Блајбург 1945. године
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 81

Tema: Блајбург 1945. године

 1. #1
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Блајбург 1945. године

  Много се говорило и писало о предратној сарадњи између хрватских усташа и комуниста.О споразуму Будак-Пијаде,логистичкој потпори хрватских комуниста,Павелићевим усташама у подизању велебитског устанка,али све су то само неки од на око неповезаних догађаја,који сежу много дубље,те се то не ради о тек неповезаним стварима како се то мислило,него је то много озбиљније и вуче коријене из времена од прије првог свјетског рата.

  Мала хрватска нација,своје огромне империјалистичке апетите показивала је још за владавине Аустроугарске,када су непрестано узроковали кризе и напетости у тој дуалној монархији,а након пропасти османлијског царства и Аустроугарске анексије Босне и Херцеговине,Загребу се учинило,да је дошло вријеме испуњења њихових вишестољетних тежњи о стварању велике и независне Хрватске.

  Хрвати,народ који по својој природи и карактеру није био ратоборан и јуначки као шта су Срби,сва та стољећа,ћутке су трпили понижењљ од Беча и Пеште,док су Срби подизали,додуше неуспјешне оружане побуне у свим вилајетима Османскога царства,гдје су већином живјелИ Срби.

  Понижења која су стољећима доживљавали Хрвати,од њих је учинило,један подао и кукавички народ,који нема храбрости,али чија осветољубивост прераста у комплекс мање вриједности,ради чега се код њих развила колективна психоза и социопатија,а та социопатија се повећала када је ,,Сербска пасмина,, како су они називали Србе,и за коју су сматрали да је нижа и безвиједнија од њихове ,,Хорватске,, након завршетка првог свјетског рата,побједнички ушетала у Загреб.
  Једино су два народа на цијеломе свијету,развили тако мизантропске карактеристике према свим осталим народима,а то су Хрвати и Јевреји,а једина разлика између њих је та шта су се једни селили као номади,док су други чврсто опстајали на туђим земљама које им не припадају.

  Али вратимо се сада на Аустроугарску,једну велику римокатоличку империјалну силу,коју је Ватикан наметну као водећу у Европи и бедемом западног хришћанства.

  У тој монархији Хрвати су се осјећали безвриједни,а Ватикан који је гурнуо Хрвате у поданички положај у тој монархији,није чинио ништа чиме би помогао Хрватима,који су били грађани другог реда.

  Хрвати колико год су имали некакву сигурност у Аустроугарској,ипак су је презирали из дна душе,јер су ћесто сматрали да им Беч и Пешта отимају,како су они то сматрали,,историске земље,, на које су сматрали да полажу природно и историско право. У већини случајева,то је било далеко од истине,тим више јер су Хрвати потпуно неутемењено својим земљама сматрали цијело подручје,које се простире од Јужне Штајерске и Тирола,па све до Скадра и сјеверне Албаније.

  Мала нација великих империјалних апетита,која има гене дивљих и барбарских племена номада и плаћених ратника убојица,са временом је изгубила ту своју борбеност,али не и окрутност и безосјећајност.

  Али,дивљи менталитет Хрвата и страст према убијању,можда јест потиснут због кукавичлука пред далеко бројнијим и надмоћнијим околним народима,чије су земље узурпирали и насељавали,али тај свој садизам и окрутност,замијенили су другим и нимало опасним,перфидним и суптилнијим методама.
  Хрвати су знали да војно никада немогу изборити ни један километар своје државе,па су се окренули другим начинима за постизање својих циљева,а у томе су чак надмашили и Јевреје.

  Оснивањем Илирског покрета и измишљањем идеје Јужнога славенства,они су хтјели придобити и искористити друге славенске народе за своју ствар,а у ту замку су се упецали Срби и Словенци,јер су и сами имали проблема,Срби са Турцима,а Словенци су били изложени насилној германизацији.
  Не схвативши праве хрватске намјере,Срби и Словенци су се упецали на ту опасну идеју,којој ништа друго није било за циљ,него дестабилизација Аустроугарске и стварање Велике краљевине Хрватске,у Томиславовим границама,у које су Хрвати вјеровали да су некада постојале.

  Беч и Пешта,нису на вријеме препознали праве хрватске намјере,али због њиховог вјечног ривалства у тој монархији,више су били забринути шта ће учинити други,јер су и Беч и Пешта имали сукоб интереса око полагања права на земње које су настањивали Хрвати.

  Велики ударац Хрватима,десио се анексиом Босне и Херцеговине Аустроугарској,коју су они звали ,,Турска Хрватска,, а она није никада постала Хрватска,него су на њу подједнако полагали право и Беч и Пешта.

  Сматра се да је управо Босна и Херцеговина узрок свих хрватских комплекса и фрустрација,али хладна одбијеница захтјева хрватских банова од Беча и Пеште да Босна и Херцеговина буде сматрана дијелом Хрватске,заједно са Славонијом и Далмацијом,након шта је Берлински конгрес Босну и Херцеговину додијелио Аустроугарској на 30 год. мониторинга,да би је она послије у потпуности анексирала.
  Наравно да ни у Загребу нису сједили скрштених руку,па је тако прије истека тридесетогодишњег мониторинга Аустроугарске над Босном и Херцеговином,1905 год.у Загребу основано тајно друштво по узору на слична јеврејска масонска удружења.
  То хрватско масонско друштво,називало се ,,Братсво хрватског змаја,, а симбол змаја није случано одабаран,али он нема никакве везе са краљом Сигмундом,како су Хрвати то вољели наглашавати,нити је то била тек обична организација за очување њиховог језика,културе и историје,онако како су је они приказивали.
  То је била права хрватска верзија јеврејских масоњериски организација,која је имала створити и реализовати стољетни пројекат,,тисућљетне Велике Хрватске,,
  И ако је по свом статусу и дјеловању та организација наликовала,на чисту окултну и сатанистичку организацију,многи хрватски католички бискупи,мимо знања Ватикана,помагали су и финансирали рад тог удружења.
  Главни прави циљ те организације је био,створити велики и хомогени простор,етнички очишћен од свог нехрватског живња,на ком ће се уздигнути и створити Велика Хрватска.
  Хрвати су сматрали да би таква држава требала бити краљевина,шта би имало додатни значај и симболику,а она би се требала простирати све од Тирола,па до сјеверне Албаније.
  Poslednji put ažurirao/la Светозар Прибићевић : 23.05.2009. u 09:48 2. #2
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Наравно,Хрвати су били свјесни,да никада војним путом неће моћи остварити своје империјалистичке циљеве,него ће то морати одрадити тактички,гдје ће сваки потез бити помно испланиран и темпиран у право вријеме.
  Тај велики простор,насељавало је много више нехрватског живља од самих Хрвата,а да би се то примјенило,Хрвати су се морали ријешити,Словенаца,Срба,Цр огораца,Мађара,Аустријана а-Фолксдојћера и Италијана,а како то никада сами нису могли остварити,најбоље ријешење је било,те народе окренути једне против других,а уз њихово непосредно учешће,изазивати шта крвавије ратове,у којима ће главни циљ бити страдање што већег броја нехрватског становништва,а истовремено шта је више могуће избјегавати излагање Хрвата,погибељи и ризику.
  Да је та хрватска логика била успјешна,понајбоље се види у њиховом понашању кроз два свијетска рата,гдје су се увијек приклањали побједницима,па су тако сваку војску која би пролазила Загребом,дочекивали као побједничку,па су тако дочекивали Србе са цвијећем,а и Нијемце.
  Али сви су они и Срби и Нијемци били изиграни.
  Док су Срби претпјели огромне материјалне и људске губитке,Хрвати су поздрављали Нијемце,а наивне Швабе,мислиле су да их ови дочекују као ослободиоце,нису били ни свјесни,да узимају змију себи у њедра,много гору од оне јеврејске коју су хтјели искоријенити.
  Ниста на овим просторима и свим ратовима који су се водили,није се десило а да то није била воља Хрвата,тачније њихове масонске организације,,Братства Хрватског Змаја,,

  Знам да то звучи нелогично,али запитајте се,да ли је још увијек актуални хрватски предсјеник Стјепан Месић,тек тако несувисло рекао,,И док су сви остали у другом свјетском рату само једном побиједили,Хрвати су побиједили два пута,,

  Те наоко бедасте и бесмислене изјаве и више су него тачне,а то знају само ријетки историчари и добри познаватељи масоњерије на овим просторима.

  Хрватска масоњерија и идеја велике Хрватске,много је страија од свих идеологија и сустава који су владали овим просторима,а хрватска масоњерија,врло је успјешно искористила двије тоталитарне идеологије,фашизам и комунизам,јер једнако као и све остале масонске организације,и хрватски масони су се инфилтрирали у сам комунистички и фашистички систем.Ма колико год то невјеројатно звучало,хрватска масоњерија,створила је усташки покрет,а за вријеме Краљевине Југославије,управо у Хрватској се пробудио и комунизам,гдје је био доста јак,док је у Србији био занемарив,а и србијански комунисти добијали су директиве из Загреба.
  Од самог настанка та два покрета,Хрвати су помоћу њих дестабилизирали Краљевину Југославију,како су раније дестабилизирали и роварили Аустроугарску.
  Зна се да је организација ,Млада Босна,, одговорна за смрт аустроугарског пријестолонасљедника,али оно шта се незна,да је хрватска масоњерија имала своје убачене људе и у ту организацију,као и неке друге у Србији,те да су управо хрватски масони у Србији потицали ратнохушкачко антиаустриско расположење.
  Али то је врло комплексна и широка тема,о којој би се могло написати неколико књига,те ћемо то оставити за другу прилику.

  Хрватски усташки и хрватски партизански покрети,били су створени и замишљени тек као дио слагалице у великој слики од пузли.
  Те пузле,сликовито речено,бити ће састављене,тек када се створе услови за стварање велике етнички очишћене Хрватске.

  Усташки и партизански покрет нису створени,ради њих сами,него су они имали тек своју улогу и задаћу коју су и испунили и они су тек дио,једнога много ширег и сложенијег плана,а усташе и партизани су били тек производ за једнократну употребу,након које су требали бити одбачени,попут искориштеног производа.

  Хрватска масоњерија створила је та два покрета и они су имали примарну намјену за елиминацију и физичку ликвидацију свих нехрватских народа,а како то нису могли направити сами,имали су јаке савезнике,Нијемце с усташке и Совјете с партизанске стране.

  Многима ће то звучати нелогично,јер у данашњим временима превладавају стереотипи да су партизани и усташе били љути непријатењи,шта је врло далеко од истине.

  Да ли неко зна за неку велику битку која је вођена између усташа и партизана ?

  Прави циљ и једних и других је био да страда шта је могуће више нехрватског становништва,Срба и Словенаца током рата,а Фолксдојчера,Талијана и Мађара након рата.

  И док су усташе и патизани хинили љуте непријатење,Москва и Берлин нису имали разлога сумњати,да се свако од те двије групације бори за тоталитаризам који га је подупирао.

  Како је могуће да је то истина ?


  Братство хрватског змаја,као и сваке друге масонске организације,вршили су инагурације нових чланова,често према препоруци католичке цркве у Хрвата,која је мимо знања Ватикана,финансирала рад те масонске ложе.

  Најистакнутији припадници хрватских масона из времена између два свјетска рата,били су надбискуп Алојзије Степинац,Влатко Мачек,Анте Павелић и Јосип Броз звани Тито.
  Сваки од њих имао је свој задатак,који су им повјерили људи из сјене.
  Poslednji put ažurirao/la Светозар Прибићевић : 23.05.2009. u 09:57

 3. #3
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Оно о чему се мало зна је то,да ли су примјерице Степинац или Павелић,знали какав задатак има и обавља овај други,а да ли су главни мозгови иѕ Братства хрватског змаја,свакоме од њих повјерили посебан задатак а да ови други о томе нису ништа знали и дали су они уопште знали да сви припадају истој организацији.
  Због притиска Нијемаца,Павелић је својевремено морао провизорно забранити рад тог хрватског масонског удружења,али још једна непознаница је,да ли је Гестапо знао да је и Павелић редовно и тајно посјећивао то братство одакле је добијао упуте.
  Незна се да ли је и Стањин знао за Титову припадност тој организацији,јер познато је да Стаљин никада није имао превише повјерења у Тита,шта се на крају испоставило да није без разлога био сумњичав према њему.

  Неки усташки емигранти причали су својевремено о тајној вези на релацији Тито-Павелић,али то никада није нико потврдио,али ни оповргао,а да се та прича неби превише ширила,опет су се побринули Браћа хрватског змаја,јер за њих и Тито и Павелић,били су тек истант производ,који су имали своју сврху,а то је на простору замишљене Хрватске,ријешити се шта већег броја непотребног становништава.
  Хрватима су сметали и Срби,Словенци,Талијани,Мађ ри,Фолксдојчери и Аустријанци.
  Павелић се требао ријешити Срба,а захтјев Берлина за увођењем расних закона у НДХ,Хрватима је пао као кец на десетку,јер су имали одријешене руке,па су поред Срба,сасвим несметано могли се ријешити и Цигана али њемачки притисак за ријешењем јеврејског питања,довео је усташе и Братство хрватског змаја у незгодан положај,јер су и многи високи чланови и њихове шире обитељи били Јевреји,али и ту су усташе насамарили Нијемце.
  Мало је познато да је управљање логора Јаасеновац у потпуности било препуштено загребачкој јеврејској општини,а усташе су том логору давале само стражу.
  Највеће губилиште и фабрика смрти у овом дијелу Европе,Јасеновац,био је логор смрти за Србе и Роме,али не и за Јевреје,који су заједно са усташама судјеловали у убијању готово милијон Срба,Рома и Словенаца.
  И док је Павелић испуњавао свој задатак у елиминисању Срба и Словенаца,Титов је тек предстојио,а након шта Павелић ријеши Србе и Словенце,Тито је требао на исти начин ријешити Талијане,Мађаре и Фолксдојчере,те још неке друге мање значајне етничке скупине и све оне које није стигао ријешити Павелић.
  Све бројнији Четнички покрет и талијанска сумњичавост према Хрватима,увелике је пореметила усташко-партизански концепт клања цивилног становништва,и на тај начин спасило српски народ од потпуног истријебљења.
  Талијани су у самом почетку скужили о чему се ради,јер управо су из Загреба долазили убачени људи у Далмацију организовати партизанске побуне,а усташе су у почетку под изликом да се боре против партизанских одметника,потајице елиминисали цијела српска села по Лици,Далматинској загори и источној Херцеговини,а партизани су имали задатак правити терористичке акције у искључиво већинским српским крајевима,као на Козари,да би то дало легитимитет,наводно оправданим устаским одмаздама.
  Када су Талијани скужили шта Хрвати раде,они су забранили улазак хрватске војске у њихову окупациону зону.
  Када усташе нису смјеле улазити у та подручија,онда су ту оперисали партизани,за које службени Загреб није имао никакве одговорности.
  Прозревши прљаве игре Хрвата,Талијани су се чак пожалили Хитлеру,али проусташка пропаганда била је толико јака,да Хитлер никада није повјеровао у то,тим више јер су и партизани допринијели у ширењу усташке попаганде,причом о четничким покољима.
  Своје право лице,партизани су показали када су у својим преговорима са Нијемцима 1943год.,Четнике прогласили главним и јединим непријатељима.

  Једна од најстожије чуваних тајни из другог свијетског рата,је о тајним састанцима између усташког вође Павелића и комунисте Јосипа Броза Тита.
  Управо захваљујући великом пријатељству између Тита и Павелића,из француских затвора које су преузели Нијемци након окупације Француске,пуштени су на слободу сви Југословенски комунисти,заробљени у шпањолском грађанском рату.
  Није познато како,али посредством Анте Павелића,из француских затвора Нијемци су ослободили ,Рукавину,Иван Гошњака,Владимира Поповића,Манола Срећка,Вељка Ковачевића.Косту Нађа,Домани Роберта,Миласинић Стјепана,Ћеиковић Владу,Адолфа Стајнберга,Харис Ивана,Изидора Штрока и Јакова Крањчевића.

  Није било чудно,то шта су Нијемци пустили те комунисте,јер зна се да су и они једно вријеме били у љубави са Совјетима,али неколицина од тих пуштених комуниста,били су уједно и Јевреју,и том више,било је то у најмању руку необично.

  И ако не постоје докази,претпоставља се да су Тито и Павелић,нашли се неколико пута у јеку најкрвавијих сукоба између Нијемаца и партизана.
  Познато је и то да су партизани већину оружија имали управо захваљујући хрватским домобранима,а цијеле домобранске јединце,без испаљеног метка,предавале су се партизанима,па би се тако знало догодити,да би поједину домобранску сатнију знали неколико пута заробити исти партизани.
  То наравно није била случајност,него дио Павелићевог смишљеног наоружавања партизана и снабдијевања чизмама и униформама,јер су се заробњени домобрани враћали практички голи,након шта би их пуштали партизани.

  Поред те прикривене тактике снабдијевања партизана,усташе и партизани су неколико пута на очиглед самих Нијемаца,знали се заједнички борити против Четника,који су били све већа сметња у њиховом плану стварања велике и етнички чисте Хрватске.

  20.03-1942год. њемачки генерал Паул Бадер,послао је опширан извјештај у Берлин,гдје описује отворену сарадњу усташке,,Црне Легије,, са одметничким партизанским герилцима,,првом и другом пролетерском бригадом,,
  Генерал Бадер у свом извјештају наводи,да су усташе заједно са партизанима,разбиле снажан четнички корпус војводе Јездимира Дангића и описује стравичне покоље над недужним српским становништвом у подрињу околици Зворника,Сребренице и Вишеграда.
  Poslednji put ažurirao/la Светозар Прибићевић : 23.05.2009. u 10:10

 4. #4
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  ......Одушевљен заједничким ратним успјесима усташа и партизана,Павелићев крилник,злогласни заповједник Јуре Францетић,шаље писмо свом Поглавнику,гдје се хвали успјесима над српском војском и цивилима,те опијен заједничким ратним успјесима усташа и партизана,поручује Павелићу,да више неће чекати,да су сада усташе довољно јаке и заједно са нашом браћом у партизанима,ми ћемо напасти Талијане и те жабаре побацати у море,као шта смо Србе у Дрину.

  Уплашени исхитреним и брзоплетим испадима Јуре Францетића,те страха да би им због погрешног корака,Францетић могао помрсити све планове,хрватска масоњерија саботирала је Францетићев авијон којим је летио на састанак с Павелићом у Загреб.
  Највјеројатније и сам Павелић стоји иза те саботаже.
  Францетић је био својеглав,те су се Хрвати бојали,да би преурањени напад на Талијане,могао узроковати пропаст свих њихових помно разрађених планова.
  Да су Хрвати имали намјеру напасти и Талијане,може се видјети из примјера усташког напада на мањи талијански гарнизон у Лици.
  Талијани су тражили од Павелића да им изручи сатника одговорног за тај напад,на што је он рекао да га је по казни послао на источни фронт,али након инзистирања Талијана,Павелић је цијелу ту усташку сатнију послао да се прикључе партизанима.
  Када се поздрављао са том бунтовном сатнијом,Кватерник им је принио поздраве Поглавника и рекао,,ми знамо да сте ви управу,али схватите да још није био тај тренутак,а сада идите нашој браћи у партизане.
  Наравно,како је су у Загребу партизане приказивали као побуњенике и државне непријатеље,та сатнија проглашена је дезертерском,а да би исти ти људи,умјесто усташког првог слова,ставили звијезду петокраку и наставили са старим занатом и покољима над Србима.

  Према мемоарима Бана Ивана Субашића,Тито и Павелић особно су се састали најмање три пута,али су током цијелог рата одржавали везу преко својих посредника,а један од њих је био и Андрија Хебранг,док су се Владимир Велебит,Едвард Кардељ и Иво Лола Рибар,врло често виђали по Загребу посебно у периоду 1942 и 1943 год.

  Један од најзначајнијих састанака између Тита и Павелића десио се непосредно прије партизанског покушаја да са Нијемцима склопе начелни договор о ненападању или познатијим под именом,,Мартовски преговори,,
  Хрватска масоњерија била је забринута због све изгледнијег искрцавања западних савезника на средоземљу и њиховог даљњег продора према унутрашњости.

  И Тита,као и Павелића,бринуо је такав расплет ситуације на Балкану,јер су знали и они,као и хрватски масони,да би доласком англоамеричких трупа,ојачао Четнички покрет Драгољуба Михајловића,и вјеројатно преузео власт и поновно успоставио и обновио краљевину Југославију,који су и једни и други рушили под сваку цијену.
  Већ 1943год. могао се назријети исход и побједници другог свјетског рата,а како је Павелић дјелимично испунио своју улогу,дошао је ред да Тито настави ондје гдје је Павелић стао.
  Хрватска масоњерија,почела је припремати терен када дође до промјене идеолошког уређења земље,а како су фашисти испушили,ред је био да свој дио посла одраде и хрватски комунисти.
  Ни данас се незна тачан број усташких злочина у НДХ,а ово је још један од примјера хрватског,устаско-комунистичког консензуса и слоге и заједничког служења већем интересу.
  Усташе нису имале времена посакривати трагове својих злочина,али зато су из хрватске масонске ложе,дали директиву хрватским комунистима,да то учине умјесто њих.
  И док су се наивни српски партизани борили на фронти против Нијемаца,хрватски су партизани били заузети на уклањању трагова о усташким злочинима.
  Још је један примјер да су и Тито и Павелић имали истога господара,али не Стаљина или Хитлера,него неког непознатог из сјене,јер када су Нијемци били заузети на повлачењу,а долазак Црвене Армије неминован,разне четничке формације нашле су се у необраном грожђу.
  И ако су Четници били антифашисти,и заједно са Русима ослобађали градове од Нијемаца по Србији,Црвена Армија је махом након завршетка заједничких ослободилачких акција са Четницима,на наговор Тита,разоружавали Четнике и предавали их Титовим партизанима који би их послије стријељали,јер су им они били препрека у остварељу свехрватских циљева.
  Партизани,који су били шачица јада и малобројни у Србији,тек након шта су Руси и Четници ослободили поједине градове,они би излазили из шуме успоставити такозвану народну власт.
  Четници неслутећи шта им се спрема,мирно су одлагали оружије и нису хтјели сукобе са партизанима,ради тога јер су знали да би се руси као комунисти,сврстали на страну Партизана.
  Али мирна предаја у правилу је завршавала стријељањем,и иживљавњима над цивилима.
  Видјевши шта се дешава,дио Четника под водством Павла Ђуришића,успјели су преко Нијемаца исходовати дозволу преласка преко НДХ на подручје Словеније,гдје су се требали састати са другим Четничким војводама и консолидирати се,и ставити се под заповједништво западних савезника.
  Дознавши за то,Тито и Павелић су убрзано припремили клопку за недужне Четнике,па се тако Павелић оглушио на њемачке захтјеве о слободном пролазу за Четнике и напао их са свим расположивим снагама на Лијевче пољу у близини Бања луке.


  Да нешто није уреду,примјетили су и Нијемци,јер су партизани престали нападати и цијела партизанска фронта,повучена је и успостављена нова,која је требала пресјечи Четницима одступницу,у случају да их потисну усташе,што се на крају и догодило.
  престанак свих сукоба са партизанима у тих пар дана,био је изненађење за Нијемце,али не и за усташе,који су тајним каналима договорили заједничко партизанско-усташко стезање обруча око Четника,јер је за Тита и Павелића,био приоритет,елиминисање Четника.
  Нијемци нису судјеловали у тим операцијам,нити су их занимале.
  Једино шта је занимало Нијемце,било је шта више извлачити опљачкани плијен из Грчке и других земаља које су држали окупиранима.

  Како се примицао крај рата,хрватска масоњерија,морала је пронаћи излазну стратегију за усташку страховалду.
  Хрвати данас помињу Блаијбург,као мјесто највећег страдања над њиховим живљем,али то није нити најмање тачно.
  Истина је та,да су на такозваном крижном путу и Блаибургу,најмање страдали Хрвати.
  Хрвати наводе како је цијели Загреб након повлачења њихове војске и цивила,остао у потпуности празан,што није ни најмање тачно,јер се на снимкама јасно види свечани дочек раздрагане руље,када су у Загреб улазили Титови партизани.
  По трећи пут у кратком времену,Хрвати су на главном загребачком тргу дочекали побједничку војску.
  Први пута то су били Срби,након шта су поразлили Аустроугарску,други пута Нијемци,а овај пута партизани.
  Па се поставља питање,ако је Загреб остао празан након бијега усташа према Блаибургу,ко су онда сви ти људи који су дочекали партизане,јер Загреб није тада био велики град,да би напунио цијели главни трг,ако је већина њих отишла на Блајбург.
  Ради се о томе,да Хрвати,а и већина усташа,уопште није ни напустила такозвану НДХ,а ова колона која се повлачила,углавном су били Фолксдојчери,Аустријанци,в јеројатно и Мађари,којих је свих скупа за вријеме Краљевине Југославије било скоро па милијон.
  Усташке власти,шириле су пропаганду,да је Њемачка већ капитулирала,а да су најстрашније одмазде над Нијемцима,а уколико они желе сачувати животе,да се сви њемачки војници приобуку у униформе хрватске војске,а цивилно становништво,за које се тври да су били,Хрвати,били су све друго а најмање Хрвати.
  Како је Павелић испунио свој дио игре,он се несметано ишетао из земље са тонама опљачканог српског злата.
  Прије него је отишао,Павелић је Титу припремио подлогу за извршење његовог дијела игре,па је тако на једном мјесту,скупио све Фолксдојчере,Аустријанце,М ађаре,велик дио Словенаца и преобучене њемачке војнике у усташе и домобране,те је Тито сасвим несметано могао испунити свој дио игре у чишћењу и стварању хомогенох етнички очишћеног простора за Хрвате.
  Тако да Блеибуршки масакр,није масакр над Хрватима,него масакр Хрвата,над свим осталим нехрватима.
  Хрватска масоњерија може бити дјеломичмо задовољна,јер су успјели створити једну од етнички најчишћих држава у Европи,која ће им бити полазишна тачка у стварању Велике Хрватске,која ће се напокон остварити када Хрватска Уђе у Европску унију.
  Дан када Хрватска уђе у Европску унију,бити че почетак пропасти Европске уније.
  А да је Хрватска масоњерија јака,најбоље говори чињеница,како су они прије 60 година,знали да че се догодити рат деведесетих,а исто тако знали су да ће исход тог рата,бити само стварање предувјета и полазишне тачке у даљем ширњу њихових интереса,за које још нико незна какво ће нам зло овај пута донијети.
  Poslednji put ažurirao/la Светозар Прибићевић : 23.05.2009. u 10:11

 5. #5
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.011
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Много се говорило и писало о предратној сарадњи између хрватских усташа и комуниста.О споразуму Будак-Пијаде,логистичкој потпори хрватских комуниста,Павелићевим усташама у подизању велебитског устанка,али све су то само неки од на око неповезаних догађаја,који сежу много дубље,те се то не ради о тек неповезаним стварима како се то мислило,него је то много озбиљније и вуче коријене из времена од прије првог свјетског рата.

  Мала хрватска нација,своје огромне империјалистичке апетите показивала је још за владавине Аустроугарске,када су непрестано узроковали кризе и напетости у тој дуалној монархији,а након пропасти османлијског царства и Аустроугарске анексије Босне и Херцеговине,Загребу се учинило,да је дошло вријеме испуњења њихових вишестољетних тежњи о стварању велике и независне Хрватске.

  Хрвати,народ који по својој природи и карактеру није био ратоборан и јуначки као шта су Срби,сва та стољећа,ћутке су трпили понижењљ од Беча и Пеште,док су Срби пдизали,додуше неуспјешне олужане побуне у свим вилајетима Османскога царства,гдје су већином живјелИ Срби.

  Понижења која су стољећима доживљавали Хрвати,од њих је учинило,један подао и кукавички народ,који нема храбрости,али чија осветољубивост прераста у комплекс мање вриједности,ради чега се код њих развила колективна психоза и социопатија,а та социопатија се повећала када је ,,Сербска пасмина,, како су они називали Србе,и за коју су сматрали да је нижа и безвиједнија од њихове ,,Хорватске,, након завршетка првог свјетског рата,побједнички ушетала у Загреб.
  Једино су два народа на цијеломе свијету,развили тако мизантропске карактеристике према свим осталим народима,а то су Хрвати и Јевреји,а једина разлика између њих је та шта су се једни селили као номади,док су други чврсто опстајали на туђим земљама које им не припадају.

  Али вратимо се сада на Аустроугарску,једну велику римокатоличку империјалну силу,коју је Ватикан наметну као водећу у Европи и бедемом западног хришћанства.

  У тој монархији Хрвати су се осјећали безвриједни,а Ватикан који је гурнуо Хрвате у поданички положај у тој монархији,није чинио ништа чиме би помогао Хрватима,који су били грађани другог реда.

  Хрвати колико год су имали некакву сигурност у Аустроугарској,ипак су је презирали из дна душе,јер су ћесто сматрали да им Беч и Пешта отимају,како су они то сматрали,,историске земље,, на које су сматрали да полажу природно и историско право. У већини случајева,то је било далеко од истине,тим више јер су Хрвати потпуно неутемењено својим земљама сматрали цијело подручје,које се простире од Јужне Штајерске и Тирола,па све до Скадра и сјеверне Албаније.
  Dao si sebi ime SVETOZAR PRIBIČEVIĆ???


 6. #6
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Nevidim šta je tu smiješno.
  Hoćete li možda i njega proglasiti Četnikom

 7. #7
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.011
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Nevidim šta je tu smiješno.
  Hoćete li možda i njega proglasiti Četnikom
  Pa je li ti uopšte znaš ko je bio Svetozar Pribičević?

  On se saba obrće u grobu kada vidi da se usuđuješ da rabiš njegovo ime.

 8. #8
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Pa je li ti uopšte znaš ko je bio Svetozar Pribičević?

  On se saba obrće u grobu kada vidi da se usuđuješ da rabiš njegovo ime.

  Znam ja vlo dobro ko je bio Svetozarali kako ste se vi jugovići i hrvatići žalili i tužakali me modosima,radi mog prijašnjeg nicka,onda sam odlučio izabrati ime koje ću vam bit prihvatljivo i kojem nećete moći naći zamjerku.
  Ali izgleda da nije stvar u imenu koje ja koristim i nesmeta vam ime i popuno je svejedno koje ću ja ime koristiti,vama smetam ja i ono šta ja pišem,govorim i tekstovi koje objavljujem.
  Neznamda sam možda izabrao ime,,Simo Dubaić,,da li bi vam ono bilo prihvatljivije ili bi ste i njemu pronašli neku zamjerku.
  Vama smetam ja samo zato šta sam Srbin,i šta se ne ulizujem ovim hrvatima,kao šta to radi većina vas na ovom forumu.

 9. #9
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Моје питање модераторима.

  Зашто ми цензуришете постове и тако избацујете најважније одломке из овог важног хисториског научно-знанственог рада ?

  Без тих одломака,није могуће створити комплетан приказ и слику о том феномену,званом хрватска масоњерија.
  Само све сам сигурнији,да се та масоњерија инфилтрирала и међу саме Србе,па зато се и цензурише писање о њима,јер су хрватски масони врло спретни оу сакривању трагова о свом постојању.

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Znam ja vlo dobro ko je bio Svetozarali kako ste se vi jugovići i hrvatići žalili i tužakali me modosima,radi mog prijašnjeg nicka,onda sam odlučio izabrati ime koje ću vam bit prihvatljivo i kojem nećete moći naći zamjerku.
  Ali izgleda da nije stvar u imenu koje ja koristim i nesmeta vam ime i popuno je svejedno koje ću ja ime koristiti,vama smetam ja i ono šta ja pišem,govorim i tekstovi koje objavljujem.
  Neznamda sam možda izabrao ime,,Simo Dubaić,,da li bi vam ono bilo prihvatljivije ili bi ste i njemu pronašli neku zamjerku.
  Vama smetam ja samo zato šta sam Srbin,i šta se ne ulizujem ovim hrvatima,kao šta to radi većina vas na ovom forumu.
  Zar ti nisi Hrvat kamufliran u Srbina?

 11. #11
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Zar ti nisi Hrvat kamufliran u Srbina?

  Па наравно,када немате никаквих квалитетних аргумената у некој расправи,онда почнете спамати и упропаштавати тему.

  И то није никакав одговор на питање које сам поставио модераторима,него помоћу оваквих глупости,окрећете расправу на најобичније спамовање.

 12. #12
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Моје питање модераторима.

  Зашто ми цензуришете постове и тако избацујете најважније одломке из овог важног хисториског научно-знанственог рада ?

  Без тих одломака,није могуће створити комплетан приказ и слику о том феномену,званом хрватска масоњерија.
  Само све сам сигурнији,да се та масоњерија инфилтрирала и међу саме Србе,па зато се и цензурише писање о њима,јер су хрватски масони врло спретни оу сакривању трагова о свом постојању.
  Hm, ja ti nishta nisam menjao..... vidim da si ti sam neshto brisao...... Shto se mene tiče opleti slobodno, samo bez psovki.....

 13. #13
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Šakal Pogledaj poruku
  Hm, ja ti nishta nisam menjao..... vidim da si ti sam neshto brisao...... Shto se mene tiče opleti slobodno, samo bez psovki.....
  Нисам ја ништа брисао,само сам убацивао,али безуспјешно,избачене одломке.
  Уосталом није ни важно,комплетан и нецензурисан текст налази се на овом линку,па ако некога занима.

  http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=20317

 14. #14
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Нисам ја ништа брисао,само сам убацивао,али безуспјешно,избачене одломке.
  Уосталом није ни важно,комплетан и нецензурисан текст налази се на овом линку,па ако некога занима.

  http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=20317
  Vidim da si nešto radio, a šta... to ti znaš. Nisam ništa cenzurisao. Ali ovo je potpuno ok. sa linkom....

 15. #15
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.368
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Dao si sebi ime SVETOZAR PRIBIČEVIĆ???

  E Slavene, jesi Hrvat...mešaš č i ć

  @Mane Rokvic

  odlicna tema

 16. #16
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.011
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Znam ja vlo dobro ko je bio Svetozarali kako ste se vi jugovići i hrvatići žalili i tužakali me modosima,radi mog prijašnjeg nicka,onda sam odlučio izabrati ime koje ću vam bit prihvatljivo i kojem nećete moći naći zamjerku.
  Ali izgleda da nije stvar u imenu koje ja koristim i nesmeta vam ime i popuno je svejedno koje ću ja ime koristiti,vama smetam ja i ono šta ja pišem,govorim i tekstovi koje objavljujem.
  Neznamda sam možda izabrao ime,,Simo Dubaić,,da li bi vam ono bilo prihvatljivije ili bi ste i njemu pronašli neku zamjerku.
  Vama smetam ja samo zato šta sam Srbin,i šta se ne ulizujem ovim hrvatima,kao šta to radi većina vas na ovom forumu.
  A reci mi ti onda kako je Sveto završija.

 17. #17
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  A reci mi ti onda kako je Sveto završija.


  Да ли се то ти мени ругаш зато шта сам личанин и само да знаш уопште ми не говоримо тако,а Свето је заврши,,ја,, онако како је и живјео значи недефинисано.
  Светозар заправо и није био тако лош,али нјегова највећа грешка је била недосљедност онога шта говори и промјена ставова који су ишли из крајности у крајност.
  Али са ове историске дистанце,ипак мислим да је Светозар више био позитивна личност а највећи гријех му је био тај шта је дозволио да га Радић изманипулише.
  Када се саберу и одузму сви плусеви и минуси,Свето је ипак учинио много за српски народ,а његова колебања и политички дискурс поткрај живота,не могу избрисати његове заслуге у борби за равноправност Срба у Аустроугарској монархији.
  Па и многи наши политичари су често мијењали реторику и политички смјер,као нпр. Вук Драшковић,али од свих наших данашњих политичара Пуповац је најцличнији Светозару Прибичевићу,али првенствено због окружења у којим су се и један и други налазили.

 18. #18
  Iskusan ljuta_mamba (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  made in PRC
  Poruke
  6.721
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  @ svetozar pribicevic aka mane rokvic vitka stasa

  vidim da neretko dok pises ubacujes sta mesto sto,to nije bas odlika licana koliko dalmatinaca
  no nebitno,jel ti nama kuckas iz srbije ili hrvatske...mislim,jesi srbin iz hrvatske ili zivis u srbiji

 19. #19
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio ljuta_mamba Pogledaj poruku
  @ svetozar pribicevic aka mane rokvic vitka stasa

  vidim da neretko dok pises ubacujes sta mesto sto,to nije bas odlika licana koliko dalmatinaca
  no nebitno,jel ti nama kuckas iz srbije ili hrvatske...mislim,jesi srbin iz hrvatske ili zivis u srbiji
  Kuckam iz R.S.K.

 20. #20
  Iskusan ljuta_mamba (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  made in PRC
  Poruke
  6.721
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  Kuckam iz R.S.K.
  aaaa
  sad mi je mnogo jasnije
  otud ta mrznja prema prvim susjedima

 21. #21
  Domaćin Urvan Hroboatos (avatar)
  Učlanjen
  26.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.205
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio ljuta_mamba Pogledaj poruku
  aaaa
  sad mi je mnogo jasnije
  otud ta mrznja prema prvim susjedima
  Hja...nemoć rađa srdžbu.

 22. #22
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.368
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Zasto mrznja...ko iznosi istinu o Hrvatima, ne znaci da ih mrzi, mada to tako izgleda sa vase tacke gledista...ali ona je jednostavno takva...surova i sramna...

  ili treba ovde da se bavimo vasom falsifikovanom povijescu koju ste tako lepo zapakovali za neka buduca pokolenja...

  dakle istina za vas svakako predstavlja uvredu...

 23. #23
  Aktivan član matijakupa (avatar)
  Učlanjen
  07.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sisak
  Poruke
  1.389
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Koča Pogledaj poruku
  Zasto mrznja...ko iznosi istinu o Hrvatima, ne znaci da ih mrzi, mada to tako izgleda sa vase tacke gledista...ali ona je jednostavno takva...surova i sramna...


  dakle istina za vas svakako predstavlja uvredu...
  Mrkalj, ajde malo baci pogled pa ti meni reci kome je mržnja u genima?

  pazi molim te, .... to se nama samo čini da se ovdje sa mržnjom govori o Hrvatima...

 24. #24
  Zainteresovan član Светозар Прибићевић (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo daleko a opet tako blizu
  Poruke
  264
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio matijakupa Pogledaj poruku
  Mrkalj, ajde malo baci pogled pa ti meni reci kome je mržnja u genima?

  pazi molim te, .... to se nama samo čini da se ovdje sa mržnjom govori o Hrvatima...

  А ту се не брини,јер по питању мржње,ми вама нисмо ни до глежња,а камо ли до кољена.

 25. #25
  Aktivan član matijakupa (avatar)
  Učlanjen
  07.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sisak
  Poruke
  1.389
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: БЛАЈБУРГ-највећа хрвастка обмана

  Citat Original postavio Светозар Прибићевић Pogledaj poruku
  А ту се не брини,јер по питању мржње,ми вама нисмо ни до глежња,а камо ли до кољена.
  na srpskom se kaže "kolena" a ne "koljena"

  čija li si ti ptica, da mi je znati?? ali neka, ima vremena....

Slične teme

 1. Odgovora: 48
  Poslednja poruka: 26.12.2016., 00:48
 2. Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 05.11.2014., 23:19
 3. Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 06.09.2005., 02:50
 4. Uskrs 1945.
  Autor jomini u forumu Istorija
  Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 14.05.2005., 11:53

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •