Висока школа ''Академија фудбала'' Београд у сарадњи са Црвеним крстом Раковица организује хуманитарни фудбалски турнир од ког ће сав приход ићи Средњој занатској школи из Београда коју похађају деца лако ментално ометена у развоју и деца са тешкоћама у учењу, која потичу из социјално угрожених породица субкултурних средина и која су без адекватне подршке у свом развоју и образовању. Турнир ће се одржати у другој половини маја месеца на терену Средње занатске школе на Канаревом брду, Улица Вукасовићева 21а.

Та установа је у веома тешкој ситуацији као и деца која је похађају. Школа поседује дотрајалу и технолошки застарелу опрему (практична настава се одвија на дотрајалим и старим машинама). Такође школа улаже велике напоре да одржи континуитет исхране ученика у оквиру школске кухиње, пошто су залихе хране при крају, а тај оброк је великом броју деце, која потичу из социјално угрожених породица често и једини пристојан у току дана. Велики број деце нема основне услове за живот ни у својим домовима, тако да би се гардероба и средства за хигијену такође на овај начин могли обезбедити. Школска библиотека је јако оскудна, па је и то један од проблема са којим се ова установа среће у последње време.

-На турниру ће учествовати 32 екипе.
-Свака екипа може да пријави 10 играча
-Игра се у систему 5+1+4 измене.
-Екипе ће бити распоређене по групама.
-Постојаће 8 група и свака група ће се састојати од 4 екипе.
-У даље такмичење ће се пласирати по две првопласиране екипе из сваке групе.
-После такмичења по групама екипе ће се такмичити у тзв. ''куп'' систему (систем елиминација 1/8 финала).

Свака екипа која жели да узме учешће на овом хуманитарном турниру мора извршити уплату од 5.000 динара и да достави доказ о уплати организатору турнира. Након уплате и достављене уплатнице екипа је пријављена и стиче право да буде на жребу који ће се одржати 3 дана пре почетка турнира.

Сви који желе да помогну могу то да учине и током турнира јер ће поред терена бити организовани штандови где ће се прикупљати помоћ.
Поред финансијске помоћи потребна је и друга врста помоћи у виду:
-Хране: брашно, шећер, со, уље, месо, квасац, зачини, млеко, конзерве са храном, поврће (свеже-замрзнуто), воће...
-Хигијена: шампони, сапуни, каладонт, тоалет папир...
-Књиге (библиотека је јако оскудна): белетристика, књиге за средњу школу, класика, лектире, стручне књиге... све оно што Вам скупља прашину или што Вам више не треба.
-Гардероба (тинејџерски узраст тј. гардероба за узраст од 14. година па на више) која је очувана, а коју више не носите.

KONTAKT:
За све додатне информације можете питати на:
humanitarni_turnir@yahoo.com
-Затим на 064/480-41-58 Никола
-064/ 94 36 149 Марко