospod je tako uredio da je njeno spasenje kroz muža.” Iz predodređenog puta za ženu postoji samo jedan izlaz, a to je monaški put koji ženu čini Hristovom nevestom. Ukoliko je iz nepoznatih razloga žena tome protivna, i ne daj bože traži da bude slobodna (profesionalno, ekonomski i seksualno), e onda to znači da je “protiv Boga i protiv muža”. Iz toga dalje sledi da takvo žensko čeljade može da se trudi koliko god hoće “ali nikada neće postići istinsku slobodu”, zato “što je sloboda u poslušnosti Bogu, u ljubavi prema onome od čijeg je rebra voljom Božjom sazdana”. Nezahvalnice bi trebalo da znaju da “poslušnost i predanost mužu i Bogu iz ljubavi nije ropstvo žene”, strastveno je objašnjavala Janja Todorović. Protojerej Dejan Dejanović je, citirajući vladiku Nikolaja, poručio da je najpreči zadatak Srba: da se obože, slože i umnože. Iz priloženog je jasno da srpska žena ima presudnu ulogu u tome. Protojerej je upozorio studente da “Crkva smatra da je svaki odnos između muškarca i žene izvan braka blud”. Tokom tribine (osim na početku teksta opisanog incidenta) nije se čuo nijedan disonantni ton, nijedno kritičko pitanje. Studentska masa je kao sunđer upijala reči predavača i povremeno im aplaudirala.
  Licemerje

  Zaključak je glasio da žene u pravoslavlju zauzimaju počasno i visoko mesto. Svi su navodili primer Bogorodice koju hrišćani smatraju najuzvišenijim ljudskim bićem. Profesor Tarasjev je istakao da broj svetiteljki u pravoslavlju premašuje 300. Od tog broja šest svetih žena je ravno apostolima a najviše je među sveticama mučenica “što sa velikim poštovanjem moramo pamtiti”. Zanimljivo je bilo posle završetka tribine čuti razgovor jedne grupe studenata. Oni su živo prepričavali knjigu u izdanju “Svetigore” pod nazivom “Šta treba da zna svaka pravoslavna devojčica”. Ova knjiga, prevedena sa ruskog jezika, uživa popularnost među ovdašnjom omladinom pravoslavne orijentacije. Objavljena je sa blagoslovom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je i recenzent. U predgovoru se kaže da je “namenjena čitanju u krugu porodice”. Sastavljena je u formi poučnih razgovora majke i ćerke. Na početku knjige glavna junakinja Milica ima pet godina a na kraju 15. Sva imena su srpska, valjda radi lakše identifikacije: Milicin brat se zove Sava a drugarice Kaća, Radmila i Mirjana. Šta, dakle, treba da zna svaka pravoslavna devojčica? Osim onoga što se moglo čuti na Filološkom fakultetu i što je osnova knjige, ima i drugih neočekivanih zapleta i obrazloženja. Recimo, televizor “razorno i pogubno deluje po zdravlje”, te ga ne treba imati u kući. Kompjuterske igrice “izazivaju zavisnost i ostrašćenost” što znači da je igrač “postao rob mračne sile”. Majka upozorava Milicu da je negde pročitala da oko 80 odsto devojaka koje rade za kompjuterom ostaje sterilno. Dalje, Milica postaje žrtva cenzure, kad je majka uhvati da čita “Kraljicu Margo” Aleksandra Dime. Takve knjige “ostavljaju na duši ružan trag, uče laži, licemerju i razuzdanosti”. Najbolja literatura za devojčice su “Žitija svetih”. Kasnije na pitanje odakle nam duša, mama, koja inače, vidimo, ne oskudeva u savetima, odgovara: “Ona je od Boga, ali o tome bolje pitaj tatu“. O higijenskim pitanjima očeve ne treba opterećivati jer je period menstruacije “period telesne nečistote”.
  Bolest

  Milica nije znala Šta je lenjost, kaže se u knjizi. Pored školskih obaveza, od sedme godine ona sprema sobu, pere posuđe, kupuje hleb, učestvuje u pripremanju jela, brine o mlađem bratu i sestricama. U znak zahvalnosti mama joj u jednom trenutku kaže: “Savi bi trebalo kupiti novi bicikl, ti pričekaj sa kaputom.” Kad je Milica poodrasla, mama joj je objasnila da devojke koje se šminkaju “služe đavolu” (šminka je laž, a otac laži je đavo), u prošlosti su se šminkale samo bludnice. Na pitanje šta je blud, majka odgovara da su to svi koji stupaju u bračne odnose sa osobom sa kojom nisu u braku. “Bludnici obolevaju od neizlečivih bolesti od kojih im se ponekad telo živo raspada, krv se kvari, otpada im nos”… Prepreka za odlazak u raj, ima, međutim, na svakom koraku. Brižna majka je i ovakvu priču ispricala Milici. Jedna mlada nevina monahinja umire. U snu se javlja svojoj koleginici koja je šokirana što ova gori u paklu. Kako je tu dospela? “Zbog toga što čuvajuci telesnu neporočnost nisam sačuvala i čistotu duše. Bila sam potajno zaljubljena u jednog mladića i gledala sam ga u crkvi, i maštala sam strasno o njemu”… Kada se Milica jednog dana vratila vidno potresena kući zbog susreta s mladićem koji je na frontu izgubio noge i ruke, mamica je teši: “Kao što znaš, telesne bolesti su najčešće posledice greha. Greh i bolest su međusobno povezani.” Na kraju, pred završetak knjige, kad Milica treba da odluči u koju srednju školu da se upiše - ona kao da gubi živce. “Znaš, mama, ponekad mi je krivo što sam se rodila kao žena i što nisam muškarac. Žena je osuđena na jedan jedini put i nema izbora. To je domaćinstvo.” I kakva bi to majčica bila kad ne bi znala da uteši svoju devojčicu. Ima izbora. Ukoliko ne želi porodicu, Milica uvek može da se zamonaši, kaže mama i dodaje: “Nemaš razloga da zavidiš muškarcima, koji su, zaista, više od žena sposobni za umni, stvaralački rad. Može biti da gospod na taj način cuva ženu od mnogih iskušenja i sablazni. Čuva je zbog toga što je njen glavni zadatak na zemlji odveć dragocen, a to je rađanje i vaspitanje dece.”
  Komentar

  “Realizacija slike ovakvih saveta na temu kako bi devojčice trebalo da se ponašaju, bila bi toliko strašna da verujem da niko normalan ili umereno religiozan ne bi poželeo svome detetu, svojoj ženi, pa ni samom sebi da živi u takvom svetu. Iznenađuje me što se ovakve pojave u našoj javnosti skoro ne komentarišu, čini se da ih naša kultura neguje i štiti od negativnih komentara”, kaže za NIN Dragan Popadić, docent na Filozofskom fakultetu na katedri za socijalnu psihologiju. Po njegovom mišljenju to su simptomi bolesti razorenog i natrulog društva. “U stvari, ja se zaista bojim da propagatori koji propisuju pravila ponašanja ženama možda više neće dopuštati da to bude samo pitanje njenog moralnog izbora, bojim se da će oni svoje recepte početi da nameću možda čak i putem verske nastave.”

  Naš sagovornik ističe da mu je neverovatno da naše društvo ne traži odgovore: “Oni koji drže versku nastavu treba da se izjasne da li su to one ideje koje iznose u razgovoru sa decom. Svaki roditelj bi morao da zna da li će njegovo dete biti izloženo ovakvim pričama.” Do realizacije ovog otužnog scenarija možda bi i moglo da dođe jer je veronauka jedini predmet u našim školama, koji kako sada stvari stoje, neće biti predmet evaluacije. Dakle, “ovakvi sadržaji bi se nekontrolisano mogli pustiti u škole”, potencira Popadić. U našem društvu uopšte, ali kod učenika posebno, već godinama je primetan trend vraćanja izvornim korenima tradicije. Institut za psihologiju na Beogradskom univerzitetu prati promene vrednosnih orijentacija kod učenika. I najnovija istraživanja među učenicima osmog razreda osnovne škole širom Srbije potvrđuju veliki porast prihvatanja religioznosti. To se smatra jednim od odgovora na društvenu krizu i krizu vrednosti. “Oslanjanjem na vlastitu kulturu i tradiciju, kao jedino izvorno i dobro što nas neće izneveriti, dovelo je do toga da se položaj žene malo-pomalo jasno degradira”, kaže Popadić. Takva situacija se prvi put kod nas, tek sada, jasno odražava na odnose među polovima. Ravnopravnost polova je još 1988. bila visoko zastupljena dok sada, očigledno, pozitivan stav prema njoj opada. 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  U međuvremenu, zvanično obrazovanje kao da podgreva stvar u korist ovako promenjenog odnosa, što ne nailazi na osudu nastavnika i roditelja. U stvari, prolazi neprimećeno. Evo samo jednog od mnoštva primera. Ministarstvo prosvete objavilo je “Zbirku zadataka iz srpskog jezika” za kvalifikacioni ispit za upis u srednju školu. Pitanja se postavljaju iz udžbenika koja deca svakodnevno koriste. Tako se narodna bajka “Nemušti jezik” nalazi u čitanci za osmi razred. Da podsetimo zaboravne. To je priča o čobaninu koji je, pošto je spasao zmiju, na poklon dobio sposobnost da razume životinje. Tako od kobile saznaje da mu je žena trudna, pa se zbog toga osmehne. Ženu, međutim, zanima zašto se on raduje ali čobanin ne sme da otkrije tajnu svog dara. Pošto žena uporno nastavlja sa ispitivanjem, čobanin, posavetovan od pevca, uzima batinu i prebije je. Do ovde je sve u redu. Bajka je bajka i u stavove narodnih pripovedača ne treba se mešati.

  Ali u Zbirci zadataka (koju je Ministarstvo odobrilo) pitanja i tačni odgovori glase: Čobaninova žena u narodnoj bajci zaslužila je da bude kažnjena - zbog svoje neprimerene radoznalosti i bezobzirnosti (to je tačan odgovor). Sledeće pitanje: Čitalac bi poželeo da ima moć glavnog junaka kako bi mogao da - u svakoj prilici pravilno postupi i tako uvek bude u službi pravde i dobra (tačan odgovor). I još: Čobanin ispoljava sledeće osobine: radoznalost, odanost i vernost, upornost, poštenje i dobrodušnost (agresivnost se uopšte ne pominje).

  Popadić primećuje da deci ne preostaje ništa drugo nego da zaključe “da je žene dozvoljeno tući pa i onda kada su trudne. Nasilje nad ženama se označava kao pravedno i dobro postupanje. Ženama nije dozvoljena radoznalost, dok je kod muškaraca to dobra osobina. Muškarci su odani, verni i dobrodušni šta god da rade”. Zato apeluje da se svi trgnemo. “Prisustvujemo truljenju emancipovanih, ravnopravnih društvenih odnosa i tolerancije polova koja je ovde postojala. Po mom mišljenju je ovaj proces jednako opasan kao i razvoj radikalno desnih ideja, pogotovo što i jedni i drugi najčešce idu zajedno”, kategorican je Popadić.

  Tekst je objavljen u nedeljniku NIN, u broju 2697, u aprilu 2002. godine, a autorka je Marijana Milosavljević

 3. #3
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Na početku su govorili muškarci, tek posle njih žene.

  Koja glupa konstatacija

 4. #4
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Na početku su govorili muškarci, tek posle njih žene.

  Koja glupa konstatacija
  Pa ne znam. ja otvorio temu,dakle govorio prvi. Sad ti razmisli šta si rekao svojim postom u kojem govoriš posle mene

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Pa ne znam. ja otvorio temu,dakle govorio prvi. Sad ti razmisli šta si rekao svojim postom u kojem govoriš posle mene
  Ti nisi nishta govorio nego copy-paste,a ja sam rekao -da je veoma glupa konstatacija,da nije glupa bila bi diskriminatorska

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Ti nisi nishta govorio nego copy-paste,a ja sam rekao -da je veoma glupa konstatacija,da nije glupa bila bi diskriminatorska
  I kad čitaš nešto ti govoriš. Govor je izgoravaje glasova ili pisanje grafema. Dakle posle mmuškarca pričao ti ...

 7. #7
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Баш добра "политичка" тема,...
  к`о да је поставио неки "заглупљени" дискутант

  .
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 8. #8
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku
  Баш добра "политичка" тема,...
  к`о да је поставио неки "заглупљени" дискутант

  .
  Žensko pitanje je političko pitanje par excellence

 9. #9
  kisela bombona nije na forumu
  срећа долази у кућу где се чује смех
  Elita kisela bombona (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту, поред реке
  Poruke
  17.712
  Tekstova u blogu
  13
  Reputaciona moć
  638

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Žensko pitanje je političko pitanje par excellence


  .
  "Лажу сви они који кажу да време лечи све ране. Не лечи. Не могу се овакве ране залечити, за њих нема мелема"

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  I kad čitaš nešto ti govoriš. Govor je izgoravaje glasova ili pisanje grafema. Dakle posle mmuškarca pričao ti ...
  Ne govorim.
  Znas li koliko ti je glup sklop recenice i ne govori nista?

  spamujes sopstvenu temu.

 11. #11
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku


  .
  Eh, Derida, Fuko... govore li ti ta imena nešto? Mislim. kako te nije blam da postiraš na politici kad se uopšte ne razumeš u političku teoriju poznog 20. veka?

 12. #12
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Ne govorim.
  Znas li koliko ti je glup sklop recenice i ne govori nista?

  spamujes sopstvenu temu.
  Ne znam, a ne znaš ni ti. Samo imaš potrebu da uvrediuš jer nemaš ništa pametno da kažeš.

 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Ne znam, a ne znaš ni ti. Samo imaš potrebu da uvrediuš jer nemaš ništa pametno da kažeš.
  Pa naravno da ne znas.......da znas ne bi lupao takve gluposti.

 14. #14
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Popadić primećuje da deci ne preostaje ništa drugo nego da zaključe “da je žene dozvoljeno tući pa i onda kada su trudne. Nasilje nad ženama se označava kao pravedno i dobro postupanje. Ženama nije dozvoljena radoznalost, dok je kod muškaraca to dobra osobina. Muškarci su odani, verni i dobrodušni šta god da rade”. Zato apeluje da se svi trgnemo. “Prisustvujemo truljenju emancipovanih, ravnopravnih društvenih odnosa i tolerancije polova koja je ovde postojala. Po mom mišljenju je ovaj proces jednako opasan kao i razvoj radikalno desnih ideja, pogotovo što i jedni i drugi najčešce idu zajedno”, kategorican je Popadić.
  Dobro sta ovaj za je vesanje na trgu, i sta sa time?

 15. #15
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Znas li sta je zaglupljivanje ?

  To je ono, kada je onaj americki stvor nagovorio 900 muskaraca, zena i dece da popiju kolektivno otrov i zajedno odu u smrt.

  A porediti neki, nazovi tekst, ili nesto sto najverovatnije nema nikakvu pozadinu, osim u glavi onoga koji je to napisao je bespredmetno. I uopste je pitanje sta je taj hteo sa ovakvim tekstom, koji nemam nameru ni da citam osim sto sam ovlas pogledao jer mi je i sam naziv teme sasvim odvratan.

  Pa da li ima jos neko da veruje u zdravstvenu stetnost racunara ?
  Sektaskih izuzetaka ali pojedinacnih sigurno ima ali to je toliko malo da ne treba ni pominjati.
  A toga ima na celom svetu a Srbija nije izuzetak.

  A tebi sto si stavio ovakakv naziv "Zaglupljivanje devojčica u Srbiji" ove nase dame i damice sa foruma trebalo bi da ti ocitaju jednu pravu lekciju iz lepog vaspitanja a pravo da ti kazem iskerno se nadam i da hoce.
  Ubedjen sam, da su nase lepse polovine iz Srbije, jedne od najkulturnijih i obrazovanijih osoba kompletne populacije na zemlji.
  Poslednji put ažurirao/la Van Staal : 12.06.2009. u 06:06

 16. #16
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  A sta fali kolektivnom samoubistvu...? To je bas cool....
  " i u smrti svi cemo biti jednaki" xD

 17. #17
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  A sta fali kolektivnom samoubistvu...? To je bas cool....
  " i u smrti svi cemo biti jednaki" xD
  Niko ti ne brani da iskusis i to zadovoljstvo.

 18. #18
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Pa da, ali ti vredjas moj zivotni put kad kazes da je zaglupljivanje :/
  to je diskriminacija...

 19. #19
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Van Staal Pogledaj poruku
  Znas li sta je zaglupljivanje ?

  To je ono, kada je onaj americki stvor nagovorio 900 muskaraca, zena i dece da popiju kolektivno otrov i zajedno odu u smrt.

  A porediti neki, nazovi tekst, ili nesto sto najverovatnije nema nikakvu pozadinu, osim u glavi onoga koji je to napisao je bespredmetno. I uopste je pitanje sta je taj hteo sa ovakvim tekstom, koji nemam nameru ni da citam osim sto sam ovlas pogledao jer mi je i sam naziv teme sasvim odvratan.

  Pa da li ima jos neko da veruje u zdravstvenu stetnost racunara ?
  Sektaskih izuzetaka ali pojedinacnih sigurno ima ali to je toliko malo da ne treba ni pominjati.
  A toga ima na celom svetu a Srbija nije izuzetak.

  A tebi sto si stavio ovakakv naziv "Zaglupljivanje devojčica u Srbiji" ove nase dame i damice sa foruma trebalo bi da ti ocitaju jednu pravu lekciju iz lepog vaspitanja a pravo da ti kazem iskerno se nadam i da hoce.
  Ubedjen sam, da su nase lepse polovine iz Srbije, jedne od najkulturnijih i obrazovanijih osoba kompletne populacije na zemlji.
  Imaš stav, ali nisi ni pročitao. Fenomenalno, ja sam sad fasciniran. Ti si od sada moj idol!

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  Pa da, ali ti vredjas moj zivotni put kad kazes da je zaglupljivanje :/
  to je diskriminacija...

  Sta je to upravo sada hteo pesnik da kaze ?

 21. #21
  Buduća legenda Psihologue (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  36.316
  Reputaciona moć
  410

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  Pa da, ali ti vredjas moj zivotni put kad kazes da je zaglupljivanje :/
  to je diskriminacija...
  Naprezem svoje sive celije da shvatim tvoju ideju napisanu...

 22. #22
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Jos imate da ucite oboje, pre nego sto budete bili u stanju da skapirate moja napredna misljenja. Za sada ucite koliko mozete od mene
  A kasnije cete is ami postati gurui

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Imaš stav, ali nisi ni pročitao. Fenomenalno, ja sam sad fasciniran. Ti si od sada moj idol!
  Kad sam procitao nasliv :
  Zaglupljivanje devojčica u Srbiji
  a video da dolazi iz tvog pera odmah mio je postalo jasno da to moze da bude samo neka obicna bljuvotina.

  Sta ti mislis ?
  Da sam toliko dokon da citam 2-3 stranice teksta koji nista ne kaze osim sto u pozadini ima neko sektasko ponizavanje nekoga i to ne bas toliko "nekoga" nego nase dece.
  Pa u samom startu mi je jasno da je to strogo namenski tekst koji ima svoju dnevnopoliticku pozadinu.

 24. #24
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Van Staal Pogledaj poruku
  Kad sam procitao nasliv :
  Zaglupljivanje devojčica u Srbiji
  a video da dolazi iz tvog pera odmah mio je postalo jasno da to moze da bude samo neka obicna bljuvotina.

  Sta ti mislis ?
  Da sam toliko dokon da citam 2-3 stranice teksta koji nista ne kaze osim sto u pozadini ima neko sektasko ponizavanje nekoga i to ne bas toliko "nekoga" nego nase dece.
  Pa u samom startu mi je jasno da je to strogo namenski tekst koji ima svoju dnevnopoliticku pozadinu.
  Mislim da tekst nema nikakvu religijsku pozadinu. Šta više. mislim da je pe pro-feministički, a feminizam je produkt Internacionale. Dakle ne lupetaj...

 25. #25
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zaglupljivanje devojčica u Srbiji

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  Jos imate da ucite oboje, pre nego sto budete bili u stanju da skapirate moja napredna misljenja. Za sada ucite koliko mozete od mene
  A kasnije cete is ami postati gurui
  Ukazacu ti postovanje i dodajem da si ti jedan pravi genije.
  A sada ustani sa nose i pocni da se spremas za skolu.

Slične teme

 1. DEČAK ILI DEVOJČICA
  Autor NatasaNatasa u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 167
  Poslednja poruka: 31.10.2009., 14:15
 2. mame devojcica
  Autor MirjanaZ u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 92
  Poslednja poruka: 28.07.2008., 19:03

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •