Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 70

Tema: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

 1. #1
  Obećava
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  59
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Dame i gospodo forumaši,na molbu mog dragog profesora došao sam na ovaj forum kako bi pokušao da vam prenesem istinu o ovom velikom borcu za srpstvo koga na pravdi Boga neprekidno progone srbomrzi iskoti na čelu sa Borisom Tadićem i Draganom Djilasom.Čuo sam da je sa ovog foruma oteran što uopšte nije fer,jer je profesor Kovjenić istinski patriota i rodoljub koji ponekad možda malo emotvnije reaguje na nečije pisanje,ali to je samo zbog toga što je dragom profesoru Kovjeniću istinski stalo do zemlje Srbije i što ga mnogo boli činjenica da su danas na njenom čelu izdajnici i podguzne muve SAD i EU.

  Hteo bih da prenesem puno pozdrava od profesora Kovjenića svim istinskim patriotama i da vam,opet na njegovu molbu,prenesem neke od njegovih toliko hvaljenih priloga kojima profesor gotovo svakodnevno oplemenjuje internet prostor.

  Za početak želeo bi da vas upoznam sa njegovom biografijom.Znam da internetom kruži mnogo dezinformacija koje lansiraju srbomrzi UDBA-ški iskoti,ali istina je samo jedna i sve njihove laži i obmane neće im pomoći da diskredituju našeg voljenog profesora.

  Dakle kratka biografija uvaženog progesora Krstana Kovjenića:

  "Рођен сам 01. 04. 1953. године у Бочцу, општина Бања Лука, у чистокрвној СРПСКОЈ ПОРОДИЦИ од оца ЂУРЂА и мајке ПЕТРЕ. Завршио сам одличним успехом богословију „Св. Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима, а после тога сам одслужио и војну обавезу. После ЈНА неколико месеци сам провео у манастиру Липље, тамо сам пострижен и хиротонисан у јеромонаха, да бих бежећи од (Ам)броз УДБ-аша који су у то време вршљали и у редовима свештенства СПЦ-а 1974. године доспео у Словенију.

  Уписао сам класичну филологију (грчки и латински језик) и славистику (руски) на Филозофском факултету у Љубљани. После треће године проведене на Филозофском факултету у Љубљани, као најбољи студент, доспевам на елитни факултет за класичну филологију – Универзитет у Падови, а нешто касније и на Сорбону.

  Успева ми да на Универзитету у Падови докторирам латински језик, те после тога одлазим у Атину где докторирам и грчки језик. Имао сам намеру да докторирам и руски, ми Срби све желимо да УТРОЈИМО, но 1986. године упознајем проф. др Војислава Шешеља, дошао је код мене у Словенију да тражи посао, јер исти у Србији није могао да пронађе, те после тог нашег сусрета све своје чињење подређујем СРПСТВУ, СВЕТОСАВЉУ и СРБИЈИ.

  Године 1992 заједно са својом породицом прелазим у Србију и настањујем се у своју кућу, исту сам купио својим парама, у Чуругу, општина Жабаљ, код Новог Сада. Тамо постајем члан Извршног одбора СО Жабаљ (на предлог СРС-а) и бивам биран на многобројне функције у АП Војводина. За време егзодуса Срба (највећег геноцида после Другог светског рата) у РСК-у све своје време посвећујем збрињавању прогнаника. Цело време НАТО бомбардовања Срба и Србије сам био са својим народом (У Словенију сам се вратио 30.07.1999. године).
  Априла месеца 1999. године НАТО злочинци уз помоћ петоколанаша Зорана Ђинђића, они су постављали локаторе и одређивали циљеве бомбардовања, ми кукавички убијају и сина јединца – дете које је морало да се убије само зато што је СРПСКО...

  Браћо и сестре, то је та истина о којој непријатељи Срба и Србије ћуте и гебелсовским методама покушавају да је прекроје. То што кукавички насрћу чак и на гроб мог сина је само доказ њиховог кукавичлуку, фашизма и сотонизма. Пљунимо на те и такве искоте, јер то једино и заслужују !

  СМРТ ИЗДАЈНИЦИМА СРПСТВА, СВЕТОСАВЉА И СРБИЈЕ !

  Крстан Ђ. Ковјенић"

  A sada da vidimo ko su skotovi koji stoje iza kampanje protiv profesora i na šta je sve ova bagra spremna kako bi onemogućila profesora u njegovoj misiji:


  Даме и господо,

  Колико је велика, безочна и анимална мржња, углавном ТАДИЋЕВИХ ЖУЋА, а нарочито каки-офарбаног жуће Драгана Ђиласа, ми Срби стално имамо велике проблеме са некаквим Ђиласима, Милован нам одузе готово половину српске земље (сетите се ко је (Ам)брозу био „главни консултант“ у вези са границама бивше Југе, а овај садашњи Ђилас хоће да нам одузме и оно што нам је још увек остало, довољно ће да буде уколико Вам то поткрепим са једном од порука које ми та нарко-гамад непрестано упућује. То што у задњих неколико дана ти и такви србомрзи искоти кокодачу о некаквом „говору мржње“ СРС-а је само доказ више да кукавица опет жели да снесе јаје у туђем гнезду.

  ************************************************** *************************
  Preneta poruka upućena mojoj malenkosti sa: http://www.bgdcafe.com/modules.php?name=Vas_nalog&op=userinfo&uname=Dejan011
  Dejan011
  upozorenje (Poslato: 18:46 - 24. Sep 2006.)  Gospodine Krstane primetili smo da na internetu već duže vreme vodite kampanju u kojoj permanentno omalovažavate i vredjate naše rukovodstvo,a posebno predsednika Tadića.

  Od Vas zahtevamo da prekinete smesta sa takvom kampanjom i da više ne spominjete vlast Srbije u negativnom kontekstu,jer kao što verovatno znate postoje tehničke metode kojima Vam možemo ući u trag i izmedju ostalog onesposobiti Vaš kompjuter za dalju upotrebu u skladu sa članom 32,stav 4 Zakona o borbi protiv organizovanog kriminala.Imajte u vidu da intenzivno saradjujemo sa slovenačkom obaveštajnom službom.

  Nadamo se da više neće biti potrebe da ovo ponavljamo.

  Ukoliko se oglušite o ove zahteve smatrajte se stavljenim pod mere.


  S poštovanjem

  Dejan Jočić,Načelnik 13. uprave BIA

  Odeljenje za borbu protiv sajber i saobraćajnog kriminala

  Ovako je tom UDBA-škom bedniku profesor odgovorio:

  "Демоном опседнути јадниче,

  Мада нисам егзорциста, тиме се баве једино још богохули ватикански злотвори, знам да оно што видиш у огледалу ниси ти већ наказна демонска сподоба. Пљуни на то што видиш и урликом рањене звери рикни колико највише можеш:

  ГОВНО ИЗДАЈНИЧКО !

  Више него убеђен сам да ће ти то помоћи, ако ништа друго бар ћеш самога себе назвати онако како и доликује.

  Созерцавајуће, умилно и понизно молим Господа да ти помогне и спаси од тоталног уништења погану, демоном опседнуту, душу твоју !

  С вером и надом у твоје излечење понизни раб Господњи,

  Крстан Ђ. Ковјенић"

  Da vidimo još malo kakva se sve forumska imena pojavljuju u sveopštoj hajci i ko sve progoni profesora Kovjenića:

  "Даме и господо, чињеница је да се УДБ-а џукеле које штите „лик и дело“ БОБИЈА ТАЋИЈА ПЕДЕРОВИЋА „представљају“ најразличитијим „именима“ као нпр.: „mitkev«-a, »sale«, »sarajlija«, »Dejan011« и сличне глупости, но све убеђенији сам да су то само брњице, а да мене лично највише прогони УДБ-а злотвор Омер Османагић (више пута ми се тим именом представио када би ми у име БИА и Тадићеве геј-бригада претио). Да се заиста ради о једном и истом болесноумом, полуписменом и разваратном бошњи његов лавеж најбоље потврђује – никада ни једну једину мисао није написао у складу са нормама српског књижевног језика. Више пута сам покушавао макар донекле да га описменим када већ не могу да га одвратим од тоталног лудила, небројено сам пута апеловао да прочита ово што написах под насловом „ПРАВОПИС СРПСКОГ ЈЕЗИКА“

  (види на: http://novosti.rs.sr/sr/btg_novosti/5/5928/Sta/znam/o/srpskom/jeziku//-/drugi/deo/-
  /PRAVOPIS/SRPSKOG/JEZIKA

  ил` бар ово под насловом „Шта знамо о српском језику?“

  (види на: http://novosti.rs.sr/sr/opcija/btg_novosti/5/5898/Sta/znamo/o/srpskom/jeziku

  али очигледно је да је за бошњу писменост и мачка волуњска глава „мало премного“. Верујем да би се Јаблан Петра Кочића пре научио да муче турски КУУУРХАХАХАН, него л` бошњо да сриче граматику српског књижевног језика. Из тог разлога не желим више нити да покушавам БОШЊАКУС МАЈМУНУС-е да описмењавам, но нећу нити дозволити да посве оскрнаве наш СРПСКИ ЈЕЗИК којим та гамад буњгура по вукојебинама БОШЊАЧКО-УСТАШКЕ ПЕДЕРАЦИЈЕ. Веровели, или не, драге моје и поштована господо, да су ТУРЦИ ЛИЈЕВЉАНИ почели толико да накарађују наш језик да ће ускоро једино баснописци моћи да нам преведу оно о чему кмече, завијају, или кокодачу та најновија животињска врста. То је један и од разлога што вам се данас и обраћам на овај начин, јер ми је у очи пала најновија градација придева ЛУД, а, о. Бошње више не фермају оно нашим правописом утврђено:

  ЛУД, ЛУЂИ, НАЈЛУЂИ,

  већ кууурхахахански завијају:

  БАЛИЈА, БОСАНАЦ, БОШЊО !

  Било како било свакако је сваком иоле образованом Србину и честитој Српкињи сасвим јасно да БОШЊЕ заиста ЈЕСУ НАЈЛУЂЕ. Може БОБИ ТАЋИ ПЕДЕРОВИЋ да својим џукелама бошњама на брњицу „тури“ шта год му падне на болесни ум, али смрад лоја тиме не може да разблажи и управо тај смрад потврђује трагове који смрде нечовештвом. Можда гебелсовска пропаганда усташа, балија и досманлија може и да завара око, али не може и срце Срба и Српкиња у Србији. То и јесте разлог што почињем да све више жалим те побеснеле животиње. Жалим их, али се све више прибојавам да им моја љубав до животиња више не може помоћи !

  Крстан Ђ. Ковјенић" 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Nema modova da vide da im je stigao pacijent.

 3. #3
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Evo ga Sava Savanović, poznati srpski vampir....

 4. #4
  Obećava
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  59
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Sećam se kada sam sada već 2001 godine prvi put upoznao profesora Kovjenića na jednom predavanju u Ljubljani.Njegova pojava me je prosto oduševila.Upijao sam u jednom dahu svaku njegovu reč znajući da pred sobom gledam jednog najvećih intelektualaca u novijoj srpskoj istoriji.Istovremeno sam bio srećan i tužan
  Srećan zbog toga što se takav čovek rodio u našem narodu,a tužan zato što ga je taj isti narod odbacio i ismejao samo zbog toga štoje istinski srpski patriota.

  Još u glavi mi odjekuju njegove mudre reči koje je izgovorio tog dana nama njegovim studentima:

  "Драга моја дечице,

  Обраћам вам се тако из разлога што поштујем и ваше и своје године. Моје су препуне искуства, а ваше љубопитљиве, знања жељне и враголасте и то је оно што би требало да споји оно за шта многи, нарочито необразовани, злонамерни и закржљали у сваком погледу, мисле да је неспојиво. Дакле, драга дечице, рођен сам 01. 04. 1953. године у српској вароши Чуруг код Новог Сада. Из те чињенице многи од вас могу да закључе да сам заиста и биолошки многима од вас могао да будем отац. Ове чињенице у вези са својим годинама наводим из разлога да бих све вас разуверио тако што сада свако од вас мора да дође до закључка да не пишем на овом форуму из разлога што се некоме желим додворити, стећи ваше или било чије симпатије, те на било који начин злоупотребити ово место за некакву своју личну промоцију, некакве своје зле намерне или некакве своје нељудске циљеве.

  Драга моја дечице, као човек са веома богатим искуством, као дугогодишњи просветитељ и добронамерник осећам потребу да вас упозорим на замке које се налазе на вашем животном путу како бисте их лакше прескочили и то је једини разлог што желим и на овај начин да вам се обратим. Уколико пажљиво будете читали овај мој прилог који заиста јесте срцем написан, уздасима проткан и сузама преобилно наквашен сигурно ћете стећи дојам да:

  1. постоје људи који нису добронамерни,
  2. да те и такве креатуре наивну децу желе да искористе и злоупотребе само зато што су паметнији, добронамернији и моралнији од њих самих и
  3. опрез никада није на одмет.

  Моја жеља је, драга дечице, да из мојега хижденија по муках стекнете бар дојам на шта све може да се наиђе у младости. Прочитајте то, молим вас, како бисте схватили и прихватили да злонамерници веома често насрћу свим средствима на незаштићене, наивне и добронамерне. Бојте се оних који вам нуде „брда и долине“ како не бисте били веома разочарани када схватите да сте преварени, злоупотребљени и искориштени. Запамтите, драга моја дечице, да се само звезда падалица преко ноћи може постати.

  Драга моја дечице, досманлије већ годинама покушавају на разне начине да све умне, образоване и добронамерне Србе и Српкиње удаље што даље од деце. Њима је важније шта ће деци да исприча Мајкл Полт, амбасадор УСрА у БГД-еу, него ли Срби и Српкиње који имају велико знање, животно искуство и србољубље. Ова времена зла, оловна и многоболећа ме управо подсећају на време непосредно пред уништење Старе Грчке. Присетите се, драга дечице, да су и тада, као што то чине данас у Србији досманлије, петоколонаши у Атини каменовали Сократа, наводно је тровао њихову младеж, (колико су били у „праву“ историја је поодавно утврдила) само зато како би доказали да ће на исти начин да заврши свако онај који се усуди да се успротиви тим и таквим зверима у људској кожи. Нормално је, драга моја дечице, да моја маленкост није ни делић оне величине каква беше Сократова, но ово што и мојој маленкости већ неколико година чине досманлије је само доказ да су се времена зла надвила над светом земљом Србијом. То што је данас пљување по мојој маленкости, неки то прозваше КРСТАНОМАНИЈА, постало некакво помодарство доказује на шта су све спремни србомрзи људи-звери. Запамтите, драга моја дечице, да су земљу Србију стварали јунаци, свеци и анђели, а руше је развратници, кукавице, богохули и болесноумници. Ваше пљување по мојој маленкости, драга моја дечице, ми заиста тешко пада, но шта могу из сопствене коже се не могу измигољити како бих се спасао од од вашег чињења.

  Још једанпут, драга моја дечице, све вас позивам да прочитате овај мој прилог из разлога што ћете кроз моју голготу добити потребно искуство и избећи оно што сам самцијат нисам мога да избегнем.

  С` неизмерном хришћанском љубављу, многогрешни слуга Господњи,

  Крстан Ђ. Ковјенић"

 5. #5
  Elita Papa Smurf (avatar)
  Učlanjen
  13.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.315
  Tekstova u blogu
  55
  Reputaciona moć
  6991

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Kada govoris o naucnicima, ne smeju glavne reference da ti budu bgkafe i novosti... Ispadnes smesan...
  Zavist valja i zaslužiti...

 6. #6
  Obećava
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  59
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Nema modova da vide da im je stigao pacijent.
  Bedniče,kako li te samo nije sramota.Jel te onaj iskot Bobi Taći Pederović plaća da visiš na forumu i ismevaš srpske patriote?

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio MarisavM Pogledaj poruku
  Bedniče,kako li te samo nije sramota.Jel te onaj iskot Bobi Taći Pedrović plaća da visiš na forumu i ismevaš srpske patriote?
  Alooo,smanji gas i doručkuj na vreme.

 8. #8
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.156
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Ко је г.Ковјенићу убио сина и зашто?

 9. #9
  Iskusan
  Učlanjen
  07.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od Prevlake pa sve do Dunava
  Poruke
  5.830
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio MarisavM Pogledaj poruku
  Bedniče,kako li te samo nije sramota.Jel te onaj iskot Bobi Taći Pederović plaća da visiš na forumu i ismevaš srpske patriote?
  Krstane, idi bre u ****!
  Bijedna ti je ova maškarada!

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  07.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od Prevlake pa sve do Dunava
  Poruke
  5.830
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio MarisavM Pogledaj poruku
  Bedniče,kako li te samo nije sramota.Jel te onaj iskot Bobi Taći Pederović plaća da visiš na forumu i ismevaš srpske patriote?
  Nek si mu reko!

 11. #11
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  e, svaka cast...jedna od...boljih...tema u posljednje vrijeme

 12. #12
  Obećava
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  59
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Kao što se moglo i očekivati srbomrze hijene Bobija Tačija Pederovića su već zaskočile moju malenkost na isti način kao što su to radile i sa profesorom Kovjenićem.Ja im poručujem da ih se ne bojim i da samo mogu da mi pljunu kroz prozor.

  A sad bi želeo da vas upoznam sa istinom o poganom iskotu koji je prigrabio vlast u zemlji Srbiji.

  "СРЦЕПАРАЈУЋА ИСПОВЕСТ СЕСТРЕ ЈЕФИМИЈЕ

  Даме и господо,

  У предвечерје врелог каснојулског дана на замолбу мог школског друга, био је толико побожан, смеран и духовно вазнесен да смо га још у богословским скамијама сви звали "поп Јова из Ниша", људине од које бејах и јесам толико различит по свему, поготово темпераменту, глагољивости и неустрашивости, чији душевни мир, испосничка, готово светачка, физичка шпатност и топли, влажни и прожимајући поглед којем је немогуће рећи нешто што није истина су ме фрапирали још у јуношким данима, сада архимандрита у једном српском манастиру, да га посетим ми је деловало као нестварност. Поготово његове речи:

  „Брате Крле, пратим твој бој са ДОС-манлијама и имам нешто да ти покажем како би им поглавицу раскринкао.”

  Готово јецајући сам му узвратио:

  „Не читај то, бре, саблазниће те моје псовке” насмејао се и узвратио:

  „Онај ко осећа Господа у души ништа не може саблазнити, а понајмање речи брата његовог. Долази ! Средио сам код Његовог високопреосвештенства митрополита Амфилохија да преко своје сестре Зорице Радовић утиче на Коштуницу да повуче потерницу коју су ДОС-манлије за тобом лани издале. Све је сређено. Дакле !?”

  Нисам имао куда, већ следећег дана сам се обрео у мени добропознатом српском манастиру чије зидине, гле чуда, су ми тог дана деловале некако топлије, лепше и достојанственије. Имах осећај да ме је чак и шкрипа огромних капијских врата топло поздрављала. Мада све беше на свом месту, исто као тако давно док сам још овде данима созерцавао, метанисао и Господа кроз сузе увек и увек, непрестано, свуда и свагда, молио да заштити моју многострадалну породици и мене од даљнег прогона побеснелих звери (Ам)броз комуњара ипак ми се причини да је тог поподнева све имало готово позлаћену боју, миомирис тамјана и анђеоско-мелодични пој богуугодности. Већ на први куцај резе на прегломазним дверима пред мојим очима се створила смерна подоба типучног српског старца који ми и не чекајући да изустим било што братски готово скочи у загрљај. Био сам помало збуњен, но видећи мени тако познат поглед „попа Јове из Ниша” смирио сам се колико год сам могао у том тренутку. Нисмо дуго ћаскали јер време за бденије се је незауставиво приближавало. Напустивши ме за неколико трептаја ока вратио се је водећи за руку видно погрбљену старицу. Мислим да сам први промумлао нешто неразговетно, ваљда „Помаже Бог !”, но нисам сигуран, а још мање да ми је старица на то узвратила. На моју испружену руку није се ни осврнула. Није ме чак ни једним погледом удостојила. Дрхтећи као јагње које воде на заклање села је, заправо шћућурила се ту на домак моје деснице. Срце ми је тутњило као бим-бо у Саборној Ср.Карловачкој цркви, месту где ми је чука увек некако чудно лупала у угођају који се само у православном храму може душом осетити. Тајац који је убијао својом неизвесношћу су прекунуле „Јовине” речи:

  „Кћери, ово је брат Крстан човек о којем ти ономад причах.”

  На те речи, Бог ми је сведок да су ми речи истините као анђеоски шапат, скочила је са свог седала, братски ме загрлила и кроз плач прозборила:

  „Добро дошао, брате Крстане !”

  Не знам да ли су те речи, а поготово неочекивана сцена, бар за јоту узнемириле „попа Јову”, на његовом лицу нема места за емоције и тешко је закључити његово расположење, но да мене јесу није потребно ни наглашавати.

  Боже, наместо погрбљене старице пред мојим очима се створила, забатила како би рекао велики српски мислилац, непревазиђени Јустин Поповић, као цвет лепа жена у најлепшим годинама. Дуго сам је гледао, нетремице, изненађено и неверујуће, док је њен ужарени сестрински поглед миловао моју Христом препојену душу. Гледах је тако, гледах све док не запазих сваку пору на њеном испосничком лицу. То што видех пред собом ме дарну у дубину душе. Боре на њеном готово преподобно-светачком лицу су одавале њено „хожденије по муках”, лелујави клецаји физичко паћење, осцилација деснице на бројаници њену телесну обогаљеност, али очи. Е, тај поглед је скоро пркосно, онако жежећи, наговештавао да није сломљена јер је пронашла себе и Христа у себи. Њене речи:

  „Брате Крстане, твоје речи су глас вопијућег у пустињи. ”

  су ме скоро вређале јер то својим чињењем нимало не заслужих. Љутио сам се на самога себе што више не пазих на одмереност својих речи, но знајући да такви праведници никада и никога не вређају мислим да сам прозборио.

  „Није то ништа. Оно најглавније, најјаче, а богме и најболније увек долази на крају !”

  Сестрински ми се насмешила и прозборила:

  „Сећаш ли се шта ти је ”Вера„ писала на сајту http://www.revijad.cg.yu/dan !?«

  »Та ниси ваљда то ти ?” беху моје речи.

  Кроз свест ми је као небеска муња пролетало много што-шта што написах на том сајту у време ДОС-манлијске „Сабље”, времена када богохули, злочинци, издајници и мафијаши хтеше да утамниче Истину, обрачунају зверски са својим политичким противницима и разоре СРПСТВО и Србију. Ћаскајући о тим оловним, срамним и болећим временима када, чак и у светој земљи Србији, би тешко бити Србин нисмо ни осетили да нас је мој „другар Јова” напусти и отишао на бденије. Насмејали смо се кад нам је црквено звоно својим јецајима ту истину потврдило. Мада о тој праведници, пре него што сам се тамо обрео негде то прочитах, зваћу је сестра ЈЕФИМИЈА јер је у међувремену завршила свој испоснички статус и сада је монахиња са тим именом, знах понешто, а нарочито истину да беше жена Бориса Тадића - Францетића, највећег издајника, србомрза и криминалца од кад је света и века, „председника” Србије. И ако дођох са једном једином намером да чујем исповест сестре Јефимије Бога молих, видећи је такву каква је, да никада не почне са том својом исповешћу. Знао сам да ће ме њене речи веома болети, али нисам могао ни наслутити да ће тај бол бити толико неподношљив, тако срцеразарајући, тако крвледећи. И сада кад размишљам о томе, као и увек када се тога сетим, а сећам се готово свакодневно сваке речи коју тада чух, осећам како ми жмарци заустављају срце, бол дах, а поток суза облива образе. Све док живим нећу моћи заборавити нити један једини трен који тада видех, чух и доживех. Не знам да ли је све то и сестра Јефимија тада осећала, Боже, да ли и она тада пожеле да ми никада ту своју болну причу, јадиковку младости своје, не исприча !? Залелујала је као осушени лист брезе на ветру, подоба јој се опет вратила у стање погрбљене старице, а речи су добиле призвук дечијег јецаја када је почела да говори о свом „животу” са „председником” Србије, изабраног гласовима несрба и непријатеља Срба и Србије. Није плакала, вероватно да јој је већ поодавно пресахло сузано врело, рука на бројаници јој се више није нимало трескала, није чак ни заридала, већ је смиреним, благим и милозвучним гласом како и доликује бедућој монахињи прозборила:

  „Кад-год би се вратио са свакодневних теревенки са истомишљеницима, накљукан алкохолом и наркотицима до чепа, већ с врата би заурлао:

  „Курво српска !” Ако бих му било шта узвратила, понекад само кад бих га случајно погледала, обрушио би се на мене као горопада, разјарена, побеснела и крволочна звер. Тукао би ме је све док се не бих онесвестила. Знала сам десетак дана лежати на постељи не могавши ни да ходам. Скоро сви удови су ми били ломљени од батина. Ако би ме неко посетио од мојих морала сам да лажем да сам пала по степеницама, да имам ишијас, или да сам веома јако прехлађена и да због тога не могу да устајем из кревета. За време посета моје родбине Пас (сасвим оправдано је тако назвала тог зликовца) би био веома добар домаћин. Трудио се да нико не примети да се ради о садисти, манијаку и злочинцу. Покушавала сам неколико пута да га напустим, бежала сам, али проналазио би ме и прети смрћу уколико било шта зуцнем. Због њега сам се и обрела овде где сам јер нисам имала више куда да побегнем. Ово је био једини начин да сачувам живу главу. Није ме толико болело његово зверско физичко насиље, свакодневно малтретирање, али болело ме је и боли што је увек, тај његов свакодневни монолог ме и дан-дани веома боли, узнемирава и излуђује, понављао би и понављао да псује моју мајку СРПСКУ, ДА СМО СВИ СРБИ ЦИГАНИ и ДА ЋЕ НАС ОН И ЊЕГОВИ ПРИЈАТЕЉИ СА ЗАПАДА ИСТРЕБИТИ. Сазнала сам, то су радили у нашем стану, да припремају његову лажни биографију из које ће бити избрисано и фалсификовано да је унук усташе ЈУРЕ ФРАНЦЕТИЋ-а. Његов отац, мислим да и ти познајеш Лазића и Терзића јер и они су били богослови у твоје време, и тај двојац су написали оно што је сада објављено у листу „Глас јавност”.

  Браћо Срби и сестре Српкиње, како да и камен не заплаче после ове исповести ? Колико је још сличних наших сестра као што је сестра Јефимија које трпе само због свог СРПСТВА у себи ? Учинимо бар нешто да се казне зликовци за своје чињење !

  Ваш друг, пријатељ и брат,

  Крстан Ковјенић"

  U ovom profesorovom prilogu možete videti kakva je krvoločna zver zajašila našu majku Srbiju,i ja bi ovom prilikom u svoje ime i u ime mog uvaženog profesora pozvao sve istinske patriote da se odupru ovoj poganoj žutoj nemani koja preti da zauvek uništi naš narod.

 13. #13
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio Vragana Pogledaj poruku
  e, svaka cast...jedna od...boljih...tema u posljednje vrijeme
  Pa jel' intelektualavac ili nije?

 14. #14
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.156
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Ау,шта је Хрвата на овој теми...лепе се к`о муве на г...

 15. #15
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Pa jel' intelektualavac ili nije?
  pa jes...a kako samo elaborira...vidi ga...ko pravi

 16. #16
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio Vragana Pogledaj poruku
  pa jes...a kako samo elaborira...vidi ga...ko pravi
  E...da mu je još i Dulčineja na forumu,otvorili bi odma' 5-6 tema.Ovako samo jedna.

 17. #17
  Obećava
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  59
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa Pogledaj poruku
  Ко је г.Ковјенићу убио сина и зашто?
  Poštovani,gospodinu Kovjeniću su sina ubili NATO zločinci 1999. prilikom agresije na našu napaćenu zemlju,kao i hiljade Srba i Srpkinja.Danas ova izdajnička vlast takve zlotvore dočekuje kao svoje prijatelje i saveznike i na taj način se otvoreno izrugije svim žrtvama divljačkog bombardovanja.

 18. #18
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  E...da mu je još i Dulčineja na forumu,otvorili bi odma' 5-6 tema.Ovako samo jedna.
  ? jel to neka nesretna ljubavna prica u pitanju?

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.239
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  kovjenic?

  jos jedan bivshi rvat..

 20. #20
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  kovjenic?

  jos jedan bivshi rvat..
  e, super
  oma ga nosi...vodi...kako god...

 21. #21
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio Vragana Pogledaj poruku
  ? jel to neka nesretna ljubavna prica u pitanju?
  Ne znam.I jedno i drugo su pričali svuda da je sretna.Bez obzira što su zajedno mnogo smarali lepše je kad su ljudi u duetu.

 22. #22
  Iskusan
  Učlanjen
  07.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od Prevlake pa sve do Dunava
  Poruke
  5.830
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio Vragana Pogledaj poruku
  e, super
  oma ga nosi...vodi...kako god...
  Može, al jedino u Makarsku!

 23. #23
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.156
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio MarisavM Pogledaj poruku
  Poštovani,gospodinu Kovjeniću su sina ubili NATO zločinci 1999. prilikom agresije na našu napaćenu zemlju,kao i hiljade Srba i Srpkinja.Danas ova izdajnička vlast takve zlotvore dočekuje kao svoje prijatelje i saveznike i na taj način se otvoreno izrugije svim žrtvama divljačkog bombardovanja.
  А,тако.Велики злочин.Жао ми је.
  Ето,и моја кума је страдала у својој кући од ЕУропејске бомбе.

  Што се тиче оних који их дочекују,неће дуго.Систем им се рапидно распада.

 24. #24
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  kovjenic?

  jos jedan bivshi rvat..
  Vodi ga u Deutschland da im uništi forume.

 25. #25
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.043
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Profesor Krstan Kovjenić - jedan od najvećih srpskih intelektualaca

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Ne znam.I jedno i drugo su pričali svuda da je sretna.Bez obzira što su zajedno mnogo smarali lepše je kad su ljudi u duetu.
  pa jes...e, bas fino...
  umalo sam se rastuzila...

Slične teme

 1. Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 09.07.2011., 21:24
 2. Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 22.11.2006., 19:11
 3. Jedan od najvecih nedostataka ljubavi je
  Autor snoshaj efendija u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 07.10.2004., 13:27

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •