Forum je kao kafić koji ima svoje redovne goste. Dođu ljudi, ćaskaju opušteno o svemu i svačemu. Bude nekad po koja žučna diskusija, ali, nije li to normalno u kafićima ? Povremeno dođe neko nov, uklopi se u društvo, a nekad neko od dobro nam poznatih ode i ne pojavi se više.

Svako je dobrodošao !

Ali, dođe ponekad neki baksuz i namćor i još sa vrata počne da se buni i svađa i isteruje svoje hirove, i samo njemu jasnu pravdu ! Sto mu kriv, šank ogreban, čaše male, konobarica debela, svetlo neodgovarajuće, tepih pocepan ... Ništa mu nije po volji ! Odmah 'oće da se bije, odmah pljuje i vređa !

Ako se nekome kafić ne sviđa, (što je sasvim u redu), može slobodno da ode u neki drugi kafić, ima ih stotine, pa neka tamo nađe društvo koje mu odgovara. Neka izostavi pljuvanje i vređanje nas koji smo stalni gosti, i kojima se kafić sviđa.
------------------------------------------------------------------------------------

Teme na forumu su kao muzika u kafiću. S tim što u našem kafiću svako ima pravo da bira i pušta muziku. Bude malo ovoga malo onoga, tehno, pop, metal, rep. Nekad bluz, nekad dance. Ali, šta raditi kad neko dođe, pa, nemajući osećaja za ostale goste u kafiću, počne da smara svojom muzikom ? Pa kad počne da se ponavlja, po sto puta, jedno te isto ?

-------------------------------------------------------------------------------

Moja malenkost, u privremenoj ulozi urednika, ima zadatak da isključi pojačalo kad muzika počne da smara većinu gostiju u kafiću. Priznajem, ponekad pogrešim, isključim ono što se većini ipak sviđa pa onda stigne gomila privatnih poruka u moje sanduče sa pitanjem zašto sam zaključao onako interesantnu temu. Ponekad pogrešim pa ne isključim ono što je većinu već smorilo, pa onda opet gomila pisama sa pitanjem šta čekam, što već jednom ne prekinem. Svako svoju temu najviše voli, i naljuti se kad baš tu, njegovu / njenu zaključam. Ali, znam, svetu se ne može ugoditi !


Sve vas voli i pozdravlja vaš Milojko Vasić. 8)