Spontano sagorevanje
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: Spontano sagorevanje

 1. #1
  Aktivan član Zabranjena_Arheologija (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Spavam na oblacima...
  Poruke
  1.067
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Spontano sagorevanje

  Eo,danas idem u selo,pa dok nisam tu,zanimajte se sledecom temom

  Drugog jula 1951. godine u američkom gradu Sent Piterzburgu na Floridi u stanu šezdesetosmogodišnje udovice Meri Rizer nađeni su njeni ugljenisani ostaci. Od žrtve je, s izuzetkom leve noge, ostala samo hrpa pepela, ali plamen pri tom gotovo nije ni dotakao nameštaj ili bilo koji drugi predmet u stanu.
  Uprkos naporima policije, vatrogasaca, stručnjaka, osiguravajućeg društva, patologa i FBI, godinu dana posle nesreće Kes Berdžis, detektiv policije Sent Piterzburga, bio je prinuđen da dâ sledeću izjavu:
  - Istraga nije utvrdila ništa što bi moglo da, van svake sumnje, ukaže na to šta se uistinu dogodilo. Slučaj ostaje otvoren.

  Papuča od crnog satena

  Sled događaja, inače, izgleda ovako. Meri Rizer je poslepodne 1. jula 1951. provela u kući svog sina. Rekla mu je kako će te večeri uzeti dve pilule za spavanje jer želi da se dobro odmori. U pola devet uveče, vratila se kući.
  Poslednja osoba koja je Rizerovu videla živu bila je njena gazdarica Pensi Karpenter koja je oko devet sati nakratko porazgovarala sa svojom stanarkom. Ova je na sebi imala kućnu haljinu, spavaćicu i crne kućne papuče od satena. Sedela je udobno zavaljena u fotelji i pušila.
  Kada se sutradan probudila u pet ujutru, Pensi Karpenter je osetila miris dima, ali se zbog toga nije preterano uzbudila jer se često dešavalo da se pumpa za vodu u garaži pregreje. Ustala je, isključila pumpu i vratila se u krevet. Sat kasnije digla se da uzme novine koje je raznosač ostavio pred vratima. Dim se više nije osećao.
  U osam sati poštar je doneo telegram za Meri Rizer. Gospođa Karpenter je potpisala prijemnicu i krenula da ga preda stanarki. Uhvatila se za kvaku na vratima njenog stana i smesta povukla ruku. Kvaka je bila usijana. Uplašena, Karpenterova je počela da doziva upomoć. Čuli su je moleri koji su radili u susedstvu i smesta dotrčali. Jedan od njih je otvorio vrata. Zapahnuo ga je talas vrelog vazduha, ali je ipak ušao u stan. Zagledao je svaki kutak, ali nigde nije video Meri Rizer. U stanu je bilo nešto malo dima, ali, s izuzetkom plamena koji je zahvatio pregradu između kuhinje i dnevnog boravka, nigde nije bilo vatre.
  Na mesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci koji su običnom ručnom pumpom ugasili plamen koji je zahvatio pregradu. Uviđaj je izvršio brigadir Grifit, a ono što je ustanovio bilo je do te mere zapanjujuće da mu se na trenutke činilo kako gubi razum.
  Na sredini sobe jedan deo poda, kružnog oblika, prečnika oko metar i dvadeset centimetara, bio je potpuno ugljenisan. Unutar ovog kruga brigadir Grifit otkrio je stravične ostatke ljudskog tela: ugljenisanu jetru prilepljenu za komadić kičmenog stuba, minijaturnu lobanju, deo noge od kolena do stopala na kome se još nalazila papuča od crnog satena i gomila pepela.

  Šta je otkrio FBI?

  Uviđaj je zatim preuzeo istražni sudija Edvard Silk koji je proučio ostatke Meri Rizer i detaljno pregledao čitav stan. Mada ga je mnogo toga u ovom slučaju zbunjivalo, na kraju je zaključio kako je smrt izazvana nesrećnim slučajem. Pepeo, sićušna lobanja i noga sa satenskom papučom preneseni su ambulantnim kolima u mrtvačnicu gradske bolnice.
  Otvorena je istraga u kojoj su učestvovali policija, vatrogasci, sudski veštaci i stručnjaci raznoraznih oblasti. Svi oni suočili su se sa istom neobjašnjivom činjenicom: da bi se ljudsko telo pretvorilo u pepeo, potrebna je izuzetno visoka temperatura, svakako ne ona koja se razvije pri "običnom" požaru. Kako je onda moguće da od Meri Rizer nije ostalo gotovo ništa a da, s izuzetkom pregrade i fotelje u kojoj je sedela, plamen nije zahvatio gotovo ništa drugo u stanu?
  Slučaj je još više zapetljao niz u najmanju ruku neobičnih pojedinosti. Kao prvo, tavanica, zavese i zidovi sobe bili su prekriveni nekavim lepljivim i smrdljivim garom – ali samo na visini od preko 120cm. Ispod te visine na njima nije bilo nikakvih tragova vatre. Tapete u blizini fotelje neznatno su požutele, ali zato deo tepiha na kome je ona stajala ni na jednom mestu nije čak ni nagoreo.
  Zidno ogledalo udaljeno 3,5m od mesta na kome su nađeni ostaci Meri Rizer je naprslo, verovatno od toplote. Plastični utičaki i prekidači za struju koji su se nalazili na visini većoj od 120cm su se istopili, ali osigurači i pored toga nisu iskočili, pa je u stanu i dalje bilo struje. Utikači bliže podu ostali su neoštećeni.
  Kazaljke električnog budilnika priključenog na jedan od izgorelih utikača zaustavile su se na 4 časa i 20 minuta... Ali taj isti budilnik proradio je kada su ga priključili na jedan od neoštećenih utikača u sobi. Novine i časopisi na obližnjem stočiću, kao i lako zapaljivi mebl-štof i tapacirung na susednoj fotelji na razvlačenje takođe se nisu zapalili.
  Suočena sa zagonetkom koju sama nikako nije bila u stanju da reši, policija Sent Piterzburga obratila se FBI za pomoć. Laboratorijskim ispitivanjem utvrđeno je da je telo žrtve sa početnih 79 spalo na manje od 5kg težine. U konačnom izveštaju FBI stajalo je kako požar nije izazvala nijedna poznata hemijska supstanca ili zapaljiva materija. Izveštaj se završavao zaključkom da je slučaj Meri Rizer "neobičan i neverovatan".

  Tri zagonetke za profesora Krogmana

  Istrazi povodom zagonetne smrti Meri Rizer priključio se, između ostalih, i poznati stručnjak za opekotine profesor Krogman koji je prvo odbacio pretpostavku da je vatru izazvala munja. U noći kada se nesreća dogodila na nebu iznad Sent Piterzburga nije bilo ni oblačka, a kamoli grmljavine.
  Drugi mogući uzrok nesreće mogle su da budu pilule za spavanje koje je žrtva popila te večeri. Sasvim je moguće da su sedativi ošamutili Rizerovu i da zato nije primetila d ajoj je cigareta ispala na spavaćicu ili fotelju. Samo, ni u spavaćici ni u fotelji nije bilo dovoljno materijala za vatru čija bi temperatura bila dovoljno visoka da ljudsko telo pretvori u pepeo. Sva ispitivanja koja je profesor još ranije izveo na pacovima i leševima potvrđivala su isto: ljudske kosti pretvaraju se u pepeo tek na temperaturi višoj od 2000°C. A to je temperatura "pri kojoj bi se zapalilo, izgorelo, ugljenisalo i bilo uništeno sve što se nađe unutar jednog poprilično velikog prečnika udaljenosti".
  Zagonetku za sebe predstavljala je sačuvana leva noga sa satenskom papučom. Tokom istrage ispostavilo se da je Meri Rizer imala običaj da ispruži levu nogu dok sedi jer joj je ova često trnula. Plamennije zahvatio ovaj deo tela bez sumnje zato što se našao izvan ovog tajanstvenog prečnika od 120cm unutar koga je ostatak Meri Rizer pretvoren u pepeo.
  U obzir je uzeta i mogućnost da je požar izazvan kvarom na električnim instalacijama, ali u tom slučaju bi osigurači svakako poiskakali.
  Najzad, razmotrene su i mogućnosti da se radi o ubistvu ili samoubistvu. Obe pretpostavke odbačene su u nedostatku motiva, ali i zato što je u oba slučaja ostajala ista nedoumica: kako je jedno ili drugo moglo "tehnički" da se izvede (odnosno, kako su ubica ili samoubica mogli da obezbede temperaturu od 2000°C kakva nastaje samo u hermetički zatvorenim pećima krematorijuma)?
  Što se profesora Krogmana tiče, njega je, između ostalog, posebno zbunjivalo stanje u kome se nalazila lobanja žrtve. "... U slučajevima kada je telo ugljenisano ne dešava se da se glava smežura ili simetrično skupi do veličine višestruko manje od prirodne. Pod dejstvom toplote koja je dovoljna za uništenje mekih tkiva, lobanja eksplodira. Meni nisu poznati izuzeci ovog pravila. Nikada nisam video da se lobanja do te mere smanji niti imao slučaj da telo izgori na ovakav način."
  Kao i drugi pre njega, na kraju je i profesor morao da prizna poraz. U izveštaju koji je podneo šefu policije Rajhartu napisao je: "Sto puta sam sebi postavljao pitanje kako je moguće da je Meri Rizer uništena tako temeljno da su nestale čak i kosti, a da su i pored toga predmeti u njenoj okolini ostali nedirnuti."
  Slučaj Meri Rizer još je nerasvetljen.

  Šta kaže nauka?

  Ima onih koji veruju da je slučaj Meri Rizer školski primer takozvanog spontanog sagorevanja, pojave da se ljudsko telo zapali samo od sebe i izgori, a da pri tom nije došlo u dodir ni sa kakvim spoljašnjim izvorom toplote. Zvanična nauka odbacuje mogućnost ovakve prirodne pojave iz prostog razloga što joj nije poznat fiziološki proces kojim bi ona mogla da se objasni. Najmanje je jasno kako bi telo moglo samo od sebe da razvije temperaturu od preko 2000°C, koliko je potrebno da bi se pretvorilo u pepeo.
  I pored toga, u poslednjih 400 godina zabeleženo je i potanko opisano preko 200 slučajeva spontanog sagorevanja koji su, pogotovu u novije vreme, često na posredan način potkrepljivani izjavama svedoka, sudskih veštaka i patologa. Mada čak ni oni koji veruju da je spontano sagorevanje moguće nemaju konačan odgovor na pitanje "kako?".
  S tim u vezi iznete su brojne pretpostavke. Najčešće se navodi sledeće:
  - crevni gasovi su zapaljivi;
  - u leševima se stvara gas koji je zapaljiv;
  - izvesni hemijski elementi i jedinjenja u dodiru s vazduhommogu da se zapale sami od sebe (to, primera radi, važi za fosfor koji je jedan od sastojaka ljudskog organizma);
  - izvesne hemijske supstance koje su same po sebi bezopasne mogu u dodiru sa drugim da stvore eksplozivna jedinjenja;
  - masti i ulja kojih u ljudskom organizmu ima u izobilju mogu, pod izvesnim uslovima, da se pretvore u prvoklasno gorivo;
  - statički elektricitet stvara varnice koje, opet pod izvesnim uslovima, mogu da zapale ljudsko telo.
  Pri vrhu top-liste mogućih uzročnika nalaze se još i loptaste munje, obične munje, ultrazvuci, laserski zraci, mikrotalasna zračenja i geomagnetna plima. Ni jedna od navedenih pretpostavki, međutim, ne nudi objašnjenje kako deluju ove pojave. 2. #2
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Marija Lujza, pedesetpetogodisnja sluzbenica cuvene "Americke banke", napustila je svoj salter tacno u podne i posla preko puta do malog restorana u kojem je obicno rucavala. Bilo je vreme podnevne pauze i suncana ulica se pocela puniti svetom. Posto je strpljivo cekala da se upali zeleno svetlo na semaforu, Marija Lujza je koraknula u nameri da predje ulicu - i zauvek "nestala" naocigled zaprepascenih vozaca i pesaka! Nakon tri predjena koraka sirota zena se malo spotakla, zastala, uhvatila rukom za celo i pocela "pusiti"! Telo joj se, poput kakve velike lutke od krpe, srusilo na pesacki prelaz i nastavilo da se pusi intenzivnim plavicastim dimom. Svega tri i po minuta kasnije, od bivse sluzbenice je ostala mala gomila pepela i oko nje nekoliko licnih stvari.
  Privucena kricima i zapomaganjem posmatraca, stigla je prva policijska patrola. Sta se desilo? Niko im u prvi mah nije mogao objasniti. Sedamnaest ljudi je odvezeno u bolnicu na lecenje od soka! Policija je pazljivo pokupila nagorelu haljinu Marije Lujze, potpuno neostecene cipele i tasnu, kao i ostatak leve sake. Dok se nad ulicom jos uveko lenjo dizao plavicasti dim, pokusali su da uvedu red i vrate saobracaj u normalno stanje.

  SHC - spontaneous human combustion (spontano samozapaljivanje ljudi) - po istrazivanju doktora Persindzera, sa kanadskog univerziteta Laurentian: vecina sagorelih je starija od pedest godina; troje od cetvoro zrtava su zene; dok im tela gotovo u potpunosti prozdere uyasna temperatura, obuca i odeca im ostaju ili u potpunosti citavi ili lakse nagoreli; obliznji namestaj, pa u jednom slucaju cak i gomila starih novina koju je zrtva pretresala, ostali su neosteceni. Uzrok ovih pojava je jos uvek nepoznat, mada je utvrdjeno da nastaje nekom cudnom "reakcijom iznutra" i siri se prema spoljnim delovima tela. Desava se samo kod ljudi, kod zivotinja ovo nije primeceno.

 3. #3
  Početnik kentaur_bg (avatar)
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  a mene zanima..zasto se sve to desavalo u americi 50-ih..60-ih i najcesce 70-ih godina?
  kako to da nema takvih primera danas?

 4. #4
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Ovaj drugi se desio 80ih... To sto mi nismo obavesteni ne znaci da se ne desava. Sta hoces da kazes?

 5. #5
  Ističe se SSJ4 (avatar)
  Učlanjen
  07.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  2.306
  Reputaciona moć
  75

 6. #6
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Ajde majke ti prevedi ili napisi sta kaze debeli kad se zapali, posle it's alright. Brbljaju k'o babe na pijaci.

 7. #7
  Ističe se SSJ4 (avatar)
  Učlanjen
  07.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  2.306
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Stewie: Oh yes, I've often fantasized about what this house would be like with more culture.
  [Brian, Peter, Stewie, and Chris sitting in living room wearing tuxes with top hats, each holding a glass of port]
  Stewie: The port is quite good.
  Brian: Yes, quite good.
  Chris: Indeed.
  Peter: Most certainly!
  Brian: What year is it?
  Chris: 51.
  Peter: Ah.
  Stewie: Delectable.
  Brian: Indeed.
  Chris: Yes.
  [Peter bursts into flames]
  Peter: Oh dear.
  Brian: What is it?
  Peter: I've spontaneously combusted.
  Stewie: Well I am sorry.
  Peter: Oh it's quite alright, I've grown tired of living.
  Stewie: Ah, very good then.
  Chris: For the best.
  Brian: Yes, indeed.
  Stewie: Is it raining again?

 8. #8
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Citat Original postavio SSJ4 Pogledaj poruku
  Stewie: Oh yes, I've often fantasized about what this house would be like with more culture.
  [Brian, Peter, Stewie, and Chris sitting in living room wearing tuxes with top hats, each holding a glass of port]
  Stewie: The port is quite good.
  Brian: Yes, quite good.
  Chris: Indeed.
  Peter: Most certainly!
  Brian: What year is it?
  Chris: 51.
  Peter: Ah.
  Stewie: Delectable.
  Brian: Indeed.
  Chris: Yes.
  [Peter bursts into flames]
  Peter: Oh dear.
  Brian: What is it?
  Peter: I've spontaneously combusted.
  Stewie: Well I am sorry.
  Peter: Oh it's quite alright, I've grown tired of living.
  Stewie: Ah, very good then.
  Chris: For the best.
  Brian: Yes, indeed.
  Stewie: Is it raining again?
  c c c koji likovi...Inace onaj nas B.D.Benedikt sto pise o takvim paranormalnim dogadjajima ima nesto malo napisano u Paralelnom svetu, onaj dogadjaj s Marijom Lujzom je odatle.

 9. #9
  Domaćin Fency_Killer (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jupiter je srce Srbije!
  Poruke
  4.522
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Paralelni svet - odlična knjiga
  o spontanom sagorevanju znam dosta, jer sam ga i sam doživeo...i nije bilo nimalo prijatno...
  ...jer sto Edgar Alan Po rece: "Sise,samo to i nista vise."

 10. #10
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Citat Original postavio Fency_Killer Pogledaj poruku
  Paralelni svet - odlična knjiga
  o spontanom sagorevanju znam dosta, jer sam ga i sam doživeo...i nije bilo nimalo prijatno...
  Wow! I? Kako se osecas posle tog iskustva

 11. #11
  Domaćin Fency_Killer (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jupiter je srce Srbije!
  Poruke
  4.522
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  zagorelo ? ne znam kakav odgovor očekuješ...
  ako baš želiš, možeš da gurneš ruku u vatru i osetiš isto što i ja...doduše, moj slučaj nešto spontaniji, bez guranja ekstremiteta u vatru...i bez vatre
  ...jer sto Edgar Alan Po rece: "Sise,samo to i nista vise."

 12. #12
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Citat Original postavio Fency_Killer Pogledaj poruku
  ako baš želiš, možeš da gurneš ruku u vatru i osetiš isto što i ja...
  A ne bih, ne bih
  Ne znam sta se tebi desilo, ajd opisi malo... Ali ovde se govori o ljudima koji nisu preziveli SHC. Ti si neki fenomen

 13. #13
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  11.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Blizu zgrade RTS-a
  Poruke
  256
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Jel ima ovde jos neko ko je spontano sagoreo?

 14. #14
  Aktivan član Zabranjena_Arheologija (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Spavam na oblacima...
  Poruke
  1.067
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Da ga ima,ne bi pisao owde xD

 15. #15
  Zainteresovan član Silence_ (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Citat Original postavio Ne jedi taj kikiriki! Pogledaj poruku
  Jel ima ovde jos neko ko je spontano sagoreo?
  Samo spontano nagorelih i zagorelih xD

  Fency, no offence

 16. #16
  Poznat oziman (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.459
  Tekstova u blogu
  251
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  "Majkl Faerti, 76-godišnji penzioner pronađen je mrtav prošle godine u svom domu u Galveju u Irskoj, a patolozi su ove nedelje konačno zaključili da je uzrok smrti spontano sagorevanje.
  Spontano ljudsko sagorevanje je stvar naučne debate
  Njegovo telo je bilo skoro ugljenisano, ali je sav nameštaj u kući ostao netaknut.
  Iako je u dnevnoj sobi gde je Faerti nađen, bio upaljen kamin, on nije izazvao požar u kući, jer je sve sem žrtve, dela poda ispod njega i plafona iznad njega, ostalo potpuno čitavo.
  Forenzičari nisu pronašli nikakve dokaze o provali ili prisustvu neke druge osobe.
  Ovo je verovatno prvi zabeleženi slučaj spontanog sagorevanja u Irskoj.
  Radi se o neuobičajenoj pojavi kada se objekat, u ovom slučaju čovek, navodno zapali bez uticaja spoljašnjeg izvora toplote, već usled unutrašnjih hemijskih reakcija.
  U većini slučajeva telo žrtve je skoro potpuno izgorelo, a okolni predmeti su pretrpeli mala ili nikakva oštećenja od plamena.
  Za ovu pojavu ne postoji opšte prihvaćen uzrok, a mnogi naučnici je odbacuju kao mit."

  Cela vest
  http://vesti.krstarica.com/svet/irac-spontano-sagoreo/

 17. #17
  Ističe se korkanj (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.440
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Citat Original postavio kentaur_bg Pogledaj poruku
  a mene zanima..zasto se sve to desavalo u americi 50-ih..60-ih i najcesce 70-ih godina?
  kako to da nema takvih primera danas?
  Zato sto su tada bile najvece probe atomskih i bojnih otrova,pogotovo oko Arizone i Teksasa.
  Dosta su cackali i vrslili svakakve probe. Priprema za hladni rat.
  Nisam siguran da li znas,kada su ameri bacili atomsku bombu na Hirosimu da su zasedali Japanski generali,oficiri i Car japana i da se ni tada "NISU HTELI PREDATI",40,000 japanaca je poginulo u Hirosimi i 10,000 su umirali nekoliko meseci posle same eksplozije i zracenja.
  Posle bacanja druge atomske na Nagasaki i tada je vecina istih tih generala i oficira bila protiv predaje,ali je Car presudio i doneo odluku o predaji,ali nisu znali da su ameri imali samo te DVE atomske i da im je trebalo 8 meseci da naprave TRECU

 18. #18
  Aktivan član bjdarko (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.187
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  U čuo sam za ovu pojavu! I niko još nema objašnjenja!

 19. #19
  Ističe se Black_star (avatar)
  Učlanjen
  23.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  glecheri jezera michigen!
  Poruke
  2.581
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  sustina sagorevanja po jednom izvoru sastoji se u sledecem:
  gomila duhova iz nize ast.ravni sjati se na jednog coveka jer im taj doticni smeta iz nekog razloga....
  sakupe se, i to tesko i jedva ,jer inace blude svako za svoj fazon, ne udruzuju se lako,sem kad im neko `pametan` zzarucim plamenom svoga besa ne
  obeca vatreni pir iz obesti, jer tu osobu u zivotu ne podnosi iz nekog svog razloga,navodno zato sto vuce gnev prema njoj iz proslih reinkarnacija,npr.kada je zbog nje nastradao, itd.a nije joj to oprostio i krenuo dalje ka svetlu, vec je ostao vezan za to u nizoj ravni `osvetnika`,`zrtve` i donje spiritualnosti, gde se ostaje samo iz takvih i slicnih razloga.
  Pod ovakvim obecanjima ekipa se slozi, zdruzi,a potom u velikoj stihiji oformi fokus u samoj osobi cime indukuju efekat vanserijske unutrasnje temperature... covek u trenutku sagoreva i biva lisen zivota...

  Delimicno poklapanje s tom tezom je i skoro otkrivena naucna cinjenica, to sam procitao negde,ne znam tacno gde, ali fora je u tome da je neki naucnik dokazao postojanje duhova proucavajuci snimljeni zvuk koji oni prave. Za razliku od zvuka normalnog udarca o sto, sakom,npr.gde se zvuk prenosi spolja ka unutra, on je aparatima utvrdio da se u slucaju zvuka koji proizvodi duh, u stolu,recimo, zvuk prenosi iznutra ka spolja, sto je fizicki nemoguce. fokalizacija, izvor sile i energije nalazi se,tako, u samom drvetu, a ne izvan njega!.. uticaj ljudskih duhovnih potencijala na fizicki svet kroz princip fokusa jos uvek je nedovoljno ispitan, ali je za onostrani svet, narocito za nize duhove kojima je to jedini nacin da ostanu vezani za zivot kom vise fizicki ne pripadaju,jedna vrsta prvog, poslednjeg,i jedinog fakta na koji se oslanjaju.
  Poslednji put ažurirao/la Black_star : 28.09.2011. u 02:18
  http://www.youtube.com/watch?v=bLPbKOj5UIU

 20. #20
  Aktivan član bjdarko (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.187
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Jako interesantna teza!

 21. #21
  Poznat oziman (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.459
  Tekstova u blogu
  251
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  ......
  Šok u Indiji: Beba koja boluje od spontanog samozapaljivanja

  Odeljenje intenzivne nege na Pedijatriji “Kilpauk Medicinskog univerziteta i bolnice” u Čenaju (Indija) u petak su posetili brojni znatiželjnici, nadajući se da će videti tromesečnog dečaka Rahula koji boluje od spontanog ljudskog samozapaljivanja.

  U proteklih 300 godina širom sveta je zabeleženo svega 200 slučajeva ove bolesti, poslednji u SAD 2010. godine.

  - Telo pacijenta spontano počinje da gori zbog zapaljivih gasova koje emituje, bez spoljnih izvora paljenja. Plamen može da zahvati i zapaljivu odeću i druge stvari u blizini - objašnjava dr Narajana Babu, šef pedijatrijskog odeljenja bolnice.

  Beba je sa opekotinama primljena u bolnicu u četvrtak. Preživela je četiri epizode samozapaljivanja - prvu samo devet dana nakon rođenja.


  http://www.blic.rs/Vesti/Svet/398758/Sok-u-Indiji-Beba-koja-boluje-od-spontanog-samozapaljivanja

 22. #22
  aleksa ndar nije na forumu
  i kao svim nomadima sloboda u mislima, vreo vetar u kosi, toplota u srcima
  Elita aleksa ndar (avatar)
  Učlanjen
  30.11.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.316
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  757

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  zanimljivo ...

 23. #23
  Zainteresovan član MorenaJ (avatar)
  Učlanjen
  10.08.2013.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  svuda pomalo
  Poruke
  115
  Reputaciona moć
  17

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Gledala sam bas odavno emisiju o tome.Pricali su zabelezenim slucajevima.Sad sam vec zaboravila zasto dolazi do toga ali stvarno je to strasno.I zanimljivo kao pojava .Mnogi i ne znaju da to moze da se desi.
  When it comes down to it, I let them think what they want. If they care enough to bother with what I do, then I'm already better than them.

 24. #24
  Elita b!keR (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  17.095
  Reputaciona moć
  301

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Imate i south park epizodu o tome

 25. #25
  Malenano1 nije na forumu
  ko hoce nadje nacin a ko nece nadje razlog :)
  Domaćin
  Učlanjen
  04.03.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  4.406
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Spontano sagorevanje

  Citat Original postavio bjdarko Pogledaj poruku
  U čuo sam za ovu pojavu! I niko još nema objašnjenja!
  Mozda i ne treba da se zna,cuti ima budala pa bi i pokusali to.Ko zna sta je tu u pitanju.

Slične teme

 1. "Sagorevanje"
  Autor crna_neba u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 19.05.2008., 16:25
 2. "Spontano dogadjanje naroda"
  Autor limanacNS u forumu Politika
  Odgovora: 48
  Poslednja poruka: 06.02.2008., 07:39
 3. Odgovora: 454
  Poslednja poruka: 12.08.2007., 18:24

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •