Srbija bez viza ... konačno ili ?

dejca

Početnik
Poruka
14
Odluka o ukidanju viza 15. juna?
27. maj 2009. | 00:12 -> 10:04 | Izvor: B92
Beograd -- Odluka o ukidanju viza za zemlje zapadnog Balkana biće doneta najverovatnije na sastanku šefova diplomatija EU 15. juna u Luksemburgu, prenosi agencija APA.


Dugo očekivana šengenska viza (Fonet, arhiva)
Evropska inicijativa za stabilnost objavila je na svom sajtu dokument o napredovanju zemalja ka bezviznom režimu. Prema tom izvoru, Makedonija je prvorangirana sa ocenom 1, što znači da je ispunila sve ili gotovo sve uslove predviđene mapom puta. Srbija i Crna Gora imaju ocenu 1,75, što znači da je ispunjen veći deo uslova.

Bosna i Hercegovina i Albanija imaju ocenu 3, a prema objašnjenju ESI-ja, to znači da su na "pravom putu, ali ne ispunjavaju još sve potrebne uslove.

U izveštaju Evropske komisije pet zemalja regiona rangirano je na osnovu procena eksperata i Evropske komisije.

Predstavnica Evropske inicijative za stabilnost Aleksandra Štiglmajer tvrdi da postoji mogućnost da Makedonija, Srbija i Crna Gora zajedno u januaru dobiju bezvizni režim sa zemljama Evropske unije.

Izvori austrijske agencije APA navode da je za sada gotovo sigurno da će Makedoniji biti ukinut vizni režim, a dobre šanse imaju i Srbija i Crna Gora, dodajući da Makedonija trenutno lobira u Briselu protiv rešenja da tri zemlje budu oslobođene viznog režima u paketu.

AKO IMA BOGA I PRAVDE....ISKRENO VERUJM DA CE SE TO DOGODITI...
 
Mnogo bi ljudima znacilo da otvore oci,da vide malo sta ima kod komsija,da svate da smo jahali za pogresne junake svih ovih godina

ma naravno...to nema reci koliko bi nam znacilo,a ne kao do sada u redove,pa milon papira,gluposti neke...iskreno verujme da smo i kao narod to zasluzili..a ovi "junaci" koje smo jahali neka se zapitaju zasto do sada,nismo tamo gde smo trebali biti,kao i zasto smo dobili ocenu 1,75 a ne 1 kao Makedonija..Sta ih je sprecavalo kada su kao u skoli imali ispred sebe domaci koji su morali resavati?
 
Стварно је испод сваког нивоа по 1,000 000 пут причати о укидању виза... - неће Србији дати и заиста прекините више постављати ратардиране теме...
 
djelic_v.jpg


- Sad je pravo vreme ... za bez viza

:hahaha:
 
Odlicna vest, :super:

najverovatnije 15.juna,

ima patrijote da nagrnu u mrsku nam Jevropu, necemo imati ko da radi sa lopatom, :thumbdown:

mislim na kopanje kanala za Juzni Potok :think:

Da su lopate,ašovi,krampovi i ostalo...radili kako treba i da intelekt u ovoj državi nije samo ofucana fraza iza koje se kriju razni beskorisni dajguzi,nesposobnjakovići,seratori
i lopovčine...sve bi bilo mnogo normalnije..
 
Buchka.jpg


Bućka je posebna drvena palica dužine 50 centimetara na čijem kraju je "pečurka" veličine petodinarca. Struna sa kićankom, olovom i udicom, na kojoj je najčešće crna glista, pijavica ili durdubak, spušta se u vodu. Lupanjem bućkom po površini vode stvara se buka zbog koje som postaje agresivniji i halapljiviji.

ДАЈ БОЖЕ ДА ГРЕШИМ!!!
 

Back
Top