Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

 1. #1
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“


  Из сваке совјетске енциклопедије можемо да сазнамо да је Ото Кусинен (1881-1964) био предводник финских бољшевика, секретар Коминтерне, председник Совјетске Социјалистичке Карелофинске Републике (која је створена како би јој била припојена Финска) и, као круна његове каријере, да је од 1957. био секретар ЦК Комунистичке партије Совјетског Савеза. Ипак, о њему као човеку, о мотивима који су га покретали и о његовом карактеру, много више дознајемо из мемоара његове супруге.
  Ајно Кусинен је такође била револуционарка, али са мање среће од мужа. Била је дете револуције коју је она 1937. године прогутала. После пуштања из логора, посветила се раду на књизи Бог руши своје анђеле (објављеној постхумно на Западу). Тако је настало мемоарско дело које, по обухватности, аналитичности и психолошкој истанчаности, спада међу прворазредна сведочанства о бурној совјетској историји од почетка двадесетих до средине шездесетих година прошлог века.

  ИСКОМПЛЕКСИРАНИ ПРОЖДИРАЧ СВОГ НАРОДА

  За нашу причу битно је сведочанство Ајно Кусинен о односу њеног супруга према сопственом народу – Финцима. Пошто комунистички устанак који је он 1918. предводио није наишао на ширу подршку, чак ни финских радника, Ото је буквално замрзео сопствени народ! Непрекидно је подстицао совјетско руководство да предузме непријатељске мере против његове отаџбине, па чак и да је нападне. То је ишло до таквих размера да му је Лењин дао надимак „прождирач Финске“. Уз то, није се кивни Ото ограничавао само на сферу политике – колико год је могао радио је на потискивању финског језика у Карелији, није пропуштао прилику да потцени финску културу, да каже нешто злобно на рачун „националног карактера“ својих сународника … Све у свему, бар у погледу мржње према сународницима, Ото је био фински пандан Соње Бисерко, Наташе Кандић, и сличних.
  Ото, човек огромног „ега“, никада није опростио Финцима што нису разумели његову „генијалну“ визију. И што беспоговорно нису кренули за њим. Тако су „демони“ мржње и освете, из дубине подсвесног, постали главни покретачи Кусинена. Он је до смрти – према речима супруге – имао само један велики циљ: „да под заставом Црвене армије умаршира у своју домовину и да употреби своју моћ како би јој показао ко је коначни победник“.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота. 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  МАЛИ И ВЕЛИКИ СРБОМРСЦИ РАЗНИХ „БОЈА“

  Што се наших „Кусинена“ тиче, део њих је био до те мере индоктриниран накарадном титоистичком пропагандом о „српском хегемонизму“, да су искрено поверовали да нашем народу „по правди“ припада скромно место, и то негде у „запећку“. Да су дивљи и зли сви они Срби који се са тим не слажу, а да су они „поштени“ и „умни“ Срби – пошто то увиђају.
  Друга група је бројнија. Кивни због тешкоћа кроз које пролазилимо, ти људи су били погодно тло за обраду од стране већ раније створених национал-мазохиста. Лако их је било убедити да су за сва ограничења са којима се суочавају – од редова за визе па до економских тешкоћа – кивни други Срби јер траже нешто што љути светске моћнике. На то се надовезао и механизам стварања и учвршћивања стереотипа – о чему је писао Слободан Антонић у тексту Срби и „Евро-Срби“. Тако су од прагматизма, стигли до националног мазохизма. Срби нису више луди јер „дирају лава“, већ су сами по себи углавном лоши, па је и праведно што их „лав“ раздире. С друге стране, све позитивно су почели да поистовећују са „далеком“, „рајском“ Европом. Наравно, себе доживљавају као изгубљено „европско племе“, залутало међу српске дивљаке.
  Трећа и најмања група, има корене са друге стране некадашње идеолошке баријере. Они који је чине, потекли су из предратних грађанских породица. Породица које су се у погледу образовања и начина живота, упознавања света и знања језика – европеизирале раније од већег дела наше народа. И док се већина припадника новог српског грађанства искрено идентификовала са народом, и давала велики допринос његовој борби за слободу и модернизацију – мањина је почела да презире сународнике. Умислила је да представљају елиту европејског духа, међу полуоријенталцима. Таква убеђења су додатно учврстиле неправде које је комунистички систем донео многима, па и тим умишљеним елитистима. А парадокс је да су сада на истој страни са онима који су духовна деца титоизма.

  ЗАШТО СУ СРБОМРСЦИ ГОРИ ОД ОТА КУСИНЕНА?

  Први су гори од Ота – јер док је он био роб идеала у околностима кад је то било опасно, они су били поклоници догме кад се то награђивало. У најбољем случају су без икакве критичности упијали „лекције“ – а плиткоумност није за похвалу (мада је ипак олакшавајућа околност). Други су гори од Кусинена јер док се он због убеђења одрицао многих животних задовољстава, они прихватају било каква убеђења само да би нешто ућарили.
  Трећи су гори од тог Финца, пошто се само због снобизма одричу свог народа док је он то радио због идеолошке острашћености. Он је макар желео да помогне својим сународницима, а кад народ његову (накарадну) помоћ није „прихватио“ – омрзнуо га је. Ови наши, никад и нису искрено желели да народ буде бољи јер – у односу на кога би онда били „просвећени“? Тешко да могу да се диче својом „патином“ пред Енглезима. Па они са подсмехом говоре и о својој „новој“ аристократији – племству које се „кити“ титулама добијеним после 15-16. века. А ми Срби – макар већина, чији су преци били под отоманском влашћу – до почетка 19. века живели смо на сличан, врло прост, начин. И тек од тада појединци почињу да се европеизирају. Међутим, ово што је сада речено и није разлог што је Ото Кусинен колос у поређењу са већином наших србомрзаца!
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 3. #3
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  „СИНДРОМ КУСИНЕН“

  Људи којима је посвећен наслов овог текста – тзв. србомрсци, и не спада у горе наведене категорије! Они и нису прави србомрсци, већ се само праве да су то! Њих не покреће слепа мржња, или нека друга једнако заслепљујућа страст, да раде против свог народа. Они то раде на основу хладног рачуна, а једино покушавају тај рачун да прикрију страстима. Код њих се ради о испољавању „Синдрома Кусинен“.
  Да се подсетимо, sindrom је грчка реч која означава – оно што карактерише неку болест. Да би испољавали симптоме неке болести, не морамо да будемо болесни. Довољно је да се претварамо.
  Зар је могуће да је Биљана Србљановић некадашњи „драмски критичар“ патриотски оријентисаног часописа Погледи, одједном оболела од „србофобије“? Зар је могуће да се Никола Самарџић бивши екстремни националиста, једно јутро пробудио као србомрзац и мондијалиста? Тешко! Да су којим случајем патриоте имале пара да финансирају снимање филма о српским јунацима – поставља питање некадашњи Биљанин уредник Мирослав Самараџић – зар не би споменута списатељица прихватила да пише драмски текст у ту сврху? Или да је Радован Самарџић поживео, а његов драги син имао макар трунку наде да ће некако постане академик – зар не би он и даље био велики Србин?
  Многи који данас здушно пљују по Србима – само су увидели да је много корисније бити на Сорошевим или неким другим страним „јаслама“, и имати разноразну подршку, него се самостално сналазити у животу. Схватили су да профит доноси „завијање“ са којотима – србождерима, а не истрајно залагање за интересе свог народа. Наравно, није довољно само схватити шта доноси корист. Предуслов да би се прљаве а корисне ствари радиле представља – за то погодан карактер!
  На крају, треба додати још нешто: многи у почетку само тзв. србомрсци, вероватно су с временом постали и прави србомрсци. И данас важи оно што је говорио римски император Октавијан Август: „Волим издају али не и издајнике“. Знају то и они. Свесни су колико их презиру и они који их ангажују. Па многи од њих с временом постају мизантропи, постану људи кивни на цео свет. Тако, услед фрустрације, омрзну људски род генерално – па самим тиме и Србе.

  * * *

  Ото Кусинен је на почетку своје каријере био искрени идеалиста и желео је добробит свом народу. Наши стари „Кусинени“ можда нису уопште ни размишљали о добробити народа, али су бар углавном били искрени титоисти. У нешто су веровали! Иако су од те вере имали и корист, као што је и данас имају. „Кусинени“ другог покољења, такође су искрено убеђени да су Срби „зли“. Мада су и они схватили да на основу таквог убеђења може фино и да се профитира.
  С друге стране, већина тзв. србомрзаца ни у шта не верује! Они су чисто „професионални“ борци против свог народа. Борили би се и за његове интересе, само да је то неко то могао да плати. Стога су морални кепеци чак и у поређењу са идеалистом – прождирачем свог народа, Отом Кусиненом. Стога су гори и од наших искрених следбеника србождерског култа, и када свом народу не наносе већу штету од њих!
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 4. #4
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Роде мој, ово је за посебну тему.
  Ја сам причао о Србима србомрсцима... Прочитај текст још једном.
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 5. #5
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.033
  Reputaciona moć
  370

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Prvo nenormalni su vam postovi, predugački.

  Drugo dokle god se na političkog neistomišljenika gleda kao na izdajnika to je znak da vam je pogled politički nezreo !

 6. #6
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Droid Pogledaj poruku
  Prvo nenormalni su vam postovi, predugački.

  Drugo dokle god se na političkog neistomišljenika gleda kao na izdajnika to je znak da vam je pogled politički nezreo !
  А где се конкретно у овом тексту помиње термин "издајник" осим у цитату Окавијана Августа?
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 7. #7
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.238
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  znaci i taj Kusinen je isto kao i domaci rusofilski lumenproleterijat i zaostali IBovski basibozluk , hteo da proda svoje i dupe svoje zemlje majci Rusiji i ruskim komunjarama po svaku cenu , eto lepo da i nase patrijote znaju da nisu usamljen slucaj na vaskolikom dunjajluku
  Poslednji put ažurirao/la al bundy : 18.03.2009. u 09:00
  The Show Must Go On...

 8. #8
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  znaci i taj Kusinen je isto kao i domaci rusofilski lumenproleterijat i zaostali IBovski basiozluk , hteo da proda svoje i dupe svoje zemlje majci Rusiji i ruskim komunjarama po svaku cenu , eto lepo da i nase patrijote znaju da nisu usamljen slucaj na vaskolikom dunjajluku

  Помињеш само једну од две супротстављене опције у Србији, али не помињеш да је једна опредељена интересом сопственог народа и за то не добија никакву накнаду, и друга, која је окренула ћурак када је видела да ту може добро и да се заради... Молим те прочитај текст пре него што било шта напишеш!!!
  Но без медведя нет тайги, без тайги нет Сибири, без Сибири нет России, без России весь мир сирота.

 9. #9
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.238
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku

  Помињеш само једну од две супротстављене опције у Србији, али не помињеш да је једна опредељена интересом сопственог народа и за то не добија никакву накнаду, и друга, која је окренула ћурак када је видела да ту може добро и да се заради... Молим те прочитај текст пре него што било шта напишеш!!!
  slazem se da je i druga konkretno NVO babe dobro naplatila svoju delatnost , al ruku na srce nisu ni oni na drugoj strani sto rade u satro "nasem interesu " ostali praznih dzepova ,bas naprotiv ,cast retkim izuzecima na obe strane
  The Show Must Go On...

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  U glavnom kako mi se cini da je u Srbiji najprofitabilniji posao tudja nesreca..........

 11. #11
  Zainteresovan član Stvarnost i Iskrenost (avatar)
  Učlanjen
  20.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  KiM
  Poruke
  481
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku
  Роде мој, ово је за посебну тему.
  Ја сам причао о Србима србомрсцима... Прочитај текст још једном.
  Rode moj nadam se da je sad sve u redu....srbomrzce koje sam naveo,trebaju da se pojavljuju na svakoj temi i nesto sto treba nas uvek upozorava,da su to pravi srbomrzci...koji pokusavaju i istoriju da nam promene...i mislim da su bas za ovu temu,ali OK , ti smatras da netreba da budu ovde...ispunjeno
  Bog sve vidi!!!

 12. #12
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Droid Pogledaj poruku
  Prvo nenormalni su vam postovi, predugački.

  Drugo dokle god se na političkog neistomišljenika gleda kao na izdajnika to je znak da vam je pogled politički nezreo !
  1)Nijedan post nije predugacak......nego su kratke pameti ljudi koji to tako posmatraju.
  2)Izvodis iz konteksta....ovo sto si napisao je opet tvoje misljenje!
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 13. #13
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.818
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Добар текст , а и тема .

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Poštovani forumski političari složićete se da nam je potreban diktator kao Veliki Oktavijan Avgust Cezar ili njegov poočim Veliki Julije Gaj Cezar ,
  римски император Октавијан Август: „Волим издају али не и издајнике“
  a moj poštovani saplemeniče Košei u Srbiji su na ceni i izdajnici
  Poslednji put ažurirao/la Миле саКлисе : 18.03.2009. u 10:43
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

 15. #15
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Добар опси...људи....који мисле да су битан фактор у Срба...који себи на крилима страних агентура, дају право да критикују народ и државу..свака част за текст!
  “Mors tua, vita mea”

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palanka
  Poruke
  1.912
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Zapanjuje cinjenica kako se pojedinci odmah prepoznaju i pocnu pljuvanje, sa takvim argumentima da bi ih se i dete postidelo......

  Tekst je odlican i najvecim delom daje prave razloge i cinjenice za mrznju prema svom narodu.

 17. #17
  Domaćin Cicoka (avatar)
  Učlanjen
  20.04.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  4.881
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku
  А где се конкретно у овом тексту помиње термин "издајник" осим у цитату Окавијана Августа?
  E moj Koshei ,pa ovde ih je u Srbiji sa tim sindromom-joj koliko.Gde bi samo svrstao jahacice apokalipse,Biserko,Kandicku,Vuco i ostale jahacice ili su van kategorije svih sindroma?

  Inace tekst je odlican samo sto neki ili ne mogu da ga razumeju ili ih dzara u dusu i srce" patriotsko."
  Poslednji put ažurirao/la Cicoka : 18.03.2009. u 13:14
  Strah životu kalja obraz često.

 18. #18
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Све у свему, бар у погледу мржње према сународницима, Ото је био фински пандан Соње Бисерко, Наташе Кандић, и сличних.
  One nisu Srpkinje, tj. sunarodnice....

  С друге стране, све позитивно су почели да поистовећују са „далеком“, „рајском“ Европом. Наравно, себе доживљавају као изгубљено „европско племе“, залутало међу српске дивљаке.
  Jok, no ću s Rusijom da poistovećujem....

  Људи којима је посвећен наслов овог текста – тзв. србомрсци
  Po meni je ova rečenica dovoljan razlog da te nazovem paranoični šizofrenik, a to je već dijagnoza, tako da neću tvrditi šta nije u redu sa tobom. Ali nešto definitivno nije u redu sa tobom čoveče. Pozivaš se na Antonića, to je takođe dokaz bolesti...
  Срећни народи својој деци у наслеђе остављају будућност, а несрећни прошлост.

 19. #19
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Retko glupav topik

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  365
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Van Staal Pogledaj poruku
  Zapanjuje cinjenica kako se pojedinci odmah prepoznaju i pocnu pljuvanje, sa takvim argumentima da bi ih se i dete postidelo......

  Tekst je odlican i najvecim delom daje prave razloge i cinjenice za mrznju prema svom narodu.
  Nema kod spomenutih likova- Biserko i ostali mržnje prema Srbima ili nekom drugom narodu.Nemaju oni osjećanja te vrste.Jednostavno,rade posao za koje su plaćeni.

 21. #21
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Добар је овај текст Драгомира Анђелковића. Можда није нашао најпогоднију особу за поређење са овим нашим
  отпадом, јер Кусинен је ипак био некаква личност и имао неке идеје, макар и наопаке, а ово код нас је
  најобичнија багра и шљам, без идеје и идеологије, које понајвише презиру њихови налогодавци.

 22. #22
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku

  Из сваке совјетске енциклопедије можемо да сазнамо да је Ото Кусинен (1881-1964) био предводник финских бољшевика, секретар Коминтерне, председник Совјетске Социјалистичке Карелофинске Републике (која је створена како би јој била припојена Финска) и, као круна његове каријере, да је од 1957. био секретар ЦК Комунистичке партије Совјетског Савеза. Ипак, о њему као човеку, о мотивима који су га покретали и о његовом карактеру, много више дознајемо из мемоара његове супруге.
  Ајно Кусинен је такође била револуционарка, али са мање среће од мужа. Била је дете револуције коју је она 1937. године прогутала. После пуштања из логора, посветила се раду на књизи Бог руши своје анђеле (објављеној постхумно на Западу). Тако је настало мемоарско дело које, по обухватности, аналитичности и психолошкој истанчаности, спада међу прворазредна сведочанства о бурној совјетској историји од почетка двадесетих до средине шездесетих година прошлог века.

  ИСКОМПЛЕКСИРАНИ ПРОЖДИРАЧ СВОГ НАРОДА

  За нашу причу битно је сведочанство Ајно Кусинен о односу њеног супруга према сопственом народу – Финцима. Пошто комунистички устанак који је он 1918. предводио није наишао на ширу подршку, чак ни финских радника, Ото је буквално замрзео сопствени народ! Непрекидно је подстицао совјетско руководство да предузме непријатељске мере против његове отаџбине, па чак и да је нападне. То је ишло до таквих размера да му је Лењин дао надимак „прождирач Финске“. Уз то, није се кивни Ото ограничавао само на сферу политике – колико год је могао радио је на потискивању финског језика у Карелији, није пропуштао прилику да потцени финску културу, да каже нешто злобно на рачун „националног карактера“ својих сународника … Све у свему, бар у погледу мржње према сународницима, Ото је био фински пандан Соње Бисерко, Наташе Кандић, и сличних.
  Ото, човек огромног „ега“, никада није опростио Финцима што нису разумели његову „генијалну“ визију. И што беспоговорно нису кренули за њим. Тако су „демони“ мржње и освете, из дубине подсвесног, постали главни покретачи Кусинена. Он је до смрти – према речима супруге – имао само један велики циљ: „да под заставом Црвене армије умаршира у своју домовину и да употреби своју моћ како би јој показао ко је коначни победник“.
  Jel' to pricas o otu ili o fon Djindjicu?

 23. #23
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  Retko glupav topik
  Шта је Земунац, јеси се осетио прозваним?
  “Mors tua, vita mea”

 24. #24
  Ističe se Ewa Kant (avatar)
  Učlanjen
  08.02.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  nije vazno, ali znam gdje cu zivjeti
  Poruke
  2.079
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Pitam se zasto mi je napamet pala Biljana Srbljanovic?Mislim da svi ti "srbomrsci" po profesiji, najprije mrze sebe zbog njima dobro znanih razloga koje ne zele priznati, sebi na prvom mjestu.I onda upadaju u zamku, svoje neuspjehe i ambicije prevode u taj sindrom i pri tom ga dobro naplacuju.OK, B.S. mora se priznati je uspjesnja u svom poslu, ali nesto drugo je muci, to ona zna.

 25. #25
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.033
  Reputaciona moć
  370

  Podrazumevano Re: Професионални србомрсци и „Синдром Кусинен“

  Citat Original postavio Koschei.Besmertnii Pogledaj poruku
  А где се конкретно у овом тексту помиње термин "издајник" осим у цитату Окавијана Августа?
  Citat je smisljen.

Slične teme

 1. Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 12.07.2007., 22:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •