Škola vizuelne naracije i komunikacije koja će se održati u KST-u počeće 5. aprila a sve zainteresovane pozivamo da dođu i upoznaju se sa radionicom jer će prvi čas biti besplatan. Kurs je radionica vizuelne naracije u kontekstu masovnih komunikacija - strip, animacija, ilustracija, storibord, dizajn karaktera, ambijenata itd.
Tokom kursa polaznici će proći kroz kompletnu crtačku avanturu sa početkom, bez kraja. Neće to biti klasičan kurs sa početkom i krajem već će se stalno ići napred. Polaznici će moći da odustanu kada god hoće ili da se priključe u trenutku koji im odgovara.
Po prolasku kroz radionicu polaznici će steći prakticno i teorijsko znanje, podršku, zanatsku podlogu i tone i tone video-klipova, filmova o radu u ovoj oblasti, udžbenike na engleskom.
Radionicu će voditi Bojan Đukić, dugogodišnji autor u ovoj oblasti, bivši instruktor crtanja u Warner Bros. a sarađivao je i sa Diznijevim studijom, Spilbergom, Kopolom. Takođe je predavao na Morris college of journalism i Londonskom Cartoon centru.
Bojan je majstor za ručno crtanje. Crtanje olovkom, perom, tušem i četkicom i flomasterima. Trenutno radi i kao saradnik na stripu u dnevnom listu Press.
Pohađanje radionice košta 4.000 dinara dok za članove KST-a postoji specijalan popust pa je cena za njih 2.000 dinara na mesečnom nivou a kako smo već pomenuli prvi čas je besplatan.
Radionica će se držati dva do tri puta sedmično. Prijave slati na kst.urj@gmail.com. Detaljnije informacije o kursu i svemu vezanom za isti možete dobiti direktno od predavača putem elektronske pošte na b.djukic@london.com