22.april....godišnjica proboja Jasenovca
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 93

Tema: 22.april....godišnjica proboja Jasenovca

 1. #1
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano 22.april....godišnjica proboja Jasenovca

  Na danasnji dan 22.aprila 1945-e godine izvrsen je proboj najmonstruoznijeg logora smrti koje je covecantvo ikada videlo.

  Nezavisna Država Hrvatska (1941-1945) nastala je na ideološkim osnovama ustaškog pokreta, ekstremnog krila hrvatskog nacionalizma, dosta lošoj kopiji fašizma i nacizma sa jakim nabojem klerikalizma. To se najbolje vidi iz napisa u listu „Ustaša“ od 13. juna 1941: „U ustaškoj hrvatskoj državi, koju su stvorili poglavnik i njegove ustaše, mora se ustaški misliti, ustaški govoriti i što je najglavnije - ustaški raditi. Jednom riječi, čitav život u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj mora biti ustaški.“

  Ideološke osnove stvaranja NDH pretpostavljale su stvaranje „čistog hrvatskog životnog prostora“ koji će omogućiti egzistenciju „čiste hrvatske nacije“, a preduslov za to je biološko uništenje (istrebljenje) Srba, Jevreja i Roma koji su proglašeni „najvećim neprijateljima hrvatskog naroda“ i da njima „nema mjesta u Hrvatskoj“, kao i izvršenje „unutrašnjeg pročišćenja“, tj. uništenje onih koji čine „ljagu na tijelu čiste hrvatske nacije“ zbog svog „nehrvatskog ponašanja“. Realizacija ovog programa vršena je masovnim pogromom, ali i čitavim nizom tzv. „rasnih zakona“, kojima su Romi i Jevreji kao nearijevci, ali i Srbi, koji su činili trećinu stanovništva, kao „remetilački faktor“, stavljeni izvan zakona i izloženi progonima, teroru i masakrima.

  Teror nad delom stanovništva druge nacionalne, verske i rasne pripadnosti sprovodio se i pre donošenja zakonske regulative. Formulu za rešenje „srpskog pitanja u Hrvatskoj“ izneo je 11. juna 1941. Mile Budak, ustaški doglavnik, ministar i hrvatski književnik: „Jedan dio Srba ćemo pobiti, drugi raseliti, a ostalo ćemo prevesti na katoličku vjeru i tako pretopiti u Hrvate“. Jame po kraškim područjima, jaruge i iskopane grobnice u ravničarskim krajevima, punile su se srpskim žrtvama. U masovnim likvidacijama nije se vodilo računa o eventualnoj opasnosti od političke ili vojne sposobnosti žrtava da se suprotstave režimu, već su potpuno neselektivno vršena masovna likvidiranja celokupnog stanovništva, ljudi, žena, dece, staraca. Gotovo da nema mesta na području NDH, u kome je živelo srpsko stanovništvo, a da nema stratišta sa većim ili manjim brojem ubijenih.

  Jedan od vidova organizovanog zločina hrvatske države bili su logori.

  Od početka formiranja NDH formiraju se i razna sabirališta (privremena sabirališta, prolazni logori, zbirališta, sabirni logori ili samo logori) u koja se interniraju „nepoćudni elementi“. Prvi logori bili su u dvorištima zatvora, kotarskih (sreskih) poglavarstava, bivšim sokolskim domovima, osnovnim školama i pod vedrim nebom. NDH organizuje logore u nadležnosti župskih redarstvenih oblasti, lokalnih ustaških struktura, zatim preseljeničke logore i posebno logore u nadležnosti Ustaške nadzorne službe (UNS) koji od 21. januara 1943. prelaze pod upravu Glavnog ravnateljstva za javni red i sigurnost (RAVSIGUR). Odluke o logorisanju donošene su za političke protivnike, dok je ogromna većina zatočenika, doterana na temelju rasnih zakona ili nakon čišćenja terena zbog pacifikacije (a češće da se oslobodi prostor od „nepoćudnih elemenata“ - Srba), internirana bez ikakvog posebnog naloga. Iako su nosili nazive „sabirni“ i „radni“, logori Ustaške nadzorne službe bili su u stvari logori uništenja (Vernichtungslager). To se naročito vidi na primeru jasenovačke, a pre njenog formiranja i gospićke grupe logora koji su formalno bili u nadležnosti Župskog redarstva i koji čak nisu ni imali odrednicu „radni“ u nazivu.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah 2. #2
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Jasenovački logor imao je (vezano za deo zvaničnog naziva „radni“) i svoju ekonomsku podlogu: od pljačke imovine zatočenika i robovskog rada u proizvodnim pogonima i na ekonomijama, pa do propagandno naznačenog cilja - melioracija Lonjskog polja, ipak prevashodno funkciju uništenja ljudi. Ova funkcija sistematski je provođena: od uslova života (smeštaj, težak fizički rad, nedovoljna ishrana, izlaganje zarazama i sl.), pa do grubog, neskrivenog pojedinačnog i grupnog uništenja ljudi, vršenog na najprimitivnije i najbrutalnije načine. Kada to nije bilo dovoljno, vršene su masovne likvidacije (jasenovački logor je mogao primiti oko 3000 zatočenika, a kad je broj bio veći vršene su planske likvidacije za smanjenje broja).

  O metodima terora i mučenja ljudi govore mnogobrojni iskazi i zapisi svedoka. Po okrutnosti, načinu i perverznosti izvršenja, po broju i obimu, zločini u logoru Jasenovac premašuju svaku ljudsku fantaziju. Ubijanja iz vatrenog oružja, ubijanja nožem, maljem, čekićem, motkama, sekirama, bradvama, ubijanja vešanjem, davljenjem, spaljivanjem, ubijanja radom, glađu, žeđu, ubijanja zarazama, trovanjima, ubijanja hladnoćom, mučenja i sadistička iživljavanja - to je bila svakodnevica jasenovačkih logora.

  Najrečitije o pravoj funkciji jasenovačkog logora govore podaci o stradanju dece do 14 godina života, koja u svakom slučaju nisu mogla biti vojni ili ideološki protivnik. Prema do sada poimenično utvrđenim podacima, od ukupno 23.504 umorena deteta u nemačkim, italijanskim i hrvatskim logorima sa prostora NDH, jasenovačka stratišta progutala su 19.432 deteta (utvrđeno sa potpunom identifikacijom, imenom i prezimenom). Po nacionalnoj strukturi njih 11.888 su srpska deca, 5.469 romska i 1.911 jevrejska deca, 132 hrvatska i 17 muslimanska, dok se za petnaestoro dece nije mogla utvrditi nacionalna pripadnost.

  Ukupan broj žrtava jasenovačkog logora nije utvrđen, kao što nije utvrđen ni ukupan broj žrtava rata 1941-1945. godine. Popisi (u izvorima i literaturi pominju se tri popisa žrtava rata) nisu dali odgovor na ovo pitanje, tako da je to omogućilo razne manipulacije, umanjivanja i preuveličavanja ovih brojeva, najčešće u dnevnopolitičke svrhe. U vezi sa brojem žrtava u jasenovačkom logoru najčešće su iznošene aproksimacije, bez prave argumentacije, a brojevi se kreću od nekoliko hiljada pa do preko jednog miliona. U poslednje vreme koriste se i podaci dobijeni demografskim izračunavanjima. Međutim, treba istaći da demografska izračunavanja stvarnih gubitaka mogu dati relevantan broj za teritoriju zemlje kao celine samo pod pretpostavkom dobro provedenih prethodnih popisa i utvrđenih parametara prirodnog prirasta. Međutim, na bazi računanja demografskih gubitaka nije moguće realno izračunati žrtve na konkretnom lokalitetu. Projektom „Revizija popisa žrtava rata 1941-1945. iz 1964. godine“ u Muzeju žrtava genocida unose se podaci imenom i prezimenom o svim žrtvama, bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu, ideološku, vojnu i drugu pripadnost, čime se identifikuju i žrtve pojedinog lokaliteta ili nacionalne i druge pripadnosti. Procenat uspešnosti popisa iz 1964. godine, procenjen sa 56-58% u Izveštaju Savezne komisije za popis žrtava rata, povećao se revizijom na 61-64%, međutim to ne može biti parametar za konkretni lokalitet. Na primerima pojedinih mesta ili regija, gde su vršeni naknadni popisi, vidimo da dobijeni podaci daleko premašuju broj iz popisa iz 1964, pa i broj iz do sada izvršene revizije popisa. Prema tome, iskazivanje bilo kog broja žrtava u jasenovačkom logoru na bazi aproksimacija, dok se ne izvrši revizija popisa, ne daje pravu sliku. Realizacija ovog projekta će dati najmanji broj (ono ispod čega ne može da bude). Već dosadašnji rezultati daleko premašuju broj koji su davali oni koji su ga minimalizovali, ali upućuju i na to da nisu održivi ni preuveličani brojevi stradalih. Svakako, ostaju činjenice da je Jasenovac najveće stratište na prostorima Jugoslavije za vreme 2. svetskog rata, da je u jasenovačkim logorima najviše srpskih žrtava, da je vršena masovna likvidacija Jevreja i Roma (sve tri grupacije zbog njihove nacionalne, verske i rasne pripadnosti), te da su u velikom broju stradali politički, vojni i ideološki protivnici vladajućeg režima u NDH.

  U uslovima stalnih likvidacija, promenjivosti sastava pojedinih grupa zatočenika, logoraši pokušavaju da se organizuju i pruže otpor. U memoarskoj literaturi nalazimo primere spontanog i organizovanog otpora, suprotstavljanja, primene uspešnih i neuspešnih pokušaja bekstava, pokušaja organizovanja pobune i sl.

  Jasenovačka fabrika smrti radila je sve do 22. aprila 1945. godine. Videći da je kraj blizu, NDH odlučuje da sakrije tragove zločina na prostoru jasenovačkog logora. Danima su u martu i aprilu iskopavani leševi i spaljivani, a pepeo spaljenih bacan u Savu. U drugoj polovini aprila započelo je miniranje i spaljivanje logora. Poslednja grupa žena likvidirana je 21. aprila. U logoru III (Ciglana) ostalo je još 1.073 muškarca. U toku noći 21/22. aprila, videći da je konačna likvidacija neminovna, logoraši, uglavnom oni fizički izdržljiviji, organizovali su se u grupe, sa namerom da pokušaju proboj iz logora. Cilj je bio da neko ostane živ i prenese svedočenja o stradanjima u toku 1.341 dana postojanja logora. Mnogi logoraši nisu imali fizičke ni duhovne snage da učestvuju u proboju, neki su se u toku noći obesili. Preživeli se slažu u izjavama da je juriš otpočeo 22. aprila oko 10 časova, na znak Ante Bakotića. Goloruki kosturi pojurili su prema Istočnoj kapiji. Ustaško logorsko obezbeđenje kosilo je logoraše vatrenim oružjem, „strojnicama“, mitraljezima, puškama, bombama, sa bunkera i „izvidnica“ - osmatračkih kula. Mile Ristić iz Vilusa pod Kozarom oteo je od ustaše puškomitraljez i ućutkao bunker štiteći beg logoraša. U herojskom podvigu probilo se jedva sedamdesetak logoraša.

  Istog dana, 22. aprila naveče, proboj su organizovali i logoraši iz „Kožare“, posebnog, fizički odvojenog dela logora (logor IV). Njih 167 sa poslednje prozivke izvršilo je proboj. Živih je ostalo jedanaest.

  Na osnovu izjava učesnika proboja sačinjen je spisak logoraša Jasenovca koji su ostali živi nakon ustanka (proboja) 22. aprila 1945. Na ovom spisku je 87 imena.

  Jasenovački logori prestali su da postoje probojem logoraša 22. aprila, a jedinice Jugoslovenske armije ulaze u napušteni i spaljeni logor tek sa završnim operacijama za oslobođenje zemlje. Jedinice 25. udarne brodske brigade 28. divizije 2. jugoslovenske armije zauzele su 23. aprila logor u Staroj Gradiški, a jedinice 4. srpske brigade 21. srpske udarne divizije 1. jugoslovenske armije 2. maja 1945. ušle su u napušteni i spaljeni logor Jasenovac.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 3. #3
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  SLAVA IM..........DA SE NE ZABORAVE.....

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  da li je iko sa ovog foruma posetio taj logor..gledao film koji su tamo pustali...i pogledao eksponate koji su izlozeni..cak su izmislili i noz koji se vezivao za zglob ruke jer su se umarali drzeci nos u ruci koliko su klali...strasno..pozlilo mi je tamo..pa sam morala da izadjem.posle kad sam citala Noz od Draskovica neke slike su se prosto vracale...a u tom logoru je ostavilo kosti mojih puno..najmladji moj stric je imao samo 5 godina

 5. #5
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Da je ova drzava normalna na danasnji dan bi trebala da organizuje obelezavanje ovoga kao sto su jevraji juce ...od sirena do ranih tribina ,predavanja po skolama i sl.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 6. #6
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio konzab Pogledaj poruku
  da li je iko sa ovog foruma posetio taj logor..gledao film koji su tamo pustali...i pogledao eksponate koji su izlozeni..cak su izmislili i noz koji se vezivao za zglob ruke jer su se umarali drzeci nos u ruci koliko su klali...strasno..pozlilo mi je tamo..pa sam morala da izadjem.posle kad sam citala Noz od Draskovica neke slike su se prosto vracale...a u tom logoru je ostavilo kosti mojih puno..najmladji moj stric je imao samo 5 godina
  Mislim da retko koja srpska familija sa prostora hrvatske i BiH postoji a koja nema nekoga ko je stradao da li u jasenovcu ili nekom drugom NDH logoru ili jami
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 7. #7
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Mislim da retko koja srpska familija sa prostora hrvatske i BiH postoji a koja nema nekoga ko je stradao da li u jasenovcu ili nekom drugom NDH logoru ili jami
  i Srema

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  90-tih...moj rodjak koji nije zeleo da napusti kucu...u toku noci su mu upale komsije iz ulice...izvukli ga iz kuce...ubacili u staju kod konja..konje ubadali da skacu...umro je ispod kopita....jasenovac ih nije naucio pameti...verovali su...i on...poslednji put kad je bio kod nas rekao je..sa njima sam odrastao...e i bas ti ..ga ubili

 9. #9
  Domaćin Корнелије (avatar)
  Učlanjen
  25.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ns
  Poruke
  3.223
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Da je ova drzava normalna na danasnji dan bi trebala da organizuje obelezavanje ovoga kao sto su jevraji juce ...od sirena do ranih tribina ,predavanja po skolama i sl.
  Не шири националну мржњу и нетрпељивост! Како ћемо у Европу, ако мислимо на ту неки Јасеновац, Олују и сличне превазиђене ствари? Уместо да се лепо извиниш за великосрпску агресију, ти нападаш препоштене хрватске домољубе... То није IN...

 10. #10
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.049
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio konzab Pogledaj poruku
  da li je iko sa ovog foruma posetio taj logor..gledao film koji su tamo pustali...i pogledao eksponate koji su izlozeni..cak su izmislili i noz koji se vezivao za zglob ruke jer su se umarali drzeci nos u ruci koliko su klali...strasno..pozlilo mi je tamo..pa sam morala da izadjem.posle kad sam citala Noz od Draskovica neke slike su se prosto vracale...a u tom logoru je ostavilo kosti mojih puno..najmladji moj stric je imao samo 5 godina
  ..jedno 3 ekskurzije su mi se smuchile..ali sam svaki put pogledao postavke..

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  22.514
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio junkmarko Pogledaj poruku
  ..jedno 3 ekskurzije su mi se smuchile..ali sam svaki put pogledao postavke..
  ja nisam mogla..nisam mogla da verujem kako ljudi mogu da budu takvi monstrumi..a razlog..samo zato sto je neko srbin

 12. #12
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio junkmarko Pogledaj poruku
  ..jedno 3 ekskurzije su mi se smuchile..ali sam svaki put pogledao postavke..
  Pa bar si imao priliku da se upoznas sa tim....skoro bas od moje ribe neka drugarica koja u skoli radi bila i prica da ova danasnja deca nemaju blage veze sa zivotom....kaze odlicni djaci a ne znaju ni gde se Morava nalazi....ne znaju ni svoje korene,poreklo...bukvalno nista....To je to "demokratsko" skolstvo.....pravi od dece ljude koji nece znati ni ko im je deda bio a ne nesto vishe o svom poreklu.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 13. #13
  Aktivan član kennedy_bakircioglu (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  KOTOR - Grad evropskih vaterpolo shampiona
  Poruke
  1.363
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  nek im je vjecna slava i nek pocivaju u miru..
  Glupost je neuništiva

 14. #14
  Buduća legenda Милунка Савић (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  35.932
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  1009

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca


 15. #15
  Iskusan Nikita Kulganov (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Україна
  Poruke
  6.116
  Reputaciona moć
  108

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  To su pravi HEROJI. Da li postoji neka ulica Jasenovackih zrtava ? Ako ne postoji treba pokrenuti peticiju.

 16. #16
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Neka počivaju u miru i slava im!

 17. #17
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Нека почивају у миру они што су живот изгубили у овом логору.

 18. #18
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  никада се не сме заборавити јасеновац,и усташко-ватиканска завера против Срба!
  ...

 19. #19
  Iskusan M-1980 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.774
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  pokoj im dusi...

 20. #20
  Domaćin milospv (avatar)
  Učlanjen
  14.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Za nezavisnu i suverenu Republiku Srpsku!
  Poruke
  3.952
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Mislim da bi bilo pametno zahtjevati od UNa ili sličnih institucija da se obilježava dan osbođenja Jasenovca...

 21. #21
  Ističe se Isus33 (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od Sarajeva
  Poruke
  2.850
  Reputaciona moć
  123

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Par godina prije rata, na ekskurziji, bio sam u jasenovačkom muzeju. Prikazivali su nam neki film, pokazivali koljačke eksponate, ali je opšti utisak odavao nekakvu zapuštenost toga mjesta. Sve je bilo prilično loše organizovano. Nekako se površno prelazilo preko Jasenovca. A sada, u novoj hrvatskoj državi, sumnjam da djeci čak i spominju Jasenovac, a kamoli da ih vode tamo da vide šta su im djedovi radili.

 22. #22
  Buduća legenda
  Učlanjen
  25.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.070
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Slava im, nece nikad biti zaboravljeni.Slazem se da bi drzava Srbija trebalo mnogo, mnogo vise paznje da obrati na ovaj datum.

 23. #23
  Poznat Heidfeld fan (avatar)
  Učlanjen
  10.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okolina kulovgrada
  Poruke
  7.631
  Reputaciona moć
  123

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio Милунка Савић Pogledaj poruku
  Ovo Svet mora da vidi!!!
  НВО''Вучићу, припадниче ЛГБТ популације!''

 24. #24
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca  http://www.jasenovac-info.com/

  http://www.jerusalim.org/cd/

  Погледати обавезно!
  о крватским зверствима над Србима!
  “Mors tua, vita mea”

 25. #25
  Poznat Heidfeld fan (avatar)
  Učlanjen
  10.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okolina kulovgrada
  Poruke
  7.631
  Reputaciona moć
  123

  Podrazumevano Re: 22.april....godisnjica proboja Jasenovca

  Citat Original postavio Nikita Kulganov Pogledaj poruku
  To su pravi HEROJI. Da li postoji neka ulica Jasenovackih zrtava ? Ako ne postoji treba pokrenuti peticiju.
  Kakva crna peticija!! Treba poskidati table sa imenima ustaskih gradova i postaviti nasilno ono sto mora da stoji u svakom srpskom selu i gradu!!! AVE SERBIA
  НВО''Вучићу, припадниче ЛГБТ популације!''

Slične teme

 1. SPC: ni djeca Jasenovca nisu sveci
  Autor Vidusa u forumu Religija
  Odgovora: 225
  Poslednja poruka: 30.04.2009., 12:44
 2. Hrvatski pijetet žrtvama Jasenovca
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 02.02.2009., 18:16
 3. Umro komandant Jasenovca Dinko Šakić
  Autor Вуја u forumu Politika
  Odgovora: 164
  Poslednja poruka: 22.07.2008., 14:02
 4. Godišnjica proboja iz logora Jasenovac
  Autor Đenka u forumu Politika
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 07.05.2005., 13:35

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •