Ideja Mormona - užas ili ne?
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Ideja Mormona - užas ili ne?

 1. #1
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.633
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Ideja Mormona - užas ili ne?

  Koji su vaši stavovi o Mormonima, tj. njihovoj religiji? 2. #2
  Domaćin Electric eXecutor (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.074
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Jel bi mogao da stavis neki link o njihovoj istoriji i osnovnom ucenju.
  My father told me not to get old. Should have listened to him.

 3. #3
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  282

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  ОСНОВЕ

  Оснивач мормонизма, Џозеф Смит, рођен је у Вермонту 1805. Када је био младић мормони описују Смита као “часног и искреног, оданог и интелигентног... који смерно трага за истином”. Према другим изворима, међутим, био је “слабо образован, сујеверан младић” који је користио “вилине рашље” и “чаробне камичке” док је пратио свог оца у потрази за закопаним благом. Као младић био је укључен у многе окултне активности. Објективни истраживачи су закључили да је вероватно био тинејџер – психопата:
  Џозеф Смит

  “У његовим само – хипнозама, идеје из подсвести замениле су критичко мишљење. Његов абнормалан темперамент открио се кроз способност за видовитост. Његово јасно, свесно мишљење све више је било потискивано и линија између стварног света чула и света снова ишчезла је скоро у потпуности”.

  Смитово младалачко доба подударило се са оживљавањем протестантизма међу многобројним сектама. Као одговор на његову молитву да буде вођен ка правој религији, Смит изјављује да је имао серију виђења, почев од 1820. Две “угледне личности” у његовој првој визији биле су интерпретиране као Бог Отац и Бог Син, а порука је била да не треба да приђе ниједној постојећој цркви, јер ни једна није права, “већ да ће му се у будућности открити пунота еванђеља”. Четири године касније поново се молио. “Небеско биће”, назвао га је Морони, објавило му се и рекло му за неке златне плоче на којима је урезана “пунота вечног еванђеља”, а које су закопане у оближњем брду. Исписане су на древном језику, а Џозеф Смит ће имати “ту привилегију да преведе записе са плоча и да постане иструмент у Божијим рукама за обнављање еванђеља и поновно успостављање Цркве”. Мормони му је рекао да поред плоча “леже два кристала спојена сребрним оквиром и причвршћена... То су древни Урим и Туммим јеврејског првосвештеника, нека врста божанских наочара са којима ће да дешифрује записе на плочама”. Смитов превод први пут је објављен 1830. године под насловом “Књига Мормона”.

  Убрзо после објављивања своје “библије”, Џозеф Смит проглашава себе “модерним” пророком, равним пророцима Старог завета и почиње да окупља следбенике којих се, до времена његовог убиства (“мучеништва”, у мормонској историји) које је починила разјарена гомила 1844, накупило бар десет хиљада.

  То је веома компромитовало њихову репутацију; онда је већина чланова одабрала да следи Бригама Јанга – Смитовог наследника, као “пророка, видовњака и визионара”. После напорних путовања мормони су се населили на територији Јуте, а Солт Лејк Сити им је постао главни град (религиозни центар). Данас 75% становништва Солт Лејк Ситија су мормони. Када посетиоци дођу на трг градског храма - “Ватикан” мормонизма – могу видети филмове и слушати предавања о теологији и историји мормона, која се базирају на Књизи Мормона и новијим “пророцима”.

  ПОРЕКЛО

  Читајући “Књигу Мормона” имате утисак да читате Библију у тзв. “верзији краља Џејмса” (заиста, постоје читави одломци из “верзије краља Џејмса”); књига је тобоже написана у раздобљу од 600 пре Христа до 421. Писали су је разни “пророци - историчари”. Казује прилично фантастичну причу о јеврејском пророку Лехи, који живи за време владавине цара Седекија (2. Дневника, 36, 10) кога је упутио Господ да поведе свој народ и оде из Јерусалима. Отпловили су до обала Централне и Јужне Америке где су основали велику цивилизацију. Лехијев најстарији син Ламан био је бунтован, и он се са групом следбеника одвојио од најмлађег сина Нефиа, кога је Бог изабрао да влада над својом браћом. Нефи је подстицао свој народ да поштују Мојсијев закон и такође прорицао долазак Христа. Остали пророци су следили Нефиа, и њихова учења и пророчанства додата су збирци гравираних металних плоча који су садржавали Мојсијев закон и списе ранијих пророка – који су донесени из Јерусалима. После Христовог вазнесења, према овој мормонској историји, Он се такође јавио овим људима Новог Света. Такође, Он је овде одредио ученике и овластио их да наставе Његово дело. Његова појава увела је два века склада између Нефита и Ламанита, али онда су опет почели да се сукобљавају. Последњи пророк Нефита, Мормон видевши да је његов народ уништаван, узео је све изгравиране плоче и назвао из “Плоче Мормона”. После његове смрти у једној борби, његов син Морони, једини преживели Нефит, додао је неке своје списе и закопао плоче у једно брдо, “тако да се сачувају до часа кад Господ буде спреман да их изнесе на видело последњих дана”.

  Историјски, Књигу Мормона не поткрепљује ниједан археолошки доказ и не одговара ономе што се зна о преколумбијским цивилизацијама. Припаднике мормона не забрињава ова чињеница. Верују да је “само ствар времена” када ће се такав доказ открити. Њихова тврдња да су амерички Индијанци потомци Ламанита је исто тако неоснована; они су монголске расе, не семитске.

  ВЕРОВАЊА

  Теолошки, мормонско “јеванђеље” је подједнако лажно. Ближе проучавање мормонског система веровања показује да је мешавина многих јереси, мада доктрина о Тројици изгледа “самосвојно”. Они уче да Отац, Син и Свети Дух немају у бити једну божанску природу, већ су у ствари три “бога”, који имају веома развијену, савршену људску природу. Бог Отац је “Елохим”, који има “тело од меса и костију додирљиво као и људско” (Смит: Доктрине и Завет 130, 22). Бригам Јанг идентификује Бога Оца као Адама, а мормони уче да Христос није рођен силаском Духа Светога већ путем физичког сједињења овог бесмртног Адама – Бога и смртне Дјеве Марије; на тај начин Бог Син, “Јехова” (“Јахве”) или Исус Христос је рођен у телу. Он је раније био рођен од Оца као дух, заједно са мноштвом духовних бића која сва чекају да буду рођена од земаљских људи са циљем да би и они могли коначно да постану богови као њихов “старији брат” Исус Христос.

  Да постану богови. Овај основни циљ свих верних мормона био је јасно изречен када је Бригам Јанг написао: “Богови постоје, и зато нам је најбоље да тежимо да будемо спремни да постанемо један од њих” (Journal of Discourse); или опет, по речима бившег председника мормонске цркве, Лоренца Сноуа: “Оно што је човек, Бог је једном био; оно што је Бог, човек може постати”.

  Ове реченице много говоре: показују да је мормонизам политеистичан, и одржавају мормонско веровање у вечну прогресију и преегзистенцију, а ништа од тога не налази места у хришћанској теологији. Према овим јеретичким доктринама, “Елохим” је врховни Бог овог света, али такође постоје богови других светова. Пре него што смо се родили у телу живели смо као духови у присуству овог Оца Духова, и “оно што смо чинили тамо има утицај на наш живот овде, као што ће нас оно што чинимо овде унапредити и уназадити у животу после смрти”.

  Мормони придају велики значај браку. Једино кроз брак запечаћен у Храму (“небески” брак “за време и вечност”) човек је подесан за постизање највише славе. Такође је дужност добрих мормона да рађају децу, тако да обезбеђују тела за постојеће духове, јер је овај кратак боравак на земљи неопходна фаза у кретању ка божанству. Грешка проузрокује грешку, и на основу ових учења, мормони рационално изводе закључак да је Христос највероватније био жењен (са двема Маријама и Мартом!) и имао децу, иначе Он не би могао да достигне божанство.

  Човек се пита како може једна религија која за себе тврди да је проистекла од самог Исуса Христа да буде толико далеко од главног тока Хришћанства. Заснована на првом откровењу Џозефа Смита да су “све религије на погрешном путу”, мормони верују да се велика “отпадија” предсказана у Светом Писму (2. Сол. 2, 3) догодила убрзо после смрти дванаест апостола, и изузев једног огранка у Новом Свету, који је остао веран још 200 година, Црква је буквално ишчезла и тек је оживела појавом Џозефа Смита. Овај поглед на историју Цркве потпуно је супротан Христовом обећању: “Сазидаћу Цркву Своју; и неће је надвладати врата пакла” (Мт. 16, 18), и дозвољава мормонима да порекну ваљаност васељенских сабора којима су се протумачила темељна хришћанска учења. Када је у питању Библија, мормони јој верују “уколико је тачно преведена”.

  Због својих далекосежних учења, мормонизам је у неком погледу веома рационалан (што је можда знак да је људског порекла). Чињеница да свет лежи у тами тако много векова, не пружајући прилику за спасење, инспирисало је мормоне да обављају индиректно крштење за мртве. Ово омогућује особи да буде крштена и пренесе “милост” преминулом рођаку, тиме омогућујући рођаку улаз у “спасење” (тј. прогрес ка постизању божанствености). И ово објашњава похлепно родословље, којим покушавају да “спасу” што је могуће више рођака. Озбиљност њиховог истраживања потврђује библиотека за породичну историју на пет спратова у Салт Лејк Ситију која има више од 1200 огранака у 44 земље.

  Једна од највећих слабости мормонизма лежи у погрешивости и контрадикторности њихових еванђеља. Књига Мормона, на пример, садржи одломак из Посланице Јеврејима - “Бог је исти јуче, данас и вавијек, и у Њему нема никакве промене нити сенке измене” (Мормон, 9, 9 ), али многи делови Светог Писма су “доведени у питање” откривењима Џозефа Смита, Бригама Јанга и каснијих “пророка”. Нова откровења могу “заменити” старија. За Јанга се каже да је тврдио да може великом брзином да пише откровења.

  У зиму 1841 – 42. “пророк” Смит је увео ништа мање него четири нове доктрине и обреда. Најрадикалнија је била полигамија или “велики и славни принцип вишечланиг брака”. У почетку је постојао такав отпор да је доктрина тајно спровођена у пракси неколико година. Смит је отишао тако далеко да је рекао свом пријатељу Хеберу Кимбалу да, када не би имао више жена, изгубио би своје апостолство и био би проклет. (Током последњих пет година свог живота, Смит је живео у полигамији са неких двадесет жена). Савезни закон је приморао мормоне 1890. да напусте полигамију и уместо тога почели су да спроводе у праксу “небеске бракове”.

 4. #4
  Bulletdodger nije na forumu
  Aus dem Paradies, das Cantor uns geschaffen, soll uns niemand vertreiben können.
  Iskusan Bulletdodger (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arkam
  Poruke
  6.784
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Mormoni , kada vam verovanje u bezgreshno zachece , hodanje po vodi i ostalo nije dovoljno ( nerazumno )


  P.S: Negde bejah cuo da je za Mormone crna boja kozhe greh i da ako ste dobar vernik cete dobiri belu boju, ali nisam bash siguran u istiniost ove informacije , pa ako mozhe neko da potrvrdi ili odobri.
  Poslednji put ažurirao/la Bulletdodger : 18.04.2009. u 14:47
  ...Meine Seele selber ist diese Flamme:
  unersättlich nach neuen Fernen .

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Primećujem da sam naklonjen poligamnim religijama...

 6. #6
  Bulletdodger nije na forumu
  Aus dem Paradies, das Cantor uns geschaffen, soll uns niemand vertreiben können.
  Iskusan Bulletdodger (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arkam
  Poruke
  6.784
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  Primećujem da sam naklonjen poligamnim religijama...
  Mislim da im je to bila glavna reklama i kljuch uspeha .
  ...Meine Seele selber ist diese Flamme:
  unersättlich nach neuen Fernen .

 7. #7
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  samo ne znam kako su uspeli da navataju mormonice?

 8. #8
  Bulletdodger nije na forumu
  Aus dem Paradies, das Cantor uns geschaffen, soll uns niemand vertreiben können.
  Iskusan Bulletdodger (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arkam
  Poruke
  6.784
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
  samo ne znam kako su uspeli da navataju mormonice?
  Ti je uvek pricha o vechnom zhivotu.

  A mozhda se one ponadale da ce moci da imaju po vishe muzheva

  A i kad se uzme u obzir tadashnje vreme , vishe zhena u kuci , manje rada za svaku od njih.
  ...Meine Seele selber ist diese Flamme:
  unersättlich nach neuen Fernen .

 9. #9
  Domaćin valaam (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  new now
  Poruke
  3.667
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  Човек се пита како може једна религија која за себе тврди да је проистекла од самог Исуса Христа да буде толико далеко од главног тока Хришћанства. Заснована на првом откровењу Џозефа Смита да су “све религије на погрешном путу”, мормони верују да се велика “отпадија” предсказана у Светом Писму (2. Сол. 2, 3) догодила убрзо после смрти дванаест апостола, и изузев једног огранка у Новом Свету, који је остао веран још 200 година, Црква је буквално ишчезла и тек је оживела појавом Џозефа Смита. Овај поглед на историју Цркве потпуно је супротан Христовом обећању: “Сазидаћу Цркву Своју; и неће је надвладати врата пакла” (Мт. 16, 18), и дозвољава мормонима да порекну ваљаност васељенских сабора којима су се протумачила темељна хришћанска учења. Када је у питању Библија, мормони јој верују “уколико је тачно преведена”. .
  Ово горе ми је нешто познато...
  "Безбожници напредоваће навише, варајући друге и варајући себе"

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Bulletdodger Pogledaj poruku
  Ti je uvek pricha o vechnom zhivotu.

  A mozhda se one ponadale da ce moci da imaju po vishe muzheva

  A i kad se uzme u obzir tadashnje vreme , vishe zhena u kuci , manje rada za svaku od njih.
  I trošenje tuđih plodnih dana.

 11. #11
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  282

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio valaam Pogledaj poruku
  Ово горе ми је нешто познато...
  Svasta postoji na ovome svetu

 12. #12
  Domaćin valaam (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  new now
  Poruke
  3.667
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
  Svasta postoji na ovome svetu
  А то исто што је рекао Смит, рекао је и Чарлс Т. Расел...ко ли је од кога преписао
  "Безбожници напредоваће навише, варајући друге и варајући себе"

 13. #13
  Veoma poznat BOKYSTAMY (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  10.976
  Reputaciona moć
  282

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio valaam Pogledaj poruku
  А то исто што је рекао Смит, рекао је и Чарлс Т. Расел...ко ли је од кога преписао

  Mormoni(Latter day Saints – crkva svetaca poslednjih dana), DJozef Smit јеzapoceo ovu religiju u Palmeri, Drzava Njujork, 1829.g.

  Znaci?

 14. #14
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.633
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Electric eXecutor Pogledaj poruku
  Jel bi mogao da stavis neki link o njihovoj istoriji i osnovnom ucenju.
  Suštinski, najinteresantniji su politeizam i poligamija.

  Mormoni vjeruju da je Bog čovjek od krvi i mesa, samo besmrtan, da se nalazi na planeti oko zvijezde Kolob mnogo svjetlosnih godina odavde, da ima ženu Boginju, da, ako smo dobri u životu, postajemo svi nebeski bogovi i sami živeći u poligamiji, da su Indijanci potomci Jevreja, da je Isus Hrist bio u Sjevernoj Americi i tu ostavio svoje zapise, koje je preveo jedan pravnik slobodni zidar koji je osnovao crkvu uzimajući rituale, hramove i embleme slobodnih zidara, a koji nakon što su prevodi izgubljeni, nije mogao da prevede potpuno identično, već značajno drugačije i koji je razgovarao u 19. vijeku sa bogom preko anđela-indijanca, a te pločice je, naime samo on vidio; da su crnci đavolčići, pogana prljava i zla rasa nastala od dobrih bijelih; vjeruju u talismane, magične predmete, čari, itd...

 15. #15
  Ističe se VoSlavu (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Буян
  Poruke
  2.735
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Скажи мнѣ, кудесникъ, любимецъ боговъ,
  Что сбудется въ жизни со мною?

 16. #16
  Domaćin Electric eXecutor (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.074
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Suštinski, najinteresantniji su politeizam i poligamija.

  Mormoni vjeruju da je Bog čovjek od krvi i mesa, samo besmrtan, da se nalazi na planeti oko zvijezde Kolob mnogo svjetlosnih godina odavde, da ima ženu Boginju, da, ako smo dobri u životu, postajemo svi nebeski bogovi i sami živeći u poligamiji, da su Indijanci potomci Jevreja, da je Isus Hrist bio u Sjevernoj Americi i tu ostavio svoje zapise, koje je preveo jedan pravnik slobodni zidar koji je osnovao crkvu uzimajući rituale, hramove i embleme slobodnih zidara, a koji nakon što su prevodi izgubljeni, nije mogao da prevede potpuno identično, već značajno drugačije i koji je razgovarao u 19. vijeku sa bogom preko anđela-indijanca, a te pločice je, naime samo on vidio; da su crnci đavolčići, pogana prljava i zla rasa nastala od dobrih bijelih; vjeruju u talismane, magične predmete, čari, itd...
  To kao neka fuzija svih dosadasnjih religijskih verovanja.
  My father told me not to get old. Should have listened to him.

 17. #17
  Početnik
  Učlanjen
  19.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Византија
  Poruke
  17
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  А јесу ли то они што их је Данило Киш описао у "Енциклопедији мртвих"?

 18. #18
  Ističe se Only Marko now (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lazarevac
  Poruke
  2.401
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Bulletdodger Pogledaj poruku
  Mormoni , kada vam verovanje u bezgreshno zachece , hodanje po vodi i ostalo nije dovoljno ( nerazumno )


  P.S: Negde bejah cuo da je za Mormone crna boja kozhe greh i da ako ste dobar vernik cete dobiri belu boju, ali nisam bash siguran u istiniost ove informacije , pa ako mozhe neko da potrvrdi ili odobri.
  Pa sta su oni Bogte, Kju kluks klan? ili neki skriveni odeljak.
  Cuvajte se stvari koje mozete da kontrolisete.Bog ce vas cuvati od onih koje ne mozete.

 19. #19
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vozdovac (OVO-ONO)
  Poruke
  12.485
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Oni su neki chobani, budale.

 20. #20
  Ističe se Only Marko now (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lazarevac
  Poruke
  2.401
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Ako je ista u ovom crtacu istinito,onda je moj odgovor na temu - UZAS.
  Cuvajte se stvari koje mozete da kontrolisete.Bog ce vas cuvati od onih koje ne mozete.

 21. #21
  Ističe se Only Marko now (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lazarevac
  Poruke
  2.401
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Ne_Vazim_Se Pogledaj poruku
  Oni su neki chobani, budale.
  Ma vidi se da su neki mor(m)oni.
  Cuvajte se stvari koje mozete da kontrolisete.Bog ce vas cuvati od onih koje ne mozete.

 22. #22
  Bulletdodger nije na forumu
  Aus dem Paradies, das Cantor uns geschaffen, soll uns niemand vertreiben können.
  Iskusan Bulletdodger (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arkam
  Poruke
  6.784
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Chisti su uzhas imenjache
  ...Meine Seele selber ist diese Flamme:
  unersättlich nach neuen Fernen .

 23. #23
  Ističe se onisifor (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.160
  Tekstova u blogu
  62
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Koji su vaši stavovi o Mormonima, tj. njihovoj religiji?

  Jedan moj drugar zna neke od njih, kaže da su ok. ljudi. E, sad, druga je stvar što su napravili tugu živu od svog učenja.
  Sve što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima

 24. #24
  Aktivan član kennedy_bakircioglu (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  KOTOR - Grad evropskih vaterpolo shampiona
  Poruke
  1.363
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  ja ne vidim neku veliku razliku izmedju mormona i ostalih hriscana ili muslimana...
  doduse djeluje malo smjesnije, ali nisu daleko..
  poligamija, djevice, bogovi, kamile , trgovci, providjenja, mudraci, dzihadi, krstasi...

  sve je ista musaka


  posebno mi je interesantno kad vidim -
  neko ko tvrdi da je covjek zivio 3 dana u utrobi ribe,
  sa druge strane smije se prici o Elohimu...kao...nerealna je prica
  jao
  Glupost je neuništiva

 25. #25
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.633
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Re: Ideja Mormona - užas ili ne?

  Citat Original postavio kennedy_bakircioglu Pogledaj poruku
  ja ne vidim neku veliku razliku izmedju mormona i ostalih hriscana ili muslimana...
  doduse djeluje malo smjesnije, ali nisu daleko..
  poligamija, djevice, bogovi, kamile , trgovci, providjenja, mudraci, dzihadi, krstasi...

  sve je ista musaka


  posebno mi je interesantno kad vidim -
  neko ko tvrdi da je covjek zivio 3 dana u utrobi ribe,
  sa druge strane smije se prici o Elohimu...kao...nerealna je prica
  jao
  A da je bog nekada bio čovjek i živi na planeti u Sunčevom sistemu Kolob, i da ovi bogovi i boginje imaju svemirske stanice?

Slične teme

 1. uzas!!!!!!
  Autor joa u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 22.05.2009., 20:34
 2. Ima li mormona na srpskoj političkoj sceni?
  Autor gost 41715 u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 14.12.2008., 20:34
 3. uzas sa tv-a
  Autor sveznalica u forumu Kultne teme
  Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 06.07.2006., 01:19
 4. UZAS
  Autor bass u forumu Politika
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 16.10.2005., 00:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •