Žutim mercedesom u smrt (zločin trgovine ljudskim organima)

Pogledaj rezultate ankete: да ли су албанци продавали органе срба са косова?

Glasova
42. Ne možete glasati na ovu anketu
 • да

  36 85,71%
 • не

  6 14,29%
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 130

Tema: Žutim mercedesom u smrt (zločin trgovine ljudskim organima)

 1. #1
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Žutim mercedesom u smrt (zločin trgovine ljudskim organima)

  Жутим „мерцедесом” у смрт
  Тужилаштво за ратне злочине завршило истрагу у случају трговине људима, на потезу су Еулекс и истражни органи Албаније
  Жутим „мерцедесом” у смрт
  Окрвављене руке албанских терориста

  Тужилаштво за ратне злочине расветлило је до појединости случај трговине људским органима на северу Албаније током 1999. године. После годину дана истраге, која је кренула трагом навода књиге „Лов”, Карле дел Понте, бивше хашке тужитељке, позната су имена 20 Албанаца који, према подацима тужилаштва, стоје иза злочина какве људски ум тешко може да замисли.

  „Наша истрага је готова, завршено је 95 одсто посла. Прикупљена је велика количина доказа, као и изјаве 134 сведока. Идентификовано је осам жртава злочина, мада се сумња да их је било око 300. Сада су на потезу они који имају надлежност и могу да ухапсе осумњичене, а то су Еулекс и истражни органи Албаније ”, каже Бруно Векарић, портпарол Тужилаштва за ратне злочине. Он наводи да су осумњичени бивши припадници ОВК и да неки од њих живе на Космету, а други су у иностранству.

  Документација за известиоца Мартија

  У Београд би ускоро требало да допутује Дирк Марти, специјални известилац Парламентарне скупштине Савета Европе. Њему ће бити уручена сва документација коју је наше тужилаштво прикупило о трговини људским органима. Марти би затим могао да затражи да се истрага поведе тамо где су починиоци ових злочина – на Космету.

  Списима овог предмета придружен је и транскрипт недавно емитоване емисије новинара Би-Би-Сија Ника Торпа, који је дошао до очевидаца злочина над Србима. У емисији је објављен разговор са човеком који је био злостављан у бази ОВК у пограничном градићу Кукеш у Албанији.

  „Видео сам много тога, видео сам како пребијају људе, боду их ножевима, ударају моткама. Видео сам људе који ништа нису јели по пет, шест дана. Видео сам људе којима су облачили панцирна одела, а затим пуцали у њих да би проверили да ли су одела заиста непробојна. Видео сам како људе бацају у гробове, како их туку и убијају”, каже један очевидац.

  Овај човек је рекао да су затвореници углавном били Срби и Роми, али и косовски Албанци, и то искључиво цивили. Рекао је такође да су неки заробљеници били пребијани и убијани у бази ОВК, док су други некуда одвожени у жутом „мерцедесу”.

  „Сваки пут када сам видео жути ’мерцедес’, некога би убацивали у тај аутомобил, након чега га више никад не бих видео”, изјавио је овај човек.

  Тешко да здрав ум може да замисли

  Жути „мерцедес” није имао регистарске таблице. Према наводима Би-Би-Сија, овај аутомобил би покупио известан број затвореника и одвезао их некуд. Људи су затим ликвидирани, а њихова тела никада нису нађена.

  Припадници ОВК на терену
  „Како бисте се ви осећали када бисте видели оно што се тамо дешавало, када би пред вама убијали и злостављали људе? То што сам тамо видео никада нећу моћи да заборавим. Такве ствари не могу да се виде ни у филмовима. Такве страхоте не би могла да дочара ниједна камера. То су злочини какве људски ум не може да замисли”, рекао је на крају саговорник Би Би Сија.

  За емисију су говорили и бивши припадници ОВК који тврде да су згрожени оним што су чинили неки њихови саборци. Трагом информације коју је добио од једног од таквих извора, Торп стиже до низа приземних кућа у једној скровитој уличици у селу Јуник. Према тврдњама тих сведока, ОВК је држала заробљенике у тим кућицама за време и по завршетку рата. Исти извор је рекао да је чуо вриске и запомагање затвореника и пристао да открије више појединости због терета мучних осећања, која и данас у њему изазивају успомене на призоре злостављања.

  „У овом помоћном објекту била је затворена група људи, углавном Рома, али било је и Срба. Били су затворени у бараци. Мислим да их је било између 22 и 25. Не бих рекао да их је било више од 25. У почетку су их држали у кући. Али мислим да су наши команданти, када су чули да ће Кфор ићи у обилазак села, одлучили да их пребаце у помоћни објекат иза куће, из кога, чак и да су хтели, нису могли да виде припаднике Кфора, нити да знају за њихов обилазак. Никада их касније нисам видео, никада нисам прочитао у новинама ништа о њима, тако да су они вероватно напросто нестали. Видели сте те планине. Огромне су и непрегледне, ништа лакше него да човек у њима нестане. Нико никога ту неће да тражи”, каже бивши припадник ОВК.

  Чеку „нема увид”

  Према сведочењу, камиони су се кретали планинским врлетима, прелазили албанску границу и настављали пут до тајних затвора и логора у којима су држани отети Срби. Кукеш је био важна стратешка локација за ОВК и база која се ту налазила свакако није могла да буде тајна. Оружје, санитетски материјал и лекови, новац и техничка опрема – све је овуда пролазило, као и стотине војника у походу на Космет.

  За емисију говори и Агим Чеку, командант ОВК. На питање да ли му је познато да су у Кукешу људи држани у затвору, Чеку је одговорио: „Не. Пре свега, ја за време рата ни у једном тренутку нисам био на тој локацији. Све време сам био на Космету, тако да немам увид у оно што се дешавало у Кукешу, а никада нисам ни чуо за тако нешто. Уопште не верујем у те приче.”

  Чеку је рекао да је народ жарко желео да се освети за српске злочине. Његовог рођеног оца убили су припадници српских паравојних снага. Ипак, по његовим речима, команданти ОВК су одржавали дисциплину међу својим подређенима.

  „Сматрам да је наш рат био веома чист и знам да су правда и истина на нашој страни. Због тога смо моје колеге и ја потпуно отворени за сваку врсту истраге и изузетно нам је стало да се утврди истина, јер смо дубоко уверени да би таква истрага потврдила чињеницу да је ОВК водила чист рат. Тачно је да је било спорадичних инцидената, али нико не може да каже ко је то радио, ко је био умешан у то. Познато нам је да се неки Срби и данас воде као нестали, као и то да је известан број Срба убијен, и нама је због тога жао”, казао је Чеку.

  Извор који је преживео заточеништво у Кукешу рекао је да је чуо за постојање још једног тајног затвора у граду Бурељу у централној Албанији. Овај град је стотинак километара удаљен од границе са Косметом.

  „Сазнао сам то од људи који су из Буреља доведени у Кукеш, а потом нестали. Наводно су их држали у неким пећима, рернама, рупама у којима нико не би опстао због несносно високе температуре. Међутим, ми нисмо могли много о томе да причамо зато што су нас чувари упозорили да ће нас убити ако проговоримо о томе. Али и то мало речи што смо са њима успели да разменимо, као и то у каквом су стању били, довољно је речито говорило о условима у затвору у Бурељу”, каже један од саговорника.
  Jos malo o teroristickoj organizaciji UCK
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO 2. #2
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Путовање без повратка

  Друга двојица сведочила су о злочинима у Бурељу уз услов да им идентитет буде заштићен. Један од њих био је возач у шверцу оружја:

  „Рекли су ми да треба да превезем неке људе у Албанију. Била су то тројица мушкараца, заробљени цивили. По њиховој одећи бих рекао да су били са села. Руке су им биле везане на леђима и причвршћене за наслон седишта. Испред нас је ишао аутомобил у коме су била тројица косовских Албанаца. Иза нас се кретало друго возило, и у њему су била два лица наоружана пиштољима.”

  Присни односи косовских лидера и представника међународних снага
  Овај извор сведочи да су тројица заробљеника одвезена у једну приватну кућу у близини Кукеша, где их је дочекала група људи од којих су двојица били лекари. Исти извор је такође рекао да је чуо да су ови заробљеници затим пребачени на другу локацију у близини града Буреља, који је од Кукеша удаљен стотинак километара. Други извор рекао је да је био у пратњи друге групе заробљених Срба који су превожени у кућу у околини Буреља. Закључио је да је цело то путовање било веома необично.

  „Када смо довезли прву групу са Космета у Бурељ чуо сам да их лекари прегледају и да им узимају узорке крви. И водили су рачуна да их не туку и не малтретирају. То је било потпуно необјашњиво. Кога би се још тицало њихово здравствено стање? Касније сам нешто начуо о томе да се ови затвореници, или можда њихови бубрези, транспортују на аеродром и затим превозе у Турску”, рекао је тај човек.

  Три одвојена извора наводе да су чули да се затвореницима ваде органи и да се продају за потребе трансплантација које су обављане у иностранству. Све је то деловало прилично невероватно и исконструисано. Али, пре пет година Мисија УН на Космету је покренула истрагу да би испитала веродостојност управо тих навода, у сарадњи с Међународним трибуналом за ратне злочине у Хагу. Антрополог-форензичар Хозе Пабло Бараибар води истрагу. После неколико сати, на сметлишту надомак куће проналази медицинске епрувете и кесице с раствором за интравенску инфузију. У кући је утврђено присуство трагова крви.

  Докази прикупљени на локацији у Бурељу послати су трибуналу за ратне злочине у Хагу и у међувремену су уништени.

  Неће да се упуштају

  Трибунал је одбио да потврди или порекне ову причу, уз објашњење да су поменути наводи део истраге која се води у Србији. Али интерни документи показују да су званичници трибунала закључили да нису надлежни за овај случај. Документи такође показују да је мисија УН на Косову могла да истражује случај Бурељ, као и наводе о тајним затворима ОВК у другим деловима Албаније. Они су одлучили да се у то не упуштају, закључује се у емисији.

  Шан Џонс, из организације Амнести интернешенел, каже у емисији да део одговорности за ове пропусте сноси НАТО, јер је та организација потпуно игнорисала питање безбедности цивилног становништва на Космету након завршетка рата. То се нарочито односи на угрожене мањине као што су Срби.

  „Мислим да је најневероватније од свега то што су представници међународне заједнице, пре свега Кфор, а потом Унмик, послати на Косово да створе миран и безбедан амбијент за живот, а ова злодела су се дешавала пред њиховим очима. Док сам у фебруару боравила на Космету, разговарала сам са многима који су ми казали да су баш тог јутра ишли у најближу базу Кфора да пријаве нестанак брата, оца или неког другог члана породице. Док сам била у Србији, разговарала сам са рођацима оних Срба који су остали на Космету, верујући да ће их међународна заједница заштитити. Данас смо сведоци огромног неуспеха УН да заштите мањинске заједнице од кршења људских права, а управо је међународна заједница била дужна да их заштити својим присуством”, тврди Шан Џонс.

  Доротеа Чарнић

  -------------------------------------------

  Бараибарова истрага

  Пре шест година Уједињене нације су прибавиле сведочења о мучењима и убиствима која су се догађала у бази ОВК у Кукешу, али и у низу других тајних затвора широм Албаније. Екипа Би-Би-Сија имала је увид у документе мисије УН на Космету и трибунала УН у Хагу, који потврђују поменута сведочења.

  Телевизија наводи да је Хозе Пабло Бараибар, перуански антрополог форензичар који је био шеф Канцеларије УН за нестале особе на Косову и Метохији, провео пет година откопавајући гробове у потрази за несталима на Космету и у Албанији. Бараибар истиче чињеницу да су УН биле обавештене о овом случају још 2003. године. Интерни документи потврђују да је полиција УН на Космету утврдила да постоји довољно доказа за покретање предмета. Ипак, никада није спроведена ваљана истрага.
  http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Zutim-mercedesom-u-smrt.sr.html
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 3. #3
  Buduća legenda neladm (avatar)
  Učlanjen
  19.02.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  u zemlji snova
  Poruke
  28.496
  Reputaciona moć
  1256

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  jezivo...morbidno...
  Ako je A uspeh u zivotu,tada je A jednako X plus Y plus Z.X je rad,Y je igra, a Z je drzati jezik za zubima.

 4. #4
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Ja pomislio neka tema o demokratama
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Dravene aj molimte potraži temu o srbskim žrtvama da se nezaborave pa postavi post i tamo

  evo link
  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=268369&page=14
  Poslednji put ažurirao/la Миле саКлисе : 10.04.2009. u 23:14
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

 6. #6
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Konacno istina isplivava....ove zveri ne smeju umreti.moraju da pate kao i njihove zrtve
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 7. #7
  Buduća legenda donamileva (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Niš
  Poruke
  30.429
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  1964

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  strašno
  Priđi životnim problemima kao pas – ako ne mož s to da se poigraš, ili da ga poješ, zamočaj i idi dalje

 8. #8
  Iskusan Wtf Dule (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kragujevac, Shumadija brale!
  Poruke
  5.165
  Reputaciona moć
  85

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  I posle salju nashe generale u Hag sto su ubijali ovakve zivotinje! Hebem ti pravdu!

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Trolovi izmileli iz unutrashnosti zemlje koji se hrane ljudskim mesom i osvezavaju ljudskom krvlju koji se unistavaju jedino istinom,koju kad im pomenes ischezavaju poput vampira pri prvim jutarnjim zracima svetlosti.............

 10. #10
  Elita Waterfall (avatar)
  Učlanjen
  20.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Poruke
  20.908
  Reputaciona moć
  828

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  I posle Keljmendi ima obraza (odn. nema) da kaze ''pravedan'' rat.
  SUDIJA : OLUJA JE UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT!

 11. #11
  Elita Waterfall (avatar)
  Učlanjen
  20.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Poruke
  20.908
  Reputaciona moć
  828

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Ja pomislio neka tema o demokratama
  Torrente,
  ti samo mislis na demokrate
  SUDIJA : OLUJA JE UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT!

 12. #12
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Ja pomislio neka tema o demokratama
  Lepo
  Aj ko misli da spamuje ovu temu nek je zaobidlje.........molim vas
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 13. #13
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  A SRBIJA CUTI NA OVO!

 14. #14
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio gradac5 Pogledaj poruku
  A SRBIJA CUTI NA OVO!
  ja nesto nisam primetio da cuti. odavno se govori da se radi na tome da se ovi navodi rasvetle, i sto je sasvim normalno ako se dokazu, pocinioci kazne. samo na forumu je bilo na desetine tema o "zutoj kuci".
  ja licno ne bih komentarisao tekst, barem ne sada.

 15. #15
  Iskusan Wtf Dule (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kragujevac, Shumadija brale!
  Poruke
  5.165
  Reputaciona moć
  85

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  ja nesto nisam primetio da cuti. odavno se govori da se radi na tome da se ovi navodi rasvetle, i sto je sasvim normalno ako se dokazu, pocinioci kazne. samo na forumu je bilo na desetine tema o "zutoj kuci".
  ja licno ne bih komentarisao tekst, barem ne sada.
  A kad cesh?

 16. #16
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  ja nesto nisam primetio da cuti. odavno se govori da se radi na tome da se ovi navodi rasvetle, i sto je sasvim normalno ako se dokazu, pocinioci kazne. samo na forumu je bilo na desetine tema o "zutoj kuci".
  ja licno ne bih komentarisao tekst, barem ne sada.

  Pa ako imas obraza da ga komentarises samo izvoli.......ako ces spamovati mrs sa ove teme.imas hiljadu drugih
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 17. #17
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  ja nesto nisam primetio da cuti. odavno se govori da se radi na tome da se ovi navodi rasvetle, i sto je sasvim normalno ako se dokazu, pocinioci kazne. samo na forumu je bilo na desetine tema o "zutoj kuci".
  ja licno ne bih komentarisao tekst, barem ne sada.
  sve sto si napisao je istina ,istina je i da se neki ljudi lavovski bore da se istina o ovome sazna,ali istina je da je ovo zlocin nad zlocinima koji ipak i pored svega nije naisao na adekvatnu reakciju ni stranaka ni drzavnih organa.

 18. #18
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio gradac5 Pogledaj poruku
  A SRBIJA CUTI NA OVO!
  Ne cuti Srbija,cuti vlada.........i to kad su jedni britanci krenuli da raskrinkavaju
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 19. #19
  Elita Waterfall (avatar)
  Učlanjen
  20.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Poruke
  20.908
  Reputaciona moć
  828

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  Ne cuti Srbija,cuti vlada.........i to kad su jedni britanci krenuli da raskrinkavaju
  Bas tako..cuti vlada
  SUDIJA : OLUJA JE UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT!

 20. #20
  ПАПРИКАРИУС nije na forumu
  ЧУВАМ ОВЦЕ, НЕМА ВЕЗЕ - ДОЂИ МАЛА, НИЈЕ ВАЖНО
  Elita
  Učlanjen
  06.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  А БЕ, ДА БЕ!!!
  Poruke
  20.759
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  Pa ako imas obraza da ga komentarises samo izvoli.......ako ces spamovati mrs sa ove teme.imas hiljadu drugih
  Ма нека коментарише.........можда......... ПОЦРНИ!?

 21. #21
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.964
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Naše tužilaštvo za ratne zločine je prikupilo dokaze za smrt 8-oro ljudi u Kukešu, sa imenom i prezimenom. To je dovoljno da se zna da se to tamo dešavalo. Navodi se da se sumnja da je oko 300 tako stradalo, što bi se lako ustanovilo ozbiljnijom istragom.
  Zatim, ima i slučaj onog Turčina, Iračanina, šta li je, što se bunio kada je saznao da mu je ugrađen srpski bubreg.
  I, da ne zaboravimo žutu Karlu, kojoj je vlada Švajcarske zabranila da o tome govori, dok je ambasador. Kakve to veze ima sa dužnošću ambasadora? Ali, ima veze što je najjača i najbrojnija šiptarska dijaspora upravo u Švajcarskoj. Ogroman broj prebogatih Šiptara tamo živi. Svi znamo kako su se obogatili. Nešto nisam sklon da poverujem da nisu svojim novcem našli kanal kojim će Karli začepiti usta. Taj ko joj je zabranio da progovara je sigurno primio debelu lovu od Šiptara.

  E, sad, što rekoše mnogi pre mene, što vlada ćuti? Svugde i na svakom koraku funkcioneri vlade Srbije treba da potežu to pitanje. Pri svakom susretu sa stranim zvaničnicima, i pri svakom obračanju stranim novinarima. Samo tako se to neće zataškati.

 22. #22
  ПАПРИКАРИУС nije na forumu
  ЧУВАМ ОВЦЕ, НЕМА ВЕЗЕ - ДОЂИ МАЛА, НИЈЕ ВАЖНО
  Elita
  Učlanjen
  06.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  А БЕ, ДА БЕ!!!
  Poruke
  20.759
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio Donqihote Pogledaj poruku
  E, sad, što rekoše mnogi pre mene, što vlada ćuti? Svugde i na svakom koraku funkcioneri vlade Srbije treba da potežu to pitanje. Pri svakom susretu sa stranim zvaničnicima, i pri svakom obračanju stranim novinarima. Samo tako se to neće zataškati.
  Питаш - а сам си већ одговорио!
  Citat Original postavio Donqihote Pogledaj poruku
  Nešto nisam sklon da poverujem da nisu svojim novcem našli kanal kojim će Karli začepiti usta. Taj ko joj je zabranio da progovara je sigurno primio debelu lovu od Šiptara.
  Па шта су ови наши......... имуни на паре, а!?
  Немој си дете!
  Poslednji put ažurirao/la ПАПРИКАРИУС : 11.04.2009. u 01:15

 23. #23
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio Eric Draven Pogledaj poruku
  Pa ako imas obraza da ga komentarises samo izvoli.......ako ces spamovati mrs sa ove teme.imas hiljadu drugih
  ako jos jednom upotrebis ovakav izraz, sto se mene tice, "slobodan" si. te izraze ostavi za drustvo sa kojim si navikao da na takav nacin komuniciras.

  Citat Original postavio Wtf Dule Pogledaj poruku
  A kad cesh?
  recimo kad saznam malo vise pojedinosti.

  Citat Original postavio gradac5 Pogledaj poruku
  sve sto si napisao je istina ,istina je i da se neki ljudi lavovski bore da se istina o ovome sazna,ali istina je da je ovo zlocin nad zlocinima koji ipak i pored svega nije naisao na adekvatnu reakciju ni stranaka ni drzavnih organa.
  slazemse da nije dobio odgovarajuci "publicitet", isto tako se slazem da je nepijatniji od "obicnih" ubistava

 24. #24
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Zutim mercedesom u smrt

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  ako jos jednom upotrebis ovakav izraz, sto se mene tice, "slobodan" si. te izraze ostavi za drustvo sa kojim si navikao da na takav nacin komuniciras.
  "Znajuci" tebe,pokusaces da spamujes ili da okrenes temu na srpske "zlocine"....ako ti se ovo radi ili otvori temu o tome ili neku staru ozivi ama bas niko te ne sprecava........ovde se prica o istini koja napokon izlazi na videlo..................nadam se da sam bio jasan
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 25. #25
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Žutim mercedesom u smrt

  Kosovo Albanian Organ Harvesting Atrocities: Albanian Village at the End of Civilization

  German weekly Der Spiegel in its September 21 story “from the end of the world” writes about a village near the Albanian town of Burrel and the basement of the Katuchi family house where, according to the testimony of the Hague’s former chief prosecutor Carla Del Ponte, kidnapped Kosovo-Metohija Serbs had their vital organs extracted for sale.

  In her book “The Hunt, Me and War Criminals”, Del Ponte wrote that in the immediate aftermath of the 1998-1999 insurgency war in southern Serbian province of Kosovo and Metohija, when NATO troops were already stationed in the province, Albanian KLA terrorists transported some 300 kidnapped men, mostly Serbs, to Kukes and Tropoja on the border with neighboring Albania, from where the youngest and the strongest ones were taken to the village Ribe, near Burrel.
  KLA Leaders are Now Highest Ranking Kosovo Province Politicians

  Del Ponte cites testimonies of eight eyewitnesses, all of whom, independently from each other, said the same thing: that in the basement of a yellow house in village Ribe, a medical doctor — “an Albanian from [Kosovo-Metohija] town of Pech, with the prominently hooked nose” — extracted organs of fifty kidnapped men.

  “In the meantime, the eyewitnesses have vanished entirely”, one of the former investigators told Spiegel.

  Weekly cites former investigators’ doubts in the willingness of the witnesses to give any statements, since that would be a problem for the former KLA leaders, who are at present the highest ranking political officials in Kosovo province.

  Albanian Map
  Albanian town Kukes (red arrow) bordering Serbia, where the kidnapped Kosovo Serbs were first taken. Town Burrel, further to the south, near which the vital organs of the kidnapped Serbs were harvested, is also marked with the red arrow.

  “That is why they fear that every statement would be a certain death sentence for them,” the investigator said.

  So the last hope that the light will be shed on these events is placed in the Council of Europe Special Investigator Dick Marty, who should investigate the case within two years, Spiegel says, noting the Swiss earlier probed CIA’s illegal transfers and secret prisons in Europe.
  At the End of the World

  “Village near Burrel is called Ribe and this ‘house of horrors’ is not only at the end of the village, but also at the end of civilization”, Spiegel writes, explaining that the road behind the house is blocked by the ingrown, unkempt thorny foliage and that the gorge below is being used as a garbage depot.

  Describing the conversation with 77-year-old owner of the “house of horrors” Abdul Katuchi, Spiegel quotes the old man saying how one day, in February 2004, while he was with the sheep up on a hill, armed policemen and foreigners came to his house, along with one Albanian prosecutor, how they turned everything upside-down, took even the cigarette buts with them, and spritzed the rooms with some liquid to find traces of blood.

  Katuchi complained that, because of this, members of his family, even with the small baby, had to spend two nights in cold.

  According to Katuchi, the UN investigative team was particularly interested in one basement room, where the concrete floor was painted black. They wanted to scrape and drill the floors, but he told them they can do that only under condition that they pay him for the damages. After that “the men and one woman” pulled back, Katuchi said, claiming that he learned only in April this year, when Carla Del Ponte’s book was published, what were they looking for in his house.
  Cover of Carla Del Ponte book

  He told Spiegel reporters that, if he wasn’t “so poor”, he would “sue Del Ponte before the European Human Rights Court in Strasbourg”.
  Gaping Holes in Katuchis’ Story

  “So, everything is false? The organ trade is no more than part of the conspiracy theory from the Balkan pits? Most probably, not”, Spiegel concludes, pointing to the gaping holes in the old man’s story, attentively followed by his grandchildren, who were eagerly jumping in to help him put together half-decent explanations.

  One of the issues the old man couldn’t explain was the question about the infusion bottles with muscle relaxants, bandages and syringes found by the investigators around his house.

  “In these surroundings, without the appropriate medical care, it is entirely normal for people to inject themselves in the emergency,” a 26-year-old Katuchi’s granddaughter told Spiegel, which assessed such “explanation” hardly sounds convincing.

  Speaking about the blood traces found in their house, Katuchi’s granddaughter said that “one woman gave birth there” and, “besides, during the Islamic holidays, that is where the cattle is being slayed”. In the basement.

  They jump in to help their grandfather when it comes to the color of the house too: all of the eyewitnesses have described the house as yellow, but it is white now. Katuchis have a ready explanation up their sleeves for that as well. Although at first they kept claiming their house was “always white”, the granddaughter eventually managed to “remember” it was painted over for one wedding, Spiegel writes, pointing out that the UN investigators did find the yellow paint underneath the top white coat back in 2004.
  http://de-construct.net/e-zine/?p=2904
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Kosovo: Uhapšeni trgovci ljudskim organima
  Autor Darksis u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 07.11.2008., 17:30
 2. Snimci o trgovini ljudskim organima u Albaniji
  Autor srbija do grcke u forumu Politika
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 04.11.2008., 17:19
 3. Podvučeni žutim!
  Autor Toki-Voki u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 02.07.2008., 22:44
 4. Protest Dijaspore zbog trgovine organima na Kosovu
  Autor Tamna-je-Noc u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 16.04.2008., 05:39
 5. Podvuceno zutim..........
  Autor inagadadavida u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 29.12.2006., 11:18

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •