Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

 1. #1
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.125
  Reputaciona moć
  404

  Exclamation Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??  Milo Đukanović je svjestan, da gubitak izbora za njega znači pokretanje sudskog procesa i kasnije doživotnu robiju, jer bi u svim normalnim i pravnim državama takva osoba na takav način završila svoju karijeru.

  Crna Gora je poluprivatna država u kojoj se sve odvija u začaranom krugu mafije, korupcije, nepotizma i kriminala, stoji u zadnjem izvještaju Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane.

  IFIMES, koji analizira aktuelna događanja u Crnoj Gori, konstatuje da režim pokušava u svim segmentima društva uspostaviti potpuni nadzor.

  Kao primjer partijskog nadzora i dominacije izvještaj navodi slučaj političkog pritiska na nastavnike u osnovnoj školi "Dr. Dragiša Ivanović".

  "Početkom marta 2009 zatraženo je od nastavnog osoblja u osnovnoj školi, da se izjasne za koga će glasati na predstojećim izborima sugerišući da glasaju za DPS i da sakupljanjem potpisa potvrde, da na njih nisu vršeni pritisci što predstavlja eklatantno kršenje zakona o obrazovanju i osnovnih ljudskih prava" kaže se u izvještaju.

  "Navedena škola nije usamljeni primjer u Crnoj Gori. To je svakodnevna praksa u cjelokupnom školskom sistemu" stoji u izvještaju.

  Onemogućeno učenje srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika

  Analizirajući stanje u školskom sistemu, u izvještaju se konstatuje, da je režim uvođenjem predmeta "maternji jezik" omogućio nametanje crnogorskog jezika i onemogućio učenje "prije svega, srpskog jezika ali i bosanskog i hrvatskog jezika".
  Sigurnost izbora neće biti dovedena u pitanje

  Uz konstataciju da sigurnost izbora neće biti dovedena u pitanje, u izvještaju se navodi da "posmatračka misija OSCE/ODIHR ne može puno učiniti na sprečavanju izborne prevare, jer se radi o dubokim sistemskim prevarama, koje strani posmatrači ne mogu ni primijetiti".

  "Režim preko režimskih tzv. nevladinih organizacija stvara atmosferu o famoznih 51% podrške što ne odgovara stvarnom stanju. Međunarodni institut IFIMES obavio je istraživanje u Crnoj Gori, koje je pokazalo, da ukoliko izbori budu fer i pošteni režimska koalicija neće osvojiti 51% podrške biračkog tijela. Dvadeset godina režima je previše dug period za vladavinu jedne stranke u državama sa tradicionalnom i stabilnom demokratijom, a ne za Crnu Goru kao tranzicijsku državu.

  Đukanovićev režim pokušava stvarati u crnogorskoj javnosti prividnu sliku o podršci iz inostranstva i EU privatnim posjetama predsjedavajućeg EU Mireka Topolaneka i italijanskog premijera Silvija Berluskonija, koji se u Italiji procesuira za krivična djela iz iste kategorije za koja se optužuje i Milo Đukanović. Čeki premijer Topolanek, kojem je parlament izglasao nepovjerenje i Berluskoni prilikom posjete nisu se susreli sa predstavnicima crnogorske opozicije što dovoljno govori o karakteru tih posjeta.

  Milo Đukanović je svjestan, da gubitak izbora za njega znači pokretanje sudskog procesa i kasnije doživotnu robiju, jer bi u svim normalnim i pravnim državama takva osoba na takav način završila svoju karijeru" zaključuje se u dijelu izvještaja, koji je, između ostalog, posvećen predstojećim izborima.
  Milo Đukanović – odgovornost za zločine

  U izvješataju Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane, u poglavlju naslovljenom "Milo Đukanović – odgovornost za zločine" navodi se, da se odgovornost Mila Đukanovića za zločine na području bivše SFRJ može podijeliti na dva ključna segmenta:

  1. Odgovornost za zločine počinjene u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu.

  2. Odgovornost za zločine u Crnoj Gori.

  "Dvije ključne tačke u Ðukanovićevoj biografiji, a koje se mogu vezivati za njegovu komandnu odgovornost svakako su: imenovanje na položaj crnogorskog premijera (1991) i prisustvo i aktivno učestvovanje na sjednicama VSO u periodu od 1992–1995, kao premijera vlade C. Gore. Te dvije činjenice imaju izuzetnu važnost, zbog toga što se zahvaljujući njima dolazi i do pouzdanih dokaza o tome kako je i na koji način Đukanović zajedno sa Momirom Bulatovićem i/ili sa Miloševićem po komandnoj odgovornosti učestvovao u zločinima koji su počinjeni u BiH, Hrvatskoj, ali i samoj C. Gori.", piše u izvještaju IFIMES-a.

  IFIMES dodaje da je "neizbježna Đukanovićeva odgovornost za zločine u Crnoj Gori (nezakonita hapšenja, deportacije, prisilna premještanja uz ubistva i fizička maltretiranja Bošnjaka i drugih), ali i odgovornost za zločine u Hrvatskoj (Dubrovnik, granatiranja i zločini na teritoriji Hrvatske)".

  "O tome se dosta govorilo, pisalo proteklih godina, a posebno za zločinačko, nezakonito i nelegalno hapšenje i predaju stotine Bošnjaka Karadžićevim snagama, kojima se poslije hapšenja gubi svaki trag. S tim u vezi pred sudom u Hagu, ali i u Hrvatskoj vođeni su postupci protiv pojedinaca iz državne zajednice Srbije i Crne Gore (SRJ) za odgovornost za zločine počinjene u Hrvatskoj (Dubrovnik). U toku je postupak u C. Gori protiv neposrednih izvršilaca za nezakonita hapšenja, deportacije, prisilno premještanje i ubistva Bošnjaka iz C. Gore bez utvrđivanje komandne odgovornosti Mila Đukanovića, Momira Bulatovića i drugih. Marta 2009. godine Momčilu Krajišniku je pred ICTY drugostepenom presudom presuđeno kao organizatoru i učesniku zločinačkog plana i to zbog deportacija, nezakonitog zatvaranja, prisilnog premještanja i progona nesrpskog stanovništva iz BiH u cilju stvaranja etničkih čistih prostora u BiH. Sud je pravosnažnom presudom konstatovao da Krajišnik lično nije naredio ni jedno ubistvo ili zločin, ali mu je presuđeno kao organizatoru i kao dijelu tima udruženog zločinačkog poduhvata Srba u BiH", piše u izvještaju IFIMESA. 2. #2
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.125
  Reputaciona moć
  404

  Exclamation Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  Nastavak:

  Bošnjaci mogu srušiti režim Mila Đukanovića

  Nastup na izborima Mila Đukanovića i njegove koalicije "Evropska Crna Gora – Milo Đukanović" (DPS-Demokratska partija socijalista, SDP-Socijaldemokratska partija, HGI-Hrvatska građanska inicijativa i BS-Bošnjačka stranka) u kojoj su bošnjačka i hrvatska stranka opravdano postavljanju pitanje, da li Bošnjaci i Hrvati u Crnoj Gori podržavaju zločinca?

  Zašto hrvatsko državno vodstvo odnosno premijer Ivo Sanader ugošćuje Đukanovića kao velikog prijatelja Hrvatske, dok istovremeno pred zakazane izbore predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini Sulejman Tihić i sam žrtva zločina posjećuje Đukanovića u Podgorici i tako mu izražava podršku pred predstojeće izbore.

  Za Bošnjake u Crnoj Gori, ukoliko žele da postanu politički narod, je neophodno distanciraje od Đukanovićevog režima i DPS-a. Bošnjaci u ovom trenutku, ukoliko otkažu lojalnost režimu, mogu srušiti režim što je najveći interes velike većine građana Crne Gore. Time bi Bošnjaci prestali biti politička marioneta režima.

  Zašto Bošnjaci kao žrtve Đukanovićevog režima podržavaju taj isti režim, dok se istovremeno Crna Gora priprema za potpisivanje sporazuma o specijalnim vezama sa Republikom Srpskom i dok je prošle godine Milo Đukanović obećao Miloradu Dodiku otvaranje Ambasade Republike Srpske u Podgorici.
  IFIMES navodi da je sigurno "da u bliskoj budućnosti u Crnoj Gori, a nakon odlaska Đukanovića sa vlasti, postoji mogućnost, da se za slične zločine nad Bošnjacima u Crnoj Gori počevši od 1992. godine Đukanoviću, Bulatoviću i drugima sudi zbog komandne odgovornosti i udruženog zločinačkog poduhvata. Za navedenu projekciju postoji i više nego dovoljno dokaza po međunarodnim standardima, a zbog situacije u regionu, posebno nakon raspisivanja potjernica od strane srbijanskog pravosudnog i političkog sistema protiv 19 visokih službenika iz BiH, međunarodna zajednica razmišlja, da u BiH ponovo vrati institut suđenja u odsustvu i univerzalni sistem nadležnosti, koji koristi Srbija i da Đukanović, Bulatović i drugi kao i srbijanski političko/vojno/policijski establišment budu procesuirani u BiH ne samo za zločine u BiH, nego i u Crnoj Gori nad Bošnjacima".

  U izvještaju se dodaje da je do sada ostala skrivena i nerazjašnjena uloga Mila Đukanovića kao aktivnog učesnika VSO u periodu 1992–1995. godine.

  "Učešće Đukanovića kao aktivnog člana VSO od 1992–95 je ustvari učestvovanje u radu zločinačke organizacije i to će biti neposredno utvrđeno u tekućim i budućim slučajevima pred Tribunalom. Zločini koji su počinjeni u BiH u periodu u kojem je Đukanović bio dio ozloglašenog VSO biće razmatrani uskoro, ne samo pred Tribunalom", navodi se, između ostalog u izvještaju IFIMES-a.

  IFIMES navodi da je haška optužnica protiv bivšeg komandanta Vojske SR Jugoslavije Momčila Perišića, ali i šefa srbijanskog DB-a Jovice Stanišića odlična uvertira za dokaze protiv Đukanovića kao aktivnog učesnika sjednica VSO.

  U izvještaju IFIMES-a navodi se i da je novi dokaz u slučaju u vezi sa Đukanovićem, njegova odgovornost za događaje u cijeloj Republici Hrvatskoj, a na osnovu učešća u radu VSO 1992–1995.

  "Optužnica protiv Perišića ali i neke ranije presude upravo dokazuju da su Đukanović, ali i Bulatović do zadnjeg momenta učestvovali u svim operacijama kada je Hrvatska u pitanju, posebno zločini u Hrvatskoj. S tim u vezi, krajem 2003. godine Đukanović je dobio poziv od strane tužilaštva Tribunala za svjedočenje u slučaju Slobodana Miloševića (optužnica ga je teretila za zločine na Kosovu, Hrvatskoj i BiH), ali je odbio svjedočenje i tada izjavio: "Ja sam svoje bitke sa Miloševićem završio, na moju sreću uspješno, i on sada ima mogućnost, da u haškom Tribunalu dokaže to što misli da treba da dokaže, ali bez mog učešća – naglasio je tada Ðukanović u intervjuu Televiziji "Pink". Nekoliko dana kasnije njegov glavni politički savjetnik Milan Roćen i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavili su, da bi se Ðukanović svakako odazvao zvaničnom pozivu suda, ali ne i tužilaštva Tribunala", piše u izvještaju IFIMES-a.

  Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane navodi da je Đukanović trebao da se pojavi kao svjedok Tribunala, ali i ne i Tužilaštva, jer Tužilaštvo nije htjelo "na silu" dovoditi Đukanovića i rizikovati da isti, shodno pravnoj terminologiji, postane "neprijateljski svjedok" za haško Tužilaštvo i svjedoči u korist Miloševića.

  "Smrt Miloševića je spriječila dolazak Đukanovića u Hag kao svjedoka Tribunala, t.j. sudskog vijeća u slučaju Milošević, a Tužilaštvo je bilo pripremilo setove pitanja, posebno o vremenu kada je Đukanović prisustvovao sjednicama VSO-a. Vjeruje se, da bi dolazak u Hag, u to vrijeme, otvorio i odgovornost Đukanovića za zločine u BiH, ali i u Republici Hrvatskoj, pa čak i na Kosovu", piše u izvještaju.
  Bošnjaci mogu srušiti režim Mila Đukanovića

  Nastup na izborima Mila Đukanovića i njegove koalicije "Evropska Crna Gora – Milo Đukanović" (DPS-Demokratska partija socijalista, SDP-Socijaldemokratska partija, HGI-Hrvatska građanska inicijativa i BS-Bošnjačka stranka) u kojoj su bošnjačka i hrvatska stranka opravdano postavljanju pitanje, da li Bošnjaci i Hrvati u Crnoj Gori podržavaju zločinca?

  Zašto hrvatsko državno vodstvo odnosno premijer Ivo Sanader ugošćuje Đukanovića kao velikog prijatelja Hrvatske, dok istovremeno pred zakazane izbore predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini Sulejman Tihić i sam žrtva zločina posjećuje Đukanovića u Podgorici i tako mu izražava podršku pred predstojeće izbore.

  Za Bošnjake u Crnoj Gori, ukoliko žele da postanu politički narod, je neophodno distanciraje od Đukanovićevog režima i DPS-a. Bošnjaci u ovom trenutku, ukoliko otkažu lojalnost režimu, mogu srušiti režim što je najveći interes velike većine građana Crne Gore. Time bi Bošnjaci prestali biti politička marioneta režima.

  Zašto Bošnjaci kao žrtve Đukanovićevog režima podržavaju taj isti režim, dok se istovremeno Crna Gora priprema za potpisivanje sporazuma o specijalnim vezama sa Republikom Srpskom i dok je prošle godine Milo Đukanović obećao Miloradu Dodiku otvaranje Ambasade Republike Srpske u Podgorici.
  Poslednji put ažurirao/la Slaven777 : 26.03.2009. u 14:18

 3. #3
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.125
  Reputaciona moć
  404

  Exclamation Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  Kraj:

  Odnos Đukanovića prema zločinima nad Bošnjacima u Crnoj Gori

  U izvještaju IFIMES-a dodaje se da se Đukanovićeva zabrinutost zbog haškog Tribunala i krivičnog progona najbolje prepoznaje u njegovim izjavama iz 2008. godine vezanim za zločine počinjene nad Bošnjacima u Crnoj Gori:

  "Duboko sam uvjeren da sva lica navedena u zahtjevu za provođenje istrage (neposredni izvršioci i niže rangirani zvaničnici), pa i ona koja su učestvovala u ovoj akciji, nijesu ništa učinila sa predumišljajem i da uopšte nijesu znali, niti su mogli znati da će se deportovanima, pogotovo muslimanske nacionalnosti, jer koliko znam, većinom su stradali, desiti ono što im se nažalost desilo, nakon što su isporučeni BiH i Republici Srpskoj. U ovo sam apsolutno uvjeren. Ovo pitanje nije otvarano ni nakon što je državni tužilac Crne Gore Vlado Šušović posjetio Hag i od tužiteljice Luiz Arbour zatražio informaciju, da li ovaj događaj može biti predmet interesovanja Tribunala. Tada nam je odgovoreno iz tužilaštva haškog Tribunala da nije zainteresovano za ovaj događaj", kazao je Đukanović.

  IFIMES navodi da Đukanovićeve tvrdnje iz navedene izjave nisu tačne:

  "To uopšte nije tačno, jer se u to vrijeme Tužilaštvo, kojeg je vodila Arbur (1996–1998) najintenzivnije bavilo odgovornošću političkih rukovodstava svih republika bivše SFRJ i skoro su svi vodeći lideri, prije ili kasnije, iz tog perioda, postali ili optuženici, operativni insajderi ili svjedoci haškog Tužilaštva. Upravo je 2003. godine zbog odbijanja svjedočenja u slučaju Milošević, Đukanović došao u situaciju, da poziciju svjedoka zamijeni sa pozicijom osumnjičenog ili čak optuženika pred Tribunalom", piše u izvještaju IFIMES-a.

  IFIMES s tim u vezi dodaje da je "najinteresantnije to što je Đukanović bio obećao nekim osobama iz haškog Tužilaštva svjedočenje u slučaju Milošević".

  "Naprasna odluka Vijeća sigurnosti UN-a, da se istrage Tužilaštva Tribunala završe 2004. godine spriječile su haško Tužilaštvo, da podiže optužnice i nastavi dalje aktivnosti u pogledu odgovornosti Đukanovića. Ratni zločin ne zastarijeva i kad tad će biti moguće izvršiti pokretanje postupka protiv najodgovornijih, a trenutna pravosudna farsa sa suđenjima u Crnoj Gori i akcijama na obeštećenju žrtava i porodica će morati dobiti svoj epilog na način, da će se morati utvrditi odgovornost Đukanovića, ali i Bulatovića i drugih za zločine nad Bošnjacima. Posebno imajući u vidu da je Đukanović bio premijer Vlade i da je bio odgovoran za rad MUP-a C. Gore, a komandna odgovornost ne podrazumijeva samo odgovornost u planiranju, organizovanju ili sprečavanju zločina, nego i u nekažnjavanju i zataškavanju, odnosno ne preduzimanju mjera, što je bio jasan slučaj sa Đukanovićem u počinjenom zločinu nad Bošnjacima. Od 1991. do potpisivanja Dejtonskog sporazuma u C. Gori niko nije odgovarao za zločine počinjene i u BiH, iako postoje obimni dokazi i svjedočanstva koja su se nalazila i nalaze u vladi Crne Gore. Tako je jedinica vojnih rezervista na sjeveru Crne Gore likvidirala porodice 23 ubijenih kosovskih izbjeglica, koje su tokom NATO intervencije 1999. godine pokušavale, da se domognu bezbjedne teritorije bježeći od srpske paravojske i NATO bombi na Kosovu", piše IFIMES.

  IFIMES se u svom poslednjem izvještaju posebno pozabavio i Đukanovićevom ulogom u ratu u Hrvatskoj. U poglavlju naslovljenom "Đukanović i Bulatović i zločini u Hrvatskoj" IFIMES navodi:

  "Iz tog perioda poznata je sledeća izjava Đukanovića za državni ratnohuškački dnevni list "Pobjeda" 22. oktobra 1991. godine, gdje je izjavio, da je "pohod na Dubrovnik svrsishodan te da je svako suprotno gledište izdajničko.

  "Ðukanović je kazao, da se "ne može mahati grančicama mira dok se srpski narod u Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato što su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom već mobilizacijom” – poručio je Ðukanović, piše u izvještaju IFIMES-a.

  IFIMES dodaje da se učešće Đukanovića i Bulatovića u saveznim i republičkim organima SRJ direktno vezuje za zločine.

  "Pomoć u mobilizaciji jedinica tzv. paravojnih jedinica, operativne i logističke podrške Miloševiću i stavljanje svih resursa C. Gore na dispoziciju Miloševiću, koji je potom optužen za zločine na Kosovu, Hrvatskoj i BiH je u neposrednoj relaciji sa Đukanovićem, Bulatovićem i drugim. Milo Đukanović kao premijer ima apsolutno odgovornost za sve akcije prema Republici Hrvatskoj, a posebno kao učesnik sjednica VSO o čemu smo pisali u gornjem dijelu analize", stoji, između ostalog u izvještaju IFIMES-a.

  U poglavlju naslovljenom "Đukanović i Bulatović i zločini u BiH" piše da Crna Gora mora snositi posljedice tužbe protiv Srbije i presude, jer je faktički učestvovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

  Međunarodni institut IFIMES zaključio je svoj izvještaj porukom da će nastaviti sa istraživanjem odgovornosti Mila Đukanovića, Momira Bulatovića i drugih za ratne zločine počinjene u periodu 1991–1995. godine i o tome redovno informisati javnost.

  "To je bitno zbog istine i pravde bez koje nema pomirenja na prostorima Balkana. Zabrinjavajuća je činjenica, da EU čiji su jedan od temelja ljudska prava u Milu Đukanoviću vidi svog partnera čak i favorita", stoji u zaključku izvještaja.

 4. #4
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  Hm..sad ce Milo da prekine diplomatske odnose sa Slovenijom..gde oni smeju da kritikuju to svetlo ime ,kao kod nas ovde naseg svetog Cedu.....
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 5. #5
  Elita peti ligament (avatar)
  Učlanjen
  22.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.479
  Reputaciona moć
  288

  Podrazumevano Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  Za Bošnjake u Crnoj Gori, ukoliko žele da postanu politički narod, je neophodno distanciraje od Đukanovićevog režima i DPS-a. Bošnjaci u ovom trenutku, ukoliko otkažu lojalnost režimu, mogu srušiti režim što je najveći interes velike većine građana Crne Gore. Time bi Bošnjaci prestali biti politička marioneta režima.
  Na žalost, male su šanse da se ovo desi, jer ako ne žele sa faraonom onda moraju sa Srbima, a Bošnjaci, Muslimani, kako li već, to još manje žele.
  Jasno je da režim opstaje zbog glasova Albanaca, Muslimana, Bošnjaka, Hrvata, koji ne glasaju za svoje nacionalne stranke već upravo za DPS.

 6. #6
  Primećen član scot (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banjaluka-Zapadna Srbija
  Poruke
  965
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  Citat Original postavio peti ligament Pogledaj poruku
  Jasno je da režim opstaje zbog glasova Albanaca, Muslimana, Bošnjaka, Hrvata, koji ne glasaju za svoje nacionalne stranke već upravo za DPS.
  ja bih jos dodao pritiscima i kradi izbora
  Ujedinjenje ili Smrt

 7. #7
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.125
  Reputaciona moć
  404

  Podrazumevano Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  Zanima me što zike misli...

 8. #8
  Primećen član scot (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banjaluka-Zapadna Srbija
  Poruke
  965
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Međunarodna studija: sve užasne priče o Crnoj Gori - istinite??

  koliko je milov rezim u panici moglo se vidjeti danas kad su se radnici KAP okupili kod zgrade vlade CG a policije bilo tri puta vise nego radnika,cega se to boji milo ako ga narod toliko voli jel zike
  Ujedinjenje ili Smrt

Slične teme

 1. evo jedne price i to verovali ili ne istinite
  Autor milanivk u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 115
  Poslednja poruka: 04.11.2005., 01:06
 2. ISTINITE PRICE
  Autor Too HOT u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 11.11.2003., 18:37

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •