PIO/UDMA problem
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: PIO/UDMA problem

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Погоди па ћу ти кажем где!!!
    Poruke
    186
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano PIO/UDMA problem

    Drugar ima sledecu konfiguraciju:

    CPU Athlon X2 5200
    MB MSI K9N NEO V2
    HDD Hitachi 320 GB sata
    2 X Pioneer DVD RW 216D sata
    GK Gainward 9600gt 512MB

    OS je Windows XP SP3

    Daklen, problem je sledeci:

    Kako god da su pomenuta dva opticka uredjaja i hard disk povezani na maticnu plocu, windows jedan od optickih uredjaja stavlja u PIO mod, a kada u device manageru postavim da taj isti rezac radi u UDMA modu isti pravi problem i to tako da, ukoliko se nesto narezuje on jednostavno blokira, a dugme za izbacivanje diska uopste ne reaguje sve do ponovnog restartovanja kompjutera.
    Uredjaji su povezivani u svim mogucim kombinacijama, od toga da na primary kanalu budu hard disk i jedan rezac, a na secondary jedan rezac, pa do toga da hard disk bude sam na primary kanalu, a dva opticka na secondary.
    Pokusao sam da kopiram neki sadrzaj sa CD-a na hard disk, medjutim ukoliko je rezac prebacen u UDMA on to jednostavno ne moze, blokira.
    Molim vas da mi ne dajete odgovor tipa :"Pa ostavi ga onda u PIO modu", i ukoliko je neko naisao na slican problem neka napise iskustvo.
    Ne znam da li je bitno, ali pomenuta konfiguracija koristi neko niskobudzetno napajanje od nekih 450w, pa sam pomislio da i li ono mozda ne pravi problem.

    Pozdrav i hvala unapred!
    bez potpisa



  2. #2
    Elita
    Učlanjen
    04.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    iza sedam brda i dolina u 3pm
    Poruke
    15.324
    Reputaciona moć
    380

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    I za tebe važi ovaj moj savet sa deinstaliranjem IDE grana
    http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=286337
    ako ni to ne upali , pokušaj da skineš sa problematičnoga uređaja jumper pozadi i da ga ostaviš da radi bez jumpera ili na čak i oba cd ili dvd uređaja da skineš jumpere .

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Погоди па ћу ти кажем где!!!
    Poruke
    186
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    U redu, probacu danas to da sredim, pa cemo da se cujemo.
    Hvala i pozdrav!
    bez potpisa

  4. #4
    Elita Sizif (avatar)
    Učlanjen
    04.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Munze
    Poruke
    24.502
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    2096

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    Apsolutno isti problem na drugoj ploči sa Pioneerom 215D SATA sam rešio tako što sam sve uređaje prikačio tako da budu Master na svom kanalu. Pošto kanala ima 6, nije bio problem da se svi priključe istovremeno. Svi uređaji rade kao sat u UDMA modu (4 i 5), i više nema onog blokiranja kompa kad krenem da režem disk. Shvatio sam da čim ostane jedan uređaj sam kao Slave na bilo kom kanalu, problem se ponovo javlja.

  5. #5
    Elita
    Učlanjen
    04.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    iza sedam brda i dolina u 3pm
    Poruke
    15.324
    Reputaciona moć
    380

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    OOOUUuups moja greška nisam pročitao sve pažljivo oba uređaja su sata a oni nemaju jumpere , uradi kako ti je Sizif napisao.

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Погоди па ћу ти кажем где!!!
    Poruke
    186
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    Evo malopre sam se vratio, ali nista nisam uradio.
    Ploca ima 4 SATA prikljucka i na primary master je povezan hard disk, a opticke uredjaje sam postavljao u razne kombinacije.
    Hard ostavim da bude npr sam, a opticki da budu secondary master i slave, ili hard je primary master, jedan opticki je primary slave, a drugi je secondary master.
    Podesim u Windowsu da ne bude PIO mod, restartujem komp i on ga stvarno kasnije prikazuje da radi u UDMA 4 modu, medjutim cim pocnem da npr. kopiram sa rezaca na hard, prvo pokazuje veoma slab protok da bi se kasnije protok povecao, ali zato sto je Windows automatski prebacio opet u PIO mod.
    Koliko sam primetio sve ovo se desava na slave kanalu, bez obzira da li je primary ili master.
    Uradio sam i uninstall IDE kanala, medjutim sve se vraca na staro.
    bez potpisa

  7. #7
    Elita Sizif (avatar)
    Učlanjen
    04.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Munze
    Poruke
    24.502
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    2096

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    Hajde probaj da prikačiš hard disk da ti bude primarni master, a jedan optički da ti bude secondary master. Drugi optički ne uključuj, čisto za probu da vidimo šta se dešava.

    Pa javi.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Погоди па ћу ти кажем где!!!
    Poruke
    186
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: PIO/UDMA problem

    Sutra kad zavrsim, javicu sta sam uradio.
    Hvala u svakom slucaju za trud!
    bez potpisa

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. Asus a7v600x nepokrece udma nego pio...
    Autor nikola_v86 u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 08.12.2006., 22:31
  4. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •