Kako napraviti butabilan Windows XP CD
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

 1. #1
  Ističe se
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Pravljenje butabilnog Windows XP CD-a uz pomoć Nero Burning Rom-a


  Za početak, ćemo skinuti tzv. Microsoft Corporation.img fajl i smestiti ga na odgovarajućoj lokaciji. To je u stvari fajl koji će CD učiniti butabilnim. Zatim, kreiramo novi folder, recimo WINXPSP2 i u njega iskopiramo instalacione fajlove WinXP-a. A onda...

  1. Pokrenemo Nero (ja sam koristio ver. 8.3.2.1 Lite), e sad, u zavisnosti kako vam je konfigurisan Nero, tj. da li mu je u opcijama čekirano Start with New Compilation ili ne i ukoliko jeste, otvoriće se pomenuti prozor, a ukoliko ne, kliknite u Toolbaru na dugme New ili na: File > New... (ili Ctrl + N);

  2. U otvorenom prozoru New Compilation, izaberemo opciju CD-ROM (Boot) (iz levog panela);

  3. Otvara se kartica Boot i u sekciji Source of boot image data čekiramo Image File. Kliknemo na Browse dugme i u prozoru koji se otvori, u okviru File of Type izaberemo All Files i onda pronađemo i ubacimo onaj Microsoft Corporation.img fajl koji smo prethodno skinuli (dakle, izdefinišemo putanju do njega);

  4. Vraćamo se na karticu Boot i pod sekcijom Advanced čekiramo Enable expert settings (ukoliko već nije) i podesimo sledeće parametre: Kind of emulation > No emulation; Boot message > Nero Boot-Loader V6.0 (ovo polje će automatski biti popunjeno u startu i može se razlikovati s obzirom na verziju programa koji koristite); Load segment of sectors > 07C0; Number of loaded sectors > 4 (ova stavka je takođe jedna od bitnijih, jer ukoliko ne podesimo vrednost na 4, može se desiti da CD na kraju ne bude butabilan!). Kako to sve treba da izgleda, možete videti i na sledećoj slici:


  5. Kliknemo na ISO karticu i podesimo parametre: u sekciji Data, pod Data mode > Mode 1. U sekciji File, pod File system > ISO 9660 + Joliet; pod File name length > Max. of 31 chars (Level 2); i pod Character set > ISO 9660 (standard ISO CD-ROM). U sekciji Relax restrictions čekiramo sve opcije, dakle kao na slici dole:


  I ovde je važno napomenuti: da u okviru sekcije Relax restrictions, obavezno bude čekirana opcija Do not add the ';1' ISO file version extension, kako bi CD bio butabilan! Ukoliko toj opciji iz nekog razloga nije moguće pristupiti, morate instalirati noviju verziju Nero Burning Roma.

  6. Nakon podešavanja ISO kartice, prelazimo na sledeću – Label. Čekiramo opciju Automatic i upišemo naziv diska (ovo i nije toliko bitno, ali dobro), koristeći neku od originalnih XP CD oznaka, shodno verziji Windows XP-a koji koristimo. A oznake su sledeće:

  • Windows XP Professional > WXPCCP_EN
  • Windows XP Home > WXHCCP_EN
  • Windows XP Professional OEM > WXPOEM_EN
  • Windows XP Home OEM > WXHOEM_EN


  7. Nakon toga, kliknemo na karticu Burn i u okviru Action sekcije čekiramo opcije Write i Finalize CD. U sekciji Writing, pod Write speed, biramo brzinu rezanja CD-a (preporučujem da ne stavljate na max vrednost, već otprilike na polovinu max vrednosti ili još manje). Pod Write method stavimo Disc-at-once, a ukoliko želimo više od jedne kopije CD-a, upišemo željenu vrednost pod Number of copies. Čekiramo i Buffer underrun protection.


  8. Kada smo podesili sve opcije u Burn kartici, kliknemo na New dugme i sačekamo da se otvori prozor ISO1 - Nero Burning Roma. U desnom File Browser prozoru pronađemo putanju do WINXPSP2 foldera u koji smo prethodno iskopirali instalacione fajlove WinXP-a. Selektujemo sve fajlove i metodom’drag-n-drop’ držeći levi taster miša, prevučemo i otpustimo ih u prozor ISO1.


  9. Ubacimo prazan CD u CD ROM, kliknemo na ikonicu Burn i proces rezanja butabilnog WINXP CD-a kreće. Proverimo samo da li je čekirana opcija Verify written data i ukoliko nije, čekiramo je.


  Ovde bih naveo samo par napomena, kako bi proces rezanja što uspešnije obavili:

  • Pre nego što uopšte pokrenemo proces narezivanja diska, zatvorimo sve nepotrebne programe, jer samo narezivanje može nekada iziskivati dosta procesorskih i memorijskih resursa, tako da nema smisla opterećivati sistem još nekim nepotrebnim stvarima.
  • Ukoliko vam je podešen Screen Saver da se uključuje posle izvesnog vremena, isključite ga čisto iz mere predostrožnosti. Isto važi i za vaš AV program, kako ne bi slučajno otpočeo sa skeniranjem ili automatskim update-ovanjem definicija, što bi moglo da se negativno odrazi na sam proces rezanja.
  • Koliko dugo će proces rezanja trajati, zavisi pre svega od konfiguracije koju imate, kao i od brzine rezanja koju ste prethodno podesili.
  • Ukoliko se proces rezanja diska završi neuspešno, naročito zbog problema sa buffer-om, smanjite još brzinu rezanja i probajte ponovo.

  Ako je sve proteklo kako treba, dobićete sledeće obaveštenje...


  Ovime ste proces kreiranja butabilnog WIN XP CD-a uspešno obavili, a da je stvarno tako, najbolje ćete potvrditi tako što ćete ga testirati – ubacite disk u CD ROM i restartujte komp. Ukoliko je disk stvarno butabilan, pokrenuće instalaciju XP-a.
  Poslednji put ažurirao/la GostM : 11.05.2009. u 20:00 2. #2
  Ističe se
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Pravljenje butabilnog Windows XP CD-a uz pomoć Easy CD & DVD Creator-a


  Postupak je vrlo sličan prethodnom, samo što ćemo se ovoga puta pozabaviti programom Easy CD & DVD Creator (ja sam koristio ver. 6.0), softverske kuće Roxio.

  Na početku ćemo skinuti tzv. Microsoft Corporation.img fajl i smestiti ga na odgovarajućoj lokaciji. Zatim, kreiramo folder, WINXPSP2 i u njega iskopiramo instalacione fajlove WinXP-a (kao i u prethodnom primeru). A onda...

  1. Startujemo program Roxio Easy CD & DVD Creator 6 i iz uvodnog menija izaberemo Creator Classic.


  2. Kada se otvori prozor Creator Classic-a, idemo na File > New Project > Bootable Disc.


  3. Otvara se prozor Choose Type of Bootable Disc i podesimo sledeće parametre: Bootable Disc Type > No Emulation; kliknemo na Advanced dugme i u sekciji Advanced Settings, pod Load Segment > 0x7c0, a pod Sector Count > 4.


  4. Kliknemo na Browse, pronađemo Microsoft Corporation.img fajl koji smo prethodno skinuli i ubacimo ga. Primetićemo da su se u Project sekciji glavnog prozora Creator Classic-a, pojavila u stvari 2 fajla: BOOTCAT.BIN i Microsoft Corporation.img fajl. Nešto kasnije, tokom procesa kreiranja butabilnog CD-a, ovaj Microsoft Corporation.img fajl će biti preimenovan, ali otom-potom.


  5. Zatim otvaramo Properties samog projekta, kako bismo izdefinisali još neke parametre. Dakle, File > Project Properties i u prozoru koji se otvorio, pod karticom General, podesimo sledeće parametre: Volume Label > WXPCCP_EN, a pod File System > ISO9660. U sekciji Physical format of disc, čekiramo Mode 1:CDROM.


  6. Sledeću karticu Advanced, podesimo ovako: pod Publisher Name, Prepared By i Copyright upišemo recimo MICROSOFT CORPORATION, čekiramo Use original file date i Any MS-DOS 8.3 character file names.


  7. U poslednjoj kartici File Filter čekiramo samo All Files i kliknemo na OK dugme, kako bismo potvrdili sva podešavanja i izašli iz Project Propertiesa.

  8. Odmah nakon što smo potvrdili podešavanja, pojavljuje se prozor Creator Classic-a, u kome nam program sugeriše da promenimo naziv (gore spomenutom fajlu) MICROSOF.IMG u BOOTIMG.BIN kako bi nam CD na kraju stvarno bio butabilan. Kada smo preimenovali fajl kliknemo na Change dugme. Efekat je odmah uočljiv.


  9. U glavnom prozoru programa, pod Select Source, iz padajuće liste, pronađemo putanju do WINXPSP2 foldera u koji smo prethodno iskopirali (ili prebacili) instalacione fajlove Win XP-a i duplo kliknemo na taj folder kako bi otvorili sadržaj istog. Selektujemo sve fajlove i kliknemo na strelicu Add, kako bismo ih ubacili u naš projekat. Tokom procesa kopiranja fajlova, u jednom momentu će se pojaviti prozor koji nas upozorava, da određeni direktorijum mora biti preimenovan itd. itd. Isti prozor sa upozorenjem će se možda pojaviti još par puta, a na vama je samo da kliknite na Change, prihvatajući tako predloženi naziv.


  10. Nakon što su fajlovi iskopirani u prozor Project-a, kliknemo na narandžasto dugme Burn to Disc u desnom donjem uglu programa.


  11. Otvara se prozor Record Setup, za finalno podešavanje načina snimanja CD-a. Za Write Speed izaberemo polovinu max brzine (ili čak i manju), Number of Copies po želji i čekiramo Buffer Underrun Prevention. U sekciji Record Options čekiramo Record, a u sekciji Record Methods označimo Disc-At-Once. Kada smo i to podesili, kliknemo na OK dugme.


  12. Otvara se Burn Disc Progress prozor, koji nam omogućava vizuelni uvid u to kako napreduje proces snimanja.


  Kada se postupak snimanja butabilnog Win XP CD-a privede kraju, kliknemo na OK dugme i pojaviće se prozor sledeće (ili slične) sadržine...


  ... Gde vas program u stvari pita, da li želite da sačuvate podešavanja koja ste koristili za snimanje CD-a, u slučaju da poželite kasnije da snimite još neku kopiju istog. Ukoliko želite kliknite Yes i snimite fajl pod nekim imenom. U suprotnom, izaberite No i izađite iz programa.

  Da je CD stvarno butabilan i da je snimljen kako treba, najbolje ćete proveriti testiranjem istog – ubacite CD u CD ROM i restartujte komp. Ukoliko se pokrene instalacija XP-a, znači da ste sve odradili kako treba. Čestitam!

  * * *

  NAPOMENA! Program Easy CD & DVD Creator zna ponekad da pravi probleme sa neprepoznavanjem CD ROM drajva (što se desilo i kod mene), pa je u tom slučaju neophodno da instalirate noviju verziju pomenutog programa, ili da uradite update drajva za vašu verziju programa konkretno, sa njihovog zvaničnog sajta!
  Poslednji put ažurirao/la GostM : 11.05.2009. u 20:47

 3. #3
  Ističe se
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Ubacivanje Service Pack-a u postojeću instalaciju Windows XP-a


  Ovde ćemo se pozabaviti ubacivanjem ili tačnije, integrisanjem Service Pack-a 3 u već postojeću instalaciju Windows XP-a SP2. Vrlo je jednostavno, što ćete se i sami uveriti.

  Za izvođenje ovakve radnje biće vam potrebno:


  1. Najpre kreirajte folder, recimo WINXPSP2 negde na hard disku. Zatim, iskopirajte vaš instalacioni disk Windows XP-a, tako što ćete ga ubaciti u CD ROM, selektovati sve fajlove i iskopirati u gore pomenuti folder. U ovom slučaju, taj folder je smešten na lokaciji H:\WINXPSP2 (u vašem slučaju će to biti neka druga lokacija, a možda i ista... who knows).

  2. Kreirajte još jedan folder, XPSP3 u koji ćete smestiti Service Pack 3, koji ste skinuli sa gornjeg linka. I ovaj folder smestite na istoj lokaciji, kao i prethodni, dakle H:\XPSP3 kako bi vam oba bila što pristupačnija. Skinuti SP3 ima sledeći naziv - WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU i to je zvanična Microsoftova oznaka, ali mi ćemo ga preimenovati samo u SP3, radi lakšeg snalaženja.

  3. Prelazimo sada na sam postupak integrisanja Service Pack-a. Otvorite Run preko (Start > Run) i otkucajte sledeću komandu:
  H:\XPSP3\SP3.exe /integrate:H:\WINXPSP2 (u vašem će se slučaju ova komanda možda razlikovati, u zavisnosti od lokacije gde ste kreirali pomenute foldere)
  ... I kliknite OK.


  4. Nakon toga će se otvoriti jedan prozor upozorenja:


  ... Vi samo kliknite Run i proces ekstrakcije fajlova iz SP3 kreće:


  5. Ubrzo nakon ekstraktovanja fajlova, počinje i proces integrisanja SP3 u postojeću instalaciju Windows XP-a.


  6. Kada se proces završi, dobijate obaveštenje o uspešno izvedenom postupku integracije:


  7. Sada sledi postupak kreiranja butabilnog diska. Ali najpre ćemo, uz pomoć programa IsoBuster (čiju smo trial verziju skinuli sa gornjeg linka), ekstraktovati butabilni fajl sa Windows XP CD-a. Dakle, ubacimo instalacioni disk Windows XP-a u CD ROM i pokrenemo program IsoBuster. U levom panelu programa, selektujemo stavku Bootable Disc, a u desnom prozoru kliknemo desnim dugmetom miša na butabilni fajl – u ovom slučaju Microsoft Corporation.img fajl i izaberemo opciju Extract Microsoft Corporation.img i snimimo ga negde na hard disk. (Isti ovaj fajl možemo skinuti i sa lokacije navedene u prethodna dva posta!)


  8. Zatim startujemo Nero Burning ROM i dalji postupak kreiranja butabilnog CD je potpuno isti kao što sam objasnio i u prvom postu. Srećno!
  Poslednji put ažurirao/la GostM : 11.05.2009. u 20:57

 4. #4
  Primećen član 1972 (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Vrlo poučno,hvala

 5. #5
  Zainteresovan član baskijar (avatar)
  Učlanjen
  17.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Aleksinac
  Poruke
  154
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Ovo da ide pod sticky i to velikim slovima

 6. #6
  Primećen član DEVIL (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PECINA
  Poruke
  977
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  A Bootabilan USB Stick? Kod ovih mini notebooks sam morao extra da kupim externi cd driver bas zato sto to malo s..... nema nista u sebi, a nisam znao kako se pravi bootabilan usb stick?
  Ima žena koje tvrde da su svi muškarci isti. Zar to nije malo previše iskustva?

 7. #7
  Primećen član 1972 (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio DEVIL Pogledaj poruku
  A Bootabilan USB Stick? Kod ovih mini notebooks sam morao extra da kupim externi cd driver bas zato sto to malo s..... nema nista u sebi, a nisam znao kako se pravi bootabilan usb stick?
  Kod:
  http://www.digwin.com/view/installing-windows-xp-from-usb-flash-drive

 8. #8
  Ističe se
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio baskijar Pogledaj poruku
  Ovo da ide pod sticky i to velikim slovima
  Ubačeno je naravno, pod temom Tutorijali.
  Lako je postaviti linkove, ali ipak se trebamo potruditi da to i sami odradimo, pogotovu što je većina takvih linkova uglavnom na engleskom jeziku. Svaki tutorijal koji sam postavio je dokaz da sam to sve najpre na svom kompu isprobao, tek nakon što sam se uverio da to stvarno i funkcioniše.

  Ovom prilikom bih pozvao i sve vas ostale, da sa svima nama zajednički podele i deo svog znanja u vezi softvera i kompjutera uopšte, tako što će postaviti neki tutorijal, na srpskom jeziku sa svim potrebnim objašnjenjima i time nas uputiti u još jedan deo tajni koje kriju kompjuteri i sve ono što ide uz njih.

 9. #9
  Primećen član 1972 (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  DekiM,zar misliš da niko nezna engleski,osim moderatora foruma?,a i samo postavljanje linkova je veelika pomoć,a svaka čast tebi što si na tvom kompu nešto probao,ipak je tvoj,zar ne?
  Ja smatram da većina članova odgovore ovakvoga tipa nikad i ne sprovede u delo,Pozdrav.

 10. #10
  Ističe se
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  @1972

  Gde sam ja to rekao da engleski znaju samo moderatori foruma?! Pričaš gluposti! Stvarno ne razumem tvoju reakciju na prethodni post, ali dobro, to je tvoja stvar.

 11. #11
  Nov član
  Učlanjen
  28.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  7. Sada sledi postupak kreiranja butabilnog diska. Ali najpre ćemo, uz pomoć programa IsoBuster (čiju smo trial verziju skinuli sa gornjeg linka), ekstraktovati butabilni fajl sa Windows XP CD-a. Dakle, ubacimo instalacioni disk Windows XP-a u CD ROM i pokrenemo program IsoBuster. U levom panelu programa, selektujemo stavku Bootable Disc, a u desnom prozoru kliknemo desnim dugmetom miša na butabilni fajl – u ovom slučaju Microsoft Corporation.img fajl i izaberemo opciju Extract Microsoft Corporation.img i snimimo ga negde na hard disk. (Isti ovaj fajl možemo skinuti i sa lokacije navedene u prethodna dva posta!)

  Ovu sedmu tačku nisam razumeo. Zasto se ona uopste radi????Koji win xp sp2 ili sp3

 12. #12
  Početnik zokipoki (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Chambery
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Pazljivo sam procitao sve , ali posto sam ja pocetnik nesto mi nije jasno ! Na mom laptopu je hard disk bio podjeljen na dva djela , na manjem djelu je bio windovd i svi piloti . Uz laptop nisam dobio nikakve CDeove ! Nekako sam uspio snimiti SD master i nakon godinu dana sam morao iznova instalirati windovs , to sam uspjesno uradio sa CD masterom ! Nakon toga vise nisam imao podjeljen hard disk , bio je samo jedan ! Probao sam sa ovim CD masterom da instaliram windovs na drugi kompjuter ali ne ide i u slucaju da moram promjenit hard disk vise necu moci instalirati windovs sa ovim CD eom ! Postoji li mogucnost da ikako snimim windovs iz mog kompjutera na CD ?? Pomozite mi i objasnite kako da to uradim ako je moguce ??? HVALA !!

 13. #13
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.12.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ВЦ-у.
  Poruke
  1.206
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio zokipoki Pogledaj poruku
  Pazljivo sam procitao sve , ali posto sam ja pocetnik nesto mi nije jasno ! Na mom laptopu je hard disk bio podjeljen na dva djela , na manjem djelu je bio windovd i svi piloti . Uz laptop nisam dobio nikakve CDeove ! Nekako sam uspio snimiti SD master i nakon godinu dana sam morao iznova instalirati windovs , to sam uspjesno uradio sa CD masterom ! Nakon toga vise nisam imao podjeljen hard disk , bio je samo jedan ! Probao sam sa ovim CD masterom da instaliram windovs na drugi kompjuter ali ne ide i u slucaju da moram promjenit hard disk vise necu moci instalirati windovs sa ovim CD eom ! Postoji li mogucnost da ikako snimim windovs iz mog kompjutera na CD ?? Pomozite mi i objasnite kako da to uradim ako je moguce ??? HVALA !!
  Trebao si da napraviš dve particije kada si instalirao Windows, particiju D:// i C:// i u neki od te dve staviti Windows a u jednu stavljati fajlove.
  Nemožeš sa svog računara da narežeš svoj Windows.

 14. #14
  Početnik zokipoki (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Chambery
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Znaci da moj windows propada ako zamjenim hard disk ?? Nemogu ga nikako snimit na Cd ??

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  10.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  43°52′S 18°25′I na 518 met nadmorske visine
  Poruke
  11.240
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio zokipoki Pogledaj poruku
  Znaci da moj windows propada ako zamjenim hard disk ?? Nemogu ga nikako snimit na Cd ??
  Hajde, ne sikiraj se puno, strefit će te infrakt...Daću ti ja link odakle ćeš skinuti Win XP Pro SP3 i koji je sigurno bolji nego taj koji imaš...Skineš, raspakuješ, narežeš bootabilni disk i kada zaželiš instaliraš ga....

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.12.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ВЦ-у.
  Poruke
  1.206
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio Qurajber Pogledaj poruku
  Hajde, ne sikiraj se puno, strefit će te infrakt...Daću ti ja link odakle ćeš skinuti Win XP Pro SP3 i koji je sigurno bolji nego taj koji imaš...Skineš, raspakuješ, narežeš bootabilni disk i kada zaželiš instaliraš ga....
  Ko da mi čitaš misli.

 17. #17
  Početnik zokipoki (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Chambery
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio Qurajber Pogledaj poruku
  Hajde, ne sikiraj se puno, strefit će te infrakt...Daću ti ja link odakle ćeš skinuti Win XP Pro SP3 i koji je sigurno bolji nego taj koji imaš...Skineš, raspakuješ, narežeš bootabilni disk i kada zaželiš instaliraš ga....
  Hajde posalji mi CEKAM i hvala ti !

 18. #18
  Početnik zokipoki (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Chambery
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Dobio tvoju poruku ! Hvala !

 19. #19
  Početnik zokipoki (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Chambery
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Qurajber Dobio poruku , hvala ! I jos jednom hvala sto brines za moje zdravlje !

 20. #20
  Nov član
  Učlanjen
  14.11.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kako napraviti butabilan Windows XP CD

  Citat Original postavio Qurajber Pogledaj poruku
  Hajde, ne sikiraj se puno, strefit će te infrakt...Daću ti ja link odakle ćeš skinuti Win XP Pro SP3 i koji je sigurno bolji nego taj koji imaš...Skineš, raspakuješ, narežeš bootabilni disk i kada zaželiš instaliraš ga....
  Qurajber mozes li i meni poslati link?

Slične teme

 1. VirtualDub: Kako napraviti klip (isecak) i kako ih spojiti?
  Autor Buntovnik_Bez_Razloga u forumu Multimedija
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 04.09.2014., 23:41
 2. Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 21.04.2010., 21:12
 3. Kako napraviti boot disk sa Windows XP
  Autor Goku u forumu Operativni sistemi
  Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 20.01.2009., 22:54
 4. Napraviti brend, kako napraviti sam svoje?
  Autor aleksandarNS u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
  Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 06.01.2008., 22:52
 5. Sitne windows aplikacije-kako napraviti?
  Autor teletabis u forumu Programiranje
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 31.12.2007., 08:14

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •