U sklopu akcija koje sprovodi Dnevni kulturni Pogon KST-a uskoro će se naći i centar za afirmaciju filmskog stvaralaštva. Centar se osniva sa ciljem da podstakne i podrži mlade koji se amaterski ili profesionalno bave filmskim i video stvaralaštvom. Centar je takođe otvoren za sve koji su zainteresovani da saznaju više iz ove oblasti.
Rad Centra će se zasnivati na tematskoj analizi filmskog stvaralaštva od početne ideje do krajnjeg prikazivanja. Pored projekcija filmova, različite segmente filmskog stvaralaštva (scenario, režija, montaža, gluma, postprodukcija, specijalni efekti...) predstavićemo analizom filmova i razgovorom sa relevantnim ličnostima.
Svoje aktivnosti Centar će realizovati jednom nedeljno. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe i predstave svoja dela. Prva radionica biće održana u sredu 8.aprila. Kontakt je preko mail adrese kstkultura@yahoo.com

U sredu, 8. aprila, od 19h u Dnevnom Kulturnom Pogonu KST-a, u okviru radionice Centra za afirmaciju filmske Umetnosti biće prikazana 4 kratkometražna filma:

1. „Doboš“, igrani, 15 min. 2008.
2. „U kutiji“, dokumentarni, 16 min., 2004.
3. „Sam, sam, sam da nisi“,dokumentarni, 33 min., 2006.
4. „Mile u tamnom vilajetu“, eksperimentalni, 2 min.,2007.
Autor filmova je Mihajlo Jevtić