Sebe uzdižu, Srbe urnišu (NVO)

Pogledaj rezultate ankete: Zabraniti NVO(znate dobro koje)

Glasova
45. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Naravno

  24 53,33%
 • Ne

  4 8,89%
 • U Crnu reku na terapiju.........

  17 37,78%
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 59

Tema: Sebe uzdižu, Srbe urnišu (NVO)

 1. #1
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Sebe uzdižu, Srbe urnišu (NVO)

  NIKO u Srbiji i dalje ne ume da prebroji koliko tačno imamo nevladinih organizacija i koliko para se slije u ovaj sektor iz svetskih fondova. Imidž stranih plaćenika i domaćih izdajnika ostao im je još iz Miloševićevih vremena, a misterije oko finansiranja i „antisrpsko“ angažovanje samo su ga učvrstile. Zakon o udruženjima trebalo bi, konačno, da uvede red u civilni sektor, ali na njega čekamo bezmalo devet godina.

  U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu formira se novi registar NVO, u koji će sve organizacije morati da budu upisane. I sada je najveći deo pobrojan upravo u ovom ministarstvu, ali postoje spiskovi i u ministarstvima unutrašnjih i spoljnih poslova. Procene su da u Srbiji postoji oko 30.000 NVO,

  - Problem je što smo razumevanje civilnog društva sveli na one NVO koje promovišu politička prava i u jednom delu javnosti ne uživaju bog-zna-kakav rejting. Oni se ne bave ključnim pitanjima, već onima za koje imaju dobit. To dovodi u pitanje rad različitih NVO - od studentskih do marginalizovanih grupa, onih koje se bave ekologijom, suzbijanjem siromaštva - smatra prof. dr Zoran Stojiljković, sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu-

  ŽENE U CRNOM
  JEDNO od „najprokuženijih“ udruženja je „Žene u crnom“. Ove dame, „neposlušne patrijarhatu, ratu, nacionalizmu i militarizmu“ tvrde da doživljavaju osude, jer njihovo „iznošenje istine narodu bode oči“.
  - Još 1991. smo se javno pobunile protiv režima. Zato se i zovemo žene u crnom. Sada se borimo za istinu, odgovornost, a narod je gnevan zbog toga - kaže Ljiljana Radovanović, jedna od „žena u crnom“.

  Izjave i potezi najpoznatijih lidera NVO najbolje odslikavaju njihovo delovanje
  SINHRONIZOVANO NA NAROD
  SINHRONIZOVANO delovanje nevladinih organizacija nedavno je na koži osetio i Dobrica Ćosić. Komitet pravnika za ljudska prava Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava podneli su Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv književnika, u kojoj tvrde da je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Prema rečima predsednice Jukoma Biljane Kovačević-Vučo, krivična prijava protiv Ćosića podneta je zbog navoda u njegovoj knjizi „Vreme zmija - piščevi zapisi 1999-2000“.
  Delovanje domaćih nevladinih organizacija možda najbolje odslikavaju izjave i potezi njihovih lidera(ki) u proteklih nekoliko godina, a postavlja se pitanje da li bi bilo koja država-članica EU, dozvolila u svom dvorištu ovakvo delovanje NVO:

  NATAŠA KANDIĆ, direktorka Fonda za humanitarno pravo:
  Prošle godine je prisustvovala proglašenju nezavisnosti ilegalne države Kosovo (kao lični gost Hašima Tačija).
  Posle objavljivanja video-snimka na kojem se vidi kako predsednik Hrvatske Stjepan Mesić peva ustaške pesme, direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić je izjavila da „to nije ništa strašno i nikakav greh, jer je on dokazani antifašista“. Prethodno, Mesić je odlikovao Kandićevu ordenom Katarine Zrinske.

  SONJA BISERKO
  , predsednica Helsinškog odbora:
  „Srbi moraju da se suoče s tim da je Kosovo izgubljeno“. „Vojvodina je dobrovoljno ušla u Srbiju, i posle toga u Jugoslaviju. Ona ima puno pravo da se izjasni kakav položaj želi“.
  U knjizi pod naslovom „Samoizolacija realnost ili cilj“, Helsinški odbor je napravio „crnu listu“ sa takozvanim neprijateljima evropskog puta Srbije. Na naslovnoj strani knjige,
  Srbija je u granicama predstavljena bez Kosova i Metohije.
  Nataša Kandić, Sonja Biserko i Biljana Kovačević-Vučo se slažu sa izjavom Martija Ahtisarija da su „Srbi krivi kao narod“ i da je potrebno da se Srbi, poput Nemaca, „denacifikuju“.
  Sonja Biserko: „Međunarodna zajednica bi trebalo da podrži tužbu BiH protiv Srbije za genocid. To je jedan od uslova za pravilnu interpretaciju ratova na prostoru bivše Jugoslavije“.
  Nepriznata crnogorska pravoslavna crkva angažovala je predsednicu Komiteta pravnika za ljudska prava Biljanu Kovačević-Vučo da je zastupa u sporu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

  BILJANA KOVAČEVIĆ-VUČO:
  „Nemam nijedno srpsko krvno zrnce, ali sam politički Srpkinja“.
  U maju 2007. godine, domaće nevladine organizacije (Fond za humanitarno pravo, Helsinški komitet za ljudska prava, Fond za otvoreno društvo, Jukom...) poslale su pismo na adrese 27 zemalja članica Evropske unije, tražeći od Brisela da pojača pritisak i prekine odnose sa Beogradom dok svi haški optuženici ne budu izručeni Tribunalu.

  Zmago Jelinčič, član Evropskog parlamenta, o pogubnom uticaju NVO:
  RAZBIJAJU DRŽAVE


  ULOGA nevladinih organizacija u Srbiji, ali i ostalim državama bivše Jugoslavije, već dugo je tema žestokih rasprava. I dok su napadi na njih uglavnom pripisivani „antievropskom“ lobiju, kritike na račun nevladinih organizacija (NVO) dobijaju sasvim novu težinu kada ih iznese jedan od članova Parlamentarne skupštine Evropske unije. I to iz Slovenije.
  - Trebalo bi razgraničiti prave nevladine organizacije, koje svojim delovanjem doprinose demokratskom društvu i one politički aktivne organizacije, kontrolisane od stranih vlada, tajnih službi ili interesnih grupa - ističe Zmago Jelinčič, predsednik Slovenačke nacionalne stranke i član Odbora za odbranu i bezbednost Evropskog parlamenta.
  U Sloveniji ne postoji poseban zakon o nevladinim organizacijama, ali kako objašnjava Jelinčič, nema ni organizacija koje za cilj imaju da destabilizuju državu.
  - Doduše, imali smo Nevu Miklavčič iz Helsinškog odbora, koja je, po mom mišljenju, bila toliko nenormalna da su je i njeni mentori iz engleske obaveštajne službe „škartirali“. Strašno je i to što su mnoge nevladine organizacije na državnom budžetu, a rade protiv države. Znači, dobijaju novac od građana koji plaćaju porez, a u isto vreme podržavaju nelegitimnu nezavisnost Kosova i Metohije, kao što je to slučaj u Srbiji.
  Jelinčič smatra da takvim nevladinim organizacijama nema mesta u demokratskom društvu.
  - Ne razumem kako Sonja Biserko i ostali lideri nevladinih organizacija u Srbiji mogu nesmetano da rade protiv srpske države i da se zalažu za secesiju Vojvodine? Zašto država Srbija ne reaguje, zašto to dozvoljava? U Sloveniji, mi bismo sigurno reagovali - kategoričan je predstavnik Slovenije u Parlamentarnoj skupštini Evropske unije.
  Na koji način funkcionišu nevladine organizacije na teritoriji bivše Jugoslavije, Jelinčič dočarava na primeru nacističkih „kulturnih društava“!
  - Ove nemačke organizacije su pre i uoči Drugog svetskog rata radile po identičnom scenariju kao danas određene nevladine organizacije. Znači, prodavali su laži u korist svojih stranih gospodara.
  Iako je na teritoriji bivše Jugoslavije aktivno nekoliko desetina hiljada nevladinih organizacija, samo mali deo njih zaista raspolaže velikom količinom novca, a radi se upravo o politički aktivnim NVO.

  - Od svih bivših jugoslovenskih republika, političke NVO su najaktivnije u Srbiji. One dobijaju novac iz svojih baza, a trenutno im je glavni zadatak „projekat Vojvodina“. Takođe tu su i hrvatski apetiti. Varate se ako mislite da je Zagreb odustao od namere da proširi svoje granice i na Srem, do Zemuna - otkriva Jelinčič.
  Prema mišljenju našeg sagovornika, strane vlade ili službe za predstavnike nevladinih organizacija vrbuju uglavnom osobe nestabilnog karaktera.
  - Psihičko zdravlje tih ljudi nije baš najbolje i to strani faktor koristi. Osobe koje vode nevladine organizacije su impulsivne, nekorektno se ponašaju i često su spremne da za svoje gospodare urade i više nego što se od njih očekuje - konstatuje Zmago Jelinčič.


  SRBIJI IZLAZ NA MORE
  ZMAGO Jelinčič nedavno je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope podneo zahtev da se, uz posredstvo velikih sila, sazove mirovna konferencija o bivšoj Jugoslaviji.
  - Granice AVNOJ-a su nerealne i ako bi se na mirovnoj konferenciji ispravile istorijske greške, siguran sam da bi tenzije konačno splasnule u zemljama bivše Jugoslavije - smatra Jelinčič.
  Mirovna konferencija bi trebalo da obuhvati Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju. Makedonija nije sporna, kao ni KiM, koje je, kako smatra Jelinčič, „unutrašnji problem Srbije“.
  - Treba pre svega rešiti pitanje mora. Stvaranjem Jugoslavije, Jadran je pripao upravo Jugoslaviji, a ne Hrvatskoj. Zato bi i Srbija trebalo da ima izlaz na more.
  Prema mišljenju slovenačkog političara, Hrvatska želi da posle ulaska u EU, Srbiju vidi u granicama beogradskog pašaluka.
  - Uz pomoć Italijana, kojima su obećali povratak 1.470 nekretnina u Istri, Hrvati će tražiti svoj deo sve do Zemuna. Takođe, u saradnji sa Mađarima, pokušaće da otcepe Vojvodinu. Hrvatska je država koja je nastala na fašističkim temeljima, da bi zatim hrvatski komunisti nepravedno dobili teritorije ostalih republika. Istra im nikada nije ni pripadala - zaključuje Jelinčič.

  PUTIN - NOĆNA MORA
  VLADIMIR Putin je noćna mora za nevladine organizacije u Rusiji. Premijer Rusije pronašao je način kako da ograniči delovanje NVO u toj zemlji. Putin je potpisao rezoluciju kojom je broj nevladinih organizacija sa pravom primanja donacija iz inostranstva bez plaćanja poreza smanjio sa preko stotinu na svega 12! Sa spiska su izostavljene neke od najvećih fondacija, poput Fordove. Zbog toga, veliki broj NVO su odlučile da se povuku iz Rusije, jer ne mogu da 25 posto svojih prihoda (kolika je poreska stopa) stavljaju u džep Putinovog ministra finansija.
  I za vreme Putinovog predsedničkog mandata, NVO su bile na posebnom udaru ruskih vlasti. Još 2005. godine javno je kritikovao „međunarodni pritisak“ na mnoge evropske zemlje.
  - Takav pritisak na reforme u zemljama na prostoru SSSR-a dovodi do stvaranja haotičnih banana-republika. Mislim da su SAD i zapadne zemlje pogrešile u podržavanju nevladinih organizacija i organizovanju mnogih drugih misija u zemljama kao što je Ukrajina - rekao je Putin.

  Aleksandar Palić

  http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=147006&title_add=Sebe%20uzdi%C5%BEu%2C%3Cbr%2F%3ESrbe%20urni%C5%A1u&kword_add=nvo 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Odlican clanak vecernjih novosti

  Sta da se kaze,sto vec nije receno........proteruj,hapsi i zabranjuj

  SVE

  Kada jedan Slovenac inace clan EU parlamenta ovako govori..........

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  SRBIJI IZLAZ NA MORE
  ZMAGO Jelinčič nedavno je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope podneo zahtev da se, uz posredstvo velikih sila, sazove mirovna konferencija o bivšoj Jugoslaviji.
  - Granice AVNOJ-a su nerealne i ako bi se na mirovnoj konferenciji ispravile istorijske greške, siguran sam da bi tenzije konačno splasnule u zemljama bivše Jugoslavije - smatra Jelinčič.
  Mirovna konferencija bi trebalo da obuhvati Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju. Makedonija nije sporna, kao ni KiM, koje je, kako smatra Jelinčič, „unutrašnji problem Srbije“.
  - Treba pre svega rešiti pitanje mora. Stvaranjem Jugoslavije, Jadran je pripao upravo Jugoslaviji, a ne Hrvatskoj. Zato bi i Srbija trebalo da ima izlaz na more.
  Prema mišljenju slovenačkog političara, Hrvatska želi da posle ulaska u EU, Srbiju vidi u granicama beogradskog pašaluka.
  - Uz pomoć Italijana, kojima su obećali povratak 1.470 nekretnina u Istri, Hrvati će tražiti svoj deo sve do Zemuna. Takođe, u saradnji sa Mađarima, pokušaće da otcepe Vojvodinu. Hrvatska je država koja je nastala na fašističkim temeljima, da bi zatim hrvatski komunisti nepravedno dobili teritorije ostalih republika. Istra im nikada nije ni pripadala - zaključuje Jelinčič.
  Змаго легендо!!
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio Marty Misterija Pogledaj poruku
  Змаго легендо!!
  Nesto mnogo srbuje ovaj Zmago

 5. #5
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Ja potpuno podržavam Žene u crnom. One su nešto najpozitivnije od onoga što postoji u Srbiji.

 6. #6
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Nesto mnogo srbuje ovaj Zmago
  И мене чуди...има човек осећај како ће се одвијати ситуација..па хоће први да буде..да нам честита на новим границама!
  “Mors tua, vita mea”

 7. #7
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Ja potpuno podržavam Žene u crnom. One su nešto najpozitivnije od onoga što postoji u Srbiji.
  I one podrzavaju tebe...............hrvat.......

 8. #8
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.782
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Да допуним одговор на анкету:

  Прво у Црну реку на терапију па их потом укинути. А може и обрнутим редом.
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 9. #9
  Ističe se Ewa Kant (avatar)
  Učlanjen
  08.02.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  nije vazno, ali znam gdje cu zivjeti
  Poruke
  2.079
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  I one podrzavaju tebe...............hrvat.......
  I on je član žena u crnom.

 10. #10
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  NIKO u Srbiji i dalje ne ume da prebroji koliko tačno imamo nevladinih organizacija i koliko para se slije u ovaj sektor iz svetskih fondova. Imidž stranih plaćenika i domaćih izdajnika ostao im je još iz Miloševićevih vremena, a misterije oko finansiranja i „antisrpsko“ angažovanje samo su ga učvrstile. Zakon o udruženjima trebalo bi, konačno, da uvede red u civilni sektor, ali na njega čekamo bezmalo devet godina.  http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=147006&title_add=Sebe%20uzdi%C5%BEu%2C%3Cbr%2F%3ESrbe%20urni%C5%A1u&kword_add=nvo
  "Жене у цртном" су основане у Израелу од стране Арапских петро-Долара да разбијају јединство нациеј, одбрамбену моћ државе и да промовићу независност Палестине.
  И на сајту "Нашег" огранка "Жена у црном" имате изјаве подршке Палестинцима.

  Мада нису све жене у црном лоше!


 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio Ewa Kant Pogledaj poruku
  I on je član žena u crnom.
  Cenish?
  Pa to se slaze uz njegovo gay opredeljenje.

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  "Жене у цртном" су основане у Израелу од стране Арапских петро-Долара да разбијају јединство нациеј, одбрамбену моћ државе и да промовићу независност Палестине.
  И на сајту "Нашег" огранка "Жена у црном" имате изјаве подршке Палестинцима.

  Мада нису све жене у црном лоше!
  Hm.......pa koliko se secam one se nesto mnogo guze oko Srebrenice i povodom toga uvek su najgrlatije

 12. #12
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  "Жене у цртном" су основане у Израелу од стране Арапских петро-Долара да разбијају јединство нациеј, одбрамбену моћ државе и да промовићу независност Палестине.
  И на сајту "Нашег" огранка "Жена у црном" имате изјаве подршке Палестинцима.

  Мада нису све жене у црном лоше!

  жене у црном су група исфрустрираних климактеричних скотова и лезбејки,које смрде на километар,штрокавуше
  ...

 13. #13
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.782
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  U Sloveniji ne postoji poseban zakon o nevladinim organizacijama, ali kako objašnjava Jelinčič, nema ni organizacija koje za cilj imaju da destabilizuju državu.
  - Doduše, imali smo Nevu Miklavčič iz Helsinškog odbora, koja je, po mom mišljenju, bila toliko nenormalna da su je i njeni mentori iz engleske obaveštajne službe „škartirali“. Strašno je i to što su mnoge nevladine organizacije na državnom budžetu, a rade protiv države. Znači, dobijaju novac od građana koji plaćaju porez, a u isto vreme podržavaju nelegitimnu nezavisnost Kosova i Metohije, kao što je to slučaj u Srbiji.

  Jelinčič smatra da takvim nevladinim organizacijama nema mesta u demokratskom društvu.
  - Ne razumem kako Sonja Biserko i ostali lideri nevladinih organizacija u Srbiji mogu nesmetano da rade protiv srpske države i da se zalažu za secesiju Vojvodine? Zašto država Srbija ne reaguje, zašto to dozvoljava?"

  Ајд' што Змаго не разуме, он је странац, али то не разумемо ни ми Срби у Србији, зашто држава Србија не реагује на разноразне провокације и будалаштине српских антисрпских НВО.  "Prema mišljenju našeg sagovornika, strane vlade ili službe za predstavnike nevladinih organizacija vrbuju uglavnom osobe nestabilnog karaktera.
  - Psihičko zdravlje tih ljudi nije baš najbolje i to strani faktor koristi. Osobe koje vode nevladine organizacije su impulsivne, nekorektno se ponašaju i često su spremne da za svoje gospodare urade i više nego što se od njih očekuje - konstatuje Zmago Jelinčič."


  Типичан примерак нестабилног карактера: "BILJANA KOVAČEVIĆ-VUČO:
  „Nemam nijedno srpsko krvno zrnce, ali sam politički Srpkinja“."

  Типични примерци чије психичко здравље није баш најбоље (најблаже речено): "Posle objavljivanja video-snimka na kojem se vidi kako predsednik Hrvatske Stjepan Mesić peva ustaške pesme, direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić je izjavila da „to nije ništa strašno i nikakav greh, jer je on dokazani antifašista“
  и
  "Sonja Biserko: „Međunarodna zajednica bi trebalo da podrži tužbu BiH protiv Srbije za genocid. To je jedan od uslova za pravilnu interpretaciju ratova na prostoru bivše Jugoslavije“.

  А сва три примерка су заиста импулсивна, сва три се заиста некоректно понашају (није ни чудо с обзиром на њихово психичко здравље) и сва три примерка се просто такмиче који ће за свог господара да уради више но што је овај и тражио.
  Poslednji put ažurirao/la SURbel : 31.05.2009. u 22:15
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 14. #14
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.238
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  e,aj prepricaj to u kratkim crtama
  The Show Must Go On...

 15. #15
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Cenish?
  Pa to se slaze uz njegovo gay opredeljenje.  Hm.......pa koliko se secam one se nesto mnogo guze oko Srebrenice i povodom toga uvek su najgrlatije


  Mission statement

  Bay Area Women in Black, a group of Jewish feminists and allies, stand in solidarity with Israeli Women in Black who have held silent vigils weekly for fourteen years to protest the Israeli occupation of the West Bank, Gaza, and East Jerusalem, and to mourn the Israeli and Palestinian lives that have been lost. We also stand with Women in Black around the world against war, militarization and violence.

  Along with our primary focus to bring about a negotiated settlement to the Israeli-Palestinian conflict, we take a stand against the impending US war on Iraq. We also stand against the rapid curtailing of our civil liberties and right to dissent in the name of combating terrorism.

  We stand with Women in Black in Israel who as Arabs and Jews insist, "We refuse to be enemies"

  We stand with the Jewish people from whose sacred texts come the words, "Choose Life, that you and your children many live."

  We stand for an end to the Israeli occupation and the evacuation of the Jewish settlements on Palestinian land.

  We call for Israeli and Palestinian women to be represented in all negotiations leading toward a cease-fire and peace settlement.

  Жене у црном, Беј ериа, САД (Лос Анђелес и Сан Франциско)

  Дакле организација финансирана од Саудијске Арабије и осталих Арапа!

  http://www.womeninblack.org/worldwide/bayarea.htm

  Vigil 20, January, 2009

  Stop the Siege of Gaza

  Today Women in Black - Belgrade held a vigil in Republic Square calling for the end of violence in Israel and Gaza. Around twenty five people participated in today's vigil and many reporters and photographers from the media covered the event. We included signs addressed to the new United States President, President Obama, calling on him to use his new power to end the violence in the region. We have also written a letter, which we have sent to the American Embassy in Serbia, again, calling for an end to this violence.

  We shared Yvonne Deutsch's beautiful poem with the Serbian public in a pamphlet, which we distributed during the vigil.

  Our hearts and minds are with those in Israel and Palestine. We continue to stand with you in the fight for peace.

  Жене у Црном из Србије траже да Израел престане са опсадом Газе

 16. #16
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Posećivanje mesta zločina počinjenog u naše ime – Bratunac

  Žene u crnom u Bratuncu, dana 12. maja 2009. godine, prisustvuju dženazi/ukopu 23 eshumirana tela ubijenih Bošnjaka.
  Žene u crnom će položiti venac sa natpisom "Da se nikada ne zaboravi zločin u Bratuncu".
  Tokom rata u Bratuncu je ubijeno 3.156 Bošnjaka.

  Bratunac - da ne zaboravimo!

  Опет о "јадним Муслиманима"

 17. #17
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.782
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  e,aj prepricaj to u kratkim crtama
  Ко? Јел' ја?
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 18. #18
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.936
  Reputaciona moć
  1311

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Evo stize specijalista da izleci sve navedene borce za ljuCka praFa:

  no longer at ease here, in the old dispensation

 19. #19
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Posećivanje mesta zločina počinjenog u naše ime – Bratunac

  Žene u crnom u Bratuncu, dana 12. maja 2009. godine, prisustvuju dženazi/ukopu 23 eshumirana tela ubijenih Bošnjaka.
  Žene u crnom će položiti venac sa natpisom "Da se nikada ne zaboravi zločin u Bratuncu".
  Tokom rata u Bratuncu je ubijeno 3.156 Bošnjaka.

  Bratunac - da ne zaboravimo!

  Опет о "јадним Муслиманима"
  I šta je sporno u toj njihovoj akciji?

 20. #20
  Primećen član johnny_rover (avatar)
  Učlanjen
  01.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  535
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Svi ste vi srpski sinovi i patriJote bez premca. Pravoslavci, alfa muzjaci. Ceo svet se urotio protiv vas, pa su angazovali Natasu Kandic i Zene u crnom da uzurpiraju drzavu, sakriju Drazin les i otmu Kosovo. A kad bi neko dosao da vas regrutuje i posalje dole da se borite za vase voljeno Kosovo ne bi vas ni pajserom mogli odvojiti od mamine sise.

 21. #21
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.936
  Reputaciona moć
  1311

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Evo i primarijusa iz redova nacionalnih manjina, ako je bas do toga:

  no longer at ease here, in the old dispensation

 22. #22
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku

  Мада нису све жене у црном лоше!


  Bogami ove naše jesu loše...  sa sve pederskim zastavama u pozadini.
  Срећни народи својој деци у наслеђе остављају будућност, а несрећни прошлост.

 23. #23
  mar_comm nije na forumu
  Читам ... чудим се !!! Глупост границе нема !!!
  Elita
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.312
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  449

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Зашто забранити НВО ???

  Само треба применити Руски принцип ...

  Забранити финансирање из иностранства и саме ће се разбежати !!!


  "Коме закон лежи у топузу,
  трагови му смрде нечовијештвом ..."

 24. #24
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.782
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Sebe uzdizu,Srbe urnishu(NVO)

  Citat Original postavio johnny_rover Pogledaj poruku
  Svi ste vi srpski sinovi i patriJote bez premca. Pravoslavci, alfa muzjaci. Ceo svet se urotio protiv vas, pa su angazovali Natasu Kandic i Zene u crnom da uzurpiraju drzavu, sakriju Drazin les i otmu Kosovo. A kad bi neko dosao da vas regrutuje i posalje dole da se borite za vase voljeno Kosovo ne bi vas ni pajserom mogli odvojiti od mamine sise.
  Ево и ја сам православни патриота (без Ј, кад ћете да научите правопис?!), српски син а нарочито алфа мужјак.

  Убудуће да споменеш и српске ћере!

  И да се скинеш с тога на аватару, имаш лоше трипове...
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 25. #25
  paja1408 nije na forumu
  ucim istoriju kako bi sagledao sadasnjost i predvideo buducnost
  Buduća legenda paja1408 (avatar)
  Učlanjen
  03.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.567
  Reputaciona moć
  562

  Podrazumevano Re: Sebe uzdižu, Srbe urnišu (NVO)

  postovani forumasi!!!
  vec sam negde postavljao pitanje da li je neko od vas igde video,cuo,ili procitao da navedene osobe-kandicka,biserko,vuco....pored zastite svih unesrecenih u proteklim ratovima koji nisu srbi,ikad pomenuse,POMOGOSE I UZESE U ZASTITU I SRBE ???????????????
  ja to nisam video,i ako sam ja u pravu,a s obzirom kakvu su stetu nanele SRBIJI propagirajuci po celom svetu delimicne,nepotpune i potpune lazi IMA LI MESTA OVDE ZA PODIZANJE NEKE KRIVICNE PRIJAVE ??????????STA DRZAVA CEKA??ZASTO NE REAGUJE????
  PA SAD KAD BI SE ORGANIZOVAO REFERENDUM U SRBIJI DA SE OVIM SKOTOVIMA ODUZME DRZAVLJANSTVO I DA SE PROTERAJU PREKO 95% LJUDI BI GLASALO ZA>

Slične teme

 1. (da l` da) volim samo sebe, svog jedinog sebe?
  Autor maksifor u forumu Filozofija
  Odgovora: 38
  Poslednja poruka: 29.03.2011., 12:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •