Žene u bibliji!!!!
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Žene u bibliji!!!!

 1. #1
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Žene u bibliji!!!!

  Danas će vam apologeti, teolozi, crkvenjaci, reći kako se u Bibliji zastupa ravnopravnost između muškaraca i žena.Svoje će izjave potkrijepiti navodima kao što su: "Muško i žensko, stvori ih." ili "Nema više: Židov - Grk! Nema više: rob - slobodnjak! Nema više: muško - žensko! Svi ste vi Jedan u Kristu Isusu!". Galaćanima 3,28 ili nešto slično. Pa i famoznom – to uopće nije ono što piše. I možda su mogli nekoć od naroda raditi ovce, ali u 21. stoljeću je to sve teže. O navodima koji diskreditiraju ženu i čine je pokornom muškarcu, kojih je puna Biblija, ne govore čak ni na misi ili ako to i spominju upakiraju u sto celofana.

  Tko je čitao Bibliju, mogao je vidjeti da su se od postanka pa do Isusa rađali uglavnom muškarci. Nabrajanja tko je čiji sin ima kroz cijelu Bibliju…i to po imenu… Ako se baš mora spomenuti da se tu i tamo rodila kćer…to je rečeno tek usput i obično su to bile žene čije su maternice poslužile za rađanje još sinova.

  Stari zavjet

  Postanak:
  "A ženi reče: "Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom."

  Knjiga Sirahova
  "Mudre izreke"
  Žene
  Malena je svaka zloća prema zloći ženskoj: neka je snađe kob grešnička!
  Ne daj se zavesti ljepotom ženskom i ne žudi za ženom.
  Od žene je grijeh počeo i zbog nje svi umiremo.
  Ako ne čini kao što joj pokažeš, otpusti je od sebe.
  Kreposna je žena vijenac mužu svojemu, a sramotna mu je kao gnjilež u kostima.
  Ženina je bludnost u njezinu drsku pogledu i poznaje se po njezinim trepavicama.
  ()

  Kao žedan putnik, ona otvara usta i pije svaku vodu na koju naiđe i spušta se pred svakim kolcem i svakoj strijeli otvara tulac.
  (ijuuu )
  Žena prima svakog muža, premda je jedna djevojka od druge bolja.
  Vrijedna je žena vijenac mužu svojemu; a koja ga sramoti, ona mu je kao trulež u kostima. Propovjednik 12,4.
  "Otkrih da ima nešto gorče od smrti - žena, ona je zamka, srce joj je mreža, a ruke okovi; tko je Bogu drag, izmiče joj, a grešnik je njezin sužanj."
  Propovjednik 7,26

  Za vrijeme menstruacije, žena je nečista…logično, pa je procedura sljedeća:
  Kad žena imadne krvarenje, izljev krvi iz svoga tijela, neka ostane u svojoj nečistoći sedam dana; tko se god nje dotakne neka je nečist do večeri. Na što god bi legla za svoje nečistoće neka je nečisto; na što god sjedne neka je nečisto. Tko se dotakne njezine posteljine neka opere svoju odjeću, u vodi se okupa i do večeri ostane nečistim. Tko god dotakne bilo koji predmet na kojemu je ona sjedila neka svoju odjeću opere, u vodi se okupa i nečist ostane do večeri. A ako bi se dotakao čega što je bilo na njezinoj postelji ili na predmetu na kojem je ona sjedila, neka je nečist do večeri. Ako koji čovjek s njom legne, njezina nečistoća za nj prianja, pa neka je nečist sedam dana. Svaka postelja na koju on legne neka je nečista. Ako žena imadne krvarenje dulje vremena izvan svoga mjesečnog pranja, ili ako se njezino mjesečno pranje produžuje, neka se smatra nečistom sve vrijeme krvarenja kao da su dani njezina mjesečnog pranja. Svaka postelja na koju legne za sve vrijeme svoga krvarenja bit će joj kao i postelja za njezina mjesečnog pranja. I svaki predmet na koji sjedne neka postane nečistim kao što bi bio nečist u vrijeme njezina mjesečnog pranja. A svatko tko ih se dotakne neka je nečist; neka opere svoju odjeću, okupa se u vodi i ostane nečistim do večeri. Ako ozdravi od svog krvarenja, neka namiri sedam dana, a poslije toga neka je čista. Osmoga dana neka uzme dvije grlice ili dva golubića te ih donese svećeniku na ulaz u Šator sastanka. Neka jedno svećenik prinese kao žrtvu okajnicu, a drugo kao žrtvu paljenicu. Tako će svećenik obaviti pred Jahvom obred pomirenja nad njom, za njezino nečisto krvarenje."
  Levitski zakoni 15,19-30 2. #2
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Za čudo, i muškarci su nečisti, ako imaju izljev (poluciju ili bilo kakvo vanvaginalno svršavanje ), pa kaže:
  "Ako koja žena legne s kojim čovjekom i on ispusti sjeme, neka se okupaju u vodi i budu nečisti do večeri'."

  Kako izgleda vrsna žena?
  - Pribavlja vunu i lan i vješto radi rukama marnim.
  - Ona je kao lađa trgovačka: izdaleka donosi kruh svoj.
  - Još za noći ona ustaje, hrani svoje ukućane i određuje posao sluškinjama svojim.
  - Opazi li polje, kupi ga; plodom svojih ruku sadi vinograd.
  - Opasuje snagom bedra svoja i živo miče rukama.
  - Vidi kako joj posao napreduje: noću joj se ne gasi svjetiljka.
  - Rukama se maša preslice i prstima drži vreteno.
  - Sama sebi šije pokrivače, odijeva se lanom i purpurom.
  - Platno tka i prodaje ga i pojase daje trgovcu.
  - Sinovi njezini podižu se i sretnom je nazivaju
  (Vrsna žena rađa sinove, a ne kćeri.)

  A što radi vrsni muž, vrsne žene?
  "Muž joj je slavan na Vratima, gdje SJEDI sa starješinama zemaljskim".

  Avaj…al se naradio…

  A kako prolaze trudnice, bludnice u božjoj milosti?
  "Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se SPALI !" Post. 38,24


  A ako ne može dokazati svoje djevičanstvo?
  "Potom neka progovori starješinama djevojčin otac: 'Ovome sam čovjeku dao svoju kćer za ženu, ali mu je omrzla. (17) Stoga joj pripisuje svašta ružno i tvrdi: nisam u tvoje kćeri našao znakove djevičanstva. Ali evo djevičanskih znakova moje kćeri!'
  I neka razastru plahtu pred gradskim starješinama. (18)
  Neka tada starješine onoga grada uzmu muža pa ga kazne; (19) neka ga, zato što je pronio ružan glas o jednoj izraelskoj djevici, udare globom od stotinu srebrnika pa ih dadnu ocu mlade žene. I neka mu ona i dalje bude ženom da je ne može pustiti dok je živ. (20)
  Ali ako optužba - da se na mladoj ženi nije našlo djevičanstvo - bude istinita, (21) neka djevojku izvedu na kućna vrata njezina oca pa neka je ljudi njezina grada kamenjem zasiplju dok ne umre, jer je počinila besramnost u Izraelu odajući se bludu u očevu domu. Tako ćeš iskorijeniti zlo iz svoje sredine. "

  A ako je silovana?
  Eh…ima i tu caka. Ovisi jel silovana bila djevica…ili zaručena.

  Ako je djevica:
  "Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. "
  Ponovljeni zakon (22,22-28)

  A ako je zaručena:
  "Ako mladu djevicu zaručenu za nekoga u gradu sretne drugi čovjek i s njom legne, (24) oboje ih dovedite vratima toga grada pa ih kamenjem zasipljite dok ne umru: djevojku što nije zvala u pomoć u gradu, a čovjeka što je oskvrnuo ženu bližnjega svoga. " Pnz 22,23

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  "Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću. Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru. Jer prvi je oblikovan Adam, onda Eva; i Adam nije zaveden, a žena je, zavedena, učinila prekršaj. A spasit će se rađanjem djece ako ustraje u vjeri, ljubavi i posvećivanju, s razborom."
  1 Timotej 2,12-15.

  Još malo božje milosti:
  Ispaštat će Samarija jer se protiv Boga svoga pobunila. Od mača past će oni, djecu će njihovu smrskati, žene trudne rasporiti. (Hošea 13,16)


  Dvostruko nečista kada rodi djevojčicu:
  "Jahve reče Mojsiju: 'Kad koja žena zatrudni i rodi muško čedo, neka je nečista sedam dana, kako je nečista u vrijeme svoga mjesečnog pranja. (3) Osmoga dana neka se dijete obreže. (4) A ona neka ostane još trideset i tri dana da se očisti od svoje krvi; ne smije dirati ništa posvećeno niti dolaziti u Svetište dok se ne navrši vrijeme njezina čišćenja. (5) Ako rodi žensko čedo, neka je nečista dva tjedna, kao za svoga mjesečnog pranja, i neka ostane još šezdeset i šest dana da se očisti od svoje krvi. "


  Novi zavjet

  Nečista je čak i Blažena Djevica Marija kada je rodila Isusa Krista !!!!

  Obrezanje i prikazanje u Hramu
  "(21) Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus, kako ga je bio prozvao anđeo prije njegova začeća. (22) Kad se zatim po Mojsijevu Zakonu navršiše dani njihova čišćenja, poniješe ga u Jeruzalem da ga prikažu Gospodinu - (23) kao što piše u Zakonu Gospodnjem: Svako muško prvorođenče neka se posveti Gospodinu! - (24) i da prinesu žrtvu kako je rečeno u Zakonu Gospodnjem: dvije grlice ili dva golubića."

  Čudi me da golubovi nisu izumrla vrsta.

  Milostivi Krist kaže:
  "A jao trudnicama i dojiljama u one dane!"
  Luka 21,23
  "Jao trudnicama i dojiljama u one dane jer bit će jad velik na zemlji i gnjev nad ovim narodom. (24) Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima.
  Matej 24,19

  Žena Mora biti pokorna.
  "Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem vas žena, (2) pošto promotre vaše bogoljubno i čisto življenje."
  1 Pt 3,1

  "Tako su se doista i nekoć svete žene, zaufane u Boga, resile: pokoravale su se muževima. (6) Sara se tako pokori Abrahamu te ga nazva gospodarom."
  1. Petrova 3,2-6

  "Žene, pokoravajte se svojim muževima kao što dolikuje u Gospodinu! Muževi, ljubite svoje žene i ne budite osorni prema njima. Djeco, slušajte roditelje u svemu, ta to je milo u Gospodinu! Očevi, ne ogorčujte svoje djece da ne klonu duhom. Robovi, slušajte u svemu svoje zemaljske gospodare!"
  Kol 3,18

  "Mlađe pak udovice odbijaj jer kad ih požuda odvrati od Krista, hoće se udati , pa zasluže osudu što su pogazile prvotnu vjernost.
  A uz to se, obilazeći po kućama, nauče biti besposlene, i ne samo besposlene, nego i brbljave i nametljive, govoreći što ne bi smjele.
  Hoću dakle da se mlađe udaju, djecu rađaju, da budu kućevne te ne daju protivniku nikakva povoda za pogrđivanje. Jer već su neke zastranile za Sotonom."

  "Tako, tko se oženi svojom djevicom, dobro čini, a tko se ne oženi, bolje čini. Žena je vezana dokle živi muž njezin. Umre li muž, slobodna je: neka se uda za koga hoće, samo u Gospodinu. Bit će ipak blaženija ostane li onako, po mojem savjetu. A mislim da i ja imam Duha Božjega."

  Modni diktat:
  "Ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije.
  A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža." 1 Korinćanima 11


  Slabo nešto viđam pokrivene vjernice.
  Češće ih viđam sa uglavljenim mrtvim Isusom na križu u bujnim dekolteima.
  I obično vole komentirati zamotane muslimanke.

  "Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog. " “Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!"
  (Efežanima 5,21).

  "Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku."
  1 Korinćanima 14,34-35

 4. #4
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Element!!

  Element
  Žena kroz prizmu kršćanstva Nikad nije bila ravnopravna s muškarcem.
  U prošlom postu sam nabrojala tek nekoliko navoda iz „svetog“ nam pisma koja omalovažavaju ženu.
  Ako na stranu stavimo Sve morbidnosti, brutalnosti i bizarnosti kroz cijelu Bibliju i pogledamo samo ovih par navoda o odnosu prema ženama, dovoljno je da se Bibliji ukine naziv - Sveta.
  Stari zavjet je nečitljiv, koliko je brutalan i morbidan.
  Jahvine zapovijedi o osvajanju teritorija, porobljavanju, masakrima i svim ostalim
  strahotama više govori o nekakvoj sotonističkoj knjizi, nego nečem svetom.
  No, nakon Starog i Novog zavjeta, slijedila su naravno i…

  "Nepogrešiva" tumačenja kroz povijest

  Za početak, nakon osnivanja papinske inkvizicije 1234. godine krenuo je sumanuti lov
  na vještice. Zapravo na svakoga koga bi suludi Crkveni fanatici proglasili heretikom.
  Danas se ne zna točan broj ubijenih žena.
  A ako se papinskoj, pribroji i Španjolska inkvizicija (trajala je 400 godina)…broj varira od 100 000 po Crkvi, 500 000 po nekim povjesničarima…a prema nekima i par milijuna (za proglasiti ženu vješticom, ponekad je bio dovoljan i madež ili osuda ljubomornog susjeda).

  Mnoge žene su mučene na što kakve brutalne, bizarne, morbidne načine, za koje je
  teško povjerovati da ih se mogao dosjetiti duhom nadahnuti, božjom providnošću poslan, samom ljubavi blagoslovljen, milosti pun, sveti čovjek.


  Jedna od sprava ( Breast Ripper) za sakaćenje i mučenje.
  Služila je za rezanje dojki ženama koje su bile osuđene za herezu.  Kruška. Stavljala bi se u vaginu, anus ili usta...šireći se, gušila bi ili trgala bi sve oko sebe  Judin stolac. Okrivljenika bi se posjelo na vrh pirmide, anusom ili vaginom  Heretička vilica, stavljala bi se oko vrata osuđenom za herezu.

  Vezali bi ih, čak i u vreće, pa bacali u vodu. Uspije li se osloboditi, znači da je
  vještica i da ima moći, ne uspije li…pokoj joj duši, nevina je i već je u raju.

 5. #5
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Element!!  Spaljivanje na lomači je zapravo bio izraz milosti.
  Jer vatra "pročišćava".

  Nadasve nepogrešivi papa Inoćencije, donosi bulu koja naređuje progon vještica:

  "Inoćencije, Biskup, sluga slugu Božjih, za vječno pamćenje.
  S najiskrenijom brigom, i u skladu sa zahtjevom Našeg apostolstva, a sa željom da
  katolička vjera u ovaj naš dan raste i posvuda se širi, a da se sva heretička iskvarenost protjera izvan granica vjere, Mi sa radošću potvrđujemo i odobravamo sredstva i metode za ostvarivanje naše pobožne želje..."
  Nedavno je došlo do Naših ušiju, nemalo nas gorko ražalostivši, da su u nekim
  dijecezama mnoge osobe ... prepustile se đavolima, inkubusima i sakubusima ... i skrenuli od Katoličke vjere ... ubijale novorođenčad još u utrobama majki kao i mladunčad stoke, uništavali prinose, vinograde, voćke, kukuruz, pšenicu, ... nanosili velike boli ljudima i stoci...sprečavale muškarce u spolnom činu i žene u rađanju i najgore od svega, odricali su se od Vjere koja je njihova po sakramentu svetog krštenja. Naši dragi sinovi Henry Kramer i James Sprenger, profesori teologije, Inkvizitori
  ...premda ovlašteni ... neki klerici su sramotno negirali da se te gnjusobe čine na njihovim teritorijima. Stoga Mi kao našu dužnost ... želimo otkloniti sve prepreke za obavljanje dobrog djela naših inkvizitora ... da primijene snažan lijek protiv te bolesti hereze i drugih zala koja uništavaju mnoge duše…
  Našim apostolskim autoritetom Mi proglašavamo da spomenuti inkvizitori
  imaju ovlasti pravednoj korekciji, zatvaranju i kažnjavanju svake osobe, bez
  ograničenja.

  Non obstantibus ... Neka se stoga nitko ne protivi ... Ali ako se itko usudi tako
  učiniti, što je Bog zabranio, neka znade da će na njega pasti gnjev Svemogućega Boga, i blaženih Apostola Petra i Pavla.

  U Rimu, u Sv. Petru, 9.12. godine gospodnje 1484., u prvog godini Našega
  pontifikata.
  "The Geography of Witchcraft," od Montague Summers, pp. 533-6 (Kegan Paul).

  Brinulo ga što žene sponatano pobace, što žetva nije urodila baš očekivanim plodom, pa i to što se muškarcima ne diže...no...povrh svega, najstrašnije je što su se ljudi odricali Vjere, točnije - nametnutog nauka koji je vrijeđao ljudsku inteligenciju i tada, a kamoli ne danas.

  Duhom nadahnuti nastavili su “nepogrešivo tumačiti” (a kako bi drugačije), kroz cijelu povijest:

  Sveti Toma Akvinski - najveći skolastički teolog (1225-1274), kao i njegov učitelj
  Albertus Magnus, Akvinski je bio isto tako uvjeren u žensku inferiornost naspram muškarca. Po njemu, žene nisu "prva intencija prirode" koja stremi savršenstvu, nego
  "sekundarna intencija prirode" koja je srodna stvarima kao što su "raspad, deformacije i slabost starosti. Manje su inteligentne od muškaraca. Muškarci posjeduju "savršeniji razum" i "snažniju vrlinu" od žena.
  Intelektualni defekt žena, prema Akvinskom, sličan je onima" u djece i mentalno
  bolesnih osoba."
  Žene su slabije otporne na seksualnu napast od muškaraca jer "u ženama ima više
  vode, pa lakše podlegnu seksualnim zadovoljstvima." ()
  [Ranke-Heinemann, Eunuchs for the Kingdom of Heaven: str. 88]
  Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".
  Sveti Ciprijan: "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".
  Sveti Ante: "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".
  Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".
  Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......
  Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."
  Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."
  Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno.
  Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje."
  i još mnogi drugi...

 6. #6
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Element!!

  A danas...


  Danas, kada im više nije dozvoljeno paliti neistomišljenike na lomačama u ime Isusovo i prevelike božje milosti, samo se petljaju u planiranje obitelji i osuđuju razvode, koliko god brutalni pobožni muževi bili.

  "Ipak razmisli malo, pa to je brak... Trebate pretrpjeti, probati, on je imao problema, ovakvih, onakvih, pa možda je to zato što pije, pa tu su djeca, pa nemojte, vi ste ta koja trebate to trpjeti, izdržati... nemoj, probaj, žena je ta koja treba pretrpjeti, udovoljiti...", savjeti su župnika koje je u zborniku Nasilje nad ženama objavila časna sestra Rebeka Anić, zamjenica ravnatelja Franjevačkog instituta za kulturu mira. (link na vijest)

  Čak kad se radi i o ženama u Crkvenim redovima, popadija pokazuje izuzetno licemjerje.
  Žena koja se i uspije najbliže približiti Crkvi je - časna...no...oni su i daje VeleČasni...koliko god putra imali na glavi.

  Na upit o položaju žena u Crkvi, papa kaže:

  "Morat ćemo osluškivati Boga, kako ne bismo bili oni koji mu se suprotstavljamo, već se radujemo da ženski element u Crkvi zauzme mjesto djelovanja koje joj pripada, počevši od Majke Božje i od Marije Magdalene", rekao je nepogrešivi papa Benedikt XVI.

  Što god ova teološki zamotana izjava pape značila i kako god se to boga
  osluškuje...Biblija je o ženama u Crkvi bila i više nego jasna:

  "Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. 34 Nije im dopušteno
  govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. 35 Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku." 1 Kor 14/33

  A i žena kao element u Crkvi je dosta zastupljen...u bar jednom ćošku ima Marijin kip.

  I fakat šuti...
  Ponekad navodno tek zaplače...
  A nakon svega, to i nije neko čudo.

 7. #7
  Veoma poznat hakim bej (avatar)
  Učlanjen
  14.11.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.755
  Tekstova u blogu
  177
  Reputaciona moć
  862

  Podrazumevano Re: Element!!

  Tekstovi i ilustracije ne govore o "neravnopravnom polozaju zena".

  Govore o satanistickoj crkvi hriscanskoj.

  Ako neki pripadnik crkve pozeli da me kritikuje, neka jos jednom natenane pogleda ilustracije.
  Pobuni se, uvek. Bez obzira na ishod.
  Makar završio u lancima.
  Jedini način da se osećaš kao čovek.

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Pa u novom zavetu je sve ono kao jednaki smo ovo ono.
  A stari zavet je malo "lose napisan"
  Verovatno je prenosenjem ta ideja skroz unistena. Ai ono to je jevrejsko sve
  A jevreji=lose

 9. #9
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Da to je super.
  Sve sto ne valja u biblji je ili stari zavet ili novi zavet , al pogresno preveden.
  Otprilike jedno sto valja su reci "da, jest, zivjese, ljudi, post, satana"....i kombinuje se....

  Heheh...
  To mi zvuci ko programeri....
  Kad nesto ne valja, ili ne radi....programer kaze "pa....radilo je" ili "korististe zastareo sistem" ili vec tako neki izgovor....znam, zato sto ja istu bibliju svaki dan prodajem
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 10. #10
  Obećava
  Učlanjen
  16.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  89
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  To rade samo loši programeri. Analogija Knjige nad knjigama sa običnim programskim algoritmom je kao poređenje Korbizjeove ležaljke i hoklice.

 11. #11
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  Pa u novom zavetu je sve ono kao jednaki smo ovo ono.
  A stari zavet je malo "lose napisan"
  Verovatno je prenosenjem ta ideja skroz unistena. Ai ono to je jevrejsko sve
  A jevreji=lose
  Ma i u Novom Zavetu je takodjer bjedno.
  Od ISUSOVE riječi ostalo je par stranica tamo,a ostalo su dodavali seksualno nurotični tipovi svoje nebuloze protiv žena.

 12. #12
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Element!!

  Citat Original postavio hakim bej Pogledaj poruku
  Tekstovi i ilustracije ne govore o "neravnopravnom polozaju zena".

  Govore o satanistickoj crkvi hriscanskoj.

  Ako neki pripadnik crkve pozeli da me kritikuje, neka jos jednom natenane pogleda ilustracije.

  Gledaj koliko ima komentara samo ti jer nemaju što da kažu.
  Bijedno da ne može bijednije,ni danas nije drugačije.
  Danas je duhovni teror koji je još gori od fizičkoga.

 13. #13
  Elita Moderna Pevacica (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Haiti
  Poruke
  15.846
  Reputaciona moć
  191

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Citat Original postavio Eleleth Pogledaj poruku
  Postanak:
  "A ženi reče: "Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom."
  Ipak, uloge su se promenile, pa mi gospodarimo muskom pozudom.

 14. #14
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Citat Original postavio Eleleth Pogledaj poruku
  Ma i u Novom Zavetu je takodjer bjedno.
  Od ISUSOVE riječi ostalo je par stranica tamo,a ostalo su dodavali seksualno nurotični tipovi svoje nebuloze protiv žena.
  Pazi iskreno neko moje subjektivno misljenje je
  Da je dosta toga ljudska ruka dodala/promenila.
  ali da su neek sustinske ideje ostale.
  Na primer isus prica o najvecoj ljubavi medju ljudima na jednom mestu, a na drugom pravi diskriminacije. Ocigledno je da se dosta toga prepisivanjem izgubilo, ali mislim da bi detaljnijim citanjem, u principu mogla da se shvati sustina

 15. #15
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Citat Original postavio Moderna Pevacica Pogledaj poruku
  Ipak, uloge su se promenile, pa mi gospodarimo muskom pozudom.
  Tako je. sada oni mole nad nama

 16. #16
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  Tako je. sada oni mole nad nama
  Neka žene moje baš mi je drago da je tako.
  To je neophodno da muškarci nauče lekciju.
  Prelazna faza pri normaliziranju muškarca i žene da budu ravnopravni.

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.312
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Citat Original postavio Anita91 Pogledaj poruku
  Pazi iskreno neko moje subjektivno misljenje je
  Da je dosta toga ljudska ruka dodala/promenila.
  ali da su neek sustinske ideje ostale.
  Na primer isus prica o najvecoj ljubavi medju ljudima na jednom mestu, a na drugom pravi diskriminacije. Ocigledno je da se dosta toga prepisivanjem izgubilo, ali mislim da bi detaljnijim citanjem, u principu mogla da se shvati sustina
  Slažem se djelom ali bitna stvar je izostavljena.
  ISUS i Marija Magdalena kao par u ljubavi i djete.
  Tek onda kompletna slika može da bude izvučena

 18. #18
  Poznat
  Učlanjen
  22.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cukarica-Beograd
  Poruke
  8.619
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žene u bibliji!!!!

  Slusaj Eleleth procitala sam onaj deo o onim mucenjima i tako tome.
  Evo da ti kazem jednu zanimljivu cinjenicu.
  Budisticki monasi su u par hramova imali skoro identicne sprave
  E sada razmisli, budizam koji nema N od nasilja, nema apsolutno niti ikakve mrznje, niti se uopste pominje zena kao nizi rod ili nesto. Sta vise Buda sam kaze da zena moze dostici isto sto i muskarac.
  Ali eto opet neki monasi su nasli da u "budinu slavu" ubijaju i muce ljude . I ne samo zene, vec eto nadji ljudi koga ce. Tako da ono, u svakoj organizaciji ljudskoj nastane haos .
  Zato se bog i treba srcem naci, a ne knjigama, niti crkvom. Crkva i Knjige su samo posrednici, a srce sustina
  Inace ovo za ove sto su maltretirali ovako uzasno, prosto je tesko poverovati u nesto takvo. To samo govori koliko je nas soj slab i gresan. Realno za takve zlocine su odgovorne citave nacije (jer je i pasivnost dobrih greh). Tako da ono, sta god nam se desilo imamo dovoljno ljage nasih predaka

Slične teme

 1. Evolucija u Bibliji
  Autor gost 133940 u forumu Religija
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 15.08.2013., 23:59
 2. Sotonizam u Bibliji!!!!!!!!!!!!!!!!
  Autor Eleleth u forumu Religija
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 05.04.2009., 09:55
 3. Kako je Božje ime ?(po Bibliji)
  Autor Gane-hassem u forumu Religija
  Odgovora: 134
  Poslednja poruka: 08.03.2009., 21:04
 4. Da li je u Bibliji sve napisano....
  Autor Svabov u forumu Religija
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 22.01.2009., 19:39

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •