BANNER
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: BANNER

  1. #1
    Primećen član Boris.Sajkas (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    679
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano BANNER

    Ono što ja znam o ovome je da napravim banner, ali ne znam kako da ga postavim na određeno mesto u sajtu/blogu, pa ako bi neko mogao da to detaljno opiše!?

    znači kod banera treba da izgleda ovako:

    <a href="LINK_GDE_ŽELITE_DA_SE_ODE_KLIKOM_NA_BANNER" target="_blank" > <img src="LINK_KA_SLICI_KOJA_ĆE_VAM_BITI_BANER"></a>
    znači ovu sliku možete postaviti u neku galeriju u sklopu vašeg sajta ili možete uplodovati na neki sajt odakle dobijate link ka toj slici. za to možete koristiti npr http://imageshack.us/
    POTREBAN MI JE NEKO DA MI POVREMENO POMAŽE OKO PREVODA TEKSTOVA SA SRPSKOG NA ENGLESKI. :(



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    04.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    localhost
    Poruke
    2.842
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: BANNER

    Smesti ga u neki div tag. Zatim tom div elemtu daj position -> absolute ako hoced da mu zadajes poziciju u odnosu na ivice div elemta u kom se nalazi. Ili stavi relative ako hoces da ga pomeris u odnosu na njegovu regularnu poziciju.
    Vrlo vazno je da definises div u kom se nalazi ovaj tvoj kao relative (moze i absolute ali to je onda jos jedan nepotreban korak)

    Evo primer da bi ti bilo jasnije.

    html:
    Kod:
    <div class="jedan">
    	<div class="dva">
        	<a href="http://www.google.com" target="_blank"><img src="http://forum.krstarica.com/customavatars/avatar171440_1.gif" width="88" height="100" border="0" alt="avatar" /></a>
        </div>
    </div>
    css:
    Kod:
    .jedan {
    	width: 500px;
    	height: 200px;
    	position: relative;
    	background-color: #ccc;
    }
    
    .dva {
    	width: 88px;
    	height: 100px;
    	position: absolute;
    	right: 5px;
    	bottom: 50px;
    }
    Znaci, div "dva" napravis a div "jedan" je onaj koji vec postoji i u kom se dva nalazi. Samo mu dodaj position: relative;

    Mislim da je ovo najjednostavniji nacin za objasniti.


  3. #3
    Početnik dbCooper (avatar)
    Učlanjen
    02.06.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    10
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: BANNER

    Ako hoćeš da ga ubaciš u Wordpress, dovoljno je da raspoznaješ osnovno u PHP-u, i ubaciš kod koji si sam naveo na određeno mesto u template fajlu.

    Daleko od toga da mu je potreban css za najobičniji baner (@mornar_popaj)
    Everyone's so full of sh*t, born and raised by hypocrites...

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    04.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    localhost
    Poruke
    2.842
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: BANNER

    Ko je pominjao wordpress? Pa i php.
    Covek pita (kad moram da ti tumacim pitanje) za sajt/blog. Ako je blog ima sve vec gotovo i tu nema problema, verujem da ce se snaci nekako. Ako je gotov sajt i on pravi neke izmene mora i css malo menjati.

    Hteo sam mu pribliziti kako bi bolje skotao. Skoditi mu nece, samo moze da koristi.

    Jeste obican baner, ali i jedan piksel viska moze da pomeri sve posle njega u novi red Da ne govorim o tome kako se cudno manifestuje u IE kojeg se jos uvek masa drzi kao pijan plota.

    Tako da, pusti to daleko je... u ovom slucaju daleko je java, a css nije


  5. #5
    Primećen član Boris.Sajkas (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    679
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: BANNER

    ok, hvala momci!!

    inače trebalo mi je za wordpress pa sam u međuvremenu i sam skontao kako ide, ali ovo će mi pomoći i kad se manem wordpressa
    POTREBAN MI JE NEKO DA MI POVREMENO POMAŽE OKO PREVODA TEKSTOVA SA SRPSKOG NA ENGLESKI. :(

Slične teme

  1. Banner maker
    Autor VictorySun u forumu Web dizajn
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 08.07.2009., 10:23
  2. banner scrolling
    Autor djuramc u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 29.12.2007., 00:52
  3. Banner za devojke :lol:
    Autor loop u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 29.04.2006., 00:47
  4. banner help
    Autor gvozdenije u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.08.2003., 23:28

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •