Ponedeljak - 06.04.2009
Želeći da uz pomoć građana doprinese smanjenju glomazne državne administracije, „Alo!“ od danas pokreće SMS akciju „Izbacivanje iz kuće Velike Vlade“, u kojoj ćete imati priliku da svojim glasovima svake nedelje sa spiska članova Vlade Srbije izbacite po dva imena.

Pošto ministri već nedeljama raspravljaju zašto Srbija ima jednu od najmnogobrojnijih vlada u Evropi i koje je ministarstvo višak, ali ne mogu da dođu do nekog konkretnog zaključka, „Alo!“ je odlučio da im pomogne i odluku prepusti čitaocima.
Nedeljno glasanje biće organizovano u dva kruga. Prvi krug traje od ponedeljka u sedam sati do utorka u 15 sati, a u tom periodu je glasanje za uži krug od četiri kandidata, koji će biti nominovani za izbacivanje. U uži krug ulaze četiri člana Vlade koji dobiju najviše glasova, a njihova imena biće objavljena u broju „Alo!“ od srede. Drugi krug glasanja, u kojem ćete odlučivati koja će dva od četiri nominovana kandidata da ispadnu, traje od srede u 7 do petka u 15. Dva člana Vlade koji dobiju najviše glasova smatraće se izbačenim, a njihova imena biće objavljena u vikend izdanju „Alo!“.
U SMS-u treba navesti ime samo jednog kandidata.


Uputstvo za glasanje

Poruku sa šifrom člana Vlade koga po vašem mišljenju treba izbaciti pošaljite na 063/ 257-000. SMS će se tarifirati po ceni standardne poruke. Na primer, ako smatrate da je to Snežana Malović, u poruci napišite V9 (bez razmaka).


V1 Mirko Cvetković
V2 Ivica Dačić
V3 Božidar Đelić
V4 Mlađan Dinkić
V5 Jovan Krkobabić
V6 Vuk Jeremić
V7 Dragan Šutanovac
V8 Diana Dragutinović
V9 Snežana Malović
V10 Saša Dragin
V11 Petar Škundrić
V12 Milutin Mrkonjić
V13 Milan Marković
V14 Slobodan Milosavljević
V15 Žarko Obradović
V16 Snežana Samardžić Marković
V17 Tomica Milosavljević

V18 Jasna Matić
V19 Rasim Ljajić
V20 Oliver Dulić
V21 Nebojša Bradić
V22 Verica Kalanović
V23 Goran Bogdanović
V24 Bogoljub Šijaković
V25 Srđan Srećković
V26 Svetozar Čiplić
V27 Sulejman Ugljanin
http://www.alo.rs/politika/13837/Izbacivanje_iz_kuce_Velike_Vlade

Eto vam narode sprdnje....smejte se malo