Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 49

Tema: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

 1. #1
  Domaćin wsox (avatar)
  Učlanjen
  18.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ljubuški
  Poruke
  4.051
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Dok nekom ne omrkne drugom ne osvane.Nitko da se sjeti!!

  http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Kumanovski-sporazum-deset-godina-kasnije/index.1.lt.html
  Gdje je bila greska? 2. #2
  Domaćin milospv (avatar)
  Učlanjen
  14.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Za nezavisnu i suverenu Republiku Srpsku!
  Poruke
  3.952
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Greška je počinjena mnogo ranije, tamo negdje 1946. kada je nekome palo na pamet da pravi autonomne pokrajine....

 3. #3
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio milospv Pogledaj poruku
  Greška je počinjena mnogo ranije, tamo negdje 1946. kada je nekome palo na pamet da pravi autonomne pokrajine....
  tako je
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 4. #4
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Intervju: Obrad Stevanović
  Pet dana rovovskih pregovora
  Potpisnik Kumanovskog sporazuma posle decenije ćutanja svedoči za „Politiku“

  Obrad Stevanović Foto B. Pedović

  Nemam razloga da budem ponosan na svoj potpis na Vojno-tehničkom sporazumu, ali ni razloga da ga se stidim. Zadovoljan sam rezultatom koji smo postigli za pet dana, koliko su pregovori trajali, a on se može meriti činjenicom da su naši uslovi prihvaćeni. Ključno je bilo da ugovorna strana ne bude NATO jer se smatralo da ukoliko već gubimo deo suvereniteta, on treba da bude poveren Ujedinjenim nacijama, a ne NATO-u, kaže za „Politiku” posle deset godina ćutanja,general-potpukovnik policije Obrad Stevanović, jedan od potpisnika sporazuma kojim je okončano bombardovanje SRJ, a danas predavač na Policijskoj akademiji u Beogradu.

  „Najžalije mi je što nismo uspeli u sporazum da uključimo mali tehnički detalj – da Kfor nosi oznake UN, a ne NATO-a”, rekao je general Stevanović.

  U čemu je značaj Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova?

  Odredbe sporazuma su najčešće kritikovane, a Rezolucija 1244 podržavana. Činjenica je da Rezolucija jeste važnija, ali da nije sprovodljiva bez ovog sporazuma, dok je s druge strane sporazum bez Rezolucije neprimenljiv.

  Tekst sporazuma je u nekoliko bitnih detalja povoljniji od same rezolucije, pa i od dokumenta Ahtisari–Černomirdin. U sporazumu se samo na jednom mestu pominje reč NATO, tamo gde se navodi da Alijansa ima obavezu da obustavi bombardovanje. I to je sve. Takođe, nema pomena Glave 7. Povelje UN, koja podrazumeva pravo primenusile bez odobrenja SB, kao ni sporazuma iz Rambujea. Te tri stvari govore da smo uspeli da tekst koji nam je ponuđen popravimo maksimalno prema našim interesima. Danas retko ko zapaža da Kfor nije NATO, već su to bezbednosne snage pod okriljem UN.

  Koje je mogućnosti VTS predvideo, a vlasti u Srbiji ih nije iskoristila?

  Povratak Vojske i policije na KiM morao je da bude primenjen bar u simboličnom obliku, tamo gde je to moguće. Za nas bi bilo od izuzetnog značaja da u krugu Gračanice ili Dečana imamo bar pet policajaca sa obeležjima Srbije. Tako bismo imali činjenični dokaz da smo prisutni na KiM u zvaničnojformii s državnim obeležjima.

  Trebalo je da pregovori počnu na teritoriji KiM?

  Da, u Đeneral Jankoviću je u te svrhe bila je pripremljena jedna škola. Došli smo rano, oko 9 sati, ali je delegacija Kfora ostala s makedonske strane granice iz bezbednosnih razloga. Posle sat i po vremena mi smo prešli u Makedoniju, gde nas je sačekao britanski general Bejli u pratnji pomoćnika ministra policije Makedonije.

  Ko se nalazio u našoj delegaciji?

  Nebojša Vujović iz SMIP-a, Slobodan Miletić iz SMUP-a, predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba, prevodilac. I ja, kao tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije. Bilo je šest-sedam vojnih generala, među kojima i general Krga, a prvog dana ih je predvodio Blagoje Kovačević, jer je Svetozar Marjanović bio odsutan.

  Otkud to da ste završili u kafani „Evropa”?

  Kad se pređe granica, prvi objekat s leve sterane, prema Blacu, jesteta kafana. Nekim stepenicama se penje do nje. Na platou ispred kafane čekalo nas je nekoliko stotina novinara, koje su obezbeđivali italijanski vojnici. Shvatili smo da je to mesto unapred bilo pripremljeno za pregovore.

  Bilo je predviđeno da pregovori budu završeni istog dana?

  Postojao je pritisak da sporazum potpišemo za nekoliko sati. Pregovarački tim Kfora predvodio je britanski general Majkl Džekson, a njegovi najbliži saradnici bili su američki general Bridžvej i oficir za vezu, general Bejli, kao i još dva oficira, Norvežanin i Amerikanac zadužen za pravne aspekte sporazuma. Džekson je rekao da je na najvišem državnom nivou dogovoreno da se sporazum potpiše do 14 sati i da on nema mandat da bilo šta menja.

  Jeste li tada bili u kontaktu s Beogradom?

  Svako je imao svoj mobilni. Džekson nam je rekao da ga je Vesli Klark obavestio da je Milošević saglasan da potpišemo to što su nam ponudili. Tu mu general Blagoje Kovačević vrlo diplomatski kaže: „Gospodine generale, ako je naš predsednik rekao da mi ovo potpišemo, mi ćemo to svakako i učiniti. Ali mi bismo morali da se prethodno sa njim čujemo”. Ispostavilo se da je to što je Džekson rekao bila izmišljotina.

  Posle smo zatražili da razgovore nastavimo sutradan. Smatrali smo, čini mi se i mi i oni, neprimerenim da se ponovo susretnemo u toj kafani.

  Pa su pregovori nastavljeni u NATO bazi u Kumanovu?

  Da. Mi smo tamo imali šator, klasičan vojnički šator u koji smo bili smešteni. Njihove snage su nas čekale na granici, vodile do baze i svako veče vraćale natrag. Spavali smo u Vranjskoj Banji. Sam sporazum potpisali smo 9. juna, negde pred ponoć, oko 11 časova, i to u tom našem malom šatoru.

  Jeste li tada osećali teret istorije na svojim plećima?

  Nismo bili srećni, bili smo začuđeni što je od miliona Srba ta uloga pripala baš nama

  Činilo mi se da je odgovornost koju sam preuzeo nesrazmerno veća u odnosu na moje sposobnosti i autoritet. Razmišljao sam kako će biti ocenjen potpis na jednom takvom dokumentu – da li kao zaključenje mira ili kao potpisivanje kapitulacije. Istina je da je potpisom sporazuma bombardovanje prestalo i to je jedna od činjenica zbog koje mislim da sam uradio dobru stvar u tim okolnostima, kada se nije baš znalo šta je dobro.

  Kako ste prihvatili vesti o kidnapovanim i nestalim Srbima posle raspoređivanja Kfora?

  Strašno sam se razočarao jer sam prethodno na nekoliko skupova građana i predstavnika lokalnih samouprava uveravao građane da to što smo im mi bili do tada, da će ubuduće biti Kfor. A šta se desilo? U tih prvih desetak dana otetoje i ubijeno desetine Srba. Da sam pre potpisivanja sporazuma verovao da je Kfor nemoćan da zaštiti Srbe, pozvao bih građane da se samoorganizuju.

  Da li je revizija Kumanovskog sporazuma, za koju se nedavno založio državni vrh Srbije, pravi način za povratak kontrole srpskih snaga nad kopnenom i vazdušnom zonom bezbednosti?

  Odgovornost za stanje bezbednosti u kopnenoj i vazdušnoj zoni bezbednosti nije na Srbiji, nego na Kforu. To se može ilustrovati primerom eskalacije nasilja na jugu Srbije 2000. godine, kada je komandant Kfora dozvolio našim snagama da izvedu antiterorističku akciju i vrate se u zonu bezbednosti, što je ovlašćenje koje proističe iz VTS. Problem se može efikasnije rešiti primenom Vojno-tehničkog sporazuma, a ne njegovom promenom.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 5. #5
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Ni mira nema bez kafane
  Ramadan Sadiku je vlasnik restorana ,,Evropa 93” u kome su počeli pregovori

  Ramadan Sadiku Foto Ž. Rakočević

  Kada imaš kuću na granici, onda je teško, dolazi sve i svašta, nikad ne znaš kakav ti čovek dolazi i šta mu je u glavi. Moraš da izdržiš i dobro i loše – kaže Ramadan Sadiku, vlasnik restorana „Evropa 93”, u mestu Blace u Makedoniji, gde je dogovaran i potpisan sporazum o obustavi rata između NATO i SR Jugoslavije.

  U junu 1999. NATO oficir je zatražio od Ramadana da na dvadesetak dana otpusti radnike i da, za to vreme, samo on, gazda, može da bude u objektu. Malo kasnije, kada generali i novinari počinju da se okupljaju, Ramadan shvata da slika njegove kafane obilazi svet i postaje, kako kaže, istorijsko mesto.

  – Bila je u jednom momentu podignuta tenzija između srpskih i NATO oficira, čini mi se da je sekunda falila da se desi nešto strašno. Srpska vojska je bila spremna na ovim brdima, a NATO s druge strane. Sve je moglo otići u vazduh. Kad se smirilo, stekao sam takvu moć među tim generalima da sam mislio kako sam najbezbedniji čovek na svetu – priča ovaj bivši prosvetni radnik.

  Nedugo posle ulaska Kfora na Kosovo i Metohiju počinje rat u Makedoniji a vlasnik „Evrope”, najopremljenije kafane na putu Skoplje–Priština, mora da beži. Sve je ostalo u kafani, a kada se vratio zatekao je samo zidove i do danas se nije oporavio.

  Na mestu gde su Majk Džekson i Svetozar Marjanović pregovarali o ratu i miru, sada prokišnjava, drvene stolice podsećaju na stare restorane iz zajedničkih socijalističkih vremena, nema gostiju. Zahvaljujući tome što je „znao da balansira”, sačuvao je živu glavu i porodicu, dok su vojske i uniforme prolazile: makedonska, srpska, Kfor, UN, OVK…

  – Pozdravi Rama i kaži da mu dugujem dvadeset piva! To mi je nedavno, po jednom prijatelju, poručio neki srpski vojnik iz Jagodine, koji je voleo da dolazi u moj restoran.

  Iako je ekonomski potpuno propao, Ramadanu je vrlo stalo do nekih ličnih principa. Tablu s ćiriličnim natpisom „Evropa 93” neće da promeni jer je na njoj ispisano ime njegovog pokojnog brata Izaira. „Patriote” mu zameraju zbog ćirilice, ali on ostaje dosledan. Ispod ove njegove, Mesna zajednica Blace je na tri jezika, engleskom, makedonskom i albanskom, postavila svoju tablu na kojoj piše da su tu odlučivao o ,,vleguvanjeto na NATO silite vo Kosovo”.

  U kafani nekoliko uokvirenih strana makedonskih novina na albanskom „Fakti”, s velikim naslovima o navodnoj kapitulaciji srpske i jugoslovenske vojske. To je sve što podseća da se 1999. godine tu nešto važno dogodilo, a proteklo vreme Ramo bi najradije zaboravio.

  – Ovih deset godina vidim sve crno, svi ti ratovi su prošli, a ja ne vidim da je bolje. Još narod ne oseća da je slobodan, još nije došlo vreme da se slobodno priča i radi.

  Na opasku da je njemu lako jer „svaki dan ulazi u Evropu” ovaj smireni čovek prvi put podiže ton i emocije:

  – Da se dođe do Evrope treba mnogo vremena. Ponašamo se na jedan grozan način i za sada nećemo ovakvi ući u Evropu. Postoje granice, policije, vojske, diktature. Mi nismo spremni da prihvatimo demokratiju, a ovo što imamo je salamadija, bezvlašće.

  Ramadan Sadiku i pored „sve sile i velikih ljudi” koje je video i ugostio nema dilemu oko vremena u kome je dobro živeo:

  – Najslobodniji sam bio u Jugoslaviji, kada je bila jednaka sloboda za sve i svi smo mogli da normalno živimo.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 6. #6
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Neispunjene obaveze
  Ključne odluke Saveta bezbednosti UN iz Rezolucije 1244 do danas nisu realizovane

  Konačno mir (sleva nadesno): Obrad Stevanović, Nebojša Vujović, Blagoje Kovačević, Svetozar Marjanović i Majk Džekson Foto Rojters

  Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija garantuje teritorijalni integritet i državni suverenitet SR Jugoslavije, odnosno Republike Srbije.

  Zato tačkom 10 ove rezolucije, Savet bezbednosti „ovlašćuje generalnog sekretara da, uz pomoć odgovarajućih međunarodnih organizacija, uspostavi međunarodno civilno prisustvo na Kosovu, kako bi se obezbedila privremena uprava na Kosovu, pri čemu će narod Kosova moći da uživa suštinsku autonomiju u okviru SR Jugoslavije, i koje će obezbediti prelaznu upravu pri čemu će uspostavljati i nadgledati razvoj privremenih demokratskih institucija samouprave, kako bi se obezbedili uslovi za miran i normalan život svih stanovnika Kosova”.

