sto se mene tice glupavest. normalno je da se onima kojima se sudi u srbiji, odobri i odsluzenje u srbiji. mislim samom osudom sud dokazuje da je nepristrasan. ali dovesti npr. mladica da sluzi kaznu u srbiju, ako se dokaze da je kriv, to bi bilo kao nagraditi zlocinca za svoja nedela. samo da naglasim,ne radi se o uslovima, oni sigurno nisu bolji nego na zapadu, radi se o tome da bi se prema njemu vecina ili dobar deo odnosio kao prema heroju.

Haški osudjenici da izdržavaju kaznu i u Srbiji
Beta - Pre 20 minuta


BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić u utorak je ponovo zatražio od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da se osudjenima pred tim sudom omogući izdržavanje kazne u zemljama bivše SFRJ čiji su državljani.

Ljajić je agenciji Beta rekao da je generalnom sekretaru UN danas uputio dopis sa takvim zahtevom.

"Garantujemo punu bezbednost u zatvorima u kojima bi bili smešteni osudjenici i obavezujemo se da neće imati pravo na prevremeni otpust bez saglasnosti Trubunala", kazao je Ljajić.

Kako je naveo, 17 zemalja je već potpisalo sporazum po kome haški osudjenici mogu izdržavati kazne u njihovim zatvorima i Srbija bi bila 18. zemlja.
ps.nadam se da postoji taj padinjak kao zatvor.