okvir za tabelu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: okvir za tabelu

  1. #1
    gost12
    Guest

    Podrazumevano okvir za tabelu

    da li neko moze da mi kaze kako da dobijem tanku liniju oko <table> , ali samo okolo, bez crtanja linija redova i kolona kao sto to radi border atribut , i da li se to moze uopste dobiti samo html-om ili moram da koristim sliku



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    08.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano

    Pa ides na table and borders i tu zadajes velicinu linija. Naravno moras da odradis tabelu u tabeli. Ako sam te dobro shvatio sta hoces.

  3. #3
    Aktivan član peleplay (avatar)
    Učlanjen
    26.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.312
    Reputaciona moć
    64

    Podrazumevano

    eo ti kod:

    <table border=1px>

  4. #4
    gost12
    Guest

    Podrazumevano

    OK, provalio sam...
    CSS mi je resio problem, napravio sam klasu 'tabela':

    <style type="text/css">
    .tabela {
    border: 2px solid #000000;
    }
    </style>

    ranije sam koristio to 'tabela u tabeli' ali nisam mogao da kontrolisem debljinu "bordera", a sto se tice border atributa u table tagu on bi mi iscrtao sve redove i kolone, a to je upravo ono sto sam hteo da izbegnem

    hvala u svakom slucaju

  5. #5
    gost12
    Guest

    Podrazumevano

    zaboravio sam da kazem da border treba ostaviti 0

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    09.06.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Hmm... Da li ti je to jedina/glavna tabela na sajtu? Ako jeste, trebalo bi da border specifikujes unutar css-a, a da pravis izuzetke uz pomoc klasa.

  7. #7
    gost12
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Buvica
    Hmm... Da li ti je to jedina/glavna tabela na sajtu? Ako jeste, trebalo bi da border specifikujes unutar css-a, a da pravis izuzetke uz pomoc klasa.
    da, naravno... ne znam da li ce stil vaziti i za recimo manje tabele unutar te tabele na koju nakacim klasu... nista od cele ove price dok se sve to lepo ne proveri :wink: .... testing testing 123 ....

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    09.06.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Hmmm....

    Hajde da se vratimo na pocetak. Ako sam ja dobro razumela, tebi je poreban okvir SAMO oko tabele, ne i oko celija?

    Onda u CSS ide nesto ovako:

    table {border: 1px solid #ff0000; }
    td {border: 0px ; }

    Nisu ti potrebne klase.

    (naravno, ovo je samo sto se tice ivica, moras da specifikujes i izgled fonta koji ce se pojavljivati u tabeli, bg color u celijama i sl.)

    Ako ovo nije ono sto zelis, molim te malo bolje objasni sta hoces i probacu da pomognem

    PS-Inace, preporucujem da se koriste eksterni stilovi

  9. #9
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Buvica
    Hmmm....
    Onda u CSS ide nesto ovako:

    table {border: 1px solid #ff0000; }
    td {border: 0px ; }
    koristicu ipak klase posto imam brdo tabela na stranici, volim vecu kontrolu , ali u sustini to je to, problem je resen

Slične teme

  1. Okvir za državu Kosovo
    Autor inagadadavida u forumu Politika
    Odgovora: 62
    Poslednja poruka: 28.01.2007., 20:44
  2. okvir i cirilica
    Autor CHIME u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 04.12.2006., 10:59
  3. Kako da kopiram tabelu?
    Autor mirjana26 u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 12.06.2004., 02:09

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •