Вести из Србке Зете
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Вести из Србке Зете

 1. #1
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Вести из Србке Зете

  Сви Срби у једној култури
  субота, 06 јун 2009 10:53

  Подгорица - У оквиру Српског националног савјета, ускоро биће формирана „Матица српска за Црну Гору“.

  О томе су јуче у Новом Саду разговарале делегације „Матице српске“ и Српског националног савјета Црне Горе. У име „Матице српске“ састанку су присуствовали Предсједник Академик Чедомир Попов и Потпредсједници проф. др Слободан Ћурчић и проф. др Славко Гордић, а у име Српског националног савјета Црне Горе др Момчило Вуксановић, Селимир Радуловић и Благоје Баковић.

  Иницијатива Српског националног савјета да се формира „Матица српска“ за Црну Гору наишла је пуно разумијевање представника ове значајне културне и научне институције српског народа.

  У разговору је истакнуто да је заједнички интерес свих националних институција очување српског идентитета у Црној Гори. Веома је важно да се преко институција културе сачувају сви они културни садржаји који су препознатљиви по српским ствараоцима са простора Црне Горе. Договорено је да се настави интензивна међусобна комуникација која ће у најскорије вријеме резултирати формирањем „Матице српске за Црну Гору“, у коју ће бити укључени најистакнутији научни и културни посленици српског народа у Црној Гори.

  http://www.srpskenovinecg.com/crnagora/525-svi-srbi-u-jednoj-kulturi
  “Mors tua, vita mea” 2. #2
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Отворено писмо Српског националног савјета предсједнику Србије Борису Тадићу поводом његових порука са Цетиња
  субота, 06 јун 2009 10:48
  Господине предсједниче,

  На сусрету предсједника држава региона који је одржан на Цетињу изјавили сте како не можете да прихватите да су Срби, српски језик и српска култура у Црној Гори мањински. Такву радост и топлину ниједан српски званичник није до Вас унио у домове Срба у Црној Гори.

  Не сјећамо се, међутим, господине предсједниче, да сте се много интересовали за дефинисање уставно-правног статуса Срба, њиховог језика и културе у Црној Гори у вријеме писања и усвајања црногорског устава. Напротив, док су они који данас владају Црном Гором вршили страховити притисак на Србе, медијски сатанизовали и Србију и цио српски народ, на силу уводили црногорски језик у васпитно-образовне институције, професоре српског језика из учионица избацивали на улице и њихову дјецу остављали без хљеба, скрнавили и отимали храмове Српске православне цркве, црногорчили српску културну баштину, организовали масовна окупљања на којима су њихове присталице пјевале «Црна Горо, мила мати, ноћас ћемо Србе клати», исписивале графите «Србе на врбе», «чашћавали» нас увредљивим атрибутима «посрбице» и «политички Срби», поручивали нам «идите у Србију», са скупштинске говорнице нам пријетили «видјећете колико ће вас бити на наредном попису становништва», на нашу штету механизмима егзистенцијалне уцјене и државне присиле утјеривали црногорски национални идентитет, једном ријечју над нама вршили асимилацију, Ви сте им у њиховим предизборним кампањама правили друштво и јавно са њима шетали будванском ривијером. Тада за Вас, господине предсједниче, нијесу постојали ни Срби нити њихов статус.

  У међувремену је политичко-вишенационалном мајоризацијом по принципу «сви против Срба» црногорски парламент донио устав, којим је српски језик стављен у исти ранг с албанским, хрватским и бошњачким, док је тзв. црногорски језик уставно дефинисан као службени. Ни то нијесте знали!

  Српски народ није добио статус конститутивног народа, што му као аутохтоном народу по историјском праву и припада. Ни то нијесте знали!

  Другим ријечима, уставом је још тада дефинисано управо оно што је за Вас тек данас неприхватљиво!? Гдје сте били да то кажете онда кад је требало? Умјесто да сте се тада позабавили тим тешким националним проблемом, Ви данас дјеловање Српског националног савјета, као јединог механизма помоћу којег Срби могу уставно-правним средствима заштитити свој идентитет, проглашавате штетним! По кога штетним, господине предсједниче? По српски народ? По Србију? По односе Србије и Црне Горе? По односе Срба и Црногораца? Или, пак, по неке друге, од нас обичних људи брижљиво скривене односе и интересе?

  Такав ваш став никако другачије не можемо да доживимо до као цинизам, који нам утолико теже пада што долази из уста предсједника матице свих Срба.

  Велите да је «тешко раздвојити идентитет међу Србима и Црногорцима» и додајете да сте «о томе разговарали с Филипом Вујановићем, Милом Ђукановићем и Светозаром Маровићем». Нијесмо ми Срби, него су национални Црногорци раздвајали и на крају раздвојили тај идентитет. На крају крајева, ако је то један идентитет, како је име тог једног идентитета? Зашто онда говорите «Срби и Црногорци»? Зашто инсистирате на «једном идентитету» са онима који о томе не желе ни да разговарају? Или можда, тек сада желе, јер знају да у самосталној Црној Гори тај један идентитет може бити само црногорски, а никако српски? Што не кажете јесу ли се Вујановић, Ђукановић и Маровић сложили са Вама да је тешко «раздвојити» тај идентитет? И ако јесу, јесу ли рекли због чега? И ако јесу, је ли Вам јасно зашто се слажу с Вама тек сада - када је Црна Гора постала самостална држава? Зашто сте ћутали када је овај режим оставио без права гласа на референдуму преко 300.000 држављана Црне Горе који живе у Србији? Јесте ли за то знали?

  Ми Срби смо Црногорцима више од једне деценије упорно говорили да нам је идентитет недјељив, све до референдума о издвајању Црне Горе из Државне заједнице СЦГ. Сви знамо како се то завршило и како то идентитетско «заједништво» данас изгледа у реалном животу. Стога ми више не можемо и нећемо да дозволимо ту врсту историјско-емотивног заједништва. Хоћемо да наше односе са Црногорцима регулишемо на уставно-правни начин, јер једино тако можемо сачувати српски идентитет на тлу постјугословенске Црне Горе. Нећемо вербалне димне завјесе и празне флоскуле – хоћемо наша права! Да ли је то супротно интересима српског народа и Србије? Ми тврдо вјерујемо да није. Напротив, кад би нас Срба било колико и Кинеза, увјерени смо да ни тада не би било безначајно да ли ће их 200.000 бити насилно преведено у неки други идентитет. Двије стотине хиљада Срба у Црној Гори осјећају бол и срам што је држава у којој живе признала албанску квазидржавну творевину на Косову и Метохији и тако забила нож у леђа Србији. И сада, нико други до предсједник Србије жели да гради «најбоље могуће односе» са истом том државом на начин што тих 200.000 сународника оваквим изјавама гура право у њен асимилаторски загрљај!

  Успут, Светозар Маровић, с којим сте разговарали о томе како је «тешко раздвојити идентитет између Срба и Црногораца» тренутно не врши у Црној Гори никакву државну функцију. Зашто онда Ви у својству предсједника Србије о том, за српски народ суштински важном питању разговарате с потпредсједником ДПС-а? Што је разговор са њим толико битан, ако је Црна Гора држава, а не партија? Зашто се, умјесто с њим, нијесте састали са Србима из Црне Горе, примили на разговор њихове представнике кад сте толико заинтересовани за њихову судбину? За разлику од Вас, Филип Вујановић је у Ловћенцу разговарао са Црногорцима. Срби у Црној Гори су разумјели шта Вам се то не свиђа, али нијесу чули шта бисте хтјели и на који начин је то могуће остварити у постјугословенској Црној Гори.

  Најзад, господине предсједниче, ни нама није прихватљиво да Срби, српски језик и српска култура у Црној Гори буду мањински. И наш коначни циљ је да тај статус у уставно-правном смислу буде конститутиван. Но, како сила Бога не моли, ми немамо избора него да преко механизма националног савјета штитимо наш идентитет и наша легитимна права. Зато вас позивамо, да макар и са толиким закашњењем, ауторитетом институције предсједника матичне државе свих Срба покренете механизме који ће довести до промјене уставно-правног положаја Срба у Црној Гори у складу с оним што је једино прихватљиво, а то је конститутивност. Кад се то деси ми ћемо истог тренутка распустити Српски национални савјет.

  До тада не можемо никоме, па макар се радило и о предсједнику Србије, дозволити да нас учи шта је у садржају нашег националног идентитета.

  С уважавањем,
  Предсједник Српског националног савјета
  Др Момчило Вуксановић

  http://www.srpskenovinecg.com/crnagora/524-otvoreno-pismo-tadicu
  “Mors tua, vita mea”

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Радуловић: Тадић се бори за права Срба у Црној Гори колико се изборио за права Срба на Косову
  петак, 05 јун 2009 15:20
  Новак Радуловић

  Подгорица - Испразна је фраза изјава србијанског предсједника Бориса Тадића да они који инсистирају на српском националном савјету раде против интереса Срба у Црној Гори. Рећи да нијесмо национална мањина, а ништа конкретно не урадити је лицемјерно. Бојим се да ће се он том причом борити за права Срба у Црној Гори колико се изборио за права Срба на Косову”, рекао је је функционер Српске националне листе, Новак Радуловић.

  Тадић је јуче новинарима на Цетињу казао да ако неко у Црној Гори “захтијева статус националног савјета и тиме дефинише своја привилегована права, а гура српску културу и језик у мањинске, мислим да производи штетна дејства”.

  “То је изјава на нивоу празнолике фразе. Лако је критиковати, али није исправити. Срби у Црној Гори према Уставу нијесу државотворни конститутивни народ, српски језик је прогнан и сведен на ниво трећеразредног, на удару је Српска првославна црква”, саопштио је Радуловић.

  Он је навео да је на удару историја српског народа и да се затире историјско памћење, духовност и култура Срба у Црној Гори.

  “Нико у Српском националном савјету (СНС) није рекао да су Срби мањина. Срби су мало мање од трећине становништва Црне Горе. Веома је смијешно и неспретно рећи да трећина може бити мањина кад се зна да нема већине и већинског народа”, објаснио је Радуловић.

  Он је казао да СНС и он, иако опционо не припада Савјету, сматрају да се морају одупријети обесправљивању српског народа и фалсификовању његове историје.

  “То не можемо постићи тако што ће предсједник Србије рећи Срби нијесу националана мањина у Црној Гори и након тога ништа да не уради. Није господин Тадић рекао колико ће Србија помоћи српски народ у Црној Гори да сачува духовост, културу, језик, писмо и цркву”, навео је Радуловић.

  Према његовим ријечима, Тадић није казао колико ће Србија инвестирати у издавачке пројекте и колико ће он помоћи Србе у Црној Гори да школују дјецу на свом језику.

  Б.Ш

  http://www.srpskenovinecg.com/crnagora/511-radulovic-tadic
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Подршка Савјету у борби за права Срба у Црној Гори
  петак, 05 јун 2009 16:46

  Тешка политичка ситуација у којој се нашао српски народ последњих деценија захтева посебну пажњу и бригу када је у питању заштита људских права и основних националних интереса Срба у региону. Тим поводом чланице Српске мреже упућују јавну подршку отвореном писму Српског националног савјета Црне Горе, које је 26. маја 2009. године послато званичницима Републике Србије. У писму се од власти у Београду тражи веће ангажовање на заштити права Срба и њиховог националног идентитета у Црној Гори, који је нарочито од момента нестанка заједничке државе (СРЈ - СЦГ) у великој опасности од претапања у националне Црногорце.

  Питање положаја и права српског народа у Црној Гори морали би убудуће да заузимају централно место у односима две државе, бар када је у питању спољна политика Републике Србије. Досадашња политичка реторика која се исцрпљивала у причи о аутохтоности Срба на простору Црне Горе и ''сродности'' два народа показала се као потпуни политички промашај, јер није успела да заштити елементарне интересе српског народа на овом простору, нити да препозна суштину политичких процеса протеклих година. Србија не сме остати по страни и одсутно посматрати намере да се у Црној Гори после њеног изласка из некадашње државне заједнице остваре покушаји претапања Срба у националне Црногорце. Јасно је да је верски и национални идентитет, као и право на рад, просветну, медијску и културну аутономију Срба у Црној Гори, морају бити заштићени.

  У том правцу званична Србија би морала да инсистира на поштовању права Срба у Црној Гори у складу са тамошњим Уставом (у чијем се поглављу осам правно регулише ''Заштита идентитета''), али и подржи рад Српског националног савјета Црне Горе као уставног тј. државног органа задуженог за бригу о правима и националном идентитету Срба у Црној Гори.

  Без такве врсте проактивне спољне политике наставиће се угрожавање основних људских и националних права Срба у Црној Гори, а директну одговорност за то сносиће и држава Србија.

  У Београду, 3. јуна 2009. (Информативна служба Српске мреже)

  Потписници:
  Српски сабор Двери, Београд
  Хришћанска заједница "Свети Јован Богослов", Ротердама
  Уредници сајта www.vidovdan.org
  Центар за истраживање злочина над српским народом, Београд
  Удружење грађана Југ Богдан, Прокупље
  Удружење грађана ЗАПИС, Врање
  Друштво Отац Јусин Поповић, Врање
  Српска омладинска заједница, Панчево
  Удружење студената Правног факултета у Београду Номоканон
  СНП 1389, Београд
  Српска либерална странка, Београд
  Мира Јовановић-Ратковић, научник, Бања Лука
  Др Зорица Бекер (Becker)-Којић, Centro de Investigacion Principe Felipe, Valencia, Spain
  Проф. др Светозар Радишић
  Браниоци отаџбине 1998/99, Чачак
  Косовски завет, Канада
  Удружење грађана НАШИ, Аранђеловац
  Удружење грађана Гостољубље, Вршац
  Православно братство Св. архиђкона и првомученика Стефана, Бачко Петрово Село
  “Mors tua, vita mea”

 5. #5
  Ističe se podgorickimali (avatar)
  Učlanjen
  29.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Podgorica
  Poruke
  2.632
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Moze li neko da mi objasni sto je to SRBKA ZETA?
  Podgorice grade moj, sin sam tvoj

 6. #6
  Poznat lav8 (avatar)
  Učlanjen
  23.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.061
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio podgorickimali Pogledaj poruku
  Moze li neko da mi objasni sto je to SRBKA ZETA?
  Pa selo ''Srpska'' u Zeti!

  Sto ne pitas Stijepovica!

 7. #7
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Зета или Зента је назив за српску средњовјековну државу.Први помен имена Зета налазимо код византијског хроничара с краја XI вијека, Кекавмена.У Љетопису Попа Дукљанина помиње се први пут у XXX глави као централна област Горње Далмације.Од почетка XII вијека назив Зета све више потискује ранији назив државе - Дукља (ово име задржало се још само у краљевској титули Вукана Немањића и његових насљедника). Зету Стефан Немања уједињује с Рашком и од тада се она помиње као поморска земља. Током друге половине XIV и у XV вијеку Зетом управља локална српска властела Балшићи и Црнојевићи да би 1496. године ,након што је из земље избјегао њен посљедњи владар ,Ђурађ Црнојевић, ушла у састав Отоманског царства.

  Владари

  1186.-1355. Са Рашком чини средњовјековнуСрбију с династијом Немањића на челу

  * 1186.-1196. Краљ Стефан Немања
  * 1196.-1208. Краљ (Далмације и Дукље) Вукан II;
  * 1208.-1243. Краљ Ђорђе;
  * 1243.-1276. Краљ Стефан;
  * 1276.-1309. Краљица Јелена;
  * 1309.-1321. Краљ Стефан Урош II Милутин;
  * 1309.-1331. Краљ Стефан Урош III Дечански;
  * 1321.-1355. Краљ/Цар Стефан Урош IV Душан;

  1356.-1421. Династија Балшића

  * 1356.-1360. Балша I;
  * 1360.-1372. Ђурађ I Балшић;
  * 1372.-1385. Балша II Балшић;
  * 1385.-1403. Ђурађ II Страцимировић Балшић;
  * 1403.-1421. Балша III Балшић;

  1421.-1435. Дио је Српске Деспотовине

  * 1421.-1427. Стефан Лазаревић;
  * 1427.-1435. Ђурађ Бранковић;

  1435.-1498. Династија Црнојевића

  * 1435-1465 Стефаница Црнојевић;
  * 1465-1490 Иван Црнојевић;
  * 1490-1496 Ђурађ Црнојевић;
  * 1496-1498 Стефан Црнојевић
  “Mors tua, vita mea”

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.239
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio podgorickimali Pogledaj poruku
  Moze li neko da mi objasni sto je to SRBKA ZETA?
  knedla u grlu..

 9. #9
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio Leo Magnus Pogledaj poruku
  Сви Срби у једној култури
  субота, 06 јун 2009 10:53

  Подгорица - У оквиру Српског националног савјета, ускоро биће формирана „Матица српска за Црну Гору“.

  О томе су јуче у Новом Саду разговарале делегације „Матице српске“ и Српског националног савјета Црне Горе. У име „Матице српске“ састанку су присуствовали Предсједник Академик Чедомир Попов и Потпредсједници проф. др Слободан Ћурчић и проф. др Славко Гордић, а у име Српског националног савјета Црне Горе др Момчило Вуксановић, Селимир Радуловић и Благоје Баковић.

  Иницијатива Српског националног савјета да се формира „Матица српска“ за Црну Гору наишла је пуно разумијевање представника ове значајне културне и научне институције српског народа.

  У разговору је истакнуто да је заједнички интерес свих националних институција очување српског идентитета у Црној Гори. Веома је важно да се преко институција културе сачувају сви они културни садржаји који су препознатљиви по српским ствараоцима са простора Црне Горе. Договорено је да се настави интензивна међусобна комуникација која ће у најскорије вријеме резултирати формирањем „Матице српске за Црну Гору“, у коју ће бити укључени најистакнутији научни и културни посленици српског народа у Црној Гори.

  http://www.srpskenovinecg.com/crnagora/525-svi-srbi-u-jednoj-kulturi
  Kad vidim imena ljudi koji su prisustvovali sastanku, sve mi je jasno. Strašno ozbiljna organizacija
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 10. #10
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Kad vidim imena ljudi koji su prisustvovali sastanku, sve mi je jasno. Strašno ozbiljna organizacija
  A josstrasniji autor teme... Moler iz Banja Luke...

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.239
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  Sve stohtjedoh rec' ti si vec rekao... Nekim bolesnicima je izgleda malo traktorijada!!!
  daj onda bonu..

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  16.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Бачка Топола
  Poruke
  1.074
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Ustase i miligorci lecite se .

 13. #13
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio podgorickimali Pogledaj poruku
  Moze li neko da mi objasni sto je to SRBKA ZETA?
  To ti je ono selo dje se gaje najukusnije paprike i lubenice.

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  knedla u grlu..

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  daj onda bonu..
  Ide bona cim mi stigne nova kesa. Nema vise za danas...

 14. #14
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  koliko ste vi zaludjeni to je strasno................................

 15. #15
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  california
  Poruke
  349
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  odlicno samo se povezivati ko da smo jedno a granice gledati ko ono sto i jesu
  linije na papiru

 16. #16
  Domaćin milospv (avatar)
  Učlanjen
  14.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Za nezavisnu i suverenu Republiku Srpsku!
  Poruke
  3.952
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  A josstrasniji autor teme... Moler iz Banja Luke...
  Pa i tvoj Milo je genije, lik završio fakultet sa prosjekom 6,2

 17. #17
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio milospv Pogledaj poruku
  Pa i tvoj Milo je genije, lik završio fakultet sa prosjekom 6,2
  Iza njega ce ostat' nesto a iza vas irvasa i ovog molera moze da ostne goßno i neopran valjak i cetka.

 18. #18
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  Iza njega ce ostat' nesto a iza vas irvasa i ovog molera moze da ostne goßno i neopran valjak i cetka.
  Милогорац....једино што знаш ко жена да вређаш....то је одлика милогорских Сбутегиних унијата....тако да ме није зачудило....лажеш, клевећеш и просипаш сам себе....
  Разумем да ти Сбутега наредио...али ипак мало стила..а не женећег писања јадо!
  “Mors tua, vita mea”

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.239
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio Leo Magnus Pogledaj poruku
  Милогорац....једино што знаш ко жена да вређаш....то је одлика милогорских Сбутегиних унијата....тако да ме није зачудило....лажеш, клевећеш и просипаш сам себе....
  Разумем да ти Сбутега наредио...али ипак мало стила..а не женећег писања јадо!

  sbutega?deder ostavi nas rvate po strani..covik je vec davno zaorao nebeske njive,pokoj njegovoj velikoj dusi.

 20. #20
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  sbutega?deder ostavi nas rvate po strani..covik je vec davno zaorao nebeske njive,pokoj njegovoj velikoj dusi.
  Усташа као и ти...идејни творац Милогорске нације!
  “Mors tua, vita mea”

 21. #21
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.239
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio Leo Magnus Pogledaj poruku
  Усташа као и ти...идејни творац Милогорске нације!
  yebo tako srpstvo,kad ga samo jedan rvat razbuca..

 22. #22
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  yebo tako srpstvo,kad ga samo jedan rvat razbuca..
  Ај немој да се правиш блесав..па знаш ко је био тај крват, милогорска удба стала иза њега....само да остану на власти!
  “Mors tua, vita mea”

 23. #23
  Iskusan
  Učlanjen
  07.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od Prevlake pa sve do Dunava
  Poruke
  5.830
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Sprem'te se, sprem'te ........... Crnogorci!

  Krenula je srbijanska mašinerija u još jedan pohod!
  To je nevjerojatno kako svaki put djeluju identično isto i nikako da nauče da to ne valja.
  Poslije će opet biti kuku i lele, svi nas mrze, ovakvi ste - onakvi ste!

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.239
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio Leo Magnus Pogledaj poruku
  Ај немој да се правиш блесав..па знаш ко је био тај крват, милогорска удба стала иза њега....само да остану на власти!
  nikakvi sbutege nisu mogli ista,da se nije najveci dio crnogoraca odlucio na svoju drzavu(koju su im 1918 ukinuli)...i to je to.

 25. #25
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Вести из Србке Зете

  Citat Original postavio udariga Pogledaj poruku
  nikakvi sbutege nisu mogli ista,da se nije najveci dio crnogoraca odlucio na svoju drzavu(koju su im 1918 ukinuli)...i to je to.
  Де крват учи мало историју...Срби у ЦГ су сами у СКУПШТИНИ КНЕЖЕВИНЕ прогласили уједињење са МАТИЦОМ Србијом!
  “Mors tua, vita mea”

Slične teme

 1. Православне Вести!
  Autor Marty Misterija u forumu Religija
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 18.08.2009., 20:28
 2. Вести из зл..е-у
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 32
  Poslednja poruka: 08.05.2009., 14:54
 3. ЕТНИЧКИ ИДЕНТИТЕТ ДУКЉЕ И ЗЕТЕ
  Autor Marty Misterija u forumu Istorija
  Odgovora: 170
  Poslednja poruka: 21.02.2008., 19:04
 4. Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 23.09.2007., 11:20

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •