Ko je masonski bog?
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ko je masonski bog?

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  20.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Neusatz an der Donau
  Poruke
  28
  Reputaciona moć
  0

  Lightbulb Ko je masonski bog?

  Masoni ističu da čovek mora da veruje u "Vrhovno biće" da bi učestovao u masonskim obredima. "Masonstvo je dostupno svakom časnom čoveku koji veruje u Vrhovno biće, a nedostupno je samo zakletim ateistima i agnosticima", tvrdi Ralf Anderson. Pošto nas Biblija upozorava: "Gospodu Bogu svome klanjaj se i njemu jedinome služi" (Matej 4,10), masoni obožavaju Vrhovno biće. Da li je to biće isti onaj Bog koga i hrišćani slave, ili je to neki drugi bog?

  Čitajući dalje saznaćete koga predstavlja to "Vrhovno biće", ali to biće nije jedini bog koga masoni obožavaju! Iako mnogi masoni nisu svesni prisustva mnogoboštva u masonstvu, kroz masonski simbolizam i obrede obožava se veliki broj bogova i božanstava. Pesma koju je napisao mason Dž. S. M. Vord daje pregled dominantne mitologije u masonstvu.

  "Bahus je umro i uskrsao
  U Zlatnoj sirijskoj dolini;
  Oziris je ustao iz groba
  I tako spasio čovečanstvo;
  Adonis je prolio krv
  Pored žute sirijske bujice;
  Zoroastar je podigao u život
  Mitru iz pećine u zemlji;
  Mi iz današnjih hrišćanskih zemalja
  Uhvatimo se s njima za ruke."

  Bahus, Oziris, Adonis i Mitra - to su bogovi koje obožavaju okultisti i masoni! Naravno, oni su samo neki od bogova koji se obožavaju u raznim masonskim cermonijama. Mason ne mari što Bog kaže: "Gospodu Bogu svome klanjaj se i njemu jedinome služi" (Matej 4,10). Oziris je egipatski bog mrtvih i bog sunca, ali je poznat i pod mnogim drugim imenima. U Trakiji u Grčkoj poznat je bio kao Dionis, božanstvo uživanja, zabave i vina. Proslave u njegovu čast obično su se završavale žrtvovanjem ljudi i obredima orgijaškog (seksualnog) tipa. U Starom Rimu nazivan je Liber ili Bakho (Bahus). Lidijci su ga nazivali Vasarej, u Persiji je bio poznat kao Mitra, a njegovi sledbenici su se bavili astrologijom. Kod Krićana se zvao Zagrej i "postao podzemno božanstvo koje dočekuje duše umrlih u Adu i pomaže im u očišćenju", izjavljuje Pol Hamlin.

  On nas takođe obaveštava da pošto je Zagrej ubijen, a potom uskrsnuo (u mitologiji), "postao je simbol večnog života". Frigijci poznaju Ozirisa kao Savazija, poštovan je kao sunčano božanstvo (bog sunca), predstavljan je sa rogovima, a njegov simbol bila je zmija! Na drugim mestima sreće se pod sledećim imenima: Deous, Mladi Jupiter, Kentaur, Orion, Mladi Pluton, Isvara, Krilati, Nimrod, Adoni, Hermes, Prometej, Posejdon, Buts, Dardan, Himer, Imbros, Jasius, Zevs, Jakho, Hu, Tor, Vel, Serapis, Ormuzd, Apolon, Tamuz, Atus, Herkul, i, verovali ili ne - Val!

  Većina ovih božanstava su poštovana kao sunčana božanstva ili bogovi sunca.

  Obožavanje sunca skriveno iza božanstava i simbola igra veoma značajnu ulogu u masonstvu.

  Masoni trećeg stepena odaju počast upravo ovom božanstvu, Ozirisu (pod imenom Hiram Abif). Dramski prikaz za ovaj stepen (majstora masona) sadrži obred smrti i uskrsenja. Budući majstor mason radi na izgradnji Solomonovog hrama. On zna ime Božje ("izgubljenu reč" za masone) i obećava da će je otkriti ostalim radnicima kad hram bude gotov. Pošto svako ko zna tu reč dobija veću nadnicu, ostali radnici postaju ljubomorni i zahtevaju da im majstor otkrije reč pre nego što se Hram izgradi. Kad on odbije, tri razjarena razbojnika ga ubiju i na brzinu sahrane. Na kraju se otkrije gde je njegov grob, i posle trećeg pokušaja podižu ga iz mrtvih. Prva reč koju on tad izgovori je zamena za "izgubljenu reč" i kaže se da majstori masoni prenose ovu reč sa generacije na generaciju do dana današnjeg.

  Svako ko se razume u egipatsku mitologiju trebalo bi da uoči vezu između mita o Hiramu Abifu i mita o egipatskom božanstvu Ozirisu. Pirson tvrdi: "U Hiramu Abifu zaista prepoznajemo egipatskog Ozirisa... Stari Egipćani su svoje upokojene poistovećivali sa Ozirisom i obraćali im se kao Ozirisu. Vajt priznaje: "Nema sumnje da je mit o Ozirisu okvir cele priče o mističnom životu i da je u Obredu pogreba (obred smrti i uskrsenja na trećem stepenu) prisutan kao priča pojedinačne duše. Duši koja napušta telo to najjasnije potvrđuju reči:

  “Odlaziš da živiš Ozirisu. Obećava ti se život u Ozirisu. Velika istina, veliko otkrivenje svih istinskih Tajni je da je Oziris živ... Mi masoni se radujemo sjedinjenju umrlih sa Ozirisom."

  Ovi masonski pisci shvataju da su mitovi i legende samo osnova za rituale. Kolijeova Enciklopedija navodi: "Masonstvo neguje vrlo složenu mitologiju". Međutim, pošto su masoni odstupili od istine, ostala je samo laž. V. L. Vilmsherst ističe:

  "Nije važno da li je prototip takav da se njegova istorijska stvarnost i identitet mogu pokazati ili se mogu smatrati samo legendom ili mitom... U Egiptu je prototip bio Oziris koga je ubio njegov zli brat Tifon, ali su njegovi raskomadani udovi sakupljeni u kovčeg iz kog je on ustao ceo i bio obožen. U Grčkoj je prototip bio Bahus koga su titani rastrgli na komade. Valdur u Skandinaviji i Mitra u grčko-rimskoj Evropi su poput njih. U Masonstvu prototip je Hiram Abif..." 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  20.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Neusatz an der Donau
  Poruke
  28
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Mnogi masoni veruju da na ovom stepenu izvode obred Hristove smrti i uskrsnuća. Čak i kad bi bilo tako, a nije, za hrišćanina bi ovaj ritual bio bogohulan. Zapravo, oni izvode mit o Ozirisu i Isis, dvama egipatskim paganskim božanstvima. Smatralo se da je Isis "nenadmašna u magijskim moćima..." i "bila je boginja...magije". Oženivši se svojom sestrom Isis, Oziris je počinio rodoskvrnuće, tako da oni koji ga glume nisu mnogo moralni, zar ne? Nekoliko simbola koje ć masoni lako prepoznati u Loži su Sunce, tačka u krugu, Tau krst i Svevideće oko - i svi oni predstavljaju Ozirisa.

  Pored toga što se služe legendama, masoni se stavljaju i u ulogu Hrista. Na 19. stepenu Škotskog obreda, koji se naziva "Veliki sveštenik", masoni učestvuju u raskošnoj svečanosti u kojoj se prikazuje odlomak iz knjige Otkrivenja. Vajt prepričava zaplet:

  "Usred te tame i samoće oficiri Lože proglašavaju početak vladavine zveri, lomljenje sedam pečata Otkrivenja i pad Vavilona... Kandidat se izvodi na svetlost i pokazuje mu se četvorougaoni grad kako silazi s neba... dok Onaj koji sedi na prestolu, iako ga nazivamo Gospodom Svedržiteljem i Iskupiteljem, zapravo nije Hristos apostola Jovana... Kandidat se pomazuje uljem i proglašava sveštenikom zauvek po redu Melhisedekovu... Novi Jerusalim se tumači kao Drevno Masonstvo."

  Iako nas Delmar Dara, mason 33. stepena, uverava da "nikad nije postojao nikakav sukob između crkve i masonerije", može se uočiti nekoliko mesta na kojima se svečanost stepena Velikog sveštenika sukobljava sa Biblijom.
  Najpre vidimo da se osoba koja sedi na tronu naziva "Gospodom Svedržiteljem i Iskupiteljem", ali da on "nije Hristos apostola Jovana". Ako nije Hristos iz Biblije, ko je on onda?

  Čitajte dalje i otkrićete ko je zapravo masonski bog!

  Zatim vidimo da kandidata pomazuju uljem i proglašavaju "sveštenikom zauvek po redu Melhisedekovu." Poslanica Jevrejima (Jevrejima 5,5 i 9) jasno kaže da "...Hristos ne dade sam sebi slavu da bude prvosveštenik" nego je od Boga prozvan "sveštenikom zauvek po redu Melhisedekovu"; međutim masoni daju slavu sami sebi i na sebe uzimaju dostojanstvo sveštenika koje je dato isključivo Hristu. I, na kraju, obratite pažnju na to da masoni "Novi Jerusalim" tumače kao "Drevno Masonstvo".

  25-ti stepen Škotskog obreda naziva se "Vitezom bestidne zmije". Vajt nam opisuje i ovaj stepen i otkriva nam da se u obredu koristi dvanaest znakova zodijaka i Tau krst okružen zmijom koji se smešta na Istoku. Majstor odlazi da prizove Boga, a zatim se "vraća noseći simbol spasenja, Bestidnu zmiju uvijenu oko Tau krsta... Krst se daje kandidatu kao simbol vere, pokajanja i milosrđa."

  Ponovo uočavamo sukob između masonskih redova i Biblije. Biblija govori protiv astrologije, a masoni uređuju Ložu tako da se poklopi sa dvanaest znakova zodijaka, dakle astrologijom. Takođe primećujemo da "bestidna zmija" postaje simbol spasenja. Opet je Hristos zamenjen nekim drugim simbolom spasenja. U Bibliji jasno stoji da zmija predstavlja Sotonu, a masonstovo drži da je zmija simbol spasenja.

  U vezi sa zmijom proučimo i masonsku kecelju. Vilmsherst piše: "Braćo, obavezujem vas da se prema svojoj kecelji odnosite kao prema najdragocenijem i najrečitijem simbolu koji naš Red može da vam pruži".

  Kad su Adam i Eva zgrešili, sapleli su sebi kecelje (pregače) od smokvinog lišća. Saznajemo, međutim, da Bog nije bio zadovoljan ovim keceljama (pregačama) i načinio im je haljine od kože i obukao ih (1.Mojsijeva 3,7.21). Međutim, Vajt ukazuje da je "u prva tri stepena kecelja jedina odgovarajuća i moguća odeća."

  Na prvom stepenu masonstva kandidat dobija čisto belu kecelju koja simbolizuje čistotu duše. Na drugom stepenu kecelja se ukrašava plavim rozetama, čime se ukazuje da je postignut napredak u regeneraciji. Vilmsherst objašnjava da na trećem stepenu "dalji napredak simbolzuju plavi ukrasi na kecelji, srebrne kićanke i srebrna zmija kojom se pregača zakopčava. Srebrna zmija je simbol božanske mudrosti kojom se vezuje nova haljina u koju se duša obukla". Novoposvećenog masona uče da njegova bela kecelja predstavlja "najdragoceniji" masonski simbol i da označava čistotu. Dakle, kecelja je simbol.

  Koje je stvarno značenje ovog predmeta?

  Da bismo to saznali moramo se vratiti na polje mitologije.

  Albert Pajk beleži da je bog Jupiter Amon prikazivan u obliku ovna ili jagnjeta. On kaže da je Jupiter Amon "isto što i Oziris, Adoni, Adonis, Atis i ostali bogovi sunca..."

  Hačinson piše da se Jupiter Amon "slika sa rogovima" i da je on "isto što i Val ili Moloh... Adonis koga antički pisci nazivaju Ozirisom". Obredi u njegovu čast "sastojali su se od odevanja Posvećenika u belu jagnjeću kožu. Odatle vodi poreklo kecelja od bele jagnjeće kože koja se koristi u masonstvu". Dakle, upotreba kecelja ima veze sa obredima u čast Ozirisa, i po Vajtu, predstavlja "jedinu odgovarajuću" odeću.

  Takođe, obratite pažnju na to da se na trećem stepenu na kecelju dodaje zmija, simbol božanske mudrosti. Priručnik za učenike ističe da "...se na Zmiju gleda kao na Onoga koji sija - samu Svetu Mudrost. Iz ovoga sledi da Zmija na našim keceljama znači da smo mi okruženi Svetom Mudrošću... Zmija je naročito karakteristična za (indijsko božanstvo) Šivu, Uništitelja; on je očigledno u tesnoj simboličkoj vezi sa trećim (masonskim) redom... On se prikazuje kako znak majstora masona." Sada se u masonski Panteon uvodi novo božanstvo, Šiva...

 3. #3
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Ovo je masonski bog
  [IMG]http://4.*****************/_m-NUVHYrKjk/SVh12oBTVMI/AAAAAAAAAHI/P7pVfR5fFKI/s400/pic-washington_baphomet.gif[/IMG]

 4. #4
  Bulletdodger nije na forumu
  Aus dem Paradies, das Cantor uns geschaffen, soll uns niemand vertreiben können.
  Iskusan Bulletdodger (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arkam
  Poruke
  6.784
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Citat Original postavio antoniusss Pogledaj poruku
  Ovo je masonski bog
  [IMG]http://4.*****************/_m-NUVHYrKjk/SVh12oBTVMI/AAAAAAAAAHI/P7pVfR5fFKI/s400/pic-washington_baphomet.gif[/IMG]


  https://www.youtube.com/watch?v=RPzkYhKAjB8
  ...Meine Seele selber ist diese Flamme:
  unersättlich nach neuen Fernen .

 5. #5
  Poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.681
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  Bahus, Oziris, Adonis i Mitra - to su bogovi koje obožavaju okultisti i masoni! Naravno, oni su samo neki od bogova koji se obožavaju u raznim masonskim cermonijama.
  Oziris je egipatski bog mrtvih i bog sunca, ali je poznat i pod mnogim drugim imenima. U Trakiji u Grčkoj poznat je bio kao Dionis, božanstvo uživanja, zabave i vina. Proslave u njegovu čast obično su se završavale žrtvovanjem ljudi i obredima orgijaškog (seksualnog) tipa. U Starom Rimu nazivan je Liber ili Bakho (Bahus). Lidijci su ga nazivali Vasarej, u Persiji je bio poznat kao Mitra, a njegovi sledbenici su se bavili astrologijom. Kod Krićana se zvao Zagrej i "postao podzemno božanstvo koje dočekuje duše umrlih u Adu i pomaže im u očišćenju", izjavljuje Pol Hamlin.
  Oziris i Dionis imaju različite atribute i uloge, te se ne mogu izjednačavati.
  Bahus i Dionis imaju iste atribute i uloge.
  Bahanalije se nisu završavale žrtvovanjem ljudi.
  Jesu se završavale orgijama i to isključivo u južnoj Italiji u periodu od 200. (kada je muškarcima dozvoljeno da učestvuju) do 186. godine pre nove ere, kada su zabranjene.
  Bahus i Mitra imaju različite atribute i uloge, te se ne mogu izjednačavati.
  Dalje, to nisu božanstva koja obožavaju okultisti i masoni, već božanstva različitih religija.  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  On nas takođe obaveštava da pošto je Zagrej ubijen, a potom uskrsnuo (u mitologiji), "postao je simbol večnog života". Frigijci poznaju Ozirisa kao Savazija, poštovan je kao sunčano božanstvo (bog sunca), predstavljan je sa rogovima, a njegov simbol bila je zmija! Na drugim mestima sreće se pod sledećim imenima: Deous, Mladi Jupiter, Kentaur, Orion, Mladi Pluton, Isvara, Krilati, Nimrod, Adoni, Hermes, Prometej, Posejdon, Buts, Dardan, Himer, Imbros, Jasius, Zevs, Jakho, Hu, Tor, Vel, Serapis, Ormuzd, Apolon, Tamuz, Atus, Herkul, i, verovali ili ne - Val!
  Kakva papazjanija, koja ni sa religijom ni sa mitologijom nema nikakve veze.
  Adonis, Hermes, Prometej, Posejdon, Zevs, Apolon, Herkul su sve posebna božanstva stare Grčke i ne mogu se izjednačavati, jer imaju različite atribute i uloge.
  Isto važi i za ostale...  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  Većina ovih božanstava su poštovana kao sunčana božanstva ili bogovi sunca.
  Netačno. Manji broj navedenih su božanstva Sunca.  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  Obožavanje sunca skriveno iza božanstava i simbola igra veoma značajnu ulogu u masonstvu.
  I u hrišćanstvu isto važi.  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  Stari Egipćani su svoje upokojene poistovećivali sa Ozirisom i obraćali im se kao Ozirisu.
  Netačno.
  Stari Egipćani su jasno razlikovali kome se obraćaju u vezi zagrobnog života.
  Bila je teška uvreda za običnog Egipćana da poistoveti svoje pokojnike sa Ozirisom, ta je čast rezervisana bila isključivo za preminule faraone.  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  U Egiptu je prototip bio Oziris koga je ubio njegov zli brat Tifon, ali su njegovi raskomadani udovi sakupljeni u kovčeg iz kog je on ustao ceo i bio obožen.
  Ozirisa je ubio njegov brat Set, a Tifon je iz potpuno druge mitologije (bog vetra, sin Gaje i Tartara, likvidirao ga je Zevs, srušivši mu Etnu na glavu)...
  Dalje, nije Oziris ustao iz kovčega i bio obožen. Posle kovčega Izida ga je sahranila, a uzgred, on je već bio bog.
  Posle toga ga je Set iskopao, isekao na 14 delova i razbacao preko celog Egipta.
  Onda ga je Izida sklopila, deo po deo, osim penisa, koji je napravila od zlata, i tek je onda Izida oživela Ozirisa.
  Čitav taj mit ima jasnu kalendarsku pozadinu.  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  Čak i kad bi bilo tako, a nije, za hrišćanina bi ovaj ritual bio bogohulan. Zapravo, oni izvode mit o Ozirisu i Isis, dvama egipatskim paganskim božanstvima. Smatralo se da je Isis "nenadmašna u magijskim moćima..." i "bila je boginja...magije". Oženivši se svojom sestrom Isis, Oziris je počinio rodoskvrnuće, tako da oni koji ga glume nisu mnogo moralni, zar ne?
  Znači li to da je i Sveto pismo bogohulno?  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  Ponovo uočavamo sukob između masonskih redova i Biblije. Biblija govori protiv astrologije, a masoni uređuju Ložu tako da se poklopi sa dvanaest znakova zodijaka, dakle astrologijom. Takođe primećujemo da "bestidna zmija" postaje simbol spasenja. Opet je Hristos zamenjen nekim drugim simbolom spasenja. U Bibliji jasno stoji da zmija predstavlja Sotonu, a masonstovo drži da je zmija simbol spasenja.
  Zanimljivo.
  A šta su onda astrološke odrednice "rođen od Device", "između Bika i Ovna", Vitlejemska zvezda?
  Zmija ima različitu simboliku. Na primer Eskupalov štap oko koga je uvijena zmija je simbol medicine.
  Zmija je veoma često simbol mudrosti, čak i u Svetom pismu.


  Krajnje neozbiljan tekst namenjem laicima, neobrazovanoj i lakovernoj populaciji.
  Ako već hoćeš da pišeš protiv masonerije, dešavanja tokom tridesetih godina XX veka u vezi Kraljevine Jugoslavije su više nego dovoljna.

 6. #6
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.656
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Samo se vi smejte...Taj bog pobeđuje...
  Myles Bennett Dyson

 7. #7
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.656
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  BAPHOMET

  A black two-headed Eagle is GOD; even a Black
  Triangle is He. In His claws He beareth a sword;
  yea, a sharp sword is held therein.
  This Eagle is burnt up in the Great Fire; yet not a
  feather is scorched. This Eagle is swallowed up
  in the Great Sea; yet not a feather is wetted. so
  flieth He in the air, and lighteth upon the earth at
  His pleasure.
  So spake IACOBUS BURGUNDUS MOLENSIS(17)
  the Grand Master of the Temple; and of the GOD
  that is Ass-headed did he dare not speak.
  Ovako je pričo Krouli
  Myles Bennett Dyson

 8. #8
  Ističe se Only Marko now (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lazarevac
  Poruke
  2.401
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Citat Original postavio S P A R T A K U S Pogledaj poruku
  "Nije važno da li je prototip takav da se njegova istorijska stvarnost i identitet mogu pokazati ili se mogu smatrati samo legendom ili mitom... U Egiptu je prototip bio Oziris koga je ubio njegov zli brat Tifon, ali su njegovi raskomadani udovi sakupljeni u kovčeg iz kog je on ustao ceo i bio obožen. U Grčkoj je prototip bio Bahus koga su titani rastrgli na komade. Valdur u Skandinaviji i Mitra u grčko-rimskoj Evropi su poput njih. U Masonstvu prototip je Hiram Abif..."
  Bogme prijatelju morao bi malko bolje da se informises. Ozirisa je ubio njegov ljubomorni brat Set! Njegova sestra i supruga Izida,boginja radjanja,je sakupila njegove delove tela i pomocu Anubisa,Boga balsamovanja, ga sastavila.
  Cuvajte se stvari koje mozete da kontrolisete.Bog ce vas cuvati od onih koje ne mozete.

 9. #9
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.656
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Žao mi je što na temi nema nekih forumaša koji se hvale svojim masonstvom...Bafomet,ili ''Crni orao'' je pripisivan Templarima,ali izvesno je da se može u nekim aspektima izjednačiti sa ''Velikim Arhitektom'' kod masona
  Myles Bennett Dyson

 10. #10
  Ističe se Only Marko now (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lazarevac
  Poruke
  2.401
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Žao mi je što na temi nema nekih forumaša koji se hvale svojim masonstvom...Bafomet,ili ''Crni orao'' je pripisivan Templarima,ali izvesno je da se može u nekim aspektima izjednačiti sa ''Velikim Arhitektom'' kod masona
  Kako nema? A sta je Wais?
  Cuvajte se stvari koje mozete da kontrolisete.Bog ce vas cuvati od onih koje ne mozete.

 11. #11
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.656
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Citat Original postavio Only Marko now Pogledaj poruku
  Kako nema? A sta je Wais?
  A vajs ne je tudeNisam ga prepoznao...Stavio je maskuIma ih još par, koji znaju ,ali ćute
  Myles Bennett Dyson

 12. #12
  Domaćin Dionizija (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3.581
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  U slavu Velikog Arhitekte univerzuma, Neimara svih svetova. 3x3
  Veliki arhitekta univerzuma, neimar svih svetova, može se shvatati kao priroda, kao nebo, kao svemir,kao materija, theos, sve što se nekom svidi.
  Masonski Bog naziva se Veliki arhitekta univerzuma,ili onaj koji stvara svet od ničega.
  Masonski bog je Lucifer sam.

 13. #13
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.656
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Svaka čast za poznavanje materije...A ako se može znati kojoj loži pripadate?Da li onoj autohtono SRPSKOJ ili naslednici bivše SFRJ Lože...Može i na pp
  Ako smem da se ne složim sa tim da je ''masonski bog'' potpuno identičan bafometu,koji opet u originalu predstavlja dvoglavog crnog orla,dakle ni on nije identičan potpuno sa Luciferom...
  Rekao bih da je ''veliki arhitekta'',zapravo metafora za ''Tvorca velikog dela'' to jest onog koji je prvi napravio '''Veliko Delo'',što se može smatrati ''Univerzumom''...Svakki mason pojedinačno teži da ispuni svoje ''veliko delo'' koje je uglavnom duhovno dakle dostizanje određenog stepena Saznanja,kroz ''činove'' u masonskoj hijerarhiji...Zaključak je da je ''Masonski Bog'' zapravo bliži Hrišćanskom viđenju,i da je ''dobar bog,stvaralac''nego viđenju satanista o Bogu destrukcije i mržnje,tj.Luciferu
  Evo ,nekoliko fotki.

  Myles Bennett Dyson

 14. #14
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.719
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Ko je masonski bog?

  Pominjanje Lucifera, Kroulija, Bafometa (koji je sinonim zna se za šta) automatski stavlja katanac na temu.
  Poslednji put ažurirao/la Borac za prava zivotinja : 30.05.2009. u 18:56
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

Slične teme

 1. Teorija o igri dobra i zla (masonski pokreti, vanzemaljci )
  Autor Neptunijanka u forumu Teorije zavera
  Odgovora: 61
  Poslednja poruka: 08.08.2008., 02:19

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •