Nagravision 3 Digi TV

pozdrav. citao sam na forumu komentare i vidim da neki članovi barataju pojmovima baš extra. Mnogo toga i ne razumijem. Ja gledam ovaj digi TV paket a čujem da se sprema neka nova zaštita. Tek sam kupio ovu opremu a sad treba da je još i blokiraju. Ukratko, šta je ta NAGRA 3 i kako će se to prebroditi, tj. hoću li sa ovim OPTICUM 4000 C ponovo moći gledati digi paket ili ovaj resiver ide na tavan. Izvinite na nedostatku u terminologiji ali da znam ne bih ni postavljao pitanje. I da još dodam da je prava sreća kad ljudi ovako velikodušno pomažu jedni druge.
 
Digi tv trenutno koristi za kodiranje svojih kanala NAGRU 2 koja je potpuno razbijena.moraju preci na novi sistem kodiranja NAGRA 3 za nekih 5-6 meseci (samo nagadjam) i tada se nece gledati piratskim putem ali tvoj opticum nece ici na tavan jer ce se pojaviti neki novi pakt koji ce se piratski gledati (mozda pink paket sa 16e)
 
Digi tv trenutno koristi za kodiranje svojih kanala NAGRU 2 koja je potpuno razbijena.moraju preci na novi sistem kodiranja NAGRA 3 za nekih 5-6 meseci (samo nagadjam) i tada se nece gledati piratskim putem ali tvoj opticum nece ici na tavan jer ce se pojaviti neki novi pakt koji ce se piratski gledati (mozda pink paket sa 16e)

pa najverovatnije bi trebalo da pukne irdeto jer se dugo ne gleda na emulatorima
 
Odluka o prebacivanju na nagra 3, ce biti odgodjena do jeseni 2009, sto je sasvim realno i ocekivano, jer znamo da u ljeto u 6mj 2009 polijece novi thor 6 gdje je intelsat zakupio 10 transpondera (150 programa) od kojih ce bar 8 ici za digi tv, nakon lansiranja thora 6 u 6mj, bit ce potrebno da dodje na orbitalnu poziciju te testiranja satelita koja bi trebala zavrsiti do 9mj, u 9mj thor 6 ce biti u funkciji i digi ce imati na raspolaganju ogroman kapacitet za dodavanje novih kanala u svoju ponudu, tako da nije neocekivana odluka digija da se odluka o prelasku cjelog digija u nagravision 3 donese do ili u jesen 2009. godine.
 
Digi TV prelazi na novi sustav kodiranja Nagravision 3

Rumunska DTH platforma Digi TV krenula u masovnu zamjenu starih Nagravision 2 kartica sa novim Nagravision 3 karticama.



Prema poslednjim informacijama iz centrale DIGI TV-a u Rumunjskoj krenula je masovna zamjena pretplatničkih kartica u zemljama gdje Digi TV pruža svoju uslugu, Digi TV je trenutno baziran na masovnoj zamjeni starih kartica u sljedećim državama:Rumunjskaa, Slovačka, Češka i Mađarska, dok će zemlje EX-YU Srbija i Hrvatska gdje Digi TV posluje doći na red sredinom Srpnja ove godine da bi do 01.09.2009 svi pretplatnici dobili nove Nagravision 3 kartice koje još uvijek nisu gledljive putem Emulatora za piratsko gledanje ove platforme. Iz Digi TV poručuju da imaju za primarni cilj zamjenu pretplatničkih kartica najkasnije do 01.09.2009 godine kako bi konačno prešli na novi sustav kodiranja Nagravision 3. Digi TV je skoro aktivirao novu zakrpu AC8 da bi koliko toliko stali na kraj piratskom gledanju, međutim kao što je opće poznato AC8 zakrpa nije izdržala ni punih 24 sata, pa je na Internet Forumima širom svijeta izašao novi ključ pomoću kog je ova platforma i dalje ostala gledljiva piratskim putem. Prema nepouzdanim informacijama Digi Tv prelaskom na novi sutav kodiranja Nagravision 3 planira širenje i na ostale zemlje EX-YU prvenstveno na Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru gdje bi Digi TV i sa trenutnom ponudom imao šta za ponuditi gledateljima u ove dvije države.

Da li će Digi TV ovaj put ispoštovati svoje najave ostaje da vidimo, međutim znajući da je novi sustav Nagravision 3 već spreman, za očekivati je da Digi TV svoj dio posla završi do najavljenog i da se famozni prijelaz na novi sustav kodiranja može očekivati polovinom Rujna 2009.

Izvor: satmedia.ba
 
Ali sigurno je da ce i dosta dosta hakera da se angazuje da se Nagra 3 razbije jer je dosta sjajnih paketa otislo u nepovrat-srecom nije trajno jer Card Sharing omogucava da se gleda ali se placa ipak,medjutim,netko ce da je vec javno objavi jedan put kao i sve ovo do sada uostalom...\
Jer sada hakeri zaradjuju-pitanje je kada ce im biti dosta pa da sve puste u javnost,kao recimo 1 ili dva nagra sistem.
Dalje,prelaskom digija na trojku-pa gledacemo ga jos bar 2-3 mjeseca,ce da pohrli jos milion racunarskih i satelitskih zavisnika da ga provali i da se gleda dzabe,jer svak voli da ne placa a da gleda,a i osim toga ce da se ptrude da se dokazu...
 

Back
Top