54. Sterijino pozorje održaće se od 23. maja do 5. juna 2009. u Novom Sadu. Najstariji pozorišni festival u našoj zemlji dešavaće se paralelno na deset lokacija, a predstaviće šest programskih celina. Festival će zvanično otvoriti mjuzikl „Maratonci trče počasni krug”, Pozorišta na Terazijama iz Beograda.

Takmičarska selekcija nacionalne drame i pozorišta predstaviće publici festivala devet predstava pozorišta iz Srbije , dok će u okviru međunarodnog programa "Drugovi" biti prikazane predstave pozorišta iz Amerike, Švedske i Hrvatske. Poseban program festivala činiće gostovanje teatra „Ulysses” Radeta Šerbedžije koje će izvesti pet predstava na različitim lokacijama u Novom Sadu.

U okviru pratećeg programa festivala organizovana su brojna dešavanja kao što su dani knjige, izložba pod nazivom „Scena, maska, kostim, lutka” i radionica dramskog teksta Gorana Stefanovskog „Mala knjiga zamki”. U periodu od 28. do 31. maja u okviru festivala održaće se 13. međunarodni simpozijum pozorišnih kritičara i teatrologa čija će se tema „Međunarodni pozorišni festivali i razvoj publike” baviti pitanjima kako teatar neguje novu publiku i proširuje kulturni diverzitet pozorišne javnosti.

Selektori nacionalnog takmičarskog programa ovogodišnjeg Sterijinog pozorja su Vladimir Kopicl i Igor Burić, dok je selektor međunarodnog programa „Drugovi” reditelj Nikola Zavišić.

Ulaznice za 54. Sterijino pozorje su u prodaji, i mogu se nabaviti na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu i Beogradu, dok će prodaja ulaznica na blagajni Srpskog narodnog pozorišta početi prvog dana festivala 23.maja.

Satnicu može downloadovati putem ovog LINKA.