  Rezolucijom je definisao da će odgovornosti međunarodnog bezbednosnog prisustva koje će biti raspoređeno i delovati na Kosovu uključivati sledeće aspekte:

  1. Odvraćanje od obnove neprijateljstava, održavanje i, prema potrebi, nametanje prekida vatre, obezbeđivanje povlačenja i sprečavanja povratka na Kosovo snaga savezne i republičke vojske, policije i paravojnih jedinica, osim kako je predviđeno u tački 6 aneksa 2;

  demilitarizaciju Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i drugih naoružanih grupa kosovskih Albanaca, kako se zahteva u stavu 15;

  uspostavljanje bezbednog okruženja u kome izbeglice i raseljena lica mogu da se vrate svojim kućama u bezbednosti, a međunarodno civilno prisustvo može da funkcioniše, u kome privremena uprava može da bude uspostavljena i humanitarna pomoć isporučivana;

  osiguranje javne bezbednosti i reda dok međunarodno civilno prisustvo ne preuzme odgovornost za sprovođenje tog zadatka;

  nadgledanje uklanjanja mina dok međunarodno civilno prisustvo, prema potrebi, ne preuzme odgovornost za taj zadatak;

  odgovarajuću podršku i blisku koordinaciju s radom međunarodnog civilnog prisustva;

  obavljanje dužnosti nadgledanja granice kako je traženo;

  obezbeđenje zaštite i slobode kretanja za sebe, za međunarodno civilno prisustvo i druge međunarodne organizacije.

  Tačka 2 Aneksa B Rezolucije 1244 podrazumeva da će, posle povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog osoblja biti dozvoljeno da se vrati i obavlja sledeće funkcije: 1) vezu s međunarodnom civilnom misijom i međunarodnim bezbednosnim prisustvom; 2) obeležavanje/čišćenje minskih polja; 3) održavanje prisustva na mestima srpske kulturne baštine i 4) održavanje prisustva na glavnim graničnim prelazima.

  U proteklih deset godina, ove obavezujuće odluke Saveta bezbednosti UN nisu realizovane u ključnim tačkama.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 7. #7
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Tajni sporazum Kfora i OVK

  Gotovo istovremeno sa stavljanjem potpisa na Kumanovski sporazum, Kfor je sklopio sporazum i sa OVK, ali tajno u odnosu na SRJ i Srbiju, koje o tome nisu bile zvanično obaveštene i od kojih je postojanje aranžmana skrivano.

  Sporazum se ticao demilitarizacije i transformacije OVK.

  Kao što je poznato, potpuna demilitarizacija i pacifikacija OVK nije izvršena, a prepletenost tih formacija s četiri-pet kriminalnih grupa na Kosmetu, koje okupljaju više desetina hiljada naoružanih pojedinaca, dobro je poznata.

  Uostalom, pouzdane bezbednosne procene govore o tome da su Albanci na Kosmetu naoružani do zuba jer raspolažu sa oko pola miliona komada pešadijskog naoružanja.

  Zato treba naglasiti da Vojno-tehnički sporazum (VTS) između Kfora i vladâ SR Jugoslavije i Republike Srbije predstavlja međunarodnopravni osnov za saradnju državnih organa RS i međunarodnih misija u domenu bezbednosti.

  Na osnovu odredbi VTS, odmah posle ulaska snaga Kfora na Kosmet, formirana je Zajednička komisija sastavljena od predstavnika Vojske Jugoslavije i republičkog MUP-a, kao i predstavnika Kfora i Unmik policije. Svojstvo posmatrača imali su predstavnici ruskog kontingenta Kfora, predstavnici posmatračke misije EU i predstavnici UNHCR.

  O radu ove komisije u javnosti se malo zna, mada je ona jedina stalna institucija posredstvom koje od 1999. do danas, u kontinuitetu, neposredno komuniciraju Republika Srbija i međunarodne misije na Kosmetu.

  Glavna obaveza ove komisije jeste primena odredbi Kumanovskog sporazuma, a prema pouzdanim saznanjima, od osnivanja do danas, komisija je održala više stotina sastanaka na kojima su rešavana različita pitanja.

  U jesen 2002. godine, tadašnji komandant Kfora, francuski general Valentin, pokušao je da suzi krug nadležnosti ove komisije, što bi faktički značilo jednostranu reviziju VTS. Njegov pokušaj su SRJ i Republika Srbija onemogućili.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 8. #8
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku


  U proteklih deset godina, ove obavezujuće odluke Saveta bezbednosti UN nisu realizovane u ključnim tačkama.
  nemoj da cepidlacis. vazno je da se bitan deo realizovao.

 9. #9
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  nemoj da cepidlacis. vazno je da se bitan deo realizovao.
  a koji je to bitan deo.???
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 10. #10
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Катастофална издаја. Ако је већ било одлучено да се уђе у рат са неколико стотина пута јачи противником, онда се из рата није смело излазити у тренутку када исти однос снага задржан јер је ВЈ била и даље у потпуности функционална као и на почетку рата.
  Србија никада није ратовала са највећом светском силом. Русија је наш пријатељ.

 11. #11
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  a koji je to bitan deo.???
  npr. da milosevic povuce sve jedinice sa kosova...

 12. #12
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  a ovo jos vaznije, se nije desilo ni dan danas.!

  demilitarizacija Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i drugih naoružanih grupa kosovskih Albanaca, znaci teroristi su ostali i dalje naoruzani, i dalje su terorisali narod, i ubijali, SRBE.!!!
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 13. #13
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  a ovo jos vaznije, se nije desilo ni dan danas.!

  demilitarizacija Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i drugih naoružanih grupa kosovskih Albanaca
  kosovska vojska je rasformirana i kosovo vise nema vojsku.
  izgleda da si ovo prevideo

 14. #14
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Koliko se ja sjecam, Milosevic je potpisivanje tog sporasuma proglasio pobjedom. No Slobo je inace jedini covjek na Balkanu koji poraze proglasava pobjedama.

 15. #15
  Domaćin milospv (avatar)
  Učlanjen
  14.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Za nezavisnu i suverenu Republiku Srpsku!
  Poruke
  3.952
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Koliko se ja sjecam, Milosevic je potpisivanje tog sporasuma proglasio pobjedom. No Slobo je inace jedini covjek na Balkanu koji poraze proglasava pobjedama.
  Ha ha ha i BGD PVO je pucala u vazduh slaveći pobjedu.....

 16. #16
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  kosovska vojska je rasformirana i kosovo vise nema vojsku.
  izgleda da si ovo prevideo
  mozda je rasformirana, ali su jos uvek aktivni jos uvek djeluju.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 17. #17
  Domaćin wsox (avatar)
  Učlanjen
  18.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ljubuški
  Poruke
  4.051
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  [QUOTE=Reckless;10037862]Koliko se ja sjecam, Milosevic je potpisivanje tog sporasuma proglasio pobjedom. No Slobo je inace jedini covjek na Balkanu koji poraze proglasava pobjedama.[/Q


  "Srpska posla"

 18. #18
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  kosovska vojska je rasformirana i kosovo vise nema vojsku.
  izgleda da si ovo prevideo

 19. #19
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Srpska posla"


  ВОЗ ЗА ТИРАНУ

 20. #20
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio strawbbery_city Pogledaj poruku
  Ti si gurnuo pa su te za zelju slagali

 21. #21
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Ti si gurnuo pa su te za zelju slagali
  ОДЈЕБИ БРЕ

 22. #22
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Ti si gurnuo pa su te za zelju slagali

 23. #23
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio strawbbery_city Pogledaj poruku
  to ti je savet za tebe izgleda... od nekog tvog dobrog prijatelja

 24. #24
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  to ti je savet za tebe izgleda... od nekog tvog dobrog prijatelja
  Vjerovatno mu je taj prijatelj rekao da gurne nesto drugo

 25. #25
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Kumanovski sporazum – Deset godina kasnije

  Usput, koji je faktor bio važniji za pad Slobe:
  a) bombardovanje Srbije
  b) privremeni gubitak Kosova?
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

Slične teme

 1. Uliks - sto godina kasnije
  Autor Milena_9 u forumu Književnost
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 24.10.2015., 00:34
 2. Kumanovski sporazum
  Autor Vintage u forumu Politika
  Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 29.11.2008., 00:26
 3. Biver:RS za deset godina nezavisna!!!
  Autor Karlito Brigante u forumu Politika
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 24.08.2007., 07:44
 4. Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 28.11.2006., 12:32
 5. kumanovski sporazum
  Autor srbija do grcke u forumu Politika
  Odgovora: 77
  Poslednja poruka: 23.11.2006., 14:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •