Kontakt forma, kako je napraviti ?
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 52

Tema: Kontakt forma, kako je napraviti ?

  1. #1
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Cool Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Zanima me kako funkcionise kontakt forma, (slanje poruka sa sajta na e-mail) sta mora da se instalira na server, a sta na sajt i da li mora biti u PHP-u...
    Jel koristite besplatne forme poput http://www.formlogix.com , http://www.mycontactform.com itd.

    Hvala!



  2. #2
    Iskusan xpertbet (avatar)
    Učlanjen
    19.04.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Pandora
    Poruke
    5.542
    Tekstova u blogu
    33
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    za to sto si pomenuo sasvim dosta je coffee cup flash form builder

    mozes to iskopas sa

    Kod:
    katz
    http://katz.cd
    vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

  3. #3
    Zainteresovan član blubokiz (avatar)
    Učlanjen
    24.07.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    234
    Reputaciona moć
    40

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    dobar ti je jako program Stronghtml <contact>
    Radi na principu Form to E-mail
    Probaj ga, besplatan je, a i jako se lako radi sa njime...
    Ja njega koristim kada radim html sajt...

  4. #4
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Cool Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio blubokiz Pogledaj poruku
    dobar ti je jako program Stronghtml <contact>
    Radi na principu Form to E-mail
    Probaj ga, besplatan je, a i jako se lako radi sa njime...
    Ja njega koristim kada radim html sajt...
    Cekaj boki, jel mozes samo ovlas da mi objasnis na kom principu radi program, sta pravis pomocu njega, verovatno treba neka skripta ili file da se popne na server, koja salje poruku na mail kada je primi iz forme?

    aj malo detaljnije......... a ti Džordž, hvala sada cu da kopam !

  5. #5
    Zainteresovan član blubokiz (avatar)
    Učlanjen
    24.07.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    234
    Reputaciona moć
    40

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Pa radi na principu da ti napravis u njemu php skriptu koju mozes ubaciti u sajt, a mozes i da postavis kao novu stranicu, na tebi je da biras....

  6. #6
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Uh, al cu da se blamiram...

    Ok boki, to vidim, ali generise mi dva koda:
    1. PHP koji ubacujem u stranicu, nebitno gde...

    ali me zanima da li je sledece tacno:
    2. CSS kod koji ubacujem u CSS file, koji ide na server (valjda) ????
    Poslednji put ažurirao/la ljubafmagain : 14.04.2009. u 23:20 Razlog: ...

  7. #7
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    <!-- Created with <STRONG><CONTACT> -->
    <!-- http://www.stronghtml.com/ -->

    <?php
    function valid_email($mail) {
    $user = '[a-zA-Z0-9_\-\.\+\^!#\$%&*+\/\=\?\`\|\{\}~\']+';
    $domain = '(??:[a-zA-Z0-9]|[a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9\-]*[a-zA-Z0-9])\.?)+';
    $ipv4 = '[0-9]{1,3}(\.[0-9]{1,3}){3}';
    $ipv6 = '[0-9a-fA-F]{1,4}(\:[0-9a-fA-F]{1,4}){7}';
    return preg_match("/^$user@($domain|(\[($ipv4|$ipv6)\]))$/", $mail);
    }
    if (isset($_POST['contactformvar3'])) $contactformvar3=trim($_POST['contactformvar3']); else $contactformvar3="";
    if (isset($_POST['contactformvar4'])) $contactformvar4=trim($_POST['contactformvar4']); else $contactformvar4="";
    if (isset($_POST['contactformvar5'])) $contactformvar5=$_POST['contactformvar5']; else $contactformvar5="";
    if (isset($_POST['contactformseen'])) $contactformseen="y"; else $contactformseen="n";
    $contactformform='
    <form name="contactform" method="post" action="">
    <input type="hidden" name="contactformseen" value="y">
    <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td align="right" valign="middle" class="contactformLeftColumn">subject</td>
    <td align="left" class="contactformRightColumn"><input name="contactformvar3" id="contactformvar3" type="text" class="contactformTextField" value="'.$contactformvar3.'"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="right" valign="middle" class="contactformLeftColumn">mail</td>
    <td align="left" class="contactformRightColumn"><input name="contactformvar4" id="contactformvar4" type="text" class="contactformTextField" value="'.$contactformvar4.'"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="right" valign="top" class="contactformLeftColumn">text</td>
    <td align="left" class="contactformRightColumn"><textarea name="contactformvar5" id="contactformvar5" class="contactformTextArea">'.$contactformvar5.'</textarea></td>
    </tr>
    <tr>
    <td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="Submit" value="Submit" class="contactformSubmit"></td>
    </tr>
    </table>
    </form>';
    if($contactformseen!="y") {
    print "$contactformform";
    } else {
    $errstr="";
    if (!valid_email($contactformvar4)) {
    $errstr.="You entered an invalid mail value.<br>";
    }
    if ($errstr!='') {
    print '<div align="center" class="contactformErrors">';
    print $errstr;
    print '</div>';
    print $contactformform;
    } else {
    if (isSet($_SERVER)) {
    if (isSet($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
    $realip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    } elseif (isSet($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {
    $realip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
    } else {
    $realip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    }
    } else {
    if ( getenv( 'HTTP_X_FORWARDED_FOR' ) ) {
    $realip = getenv( 'HTTP_X_FORWARDED_FOR' );
    } elseif ( getenv( 'HTTP_CLIENT_IP' ) ) {
    $realip = getenv( 'HTTP_CLIENT_IP' );
    } else {
    $realip = getenv( 'REMOTE_ADDR' );
    }
    }
    $host = @gethostbyaddr($realip);
    $today = date("F j, Y, g:i a");
    $sendmessage = "--------------------\n";
    $sendmessage.= " - subject: $contactformvar3\n";
    $sendmessage.= " - mail: $contactformvar4\n";
    $sendmessage.= " - text:\n$contactformvar5\n";
    $sendmessage.= "--------------------\n";
    $sendmessage.= "\n\nIP: $realip\n";
    $sendmessage.= "HOST: $host\n\n";
    $sendmessage.= "Date and time sent: $today";

    @mail("studioelit@yahoo.com", $contactformvar3, $sendmessage, "From: <$contactformvar4>\r\nReply-To: $contactformvar4\r\nX-Sender: Strong CONTACT (http://www.stronghtml.com)\r\nReturn-Path: <$contactformvar4>");
    print '
    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="10">
    <tr>
    <td align="center" class="contactformThankYou">
    Hvala na poverenju !
    </td></tr></table>';
    }
    }

    ?>

    Meni se ovo ne prima kada kopiram u html stranicu !?

    sto?
    Poslednji put ažurirao/la ljubafmagain : 14.04.2009. u 23:27 Razlog: ...

  8. #8
    Zainteresovan član blubokiz (avatar)
    Učlanjen
    24.07.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    234
    Reputaciona moć
    40

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    pa stranicu moras sacuvati kao .php

    A sto se tice .css fajla, ma njega ni ne moras sredjivati, mozes ga ignorisati... On ti samo sluzi za sredjivanje boja, izgleda polja i tako toga...
    Poslednji put ažurirao/la blubokiz : 15.04.2009. u 00:31

  9. #9
    Ističe se random. (avatar)
    Učlanjen
    16.11.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    2.018
    Tekstova u blogu
    4
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio ljubafmagain Pogledaj poruku
    ali me zanima da li je sledece tacno:
    2. CSS kod koji ubacujem u CSS file, koji ide na server (valjda) ????
    Урадиш ап, и линкујеш одакле да вуче. Или у самоме хтмл-у постави ако је 2 или 3 стила.
    Не вади ме без потребе, не враћај ме без части.

  10. #10
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    uh uh al ga zakomplikovaste...moja skripta za slanje maila ima oko 10 redova phpa ukupno

    paz ovako - treba ti html forma sa poljima koja hoces - recimo subjekt, poruka, ime, mail posiljaoca
    forma ce da salje na unapred zadat mail, tako da se to ne upisuje u formu

    html za to izgleda ovako

    <form method="post" action="#">
    Vas mail: <input type="text" name="mail_posiljaoca"/> <br/>
    Vase ime: <input type="text" name="ime_posiljaoca"/> <br/>
    Naslov poruke: <input type="text" name="subjekt"/> <br/>
    Sadrzaj: <input type="text" name="sadrzaj"/> <br/>

    <input type="submit" value="posalji"/>
    </form>


    i to treba da imas na stranici da bi prikazao polja za unos sadrzaja. kako ces to dalje da stilizujes imenjas - tvoja stvar. mozes da uguras ovo sve u tabelu, mozes da dodajes css itd. bitno je da se svi ovi elementi <input> nalaze imedju <form> i </form>


    php kod koji salje poruku je jednostavan:

    //uzimanje podataka
    $subjekt = $HTTP_POST_VARS['subjekt'];
    $poruka = $HTTP_POST_VARS['porka'];
    $email_posiljaoca = $HTTP_POST_VARS['mail_posiljaoca'];
    $ime_posiljaoca = $HTTP_POST_VARS['ime_posiljaoca'];
    $mail_primaoca = "peruzzi@peruzzi.net";
    $header = "From: $ime_posiljaoca <$mail_posiljaoca>\c\r";
    //slanje maila
    $status = mail( $mail_primaoca, $subjekt, $poruka, $header);
    //ispis statusa
    if($status == true){
    echo 'Poruka je poslata';
    }
    else{
    echo 'Poruka nije poslata';
    }


    i to je to. php kod treba da se nalazi izmedju <? i ?> i taj fajl mora da bude .php, da bi server mogao da prepozna da unutra ima php koda koji treba da se izvrsi.
    ako fajl nije .php ili kod nije izmedju <? ?> nece da se izvrsi nego ce samo da se ispise, kao da je obican tekst


    eto tako.
    inace ovo kosta 10 evra ako vam neko trazi da mu uradite, 20 evra ako treba cela stranica, pa da se to lepo stilizuje (pogledaj na edizajn.com koje su mi cene), al ja sam blesav pa vas castim


  11. #11
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Unhappy Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
    uh uh al ga zakomplikovaste...moja skripta za slanje maila ima oko 10 redova phpa ukupno

    paz ovako - treba ti html forma sa poljima koja hoces - recimo subjekt, poruka, ime, mail posiljaoca
    forma ce da salje na unapred zadat mail, tako da se to ne upisuje u formu

    html za to izgleda ovako

    <form method="post" action="#">
    Vas mail: <input type="text" name="mail_posiljaoca"/> <br/>
    Vase ime: <input type="text" name="ime_posiljaoca"/> <br/>
    Naslov poruke: <input type="text" name="subjekt"/> <br/>
    Sadrzaj: <input type="text" name="sadrzaj"/> <br/>

    <input type="submit" value="posalji"/>
    </form>


    i to treba da imas na stranici da bi prikazao polja za unos sadrzaja. kako ces to dalje da stilizujes imenjas - tvoja stvar. mozes da uguras ovo sve u tabelu, mozes da dodajes css itd. bitno je da se svi ovi elementi <input> nalaze imedju <form> i </form>


    php kod koji salje poruku je jednostavan:

    //uzimanje podataka
    $subjekt = $HTTP_POST_VARS['subjekt'];
    $poruka = $HTTP_POST_VARS['porka'];
    $email_posiljaoca = $HTTP_POST_VARS['mail_posiljaoca'];
    $ime_posiljaoca = $HTTP_POST_VARS['ime_posiljaoca'];
    $mail_primaoca = "peruzzi@peruzzi.net";
    $header = "From: $ime_posiljaoca <$mail_posiljaoca>\c\r";
    //slanje maila
    $status = mail( $mail_primaoca, $subjekt, $poruka, $header);
    //ispis statusa
    if($status == true){
    echo 'Poruka je poslata';
    }
    else{
    echo 'Poruka nije poslata';
    }


    i to je to. php kod treba da se nalazi izmedju <? i ?> i taj fajl mora da bude .php, da bi server mogao da prepozna da unutra ima php koda koji treba da se izvrsi.
    ako fajl nije .php ili kod nije izmedju <? ?> nece da se izvrsi nego ce samo da se ispise, kao da je obican tekst


    eto tako.
    inace ovo kosta 10 evra ako vam neko trazi da mu uradite, 20 evra ako treba cela stranica, pa da se to lepo stilizuje (pogledaj na edizajn.com koje su mi cene), al ja sam blesav pa vas castim
    Pa kada si vec poceo da castis, onda casti do kraja !! ! !

    Jel se slanje izvršava direktno sa stranice ili forma kontaktira sa nekim dodatnim fajlom na serveru?

    Radim u dreamweaver-u pa kada hocu da vidim stranicu sa kodom koji si mi dao, trazi mi testing server?

    Sta da vam kazem, ne radim sa PHP .

  12. #12
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    pa normalno da trazi server, sta si mislio da ce da izvrsava php kod

    php je skript koji se interpretira na serveru, konkretno - apac pozove php interpreter koji izvrsava kod liniju po liniju. poziv mail funkcije prosledjuje zahtev mail serveru servera na kom se php izvrsava da posalje mail sa sadrzajem koji je prosledjen kao parametri funkciji, sto znaci da pored apaca i php-a treba da imas i mail server.

    parametar header je opcioni.

    ako te vise interesuje na ovu temu pogledaj za pocetak na php.net dokumentaciju za mail funkciju, i standarde za mail - kako idu zahtevi, koja polja sadrzi, sta je mime itd

    ne znam de ovo drugo mozes da nadjes, mogu da ti preporucim jedino knjigu iz koje ucim mreze, pa idi kupi, mislim da kosta oko 2-3000 dinara, i teska je nekih 4 kila, ali obuhvata sve sto treba da znas o mrezama ako planiras da se ozbiljno bavis webom. naravno, posle te knige ceka te i malo upoznavanja (osnovnog) sa apacem, a onda php, ili iis pa asp. a mozes i tomcat sa javom, sto je verovatno najbolje resenje ako pravis neki ozbiljan sistem.


  13. #13
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Cool Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
    pa normalno da trazi server, sta si mislio da ce da izvrsava php kod

    php je skript koji se interpretira na serveru, konkretno - apac pozove php interpreter koji izvrsava kod liniju po liniju. poziv mail funkcije prosledjuje zahtev mail serveru servera na kom se php izvrsava da posalje mail sa sadrzajem koji je prosledjen kao parametri funkciji, sto znaci da pored apaca i php-a treba da imas i mail server.

    parametar header je opcioni.

    ako te vise interesuje na ovu temu pogledaj za pocetak na php.net dokumentaciju za mail funkciju, i standarde za mail - kako idu zahtevi, koja polja sadrzi, sta je mime itd

    ne znam de ovo drugo mozes da nadjes, mogu da ti preporucim jedino knjigu iz koje ucim mreze, pa idi kupi, mislim da kosta oko 2-3000 dinara, i teska je nekih 4 kila, ali obuhvata sve sto treba da znas o mrezama ako planiras da se ozbiljno bavis webom. naravno, posle te knige ceka te i malo upoznavanja (osnovnog) sa apacem, a onda php, ili iis pa asp. a mozes i tomcat sa javom, sto je verovatno najbolje resenje ako pravis neki ozbiljan sistem.
    Izvini peruzzi sto trosim tvoje vreme na bazicna objasnjenja koja dajes, odlicno si objasnio ovo, 99% je sve jasno !

    Nisam do sada shvatao da PHP izvrsava server jer sam navikao na HTML koji se iscitava i interpretira u browseru !
    Nece mi tesko pasti ove 4 kile mreza jer sam Ing.Telekomunikacija ali mojim planom i programom nije obuhvaceno sve ovo (PHP), nazalost !

    Ono sto mi jedino nije jasno je, kada PHP forma preda komandu mail serveru, preko cijeg "naloga" na tom serveru se salje email primaocu !?

    Mislim kako mail server salje email, kada ........ ciji je to nalo preko koga se salje email?

    Hvala !

    p.s. uspeo sam da pokrenem formu, i da primim email preko nje !

  14. #14
    Zainteresovan član blubokiz (avatar)
    Učlanjen
    24.07.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    234
    Reputaciona moć
    40

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    O ljubo bre, sta se mucis, dao sam ti program koji ti napravi savrsenu skriptu, sta ce ti vise...

  15. #15
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio blubokiz Pogledaj poruku
    O ljubo bre, sta se mucis, dao sam ti program koji ti napravi savrsenu skriptu, sta ce ti vise...
    Ok boki, ali ako ne ukapiram princip, znacu samo napamet gde sta da ubacim i necu znati sta se tacno desava ! Nije mi u karakteru da ucim napamet, matori hvala ti na programu, koristicu ga sigurno !
    Jel imas jos neki sajt za razmenu banera, menjali smo baner pandaplastnp.com - Bpretraga.net ?

  16. #16
    Zainteresovan član blubokiz (avatar)
    Učlanjen
    24.07.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    234
    Reputaciona moć
    40

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Baner menjali nismo, vec linkove...

    PS nije menjano pandaplastnp.com - bpretraga.net vec studioelit.com - bpretraga.net...

  17. #17
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Cool Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio blubokiz Pogledaj poruku
    Baner menjali nismo, vec linkove...

    PS nije menjano pandaplastnp.com - bpretraga.net vec studioelit.com - bpretraga.net...
    Da, jeste, pobrkao sam !

    pozzzz
    Poslednji put ažurirao/la ljubafmagain : 17.04.2009. u 00:24 Razlog: ...

  18. #18
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio ljubafmagain Pogledaj poruku
    Ono sto mi jedino nije jasno je, kada PHP forma preda komandu mail serveru, preko cijeg "naloga" na tom serveru se salje email primaocu !?

    p.s. uspeo sam da pokrenem formu, i da primim email preko nje !
    odlicno

    preko cijeg naloga...uff...zavisi

    ono sto primalac uglavnom vidi je ono sto napises u hederu, u From: Ime <mail>

    a ko stvarno salje - mail server, naravno, sa njegovog nekog default maila za tvoj domen. pogledaj sam, posalji mail sebi sa skripte pa vidi u zaglavlju. verovatno nesto tipa info@domen.com, ili mail_daemon


  19. #19
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Ma kakvi, prikaze samo IP adresu sa koje je poslata poruka, host: 91.195.....
    Ma nema veze, to cu naci u knjizi koju si pomenuo, kako ide naslov tacno i ko izdaje?

  20. #20
    Iskusan xpertbet (avatar)
    Učlanjen
    19.04.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Pandora
    Poruke
    5.542
    Tekstova u blogu
    33
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    al ste zakomplikovali oko jako proste stvari i jos plus tako dostupne stvari bilo kroz soft bilo kroz skripte..

    sto jednostavno kad moze komplikovano..
    vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

  21. #21
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    aham...pa kad oces da menjas nece da radi, onda se cheshesh...

    ovako lepo znas sta ti je gde, i nema mnogo da se brines


    knjiga je Umrezavanje racunara, Ross-Kurose, CET-ovo izdanje. Obradjen je ceo OSI, sloj po sloj, opisano kako radi web, kako radi mail, ftp, tcp-ip i jos pun q raznih protokola koji su u opstoj upotrebi. Ima i nesto o kriptovanju, o wirelessu, i sl. Ono sto sam procitao (pola knjige) je, za bilo kakav ozbiljan rad na mrezi, obavezno predznanje.

    E sad, zavisi cime hoces da se bavis. Ako te interesuje samo programiranje onda bolje nadji neku php knjigu i uzivaj. Ako te interesuje kako to stvarno radi onda ti je ova knjiga odlicna.
    Samo da znas - jedini kod u knijzi je kod za javu, pa neces da naucis da pravis sajtove posto je procitas. Ali hoces servere (ako si dovoljno programerski naucen i iskusan)

    U najmanju ruku, posle ove knjige mozes da napravis pristojan instant-messenger u javi


    CET-ova izdanja mozes da kupis negde u francuskoj, ili ulici paralelno sa njom, nisam siguran. Tamo imaju jednu knjizaru, to sam video. Predstavnistvo ceta u je palati Albanija, na sestom spratu - kad izadjes iz lifta odma desno, na vratima pise Racunarski fakultet, udjes pa prodjes kroz "predsoblje" i videces levo, na kraju hodnika, vrata, pise CET, ili ne pise nista, ako su otvorena Uvek ima studentarije tu, pa pitaj. Tu bi trebalo da ima i knjiga, mada ne smem da tvrdim


  22. #22
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Hm, Džordž, Peruzzi je u pravu sto se tice funkcionalnosti !
    Sta kog djavola postoji forum ako neko nesto i ne nauci, a na prostim stvarima se uci.
    Najlaksa varijanta je ova koju ste mi dali ti i blubokiz, ali nemam pojma sta koja linija kaze u kodu, najlepse je kada ti neko prostim jezikom objasni kako da pocnes.
    A u ostalom, peruzzi je napisao 10 redova i zavrsio mi posao, a program koji si mi ti preporucio je u .zip formatu tezak 9.05MB - to naravno ne znači da sam nezahvalan, već samo iskren!

    ...hmmmm

    Pitanje je sta je tu komplikovano a sta temeljno !?

  23. #23
    Iskusan xpertbet (avatar)
    Učlanjen
    19.04.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Pandora
    Poruke
    5.542
    Tekstova u blogu
    33
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Citat Original postavio ljubafmagain Pogledaj poruku
    Hm, Džordž, Peruzzi je u pravu sto se tice funkcionalnosti !
    Sta kog djavola postoji forum ako neko nesto i ne nauci, a na prostim stvarima se uci.
    Najlaksa varijanta je ova koju ste mi dali ti i blubokiz, ali nemam pojma sta koja linija kaze u kodu, najlepse je kada ti neko prostim jezikom objasni kako da pocnes.
    A u ostalom, peruzzi je napisao 10 redova i zavrsio mi posao, a program koji si mi ti preporucio je u .zip formatu tezak 9.05MB - to naravno ne znači da sam nezahvalan, već samo iskren!

    ...hmmmm

    Pitanje je sta je tu komplikovano a sta temeljno !?
    meni je pitanje sta je prakticno i isplativo

    taj soft od 9mb zavrsi kontakt sa kakvim god opcijama sa izvestajem na email i auto email ogovorom i redirect after i spam protection captcha

    lai kako ko voli...
    vidimo se sine chim se sretnem s tvojom majkom -> http://www.youtube.com/watch?v=oPAl8YLVO0g

  24. #24
    Zainteresovan član ljubafmagain (avatar)
    Učlanjen
    13.04.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    N.P.
    Poruke
    461
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    Dzordz,

    razumem, ali covek je samo pojasnio kako to detaljno radi.

    Sve Ok !

    pozzzzzzz svima koji su mi pomogli

  25. #25
    Početnik
    Učlanjen
    24.04.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    4
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kontakt forma, kako je napraviti ?

    ne znam zasto se muciti kada na ovom sajtu imas lagano da skines free sve i prilagodis po potrebi:
    www.freecontactform.com

Slične teme

  1. VirtualDub: Kako napraviti klip (isecak) i kako ih spojiti?
    Autor Buntovnik_Bez_Razloga u forumu Multimedija
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 04.09.2014., 23:41
  2. Napraviti brend, kako napraviti sam svoje?
    Autor aleksandarNS u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 06.01.2008., 22:52

Oznake

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •