profitabilan posao

stawwross

Domaćin
Poruka
4.769
evo ja imam problem koji vecini mozda nece izgledati tako...imam pare a nemam ;poima sta cu sa njima da pocnem da radim...ovde me ne zanimaju trange frange poslovi,zanima me posao sa kojim cu vratiti ulozeno za jedno 2-3g i koji ce nastaviti da donosi novac...i da je koliko toliko siguran
pozz hvala
 
2-3 godine za 100% profita?
To je 33-50% godisnje.
Toliko se ne profitira u legalnom bizniisu.

Uz dobru ideju novac se legalno udesetostruci za 3, 4meseca.........(najmanje)
Kokosarenje je drugi naziv za tzv. siguran posao u kojem za 2-3 godine imas 100% profita.
A takav posao u uslovima ovako nesigurne kako finansijske ,tako i politicke situacije u Srbiji nema puno sansi za uspeh.
Takvi poslovi su za stabilne finansijsko-politicke sisteme.
PS:sada i na Zapadu taj sloj najpre stradava od ekonomske krize.
A tek kod nas takvi sluze za namirivanje nedostajuceg novca u budzet.
 
Hmm... postoji veliki broj poslova gde se novac može oploditi posle izvesnog vremena,ali su potrebna izvesna ulaganja, dobro i detaljno urađen biznis i marketing plan .

Kao sto rece Georg_Faust-sakupljanje tartufa je zaista unosan posao, i to ne samo u Francuskoj. Poznavaoci prilika kažu da je Srbija puna tartufa, ali obučenih sakupljača je vrlo malo. U svetu se obično koriste divlje svinje ili labradori za otkrivanje tartufa jer imaju vrlo istančano čulo mirisa. Tartufi su veoma cenjeni u kulinarstvu, pa njihova cena na tržištu zna da dostignje i preko 1000 evra po kilogramu. Najcenjeniji je beli tartuf. Jako je tražen u mediteranskoj, naročito italijanskoj kuhinji i specijalitet je koji se servira bogatoj klijanteli kao aromatični začin ili dodatak jelima.

Drugi interesantan posao koji se može primeniti i u Srbiji jeste uzgajanje šampinjona i naročito šitake pečurki. Sad znam da ima puno prevaranata u tom poslu i da treba biti obazriv(neki postovi na ovu temu su ranijih godina i bili postavljeni na Krstarici), ali ima i korektnih poslovnih saradnika.
 

Back
Top