Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 48

Tema: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

 1. #1
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Piše: Milorad DODIK

  Kada bi sada uspostavili islamski kalifat u Bosni i Hercegovini, to opet ne bi bilo dovoljno da neki bošnjački, a pogotovo islamski vjerski funkcioneri, prihvate da Srbi, Hrvati i ostali, imaju neka prava, osim da budu sirotinja raja.

  Ne bi ih spriječilo ni da zloupotrebljavaju žrtve u BiH. Svaki glas o potrebi da se sa što više tačnosti predstavljaju zločini svih ratujućih strana u BiH, odbija se o ratne propagandne stereotipe o izmišljenim brojevima žrtava samo na muslimanskoj strani. Tako se i dalje neodgovorno i lažno govori o 300.000 hiljada mrtvih muslimana, o 60.000 silovanih muslimanki, te da su od svih zločina Srbi počinili preko 80 odsto. Kako onda objasniti da u ukupnom broju od 97.207 popisanih žrtava, ima preko 25.000 Srba. Ispada da su se Srbi sami ubijali i međusobno ratovali. Svako ukazivanje na lažne i jednostrane priče o be-ha ratovima, u kojima je ratovao svako protiv svakog, a Alijini Bošnjaci i protiv Abdićevih Bošnjaka, nailazi na histeriju propagandista paradnog globalizma.

  Međutim, stvarna raspoređenost zločina, ne daje nikome za pravo svoditi krivicu samo na srpsku i donekle na hrvatsku stranu. Nisu ni tada bosanskohercegovački Srbi i Hrvati vršili agresiju na sebe same, bez obzira na upade u BiH paramilitarnih srpskih jedinica i hrvatske vojske. Kada se opravdano govori da zločin u Srebrenici nije jedini, onda krenu sinhronizovani napadi da je to negiranje genocida nad Bošnjacima, pa se to još izjednačava sa negiranjem holokausta.

  Neko vrijeme nije bilo jasno zašto se prećutkuju zločini koje je počinila muslimanska vlast i njena Armija protiv Srba i Hrvata, ali kada se sve sabere, ispada da se time neko na Zapadu dodvorava islamskom svijetu. Tako su neki američki zvaničnici pozivali islamske zemlje da vide američku politiku prema Kosovu i Bosni, a da pri tom ne gledaju Irak, Avganistan, Bliski istok.

  ŠTETOČINA ZVANA PEDI EŠDAUN

  To je više puta ovog mjeseca u Vašingtonu ponovio i Pedi Ešdaun, čovjek koji je nanio najviše štete pomirenju i budućnosti BiH, službujući kao visoki predstavnik međunarodne zajednice. Tražeći da se nova američka administracija što više angažuje u BiH, Ešdaun kaže: "I moj posljednji argument, zbog čega je novi angažman bitan za Sjedinjene Države – radi se o velikom geostrateškom pitanju uspostavljanja novih relacija sa islamskim svijetom i ovo je ključno područje za to. Ako ponovo doživimo neuspjeh u osiguravanju istinske domovine evropske islamske zajednice, smatram da bi to imalo konotacije na široj globalnoj skali, što nam ne bi bilo od pomoći u mnogim drugim regionima".

  Prilično bezobrazno, budalasto i naivno, jer to pokazuju teroristički napadi 11. septembra, zatim londonski metro, španski voz, napad u Mumbaju. Svugdje su bili umiješani pripadnici "Al-Kaide", koji su sazrijevali u BiH, kao islamska pomoć bošnjačkim vlastima za vrijeme rata. To neće prestati kao odmazda islamista prema zapadnim zemljama, šta god sada činio Zapad prema Kosovu i BiH.

  Takođe je postalo jasno kakvu je politiku vodio Pedi Ešdaun i OHR koji su instalisali paralelne strukture, bilo nametanjem institucija, bilo imenovanjima policijskih službenika, stranih tužilaca i sudija. Ne čudi onda što Bošnjaci stalno prizivaju Ešdauna i što im odgovara beskonačni ostanak OHR-a. Sada se vidi zašto Tužilaštvo i Sud BiH vode političke procese protiv Srba i Hrvata, zašto su suđeni Šarović, Jelavić, Čović i Ivanić. Te institucije selektivno vode istrage za ratne zločine, pa uglavnom optužuju i sude Srbe, vrlo malo Hrvate i u zanemarljivom broju Bošnjake. Pri tom ostavljaju po strani zločine muslimanske strane još sa početka rata, kao što su Dobrovoljačka ulica u Sarajevu ili Tuzlanska kolona. Nemaju optužnicu ni protiv Atifa Dudakovića, iako je u kameru naređivao spaljivanje srpskih sela. Ti navodno nezavisni i nepristrasni pravosudni organi na nivou BiH nisu ništa preduzeli ni protiv osvjedočenog zločina Nasera Orića, već je to uradio Okružni sud u Bijeljini. Bojeći se da pred sudom u Bijeljini, ne bi mogla biti zataškana Orićeva odgovornost, Sud BiH uzima sebi taj predmet i to po prijedlogu Orićeve odbrane. Ovi primjeri govore kome i čemu služe takvi organi. Cilj im je isprepadati Srbe i Hrvate, da se ne bune što neko u ime međunarodne zajednice od BiH stvara domovinu islama.

  Još jedan instrument kojim se želi postići dodvoravanje islamu ili "Al-Kaidi", kao protivniku koga se boje, sada bi trebale biti ustavne promjene u BiH. Kosovo je ostavljeno po strani, jer ono nikada i neće biti država. Zato u prvi plan stavljaju BiH. Tako na istoj sesiji sa Ešdaunom, "ekspert" Ivana Hauard iz Nacionalne fondacije za demokratiju, tvrdi: "U slučaju Bosne, SAD bi trebala sarađivati sa EU partnerima kako bi našli zajednički jezik u formulisanju koherentne strategije s dovoljno političke volje koja bi progurala ustavnu reformu što je moguće prije, obezbjeđujući joj narodni legitimitet. Prodemokratskim opozicionim liderima, kao i civilnom društvu, trebalo bi biti dato da ravnopravno učestvuju u debatama i raspravama kada je riječ o novim ustavnim promjenama. Stoga bih apelovala na vas, članove komisije, članove Kongresa i administracije da kontaktiraju sa civilnim društvom, susreću se sa nevladinim organizacijama i predstavnicima medija kada posjećuju balkanske države. Takvi sastanci jačaju njihovu legitimnost ne samo u očima političke elite, već i u očima građana i šalju jasnu poruku da je mišljenje o civilnom društvu bitno u demokratskim reformskim procesima i da je svaki oblik pritiska na medije neprihvatljiv. Bosanska ustavna reforma je posebno vremenski senzitivna. Svaki pokušaj ustavne reforme mora biti brz i okončan prije kraja ove godine kako bi prodemokratske, multietničke snage imale bilo kakvu šansu na izborima u oktobru 2010. godine".

  PLAĆENA MULTIETNIČKA PERSPEKTIVA BIH

  Da li neko želi da nacrta Zlatka Lagumdžiju koga birači u BiH nikako neće, ili je to njihova takozvana "Naša stranka". Iz ovoga je vidljivo ko je oslonac za nakaradnu politiku nekih stranih faktora prema BiH, najvećim dijelom uperenu prema Srbima i Hrvatima. Čitava mreža kobajagi nevladinih organizacija, civilnog sektora, plaćenih medija, uz kvazi multietničke stranke – služi kršenju Dejtonskog sporazuma.

  Namjere se više i ne skrivaju. Ovakvom politikom prema BiH, nije moguće postići nikakvo jedinstvo kompleksnog društva kao što je BiH. To nije bilo moguće ni u Belgiji, nakon skoro dva vijeka postojanja te države kao nezavisne i suverene, jer nije postignuta integracija različitih naroda. Ko to onda navodi BiH na još jedan slijepi kolosijek. Pa ni bratstvo-jedinstvo i jednostranački poluvjekovni politički i društveni sistem, nisu mogli integrisati be-ha narode u jednu naciju, kako to neki pojednostavljeno ističu. Naprotiv. Zna se da rat u BiH nisu izazvali njeni stanovnici, već raspad Jugoslavije po volji velikih i moćnih država – "tako je negdje odlučeno" kaže Ante Marković.

  Sada ostrašćeni univerzalisti i dobro plaćene nevladine organizacije i pobornici civilnog društva, hoće da reintegrišu BiH, kao da je ona ikada i bila integrisana. Ne samo da se zagovaraju takve aktivnosti, već se i prave političke stranke i debelo plaćaju svi oni koji će "zabludjele" stanovnike BiH, njih oko četiri miliona dovesti u pamet. Oni se prave ludi, a od nas očekuju da budemo zbunjeni. Kao da politički predstavnici Bošnjaka, Srba i Hrvata ne dobijaju glasove na izborima upravo zbog toga što odgovaraju očekivanjima njihovih sunarodnika. Tako Bošnjaci traže 100 odsto BiH, Srbi traže da se provodi Dejtonski sporazum i njime garantovana prava Republike Srpske, Hrvati traže veća prava, jer su kao konstitutivni element Federacije BiH, uskraćeni za elementarno pravo da makar ne budu preglasavani.

  Kome odgovara nastavak tenzija i provociranje sukoba? Zašto Danijel Server iz Američkog instituta za mir koga finansira i američka vlada, kaže da ako dođe do novog rata, Bošnjaci bi lako pobijedili. Prilično čudan mirotvorac. Ipak, ne zna se šta bi bio ishod takvog sukoba. Možda se neki Bošnjaci nadaju da bi to bila unitarna država, a time država Bošnjaka, kao što stalno i neuvijeno ponavlja njihov najveći politički autoritet reis Mustafa Cerić. A moglo bi se završiti definitivnim razlazom na tri samostalna entiteta. Onda bi totalno nezadovoljnim Bošnjacima, treći pomoćnik zamjenika nekog zapadnog ministra, saopštio: eto mi smo sve pokušali, kažnjavali smo Republiku Srpsku, ukidali ljudska prava bez suđenja i prava na žalbu, montirali političke procese, prijetili svim i svačim. Nije išlo. Slično smo radili i Hrvatima – nismo im dali treći entitet, čak ni TV kanal na hrvatskom jeziku, podijelili smo im i HDZ, proganjali njihove izabrane dužnosnike, ali nije išlo. Žao nam je, mi moramo tražiti drugi most prema islamskom svijetu.

  Tada bi se ispostavilo da je to bila samo nekorisna alibi politika koja ništa i nije mogla riješiti, već samo još gore upropastiti. Tako nasamarenima biće se kasno kajati, jer neće imati ni Bosnu, ni Hercegovinu, nego samo svoj mali treći entitet. Nasamareni će biti i svi ostali, jer su morali potrošiti silno vrijeme i trud, na dokazivanje legitimnosti i legalnosti svojih stavova.

  Zato se mora reći da ustavne reforme radi "funkcionalne države", nisu ništa drugo nego formula za produbljivanje podjela, izazivanje dodatnih međunacionalnih tenzija, oduzimanje vremena za socijalno-ekonomske teme. Svakako da treba promijeniti ustavne odredbe o kandidovanju za članove Predsjedništva BiH, napraviti koncept stvarno neophodan za evropske integracije, po uzoru na druge evropske složene države, uvažavajući i višenacionalnu strukturu. Nastavak pritisaka za unitarizaciju BiH pod paravanom ustavnih reformi, bio bi još jedan doprinos za ostvarivanje BiH kao nemoguće države.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf 2. #2
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  DO SLJEDEĆEG RATA ILI PAKTA

  Srbi i Hrvati nisu pristajali da budu kolateralna šteta nečije izgradnje mostova prema islamskom svijetu. Nisu pristali da se takvi mostovi za vrijeme rata grade preko mudžahedina i uspjeli su odbraniti svoje pravo na postojanje u BiH. Neće ni sada pristati, bez obzira što im se prijeti SIPA, stranim tužiocima i sudijama u suverenoj i nezavisnoj BiH koju je kao takvu ustanovio međunarodni ugovor. Pri tom su više na meti Srbi, zbog Republike Srpske kao međunarodno priznatog entiteta koji kao takav ima elemente ograničene državnosti. Uostalom, uvijek govorimo da je Republika Srpska jedan od državotvornih entiteta BiH. Na udaru instrumentalizovanih i nametnutih institucija u BiH je ono što vide kao atribute državnosti i samoodrživosti Republike Srpske – od zgrada Vlade, pa preko mreže autoputeva, do zgrade RTV javnog servisa Republike Srpske, koji se pokazao bolje organizovanim i jedino finansijski stabilnim dijelom javne mreže u BiH.

  Svi znamo da ratovi na Balkanu nisu nikada nastajali sami od sebe. Uvijek je to bilo voljom velikih, uokvirenom u dobre, čak najbolje namjere. Rezultat su bili potoci balkanske krvi, zločini koji se ne zaboravljaju do sledećeg rata, a što je najtragičnije – sve veća podijeljenost i međunacionalna mržnja. Da li ćemo jednom i zauvijek prekinuti sa igranjem te predstave za nečiju politiku i publiku, uvijek gladnu rata i nasilja, ali izvan svojih granica. Toga više nema ni za njih, jer pred svačijom kućom igra mečka globalnog terorizma, hranjena "mostovima prema islamskom svijetu" za vrijeme rata u BiH.

  Izvor: DEPO
  p.s. Ovo je prva kolumna Dodika, tako kažu, "inspirisana" laprdanjima nekog Bajića koji ima opskurnu "nevladinu" organizaciju ili šta već pod imenom "Naša stranka". Mislim da valja preneti, a posebno zbog iznetih stavova. Ako je već neko preneo, a meni promaklo, bože moj copy-paste ne košta ništa...
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 3. #3
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  p.s. Ovo je prva kolumna Dodika, tako kažu, "inspirisana" laprdanjima nekog Bajića koji ima opskurnu "nevladinu" organizaciju ili šta već pod imenom "Naša stranka". Mislim da valja preneti, a posebno zbog iznetih stavova. Ako je već neko preneo, a meni promaklo, bože moj copy-paste ne košta ništa...
  Ako je nesto opskurno, to je Dodikova islamofobicna "kolumna".

  Btw, Bojan Bajic je Srbin iz Rudog, iz istocnog dijela BiH i RS-a koji je Dodik potpuno zapostavio, dok je multietnicka Nasa Stranka najpozitivnije iznenadjenje poslijednjih BH izbora.

  Evo sta Bajic kaze za sarajevsko Oslobodjenje o svemu tome:


 4. #4
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3283

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Da je multietičnost civilizacijska tekovina, ne bi srbi bili proterani iz Hrvatske, palestinci iz Izraela, kurdi iz Turske i da ne spominjem Indijance u SAD itd itd, to je obična demagogija, da je nekome stalo do multietničnosti i Jugoslavija bi danas ostala čitava.
  Čedina Zebra

 5. #5
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Zapadni susjed Pogledaj poruku
  Ako je nesto opskurno, to je Dodikova islamofobicna "kolumna".

  Btw, Bojan Bajic je Srbin iz Rudog, iz istocnog dijela BiH i RS-a koji je Dodik potpuno zapostavio, dok je multietnicka Nasa Stranka najpozitivnije iznenadjenje poslijednjih BH izbora.

  Evo sta Bajic kaze za sarajevsko Oslobodjenje o svemu tome:

  Претпостављам "сусједе" да си "Бошњак".
  Значи, смета ти Додик?!
  Па лепо. Ето аргумента да ја кажем - КАКВА ЛАФЧИНА!
  Мада, то ћу још видети са националнијим Србима, знам да га многи не воле. Делимично си у праву. Има нечег опскурног у његовој појави, али то није "исламофобија". Имамо ми доста разлога да о вама мислимо то што мислимо
  Значи свиђа ти се "Наша странка"
  Је ли, а ти си против постојања Републике Српске?!?
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 6. #6
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.848
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  nek nam se napuse balije i ovaj balijski janicar Bojan Bajic - onoga sto se nepusi
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 7. #7
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.848
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  sve dok balije ***** i mrze Dodika podrzavacu ga

  zabrinucu se ako krenu da ga hvale...

  to ce znaciti da je los za srbe

  cim ga pljuju i mrze iz dna duse - znaci po Srbe ne moze bolji biti

  ROKAJ DODICE - razvalicemo Dzamahiriju nema te sile koja moze da nas spreci
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 8. #8
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.252
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  sve dok balije ***** i mrze Dodika podrzavacu ga

  zabrinucu se ako krenu da ga hvale...

  to ce znaciti da je los za srbe

  cim ga pljuju i mrze iz dna duse - znaci po Srbe ne moze bolji biti

  ROKAJ DODICE - razvalicemo Dzamahiriju nema te sile koja moze da nas spreci
  Zar Milorada ZiveoBorisTadic Dodika koji koristi svaki priliku da se najbrutalnije popisa i posere na SRS , a bogami i na Karadzica cije je ljude ocistio iz RS ,zar Dinkicevog druga Dodika koga je Madlen O.dovela na vlast u RS da razyebe Rashove patriote ?
  sta reci nego kuku i lele
  The Show Must Go On...

 9. #9
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  sve dok balije ***** i mrze Dodika podrzavacu ga

  zabrinucu se ako krenu da ga hvale...

  to ce znaciti da je los za srbe

  cim ga pljuju i mrze iz dna duse - znaci po Srbe ne moze bolji biti

  ROKAJ DODICE - razvalicemo Dzamahiriju nema te sile koja moze da nas spreci
  Има ту логике...
  И не само да га мрзе буљоси, него и страна окупациона управа, и разни "Пешчаници"...
  А овај "сусјед", он је њихов, је л' тако?
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 10. #10
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.848
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  Zar Milorada ZiveoBorisTadic Dodika koji koristi svaki priliku da se najbrutalnije popisa i posere na SRS , a bogami i na Karadzica cije je ljude ocistio iz RS ,zar Dinkicevog druga Dodika koga je Madlen O.dovela na vlast u RS da razyebe Rashove patriote ?
  sta reci nego kuku i lele
  da si srbin - ko sto nisi, skapirao bi da mene boli patka ko je demokrata radikal naprednjak socijalista sve dok radi u korist mog naroda i drzave. ne bi ja imao nista protiv da demokrate vladaju narednih 100 godina da oni rade u interesu Srbije. A posto rade sve na stetu i unistavaju nas i kulturno i ekonomski i nacionalno i duhovno logicno je da ih mrzim i zelim njihov odlazak sa vlasti i hapsenje.

  Sto se tice dodika koliko mogu da primetim on radi na korist soptsvenog naroda u Republici Srpskoj i od kako je on dosao tamo na celo drzave, srpskom narodu je bolje. Zato ga podrzavam i podzravacu ga dok god radi tako , dok god RS dozivljava napredak a balije *****....
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Претпостављам "сусједе" да си "Бошњак".
  Nastavi da pretpostavljas, to ionako nije bitno za ovu pricu.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Значи, смета ти Додик?
  Smeta.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Па лепо. Ето аргумента да ја кажем - КАКВА ЛАФЧИНА!
  Vodi ga kuci, sto se mene tice.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Мада, то ћу још видети са националнијим Србима, знам да га многи не воле. Делимично си у праву. Има нечег опскурног у његовој појави, али то није "исламофобија". Имамо ми доста разлога да о вама мислимо то што мислимо
  Ne, nisam rekao da je on islamofob nego da je ona kolumna islamofobna. Ne bi me uopste iznenadilo da je on nije napisao, nego sam odobrio tudji tekst. Bas kao sto ni ja nisam dao neki svoj komentar nego sam prenio tekst jednog bosanskog Srbina.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Значи свиђа ти се "Наша странка"
  Pa svidja. Uglavnom su to mladji ljudi, ne opterecavaju se ratom i prosloscu nego pokusavaju da gledaju u buducnost za dobro svih, i mislim da je to ispravan potez. Zasad su izrazito pozitivni.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Је ли, а ти си против постојања Републике Српске?!?
  Apsolutno, bas kao i protiv postojanja Federacije.

 12. #12
  Primećen član samsun (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Republika Srpska
  Poruke
  747
  Reputaciona moć
  40

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Situacija u Bosni je takva da će ljudi i političari iz federacije(naravno ne svi) uvijek mrziti Republiku Srpsku,bez obzira ko bude na njenom čelu,odnosno ko je bude vodio!Dok je u RS-u na vlasti bila tzv.nacionalistička SDS,svi su pljuvali po njoj,i navijali da dođe do promjene,odnosno da SNSD dođe na vlast!Kada su ovi došli na vlast,osuli su paljbu po njima!Ako dođe neko treći i on neće valjati!Nada koju oni gaje je da će na vlast doći stranka koja će podržati ukidanje RS-a,a ta bi za njih bila prava!Međutim,moraju biti svjesni da,bez obzira koja od Srpskih stranaka dođe na vlast,nijedna neće podržati ukidanje RS.

 13. #13
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Nastavi da pretpostavljas, to ionako nije bitno za ovu pricu.
  Није битно... Па можда си "Бошњак" који мисли да је РС оптимално решење?!

  Vodi ga kuci, sto se mene tice.
  А не!
  Прво ћемо г аоставити у "вашој" кући. А онда, како то у ствари није ваша кућа, проширићемо нашу, па ће и Додик бити у нашој кући.
  Бањалука је Србија колико је и Чачак Србија. Конташ, ба!

  Apsolutno, bas kao i protiv postojanja Federacije.
  Значи неТко ко је против Републике Српске ("Бошњак"???) је и против Додика. Видите ли то Срби моји!
  Иначе, читао сам ја "колумну" Бајића кога много хвалиш. Ламентира над Српском, као Додик је угрожава. А како ти да будеш истовремено против Додика и против Српске, а за Бајића који је наводно за Српску?!? Објасни ми, болан, ту дијалектику
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 14. #14
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.848
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  i sarajevo je srbija takodje. romanija jahorina pale sve je to srpsko i samim tim Srbija
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 15. #15
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Такозвана "Босна и Херцеговина" је вештачки продукт Ватикана и К унд К монархије. Она се не може одржати као самостална држава, нити је то икада била на овај начин како то желе "мултиетнички". Котроманићи и Боснићи су били српски владари. Народ се 1875. дигао и само је воља западних сила спречила уједињење православних земаља. Да се нису мешали, аге и беогви би још онда били послани где им је место - у Турску. Било је и по Србији доста џамија, сад их нема. Шта мислите, како су нестале?
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Није битно... Па можда си "Бошњак" који мисли да је РС оптимално решење?!
  Pa ako bas zelis znati nisam Bosnjak, ali ne gledam ljude po naciji pa mi to nije ni bitno kao tebi.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  А не! Прво ћемо г аоставити у "вашој" кући. А онда, како то у ствари није ваша кућа, проширићемо нашу, па ће и Додик бити у нашој кући.
  Бањалука је Србија колико је и Чачак Србија. Конташ, ба!
  Imam za tebe vijest - tvom omiljenom politicaru rok trajanja ubrzano istice. BL nije Srbija niti ce to biti.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Значи неТко ко је против Републике Српске ("Бошњак"???) је и против Додика. Видите ли то Срби моји!
  Иначе, читао сам ја "колумну" Бајића кога много хвалиш. Ламентира над Српском, као Додик је угрожава. А како ти да будеш истовремено против Додика и против Српске, а за Бајића који је наводно за Српску?!? Објасни ми, болан, ту дијалектику
  Bajic je sasvim pozitivan i konstruktivan lik, ne uklapa se u tvoje radikalne nacionalisticke budalastine pa ga blatis. Procitaj pazljivio jos jednom onaj tekst. Dodik je samo lukavi profiter, i nista vise.
  Poslednji put ažurirao/la Zapadni susjed : 06.05.2009. u 15:42

 17. #17
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Bajic je sasvim pozitivan i konstruktivan lik, ne uklapa se u tvoje radikalne nacionalisticke budalastine pa ga blatis.
  Је ли Бајић за или против РС?
  Мени је то кључно питање.
  Ако је за, а ти си против, објасни зашто га онда толико подржаваш?!?

  BL nije Srbija niti ce to biti.
  Ко живи у БЛ?

  Imam za tebe vijest - tvom omiljenom politicaru rok trajanja ubrzano istice.
  Аха... ево извора
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Је ли Бајић за или против РС?
  Мени је то кључно питање.
  Ако је за, а ти си против, објасни зашто га онда толико подржаваш?!?
  Zadnji pasus onog teksta ti govori za sta je Bajic. Ocito nisi procitao.

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Ко живи у БЛ?
  Banjalucani.

 19. #19
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Multi-etnicnosti ima samo tamo , gde zive Srbi u vecini . Pogledajte oko sebe . Nije u opste tesko proveriti . Prema tome , Bajic radi za pare . O DEodiku malo znam , da bi ga komentarisao .

 20. #20
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Zadnji pasus onog teksta ti govori za sta je Bajic. Ocito nisi procitao.
  Хоћу ти да ми кажеш. Лепше звучи...

  Banjalucani.
  Национална припадност?
  Воља тог народа?
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Хоћу ти да ми кажеш. Лепше звучи.
  Zasto da govorim u njegovo ime kad je on fino rekao sto je imao?

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Национална припадност?
  Воља тог народа?
  Znao sam kakve iluzije... BL ne ide nigdje iz BiH, a ti kmeci po forumu koliko god zelis.

 22. #22
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.848
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Zapadni susjed Pogledaj poruku
  Zadnji pasus onog teksta ti govori za sta je Bajic. Ocito nisi procitao.  Banjalucani.
  ti banjalucani su srbi - banjaluka je srpski grad i samim tim je Srbija. Vi Bosnjaci vise tamo nema sta da trazite. To nije vasa zemlja . Vase je ovo malo fildzan dzamahirije u trouglu Sarajevo Zenica Tuzla.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  ti banjalucani su srbi - banjaluka je srpski grad i samim tim je Srbija. Vi Bosnjaci vise tamo nema sta da trazite. To nije vasa zemlja . Vase je ovo malo fildzan dzamahirije u trouglu Sarajevo Zenica Tuzla.
  Samo sto Bosnjaci ne daju kolevku za trenerke i nekoliko pari patika, nego su se tri i po godine borili za nju. tu im skidam kapu.


  Nastavite sanjati, pa se pisemo poslije.

 24. #24
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.848
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Zapadni susjed Pogledaj poruku
  Samo sto Bosnjaci ne daju kolevku za trenerke i nekoliko pari patika, nego su se tri i po godine borili za nju. tu im skidam kapu.


  Nastavite sanjati, pa se pisemo poslije.
  pa prihvatili i priznali ste republiku srpsku - to je vise nego dovoljno.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 25. #25
  Primećen član samsun (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Republika Srpska
  Poruke
  747
  Reputaciona moć
  40

  Podrazumevano Re: Dodik: Ko i kako gura unitarnu BiH

  Citat Original postavio Zapadni susjed Pogledaj poruku
  Samo sto Bosnjaci ne daju kolevku za trenerke i nekoliko pari patika, nego su se tri i po godine borili za nju. tu im skidam kapu.


  Nastavite sanjati, pa se pisemo poslije.
  Nema sna,ali ima jave-Republika Srpska,za koju su se ljudi izborili u prošlom ratu,a na nama je da dovršimo posao!Imamo svoju zakonodavnu,izvršnu i sudsku vlast,svoju teritoriju,svoje škole i univerzitete,i to sve kakvo-takvo ali nama dovoljno!

Slične teme

 1. Slovenija gura Srbiju u EU
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 235
  Poslednja poruka: 08.03.2009., 19:39
 2. da li neka od vas gura crnca......
  Autor radeyugo u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 03.05.2007., 01:34
 3. Ko to gura Ameiku u novi rat?
  Autor Esoteric u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 10.03.2007., 00:57
 4. Abit NF7 nece da gura surround 4.1
  Autor Kroasan u forumu Hardver
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 14.01.2005., 02:08

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •