Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

 1. #1
  KOLEGA IVAN nije na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  7.972
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Odgovor: Ko Bogovi !

  PRESS ISTRAŽUJE... Kako žive državni funkcioneri
  Press istražuje: KAKO ŽIVE SLUGE SRPSKOG NARODA

  Press nedelje zavirio u imovinske karte srpskih političara, gde je pronašao mnogo nesklada između njihovih primanja i načina na koji žive

  Nešto tu ne ide... Čedomir Jovanović plaća kiriju duplo veću od plate koju dobija u parlamentu

  Bivša predsednica GSS-a Vesna Pešić, sada poslanica LDP-a, izjavila je pre nekoliko godina da sebe ne smatra političarkom objasnivši: „Nekada to jesam bila, danas više ne. Danas političari žive od politike, a ja nisam nikada".

  I zaista, sudeći prema načinu života njenog šefa Čedomira Jovanovića, koji je potpuno u neskladu s njegovim primanjima, postavlja se pitanje - od čega žive sluge naroda? Jer, zarade narodnih poslanika, ministara i najviših državnih funkcionera jedino nisu tajna.

  Da se ne lažemo

  Miodrag Isakov je ispričao da su ministri u Vladi Srbije u kojoj je on bio član, osim redovnih plata, koje nisu bile veće od četrdesetak hiljada, primali novac iz tajnih fondova.

  - U Vladi se o tome nije baš otvoreno govorilo, već je bilo priče da se ministrima ekspertima isplaćuju velike sume iz nekih fondova. Kada smo povećali plate službenicima u Vladi 15 odsto, zatražio sam da se podignu i plate potpredsednika i ministara. To je odbijeno, jer bi u javnosti bilo loše dočekano. I tada je neko rekao: „Pa ljudi, da se ne lažemo, niko od nas ne živi od plate!" - ispričao je Isakov.

  Osnovica za mesečnu platu poslanika iznosi 75.000 dinara, paušal je oko 30.000 dinara, a tu su i dnevnice i nadoknade za službena putovanja. Plata predsednika Srbije Borisa Tadića je oko 140.000 dinara, premijera Mirka Cvetkovića oko 116.000, potpredsednika Vlade oko 101.000, dok ministri zarađuju nešto manje od 100.000 dinara. Iako su plate državnog vrha u Srbiji značajno više od republičkog proseka, njihov iznos je često ocenjivan kao primer demagogije.

  Demagogija

  Prvi je glas protiv toga digao Mlađan Dinkić, tvrdeći da nije normalno da premijer ima platu „manju od direktora kojima je šef", dok je ministar odbrane Dragan Šutanovac konstatovao da je tek na 129. mestu po visini plate u sistemu odbrane. Otkud onda ministru Šutanovcu najskuplji sat u ministarstvu ili šefu jedne opozicione poslaničke grupe Čedi Jovanoviću da s platom malo većom od 100.000 dinara iznajmljuje vilu od 2.500 evra i vozi najnoviji „audi".

  Na to pitanje ni sedam dana posle otkrića Pressa o šokantnom životnom stilu lidera LDP-a niko u Srbiji ne daje odgovor. A nije ni čudo, pošto nam predsednik Odbora za rešavanje sukobu interesa i član novoosnovane Agencije za borbu protiv korupcije Slobodan Beljanski kaže „da nema ingerencije da dobijene informacije i javno publikuje (?!)".

  - Mi se ne bavimo pitanjem da li je funkcioner tu imovinu mogao da stekne na osnovu svojih prihoda, nego samo time da li je podneo spisak svoje imovine i da li je on istinit (?!). Podaci postaju dostupni jedino ukoliko se protiv te osobe pokrene postupak zbog povrede zakona. Možemo samo da izreknemo mere koje nam zakon omogućava, a to je „dnevno upozorenje", mera preporuke da se podnese ostavka ili mera odluke o povredi zakona. Ako Odbor u svom radu utvrdi da ima elemenata krivičnog dela, on to prosleđuje tužilaštvu. Imali smo u praksi dva takva slučaja. To se ne saopštava javnosti, jer je pitanje da li će tužilaštvo nešto raditi tim povodom - kaže Beljanski za Press nedelje.

  Prostiranje preko gubera

  Usvojenim Zakonom o oduzimanju imovine, teret dokazivanja porekla imovine prebacuje se na okrivljenog, koji će morati da pokaže na koji je način stekao bogatstvo. Za sada domaći političari nisu bili u prilici da se na sudu izjašnjavaju o poreklu svoje imovine, ali je u javnosti dominantno mišljenje da se većina njih „prostire preko sopstvenog gubera". Na osnovu svojih zvaničnih prihoda, funkcioneri ne bi bili u prilici da se kreditno zaduže kako bi namirili luksuzne potrebe, koje neki od njih ne skrivaju. U jednoj od vodećih banaka u Srbiji saznali smo koliko maksimalno kreditno zaduženje mogu da imaju klijenti koji mesečno zarađuju 1.000, odnosno 1.500 evra.

  Poslednji rok za podnošenje izveštaja o imovinskom stanju funkcionera bio je 31. januar, nastavlja naš sagovornik, ali do sada je Odbor za rešavanje o sukobu interesa primio 5.762 izveštaja, i pored toga što u Srbiji ima oko 13.000 funkcionera. Beljanski ističe da su, „koliko zna", upravo najviši republički i pokrajinski funkcioneri bili i najažurniji u dostavljanju podataka, dok su političari sa lokalnog nivoa manje odgovorni.

  Maska

  - U lokalu je gotovo nemoguće ući u trag svim funkcionerima, jer se oni često menjaju. Ali kada se bude usvojio registar funkcionera, na čemu se upravo radi, onda će se tačno znati ko nije ispunio svoju obavezu - ističe Beljanski.

  On napominje da će novim zakonom o Agenciji protiv korupcije, koji će stupiti na snagu 1. januara iduće godine, funkcionerima biti moguće izreći mere javnog karaktera, kojima se može zahtevati i da neko odstupi sa funkcije koju obavlja.

  Međutim, Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, nezadovoljna je novim zakonom i ističe da stalne promene zakona i institucija služe upravo tome „da se maskira buduća korupcija". Ona kaže da se političari „koji nemaju nikakvu odgovornost" opasno poigravaju zakonima, „što se možda ne vidi sada, ali može da napravi velike posledice".

  - Imovinske karte političara moraju da budu dostupne javnosti, jer ne može neko da se bavi javnim poslom, a da njegova imovina bude tajna. To je apsurd - zaključuje Verica Barać.

  Kvadrati o kojima se najviše pričalo

  U vreme vladavine Slobodana Miloševića najveći broj državnih funkcionera živeo je na Dedinju, najelitnijem kraju Beograda, a mnogi od njih su u svojim vilama ostali i nakon 5. oktobra 2000. Država Srbija tužila je Miru Marković, Marka i Mariju Milošević, kao pravne naslednike Slobodana Miloševića, zbog protivpravnog prisvajanja vile u Užičkoj 34, ali za sada bez rezultata. Priča o dodelama kuća na Dedinju nastavila se i posle demokratskih promena, a velika bura se podigla 2002, kada se pokojni premijer Zoran Đinđić preselio u vilu u Užičkoj 4. Ta kuća je kasnije, odlukom Koštuničine vlade, dodeljena Ružici Đinđić, u zamenu za dva stana u centru prestonice.

  Guverner... Radovan Jelašić živi na Dedinju

  I vila od 180 kvadrata u istom naselju, koju je guverner NBS Radovan Jelašić platio, kako je kazao, 380.000 evra bila je, najviše 2005, predmet interesovanja javnosti, jer su tržišne procene govorile da ona vredi najmanje milion evra. Takođe, stanovi koje su 1998. godine od države dobili tada visoki funkcioneri SRS-a Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, kao i aktuelni potpredsednik te partije Dragan Todorović još uvek se pominju, najčešće u međustranačkim duelima. I imovina potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića na udaru je njegovih političkih protivnika, koji ga optužuju da je „direktno iz tetkinog kauča, na kome je spavao kada je došao u Srbiju, uskočio u vilu na Senjaku".

  Ministar... Mlađan Dinkić pozvao novinare u stan

  Drugi potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić je, pak, napravio u Srbiji ne baš čest potez i pozvao predstavnike medija u svoj dvoiposoban stan na Novom Beogradu, kako bi se uverili da nisu tačne tvrdnje onih koji „protiv njega vode kampanju i nazivaju ga lopovom".

  Imovinske karte

  Nakon formiranja Vlade Srbije Press je zatražio od članova novog kabineta da objave svoju imovinsku kartu. Većina je to učinila, izuzev ministra prosvete Žarka Obradovića, ministra kulture Nebojše Bradića, ministarke finansija Diane Dragutinović, ministra za energetiku Petra Škundrića, ministra za dijasporu Srđana Srećkovića, ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, ministra vera Bogoljuba Šijakovića i Sulejmana Ugljanina, ministra bez portfelja.

  Mirko Cvetković (DS), dva stana u Beogradu od 71 i 45 m2, automobili - „volvo" star dve godine i „korola" stara „više od 10 godina"

  Ivica Dačić (SPS), stan od 90 m2 u Beogradu, automobil „nisan" iz 2003. nema račune u bankama, firmu ili akcije

  Božidar Đelić (DS), kuća na Senjaku od 425 m2 i sta, na Zvezdari, ušteđevina 75.000 evra i 3.250 dolara, „jugo kabrio", 3.000 akcija u investicionoj firmi u Holandiji, (vrednost ne želi da otkrije) živi u iznajmljenom stanu!

  Mlađan Dinkić (G17), stan od 68 m2 u Novom Beogradu, plus lođa od pet kvadrata i garaža, „pežo 206" iz 2000. godine, ušteđevina 68.000 evra

  Jovan Krkobabić (PUPS), Polovina stana od 76 m2 u Beogradu (druga polovina u vlasništvu supruge) kaže da nema auto i ušteđevinu

  Snežana Marković-Samardžić (G17), porodični stan na Banovom brdu od 70m2, plac u Čortanovcima od 8,5 ari, suprug poseduje plac u Grockoj i deo porodične kuće u Erdeviku, automobil „opel astra" iz 2002.

  Dragan Šutanovac (DS),živi sa suprugom i decom u stanu koji pripada tastu, supruga ima stan, imanje u selu kod Prokuplja auto mobili „fijat" i „škoda superb" ušteđevina „imam nešto"

  Tomica Milosavljević (G17), kuća od 250 m2, u kojoj živi sa suprugom, troje dece i roditeljima automobili „fijat punto" iz 2004. i „tojota jaris" iz 1999. nema ušteđevinu

  Saša Dragin (DS), stan od 37 m2 u Novom Sadu, supruga ima jednosoban stan u Beogradu automobili „opel kadet" iz 1988. i „golf" koji vozi supruga, ušteđevina „"sitno, nekoliko hiljada evra"

  ............................... 2. #2
  KOLEGA IVAN nije na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  7.972
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  .............................

  Slobodan Milosavljević (DS), polovina stana u Beogradu od 100 m2, automobili „fijat" iz 2001. i „škoda fabija" koju vozi supruga, ušteđevina „nije velika", najveći deo od prodaje akcija

  Rasim Ljajić (SDP), deo porodične kuće od 90 m2 u Novom Pazaru, stanu u Beogradu plaća Vlada, automobili „pasat" iz 1996. i „golf 3" koji vozi supruga ušteđevina 12.000 evra

  Milan Marković (DS), stan od 70 m2, automobil „star deset godina", „nešto ušteđevine u banci"

  Oliver Dulić (DS), sa suprugom vlasnik stana od 50 m2 u Subotici, vlasnik firme „DGKomp-računari", i vlasnik 11 odsto akcija u firmi „Rolpak", automobil „pasat" iz 1984. nema ušteđevinu

  Jasna Matić (G17), dvosoban stan u Beogradu od 63 m2, kupljen na kredit, 22 akcije u firmi „Mašinoprojekt", gde je bila zaposlena ušteđevina 30.000 evra

  Verica Kalanović (G17), dva dvoiposobna stana u Beogradu i Trsteniku, deo porodične kuće u Medveđi kod Trstenika

  Snežana Malović (DS), živi u porodičnom stanu, auto „zastava 10", nema ušteđevinu

  Goran Bogdanović (DS), porodična kuća na Kosovu automobil „pasat" iz 2002. nema ušteđevinu

  Vuk Jeremić (DS), živi u iznajmljenom stanu, automobil „suzuki svift", nema ušteđevinu

  Milutin Mrkonjić (SPS), stan od od 50 m2 u Beogradu, auto „mercedes S-200"

  http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=61178&sectionId=37

  Osnovno pitanje je ODAKLE kada im se manje-više znaju zvanični izvori prihoda ? Ali svi oni pored zvaničnih izvora prihoda imaju i nezvanične-tajne. A to su tzv. crni fondovi, znači CIA a ona se u velikoj meri finansira od trgovine drogom, Soroš finansira ove Čedine LDP-ovce, NVO i ostale, mito, korupcija, procenti, provizija od nameštenih tendera i privatizacije, tajkuni ih plaćaju za nedonošenje, donošenje i menjanje zakona, krađa sredstva iz budžeta i MMF-a itd., itd. Znači ne da im kaplje nego im curi !

  A stvarno su i ovi novinari bezobrazni ! Postavljaju glupa pitanja umesto da puste političare da spavaju mirno i lepo žive od pošteno ukradenih para.

 3. #3
  KOLEGA IVAN nije na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  7.972
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Ustvari, mi njih ne shvatamo uopšte, oni žive ovako lepo, bogato i što bi rekli ŠIROKO, i luksuziraju se za naše dobro, to jest , da bi nama bilo dobro.

  Isto tako, lepi Čedica ne živi u vili na Dedinju zato što voli luksuz nego zato što ima ženče i 3 deteta a gre'ota da se sa ženče i 3 deteta gura u jedno sobče.

  Ja vam garantujem da svi mi možete iz jednosobnog stana da pređete u vilu na Dedinju ali ne vole svi luksuz i onaj kičeraj na Dedinju. Mislim, ja vas razumem u potpunosti.

  A razumem i lepog Čedicu. Rešio čovek da prestane da NE živi u siromaštvu, rekao je kategorično "MOŽDA" I prešao iz jednosobnog stana u vilu na Dedinju. Uostalom, procenio čovek da će mu u vili biti bolje i šta je tu loše.

  E sad, hteo sam nešto da poručim članovima i simpatizerima LDP-a:

  Ne živi lepi Čedica u vili na Dedinju, i ne vozi novi DŽIP AUDI Q7 da bi se luksuzirao i baškario nego da bi VAMA bilo bolje. I zato sledeći put obavezno ALI OBAVEZNO ponovo da glasate za njega i LDP da bi vam bilo još bolje !

  Uostalom lepi Čedica sve što radi, radi za vaše dobro. Ne, ne, ne drogira se on zato što je zavisan, nego da bi vi, LDP-ovci živeli bolje. Jel vidite vi koliko je on dobar političar ? Znači svesno se uništava i žrtvuje se za narod i otadžbinu DA BI VI ŽIVELI BOLJE !
  Poslednji put ažurirao/la KOLEGA IVAN : 22.03.2009. u 23:40

 4. #4
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.444
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  a sad dodaj radikale, da vidimo koliko su para uzeli iz državnog budžeta u poslednjih 20 godina, koliko su već u parlamentu Srbije
  a kad tako lepo pišeš, onda znaj da je Srbija opljačkana i pljačkana od 1945. godine do danas..svi oni o kojima pišeš su naslednici bandita, koji su uskočili u tudje stanove i fabrike
  Nuclear Ganja

 5. #5
  Elita mario80 (avatar)
  Učlanjen
  05.02.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.121
  Reputaciona moć
  329

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Teški kriminalci koji su preuzeli Miloševićev posao

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.963
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  sta ste digli galamu. pa u svet je normalno da po isteku mandata politicar otvara sopstvenu banku ili kupuje fabrike vredne stotine miliona iako su za svo vreme mandata zaradili 20 miliona dolara.
  daj narode opameti se vec jednom. ta gamad se se bavi spolitiku iskljucivo da bi krala.
  i mi ih jos biramo joooooooooooooj tarabe.

 7. #7
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  чеда вози џип који припада банци чији је председник албанац реџеп пецоли....финансирају га шиптари и педери

 8. #8
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Citat Original postavio daxt Pogledaj poruku
  чеда вози џип који припада банци чији је председник албанац реџеп пецоли....финансирају га шиптари и педери
  jeste, i slobodni zidari, tesari i zavarivaci

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Citat Original postavio daxt Pogledaj poruku
  чеда вози џип који припада банци чији је председник албанац реџеп пецоли....финансирају га шиптари и педери
  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  jeste, i slobodni zidari, tesari i zavarivaci
  Црни Мирко да те тата неби опет тукао ,питај цењеног Дакста одакле му та информација и да ли има доказ,
  А ја знам да је истинита
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

 10. #10
  KOLEGA IVAN nije na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  7.972
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Da, zaboravio sam taj izvor finansiranja. Pored ostalih, neke finansiraju i američki i šiptarski lobiji koji su povezani.

 11. #11
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.444
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Nagradno pitanje: Kako žive državni lopovi u Srbiji ?

  Citat Original postavio daxt Pogledaj poruku
  чеда вози џип који припада банци чији је председник албанац реџеп пецоли....финансирају га шиптари и педери
  a radikalima je kampanju za izbore vodila americka agencija, cisto da se zna da su svi ali svi oni lopine
  Nuclear Ganja

Slične teme

 1. Nagradno pitanje: Boris ili Toma?
  Autor srbija-foto.com u forumu Politika
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 27.01.2008., 00:42
 2. nagradno pitanje....
  Autor radeyuyu u forumu Politika
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 20.12.2006., 05:02
 3. nagradno pitanje
  Autor big mazi u forumu Vojska, policija i avijacija
  Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 10.12.2004., 00:03
 4. Nagradno pitanje
  Autor SDK u forumu Ostali sportovi
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 07.04.2004., 19:42

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •