KRAJ KRIZE ????
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 32

Tema: KRAJ KRIZE ????

 1. #1
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano KRAJ KRIZE ????

  Iz njegovih usta u bozije usi...sto je najzanimljivije ovaj covek hvali najnovije poteze srpske vlade i evo prognozira kraj ove ekonomske krize koja je zahvatila ceo svet,a samim tim i Srbiju....nadam se,verujem kao i vecina nas ovde, da je covek u pravu.


  INTERVJU NEDELJE... Branislav Grujić, predsednik kompanije „PSP Farman"
  Branislav Grujić, ekskluzivno za Press: KRAJ KRIZE!


  Najuspešniji srpski biznismen u Rusiji koji je pre šest meseci prvi u Srbiji najavio svetsku krizu sada kaže da je "došao trenutak da budemo realni optimisti"

  Moramo ovu prolećnu sezonu da iskoristimo da sve počne da pršti od rada... Branilsav Grujić

  Dotakli smo dno svetske ekonomske krize i sada samo možemo da se penjemo ka površini! Od nas samih zavisi kojom brzinom ćemo to činiti, jer svetski igrači kao što su Kina i SAD već pokazuju znake oporavka, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Press nedelje Branislav Grujić, predsednik „PSP Farmana", jedne od najvećih građevinskih firmi u Rusiji.
  Njegove optimističke reči dobijaju na težini ako kažemo da je reč o najvećem srpskom biznismenu u Rusiji i ujedno čoveku koji je prvi, prošle godine u intervjuu Pressu, a u danima kada je u Srbiji vladala euforija zbog sklapanja ugovora sa „Fijatom", upozorio da nas čeka slom svetske privrede. Branislav Grujić sada poručuje "da je došao trenutak da budemo realni optimisti".

  Na osnovu čega tvrdite da je globalna kriza dostigla kulminaciju?

  - Balon se izduvao i sada znamo odakle krećemo. To je moje viđenje na osnovu svih kretanja u svetu. Došli smo do stabilnog stanja i ne bi trebalo više da imamo oštre padove. Kina ubrzava sistem zahvaljujući povećanoj unutrašnjoj potrošnji, a i u SAD ima signala blagog poboljšanja. Tamo je, prvi put od septembra, došlo do povećanja cene nekretnina. To će se tek kasnije osetiti i u drugim zemljama. Kako je kriza različito delovala u svim delovima sveta, tako će se i stvari popravljati na drugačije načine.

  Kada će u Srbiji doći do naznaka poboljšanja?

  - Prvi put smo mi na vreme povukli neke poteze u odnosu na druge zemlje jugoistočne Evrope, tako da postoji šansa da nas svi problemi manje zabole nego naše susede. Svuda je problem manjka investicija, potrošnje, proizvodnje... Sve se drastično smanjilo. Kada se to malo pokrene bilo gde u svetu, odraziće se i na nas i počećemo polako da se vraćamo na nekadašnji nivo.


  U prvim danima krize govorili ste da se odgovorni ljudi u Srbiji ponašaju poput turiste koji leži na plaži i uživa, a nije svestan da mu se približava cunami. Koji su to dobri potezi koje je, kako govorite, povukla Srbija?

  - Nisam srećan što sam najavio krizu, ali sam je među prvima doživeo i video kako se razvija. Kritikom sam želeo da probam da odgovorne u zemlji probudim na vreme. Objektivna krivica Vlade je što je zakasnila dva ili tri meseca sa početkom svojih mera, ali sve koje je kasnije preduzela idu u dobrom smeru. Srbija je dogovorom sa MMF-om dobila vazdušni jastuk koji sprečava da jako udarimo i omogućava nam mekše prizemljenje. Mere za izlazak iz krize su kompromis više politika - finansijske, monetarne, poreske, budžetske, ali i MMF-a i građana, na koje će se to odraziti. Svako rešenje može biti podvrgnuto kritici, ali pristalica sam toga da je bolje raditi išta nego ništa.


  Da li se to odnosi i na poslednji potez sa predloženim porezom na zarade veće od 12.000 dinara, od koga sada Vlada odustaje?

  - Dobro je što to nije uvedeno, jer postoji mnogo drugih, luksuznih stvari koje treba da se oporezuju. Kao što smo mi biznismeni naterali sebe da smanjimo troškove, moraće i država da se odrekne svega što joj nije nužno. Sledeći koraci koje država mora da uradi biće bolni, jer je najteže štedeti na sebi.

  Jesu li se dosadašnje mere pokazale uspešnim?

  - Mora da prođe određeno vreme. To je kao sa antibioticima, tek se kasnije pokaže na šta deluju, a na šta ne. Ne postoji jedan ekonomski model koji matematički precizno pokazuje delotvornost. Međutim, to što su urađeni neki dobri potezi, ne znači da smo izašli iz osnovnog problema, koji smo imali i pre krize, a to je organizacija sistema, nerad, neefikasnost. Srbija mora da radi na povećanju produktivnosti, na propagandi više rada. Prošlo je pet meseci od obećanih infrastrukturnih radova, a malo šta je započeto. Moramo ovu prolećnu sezonu da iskoristimo da sve počne da pršti od rada.

  Odakle novac za te radove?

  - Država Srbija nije toliko siromašna da ne može da uloži početni novac, a u međuvremenu treba računati da će se u svetu pojavljivati slobodan kapital. Svi veliki investitori koji imaju gotovinu traže realan sektor za ulaganje, a više u svetu nema sigurnijeg partnera od države. Veliki je udar na dosadašnje "poreske rajeve", a Srbija bi, uz dobru unutrašnju organizaciju, sa otvorenim projektima koji investitorima mogu da garantuju povratak kapitala u razumnom roku, mogla da bude izuzetno interesantna za ulaganje. Ali, najpre moramo da pobegnemo od reči kriza koja nam je često opravdanje za nerad i neorganizovanost. Ekonomija je u velikoj meri emotivna stvar. Kada se beskrajno ponavlja da je kriza svuda oko nas i mi kao potrošači prestajemo da kupujemo, a bez povećanja potrošnje nema oporavka.

  Da li je, pošto ste pomenuli antibiotike, optimizam o kome govorite samo placebo, lek koji izaziva psihološki efekat poboljšanja?

  - Moj optimizam je realan jer osećam dinamiku u svetu. Svi smo dobili lekciju, i političku i ekonomsku i shvatili da mali udar ruši celu kulu od karata.

  Često se može čuti, kako se glavni udar krize u Srbiji očekuje krajem avgusta, a neki najavljuju da će tada doći do gašenja čak polovine postojećih preduzeća.


  KAO KOCKARI U KAZINU

  Kako ćemo znati da smo se odmakli s tog dna krize?

  - Kriza podseća na situaciju u kojoj je na trenutak nestalo svetlo u kazinu. Neko je ostao sa novcem, a neko sa papirićima u ruci. U realnom svetu kod nekog se zatekao novac, a drugi su ostali sa aktivom, fabrikama i radnicima. Oni koji nemaju novac žale se kako ne mogu da rade, a oni koji ga imaju plaše se da će im propasti. Zato treba napraviti interakciju između njih. Kad-tad će doći do inflacije u svetu zbog štampanja novca, a samim tim i do njegovog obezvređivanja. Zato veliki investitori razmišljaju gde da investiraju. Američki investitori kupovaće kvalitetne evropske firme i ulagati u velike projekte. Ako naša država bude imala spremne velike državne projekte, moći će da pokupi novac na slobodnom tržištu.


  - Ne bih se usudio da govorim o tome da li će neko preduzeće preživeti ili ne. Čudne stvari se dešavaju na tržištu. Neke proizvodnje za koje se mislilo da će nestati čak su živnule u ovom periodu, kao što je slučaj sa drvnom industrijom.

  Guverner NBS Radovan Jelašić kaže da se može očekivati da Srbija tek 2011. krene u oporavak. Kakva je vaša prognoza?

  - Sećate se da su govorili da krize neće ni biti... Međutim, ja sam veći optimista što se tiče brzine oporavka, ali uz uslov da se organizuje sistem. Kina se povratila brže od SAD, zato što ima centralizovan sistem, u kome je mogućnost pronevere i krađe veoma mala. Oni neprekidno investiraju u infrastrukturu. Skratili su put od ideje do realizacije. SAD, takođe, imaju superefikasan sistem i uspeće brzo da se vrate. Od tempa kojim Srbija bude pripremala projekte za velike infrastrukturne poslove zavisi kojom brzinom ćemo napredovati. Ne smemo da dozvolimo da na kraju ove godine shvatimo da su SAD i Evropa krenule u oporavak, a da mi i dalje pričamo o krizi.

  SINIŠA DEDEIĆ
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati ! 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  19.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Moramo ovu prolećnu sezonu da iskoristimo da sve počne da pršti od rada... Branilsav Grujić
  Da li se on to zajebava ili mu nije poznato stanje u zemlji.........
  Gde da radimo bre?
  Imamo 2 seke u zemlji Srbiji
  "Kriza" su ova banda koja konstantno pljacka i zajebava narod...........
  A druga je poznata zemaljskoj kugli

 3. #3
  mar_comm nije na forumu
  Читам ... чудим се !!! Глупост границе нема !!!
  Elita
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.312
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  449

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Дакле, Максиме,

  Ови су исти као и ти ...

  Џабе сам потрошио време да читам ...
  "Коме закон лежи у топузу,
  трагови му смрде нечовијештвом ..."

 4. #4
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 5. #5
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio hereicomeagain....... Pogledaj poruku
  Da li se on to zajebava ili mu nije poznato stanje u zemlji.........
  Gde da radimo bre?
  Hahahahaa!!!! Izgleda se nalokao nekog losheg alkohola
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 6. #6
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio hereicomeagain....... Pogledaj poruku
  Da li se on to zajebava ili mu nije poznato stanje u zemlji.........
  Gde da radimo bre?
  Imamo 2 seke u zemlji Srbiji
  "Kriza" su ova banda koja konstantno pljacka i zajebava narod...........
  A druga je poznata zemaljskoj kugli
  Vidis da covek misli na infrastrukturne radove...samo da dodam,da je jedna Nemacka najavila ulaganje od 15 milijardi EUR bas za tu namenu.
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  19.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio Maksim 3 Pogledaj poruku
  Vidis da covek misli na infrastrukturne radove...samo da dodam,da je jedna Nemacka najavila ulaganje od 15 milijardi EUR bas za tu namenu.
  Oticice to u infrastrukturu dinkicevog dzepa

 8. #8
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio hereicomeagain....... Pogledaj poruku
  Oticice to u infrastrukturu dinkicevog dzepa
  Znas sta je njegov bivsi profesor sa falkuteta rekao za njega(prisustvovao razgovoru)....ja njemu ne bih dao da vodi ni jedno malo vece preduzece,a ne finasije jedne zemlje....
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 9. #9
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Sta prica ovaj, kakav bre kraj krize, samo proslog meseca u Americi je 650.000 ljudi ostalo bez posla. To su cifre bez presedana.
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  07.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od Prevlake pa sve do Dunava
  Poruke
  5.830
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Bilo bi dobro. Onda cijela ova ujdurma oko krize i nebi bila strašna.
  A da treba raditi, svakako treba.

 11. #11
  Primećen član lakoni (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Cacak
  Poruke
  529
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Da je to tacno politicari ne bi silazili sa televizije hvaleci se kako je kriza prosla.

 12. #12
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio ljubo_001 Pogledaj poruku
  Bilo bi dobro. Onda cijela ova ujdurma oko krize i nebi bila strašna.
  A da treba raditi, svakako treba.

  Pa treba da nas drma ova kriza. Da ova banda koja vlada nasim zemljama ide u ***** ********.

  Industrija je unistenja. Nista se izvozi. Sve zivo se izvozi.

  Hrvatska ima turizam. A srbija nema ni to.

 13. #13
  Ističe se
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dalmacija
  Poruke
  2.882
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio Maksim 3 Pogledaj poruku
  Iz

  Moramo ovu prolećnu sezonu da iskoristimo da sve počne da pršti od rada... Branilsav Grujić
  nije van pameti čovek vas vidi kao zemljoradnike, i nema gladi ni krize kad krumiri rode. jel njemu nostredamus u rodu nešto kao brat od majke, njenog ujke stric

 14. #14
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  19.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio Maksim 3 Pogledaj poruku
  Znas sta je njegov bivsi profesor sa falkuteta rekao za njega(prisustvovao razgovoru)....ja njemu ne bih dao da vodi ni jedno malo vece preduzece,a ne finasije jedne zemlje....
  pa to ti je moja poenta....samo se nadam da ce mu infrasturktura dzepa biti lepa.....anko akomodovana za brdo koje ce tek da pokrade!

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  01.05.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  12.187
  Reputaciona moć
  160

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  ma kriza nas jos nije ni dostigla punom mjerom, a on vec prica o njenom kraju...

 16. #16
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Prosle godine je pogodio u "sridu",nadamo se da ce i ovaj put pogoditi.....
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.739
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  381

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Tip se izgleda zesce naduvao, kada prica o kraju krize.....
  Ili je mozda nesto sasvim drugo u pitanju:Sprema se da udje kod nas na trziste pa ladi politicarima hvaleci ih.
  Pa samo kad osvane kao izvodjac nekog "zesceg" projekta kod nas.
  Koji ce naravno finansirati drzava.
  Onda ce to stvarno biti kraj krize...............Za njega.

 18. #18
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.762
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  ovaj Feman vam je jedan od glavnim ljudi u DS-u

  on to narodu porucuje "NE CRKNI MAGARCE DO ZELENE TRAVE"

  naravno svi znamo da je magarac crkao
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 19. #19
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.762
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio Maksim 3 Pogledaj poruku
  Prosle godine je pogodio u "sridu",nadamo se da ce i ovaj put pogoditi.....
  nit je taj prosle godine sta pogodio niti ce ove . ovo je samo prica da narod se ne pobuni protiv ovih reketa i pljacki DS-a.

  kao izdrzite jos malo sad ce kraj krize a svi svetski ekonomisti predvidjaju da ce kriza trajati NAJMANJE do kraja 2010
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 20. #20
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  која глупост,шатро дотакли смо дно))хахаха по америчким стручњацима,излазак из кризе почиње за 2,5 година. а тај ретард који је дао интервју и није у кризи па тако лупета глупости и мисли да је народ наиван.нема више лагања! нека кажу народу да пре 2012 неће бити боље.......а о задуживању да не причам,то је посебна прича...

 21. #21
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.739
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  381

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  ovaj Feman vam je jedan od glavnim ljudi u DS-u

  on to narodu porucuje "NE CRKNI MAGARCE DO ZELENE TRAVE"

  naravno svi znamo da je magarac crkao
  Kakve veze ima FEMAN sa ovim?

 22. #22
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  ovaj Feman vam je jedan od glavnim ljudi u DS-u

  on to narodu porucuje "NE CRKNI MAGARCE DO ZELENE TRAVE"

  naravno svi znamo da je magarac crkao
  Nije to taj feman,ovom se firma zove Farman....jeb.te ovi se poklase sta da jave MMF ,a i izmedju sebe.....  Paket vladinih mera do nedelje

  PAKET vladinih mera protiv ekonomske krize trebalo bi da bude usvojen u četvrtak, a ako do tada ne bude pronađeno rešenje, verovatno će do kraja nedelje biti održana telefonska sednica Vlade Srbije s tom tačkom dnevnog reda, saznaju "Novosti" u vladajućoj koaliciji.
  Imajući u vidu da curi vreme da se misiji MMF dostavi "crno na belo" redosled koraka, u Vladi su ubrzali posao. Tako su sva ministarstva prošlog petka, tačno u podne, dobila rok od dva sata da naprave plan za "kresanje" svojih budžeta za 26 odsto.


  "Novostima" je potvrđeno da su svi resori napravili računicu koja bi trebalo da se usaglasi na nivou celog kabineta. Prema nekom grubom nacrtu, portfelji koje vodi DS ostali su "kraći" za 19, Dinkićevi za 14, a Dačićevi za sedam milijardi dinara.
  To je samo jedna od konkretnih mera, a nezvanično saznajemo da je na premijerovom stolu bilo čak 20 predloga za prevazilaženje budžetskog deficita. Na kraju bi trebalo da ih bude najviše 12.
  Cvetkovićev tim sada razmatra one opcije koje bi najmanje opteretile privredu i građane, a samim tim ne bi izazvale plimu nezadovoljstva među narodom.
  Upravo zbog tog vaganja koje mere bi bile dočekane na nož, a koje ne bi, došlo je i do kratkih nesporazuma unutar vladajućeg bloka, osobito na liniji DS i G 17 plus.
  I dok su sve oči u taboru vlasti uprte u "ekonomski paket", paralelno se zahuktao i front između SPS i "dinkićevaca" o zakonu o zapošljavanju i privrednim komorama.
  U SPS su nam potvrdili da neće odustati od amandmana na ove akte, što je za G 17 plus - neprihvatljivo.
  - Socijalisti su glasali na zasedanju Vlade za ovaj zakon, a sada ponovo žele da izigravaju opoziciju u vlasti kao i kad je na redu bio zakon o akcizama. To je nedopustivo - rečeno nam je u vrhu G 17 plus.
  U Dačićevoj partiji poručuju Dinkićevima da nikada neće biti opozicija siromašnima i da ne prihvataju smanjenje naknada za nezaposlene, koje predviđa novi zakon.

  SUKOB ODBORA
  DINKIĆEVI i SPS spore se i oko broja predstavnika države u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Socijalisti traže da Vlada, poslodavci i sindikati delegiraju po tri predstavnika, dok G 17 plus, navodno, hoće da država ima četiri stolice u tom telu, i to upravo iz Dinkićevog resora
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 23. #23
  KOLEGA IVAN nije na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  7.972
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Čekajte bre ljudi, polako, mi još nismo ni ušli u tu svetsku krizu (SEKU) a vi bi već da izlazite ! Strpite se, ima vremena !

  E ovakva su moja očekivanja: Mi sad imamo našu (domaću) krizu koja traje već nekih 20-ak godina, minimum. Za mesec-2 ulazimo u SEKU, tj. tada će da nas udari onaj drugi, najjači talas cunamija tj. SEKE i tada će da imamo 2 krize, sveCku i našu. Iz SEKE izlazimo 2011. i tad će da završimo sa SEKOM ali nam zato ostaje naša (domaća) kriza koja će, naravno, trajati večno ! Zato, ljudi, glavu gore, ako ne pocrCamo od gladi, biće nam bolje !

  ZNAČI, ŠTA DA VAM KAŽEM-SAMO O(T)PUŠTENO !
  Poslednji put ažurirao/la KOLEGA IVAN : 05.04.2009. u 23:53

 24. #24
  KOLEGA IVAN nije na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  7.972
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Tihi, nije Feman. Ovo je neki pijani srpski Rus.

 25. #25
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: KRAJ KRIZE ????

  Napokon reseno,detalje cemo jos malo sacekati,koliko vidim iz ovog sta Mirosavka najavljuje,javni radovi su osnov ovog paketa ekonomskih mera,sto i nije nikakvo iznenadjenje jer je to i bilo najavaljivano..uostalom i ostale evropske zemlje su najavile nesto slicno npr.Nemacka 15 milijardi EUR,Francuska (ako se ne varam) 7 itd.,a USA koliko sam ja procitao pre par nedelja,ne znam dali se sta tu promenilo, cak 170 milijardi dolara.

  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=06&nav_category=9&nav_id=354076
  Dinkić: Usaglašen paket mera
  6. april 2009. | 12:22 -> 18:14 | Izvor: B92, FoNet
  Beograd -- Vlada Srbije je usaglasila novi paket ekonomskih mera, izjavio ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Uskoro javni radovi za građane bez posla.


  Novi paket mera štednje podrazumeva racionalizaciju administracije na svim nivoima u državi, kaže potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić. On je najavio i novi paket mera za podsticaj zapošljavanja u borbi protiv efekata finansijske krize. Prema njegovim rečima, za zapošljavanje i javne radove ove godine planirano je tri milijarde dinara.

  Dinkić kaže da će nove mere štednje javnosti narednih dana predstaviti premijer Mirko Cvetković i resorni miinstri.

  Kao jednu od mera podsticaja zapošljavanja Dinkić je najavio da će država finansirati zapošljavanje 10 000 pripravnika, a privatnici neće imati obavezu da ih posle godinu dana zadrže na poslu.

  “Oni će dobiti šansu od države. Godinu dana će imati platu od države, plaćene poreze i doprinose, a ukoliko se pokažu kod novog poslodavaca ja sam siguran da će nakon godinu dana dobiti posao“, očekuje ministar ekonomije.

  “U svakom slučaju, u ovo najteže doba globalne finansijske krize, odradiće pripravnički staž. I ta sredstva koja planiramo za ovu godinu su tri puta veća nego što smo izdvojili za prošlu godinu“, kaže Dinkić.

  Potpredsednik Vlade je istakao da je politika javnih radova pomogla da se prevaziđe kriza tridesetih godina prošlog veka i da je to jedan od načina borbe protiv sadašnje krize koja ima slične efekte.

  Vlada će zbog toga u ovoj godini izdvojiti milijardu i dvesta miliona dinara za javne radove.

  “Program javnih radova će pre svega biti namenjen ugroženim kategorijama stanovništva koje ne mogu da nađu posao pod ovim okolnostima i biće namenjen pre svega manje razvijenim opštinama u Srbiji“, naveo je Dinkić.

  “Na taj način očekujemo da neki ljudi koji su trenutno na birou za nezaposlene, posebno ugrožene kategorije, koje ne mogu na drugi način da nađu posao, dobiju sada priliku da obavljanjem društveno korisnih delatnosti dobiju platu iz državnog budžeta i na taj način premoste ove godinu svetske ekonomske krize“, rekao je ministar ekonomije.

  Dinkić je sa predstavnikom Ujedinjenih nacija i ambasadorom Španije u Srbiji potpisao dokument za podršku nacionalnim naporima za promovisanje zapošljavanja i upravljane migracijama.

  Ovaj program vrednosti oko 6 miliona i sto hiljada dolara iz španskog Fonda za ostvarivanje milenijumskih ciljeva u naredne tri godine sprovodiće Vlada Srbije i agencije UN-a.
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

Slične teme

 1. Kina izlazi iz krize
  Autor strawbbery_city u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 03.03.2009., 17:29
 2. Nema krize za honorare
  Autor DellBoy-011 u forumu Politika
  Odgovora: 36
  Poslednja poruka: 24.02.2009., 10:05
 3. Ljubav i podnošenje krize
  Autor Tuzni_patak u forumu Psihologija
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 18.01.2009., 00:52
 4. Posledice krize
  Autor devojcurak u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 13.01.2009., 10:04
 5. Predbračne krize
  Autor mackica ns u forumu Žene
  Odgovora: 64
  Poslednja poruka: 11.09.2005., 20:52

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •