Otkrivanje 'Otkrivenja'
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Otkrivanje 'Otkrivenja'

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation Otkrivanje 'Otkrivenja'

  Otkrivanje 'Otkrivenja'


  piše:
  Jm. Nikodim Bogosavljević


  Simbolički i alegorijski jezik viđenja, koje je Sv. Jovan Bogoslov zapisao u Otkrivenju, polako ali sigurno biva rastumačivan stvarnošću i događajima oko nas, i mogućnost da se „tajna bezakonja“ u njemu opisana, razotkrije i pokaže u potpunosti upravo pred našim očima, postaje sve izvesnija. Ovo se odnosi na globalni politički sistem Novog svetskog poretka (NSP), čije se uobličavanje privodi kraju, čini se da je poznata i hronologija poslednjih događaja – nepoznanica ostaje jedino još identitet „sina bezakonja“ – antihrista. Na ovom su se poslu „otkrivanja“ Otkrivenja zajednički udružila proročanstva i tumačenja drevnih pravoslavnih i naročito novijih, ruskih svetitelja, sabrana u knjizi Rusija pred Drugim dolaskom (S. Fomin, Rossiя pered Vtorыm Prišestviem, Moskva 1998), i rad savremenih hrišćanskih poslenika na Zapadu, čija su filmska razobličavanja tajnih društava i vladara sveta dostupna na internet galaksiji. Njima smo za razmatranje teme „poslednjih događaja“ priključili još i knjigu m. Maksima, igumana man. Sv. Kozme Etolskog u Korintu, „Antihrist je stigao – 1983-2013“ (Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013, Atina 2006), zasnovanoj na delima Svetih Otaca.

  Letimičnim pregledom internet galaksije može se svako uveriti da svet živi u predapokaliptičkoj groznici. Na svim jezicima sve vrvi od sajtova, članaka, video klipova, rasprava na forumima o kataklizmi koja je najavljena za 21. 12. 2012. godinu. Povezuje se sa krajem sveta koji je najavljen u kalendaru Maja, kao i drugim religijama i kultovima, zatim se pominje približavanje planete iz druge galaksije, a neki astronomi govore da za taj dan, zbog najvećeg približavanja Suncu, postoji velika mogućnost izmene magnetnih polova na zemlji, pa čak i njenog iskakanja iz sistema.
  Očigledne su dve činjenice: 1. da je glavna namera vlasnika internet galaksije da na čitavoj zemlji poseju strah; 2. da je njegov vrhunac vezan za datum koji nije slučajno izabran. Širenje straha po planeti, koje je počelo još od rušenja Svetskog trgovačkog centra u Njujorku, vezano je za ključnu temu našeg članka – za neophodnost čitavog čovečananstva da ima jedan globalni sistem upravljanja i zaštite, oličen u jednoj Svetskoj vladi i jednom predsedniku, koji će ujedno biti i izbavitelj – mesija, hristos, bog, tj. antihrist.

  Pet video klipova, delovi pedeset petominutnog filma Apokalipsa 2012: Iluminati i tajni plan NSP (Apocalypse 2012 : Illuminati and the Secret NWO Plan,
  Kod:
  https://www.youtube.com/watch?v=FjqkOEYJxdw
  ) govore o motivima, ciljevima i rokovima iluminata u vezi stvaranja NSP. U njima se najpre može saznati da iluminati (prosvetljeni) za osnovu svog kulta imaju obožavanje planete Venere, odnosno drevnih božanstava – Ištar u Vavilonu, Izide u Egiptu i Venere u Rimu. To su bile boginje ljubavi i rata. Venera je „Jutarnja zvezda“, „Večernja zvezda“, na slovenskom Denica, naša zvezda Danica, odnosno, Lucifer, Εωσφόρος, Svetlonosac - Satana. Datume za objavljivanje etapa stvaranja NSP iluminati uzimaju astronomske cikluse vezane za Sunce, Zemlju i Veneru. U vezi Sunca oni prate ciklus tzv. sunčanog maksimuma, pojave najvećeg broja sunčanih pega, koji se javlja svake 11-te godine. Tako je Džordž Buš stariji objavio početak stvaranja NSP upravo na dan sunčanog maksimuma 11. 09. 1990. Tačno 11 godina kasnije, ponovo na dan sunčanog maksimuma, srušene su Kule bliznakinje u Njujorku – 11. 09. 2001., kao čin simvoličnog rušenja starog i početak zidanja Novog poretka (D. A. Pastor, Čudnije od fantazije, http://www.scribd.com/doc/209659/Dr-Alb ... ski-Centar). Tada je otpočelo širenje straha po čitavoj planeti čuvenom objavom rata terorizmu, zapravo, ustanovljavanjem institucionalizovanog, državnog terorizma. Tačno 11 godina kasnije, 2012. najavljen je završetak zidanja NSP – Nove Vavilonske Kule, ali ovoga puta zakazanog za 22. 12., dan koji po kalendaru Maja predstavlja kraj sveta. U prenosnom značenju taj dan je izabran kao kraj starog i početak novog sveta, i to na dan posle zimske kratkodnevice, kao simolični početak unošenja svetlosti Novog poretka u mrak pređašnjeg besporetka. (Kao pomoć u odgonetanju ko je taj „svetlonosac“ mogu nam poslužiti reči sataniste Alberta Pajka, pisca knjige Morali i dogma, 1871.: „Lucifer, Svetlonosac! Čudno i tajanstveno ime za duha tame! Lucifer, Sin jutra! Da li on nosi svetlost? Ne sumnjajte u to!“; R. Peterson, Masonerija, Zavera protiv hrišćanstva, Beograd 2005, 124). Složenom kombinacijom datuma izlaska Venere i kalendara Maja dobijaju se datumi na koje su tempirana rušenja Kula bliznakinja u Njujorku, početak rata u Iraku, bombaških akcija u Madridu i Londonu, pretnji Bin Ladena Evropi i referendum EU u Irskoj…

  Pretpostavlja se, dakle, da će 22. 12. 2012. godine biti formirano i uvedeno novo uređeno čovečanstvo sastavljeno od 10 unija, sa Svetskom vladom, svetskom vojskom (NATO), moguće svetskim predsednikom i glavnim gradom Jerusalimom, kako je to još 1973. godine u Rimskom klubu zacrtano.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић 2. #2
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Otkrivanje 'Otkrivenja'

  Ovde dolazi do podudaranja eshatologije iluminata sa judejskom, kabalističkom mesijanskom eshatologijom. Prema ovoj poslednjoj nakon 6000 godina nastupiće mesijanska era. Pošto jevrejski kalendar trenutno broji 5769. godinu, to znači da njihova 6000. pada po našem kalendaru 2240. godine. Međutim, prema A. Duginu kabalistička mesijanska era je započela već 1990. godine (Messianstvo kabbalы, http://www.arctogaia.com/public/zohar.htm). Judejski mesija treba da oslobodi Jevreje iz ropstva i da stvori hiljadugodišnje carstvo ovde na zemlji, u kome će im biti podređene sve goje.

  Ne treba da čudi da se zadnjovremenski postupci političke okultne (satanističke) oligarhije poklapaju sa judejskom eshatologijom, jer su prvi, zajedno sa svim drugim tajnim organizacijama, svetskim bankarskim sistemom i medijima u službi drugih još od 18. veka pa na ovamo. Velika je verovatnoća, dakle, da će od 2012. godine svet ući u poslednju fazu svoga postojanja. Ostaje nejasno samo da li će tada biti izabran i ustoličen prvi i poslednji predsednik UN, ili će tada početi kampanja za njegov izbor. Ovo je vrlo bitna stvar jer je sa dolaskom antihrista, prema svedočanstvima Otaca, povezano izbijanje Trećeg svetskog rata. Poznato je, naime, da će taj rat i biti izazvan radi toga da se čitavo čovečanstvo prinudi da zavapi za jednim svetskim vladarom. Prep. Lavrentije Černigovski o tome govori ovako: „U poslednje vreme u adu više neće biti demona. Svi će biti na zemlji i u ljudima. Biće strašne nevolje na zemlji, čak ni vode neće biti. Zatim će izbiti svetski rat. Biće tako snažnih bombi da će gvožđe goreti, kamenje će se topiti. Oganj i dim će se dizati do neba. I zemlja će izgoreti. Ostaće vrlo malo ljudi, i tada će početi da viču: ‘Dole rat!’ I ‘Hoćemo jednog cara!’“ (Sveti Lavrentije Černigovski, Na dverima večnosti, Obraz svetački, Beograd 2004, 130). Poznato je takođe da će vladavina antihrista trajati sedam godina i biće podeljena na dva dela od po 3, 5 godina: prva faza će biti njegova kampanja za predsedništvo nad celim svetom, a druga sledi odmah po izboru za predsednika sveta, odnosno, zacarenju u obnovljenom hramu u Jerusalimu, gde će se on proglasiti za boga, kako je to opisano u Otkrivenju. Dakle, ako je namera krojača sudbine sveta da već 2012. NSP ima predsednika onda treba računati sa javnom mirotvoračkom aktivnošću antihrista već od sledeće, 2009. godine, a polugodišnji rat u kome treba da pogine 2/3 čovečanstva, negde u periodu 2009-2012. godina. Onda bi u tom slučaju kraj sveta, tj. Drugi dolazak Hristov mogao biti 2016. godine. Ukoliko je planirano da se od 2012. godine otpočne sa kampanjom za izbor predsednika UN, tj. NSP, onda se sve pomera za 3-3,5 godine.

  Sa ovim su saglasne savremene Božije objave u Rusiji. Najpre je još 1939. godine prep. Serafim Viricki govorio da će obnova pravoslavlja u Rusiji trajati oko 15 godina i da će nakon toga doći antihrist: „Nastupiće takvo vreme kada će u Rusiji biti neobični procvat. Otvoriće se mnogi hramovi i manastiri, da će i stranci dolaziti k nama i primiti krštenje. No, to neće biti zadugo, na 15 godina, a potom će doći antihrist“ (Rossiя pered Vtorыm Prišestviem II, 334). Početak obnove pravoslavne Rusije je povezan sa viđenjem jedne pobožne Ruskinje kojoj se na praznik Pokrova 1998. godine javila Majka Božija i pokazala joj ikonu kakva treba da se naslika. Ikona je naslikana u Sretenjskom manastiru, nazvana je Vaskrsavajuće Pravoslavlje, i kada je donesena u Divejevo, monahinje su rekle: „Atonski starci su predskazali: ‘Kada se pojavi Presveta Bogorodica u belom, tada će početi obnovljenje Rusije’“. Dakle: 1998/9 + 15= 2013/4. godina.

  O. Maksima je zainteresovala jedna tv rasprava pod naslovom „Šta se krije u vezi dece '83“, prikazane 10.12.2005. godine na grčkom tv kanalu Alter. Tu je izneseno da su u vezi dece rođene u aprilu 1983. u Grčkoj izvršene tri ankete: 1983, 1990. i 2000. god., i slična ispitivanja su vršena u Engleskoj, Danskoj i Finskoj, u sklopu programa koji je nazvan „Biološka, klinička i genetička svojstva koja unapređuju telesno i psihičko zdravlje“. Pretpostavku da je u pitanju datum rađanja antihrista o. Maksim je potvrdio rezultatima složenih računanja koje za osnovu ima poređenje Navuhodonosora sa antihristom, koje je ovde nemoguće izložiti, ali ostavlja utisak uverljivosti. Ovome priključuje tumačenje Gospodnjih reči o tome da se treba učiti od smokve: „A od smokve naučite pouku: Kada se grane njene već podmlade i olistaju, znate da je blizu leto. Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu pred vratima“ (Mt. 24, 32-33). Pošto je reč o istoj onoj smokvi na kojoj Gospod nije našao ploda i prokleo je i ona se osušila (Mt. 19, 21), a koja se tumači kao jevrejski narod, onda, po o. Maksimu, ponovno puštanje pupoljaka ove smokve treba povezati sa ponovnim osnivanjem jevrejske države 1948., a njeno olistavanje sa zauzimanjem Jerusalima 1967. godine. Konačno, svoje tvrdnje da je antihrist rođen aprila 1983, za jevrejsku Pashu, da će se, podražavajući Hrista, javno pojaviti sa oko 30 godina 2012/3. godine, da će vladati do 2018/9., on potvrđuje tumačenjem proroštva Sv. Kozme Etolskog: „Doći će žuđeni kada dođu dva leta i dve Pashe zajedno“. O. Masim smatra da se ovo proroštvo svetog odnosi na Hrista, i da su „dva leta“ poremećena klima zadnjih godina, kada će Sv. Ilija ponovo sa Enohom (po o. Maksimu sa Sv. Jovanom Bogoslovom) doći da razobličava antihrista od samog početka njegove pojave, i kada će prorok zatvoriti nebo i kiša neće padati zadnjih sedam godina. Dve Pashe su kada Blagovesti padnu na Vaskrs. To će se dogoditi, računajući naravno po starom kalendaru, upravo 2018. godine, kada Blagovesti padaju na Veliku Subotu i po tipiku se prebacuju na Vaskrs.

  Vidimo, dakle, da su se tri raznorodna izvora poklopila u nagoveštavanju moguće hronologije poslednje etape postojanja čovečanstva: video filmovi sajta Sv. Brigite ukazuju na 22. 12. 2012. kao datum objave NSP, proročanstva savremenih ruskih svetitelja govore o procvatu pravoslavlja u Rusiji koje će trajati do vremena pojavljivanja antihrista 2012/3. godine, a o. Maksim u Grčkoj govori o pojavi antihrista otprilike u isto to vreme, da bi nakon 7 godina usledio i Drugi dolazak Hristov – 2018/9. godine.

  Sa dolaskom antihrista vezana je obnova hrama u Jerusalimu i verovatno proglašavanje ovog grada za prestonicu sveta. Kod judejaca ponovo vlada mesijanska groznica kakva je vladala uoči Ovaploćenja Sina Božijeg, što potvrđuju odgovarajući sajtovi. Izvršene su sve pripreme za obnavljanje jerusalimskog hrama: položen kamen temeljac, isklesano svo kamenje, pripremljeni predmeti za obred, obnovljeno sveštenstvo, počelo se sa vaspitavanjem dece koja će kad odrastu prisluživati hramu – čeka se samo onaj koji će hram za tri dana obnoviti i zasesti u njega kao car i bog – lažni mesija – antihrist, o čemu Hristos govori kao „gnusobi opustošenja“ (Mt. 24, 15). Dakle, u lažni hram treba da zasedne lažni mesija, tj. u satansku zbornicu treba da se zacari satana, koji će se prethodno useliti u antihrista.

  Jedino se posmatrana iz ovog ugla mogu objasniti trenutna povezivanja svih svetskih teritorijalnih, ekonomskih, imformacionih, religijskih i kontrolnih sistema u svetu. Kada čitav svet bude povezan, ujedinjen i umrežen u čvrste i nepokidive niti ovih mreža, tada će, prema proroštvima Svetih Otaca, izbiti Treći svetski rat, u čijem jeku će se predložiti ujedinjenje čovečanstva pod jednim vladarom, a kao jedino rešenje i jedini kandidat biće ponuđen „čovek bezakonja“ – antihrist, koji će sebe prilikom zacarenja u Jerusalimu objaviti kao mesiju, tj. proglasiti se za boga.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 3. #3
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Otkrivanje 'Otkrivenja'

  Sa jerusalimskim objavljivanjem antihrista za mesiju, tj. za boga, vezano je puštanja satane iz bezdana na kratko vreme, i njegovo useljavanje u antihrista. Po nekima ono će se izvršiti još prilikom začeća ili odmah po rođenju, međutim, mi smatramo da će se ono izvršiti u vreme oko samog zacarenja antihrista. Samo je smireni Sin Božiji mogao toliko da se unizi i da bide začet u utrobi Djeve, da bude položen u jasle i povijen u pelene, da dozvoli obrezanje, da raste kao dečak i mladić itd, itd. Gordi satana ništa od toga ne može da istrpi niti da dozvoli. On ne može ni da licemerno glumi mirotvorca i humanistu tokom tri i po godine, kada će antihrist ugađati i dodvoravati se čovečanstvu, ne bi li ga ono prihvatilo za svog vladara. Gordi satana može samo da prihvati da mu se poklone kao bogu. I upravo će tada, posle zala trećeg svetskog rata i najvećeg greha odricanja hrišćana (među njima i velikog broja pravoslavnih) od Hrista i prihvatanje antihrista za mesiju i boga, satana zadobiti vlast nad čovečanstvom, i od strane Svemoćnog, ali pravednog Boga, biće pušten na kratko vreme i useliće se u antihrista, čime će otpočeti tri i po godišnja strahovlada „kakva nije bila od postanka sveta do sada, niti će biti“ (Mt. 24, 21). Dakle, kada se obnovi „satansko zborište“, koje, po verovanju, judejaca može obnoviti samo mesija, jer oni pre očišćenja ne mogu stupiti na Goru hrama, tada će u njega zasesti antihrist i u njemu satana.

  Sa ovim je saglasno i proročanstvo prep. Lavrentija Černigovskog, koji je o useljavanju satane u antihrista govorio dva puta: 1. „Antihrist će biti sin bludne devojke – Jevrejke iz dvanaestog kolena bludnika. Već kao dete biće veoma pametan i sposoban, a naročito od trenutka kada kao dvanaestogodišnji dečak, šetajući sa majkom po vrtu, sretne satanu, koji će izići iz samog bezdana i nastaniti se u njemu. Dečak će uzdrhtati od straha, a satana će reći: ‘Ne boj se, ja ću ti pomagati’. I od tog deteta će u ljudskom obličju izrasti antihrist“; 2. „Kada se u carskom plaštu [antihrist] bude vozio u kočijama i dođe do vrta, izići će da prošeta po vrtu razmišljajući kako da uredi svoje carstvo. Odjednom, otvoriće se bezdan, pojaviće se voda, iz vode će neko izroniti i njemu će se učiniti da je stao iza njega. Osvrnuće se i ugledaće strašnu nakazu i od straha će vrisnuti. U taj mah u njega će se useliti demon i on će od tada postati antihrist. Još ranije, baćuška je govorio: ‘Antihrist će se ustoličiti u Jerusalimu, tamo će sesti na presto. Sada je Dennica [satana] svezan u adu, Gospod će ga odvezati i on će se useliti u cara - antihrista’. Jereji o. Nikifor, o. Grigorije i protoj. Vasilije (Ganzin) primetiše da je baćuška drugačije o tome govorio jednom drugom prilikom. On im odgovori: ‘Oci i braćo, vi jedno ne znate i ne razumete: ja ne govorim samo o Rusiji, nego o čitavom svetu. Moje reči su istinite i otkrio mi ih je Duh Sveti po blagodati’“ (Sveti Lavrentije Černigovski, Na dverima večnosti, Obraz svetački, Beograd 2004, 105, 130). Dakle, još su tada jereji primetili da je o useljavanju satane u antihrista prep. Lavrentije govorio dva puta, i njima je bilo nelogično da se satana dva puta useljava u jednog istog čoveka. Smatramo da se iz prethodno navedenih razloga ova dva, na prvi pogled protivrečna mesta mogu shvatiti na način da će se u dvanaestogodišnjeg antihrista useliti neki od viših demona, koji će mu svojom silom pomoći da čini čudesa i tako dođe do svetske vlasti, a u Jerusalimu, u već zacarenog antihrista sami satana, koji će mu dati još veću silu zla.

  Hronologija svega gore rečenog nam se čini sasvim verovatnom. Naša namera je da ih široj javnosti iznesemo na uvid kao jedno opšte, načelno upozorenje, sa molbom da se o njima trezveno rasudi, da bi se donelo saborno mišljenje Pravoslavne crkve, jer je još u S. Zavetu rečno da je mudrost u savetu mnogih, tj. svako pojedinačno mišljenje se proverava u saboru i od njega dobija pečat punovažnosti. Ova hronologija, međutim, umnogome zavisi od nas pravoslavnih hrišćana. Samo mi imamo od Boga datu silu da zadržavamo potapanje sveta u more zla. Ta sila se zove blagodat Sv. Duha, koja boravi u Pravoslavnoj Crkvi i koja se stiče i uvećava putem molitve, posta, pokajanja, ispovedanja i Sv. Pričešća. Kada ta brana popusti, svet će kroz pakao, koji će iz bezdana izaći na zemlju, doći svom kraju – Onome Koji je za Sebe rekao „Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji, Početak i Svršetak“ (Otkr. 22, 13) – Gospodu, Tvorcu, Spasu i Sudiji našem Isusu Hristu.


  Otkrivanje 'Otkrivenja' II


  Zanimljivo je kako A. Milinković, govoreći o novim tehnologijama u knjizi o Teslinom tajnom oružju, jezgrovito sažima sve ono što se o „kraju sveta“ 2012. godine razbacano govori na različitim mestima. Navodeći da se u izveštajima o putovanju kroz vreme (?!), pominje nesmetan odlazak u prošlost, ali se u budućnost išlo samo do 2011. godine, on kaže: „Taj podatak pomalo čudi, s obzirom da većina modernih proroka ukazuje na činjenicu da se baš u to doba, 2011-2013, očekuju krupne promene - geotektonska pomeranja, dolazak vanzemljana, druga pojava Božijeg sina“ (Teslino tajno oružje, Beograd 2002, 108).fez Listi pobrojanih elementa, kao svojevrsnom uvodu u epohu Novog svetskog poretka (NSP), treba dodati još Treći svetski rat. Sve ovo sažeto najavljuje i Hristos: „Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo i biće gladi i pomora i zemljotresa po svetu“ (Mt. 24, 7).

  Ostavljajući hronologiju apokaliptičnih događaja koji slede po strani, koja se nama, međutim, kao što smo već rekli, čini sasvim izvesnom, ne zaboravljajući pri tom da je sve u rukama Gospodnjim, želimo da nešto kažemo o tome šta, pored poznatog uređenja od 10 unija, svetske vlade, banke, vojske, religije i predsednika, čini, zapravo, ideologiju ili duhovnu suštinu NSP.

  Ovde najpre treba imati u vidu da se projekat o NSP paralelno ostvaruje na dva plana, religioznom i mitološkom. Prvi je poznatiji. Reč je o judejima koji su razapeli Hrista i koji čekaju svog mesiju. On treba da im obnovi hram u Jerusalimu, budućoj svetskoj prestonici, da im pokori sve goje i ostvari njihovu eshatologiju velikog šabata – hiljadugodišnje carstvo ovde na zemlji. Nesumnjivo je da oni pomoću tri oružja – banaka, tajnih društava i medija – vladaju svetom i usmeravaju ga u pravcu sa koga nema povratka. Na eshatološkoj ravni, dolazak mesije je povezan sa uništenjem „ljudi leve strane“, što podrazumeva veliki svetski rat. U kabalističkoj knjizi Zohar (Knjiga svetlosti) stoji: „Dok ljudi Velikog Smešanja ne budu očišćeni s lica zemlje, kiša 'Tore' neće pasti i deca Izrailja, slični travama i drveću, neće početi nicati…“. A. Dugin zaključuje: „Na taj način pozicija judejske eshatologije se ne zatvara u pasivnom čekanju 'poslanika odozgo', već u aktivnom i voljnom pripremanju 'kraja sveta', - u pripremanju, opisanom najžešćim i najborbenijim tonovima, izrazima mističkog i eshatološkog ritualnog genocida…“. Glavni protivnik Jakova (Izrailja) je Isav (Edom, Rim): „Razumljivo, noćni boj Jakova s „anđelom“ se javlja kao glavna kabalistička metafora, opisujući eshatološko rvanje judeja s 'rimljanima' (hrišćanima)“ (Messianstvo kabbalы, http://www.arctogaia.com/public/zohar.htm).rt
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 4. #4
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Otkrivanje 'Otkrivenja'

  Druga paralelna priča je mitološki san o Atlantidi. Sve iluminatske porodice sebe smatraju naslednicima preživelih Atlantiđana. Evolucija Atlantide podrazumeva njeno umiranje i rađanje, poput mitološke ptice feniks, ili Ozirisa. Tako su i SAD etapa ka konačnoj, savršenoj Atlanditi: „Svi iluminatski okultisti, računajući [tadašnjeg] predsednika Klintona i podpresednika Gora, veruju da sadašnji američki sistem mora umreti, mora biti uništen, tako da bi novi, konačni „savršeni“ sistem pod Hristom [=antihristom] mogao nići iz pepela“ (www.cuttingedge.org). Njihova ideologija je savršeno društvo u kome će postojati dve kaste – vladajuća visokotehnologizovana i robovi, koji treba da na primitivan način proizvode „prirodnu hranu“, koja sa vegetarijanstvom i poštovanjem kulta majke zemlje, čini veoma bitnu stavku okultizma još u Vavilonu i Egiptu. Sasvim je izvesno da nova tehnologija postoji, i da je zasnovana na korišćenju kosmičke gravitacije, ili energije iz kosmičkog vakuuma. Zato bismo smanjenju stanovništva na „zlatnu“ milijardu i zacarenje antihrista, kao ciljevima koje treba da ostvari Treći svetski rat dodali i potpuno uništenje sadašnje industrijske civilizacije sa zastarelim i prljavim tehnologijama, da bi se na njeno mesto uvela nova, čista, savršena tehnologija, i time vaspostavio raj na zemlji, sa „dosezanjem“ besmrtnosti bez Boga. Nazivajući ovakva otkrića „početkom nove energetske ere“, slično zaključuje i A. Milinković: tgb„Ako se pokaže da je sve to tačno, taj izum bi doveo ljudski rod ili do neslućenih mogućnosti razvoja ili – do novog svetskog rata, jer bi definitivno uništio sve na čemu počiva ekonomska i politička snaga zapadne civilizacije“ (Teslino tajno oružje, 62). Pri tome, iluminati sebe smatraju „milostivima“, jer uništavanjem dve trećine čovečanstva, oni planetu, i sa njom ljudski rod, spašavaju od potpunog uništenja. Međutim, kao i sve utopije i ova će ostati samo san, s tom razlikom što će prva faza njenog ostvarivanja biti užasna, nesaglediva i neopisiva, i umesto željenog raja, zbog rata i suše, tj. zatvaranja neba od strane Sv. proroka Ilije, zemlja će biti pretvorena u pustoš i pakao. Sve će se zbiti kako je Gospod rekao u Jevanđelju. Čitavim svetom će zavladati „gnusoba opustošenja“. Kao što je njen Tvorac prošao Golgotu, tako će i tvorevina proći kroz pakao bogoostavljenosti, i kao nekada Hristos, i ona će zavapiti: „Ili, Ili, lima savahtani? To jest: Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ (Mt. 27, 46). „Jer će tada biti nevolja velika kakva nije bila od postanka sveta do sada, niti će biti“ (Mt. 24, 21).

  Dakle, u oba slučaja je u pitanju satanski, eshtološki ritualni rat žrtvoprinošenja radi „očišćenja“ pred dolazak „spasitelja“, mesije - antihrista. Reč je o logičnom završetku nikad prekidanog obrednog žrtvoprinošenja satani, naročito dece, sa pijenjem krvi i jedenjem mesa žrtava (N. Kozlov, Krestnый put, 1994). Osim toga, ritualno pijenje krvi i kloniranje jesu deo verovanja u mogućnost postizanja besmrtnosti, odnosno, stvaranja mimo Boga.vae

  Dok pišemo ove redove, svetska kriza otpočinje. Njenu ulogu objašnjavaju reči ideologa NSP, Z. Bžežinskog: „U takvom društvu kontrolu bi preuzele posebne elitne grupe sa superiornim naučnim znanjem. Da bi došlo do ovako savršenog društva biće potrebno da se svet podvrgne tretmanu konstantnih socijalnih i političkih kriza koje bi se iskoristile da se javno mnenje pomoću upotrebe masovnih medija pridobije za prvu fazu kontrole spoljnog neprijatelja. Odatle do kontrole unutrašnjih neprijatelja je samo jedan korak“ (Teslino tajno oružje, 46). Ona po sistemu kriza-rešenje treba da u raznim oblastima izvrši poslednje pripreme pred 2012. godinu, i da svet, poput one pred prošli, uvede u Treći svetski rat. U Americi će, npr., zbog pojave pljačkaških i terorističkih bandi, verovatno biti proglašeno vanredno stanje sa vojnim zakonom, radi čipovanja svog stanovništva. Prema planovima Bžežinskog u toku je strateško okruživanje Rusije, sa posebnim naglaskom na raketni sistem u Poljskoj, dok je Kina osuđena na naftnu izolaciju, kojom se gura ka osvajanju njenih izvora u Sibiru. Time se jednim potezom želi uništenje dve sile: Kine i Rusije (www.youtube.com/user/CowboyBebap2012). Sa ovim se u potpunosti slažu proročanstva savremenih ruskih prepodobnih otaca. Shiarh. Serafim je 1977. godine jednoj ženi prorekao da će mučenički postradati od Kineza na stadionu u jednom sibirskom gradu, a prep. Serafim Viricki je govorio: „Nastupiće takvo vreme kada će Rusiju početi da kidaju na delove. U početku će je podeliti, a zatim će početi da grabe bogatstva. Zapad će na svaki način pomoći rušenju Rusije i daće vremenom njen istočni deo Kini. Daleki istok će pasti u ruke Japancima, a Sibir – Kinezima, koji će stati da se preseljavaju u Rusiju, ženiti se Ruskinjama i na kraju kraja brzinom i lukavstvom će uzeti teritoriju Sibira do Urala. Kada Kina bude želela da pođe dalje, Zapad će se usprotiviti i neće dozvoliti“ (S. Fomin, Rossiя pered Vtorыm Prišestviem II, 472-473).frt

  Jedina duhovna sila koja još stoji na putu ostvarivanja navedenih planova jeste Pravoslavlje. Pred nama su dve opasnosti: kvarenje vere i na kraju prihvatanje antihrista za mesiju. Prvo bi iskušenje mogla biti unija, kao moguće rešenje Dijaloga pravoslavnih i rimokatolika. Zabrinutost povodom ovoga je već izneo arh. Georgije Kapsanis (Uznemirenost zbog sjedinjenja, Pravoslavlje 977, 6-8). Unija se uklapa u težnje globalista i ekumenista ka stvaranju jedne svetske religije, koja će prihvatiti antihrista. Kvarenjem vere se odgoni blagodat Sv. Duha i sa njom oruđe prepoznavanja i zaštite od nečastivog. O drugoj opasnosti, pak, govori prep. Lavrentije Černigovski: „Blažen i triblažen čovek koji ne poželi i uopšte ne vidi bogomrsko lice antihrista. Ko ga budefwr video i slušao njegovu bogohulnu reč s obećanjima svih zemaljskih blaga, prelastiće se i krenuće mu na poklonjenje. I zajedno s njim oni će poginuti za večni život i goreće u večnom ognju…“ (RPVP II, 385). Na zadnjovremensku apostasiju pravoslavnih arhijereja, bogoslova i vernika upućuju, pre svega, reči Gospodnje: „Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti“; „I izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge“ (Mt. 24, 5); „Ali Sin Čovečiji kada dođe, hoće li naći veru na zemlji?“ (Lk. 18, 8). Prep. Nil Mirotočivi kaže: „Crkve Božije ostaće bez bogobojažljivih i blagočestivih pastira i teško onima hrišćanima koji ostaju u svetu i koji će savršeno izgubiti veru, pošto će biti lišeni mogućnosti da ma od koga vide svetlost poznanja“ (www.svetosavlje.org). Zato što modernizovanje i liberizacija Crkve neminovno vodi primanju duha ovog sveta, tj. posvetovnjačenju i humanizmu, kao i zbog nemanja vremena da se određene pojave provere, trezveni, blagodatni, smireni konzervatizam ostaje najbezbedniji čuvar Predanja, tj. prave vere. Preduslov za ostajanje u čistoj veri je naše neprekidno prebivanje u pokajanju, ispovedanju naše grešnosti i nemoći. Videći naše smirenje i vapaje, Gospod će nas privesti istinskim duhovnicima i pastirima. Sva mudrost je u pronalaženju pravog duhonosnog pastira i bogoslova, pastira koji pravu veru potvrđuje pravim delima, oca koji nije neplodno drvo, već Duhom Svetim rađa sinove za Carstvo Nebesko, pastira koji nije najamnik ili prerušeni vuk, nego je spreman da za veru i svoje stado položi svoj život (Jn. 10, 11-15).


  Što se tiče Trećeg svetskog rata i mogućeg dočekivanjafer najstrašnijeg vremena antihrista, utešne su reči prep. Lavrentija da će Gospod u toku rata, kao i u epidemijama koje idu za njim, uzeti najslabije, a za susret licem u lice sa nepomjanikom, za mučeničko ispovedanje ili bežanje u pustinju, ostaviti samo najjače. Pravoslavni postradali u tom ratu će zadobiti mučeničke vence (RPVP II, 539-540). Takođe su utešna i proročanstva o ruskom caru koga Gospod treba da podigne u doba antihrista. Na primer., postoji dvd zapis o ukrajinskom shiepiskopu Alimpiju, kada je on 2007. godine u man. Ždrebaoniku, u prisustvu mitr. Amfilohija, rekao kako mu je jedan prozorljivi starac, još kao dečaku, predskazao da će učestvovati u krunisanju ruskog cara.

  Ovo jeste uteha, ali nije pouzdana nada, jer ispunjavanje prorečenog zavisi od Gospoda. Ono što je u našim rukama jeste stajanje u pravoj veri i pokajanju, izbor pravog pastira.

  Pred nas, dakle, stoje velika isušenja. Bićemo ucenjivani da napustimo veru da bi sačuvali goli život. Mi, međutim, izmeću duhovne smrti – odricanja od prave, spasonosne vere – i privremene fizičke, telesne smrti – stradanja i gladi - biramo drugo. Jezgrovito je i poučno zaveštanje blaž. Matrone (+1952): „Potom će biti teško, i biće gore nego ikada. Kako mi vas je sve žao. Doživećete do poslednjih vremena. Život će biti sve gori i gori. Teško. Doći će vreme kada će pred vas položiti krst i hleb, i reći: 'Birajte!' 'Mi biramo krst'. 'Matuška, a kako će tada biti moguće živeti?' Ona: 'A mi se pomolimo, uzmemo zemlju, napravimo kuglicu, pomolimo se Bogu, sedimo i budemo siti'“ (RPVP II, 548-549).

  „Stražite, dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš“ (Mt. 24, 42). „A što vama govorim, svima govorim: Stražite!“ (Mk. 13, 37).

  Jm. Nikodim (Bogosavaljević)
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 5. #5
  Elita User Friendly (avatar)
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.770
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  409

  Podrazumevano Re: Otkrivanje 'Otkrivenja'

  U bre koliki tekst oci su mi ispale dok sam procitao... zanimljivo... Jedina sranje stvar jeste zato sto ce biti nuklearni rat tako da cemo najverovatnije imati sranje zurku,neces moci ni da se branis kad ti spici nuklearku! Valjda nece baciti atomsku na nas,vise mi se svidja ideja smrti u rovu od metka nego ovako!
  Audi, vide, tace, si vis vivere in pace

Slične teme

 1. Odgovora: 123
  Poslednja poruka: 08.06.2011., 17:49

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •