NATO krije gubitke
Strana 1 od 14 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 345

Tema: NATO krije gubitke

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation NATO krije gubitke

  NATO KRIJE GUBITKE

  U tekstu pod naslovom "NATO krije sopstvene gubitke," ruska agencija za politicke vesti (APN) izvestila je 29. aprila da je NATO izgubio preko 400 vojnika i preko 60 aviona tokom svog 79-dnevnog rata protiv Srbije. Ove procene su navodno bazirane na ciframa ruske vlade, a na Zapadu su ih zataskavali mediji ljubimci Novog svetskog poretka.

  Ovo su najvise cifre o NATO ljudskim zrtvama koje su se pojavile do sada u posleratnim post-mortemima. Mi im mozemo verovati ili ih tretirati kao propagandu. Ali samo bi ih budale potpuno zanemarile i odlucile da veruju u fikciju NATO-vih "lazi i porici" propagandista, ukljucujuci tu i Bil Klintona, koji je objavio naciji proslog juna da NATO nije pretrpeo nikakve gubitke u borbi.

  Ovaj ruski clanak je napisao iskusni vojni dopisnik Vladislav Surjagin, koji je izvestavao i iz Cecenskog rata. Surjagin elaborira jedan raniji izvestaj ruskog Ministarstva odbrane koji je prvi put objavljen u listu `Pregled stranih vojski` a onda ga je objavio ITAR-TASS, jedna od dve zvanicne agencije ruske vlade.

  Surjagin primecuje da su NATO i Pentagon lagali bez stida i da i dalje to rade. On primecuje da mogu proci godine dok americka vlada prizna sta je stvarno izgubila u svom ratu sa Srbijom. On kaze, na primer, da je NATO cak lagao i u pogledu broja obavljenih borbenih letova, a kamoli u pogledu sopstvenih zrtvi. Umesto 35.000 letova koje NATO tvrdi da je obavio, ova alijansa je u stvari obavila samo oko 25.000, kaze on.

  Urednici APN su se odrekli odgovornosti, navodeci da je Sirjaginov tekst "licno vidjenje autora" o ovoj temi. Ali Sirjagin je samo jedan od izvesnog broja izvora koji su se pojavili od kraja NATO-vog bombardovanja, a koji ukazuju na to da NATO mozda krije znacajne gubitke koje je pretrpeo tokom 79-dnevnog bombardovanja Srbije.

  Pseudonim "Venik" je mozda poznati termin za citaoce sajtova `Truth in Media` i `Beograd.com` tokom rata. Venik je bio prvi koji je sistematski analizirao i izvestio o NATO gubicima u aprilu 1999. A ovaj izvor stalno azurira tu informaciju od tada. Evo Venikovog poslednjeg doprinosa na temu o NATO gubicima:

  "Prema clanku od 25. marta 2000., koji je objavila novinska agencija ITAR-TASS, ruski GRU (Glavni obavestajni direktorat) izvori izvestavaju da su tokom operacije "Saveznicke snage" NATO-ve vazdusne snage pretrpele gubitke mnogo vece nego sto je to NATO komanda zvanicno priznala. Prema informacijama GRU, NATO je izgubio tri F-117A `stealth` bombardera i najmanje 40 drugih borbenih aviona i preko 1.000 krstarecih raketa.

  Do sada su NATO zvanicnici priznali da su izgubili tri borbena aviona (27.marta USAF F-117A , 1.maja USMC AV-8B Harrier i 2.maja F-16CG-40-CF), dva desantna helikoptera (AH-64 Apache 26.aprila i jos jedan Apache 5. maja), izmedju 30 i 32 bespilotne izvidjacke letelice - najmanje 16 americkih, 7 nemackih i 5 francuskih UAV. Interesantno je da je NATO priznao sve gubitke bespilotnih izvidjackih letelica koje su pominjali jugoslovenski vojni zvanicnici - 30 - i mozda cak jos i vise.

  Zvanicni NATO izvestaji i izjave koje su dali razliciti NATO zvanicnici ukazuju na to da je oko 10 NATO aviona napravilo prinudna sletanja. Dva F-117A su pretrpela velika ostecenja (F-117A 86-0837 je ostecen 21.aprila tokom sletanja; a drugi F-117A je izgubio deo svog repa zbog obliznje eksplozije SA-3 SAM). Jedan RAF C-130K Hercules transportni avion se srusio 11.juna u Albaniji. Ovaj avion je isporucivao jednu britansku SAS jedinicu koja je pokusavala da pretekne ruske padobrance u bazi Slatina. Americki OH-58 borbeni izvidjacki helikopter srusio se 26.maja u Bosni...

  U februaru je britanska stampa diskutovala o velikom nedostatku operativnih aviona koje je pretrpelo Kraljevsko ratno vazduhoplovstvo. Ove vesti su se prvi put pojavile 23.januara 2000 - ‘Na stotine onesposobljenih mlaznjaka dovelo RAF u krizu’ - je clanak objavljen u listu `London Observer`. Narocito je clanak, baziran na sopstvenoj istrazi lista Observer, iscrtao sledece probleme kod RAFa: "Dva od tri u floti Ujedinjenog Kraljevstva koju cini 186 Tornado bombardera je prizemljeno; manje od 40% drugih borbenih aviona, kao sto su Harrier i Jaguar, je spremno da leti odmah;

  Ministarstvo odbrane je potrosilo skoro 1 milijardu funti razvijajuci lasrerski navodjen sistem za bombardovanje koji ne radi kako treba;

  Tu je i manjak od skoro 20% mladjih oficira pilota brzih mlaznjaka a RAF ima ozbiljan problem da zadrzi obucene pilote."


  Prema pregledu agencije ITAR-TASS clanka objavljenog u casopisu `Pregled stranih vojski` ruskog Ministarstva odbrane, jugoslovenska avijacija je sprecila koriscenje americkog desantnog helikoptera AH-64 Apache tokom Kosovskog sukoba. U clanku "NATO gubici u ratu protiv Jugoslavije", `Pregled stranih vojski" pise ... najveca senzacija je bio broj vojnika koje je NATO izgubio. Ne samo da su NATO piloti poginuli u Jugoslaviji, vec su poginuli i vojnici za pretragu i spasavaje ciji je zadatak bio da pronadju oborene pilote. Jugoslovenska PVO je oborila ne manje od pet NATO helikoptera, koji (sami) su rezultirali u smrti oko 100 vojnika Alijanse."

  Prema ovom listu, razlog sto Pentagon nije koristio helikoptere `Apace` na Kosovu "...nije imao nista sa tehnickim problemima helikoptera ili nedovoljnom obukom njihove letacke posade, kako su cesto izjavljivali NATO zvanicnici. Jedini razlog je bio napad kojeg su 26.aprila 1999. izvrsili jugoslovenski "Galeb" lovci na "Rinas" aerodrom koji se nalazi blizu albanskog glavnog grada Tirane, gde su Apaci bili bazirani. Tog dana su unistene dve grupe ovih lakih helikoptera, a preko 10 helikoptera je osteceno."

  Slicnu operaciju je izvela jugoslovenska AF 18.aprila na aerodromu u Tuzli, u Bosni, koji je koriscen kao aerodrom za prinudno sletanje NATO aviona. Kao rezultat ovog napada nekih 15 NATO aviona je unisteno na zemlji.

  `Pregled stranih vojski` pise: "Uprkos cinjenici da su americki avioni dominirali u NATO operacijama, oni nisu bili jedini avioni koje je oborila jugoslovenska PVO. Medju unistenim avionima je i pet nemackih "Tornada," nekoliko britanskih "Harijera'" dva francuska "Miraza," belgijski, holandski i kanadski avion. 7.juna je americko ratno vazduhoplovstvo izgubilo strateski bombarder B-52, dok je 20.maja oboren B-2A "Spirit"."

  Posmatrajuci listu izvestaja ocevidaca koju su sacinili vazduhoplovni entuzijasti u Jugoslaviji, mozemo naci sledeci unos - (br. 381) 7. juni, izmedju 012 and 040, zona izmedju Slankamena i Indjije. Jedan veliki bombarder (najverovatnije B-52) je oboren. Avion je eksplodirao nakon direktnog pogotka rakete SAM. Posada je poginula."

  Koliko god da se cini neverovatnim na prvi pogled zapadnoj publici naviknutoj da lapce sapunsku operu kojim je hrane propagandisti Novog svetskog poretka sa svojim "lazi i porici", gornje procene nisu daleko od istovremenih izvestaja grckih medija.

  Na primer, 7.aprila 1999. je atinski dnevni list `Athinaiki` (Atinjanin) rekao u jednom clanku da je NATO vec izgubio 88 vojnika. A to je bilo samo posle dve nedelje rata! Ako je NATO izgubio 88 vojnika u vreme kada je intenzitet borbe bio na nizem nivou nego kasnije tokom rata, onda su njegove ljudske zrtve tokom 11-nedeljnog konflikta mogle biti preko 1.000, ako se nastavila ista stopa gubitaka.

  Koja god da je stvarna cifra, ona je sigurno veca od nule, sto je cifra koju tvrde Klinton, NATO i Pentagon. Stabilna struja novih informacija koje se pojavljuju u ruskim medijima, koje se uglavnom baziraju na ruskim zvanicnim vojnim izvorima (koji su bili u poziciji da prate iz prve ruke bojna polja u vazduhu i na moru pre godinu dana - Rusija je imala dva broda u Jadranu tokom rata, koja su posmatrala rat putem elektronskog nadzora), sluze da diskredituju takve smesne tvrdnje NATO-a i Klintonove administracije. 2. #2
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  U stvari, ne bi nas iznenadilo da se ruska vlada ovde angazovala u igri politicke ucene i balansiranja na ivici rata sa Klintonovom administracijom, pokusavajuci da dobije neku prednost u pregovorima oko drugih, vecih stavki, kao sto su Raketni odbrambeni stit (vidi moju kolumnu "Opasno nuklearno zveckanje sabljama"). Sve ovo, naravno, u nadi da steknu neku prednost pre Klintonove posete Moskvi 4. juna.

  Posto i Moskva i Vasington znaju da kad bi Rusija objavila dokaze (snimke elektronskog pracenja, na primer) koji podrzavaju njene tvrdnje o NATO gubicima, ovo bi imalo razorni efekat na javnost NATO/Novog svetskog poretka. Jer, ceo svet bi onda znao da je sicusna jugoslovenska vojska ispljuskala arogantnog i svemocnog agresora, koristeci neko prilicno zastarelo oruzje, ali vise nego nadoknadjujuci to lukavstvom i hrabroscu njenih oficira i vojnika.

  Jedino pitanje koje ostaje otvoreno, medjutim, je kako je Klintonova administracija uspela da spreci toliko puno ozaloscenih americkih i NATO familija da progovore o gubicima svojih voljenih? Ili, da predjemo na stvar, da li ih je podmitila (isplatila) ili zastrasila pretnjama ili necim jos gorim?

  Nekoliko citaoca sajta Truth in Media je ponudilo svoja objasnjenja. Primili smo sledeca pismo od Fernanda cije je prezime poznato TiM):

  "Ja sam Australijanac rodjen u Portugaliji, ali sam veci deo zivota proveo u Angoli (Afrika) u vreme kada je ta zemlja bila portugalska kolonija. Pa, vodio se rat izmedju Portugalaca i angolskih boraca za slobodu (70-ih godina). Kada je jedan portugalski vojnik poginuo u akciji, njegova porodica bi bila obavestena da je doziveo nesrecu! Obicno saobracajnu nesrecu ili nesto slicno... Nikad nisu poginuli u borbi:-). Tek na kraju ovog rata su mnoge porodice saznale da su njihovi voljeni u stvari poginuli u akciji.

  Tako da pretpostavljam da se isto mozda desava i sa americkim vojnicima. Njihove porodice verovatno obavestavaju da su njihovi sinovi, braca ili muzevi doziveli nesrece. A ove porodice obicno se ne poznaju, pa tako ne mogu da uporede obavestenja. Nije tesko lagati 400 familija koje su rastrkane po zemlji od 260 miliona stanovnika. Vecina ovih porodica ne zna da postoje druge i tako lazi mogu da opstanu."

  Dobili smo jos jedno pismo od jedne osobe iz americkih oruzanih snaga:

  "Probajte ovo... Muz jedne moje drugarice je bio E6 u Delta Force. On je poginuo u Somaliji. Zvanicno on nikada nije bio tamo i poginuo je u nesreci. Jedan kapetan s kojim sam se druzio, bio je porucnik u Somaliji i on mi je ispricao da izvestan broj tela izlazi iz zemlje... mnogo vise od 18 (zvanicna cifra).


  Moj intendant je bio bivsi clan Specijalnih jedinica i on mi je rekao da su izgubili skoro 50 ljudi iz Specijalnih jedinica u Panami. Zvanicna cifra poginulih je bila 15.

  Jedan moj prijatelj iz koledza, koji je bio oficir u SEAL jedinicama, poginuo je u Centralnoj Americi, zvanicno u nesrecnom slucaju tokom obuke. Njegova porodica je iznajmila privatnog detektiva i saznala da je njegov helikopter oboren. Molim vas, ako mislite da nasa vlada ne kontrolise sta vi vidite i cujete, vi ste budale."

  Ukratko, ono na sta je prethodno pismo ukazalo je da Amerikanci imaju nula toleranciju na gubitke u prekomorskim ekspedicijama nasih neokolonijalistickih vlada (da, i vlada Dzordz Busa, a ne samo Bila Klintona) To je dobro. A to je i lose.

  To je dobro jer vecina pristojnih ljudi u nasoj zemlji ne zeli da vidi nase oruzane snage zrtvovane u nekoj dalekoj zemlji dok je okupira u korist Novog svetskog poretka, umesto u odbrani Amerike - sto je posao za koji su se zakleli da ce da rade.

  To je lose, jer toliko puno nase brace Amerikanaca je postalo toliko lakoverno tokom decenija ispiranja mozgova i zaglupljivanja Amerike. Ako takvi Amerikanci ne vide nesto na TV, to se za njih nije ni dogodilo. I obrnuto, ako ih vide na svojim ekranima, uprkos scenarijima tipa "Wag the Dog", oni gutaju lazi vlade i prevare kao da su istina iz Jevandjelja.

  Sto toliko olaksava nasim vasingtonskim liderima i medijima establismenta da prevare javnost. Kada su TV slike ljutitih Somalijaca koji vuku tela mrtvih americkih vojnika bljesnula u oktobru 1993. godine preko americkih TV ekrana, Klinton je zurno naredio nasim trupama da izadju iz te zemlje.

  Ali da li je Klinton prestao da salje nase trupe u opasnost? Ne, gospodine. Dve Klintonove vlade su nastavile, i cak ubrzale, (Busovu) neo-kolonijalisticku spoljnu politiku u korist "trgovaca smrti" i drugih multinacionalnih korporacija koje profitiraju od "trajnih ratova radi trajne trgovine." Stvar je samo u tome da oni nikada nisu dozvolili da se na nasim TV ekranima prikazuju americke ljudske zrtve.

  Ako nesto ne mozete videti, to se nije ni dogodilo. Tacno. Ako ste jedan od onih zaglupljenih morona Novog svetskog poretka - jer samo takvi moroni su poverovali Bilu Klintonu kada je objavio u svom "pobednickom govoru" 10. juna 1999. da NATO nije pretrpeo "nikakve zrtve u borbi" u svom ratu protiv Srbije.

  http://news.beograd.com/srpski/clanci_i_misljenja/djurdjevic/000711_nato_krije_gubitke.html

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Па НАТО убице...имају гебелсову технику извештавања са ратишта!
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  jeste...
  i `99 za vreme bombardovanja onaj u Batajnici vukao makete aviona od sperploce po ulici,
  a NATO avioni istrosili svu municiju na tu foru...mislim price za malu decu itakoto.

 5. #5
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Ти си земунац учествовао па знаш?
  Или ти рекли у штабу ДС комунистичке партије Србије!
  “Mors tua, vita mea”

 6. #6
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  NATO KRIJE GUBITKE
  `Pregled stranih vojski` pise: "Uprkos cinjenici da su americki avioni dominirali u NATO operacijama, oni nisu bili jedini avioni koje je oborila jugoslovenska PVO. Medju unistenim avionima je i pet nemackih "Tornada," nekoliko britanskih "Harijera'" dva francuska "Miraza," belgijski, holandski i kanadski avion. 7.juna je americko ratno vazduhoplovstvo izgubilo strateski bombarder B-52, dok je 20.maja oboren B-2A "Spirit"."

  Posmatrajuci listu izvestaja ocevidaca koju su sacinili vazduhoplovni entuzijasti u Jugoslaviji, mozemo naci sledeci unos - (br. 381) 7. juni, izmedju 012 and 040, zona izmedju Slankamena i Indjije. Jedan veliki bombarder (najverovatnije B-52) je oboren. Avion je eksplodirao nakon direktnog pogotka rakete SAM. Posada je poginula."

  Koliko god da se cini neverovatnim na prvi pogled zapadnoj publici naviknutoj da lapce sapunsku operu kojim je hrane propagandisti Novog svetskog poretka sa svojim "lazi i porici", gornje procene nisu daleko od istovremenih izvestaja grckih medija.
  i ja sam cuo za taj oboreni avion jos `99.

  to je mozda i najskuplji avion u vojnoj sluzbi usa. svaki od njih je imao ime jedne od americkih drzava. nije bilo tesko ustanoviti da neki nedostaje.

  naravno, deset godina kasnije tragovi su davno pocisceni

  http://www.politika.rs/ilustro/2106/sesti.htm
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 7. #7
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Pa kad Rusi kazu koliko je gubitaka imao NATO, onda stvarno...Znaci Ameri,zapadnjaci lazu...prosto je neverovatno da je bio NATO bez gubitaka, ja licno u to neverujem, .....jer zvuci neverovatno..cus nato bez gubitaka to su price za malu decu......

 8. #8
  Buduća legenda Mr No (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  28.721
  Reputaciona moć
  620

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Pa, sve ovo je bas za razmisljanje... Tacno je da nema logike da im je oboren samo 1 ili 2 aviona, ali tacno je i da nam je RV i PVO bila u katastrofalnom stanju, nemodernizovana i tako to.
  Mnogo mi je bliskije razmisljanje o broju poginulih njihovih vojnika na zemlji. U zoni granice sa Albanijom i po nesto sa Makedonijom.
  Poslednji put ažurirao/la Mr No : 02.05.2009. u 14:16

 9. #9
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.752
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  naravno da su izgubili gomilu aviona

  ali domaci izdajnici ce sad da se sjate na ovu temu da ismejavaju ove podatke

  sta drugo da ocekujes od izdajnika kakav je dragosh?

  pa dragosh vise voli americko g0vno nego srpski pasulj sa rebrima.
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 10. #10
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.752
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  inace propaganda je uvek deo svakog rata.

  uvek vojske negiraju gubitke i minimizraju ih a uvelicavaju dobitke i pobede.

  no tuzno je kad vidis koliko mozgova nekih nazovi "Srba' je isprano dugotrajnim delovanjem zapadne propagande.
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 11. #11
  Aktivan član TORQUEMADA (avatar)
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.810
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  Pa kad Rusi kazu koliko je gubitaka imao NATO, onda stvarno...Znaci Ameri,zapadnjaci lazu...prosto je neverovatno da je bio NATO bez gubitaka, ja licno u to neverujem, .....jer zvuci neverovatno..cus nato bez gubitaka to su price za malu decu......
  лажу итекако, дефинитивно су им наши оборили неколико оних спасилачких хеликоптера, о апачима да не причам, плус што је наша далекометна артиљерија бомбардовала северну албанију цело време
  Soli Deo gloria

 12. #12
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio TORQUEMADA Pogledaj poruku
  лажу итекако, дефинитивно су им наши оборили неколико оних спасилачких хеликоптера, о апачима да не причам, плус што је наша далекометна артиљерија бомбардовала северну албанију цело време

  ..dajte bre ljudi uozbiljite se malo...ovo i deca citaju

 13. #13
  Buduća legenda Mr No (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  28.721
  Reputaciona moć
  620

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio TORQUEMADA Pogledaj poruku
  лажу итекако, дефинитивно су им наши оборили неколико оних спасилачких хеликоптера, о апачима да не причам, плус што је наша далекометна артиљерија бомбардовала северну албанију цело време
  E, za ovo sam cuo... iz vise medjusobno nezavisnih izvora. I to od samog pocetka NATO agresije!

 14. #14
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  ..dajte bre ljudi uozbiljite se malo...ovo i deca citaju
  Ljudi poslusajte dragosa.ili nece visi moci da svrsava na mocni NATO pakt
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 15. #15
  Schutz nije na forumu
  shitz napolje, machketine jedne, sklanjajte se od mene, ja vas prezirem Ish ish buvljiva stvorenja
  Aktivan član
  Učlanjen
  27.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fond za humanitarno pravo, Makenzijeva 67, Beograd
  Poruke
  1.272
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  http://news.beograd.com/srpski/clanci_i_misljenja/djurdjevic/000711_nato_krije_gubitke.html
  Ahaha, a ovu laz je nappisala Mirjana Bobic Mojsilovic.

  Inace:

  Poslednji put ažurirao/la Schutz : 02.05.2009. u 14:42

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.450
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  naravno da su izgubili gomilu aviona

  ali domaci izdajnici ce sad da se sjate na ovu temu da ismejavaju ove podatke

  sta drugo da ocekujes od izdajnika kakav je dragosh?

  pa dragosh vise voli americko g0vno nego srpski pasulj sa rebrima.
  Kakav je šaljivdžija ovaj Tihi...

  Jedno pitanje, ajde daj mi jedan jedini podatak iz naših izvora, bilo kojih, da smo srušili neki qurqtz (ne računam bespilotne letilice) ili da smo ubili nekog NATO vojnika?

 17. #17
  Schutz nije na forumu
  shitz napolje, machketine jedne, sklanjajte se od mene, ja vas prezirem Ish ish buvljiva stvorenja
  Aktivan član
  Učlanjen
  27.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fond za humanitarno pravo, Makenzijeva 67, Beograd
  Poruke
  1.272
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Dača Niš Pogledaj poruku
  Kakav je šaljivdžija ovaj Tihi...

  Jedno pitanje, ajde daj mi jedan jedini podatak iz naših izvora, bilo kojih, da smo srušili neki qurqtz (ne računam bespilotne letilice) ili da smo ubili nekog NATO vojnika?
  Naćiće ti Tihi. Ali iz najpouzdanijih novina, Kurira, Pressa, Glasa ili Pravde .

 18. #18
  Schutz nije na forumu
  shitz napolje, machketine jedne, sklanjajte se od mene, ja vas prezirem Ish ish buvljiva stvorenja
  Aktivan član
  Učlanjen
  27.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fond za humanitarno pravo, Makenzijeva 67, Beograd
  Poruke
  1.272
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  inace propaganda je uvek deo svakog rata.
  uvek vojske negiraju gubitke i minimizraju ih a uvelicavaju dobitke i pobede.
  Da, a nasa vojska se posebno u tome istakla. Prikrivali gubitke sakom i kapom .

  no tuzno je kad vidis koliko mozgova nekih nazovi "Srba' je isprano dugotrajnim delovanjem zapadne propagande.
  No, tužno je kad vidiš neke nazovi Srbe, kojima je mozak ispran luzerskom ruskom propagandom i još luzerskijom radikalskom propagandom.

 19. #19
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Table of killed/captured pilots/soldiers during the aggression against the Federal Republic of Yugoslavia
  No. Day Time


  Location
  Type of aircraft and number of dead/captured pilots/soldiers
  1. 26.03. 17:20 village Donja Trnova, 15km southwest of Bijeljina, Republic of Srpska American F-15E. Crew (2) was killed. The plane was shot down by a MiG-21.
  2. 27.03. around 1:00 Mt. Maljen German Tornado. Crew (2) ejected and landed in the vicinity of the village Konjevici, near Cacak, where they were captured
  3. 27.03. around 3:20 area between Vrutak and Kremna, near Uzice SFOR helicopter with 22 soldiers on board. After a short gunfight with the Yugoslav infantry unit, helicopter was destroyed by Strela-2M portable SAM. No survivors.
  4. 28.03. 2:50 Zabrdje, near Bijeljina Most probably an American F-15. Pilot was killed. Some sources say that it was in fact an F-117!
  5. 3:00 near Bijeljina SFOR helicopter HH-60 Pave Hawk with 12 soldiers on board. Only two crew members survived
  6. 29.03. 1:30 near Pale, Republic of Srpska Some sources say that it was either F-15 or F-16, American. Pilot ejected but found dead later on. His neck was broken
  7. 30.03. around 1:00 near Virpazar British Harrier. Pilot ejected but was soon captured
  8. 31.03. 18:00 Rescue helicopter with 20 commandos on board
  9. 22:45 Mt. Tara NATO rescue helicopter CH-53 with 25 commandos. No survivors
  10. 31.03. Sirig, north of Novi Sad German Tornado. Crew (2) ejected and captured shortly after that
  11. 01.04. 1:00 Mt. Tara NATO (possibly SFOR) helicopter CH-53 Stallion with 25 crew members. No survivors
  12. 03.04. 19:45 Novi Sad Aircraft damaged during the attack on Novi Sad's bridge "Most Slobode". Airplane crashed near Stara Pazova. Pilot captured
  13. 05.04. 21:00 Mt. Fruska Gora One NATO plane downed. Pilot ejected near 'Pobeda' factory and was soon captured. Most likely F-117A
  14. 20:00 Novi Sad During the attack on Novi Sad's "Zezelj" bridge, one German Tornado was shot down. Crew (2) ejected and was captured shortly after
  15. 06.04. 11:10 Mt. Skopska Crna Gora Two NATO SAR helicopters with 40 commandos on board. No survivors
  16. after midnight Yugoslav-Albanian border (Montenegro) NATO helicopter with 20 soldiers and one rescued pilot on board. No survivors
  17. 07.04. before midnight near Novi Sad Belgian F-16D. 42 year old pilot and 28 years old female co-pilot captured. Plane was shot down by Aleksandar Sunjka with 20mm AAA
  18. 08.04. after midnight near Nis German Tornado. Crew (2) captured
  19. 12.04. 21:30 village Osmaci, near Tuzla British Sea Harrier. Pilot killed. Aircraft was hit over Zrenjanin, where it jettisoned its fuel tanks
  20. 13.04. after midnight near Srbinje (ex Foca), Bosnia Pilot killed
  21. 14.04. 10:00* Sirig, north of Novi Sad Aircraft crashed near Kamendin agronomic well. Pilot ejected and captured
  22. 15.04. 19:35 Podgorica French Mirage 2000. Airplane shot down by Lt. Zdravko Bankovic, with L70 Bofors. Plane crashed on Rumija mountain. Pilot ejected and captured shortly after. According to some other info, plane was shot own by Lt. Goran Ratkovic
  23. 19:45 near Podgorica One NATO aircraft shot down by soldier Predrag Dzonic with Strela-2M portable SAM. Pilot ejected and landed in the village of Kruse where he was captured
  24. 17.04. 14:30 Urosevac Airplane crashed 4 km into Macedonian territory, near the village Tanusevci. Pilot killed
  25. 22.04. 1:20 Lipovica, near Belgrade Rescue helicopter. Crew (?) killed, helicopter captured
  26. 24.04. Mt. Kukavica, near Leskovac Pilot captured
  27. 29.04. 11:15 Samokov, 40 km southwest of Skopje According to stories of eyewitnesses, the crew of two was found carbonized
  28. 02.05. 12:15 Umka, near Belgrade According to eyewitnesses, two parachutes seen in the sky. From reliable sources, one pilot, an American, around 30-years old was captured in Mostanica, after 2 hours of pursuit. He was on a recon mission to photograph a bridge in Ostruznica
  12:20
  29. 05.05. morning 75 km northeast of Tirana AH-64 Apache. Pilot and gunner killed. NATO's classified report cited a SAM hit as a possible reason for the crash
  30. 07.05. between
  3:43 and 4:30 area around Nis One plane crashed near Leskovac. Reports say that captured pilot was Canadian (probably CF-18 Hornet)
  31. 13.05. around 5:00 Rakovica, near Belgrade Rescue helicopter captured. 17 soldiers killed, 3 captured
  32. 13.05. 14:23 Stara Pazova One French Mirage (probably Mirage 2000) shot sown. Pilot captured
  33. 17.05. 15:30 area between Brestovik and Smederevo One French Mirage 2000 that crashed on a highway Belgrade-Obrenovac. Pilot ejected and captured shortly after
  34. 20.05. 4:00 Mt. Cer, southwest of Sabac One B-52H Stratofortress shot down along with its entire crew (5)
  35. 28.05. 0:50 Nis Aircraft crashed several kilometers northwest of Nis. Pilot killed
  36. 29.05. 15:45 Nis Aircraft hit over the city. Plane headed for Sicevo, east of Nis but exploded on route. Pilot killed
  37. 30.05. 1:45 south of Nis F/A-18 Hornet. Pilot killed
  38. 30.05. 1:45 south of Nis F/A-18 hornet. Pilot ejected and was captured near Zitni Potok, south of Prokuplje
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 20. #20
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Schutz Pogledaj poruku
  Da, a nasa vojska se posebno u tome istakla. Prikrivali gubitke sakom i kapom .


  No, tužno je kad vidiš neke nazovi Srbe, kojima je mozak ispran luzerskom ruskom propagandom i još luzerskijom radikalskom propagandom.
  I retardiranog coveka sa 51 prvim nikom...u pravu si zaista za zaljenje
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 21. #21
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Schutz Pogledaj poruku
  Da, a nasa vojska se posebno u tome istakla. Prikrivali gubitke sakom i kapom .


  No, tužno je kad vidiš neke nazovi Srbe, kojima je mozak ispran luzerskom ruskom propagandom i još luzerskijom radikalskom propagandom.

  To sto kazes "nasa" jasno mi je da mislis na US fasisticku hordu.

  Stricajem okolnosti bio sam na mestu gde je srusen jedan NATO helikopter, ali o tome nikada nigde nisam nista cuo u javnosti i sva sreca sto sam se odmah sklonio inace bih verovatno do dana danasnjeg objasnjavao i davao pismnene izjave kako sam se tu nasao.

  A ti kao kancelarijski pacovcic iz fonda za humanitarno pravo, nemoj da se stidis prema onima koji te placaju i vreme je da pocnes da istrazujes poreklo kasetnih bombi i bombi sa osiromasenim uranijum na nasoj teritoriji.
  Nadam se da neces na kraju da das objasnjenje da su ih donele rode ili neki El Njinjo zalutao iz Srednje Amerike.....

 22. #22
  Primećen član
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  732
  Reputaciona moć
  40

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Па чекајте, како је НАТО изгубио 400 војника? Где, у ваздуху, на копну? Са чиме је наша војска оборила 60 авиона?
  Боље имати искреног непријатеља, него неискреног пријатеља.

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.450
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Toentte, na ovaj tvoj spisak mogu sam da kažem

  Ako si ti nešto srušio sa svojom S1, onda sam i ja sa mojom S2M..

  Ja ni posle 10 godina nisam čuo ni video da je negde u okolini Niša pao neki avion... Niti znam nekog da je video... A idem s vremena na vreme u udruženje boraca...

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.358
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Nije mi jasno.
  Pa trebali bi postojati neki ostaci tih letjelica.

 25. #25
  Ističe se
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dalmacija
  Poruke
  2.882
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NATO KRIJE GUBITKE

  Citat Original postavio Dača Niš Pogledaj poruku
  Toentte, na ovaj tvoj spisak mogu sam da kažem

  Ako si ti nešto srušio sa svojom S1, onda sam i ja sa mojom S2M..

  Ja ni posle 10 godina nisam čuo ni video da je negde u okolini Niša pao neki avion... Niti znam nekog da je video... A idem s vremena na vreme u udruženje boraca...
  di si ti dača bio 99, kad ih je torente obarao oko niš? u pelenama.

Slične teme

 1. Gde se krije R.Mladić
  Autor sokrati u forumu Politika
  Odgovora: 65
  Poslednja poruka: 05.08.2008., 01:18
 2. Ko krije istinu?!
  Autor Decko27Bg u forumu Politika
  Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 22.04.2008., 18:29
 3. PUTIN KRIJE MLADICA
  Autor *BILJA* u forumu Politika
  Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 25.02.2007., 11:15
 4. Banke beleze gubitke!
  Autor _Milanche_ u forumu Finansije i računovodstvo
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 03.10.2006., 08:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •