Islam i pedofilija
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: Islam i pedofilija

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Islam i pedofilija

  Dvanaestogodišnju devojčicu iz Gluhe Bukovice, kod Travnika, dve godine na časovima veronauke seksualno je zlostavljao lokalni hodža. Kako prenosi banjalučki list "Fokus", devojčica se poverila majci, rekavši joj da više ne može da ide na časove veronauke, jer hodža traži da ga drži za polni organ dok je uči da klanja.

  Advokat Duško Tomić, koji će u utorak 19. septembra pred sudom u Travniku zastupati devojčicu, kaže da je protiv ovog travaničkog hodže podignuta i potvrdjena optužnica, na osnovu koje je pre 15 dana održana prva rasprava, a druga je zakazana za utorak, 19. septembra.

  Zbog zaštite identiteta žrtve iz ovog slučaja isključena je javnost.

  Advokat je rekao da na ovom slučaju radi dve godine i da se Islamska zajednica Travnika protivila podnošenju optužnice, svrstavajući se na stranu hodže, a ne maloletne žrtve zlostavljanja.

  Tomić za "Fokus" pojašnjava da su previdjene kazne za ovo nedelo jako male, te da se u suzbijanje pedofilije mora uključiti cela društvena zajednica, škola i sredstva informisanja. Na zapadu, kako kaže Tomić, za pedofiliju predlažu se kazne kastriranja muškaraca koji su imali kontakt s decom.

  "U ime oštećene porodice tražiću najveću kaznu, a maksimalna predvidjena kazna za bludničenje nad detetom je pet godina", ističe Tomić i dodaje da bi i u BiH trebalo menjati visinu predvidjene kazne ili uvesti kastriranje.

  Tomić kaže da je pedofilija bolest ili nastranost 21. veka i da kod velikog broja muškaraca rastu seksualni apetiti prema deci više što se njihove godine starosti povećavaju. On ukazuje na pošast pedofilije putem interneta gde se trguje fotografijama djevojčica.

  "Pedofilija na decu ostavlja neizlečive i trajne traume, koje se kasnije pretvaraju u odbojnost prema muškom polu i obično se ta deca nikada ne udaju i ne žene", 2. #2
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Seksualno zlostavljanje dece nije više isključiva "privilegija" Zapada, već ta pošast jednako surovo pogađa i druge delove sveta - posebno Avganistan, gde su deca masovno žrtve bogatih pedofila. U severnom Avganistanu je još od davnina uveden običaj da dečaci, obučeni u raskošnu žensku odeću, uveseljavaju na zabavama bogataše. Danas je isto kao i pre, samo što su bogataše zamenili umirovljeni ratni vođi, borci protiv svrgnutog talibanskog režima.
  Običaj, nazvan "bača bazi", što znači "dečak koji igra", ima dugu istoriju u severnim delovima ove muslimanske zemlje, ali stiče se utisak da su se stvari odavno otele kontroli i da se ne završava sve na plesu muslimanskih dečaka na zabavama novopečenih bogataša. U jednoj od najsiromašnijih država na svetu uobičajeno je da muškarci plešu jedni s drugima na svadbenim veseljima pošto u društvu vlada oštra podeljenost između polova i ograničava se svaki kontakt žena i muškaraca u javnosti. Bivše ratne vođe i komandanti mudžahedina čak organizuju takmičenja za dečake koji će postati plesači, ali nije isključeno da će u budućnosti postati i njihove dobro nagrađivane "ljubavnice".
  "Svaki dečak se trudi da bude prvi. Obučeni su u žensku odeću, sa zvončićima na nogama i 'veštačkim' grudima na sebi", bivši mudžahedin Muhamed Javar opisuje u izjavi Rojtersu izgled dečaka koji učestvuju na takmičenju za buduće plešace. "Mnogo uživam dok grlim dečake. Njihov miris me ubija", dodaje Javar koji svoje ratničko bogatstvo sada dopunjuje profitom koji ostvaruje u poslovima koji cvetaju od pada talibanskog režima pre šest godina. Kako sam objašnjava, još pre tri godine je doveo 15-godišnjeg dečaka da mu pomaže u firmi. Imati najzgodnijeg dečaka i najboljeg plesača postalo je znak prestiža za imućne Avganistance.
  "Svi se trude da imaju najboljeg, najzgodnijeg i najlepšeg dečaka", rekao je bivši komandant mudžahedina, koji je želeo da ostane anoniman. "Imati dečaka je kod nas postalo običaj. Ko god želi da se prikaže važnim u društvu, treba za sebe da nađe dečaka", kaže 42-godišnji Enajatula, bogati zemljoposednik iz provincije Baglan. On objašnjava da je bio oženjen pre 20 godina, ali da ga je žena ostavila pošto je saznala da joj muž više voli tinejdžere. Muškarci koji sebi nalaze dečake ljubavnike, zasipaju tu decu novcem i poklonima. "Imao sam samo 14 godina kad me je bivši uzbečki komandant naterao da vodim ljubav s njim", svedoči Šir Muhamed koji je puno toga doživeo tokom svog odrastanja. "Kasnije sam napustio svoju porodicu i postao sam njegov sekretar. Ima već 10 godina kako sam sa njim, odrastao sam čovek, ali on me i dalje voli i spava i dalje sa mnom", opisuje Muhamed odnos sa svojim patronom.
  Svestan toga da je odrastao i da je izgubio dečačku lepotu, Muhamed je predložio da se oženi ćerkom čoveka koji ga poseduje, za šta je i dobio blagoslov svog "mecene". I 17-godišnji Ahmed Džavad svedoči o svom iskustvu dečaka koji pleše za bogataše i navodi da uživa dok igra u ženskoj odeći ispred svog muškarca. Upitan čime namerava da se bavi kad postane stariji, Džavad tvrdi da će se obogatiti i da će se tad uloge zameniti i da će on tada kupovati dečake.

 3. #3
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Osuđeni silovatelj i pedofil iz Velike Kladuše, danas je uhvaćen spuštenih hlača u vlastitom stanu, gdje se spremao seksualno zlostavljati devetogodišnju djevojčicu. Policija je 54-godišnjeg M.E. uhitila na temelju anonimne dojave, u kojoj im je bilo rečeno kako muškarac u svoj stan uvodi nepoznatu djevojčicu. "Policija je odmah izašla na mjesto događaja, gdje je u stanu zatekla navedenog muškarca koji je imao spuštene hlače te djevojčicu koja je isto tako imala spušten donji dio odjeće“, kazao je za portal sarajevo-x Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

  Pedofil, koji je pravovremenom intervencijom policije spriječen u zlostavljanju djevojčice, uhićen je, a djevojčica je upućena na liječnički pregled, gdje je ustanovljeno kako na njoj nema tragova nasilja ili seksualnog zlostavljanja. Slučaj pokušaja seksualnog zlostavljanja djevojčice, preuzelo je Kantonalno tužiteljstvo. (index)

 4. #4
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Pedofilija u islamu  "Poslanik je oženio Ajšu u Meki tri godine prije Hijrah,

  poslije smrti Khadija.

  U to vreme je imala 6 godina."  Tabari VII:7  "Alahov poslanik je rekao Ajši,

  'Pokazana si mi dva puta u snovima (seksualne fantazije).

  Posmatrao sam čoveka ili anđela koji te je nosio u svilenoj tkanini.

  On mi je rekao, "Ona je tvoja, otkrij je."

  I to si bila ti. Onda bih rekao sebi,

  "Ako je ovo od Alaha, onda se mora dogoditi."  Bukhari: V9B87N139-40 :  "Moja majka je došla do mene dok sam bila na ljuljašci i spustila me dole.

  Moja dadilja je obrisala moje lice sa vodom i povela me.

  Kada sam bila kod vrata ona se je zaustavila da bih mogla povratiti dah.

  Dovedena sam unutra dok je Muhamed sedeo na krevetu u našoj kući.

  Majka me je postavila da sedim u njegovom krilu.

  Ostali žene i ljudi su ostali i otišli.

  Poslanik je izvršio seksualni bračni snošaj sa mnom

  u mojoj kući kada sam imala 9 godina."  Hadis Tabari IX:131  Podsticanje na robovlasništvo i prisilni seks

  Kuran 4. 24.

  "...i udate žene (su zabranjene),

  osim onih koje zarobljene..."  33. 50.

  “O Verovesniče, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje

  one kojima si dao venčane darove njihove,

  i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plena... „  "...Abu Sirma je upitao Abu Said al Khudri:

  "O Abu Said, jesi li čuo Alahovog poslanika

  da govorio u vezi al-azl (coitus interruptus)?"

  On je odgovorio, "Da", i dodao:  "Pošli smo sa Alahovim poslanikom na ekspediciju u Mustaliq

  i uzeli u zarobljeništvo neke odlične Arapske žene;

  i želeli smo ih jer smo patili zbog odsustva naših žena,

  (ali u isto vreme) isto smo želeli otkup za njih.  Tako da smo odlučili da imamo seksualni odnos sa njima

  tako što ćemo koristiti azl"

  (prekid seksualnog odnosa i prosipanje muškog semena da bi se izbegla trudnoća).  Ali smo rekli:

  "Činimo delo gdje je Alahov poslanim među nama;

  pa zašto da ga ne upitamo?"

  Tako da smo upitali Alahovog poslanika i on je rekao:

  "Nije bitno ako to ne uradite,

  jer svaka duša koja se treba roditi do Sudnjeg Dana, biti će rođena."  Hadis Sahih Muslim vol. 2, #3371  Dakle, Muhamed je upitan da li oni smeju da siluju zarobljene žene,

  odnosno da li mogu da ih siluju pazeći da ne zatrudne,

  a ovaj veliki prorok odgovara:

  "Nije bitno"!!!

 5. #5
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Opoziciona ultradesna Slobodarska partija Austrije (FPO) započela je u Gracu veoma oštru kampanju protiv muslimana izjavom glavnog kandidata ove stranke na predstojećim lokalnim izborima Suzane Vinter.

  Ona je na jučerašnjem novogodišnjem sastanku partije rekla da je uočila "muslimanski imigrantski cunami" u Gracu i da je u toku "prikrivena islamizacija" glavnog grada austrijske pokrajine Štajerske.
  Još oštrije je napala islam rečima da bi prorok Mohamed, pošto se oženio sa šestogodišnjom devojčicom, u današnjem sistemu važio za "pedofila". Vinter je dodala i da je Mohamed bio vojskovođa koji je pisao Kuran u "epileptičkim napadima".
  Islam, prema njenim rečima, predstavlja totalitarni sistem vladavine, koji treba da se vrati tamo odakle je došao. U intervjuu bečkom dnevniku "Esterajh" Vinter je istakla da među muslimanima postoji rasprostranjena pedofilija. "Mi u Austriji ne želimo pedofile, kako domaće, tako ni strance. Zašto to ne smemo reći? Nisam želela nikoga uvrediti, a posebno ne verske zajednice", nevino je tvrdiila.
  Kada je reč o "muslimanskom cunamiju" ona je ocenila da će za dvadeset do trideset godina polovina stanovništva Austrije biti islamske vere. "Kada pogledate u Briselu je danas najćešće ime dece Mohamed", dodala je Vinter.

 6. #6
  Buduća legenda
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Meni se ovakve teme ič ne sviđaju...biće krvi do kolena...

 7. #7
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio jelena=t Pogledaj poruku
  Meni se ovakve teme ič ne sviđaju...biće krvi do kolena...
  Neka, neka Mašallah.

 8. #8
  Ističe se
  Učlanjen
  17.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  .
  Poruke
  2.887
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio jelena=t Pogledaj poruku
  Meni se ovakve teme ič ne sviđaju...biće krvi do kolena...
  Zašto krvi do kolena, ako je rečeno istina

 9. #9
  Buduća legenda
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio Moonster Pogledaj poruku
  Zašto krvi do kolena, ako je rečeno istina
  Zato što je pedofilija bolest...koja ne bira žrtve,ma koje vere bili...
  I,uopšteno,teme koje se dotiču dece na ovaj način mi se ne sviđaju...ne želim da znam za ovakve stvari.

 10. #10
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.716
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 11. #11
  Elita Sizif (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Munze
  Poruke
  24.502
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  2096

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Pedofilija nije ograničena samo na islam.

 12. #12
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio Sizif Pogledaj poruku
  Pedofilija nije ograničena samo na islam.
  Ali ovde je tema upravo to.
  Ti možeš da otvoriš temu pedofilija i katoličanstvo npr.

 13. #13
  Buduća legenda
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio antoniusss Pogledaj poruku
  Ali ovde je tema upravo to.
  Ti možeš da otvoriš temu pedofilija i katoličanstvo npr.
  Jel sada trebamo da pljujemo po muslimanima?

 14. #14
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio jelena=t Pogledaj poruku
  Zato što je pedofilija bolest...koja ne bira žrtve,ma koje vere bili...
  I,uopšteno,teme koje se dotiču dece na ovaj način mi se ne sviđaju...ne želim da znam za ovakve stvari.
  Ja znam jednog tipa koji kad popije u kafani peva:"Pedofilija bolest najmilija", ali već nekoliko puta je lečen manje-više uspešno.
  Poslednji put je bio na traumatološkom u Banjaluci 20 dana (bejzbol palica)

 15. #15
  Buduća legenda
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio antoniusss Pogledaj poruku
  Ja znam jednog tipa koji kad popije u kafani peva:"Pedofilija bolest najmilija", ali već nekoliko puta je lečen manje-više uspešno.
  Poslednji put je bio na traumatološkom u Banjaluci 20 dana (bejzbol palica)
  Koliko ja znam pedofilija je neizlečiva...i ne vidim šta je smešno.

 16. #16
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.716
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Necemo da pljujemo po muslimanima, no way.
  Mogu da preimenujem temu tako da se o pedofiliji razmatra sa aspekta svih vera.
  Predlozi?
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 17. #17
  Ističe se
  Učlanjen
  17.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  .
  Poruke
  2.887
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio Borac za prava zivotinja Pogledaj poruku
  Necemo da pljujemo po muslimanima, no way.
  Mogu da preimenujem temu tako da se o pedofiliji razmatra sa aspekta svih vera.
  Predlozi?
  Religija i pedofilija ili

  Religija kao paravan za pedofiliju

  i slično, smislit ćeš već nešto...

 18. #18
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio Borac za prava zivotinja Pogledaj poruku
  Necemo da pljujemo po muslimanima, no way.
  Mogu da preimenujem temu tako da se o pedofiliji razmatra sa aspekta svih vera.
  Predlozi?
  Nemo mi diraš temu
  Mene interesuje isključivo pedofilija u islamu.

 19. #19
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio jelena=t Pogledaj poruku
  Koliko ja znam pedofilija je neizlečiva...i ne vidim šta je smešno.
  Smešno je to da tamo gde otkaže moderna medicina lokalni skinhedsi daleko bolje odrade posao. Nakon još kojeg lečenja mislim da će tip biti TRAJNO izlečen.

 20. #20
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  "Ta moja curica, moja unuka, to je bio maksum božiji. Treći razred, ni deset godina nije imala. Ima tome i tri godine. Subota je bila, spremali smo se da legnemo, a ona jednako govori - sutra je džamija, sutra je džamija. Nikad se nije tako ponašala, voljela je ići u mekteb na vjersku poduku. Rekoh - pa nek' je džamija. - Joj, veli ona, svašta nam hodža tamo radi, ne bih ja sutra u džamiju", priča nena Sala Musić iz Gluhe Bukovice.

  "Pa šta vam radi?, pitala sam je, a ona mi kaže - izvodi nas, nano, u kancelariju i svašta nam bezobrazno radi. Ma, kako vas izvodi!?, pitam je, a sve ne mogu da vjerujem šta mi dijete priča. Izvodi nas, kaže, dok druga djeca uče dove, i tjera nas..."

  Gospode, uvećaj mi znanje Djevojčica je lijepa, dugokosa, bistrog pogleda, izrazito visoka za svoje godine, a prije malo više od mjesec dana napunila je 13 godina. Živi u selu Gluha Bukovica kod Travnika s majkom i nanom. Oca Nihada, koji je zajedno s još 20 boraca iz sela poginuo u ratnim borbama za Vlašić, nije upamtila, od njega joj je ostalo samo prezime. Dok nena Sala priča svoju užasnu ispovijest, djevojčica sjedi pored svoje majke, tek se povremeno uključujući u razgovor. Policijski inspektori Ivica Jerković i Munib Riđić su u Policijskoj upravi Travnik 17. 3. 2005. zabilježili izjavu Saline unuke, tada desetogodišnje N.T.:

 21. #21
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.716
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio antoniusss Pogledaj poruku
  Nemo mi diraš temu
  Mene interesuje isključivo pedofilija u islamu.
  Jok, nece moci ove noci.
  Ili pedofilija i SVE vere, ili nikako.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 22. #22
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Citat Original postavio Borac za prava zivotinja Pogledaj poruku
  Jok, nece moci ove noci.
  Ili pedofilija i SVE vere, ili nikako.
  Pred kraj prošle godine u Danima je objavljena ispovijest trinaestogodišnje djevojčice iz sela Gluha Bukovica, nadomak Travniku. Već tri godine gotovo je ekskomunicirana iz svoga sela, ne samo ona - već i majka joj i nena - a sve zato što je još kada je imala deset godina, u kući priznala “šta joj je radio hodža“.

  ________Piše: Vildana Selimbegović l BH DANI

  Djevojčica je, kao i četiri njezine drugarice, zlostavljana u džamiji i sve su to evidentirali i policijski inspektori. Kada je trebalo podići tužbu, tri porodice su odlučile zaboraviti, a njezina i komšije deminera odlučile su istrajati. Istrajnost se ne isplati, pa su danas tragači za pravdom neželjeni svjedoci seoske bruke i hodžinih šejtanluka, te predmet hodžine tužbe za klevetu - uz pozamašan zahtjev za odštetu. Seljani su, osim na susjede, ljuti i na novinare: ekipu Aletrnativne televizije iz Banje Luke su otjerali i time se ponose. Novinarima Dana su odlučili ponuditi argumente: “ne bi hodža, žena mu je k’o avion“, te “sve je to nena izmislila jer hoće od mudžahedina da naplati 50 maraka, a nije mogla dobiti potvrdu da mala ide redovno u mekteb“. Otac djevojčice je poginuo u borbama za Vlašić, pa je zato nena na meti, no zato otac druge djevojčice, koji također nije odlučio zaboraviti nemili incident, ima strašnu manu: “radi k’o deminer, da valja - našao bi kakav čestit posao“.

  No, hodžu brane ne samo oni već i ostali imami iz muftiluka koji potpisuju sljedeću rečenicu: “Jedinstveni smo u stajalištu da su iznijete nečasne tvrdnje zlonamjerne, a sve u cilju osvete našem kolegi od strane osoba niskog morala.” I seljanima i efendijama krunski je svjedok muftija travnički - Nusret-efendija Avdibegović. U Travnik je i stigao s ratom u kome je njegova karijera krunisana izborom za muftiju. Kako tad, tako i danas. Davne 1993. travničku je Šarenu džamiju - jedan od najvrednijih spomenika islamske arhitekture ne samo u BiH već i na Balkanu - dao oplatom pregraditi da fizički razdvoji muškarce od žena. Sa njegovim vaktom, mudžahedini su Travnikom počeli provoditi svoju vjersku politiku: sjedili su u Donjoj čaršiji, kilometrima daleko od linije fronte, i borili se šibama protiv šliceva na ženskim suknjama. U Gornjoj čaršiji, pak, suprotstavili su se agresiji: mladića i djevojku, koji su se ljubili u parku, puškom su potjerali.

  Akcija pretvaranja gučegorskog samostana u džamiju propala im je (srećom), no nakon rata, poučen valjda mudžahedinskim iskustvima, upravo je muftija poveo saobraćajno prevaspitavanje grada i građana i naređivao koliko daleko trebaju biti automobili od džamije. Ambiciozni muftija Avdibegović ubilježio se i u akcije na nivou cijele zemlje - prije nekoliko godina, kao član Komisije za fetve Rijaseta IZBiH, zagovarao je uvođenje šerijata u domaći zakon i vlastitim elaboratima pravdao pravo Bošnjaka da imaju, ako žele, četiri žene.

  Taj i takav Avdibegović prošlog je petka, iza džume, poslao u ime Travničkog muftiluka saopćenje za javnost, a “povodom učestalih napada Federalne televizije na Islamsku zajednicu i reisul-ulemu“. U tom saopćenju, koje vrvi uređivačkim opaskama muftije Avdibegovića, travnička ulema i imami Muftiluka “dižu svoj glas“ protiv dovođenja gostiju na televiziju koji ocjenjuju rad Islamske zajednice “između ostalog i zbog toga što je naplativost RTV takse kod bošnjačkog naroda izuzetno visoka“.

  Nije se, istina, Avdibegović ponudio da saučestvuje u kreiranju čitavog programa, ali je priznao zabrinutost “zbog nedostatka nastavno-odgojnih programa“. Nije preporučio ni svog kolegu, odgajatelja iz Gluhe Bukovice, da nastupi, no jeste se potrudio da na više od dvije kartice teksta izrazi svoju i podršku cijelog muftiluka napadima koji na Federalnu televiziju kontinuirano pristižu i oko koje se koplja lome po Federalnom parlamentu. Avdibegovićeva je politika jasna k’o dan - gdje god može iskoristit će priliku da ustane protiv novinara. Još je bolje ako “njegova borba“ može proći kao tobožnje zalaganje za odbranu reisa, Rijaseta i cijele Islamske zajednice. No, neće mu se omaknuti da odgovori na jedino pitanje oko kojeg se nepodijeljeno slažu branitelji Avdibegovićevog hodže iz Gluhe Bukovice: po kom to principu Islamska zajednica Gluhe Bukovice izdaje potvrde o prisustvu djece u mektebu da bi onda mudžahedini redovnim polaznicima dali 50 KM? I ko su uopće ti mudžahedini kada je Rijaset pouzdano utvrdio da njih zapravo nema u BiH?

 23. #23
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.716
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Papa sa žrtvama zlostavljanja

  Papa Benedikt XVI se, tokom posete Sjedinjenim Državama, sreo sa žrtvama seksualnog zlostavljanja u koje su bili umešani katolički sveštenici.  Pedofilija među sveštenstvom bila je u centru pažnje nekolicine skandala u SAD poslednjih godina, a u sve slučajeve bili su umešani pripadnici Rimokatoličke crkve.

  Papini savetnici su rekli BBC-ju da su tokom sastanka u Vašingtonu saslušali žrtve, i uputili im "reči ohrabrenja i nade".

  Prethodno je, tokom velike mise na jednom bejzbol stadionu u američkoj prestonici, papa Benedikt rekao da "ne postoje reči kojima se mogu opisati bol i zlo koji su žrtvama zlostavljanja naneti".

  Prve informacije o seksualnom zlostavljanju među katoličkim sveštenstvom pojavile su se pre šest godina, kada je slučaj sveštenika-pedofila u Bostonu postao tema broj jedan u američkoj javnosti, i doveo do razotkrivanja hiljada sličnih slučajeva širom zemlje.

  Planiranom sastanku sa predstavnicima drugih vera u SAD odbila je da prisustvuje jedna muslimanska organizacija, koja je saopštila da papine izjave ostavljaju utisak da je netolerantan prema islamu.

  Urušen sistem vrednosti

  Poglavar Rimokatoličke crkve je u sredu, prvog dana svoje američke posete, kritikovao katoličke biskupe zbog toga što, kako je rekao, "nisu na zadovoljavajući način reagovali kada su se pojavila saznanja o tome da su pojedini sveštenici seksualno zlostavljali decu".

  Papa je istovremeno ocenio da je do te krize u katoličkoj crkvi došlo delom i zbog urušavanje sistema vrednosti u američkom društvu.

  Poglavara Rimokatoličke crkve, koji je u sredu proslavio 81. rodjendan, prethodno je u Beloj kući primio predsednik Džordž Buš.

  U papinu čast je tom prilikom ispaljen plotun iz preko dvadeset artiljerijskih oružja, a svečanom dočeku je prisustvovalo 9.000 ljudi.


  http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2008/04/080417_pope_us.shtml
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Tema zapravo nema veze sa religijom.
  S jedne strane su pogrešno vaspitana deca (kojima je od malena zabranjivano da izgovore "ne", na primer), sa druge su psihički bolesni odrasli ljudi. Veoma često je pedofilija povezana sa incestom.

  Jedina dodirna tačka sa religijom, odnosno sa ljudima koji imaj verski ugled (hodže, popovi, kaluđeri) je u tome da ovakvim pojedincima vera daje oreol autoriteta protiv kojeg se ne sme, pa češće uspevaju da obrlate žrtvu.

 25. #25
  Domaćin
  Učlanjen
  15.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem.Mitrovica
  Poruke
  3.912
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Islam i pedofilija

  Da ne bude da sam pristrasan i da govorim samo protiv islama,evo i jedne pozitivne stvari koja se desila u jednoj islamskoj državi.
  Autor: Srna | 26.01.2008 - 14:24

  U Iranu je danas streljan muškarac optužen za silovanje 17 dece, javila je agencija Fars. Smrtna kazna se u ovoj zemlji obično izvodi vešanjem, a streljanje je vrlo redak oblik kazne.

  Muškarac identifikovan kao Reza Š arifi pogubljen je u centralnom gradu Mobarakeh, u provinciji Isfahan, zbog silovanja dece između sedam i 11 godina. On se ubacivao među njih u školama i lažima ih namamljivao da dođu kod njega kući. Zatim ih je odvodio u dvorište i silovao, a zatim ih je ostavljao na ulici.
  U Iranu je od početka godine pogubljeno 25 lica, dok je tokom 2007. pogubljeno najmanje 298 lica.
  Iran trenutno najviše koristi smrtnu kaznu u svetu, osim Kine. Smrtna kazna u Iranu sleduje za ubistvo, silovanje, oružanu pljačku, trgovinu drogom i preljubu.
  Grupe za ljudska prava optužile su Iran da previše pribegava smrtnoj kazni, ali vlasti tvrde da je ta metoda odlična mera zastrašivanja i da se koristi tek nakon iscrpljujućeg sudskog procesa.

Slične teme

 1. Pedofilija
  Autor Marin55 u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 30.05.2007., 09:38
 2. PEDOFILIJA......
  Autor ZILOT IZ CACKA u forumu Arhiva
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 06.10.2005., 18:02
 3. Pedofilija
  Autor Zmija naočarka u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 15.05.2005., 14:13

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •