!!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 108

Tema: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Sveti Starci o budućnosti Rusije  Reči prepodobnog Starca Lavrentija o Rusiji, o pojmu “ruski“,
  o jeresima i raskolima i o vernosti Majci Crkvi


  „Prepodobni Lavrentije je uporno i strogo upozoravao da je naziv našeg roda `Rus` i `ruski`. I obavezno treba znati, pamtiti i ne zaboravljati da je bilo Krštenje Rusije, a ne krštenje Ukrajine. Kijev je drugi Jerusalim i majka ruskih gradova. Kijevska Rusija je bila zajedno sa Velikom Rusijom. Kijev se bez Velike Rusije i odvojeno od nje ni u kom slučaju ne može zamisliti.
  `U Poljskoj je postojala tajna jevrejska prestonica. Jevreji su primoravali Poljake da osvajaju ruske teritorije. Kad su Poljaci zauzeli deo Rusije, dali su to Jevrejima u arendu, uključujući i pravoslavne manastire, crkve i sveštenike. Sveštenici i pravoslavci nisu mogli bez njihove dozvole da vrše obrede. Sa svih strana su progonili i tlačili pravoslavce, štiteći Poljsku, katolicizam i uniju. Nije uzalud blaženopočivši `Zlatni` Gric – jurodivi Grigorije – vikao na pijaci, kada su ga surovo tukli: `O, kako bole jevrejske pesnice!`
  `Jevrejima se nimalo nisu dopale reči `Rusija` i `ruski`, tako da su zemlje koje su Poljaci zauzeli i dali im u arendu nazvali prvo `Mala Rusija`. Zatim su se dosetili da i ovde postoji reč `Rus`, pa su ih nazvali Krajina. Reč `Krajina` je sramna i ponižavajuća reč! Kakva Krajina? Čega, zašto Krajina?! Pa iza navodne jevrejsko-poljske krajine nalaze se druge zemlje i države. Docnije su Poljaci, takođe po nagovoru tih Jevreja, ozakonili pojmove Ukrajina i Ukrajinci, kako bismo lako zaboravili svoj naziv `ruski` i zauvek se odvojili od Svete Pravoslavne Rusije.
  `Prepodobni Teodosije, iguman Kijevsko-Pečerski, pisao je da ne hvalimo tuđu veru, da se ni u kom slučaju ne sjedinjujemo sa katolicima i da ne ostavljamo Pravoslavnu Veru. Po duhu bliski veliki arhiepiskop Lazar Baranovič i svetitelj Teodosije Černigovski – njegove su mošti pred nama` (govoreći to, Baćuška Lavrentije je prineo zemni poklon u pravcu saborne crkve), `kao svetitelj Jovan,, mitropolit toboljski, svim silama su se trudili, po reči Gospoda: Da svi budu jedno, da budu sa Pravoslavnom Rusijom, kako bi zajedno činili Svetu Rusiju. I da bismo se zauvek oslobodili poljske vladavine i jevrejskog ugnjetavanja i njihove arende, i da se izbavimo od katolicizma, koji nam je stran, i od dušegubne unije, koju su uveli i ustanovili pretnjama, mučenjima, nasiljem i smrću. `I još je Baćuška rekao: `Kao što se ne može razdeliti Presveta Trojica, Otac, Sin i Sveti Duh, jer je to Jedan Bog, tako se ne može razdeliti ni Rusija, Ukrajina i Belorusija. To je zajedno Sveta Rusija. Znajte to, pamtite i ne zaboravljajte.`
  `U Kijevu nikada nije bilo patrijarha. Patrijarsi su živeli u Moskvi. Čuvajte se jeretičke ukrajinske grupe (crkve) i unije`.
  Namesnik Kijevsko-Pečerske lavre otac Kronid rekao je Baćuški da su unijati i jeretici u Ukrajini već nestali. Baćuška je odgovorio tužno, sa bolom: `U njih će ući demon, i oni će sa satanskom zlobom nasrnuti na Pravoslavnu veru i Crkvu, ali će im kraj biti sraman, a njihovi sledbenici će dobiti nebesku kaznu od Gospoda, Cara Sila`.
  Kako su Baćuškine reči dragocene, nema ni cene! Baćuška je sve predvideo i znao unapred. Sada se pojavio jeretički ukrajinski arhijerej koji je sebe nazvao ukrajinskim patrijarhom, i to gde? U Americi. Ali on ne zna i zaboravio je da u Kijevu nikada nije bilo patrijarha... A mi svi treba da obratimo pažnju na to otkud u Americi može biti kijevski patrijarh?! A neki na svoju večnu muku i osudu bezumno viču: `Naš patrijarh`.
  Baćuška je upozoravao da budemo verni Moskovskoj patrijaršiji i da nipošto ne ulazimo ni u kakav raskol. A oni arhijereji i jereji koji su uneli smutnju među vernike, naneli su sebi ogromnu štetu i pogubili mnoštvo pravoslavnih duša.
  `Čuvajte se takozvane Zagranične crkve, i znajte da ona ne postoji u diptihu pravoslavnih crkava. To nije crkva, nego deo Ruske Crkve. Naša mnogostradalna Crkva se održala u bezbožničkoj državi. Njoj priliči čast i slava i večna pohvala! Naša zemlja nije zagranična, niti je naša Crkva zagranična! Mi nemamo zagraničnu crkvu.
  Slobodna crkva je jeretički naziv. Sve su naše crkve i manastiri pravoslavni, uključujući i one zatvorene i oskrvljene.
  U raskol i jeres odlaze samo oni koji su nedostojni milosti Božije i veliki grešnici koji ne žele da znaju: `Verujem u jednu Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu!` I da je Pravoslavna Crkva Telo Hristovo (zar se Telo Hristovo može deliti?), i, najzad, Crkva je nešiveni hiton Gospodnji (koji se ne sme cepati, kao što je činio Arije).
  I zaboravljaju da je Jedan Bog, jedna vera i jedno krštenje.
  Gospod Isus Hristos je stvorio Jednu Crkvu (a ne crkve), koju neće nadvladati ni vrata adova. Samo je Pravoslavna Crkva Sveta, Saborna i Apostolska. Druge, koje sebe nazivaju crkvama, nisu crkve, nego đavolji kukolj među pšenicom i rulje đavolje`.
  Izgovorivši ove reči, Baćuška se pomolio za sve zabludele, koji su odstupili od pravoverja, zaplakao je i rekao: `Ne, neće ih Gospod prizvati na pokajanje, neće se spasti, jer su nedostojni milosti Božije. Ovo su mi otkrili Carica Nebeska i sveti Anđeo Čuvar`. (Baćuška je svedočio:`Imao sam toliko poseta Carice Nebeske, posećivala me je i Sama, i sa Arhangelima Mihailom i Gavrilom`). `U njima, zabludelima i otpalima od pravoverja, nema blagodati Duha Svetoga, spasenja i Carstva Nebeskog. Nama, pravoslavnima, ništa ne treba osim Pravoslavne vere, spasenja duše i zadobijanja Carstva Nebeskog, a naša majka Ruska pravoslavna Crkva sve to ima. Hvala Gospodu! I odlaziti u raskolnike, i udaljavati se od nje - najveći je greh, koji se ne oprašta ni u ovom ni u budućem životu – to je hula na Duha Svetoga`.
  I Baćušku obasja nezemaljska svetlost kada je svoju besedu završio rečima: `Čuj i vidi!` - tako glasi sveto Jevanđelje – i dodao: `Biće gluvi i slepi!`

  Shiarhimandriti Teofan, Nikifor i Varlaam
  Poslednji put ažurirao/la Dragan_srbcg : 27.05.2009. u 17:01
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић 2. #2
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  PROROČANSTVA SVETOGA DUHONOSNOG STARCA LAVRENTIJA O RUSIJI


  “Još je arhimandrit Teofan kazivao da je prepodobni Lavrentije sa osmehom i radosno govorio:

  `Ruski narod će se kajati za smrtne grehe što je dopustio jevrejsku nečastivost u Rusiji, što nije zaštitio pomazanika Božijeg cara, pravoslavne crkve i manastire, svete mučenike i ispovednike i sve rusko što je sveto. Prezreo je blagočestivost i zavoleo demonsku nečastivost. I kajaće se što je mnogo godina odlazio na poklonjenje rušiocu naše zemlje – sovjetsko-bezbožničkom idolu, hvalio ga i slavio, kao i kumira Staljina, poštujući ga kao besmrtnika`.

  Baćuška je rekao da su đavoli likovali kada su Lenjina uvukli u ad, da je tada bilo veliko slavlje u adu. I još je dodao da će isto biti kada Staljin dospe u ad. Uspomena na njih će uz huku nestati.
  Rusija će, skupa sa svim slovenskim narodima i zemljama, činiti moćno Carstvo. Njime će vladati i o njemu će se starati Pravoslavni Car, Božiji pomazanik. Car će biti od Boga. U Rusiji će nestati svi raskoli i jeresi. Gonjenja Pravoslavne Crkve neće biti. Gospod će pomilovati Svetu Rusiju zato što je u njoj bilo stravično i užasno predantihristovo vreme. Prosijao je veliki puk mučenika i ispovednika, počev od najvišeg duhovnoga i građanskog čina: mitropolit i car, sveštenik i monah, dete, čak i odojče, sve do mirjanina. Svi će oni umoliti Gospoda Boga, Cara Sila, Cara svih careva, slavljenoga u Presvetoj Trojici Oca i Sina i Svetoga Duha.

  Treba dobro da znate da je Rusija – područje Carice Nebeske, i da Presveta brine o našoj zemlji i štiti je naročitom milošću. Čitav zbor svetitelja ruskih sa Bogorodicom na čelu moli da Rusija bude pošteđena.
  U Rusiji će procvetati Pravoslavna vera i ranija slava, ali na kratko, jer će doći Strašni Sudija da sudi živima i mrtvima.  Ruskoga Pravoslavnog Cara bojaće se i sam antihrist.

  Za vreme antihrista Rusija će biti moćno carstvo. A sve druge zemlje, osim Rusije i slovenskih zemalja, biće pod vlašću antihrista i doživeće sve užase i muke opisane u Svetom Pismu.
  Rusijo, kaj se! Proslavljaj Boga likujući, i Njemu poj: Aliluja!“


  Shiarhimandrit Teofan, shimonahinja Aleksandra i monahinja Olimpijada


  Tekst preuzet iz knjige: NA DVERIMA VEČNOSTI žitije, pouke, proročanstva, čuda
  Sv. Lavrentije Černigovski

  Biblioteka OBRAZ Svetački, knjiga sedamdeset šesta

  BUDUĆNOST RUSIJE I POSLEDNJA VREMENA
  Jeromonah Antonije, sabrat manastira Sv. Save Osvećenog (na Sinaju), je ostavio zapis zasnovan na grčkim proročanstvima iz IX veka: “Poslednji procvat Pravoslavlja će doći, ali ovog puta u celom svetu, na čelu sa Rusijom. To će se dogoditi nakon užasnog rata u kome će izginuti polovina ili dve trećine čovečanstva. Taj rat će biti zaustavljen glasom sa neba: I Jevanđelje će se propovedati širom sveta. 1) Jer do tog vremena propovedaće Jevanđelje, ali ne Hristovo već jevanđelje koje su iskrivili jeretici. 2) Biće period opšteg prosperiteta - ali ne za dugo. 3) U Rusiji, u to vreme, biće pravoslavni Car, kojeg će Gospod otkriti ruskom narodu. I nakon toga, svet će opet biti iskvaren i bez mogućnosti da se popravi. Tada će Gospod dopustiti zacarenje Antihrista.”

  Ostalo je zapisano da je monah Avelj, valaamski prorok (+1831), koji je predivdeo sudbine svih ruskih careva od Pavla I do Nikolaja II, caru Pavlu I rekao: “Bog odgađa Svoju pomoć, ali je rečeno da će je ubrzo dati pa će doći do ruskog spasenja. I tada će se uzdići veliki knez od roda tvoga u izgnanstvu (...). On će biti izabranik Božiji, i na njemu će biti blagoslov. On će jedini biti razumljiv svima i prosto srce Rusije će ga osetiti. Njegova pojava biće suverena i blistava, i niko neće moći da kaže: ‘Car je ovde ili onde’, već će svi reći: ‘To je on’. Volja naroda potčiniće se milosti Božijoj, i on [car] sam će potvrditi svoj priziv... Njegovo ime se tri puta pojavilo u ruskoj istoriji. Dvojica od tog imena su već bili na prestolu, ali ne carskom. Ali on će sesti na carski presto kao treći. U njemu će biti spasenje i sreća Ruskog carstva.”

  Sveti pravedni Jovan Kronštatski (+1908): “Predviđam obnovu moćne Rusije, snažnije i moćnije nego ikada pre. Na kostima ovih mučenika, zapamti, kao na snažnom temelju, nova će Rusija biti izgrađena – po starom modelu: snažna u veri u Hrista Spasitelja i Svetu Trojicu! I biće, po zavetu Svetog kneza Vladimira, jedna Crkva! Ruski narod više ne razume šta Rusija predstavlja: ona je podnožje Božijeg prestola! Rus mora razumeti to i Bogu blagodariti što je Rus.”
  “Crkva će ostati neuzdrmana do kraja veka (vremena), i ruski Monarh, ako ostane veran Pravoslavnoj Crkvi, biće smešten na presto Rusije sve do kraja veka.”
  Poslednji put ažurirao/la Dragan_srbcg : 27.05.2009. u 17:02
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 3. #3
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Mučenica-starica Duniuška Sibirska (+1918): “Rusija će biti najveća sila u svetu. Njeno će ime biti ‘Sveta Rusija’. Sve sekte i religije će se pretočiti u Pravoslavlje. A Pravoslavlje, i – u suštinskom smislu – vera, približiće se onome što je bilo u apostolska vremena. U vekovima koji dolaze, više neće biti ni careva ni kraljeva. Ali u Svetoj Rusiji vladaće Princ, koji će doći iz države koja nam je dala veru [Vizantija]. On će biti izuzetno duhovna osoba, koja će pružiti mogućnost za uzdizanje morala i duhovnih principa nacije...”

  Starac Nektarije Optinski
  (+1928): “Rusija će se dići, a materijalno neće biti bogata. Ali će u duhu biti bogata, i u Optini će tek biti sedam polijeleja, sedam stubova.”

  Mučenica-starica Agata Beloruska (+1939): “Bezbožna sovjetska sila će nestati, i sve njene sluge će izginuti. Istinita pravoslavna vera će pobediti, i narod će biti krštavan kao u doba Svetog kneza Vladimira.”

  Arhiepiskop Teofan Poltavski (+1940): “Dolazak Antihrista se približava i vrlo je blizu. Ali pre dolaska Antihrista, Rusija mora biti vaspostavljena, ali da znate – za kratko. I u Rusiji će biti Cara predodređenog od Gospoda. On će biti čovek vatrene vere, visokog uma i čelične volje... Neće biti Romanov, ali će biti od Romanova po majčinoj liniji.”
  “Ja ovo ne kazujem od svoje mudrosti, već od onoga što sam čuo od bogomudrih Staraca... Gospod će pomilovati Rusiju zbog malog ostatka istinskih vernika. U Rusiji, kazaše Starci, u saglasju sa voljom naroda, biće vaspostavljena Monarhija, samodržavna vlast. Gospod je predodredio budućega Cara. On će biti čovek vatrene vere, imaće um genija i volju od čelika. Pre svega će uvesti red u Pravoslavnu Crkvu, uklanjajući sve lažne, jeretičke i mlake jerarhe. I mnogi, mnogi – zapravo svi, uz nekoliko izuzetaka – biće svrgnuti, a novi, istiniti, neustrašivi arhijereji će uzeti njihova mesta. On će biti od dinastije Romanova po ženskoj liniji. Rusija će biti moćna država, ali samo za kratko. A onda će Antihrist doći u ovaj svet, sa svim užasima poslednjih vremena, kao što je opisano u Apokalipsi.”
  “Veliki starci su rekli da će se Rusija preporoditi; narod sam će vaspostaviti Pravoslavnu Monarhiju. Moćni Car biće od samoga Boga postavljen na presto. On će biti veliki obnovitelj, i biće jak u pravoslavnoj veri. On će zbaciti neverne jerarhe Crkve. On lično će biti izvanredna ličnost, čiste i svete duše. Posedovaće snažnu volju. Biće od dinastije Romanova, kroz majčinu liniju. I biće Božiji izabranik, u svemu Bogu poslušan. On će transformisati Sibir. Ali takva Rusija postojaće samo kratko. Ubrzo nakon toga dogodiće se ono o čemu Apostol Jovan govori u svojoj Apokalipsi.”

  Starac Lavrentije Černjigovski (+1950): “Ruski narod će se pokajati za smrtne grehe. Pokajaće se što je dopustio da bezbožnost zadobije prevlast u Rusiji. Pokajaće se što nije branio bogoizabranog Cara, pravoslavne crkve i manastire i sve što je sveto i čestito u Rusiji. Oni [Rusi] su prezreli pobožnost i zavoleli demonsku nepobožnost. Ali doći će do duhovnoga preokreta! I Rusija, zajedno sa slovenskim narodima i zemljama, ustanoviće moćnu Carevinu. Njome će vladati pravoslavni Car, Božiji izabranik. Zahvaljujući njemu, svi raskoli i jeresi će nestati iz Rusije. Neće biti progona Pravoslavne Crkve. Gospod će pomilovati Svetu Rusiju zbog užasnog vremena koje prethodi zacarenju Antihrista. Ali čak i Antihrist će se bojati ruskog pravoslavnog Cara – Samodršca. Svim drugim državama, osim Rusije i slovenskih zemalja, zavladaće Antihrist i one će proći kroz užase i mučenja opisana u Svetom Pismu. U Rusiji, međutim, biće radosti i cvetanja vere – ali samo na kratko, jer će se ubrzo na Strašnom Sudu suditi i živima i mrtvima.”

  Blažena Pelagija Rjazanska (+1968): “Episkopi Ruske Pravoslavne Crkve će otpasti od Istine pravoslavne vere i neće verovati u proročanstva o vaskrsenju Rusije. Da bi ih prekorio, Sveti Serafim Sarovski će biti podignut iz mrtvih. On će prekoriti sveštenstvo zbog izdaje i celom svetu će propovedati pokajanje. Sveti Serafim će objasniti celu istoriju, sve će uzeti u obzir, ukoriće pastore [protestante] kao decu i naučiće ih kako da se prekrste i još puno toga. Nakon tako divnih čuda sveštenstvo će biti odano Bogu i učiće narod da služi Baćuški-Caru svim srcem.”
  “Antihrist će doći na vlast i počeće da proganja Pravoslavlje. A onda će Gospod otkriti Svoga cara u Rusiji. On će biti carskoga porekla i biće snažan branilac vere... Kada nam Gospod bude dao ovu izuzetno mudru ličnost, život će biti lep!... Antihrist će se javiti iz Amerike i ceo svet će mu se pokloniti, izuzev Carske Pravoslavne Rusije.”

  Na pitanje o mogućnosti obnove monarhije u Rusiji, Starac Teodosije Kašin (+1948) je rekao da tu obnovu treba zaslužiti. Ona postoji kao mogućnost, ali nije predodređena. Ako budemo toga dostojni, ruski narod će izabrati Cara, ali to će se dogoditi pred samo zacarenje Antihrista ili možda čak nakon njega. Dakle, potrajaće vrlo kratko.

  czipm


  Marko B. Dimitrijević
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 4. #4
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  DA LI ĆE SE OBNOVITI RUSKA CAREVINA?  Svetogorski duhovnici o budućnosti Rusije  Suočeni sa zlodelima koje antihrišćanske sile konstantno čine prema našem narodu, mi pravoslavni Srbi današnjice, često pogled upiremo u bratsku pravoslavnu Rusiju, koju je Bog po kazivanju Svetoga Jovana Kronštatskog, odredio da bude podnožje prestola Božijeg i borac za ostvarenje pravde Njegove na zemlji.

  U pravoslavnoj ruskoj carevini, naš srbski narod imao je vernog pokrovitelja, pa su stoga razumljive i opravdane nade onih Srba koji zajedno sa pravoslavnim ruskim narodom, priželjkuju obnovu ruske carevine, koja bi odložila dolazak Antihrista najavljen u Svetom Pismu a čijih je vesnika u ovim bezbožnim vremenima više nego ikada pre. Svakako, hrišćane može zadovoljiti samo Carstvo Nebesko, ali se ni zemaljsko otačastvo i svetinje u njemu, ne smeju bez borbe prepustiti antihrišćanskim silama. Zbog svega toga, prirodno je što nas duhovno ozaruje čitanje i sozercavanje poznatih ruskih svetootačkih proročanstava o obnovi pravoslavne carevine.

  Ali isto tako, krepi nas duhovno i svaka potvrda takvih proročanstava ukoliko dolazi iz drugih pravoslavnih sredina. Tim povodom, veoma je značajan članak "Atonski stanovnici o budućnosti Rusije" u kome su prenete beleške jeroshimonaha Jefrema sa Svete Gore, o čudesima proizašlim od čudotvorne, mirotočive i krvotočive ikone Svetog Cara Nikolaja i njegove Svete i mučeničke porodice, i gde su preneti utisci svetogorskih duhovnika povodom njihovoh susreta sa ikonom.

  Radi se o oduševljavanjima i nadahnućima koja kod duhovnika izaziva čudotvorna ikona, očito kao posledica blagodatnog ozarenja koje prozorljivim starcima, makar delimično otkriva budućnost Rusije.  Evo nekoliko takvih utisaka kao i svetogorskih proročanstava o obnovi Trećeg Rima, na osnovu beleški jeroshimonaha Jefrema:

  Shimonah Anatolije, Grk iz kelije u skitu Kapsokalida, koji je više od 40 godina na Atonu, posle pažljivog sozercavanja ikone, rekao je: "To je veliki događaj. Nužno je pisati o njemu da bi svi saznali. Pala je Rusija. Palo je i Pravoslavlje. Ako bude Cara u Rusiji, svi će se veoma uplašiti i Amerika će pobeći od nje. Oni koju se latili oružja, od njega će i poginuti. I brižno držeći ikonu u rukama, starac je rekao: "Biće Cara u Rusiji".

  Jeroshimonah Joakim, Grk iz kelije pokraj peštere Svetog Nila Mirotočivog, posle služenja noćne službe, izašao je i rekao: "U Rusiji je milione mučenika. Rusija će sada podignuti glavu i prosvetiti sav svet."

  Iguman jednog svetogorskog manastira na čijim zidinama stoji zastava sa natpisom "Pravoslavlje ili smrt" triput se zakrstio ikonom, uzeno ruke ka nebu i rekao "Tome se mi molimo i čekamo, Rusi će osloboditi Konstantinopolj".

  Duhovnik grčkog Iverskog manastira, jeroshimonah Maksim, koji je poznati i najpoštovaniji duhovnik na Atonu na kome je prožineo 70 godina, od čega 50 godina služi svakodnevno liturgiju kraj Iverske ikone, na pitanje da li će biti Cara u Rusiji, uvereno je dao potvrdan odgovor.

  Starac Josif, monah vatopedski, 2001. godine razgovarao je sa grupom ruskih sveštenika gde je rekao i sledeće:

  "...Božija majka plače, ikone plaču. Sada je vreme teški dešavanja u svetu. Vinovnici toga su jevreji. Njih đavo pobuđuje da uništavju pravoslavlje u Grčkoj i Rusiji kako bi srušili prepreke za stvaranje svetske države..... I oni nude Turcima da zauzmu našu državu. A Grčka ima državnu vlast samo formalno, a suštinski i praktično, nema... Kada Rusija pođe u pomoć Grčkoj, Amerika i NATO će se suprotstaviti tome, da se ne bi sjedinila dva Pravoslavna naroda. Biće rat i poginuće milioni. Učestvovaće i Vatikan kako bi sprečio takvo ujedinjenje, ali to će biti vreme potpunog uništenja vatikanskog uticaja... Biće dopuštenje Božje da budu uništeni oni koji seju sablazni poput pornografije i narkomanije. Bog će oslepeti njihove umove da unište jedni druge. Posle rata i čistke, obnoviće se Pravoslavlje ne samo u Rusiji već i u svetu. To će trajati tri, četiri decenije, a onda će doći Antihrist."

  Poslušnik manastira Svetog Pantelejmona, Georgije, imao je viđenje na dan proslavljanja carskih mučenika 2001. godine. Svoje viđenje je ispričao najpre bratiji svog manastira pa potom i svetogorskim starcima, i ustanovljeno je da nije reč o prelesti. Monah Georgije je video brod sa hiljadama putnika koji tone i na kome piše "Rusija". Izneneda se pojavljuje konjanik u vojničkoj uniformi, kome je svetlelo lice, i pratila ga svetlost sa neba. Njegovim dolaskom, brod se spašava i vraća na normalan kurs. Taj konjanik bio je Sveti Car Nikolaj.

  Konačno, sva kazivanja savremenih duhovnih gorostasa po ovom pitanju, mogla bi se ukratko iskazati sledećim rečima čuvenog ruskog duhovnika, starca Nikolaja Gurjanova: "Gospod neće dati Rusiji novog Cara dok se ne pokajemo iskreno za to što smo dopustili inovercima da ocrne i ritualno ubiju carsku porodicu.... Sveta Rusija nikada nije umrla i neće umreti! Molitva Svetog Cara Nikolaja odvodi gnev Božji... Kad bi vi znali kako on tamo plače za nas! Moli Gospoda za sve i za sav svet. Car zbog nas plače, a narod o njemu i ne misli... Od takvog nerazumevanja i neraskajanja, neće se isceliti rane na telu Rusije. Treba se moliti, postiti i kajati se...."

  U 2002. godini pred kraj svog zemnog života, na pitanje o mogućnosti obnove ruske carevine, starac je uzviknuo: "Car dolazi!"

  Znači li to da je starac Nikolaj predvideo i ostvarenje one mere pokajanja koja je potrebna za obnovu ruske monarhije? To će svakako budućnost pokazati, možda i brže nego što mislimo. U svakom slučaju, činjenice da od pokajanja i preumljenja svih nas koji smo od predaka nasledili pravoslavni Krst, zavisi i obnova istinske pravoslavne državnosti koja će zadržavati dolazak Antihrista i omogućiti što većem broju ljudi prebivanje u okrilju Crkve, podstiče nas dodatno da se vratimo takvom krstonosnom putu, ili pak da se utvrdimo ili istrajemo na njemu. Jer pravoslavno carstvo jeste i takva ustanova koja nas podseća na Carstvo Nebesko i koja nas u saglasju sa Crkvom Hristovom, upućuje na njega.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 5. #5
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Procitajte obavezno citav tekst.!
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 6. #6
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Zanimljivo je i to sto pise gore u tekstu da ce Rusija sa Pravoslavnima zemljama ciniti neki savez kao Pravoslavnu Uniju..isto to predvidjaju Amerikanci ono stu su pisali, (CIA).....!!!
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 7. #7
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Драгане која је твоја црква и ко ти је патријарх и епископ?

 8. #8
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  pa SPC naravno...
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 9. #9
  Poznat Sergian (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.399
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Одлична су ова пророчанства и углавном истинита. То нема везе са екуменистима (нарочито од Серафима Саровског и Оптинских стараца). Сви знамо да ће се Русија духовно обновити и да ће постати Царевина. Слично ће бити и у Србији.

 10. #10
  Buduća legenda Jacob (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.935
  Reputaciona moć
  688

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Ne znamo svi
  Tek kad ti komarac sleti na jaja, shvatis da se nesporazumi mogu resiti nenasilnim putem

 11. #11
  Veoma poznat Samson2009 (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.473
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  167

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  pa SPC naravno...
  Е онда ништа.

 12. #12
  Elita Moderna Pevacica (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Haiti
  Poruke
  15.846
  Reputaciona moć
  191

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  Zanimljivo je i to sto pise gore u tekstu da ce Rusija sa Pravoslavnima zemljama ciniti neki savez kao Pravoslavnu Uniju..isto to predvidjaju Amerikanci ono stu su pisali, (CIA).....!!!
  Taj starac je budala.U stvari, on je izlapeo pa bulazni te gluposti.

 13. #13
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Evo Veoma rijetka knjiga... izdata u tirazu od 500 primjeraka...  (za link klikni na sliku)
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 14. #14
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  Zanimljivo je i to sto pise gore u tekstu da ce Rusija sa Pravoslavnima zemljama ciniti neki savez kao Pravoslavnu Uniju..isto to predvidjaju Amerikanci ono stu su pisali, (CIA).....!!!
  Ко о чему, УНИЈАТИ О УНИЈИ. ЗНАМО ЗА КОГА СТЕ И КО ВАМ ЈЕ ОТАЦ.

 15. #15
  Elita Moderna Pevacica (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Haiti
  Poruke
  15.846
  Reputaciona moć
  191

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Da, izlapitisi.

 16. #16
  Poznat Sergian (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.399
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Moderna Pevacica Pogledaj poruku
  Taj starac je budala.U stvari, on je izlapeo pa bulazni te gluposti.

 17. #17
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Sergian Pogledaj poruku
  Одлична су ова пророчанства и углавном истинита. То нема везе са екуменистима (нарочито од Серафима Саровског и Оптинских стараца). Сви знамо да ће се Русија духовно обновити и да ће постати Царевина. Слично ће бити и у Србији.
  Помаже Бог, Срђане!
  Значи и ти је напајаш мудрошћу екуменистичком? цццц... зар је рекламирани и извикани Тадеј свет? Па сам знаш да је причешћивао ''браћу у Христу'' Латине. Чији је Николај Гуријоном ''старац''. Зар сергијанца да Бог награди пророштвом?

  За Серафима Саровског се зна да је свет. А за ресто ''светаца'' не! Да ли си читао од проподобног Нила Мироточивог да ће јеретици фалсификовати свето предање и да ће своје јеретике надовезати на погрешно и искривљено !!!!!!тумачење!!!!!! отаца?

  Запита се о тајмингу када су се појавила пророчанства и књиге о ''откровењу благодатних ''стараца'' ''? Јел ти је познато да хоће признавање папе да замажу псеудодуховношћу и доказима да су и даље благодатни иако су признали јеретика Римског? Укључи тај мозак, намерно се све меша и комбинује, тако демони највише воле, да све учине релативним, НЕСХВАТЉИВИМ И МИСТИЧНИМ. Опрости, ако те увредих.

 18. #18
  Poznat Sergian (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.399
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Помаже Бог, Срђане!
  Значи и ти је напајаш мудрошћу екуменистичком? цццц... зар је рекламирани и извикани Тадеј свет? Па сам знаш да је причешћивао ''браћу у Христу'' Латине. Чији је Николај Гуријоном ''старац''. Зар сергијанца да Бог награди пророштвом?

  За Серафима Саровског се зна да је свет. А за ресто ''светаца'' не! Да ли си читао од проподобног Нила Мироточивог да ће јеретици фалсификовати свето предање и да ће своје јеретике надовезати на погрешно и искривљено !!!!!!тумачење!!!!!! отаца?

  Запита се о тајмингу када су се појавила пророчанства и књиге о ''откровењу благодатних ''стараца'' ''? Јел ти је познато да хоће признавање папе да замажу псеудодуховношћу и доказима да су и даље благодатни иако су признали јеретика Римског? Укључи тај мозак, намерно се све меша и комбинује, тако демони највише воле, да све учине релативним, НЕСХВАТЉИВИМ И МИСТИЧНИМ. Опрости, ако те увредих.
  А где то помињем екуменисте, Тадеја и остале?..О чему ти причаш?..
  Рекао сам да су "углавном истинита" јер већина тога потиче од Светих Отаца, из 10, 11....17. 18. века па све до светих Оптинских Стараца (пре револуције).
  Значи, од Духа Светога је.
  И Откровење о томе пише (отварање 7.печата, када "наста мир и тишина на небу за пола часа"), и Стари Завет (књига пророка Данила о великом кнезу Михаилу, а то је о будућем руском Цару).

  Читај Мосову књигу у којој је сабрао сва ова пророчанства од свих Светих Отаца. Књига се зове: "THE BOOK OF THE END" и ту је све преписао од ранијих пророчанстава (а то нема везе са лупетањем Тадеја Витовничког и сличних њему).
  Имаш ту књигу преко Гугла, на Романитас сајту.

  Што се тиче Нила Миротиочивог: па баш његова књига је забрањена и само део књиге се оштампао јер је свети Нил разобличио ово савремено монаштво.

  Не губи веру, Богу је све могуће и како су Оци говорили - тако ће и бити!
  Poslednji put ažurirao/la Sergian : 27.05.2009. u 18:26

 19. #19
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Ко о чему, УНИЈАТИ О УНИЈИ. ЗНАМО ЗА КОГА СТЕ И КО ВАМ ЈЕ ОТАЦ.
  A ko nam je otac?

 20. #20
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Грешка уместо је требало је се. Читао сам ту књигу, хвала на савету, опет ћу је прочитати.Углавном истините није тврдња него релативизација. Уплаших се да измишљотине и прелести екумениста саветујеш неупућенима, због нејасног става.

  Како мислиш само део књиге Нила мироточивог? Ко ју је забранио тачно? Јел скривени део у ''Спасењу грешника'', јел мислимо на исто?

 21. #21
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio analiticar Pogledaj poruku
  A ko nam je otac?
  Код кога идете на дипломске студије и на бону?

 22. #22
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Код кога идете на дипломске студије и на бону?
  Naši bogoslovi završavaju bogosloviju u Beogradu, Sr. Karlovcima, Nišu....Posle se upišu na Bogoslovski Fakultet...Oni koji ne završe taj fakultet, nekako odjednom otvore oči, vide kojekakve jeresi i odu u zilote...

 23. #23
  Poznat Sergian (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.399
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Грешка уместо је требало је се. Читао сам ту књигу, хвала на савету, опет ћу је прочитати.Углавном истините није тврдња него релативизација. Уплаших се да измишљотине и прелести екумениста саветујеш неупућенима, због нејасног става.

  Како мислиш само део књиге Нила мироточивог? Ко ју је забранио тачно? Јел скривени део у ''Спасењу грешника'', јел мислимо на исто?
  Кад кажем "углавном истинита" ту мислим на она пророчанства која су од Светих Отаца а не од ових наведених екуменистичких. Њима ништа не верујем.
  Јер, овде су наведена и од Светих Отаца и од екумениста па то треба раздвојити.
  У Мосовој књизи је све сабрано од Светих Отаца са тачним навођењем извора.
  Мада, и он је наводио неке савремене Оце али се ипак треба држати само Светих Отаца.

  Књига "Посмртна предсказања" је само делимично оштампана јер оригинал чувају негде на Светој Гори, то сам чуо од неких светогораца. То намерно раде садашњи екуменисти јер их је свети Нил тотално разобличио.

 24. #24
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio analiticar Pogledaj poruku
  Naši bogoslovi završavaju bogosloviju u Beogradu, Sr. Karlovcima, Nišu....Posle se upišu na Bogoslovski Fakultet...Oni koji ne završe taj fakultet, nekako odjednom otvore oči, vide kojekakve jeresi i odu u zilote...
  Ja bi uveo zakon da ne može da bude pop (bilo kakave sekte, crkve,veroispovesti,denominacije itd...) ako ne završi teologiju. To ti je npr. kao zubar, on završi fakultet (gde bilo) za zubara, zatim otvori praksu i sam odlučuje oće da ti vadi zub ili opravlja. Kako bi to bilo kad bi nezavršeni zubar, zato što "on zna bolje" napustio fakultet (zbog nepravilnosti na istom) i zatim otvorio svoju praksu u kojij je predviđeno jedino vađenje zuba i to kombinirkama (bez anestezije). Možda on i pomogne nekom jer ipak mu je izvadio zub, ali em je nestručan, em više zuba polomi nego što izvadi.
  I što je najzanimljivije takvi nezavršeni nepismenjaci raspravljaju o najkomplikovanijim STRUČNIM pitanjima.

 25. #25
  Veoma poznat Samson2009 (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.473
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  167

  Podrazumevano Re: !!! Свети Cтарци o будућности Русије !!!

  Citat Original postavio analiticar Pogledaj poruku
  Naši bogoslovi završavaju bogosloviju u Beogradu, Sr. Karlovcima, Nišu....Posle se upišu na Bogoslovski Fakultet...Oni koji ne završe taj fakultet, nekako odjednom otvore oči, vide kojekakve jeresi i odu u zilote...

  А ови који заврше и непримете да су постали јеретици.Ко ни жаба у суду са водом који се постепено загрева.

Slične teme

 1. Свети Срби
  Autor Samson2009 u forumu Religija
  Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 16.05.2009., 15:32
 2. СВЕТИ РАТНИК
  Autor Marty Misterija u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 152
  Poslednja poruka: 18.11.2005., 14:22

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •